-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Szia!
Én egy ilyen lapra alapozok. A 8200-esben már van dekódoló csip, a lap meg félúton felém.
Ez 15k.Szereztem használtan egy LE-s szempront méghozzá 1640-et. Ez 5k volt postával hűtővel. 45 w maximum, de nem ez a fő erőforrás.
Hozzá szereztem 1 g ramot 4k-ért szintén használtan. Most járok ~ 20k-nál. Házam odd már van, arra nem költök. Így olcsón kijövök.
-
zsigee
aktív tag
Hi!
Csak gyors észrevétel, hátha használható dolgot tudok írni. Aztán persze majd a hozzáértőktől megkapom a magamét...
Tehát, ha olcsóságot szeretnél: Egy HTPC ház nem éppen olcsó, de van egy típus, ami tényleg nem drága, ez a Point of View M (M2) Station. Szabvány ATX.Ez 10k körül mozog, és egyáltalán nem mondhatni csúnyának. Távirányító sajna nincs benne gyárilag, de ha utána nézel biztosan találsz valamit...(Erre nem tudok jelenleg alternatívát)
Lapra javaslok egy integrált vga-s lapocskát, hdmi kimenettel, 15-18k körül lehet már találni itt a ph-n, újonan picit több, főleg ha nvidia vonalat támogatsz.(XFX lapra gondolok pl, integrált 9300chipkészlet, ez megbírkozik az 1080p-vel->ja és maradhat mellé a 3ghz dualcore)
Ha Amd vonalat nézelakkor a 790-es chipkészlet környékén érdemes nézelődni(Asrockéknak van egy két olcsó lapja)
Mindkét alternatívánál vgat spórolsz.
A DXVA beállításra pedig van egy roppant egyszerű mód. Itt volt a PH-n egy írás róla, nagyon rendben szájbarágósan.
[link]
Persze ez xpre vonatkozik...
Röviden ennyi, én is ilyesmiben gondolkodok, mert sajna Antec, Silverston, vagy bármi komolyabb házat sajnos én sem tudok megvenni.
Remélem picit segített.
Üdv. -
chesterboy
tag
a taviranyitok amik biztos hogy jok: XBMC Remote Control
-
A Soundgraph cég termékei között nézz szét. Olyan 10e körül lehet a távirányítójuk, ami ki-be kapcsolja a gépet. Én egy fokkal durvábbat vettem tőlük (22e-rt, de akkoriban ez újdonság volt, és valami 3db volt az egész országban: ezek közül is azt tudtam megvenni, amit a Hardveroc-on teszteltek! Fincsi!), az iMon UltraBay-t: ez távirányító és LCD kijelző egyben. Ha maradnál Win platformon, akkor tudom ajánlani a ketyeréhez járó szoftvert: iMedian (echte HTPC szoftver /Videó-Zene-Kép-Időjárás, stb./)
-
Ha tényleg csak 3 órát fogod használni, akkor felesleges az egész herce-hurca a gépcserével... Használd a mostani gépet, persze a VGA cserét akkor sem úszod meg...
Ezzel az áramfogyasztásos dilemmával nem régen találkoztam: megéri-e a felárat, ha kevesebbet fogyaszt? Konkrétan egy A és A+-os hűtő között vaciláltam (az A+-os 10eFt-tal drágább.) és ahogy számolgattuk az éves szintű fogyasztásuk közötti árkülönbséget, az jött ki, hogy kb. 8-9 év alatt térül meg a 10eFt... Viszont ebben az esetben "tartós" fogyasztási cikkről beszélhetünk, szóval tényleg megéri a többletberuházást. Viszont a PC már más téma. Ráadásul ki tudja, lehet hogy 4-5 év múlva az Atom 3.0 már visszatáplál az elektromos hálózatba, miközben GigaHD-s videót bicóból dekódolja...
-
Ahogy a kolléga írja. Ezt szerintem is tekintsd átmeneti megoldásnak. Ha nem is Atomot, de sokkal kedvezőbb fogyasztású procit is lehet betenni egy HTPC-be és hosszú távon az kifizetődőbb.
"Ezt néztem ki. Vélemény?"
Ebből DDR3-mast sajnos ritkán lehet kapni és azok általában nem passzívak.
-
lorenzen
aktív tag
Intel Pentium D Processor 915:
Thermal Design Power: 95W
Mennyire tudod lenyomni alul hajtással, 60-80 Wattra?
Ez még mindig nagyon messze van az Atomok 4 illetve 8 wattos fogyasztásától.A Pentium D processzor tökéletes átmeneti megoldás, de hosszú távon nem alternatívája az Atom-Ion megoldásnak. Hangosabb és sokat fogyaszt. A rengeteg többletteljesítményét meg nehezen tudod kihasználni.
#7226 Bitlisz:
Nem jó a DDR2 memória az Asrock A3300ion alaplapba, DDR3 való bele!
-
-
band1103
őstag
-
Értem, akkor már egész "modern" az alaplapod.
PCI-E nV GeForce 210 már egész olcsón kapható. Nem is feltétlen a PureVideo HD a lényeg, hanem a CUDA, ami átveszi a feladatot, ha nem DXVA-s vagyis a PureVideo HD már nem dekódolja. A CUDA is a VGA-n dekódolja a filmet, így a CPU nem terhelődik meg nagyon.
A teljesen integrált gépek árait nem tudom, de annyi biztos, hogy egy VGA-nál drágább. Sajnos az ION-osak a legdrágábbak, pedig azok a legjobbak is. Szerintem 40 körül kezdődik egy ilyen és akkor még házba kell tenni.
Az előnyeit nagyjából fel is soroltad.
Halk, kicsi, hűvös (ha jó a ház), arra pont elég, amire kell és keveset fogyaszt.
-
"pentium dualcore 3,0 ghz, asus p5ld2, 2gb ram, geforce 7600gt "
Az a baj, hogy ha a processzor marad és a RAM is, akkor AGP-s kártya kell, ami meg drágább. Ráadásul szerintem a fogyasztás, hangoskodás is nagyobb lenne. A másik oldalon viszont így egyelőre csak VGA kellene, ami lényegesen olcsóbb... jó kérdés. Ha most VGA lesz csak, akkor is érdemes már elkezdeni spórolni egy új CPU-lap-RAM szettre.
Viszont így mindenképp nV kártyát javaslok, mert a nem DXVA-s cuccokat az a Pentium nem biztos, hogy elviszi a hátán.
Az "egybe" cuccok is jók, csak azok kicsit drágábbak, mint a komponensekből összerakott cucc és általában filmezés+net és kifújt. HTPC-nek nagyon jók.
-
XP-t ne rakj fel, mert az már most is elavult, hát még 1-2 év múlva (ezért biztosan sokan fognak ráncolt homlokkal nézni, de a következő mondat a magyarázat). a DXVA és az egész média rendszer megváltozott azóta a Win7-ben - minden előnyére - nem beszélve a szoftveres támogatásról.
Azért 1-2 év múlva remélhetőleg nem fogunk itt tartani.
Egyébként, ha olcsóság és alacsony fogyasztás kell, akkor az én ajánlatom: pl.: AMD Athlon II X2 240, 2 GB RAM, egy nVidia GeForce 210, FSP 350-es táp.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motoros topic
- Nintendo Switch 2
- Elemlámpa, zseblámpa
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Milyen NAS-t vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest