-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsola32
őstag
-
zsola32
őstag
sziasztok
kabini-s alaplap mellett érdemes eröltetni az Mpc hc - Madvr kombót?köszi
-
zsola32
őstag
válasz
radi8tor #42841 üzenetére
nagyon kényelmes irányítani a Pi3-at vele,az összes funkció működik, sor illetve a menüváltásoknál hangf kísérettel.
ha jól emlékszem (samu tv) 4 szinten működik a távirányítás, tehát pár másodperc alatt bármi elérhető a Kodiban.igazából anyámék gépe lesz, most jöttem meg tőlük, úgy tűnik meg tudják tanaulni.
(az AVCHD amatőr családi felmeket néztük még meg, de szerencsére visz mindent. (1080/50p) -
zsola32
őstag
megjött a Pi3, kb fél óra barkácsolás után, alapjaiban működik minden.
összejött a megosztás, működik a 2.5-ös külső 1 tb-os hdd is.
hálózaton működik rendesen a BD25 Iso, szóval elsőre elégedett vagyok.
a hálóban lesz a kis ketyere, külön öröm, hogy van a tévén HDMI CEC is, nagyon menő a távirányítóval irányítani a Kodit. -
zsola32
őstag
nos, berendeltem a Pi3-at, egy házikóval, és egy tápegységgel.
kíváncsi leszek a konfigra.
ha működik rendesen - miért is ne - akkor megy át szüleimhez, médiás mindenesnek. -
zsola32
őstag
válasz
cinemazealot #42736 üzenetére
köszi a gyors választ
openelec van a kodi alatt?igazából ez lenne az első nem "wines" gépem, remélem be tudom állítani, azt a néhány paramétert, hogy lássa a két meglévő gépemet.
-
zsola32
őstag
sziasztok
pár szezon kimaradt a htpc korszakomból.
a harder része megvan (amd am1/5350), a szoftveres környezet érdekelne inkább.
win10 van a gépen, és feltelepült mellé egy Kodi.
BD (iso) tartalmak lejátszására elegendő az említett páros, vagy inkább szerezzek be egy másik lejátszó progit? (pl. PowerDvd)
házimozira (denon x4000) van kötve a masina, valamennyire azért adott a minőségi megjelenítés.köszi a tanácsokat
-
zsola32
őstag
nekem van egy Brazosom illetve egy AM1 Althon gépem is.
az AM1 fényévekkel gyorsabb a Brazosnál, az a tipikus nagyon szerethető kategória. (mondjuk meg van támogatva egy SSD-vel)
én 3D-t nem nézek, és nincs is tervben.
az AM1-be belemókoltam egy +sata kártyát, így a 4 slot sem akadály már. -
-
zsola32
őstag
ma rászántam magam, és vettem egy hdmi-micro hdmi spagót az asus transformer bbok t100-hoz
xbmc már volt rajta, egy pana plazmára kötöttem rá.elő tesztek alapján visz mindent rendesen a "bay trail" alapú rendszer.
van egy brazos rendszerem is, az nagyon csiga a t100-hoz képest.
multimédiás tartalmaka szerintem nagyon pöpec a gép.
kipróbáltam pl: MP4, 4096x2160 felbontású videót, azt is gond nélkül viszi
wifi-ről etettem, rendesen műxik minden.
(kérdeztem róla már pár hónapja itt, akkor mindenki elsiklott felette)böngészni, alap feladatokt ellátni is teljesen oké a masina, ha jobban ráérek, megy a házimozi erölködőre, kíváncsi leszek a Blu ray tartalmakkal hogy boldogul.
egy régi I3--as samsung notiról váltottam, és nem érzem hogy lassabb lenne. -
zsola32
őstag
-
zsola32
őstag
sziasztok
nem tudom volt e már téma:
mit szóltok az új generációs intel atom platformhoz? (Bay Trail)
szerintetek milyen htpc építhető belőle? -
zsola32
őstag
sziasztok, tudom leírtátok már néhányszor, de nem találom:
azt szeretném megoldani, hogy win7 indításakor elinduljon az xbmc is automatikusan.
átfötörtem a wint, de így elsőre nem lett megköszi
-
zsola32
őstag
sziasztok
feltennék egy XBMC-s kérdést....
azt hogy lehet beállítani szerintetek, hogy egy adott könyvtárban szereplő zenék - melyek nem egy albumról valóak - borítói is megjelenjenek a lejátszáskor?némely albumom ilyen, nagyon jól néz ki...
köszi a segedelmet
-
zsola32
őstag
ha jól emklékszem, én talám letiltottam az egyik képernyőt-ezért írtam hogy nem a kiterjesztett asztalt kell használni
pontosabban fogalmzva, win7, vezérlőpult, képernyő, és utána csak az egyik megjelenítő van beállítva alapértelmezettlént.
ha itt végeztél amd kezelőfelület, ezen belül, jobb felső sarok beállítások, ezen belül ki kell kukázni a monitor váltása gyorsbillentyűvel.
(nálam megy, dvi - hdmi dugókat használva) -
zsola32
őstag
válasz
ilyen_85 #20939 üzenetére
brazos konfigom van nekem is (asrock e350 lap)
ugyanolyan Pana G30-on nézem a filmeket, mint amilyenen Te.Szerintem nagyon jó választás a Brazos, én ION-ról váltottam és jól tettem. az kb. 3 évig volt nálam.
Mindennapi feladatokra is alkalmas, nem bántam meg.Ez mellett van egy FM2 A10-es gépem, az az ágyuval a verébre.... Ha csak htpc feladatokra kell a gép, akkor ahogy írták is, elég a brazos.
-
zsola32
őstag
sziasztok
xbmc 12 frodo (win7) verzióban szeretném beállítani az rss hírolvasót, de az istennek sem tudom.
tudnátok benne segíteni?az xbmc11-ben nem volt gond, ott az origo hírfolyamot simán be tudtam állítani.
sajnos most nem boldogulok.köszi a segedelmet
-
zsola32
őstag
én is átváltottam Trasparency-re.
a Confluence vízszintes elrendezését egérrel elég nehéz kezelni.eedig minden szimpatikus, de majd pár nap múlva bölcsebb leszek.
-
zsola32
őstag
nekem sajnos ugyanez a tapasztalatom, igaz, nem volt mostanában popcornom.
az előző gépem egy I3-as volt, Sapphire HD 6570-es vga karival.
a mostani egy Brazos és egy A10-es konfig.
nekem az I3-as rendszer hangja jobban tetszett, jelenleg nem is tudom merre haladjak tovább.
még állítgatom a rendszereket, de sokkal jobb már nem lesz szerintem.azért nagyon kíváncsi lennék egy popcorn hangjára is e két konfig mellett.
-
zsola32
őstag
válasz
bigdady #18089 üzenetére
a ramok is be vannak rakva?
ha igen, akkor a biosban kell egy picit alakítgatni
az ahci módot be kell állítani, mert egyébként nem fog elindulni az ssd-d
a smart funkciókat is engedni kell.ezeket is állítsad be, utána talán látni fogja a bios a samut.
(párom gépében nekünk is ilyen ssd-nk van)
az ssd-t általában az első sata csatira kell rákötni, mindjárt ezt is nézd meg
és ha jól emlékszem van a Bios-ban sata3 sebesség beállítás, ezt is meg kellene nézni -
zsola32
őstag
válasz
zsola32 #18087 üzenetére
a képek az én gépemből vannak
a harmadikon látható az a kétágú feket csati, azt is be kell dugni (az előbb négyágút írtam, nem jól emlékeztem rá)
a másodikon az látható, ha jól van összedugva és a külső kocka áram alatt van, akkor kéken világít a led.
az első kép meg a csatit mutatja, ahová az eszközeidet kell bedugni, illetve szétosztani.remélem dudtam segíteni
-
zsola32
őstag
én az asrockot dvi-hdmi csatival raktam fel, gond nélkül elindult.
(akkor talán nem kábelgond)
a csipogója elég hangosan csipog (este néha zavaró is)
a paneltápot kellene megnézni annak is van +egy négylukas dugója.
(ez a táp szélén található, fekete és az alján van egy biztonsági retesz)
a 120W-os verziója van nekem is, azt is be kell dugni.első körben a Bios-ig kellene eljutni, aztán a Bios-ban már látni lehetne, hogy milyen meghajtók vannak rákötve a gépre
-
zsola32
őstag
tegnap összeraktam a gépet.
végül ez lett belőle:
Asus F2A85-M
AMD A10 5800K
NH-U9B SE2 procihűtő
2X4 GB Corsair 1866 Mhz-es ram
Seasonic X400 táp
Silverstone Lc-20 ház
Lian Li BZ-H06B SATA Power Switch.Gondolkodom egy 64 Gb-os SSD-n, rendszert még nem látott a gép.
azért lett ilyen "erős" mert némi játékra is fogom használni a gépet - pontosabban a gyerekek.
a házba nem volt egyszerű bebarkácsolni a konfigot, de kábelezés kialakításban jobb az Asus, mint az előző Gigabyte alaplapom.
-
zsola32
őstag
ma megjött az asus f2a85-m lap és hozzá tartozó corsair 1866 mhz-es memóriák.
a proci sajnos már csak karácsony után lesz meg.(addig összerakom az asrock brazos konfigot, kíváncsi vagyok milyen lesz az ION-os rendszerem után)
-
zsola32
őstag
berendeltem az új htpc-t
az asus alaplap mellett döntöttem: F2A85-M
memóriának: Corsair Vengeance 8GB/1866Mhz KIT (2X4GB) CL9
procinak: AMD FM2 X2 A8-Series 5600K BOX
választottam.ház+ tápegység maradt a régi. (silverstone lc20/seasonic x400)
-
zsola32
őstag
van valakinek tapasztalata a:
gigabyte GA-F2A75M-D3H alaplappal?
AMD A6 5400k procival építeném össze. -
zsola32
őstag
válasz
rigo88 #16828 üzenetére
ha fából van a polc, nem lehet üveglapot tenni helyette?
(azzal nyersz 1-2 centit)
vagy hifi szekrény tetejére kis "dobozt tenni, amiben elfér egy dvd/cd/blu-ray játékos?...ez a megoldás apáméknál jött szóba...
én meg múlt héten csináltattam egy új szekrény magamnak, hosszas vívódások után.
az asztalos elb..ta először, most péntekre lett ismét kész.
addig a rendszer a parkettán, gyerekek meg köröztek körülötte, mint légy a sz... felett. -
zsola32
őstag
válasz
canniball #16809 üzenetére
az I3-as gépem egyben megy valaki máshoz.
a vga karit (HD 6570) ma eladtam.a procihűtő (noctua), a ház silverstone lc 20, és a táp x 400 seasonic + ventik (noiseblocker) maradnak.
ezeket az alkatrészeket már korábban úgy próbáltam összeválogatni hogy jók legyenek a későbbiekben is.
-
zsola32
őstag
sziasztok
a Asrock FM2A75 Pro4-M - AMD A6 5400K pároshoz mennyi és hány Mhz-es ramot ajánlotok?
(csak htpc célokra használnám a gépet)
köszi
-
zsola32
őstag
Úgy tűnik, az I3-as gépemet is fejlesztgetem.
kipakolom a belsejét, (gigabyte h55m-usb3, I3 550, 4 giga ram)és benevezek egy Asrock FM2A75 Pro4-M - AMD A6 5400K párosra.
utánajártam hogy a gépemben lévő Noctua NH-U9B SE2 hűtő jó az új deszkához is. -
zsola32
őstag
én ezt az tápegységet néztem ki a Brazos-hoz:
[link]gondolom simán viszi a konfigot.
(a házban lesz még 3 venti és a vinyók) -
zsola32
őstag
nos,
berendeltem én is egy Asrock E350M1 alaplapot.
a memóriákat is megtaláltam már, egyedül a tápegységgel szöszölök még...fel akarnám használni a Zotac ION330 külső téglatápját (19 V). hozzá kellene találnom valamilyen belső alaplapi megoldást.
(öt vinyó lenne a gépbe, optikai meghajtó nélkül, de egyszerre csak 2-3 HDD menne)a házam maradt a régi - Silverstone LC20.
-
zsola32
őstag
sziasztok
szerintetek mennyit ér egy használt Zotac ION 330 AE alaplap (külső tápegységgel)
opcionális 2 x2 gb DDR2 rammal?köszi
-
zsola32
őstag
sziasztok
milyen Brazos alaplapot tudnátok ajánlani?a sata csatikból a több a jobb...
ugye jól tudom, hogy a Brazos viszi az erölködő felé a DTS-HD-t....
(blu-ray illetve mkv tartalmakat szeretnék vele nézni)az Ion-os gépem megy apámékhoz, ezt szeretném kiváltani vele, a konfogot szerverként is szeretném üzemeltetni, szinte 24/7 órában használnám.
köszi a segítséget
valamit kihagytam...bocsi:
a mostani Ion-om külső tápos, ami eddig nagyon bevált.
gondolom Brazos-ban is van ilyen altarnatíva. -
zsola32
őstag
"Hallottad már szólni ugyanazon forrásból a DTS HD-t és a DTS Core-t, kb. fél millió Ft alatti hangrendszeren?
Igen? Nem? Bármi legyen a válasz azért megsúgom: nem fogsz hallani minőségbeli különbséget, egyszerűen nem jön ki még a 2-300 ezer Ft-os hangrendszereken sem"szerintem meg simán kihallani a különbséget, elég meghallgatni néhány Blu-Ray koncertlemezt.
-
zsola32
őstag
válasz
Mezga Aladár #14240 üzenetére
köszi az infót...már telepítem
-
zsola32
őstag
válasz
zsigus #13681 üzenetére
pedig működnie kellene rendesen.
nálam köv. a helyzet:
sapphire 6570-es kártyám van.
hdmi-n megy kép és hang azz erősítőbe és dvi-n+ pc hangszórón megy a kép és hang egy samsung monitor tv-be.
nálam nem kell állítgatni a hangot, mindkét készülék szól, (amelyiket használom).egyébként van valamilyen xbmc-s fejlesztés, a rendszer - hang menüben megadhatsz egyszerre két eszközt is, szóval ott sem kell már bíbelődni mint régen
(valaki ha jól emlékszem ide is belinkelte már)
-
zsola32
őstag
érdekes téma, ez engem is érdekel.
ha jól értem, a gépben lévő összes belső vinyót látja a kábel - illetve usb-s tv? -
zsola32
őstag
válasz
canniball #13518 üzenetére
PowerDVD12-t ajánlanék a lemez lejátszásához.
ha iso-t nézel, akkor könyebb a művelet.
ha nem .iso a filmed, akkor meg kell nézned a könyvtár struktúrát.
ezeknek a könyvtár neveknek mindenképpen szerepelnie kell a könyvtár szerkezetben:
ha hiányzik valami nagybetűkkel gépeld be.
utána mennie kell. -
zsola32
őstag
válasz
madgie #13472 üzenetére
nálam meg mostanában vetődött fel a kérdés, hogy leszanálom az IOn330-at és váltok a
Brazos-ra.az ION-on kevés a négy sata csati (3+1 e-sata)
meg nem nagyon tetszik a HD hang kezelése.az xbmc tényleg jó, de másik - nagyobb gépembe - azért mellé kellett tenni egy PowerDVD12-t
-
zsola32
őstag
köszi a linket
igazság szerint linuxos XBMC-t már próbáltam, az nagyon tetszett, csak azok a beállítgatások...
vért izzadtam mindenért.
ha jól követtem a topicot, ezzel a környezettel, rugalmasabban lehet beállítani a hardveres dolgokat. -
zsola32
őstag
én meg olyan tesztet olvastam, hogy a htpc simán veri képminőségben a DUNE lejátszókat.
sőt, ott azt írták, hogy belépő szintű Blu Ray lejátszók is verik az említett lejátszót.(Blu ray tartalmakat teszteltek)
nekem régen volt egy Popcorn A110-em, felülüdülés volt az első HTPC masinám.
(ION330)
a második gépem picit combosabb lett, kapott egy vga karit, ezzel kipipáltam a htpc témát egy darabig. -
zsola32
őstag
válasz
bambano #12615 üzenetére
ez előbb említett gép, több célú, ezért építettem ilyenre.
néha játszok vele, a vga karihoz adtak egy dirt3 nevű játékot, az elmúlt 10 évben nem nagyon játszottam a géppel, most néha ráfanyalodok.
htpc is a gép, és nem utolsó sorban, van benne 7 hdd, ami tetszőleges számban kikapcsolható.
a vinyóknak is van két ventije (noiseblocker) ezek is csendben végzik a dolgukat. -
zsola32
őstag
sziasztok, nem teljesen témába vágó a problémám, de azért leírom:
adott egy első generációs I3-as gép + egy sapphire HD 6570 ultimate vga kari.
a kijelző egy G30-as pana plazma.
a hang és a kép hdmi-n keresztül megy az erölködőbe, onnan a kép a tévébe.a 24p-s tartalmakkal van a gondom, kb fél percenként reccen egyet a kép. (totalmedia5)
xbmc-vel jobb a helyzet de ott drop-ol azért a ketyere.
szerintetek be tudom állítani, hogy megszünjön az előbb bevázolt probléma?
köszi
-
zsola32
őstag
sziasztok
a brazos e450 kezeli a HD hangokat, HD képes erősítő felé?köszi
-
zsola32
őstag
lehet erős gépet is hangtalanná tenni.
az én konfigom egy első generációs I3, hangtalan procihűtéssel, 400 w-os seasonic hangtalan táppal és mellé tettem egy passzív 6570 vga karit.mindez egy silverstone lc 20-as házikóban csücsül.
a vinyók előtt igaz van két noiseblocker venti, de bőveb 20 decibel alatt pörög mind a kettő.
a vinyókat rákötöttem egy előlapi Lian Li "power sata switch-re", amivel a nem használt vinyókat ki lehet kapcsolni a rendszerből. (áramtalanítja is)egyébként a tv alatt a rendszer, illik a hi-fi többi részéhez, és nem kell a sok usb-s ketyerével bajlódnom a gép körül, mert minden belefért a házba.
-
zsola32
őstag
sziasztok
a következő problámába ütköztem a minap:leformatáltam a Zotac ION330-as gépemet.
formatálás előtt, nem volt problémám a filmek lejátszásával.jelenleg, ha hdmi-re nyomom ki a filmeket - panasonic plazma - villódzik a kép, szabálytalan időközönként.
DVI csatival nézve monitoron, nem tapasztalom a problémát.
a rendszer win7-el üzemel, legújabb driverek felrakva, két progival is kipróbálva..
(media player, illetve xbmc két verziója)
amit kipróbáltam és nem használt:
másik hdmi kábel, másik hdmi tv csatiba bedugva.szerintetek mi lehet a bibi?
behalt a hdmi csati az ION-on?köszi
-
zsola32
őstag
sziasztok
meghozta a karácsony az új vga kártyámat (sapphire hd6570 ultimate)
beépítettem a házikóba, majd kisvártatva rájöttem, hogy szedhetem szét az egész gépet:
a ház egy Silverstone lc 20-as darab. olyan marhán van megoldva a hátsó része a háznak, ahol a vga csatlakozói vannak, hogy nem lehet bedugni a HDMI csatit, csak kb. egyharmadig.
(fennakad a csatlakozó egy kis merevítésen)ma este kikaptam mindent a házból, holnap ráküldöm a flexet és utána remélhetőleg jó lesz...
-
zsola32
őstag
válasz
Salvador20 #11272 üzenetére
én egy SAPPHIRE Ultimate HD 6570 1GB DDR3 kártyával lepem meg magam karácsonyra.
ha ez bekerül a gépbe, akkor tényleg megtelt.
-
zsola32
őstag
válasz
Salvador20 #10163 üzenetére
nálam így működik:
1.5 terrás vinyón van a két rendszer
először leformáztam és készítettem a win7-nek egy 60 gigás particiót.
a vinyó többi részét nem formáztam (még)
utána tettem fel az XBMC Live-t, 10 gigára és létrehoztam egy gyorsítótárat is.
(ha jól emlékszem 4 giga)a LIIVE telepítőjében ekkor manuálisan kell megadni a paramétereket, "kis nyomkodással rá fogsz jönni a menetére"
ekkor már működik a két rendszer, alapból a LIVE indul.
ekkor indítottam a WIN7-et és leformáztam a visszamaradt hdd-t (1.4 terra)
utána elindítottam a LIVE-t és bemountoltam at 1.4 terrás partot.
(Bitlisz kolléga segített a mountolás rejtelmeiben)
arra figyelni kell, hogy egy vinyón hány partició lehet.
ha először, amikor a WIN7-et rakod, engedélyezed a 100 MB-os partot is, akkor az utolsó lépéskor nem engedi leformázni a vinyó megmaradó részét, mivel 4 particiót enged egy vinyóra a win7 - ha jól tudom
(ez 32 bites WIN7 vonatkozik), mással nem próbálkoztam)ha valamiért nem tudod feltenni a LIVE-t, csak az ő particióját kell formáznod, a win7 amit először feltettél természetesen működik.
mondjuk nem akarok kampányolni e megoldás mellett, de így össze lehet hozni a letöltő-böngésző gépet, a médialejátszóval, és mint tudjuk LIVE alatt elég "combos" a kis ION.
-
zsola32
őstag
válasz
Salvador20 #10161 üzenetére
alapból a Live indul, de 10 másodpercet feldob a Live indítómenüje, hogy indítható legyen a WIN7
először a win-t kel feldobni, utána a Live-ot -
zsola32
őstag
válasz
Salvador20 #10152 üzenetére
meg lehet csinálni egy tárra a két rendszert - nekem is ilyen az ION-os gépem.
-
zsola32
őstag
válasz
CharlieDrop #9976 üzenetére
codegen mx31-a2 házikója pl. ilyen
-
zsola32
őstag
válasz
Salvador20 #9945 üzenetére
szia
amit leírtál, az a médiatár mód.
a port.hu scrappert kell beállítani és már megy is....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest