- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
scanman
csendes tag
Ha már tunernél tartunk, kellene nekem is valami komolyabb tunerkártya, belsőt akarok mindenképpen, PCI vagy PCI-express mindegy, van mindkét foglalatom. Nézegetem a kínálatot, de teljesen láma vagyok a témában, mit tudnátok ajánlani, olyan 20ezer körül?
Olyan kis fullos, mindentudó kelleneés persze hybrid, ha lehet, bár nézegettem az AverMedia AVerTV Satellite Trinity is, ez meg ha jól látom mindent kezel.Analóg, digitális, műholdas... Erről mi a véleményetek?
HTPC-be lesz, úgyhogy csak low-profil cucc jöhet szóba, viszont jó lenne, ha lehetne kezelni valami normálisabb htpc front-enddel (xbmc, mediaportal...) -
scanman
csendes tag
Igen, a copy-paste minden boltnak remekül megy
Helyedben én megkeresném a két magyarországi hivatalos forgalmazót, ami INNEN nézve a ramiris és az expert, és őket kérdezném meg, szembesítve őket az előző hsz-ben említett oldalon írt windows 7-el... Hátha szóváteszed, és megkapod grátisz -
scanman
csendes tag
A HTPC-m nekem sem Atom lett, mert igen jó áron tudtam megvenni egy komplett gépet (Asrock A785GMH/128M lappal, Athlon II X2 240, Antec MicroFusion Remote házban, alig használtan, szinte a ház áráért, ráadásul a kijelző hibája miatt volt olcsó, és éppen emiatt meg gariban kicserélték az egész házat egy zsír újra
) DE az irodába vettem egy Point of View Ionos minipc-t EZT, Atom 330, ION GPU, 2G RAM, 320 GB HDD, és csak próbaképpen néztem meg rajta még a vásárláskor hogy hogyan boldogul a HD videókkal... FullHD trailereket, divx, meg amit találtam mindent szépen vitt, bár konkrét méréseket (prociterhelést, áramfelvételt, ...) nem végeztem, de akadás, képdobás nélkül szépen vitt mindent. Jah, és ebben 3,5"-es HDD megy
-
scanman
csendes tag
Hardver részben ha nem akarsz sokat bajlódni vele, tudom ajánlani az Asrock Nettop Szériát, komplett gép, tökéletesen alkalmas erre, és a fogyasztása is nagyon korrekt.
Nézz szét ITT, aztán ha megtaláltad a megfelelő verziót, már meg tudod keresni hol érdemes itthon megvenni. Itt találsz alap géptől kezdve a távirányítóval kiegészített BD playeres HT rendszerig sokmindent.
Vagy hasonló atomos gépek között nézelődj...
Szoftver téren vagy Linux és XBMC, vagy Win7 és mellé XBMC, Mediaportal és akkor ezek szépen távirányítható front-endek is, vagy kalsszikus Win7 és mellé az Media Player Classic Home Cinema verziója, így pedig egy vezetéknélküli egér/bill. párossal is elboldogulsz.
Remélem segítettem valamit, én is csak most kezdtem ezt az egész HTPC-zést most ismerkedem az XBMC-vel, de eddig tetszik... -
scanman
csendes tag
válasz
band1103 #6882 üzenetére
Köszi, ez a proci összefoglalás sokat segített.
Viszont a HTPC fogalma és funkciói azért nem ennyire egyértelmű, bár tudom ez egy parttalan vita
Szerintem a HTPC mint olyan, mindenkinél szubjektív, mert ugye mit is értünk ez alatt?
Egy olyan PC-t, aminek elég a tudása a házimozi élményhez, hang és film megfelelő minőségű lejátszásához, és olyan a háza, hogy a nappaliban a TV alatt is jól nézzen ki, és ne legyen zavaró a hangja, és mondjuk lehessen távirányítóval kezelni egy erre alkalmas front-end-en keresztül. (de mint mondtam, ez csak az én véleményem)
Ezen kívül jönnek ugye az egyedi igények pl. tv-vétel, ennek rögzítése... Nah, most mivel ez nem nonstop üzemet jelent, hanem alkalmi jellegű filmnézést, zenehallgatást, így a fogyasztás alapesetben másodlagos tényező. Aki ugye a torrentet/letöltést/ftp-t is erre bízná, ami már ugye nem házimozi feladat, annak ez is fontos, meg aki ezzel a géppel oldaná meg a háziszerver feladatát is, annak is számít.
De ezek a funkciók már nem a HTPC feladatai, még ha sokunk el is várja a gépétől.
De ilyen alapon akkor idevehetjük a játékot is, mivel ha a tulajt nem zavarja hogy esetleg aktív venti is van a gépében, mert amikor megy, akkor úgyis szól a tv/házimozi erősítő, stb. és a háza mérete is lehetővé teszi, nyugodtan belerakhatja a"HTPC"-jébe a gamer funkciót is -
scanman
csendes tag
Sziasztok
Nos, mégsem Asrock Ion lesz a befutó, hanem sikerült jóáron szereznem egy Antec MicroFusion házba szerelt Asrock A785GMH/128M egy Athlon II X2 240-es procival.
Érdekelne a véleményetek, ez a konfig az alaplapi Radeon HD 4200-el megfelel-e HTPC-nek? Tudja-e ez amit kell (CUDA, DXVA ... mittomén)? Egyenlőre csak HD Ready-t kell tudnia, de a FullHD a cél természetesen. WIN7 - XMBC pároson gondolkodom, mint szoftver, de ha tudtok ajánlani jobbat, szívesen olvasom az ajánlásokat.
-
scanman
csendes tag
válasz
Gerrryy #6839 üzenetére
Persze, megoldható külső USB-ről is, de épp azért nézegetem, mert ebben benne van, és nem "csüngene" ott külön. Szépen rendben, belül, ahogy illik
Kár hogy a PoV Ionját már nem látom sehol hogy árulnák, azt vettem egyet az irodába, egész jó, nem is hangos, kicsit nagyobb ugyan, de ebbe akár még egy külön VGA-t is be lehet szerelni... lehet hogy felköltözik az irodából a TV alá ??
-
scanman
csendes tag
válasz
Gerrryy #6832 üzenetére
Én is sokat gondolkodtam a Zotac Mag-on, mikor megjelentek róla a cikkek...
Tetszik, jópofa.
De hiába várom, kapni nem lehet még itthon, kintről ilyesmit nem szívesen veszek.... meg ugyanennyiért az Asrockban van egy DVD is... ami azért nálam sokat dob rajta
Nagyon tetszik még az Asus EeeBox PC 1501, de azt meg drágállom....bár az is szép, meg jó meg abban is benne van a DVD, de mégiscsak sok érte... -
scanman
csendes tag
válasz
band1103 #6821 üzenetére
zsola32: köszi a tanácsot, és a leírtakat, én is így gondoltam, de jó olvasni hogy tényleg okés.
band1103: Igen, a 120-150 -ben már benne lenne a ház is, ami ugye legyen szép is ne csak jó
pl.: Thermaltake Mozart SX igen tetszetős darab, de ugye még messze a vásárlás
Játszani majd akkor játszom az TV-n, ha már meglesz a komolyabb HTPC
A hardveres tömörítésre gondoltam én is a TVRec. funkciónál, azért is kértem tanácsot, hogy ilyen tudással mit tudnátok ajánlani nekem. -
scanman
csendes tag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni.
Tudom, hogy a topic címe Építsünk HTPC-t, de remélem így is kapok segítséget tőletek.
Az építést egyenlőre anyagi okok nem teszik lehetővé, mivel amit összeszámoltam, belekerülne min. 120-150ezerbe egy normális HTPC összerakása (mert ugye, ha már építem, legyen fullos) :S
Addig is amíg ez nem valósul meg, az lenne a kérdésem, hogy egy ASRock ION 330-as technikailag, tudásban megfelelő lehet-e egy HD Ready HTPC-nek ? (Feladatok: filmlejátszás, főleg divx, néhány mkv, internetezés, esetleg néhány kisebb játék, de ezek is főleg netes flash játékok)
Én a paramétereket elnézve úgy gondolom, megbirkózik a feladattal, kibővítve egy trackball-es billentyűzettel.
Képes lehet-e ez a gép egy külső USB-s TV-vevővel a tv-adás rögzítésére is ? Kérnék erre is ajánlásokat ha lehet..
Köszi a válaszokat. -
scanman
csendes tag
válasz
urbanjozsi #6571 üzenetére
Nagyon jó az általad linkelt lap is, nálam is ő az egyik lehetséges szereplő....
Viszont éppen itt vagyok gondban is.
Br. 45 körül van ez a IONITX-A-E kétmagos atommal .... nah, most a Zotac GeForce 9300-ITX Wi-Fi megvan 30k körül már jó esetben, akkor ha mellédobok abból a maradék 15k-ból egy E6300-ast nem jobban járok ??? (és itt GeForce 9300 van plusz egy 16x-os PCI-e csatlakozó)
Segítsetek melyik lenne a jobb választás... -
scanman
csendes tag
Ez azért érdekes lehet majd, ha tényleg megvalósul... Ütős kis gépeket lehet majd összehozni vele
-
scanman
csendes tag
válasz
szabi__memo #6377 üzenetére
Akkor örülök hogy segíthettem
-
scanman
csendes tag
válasz
scanman #6369 üzenetére
Kicsit nyomoztam és megtaláltam ezt a PoV távirányítót, mint LCPower RC1000MC Remote Trackball Wireless 9-10 ezer jó magyar forintért...
Pl.: Itt...
PoV - LCPower ? -
scanman
csendes tag
válasz
szabi__memo #6372 üzenetére
Tudom, hogy jó... Nekem is nagyon bejön, azért keresném, de még a hazai distributorként feltüntetett kellytech nem válaszolt, hogy be tudják-e szerezni, és ha igen, mennyibe fájna ... tetszik benne a görgős megoldás... szerintem nyerő ötlet, ezért kérdeztem, hogy tud-e valaki valami ilyesmit... Az Imonnak is tényleg van egér funkciója, de ez a görgős megoldás szimpatikusabb
-
scanman
csendes tag
válasz
Endreas #6368 üzenetére
Én erre a Mozartra gondoltam, de sehol nem olvastam ipod dokkolóról, mondjuk nincs is rá szükségem
IPON-nál
Gyártónálmás!
Nem tud valaki a POV ezen távirányítójára magyarországi forgalmazót, vagy valami hasonló távirányítót (ha jól veszem ki a képből ebben van egy hanyattegér funkció is ) mert ebben mintha görgő lenne középen :
http://www.pointofview-online.com/showroom.php?shop_mode=product_detail&product_id=123 -
scanman
csendes tag
Sziasztok
A Thermaltake Mozart SX házát ismeri valaki ? Media Lab kiegészítővel ?
http://thermaltake.info.hu/szamitogephaz/mozart_sx.html
Egész ígéretes HTPC háznak kínálkozik, csak kicsit alacsonynak tűnik... nincs valakinek tapasztalata vele ? pont jól nézne ki a TV alatt.... -
-
scanman
csendes tag
Sziasztok ismét. Olyanokhoz szól a kérdésem, akiknek már van működő "HTPC" a birtokukban... Filmnézés, játék közben mennyire lehet hallani a gép működését ? mert gondolkodom itt a passzív hűtésű VGA-n, de szerintem ha szól a film hangja, vagy a játék alatt zene, effekt, akkor annyira nem lehet zavaró egy-két venti hangja...Vagy igen ? Mennyire zavaróak ezek a hangok átlagos használat közben ? Kell emiatt a teljesen csendes működés oltárán feláldozni a teljesítményt ?
-
scanman
csendes tag
Köszi a választ, de így felvetődött bennem még több kérdés
Mivel azt írtad, az atom + jobb VGA nem alkalmas normálisan játékok futtatására, így azt elvetettem...marad a külön házban összerakott HTPC.
Kérdés: mi számít manapság a legjobb alaplapi VGA chipsetnek ? (HD3300 ? )csak mert akkor valami olyan alaplapot keresek.. Vagy jobban járok egyből egy sima alaplap+ külön VGA párossal ?Természetes, hogy csak LP kártya jöhet szóba VGA-ból meg tunerből is, mivel nem is fér más a házba...
-
scanman
csendes tag
Sziasztok
Mint itt sokan, én is HTPC építésén gondolkodom.
Elgondolásom az, hogy először kellene egy jó alap, amivel a mozizás nem gond, de jó lenne, ha később tudnám bővíteni, amint az anyagi források rendelkezésre állnak.
Itt első körben ugye - ha jól gondolom - a VGA a szűk keresztmetszet, ami akadálya lehet egy-egy normálisabb játék futtatásának, tehát először azt kell majd bővítenem.
Alapnak a POINT OF VIEW Mobii ION miniPC CS330 -t gondoltam, és a későbbiekben ebbe rakni egy normálisabb silent VGA-t. (http://ipon.hu/?product_id=116218)
Kérdéseim akkor sorban :
1 - Ez a gép megfelel-e HTPC-nek így ahogy van, le tudok-e vele játszani mindent, ami letölthető(mkv és nagyobb gépigényű társai) ?
2 - A kétmagos Atom elég erős-e egy későbbi VGA-val kiegészítve 1-2 éves játékok futtatására ?
3 - Amennyiben a 2-re a válasz igen, akkor milyen VGA-t ajánlanátok, ami csendes és elég erős ?
4 - Amennyiben a 2-re a válasz nem, akkor kinéztem még ezt a házat :
LC-POWER LC-HT-1001
http://www.argep.hu/product_889734.html
ezt kellene berendezni, ebben szimpatikus a távirányító, 4 lp hely van a házon, ebbe kérnék alaplap-proci-vga-és akkor már tuner ajánlatotKöszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest