- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsigee
aktív tag
Hi!
Csak gyors észrevétel, hátha használható dolgot tudok írni. Aztán persze majd a hozzáértőktől megkapom a magamét...
Tehát, ha olcsóságot szeretnél: Egy HTPC ház nem éppen olcsó, de van egy típus, ami tényleg nem drága, ez a Point of View M (M2) Station. Szabvány ATX.Ez 10k körül mozog, és egyáltalán nem mondhatni csúnyának. Távirányító sajna nincs benne gyárilag, de ha utána nézel biztosan találsz valamit...(Erre nem tudok jelenleg alternatívát)
Lapra javaslok egy integrált vga-s lapocskát, hdmi kimenettel, 15-18k körül lehet már találni itt a ph-n, újonan picit több, főleg ha nvidia vonalat támogatsz.(XFX lapra gondolok pl, integrált 9300chipkészlet, ez megbírkozik az 1080p-vel->ja és maradhat mellé a 3ghz dualcore)
Ha Amd vonalat nézelakkor a 790-es chipkészlet környékén érdemes nézelődni(Asrockéknak van egy két olcsó lapja)
Mindkét alternatívánál vgat spórolsz.
A DXVA beállításra pedig van egy roppant egyszerű mód. Itt volt a PH-n egy írás róla, nagyon rendben szájbarágósan.
[link]
Persze ez xpre vonatkozik...
Röviden ennyi, én is ilyesmiben gondolkodok, mert sajna Antec, Silverston, vagy bármi komolyabb házat sajnos én sem tudok megvenni.
Remélem picit segített.
Üdv. -
Értem, akkor már egész "modern" az alaplapod.
PCI-E nV GeForce 210 már egész olcsón kapható. Nem is feltétlen a PureVideo HD a lényeg, hanem a CUDA, ami átveszi a feladatot, ha nem DXVA-s vagyis a PureVideo HD már nem dekódolja. A CUDA is a VGA-n dekódolja a filmet, így a CPU nem terhelődik meg nagyon.
A teljesen integrált gépek árait nem tudom, de annyi biztos, hogy egy VGA-nál drágább. Sajnos az ION-osak a legdrágábbak, pedig azok a legjobbak is. Szerintem 40 körül kezdődik egy ilyen és akkor még házba kell tenni.
Az előnyeit nagyjából fel is soroltad.
Halk, kicsi, hűvös (ha jó a ház), arra pont elég, amire kell és keveset fogyaszt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER! lapcsalád
- Anime filmek és sorozatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- Hálózati / IP kamera
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ASUS ROG Zephyrus M16
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest