Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• 6thsense

csendes tag

válasz stevve #7696 üzenetére

Igen, épp ezért esik erre a választás, osibaa mondta hogy az amdn és nvidia chipset közt szabványos hd kódolás eseten szinte semmi különbség,ugyanolyan jók, viszont ha a szabványtól eltérő kódolást használ a adott media, akkor az nvidia chipek könnyedebben megtudják oldani a problémát mint az amd chipek. Meg ahogy olvasgattam a CUDA-t tényleg jobbnak találják mint az UVD-t :)
    +
    az nvidia chipset hdmi-n keresztül a" sima" DD,DTS és kiterjesztett ES,EX hangsávokon kívül hd hangot dekódolva 7.1 LPMC fomrmában is kitolja, ( ami később talán jobb lesz ,ha lesz hdmi-s av receiverem ( hozzáteszem hamar szeretnék beszerezni egyet)

Így összerakva a dolgot lett inkább nvidia chipset végül, az msi-asus-gigabyte site-okon az össze jelenleg fennt lévő alaplap közül kiszűrtam az összes olyat amin nvidia chipset van és integrált video kártya - továbbszűrtem azokra amin van,d-sub,dvi,hdmi . Igazából pár darab maradt, abból kiszűrtem azt az 1-2-t amit már sehol nem találtam boltban, ezután még volt 2 ami eléggé drága volt, azokat is iktattam. Így a 15-20 ezres ktegóriában azt hiszem 6 darab alaplap maradt.

nem kapható:

P5N7A-VM
    M3N78-EMH
    GA-M78SM-S2H

kapható:
    GA-M85M-US2H
    M4N78 PRO
    M3N78-EM
    M4N78-VM
    M3N78-VM
    M3N78

drága:
    M3N WS
    GA-E7AUM-DS2H

Most azok között túlságosan sok különbség nincsen. Valamelyikre rábökök,remélhetőleg az arc is befogja tudni szerezni. Viszont mindegyik alaplap AMD-s így kénytelen vagyok cpu-t is cserélni, a 4550e és 5050e kis fogyasztású amd-kre hajtok, de az athlon II x2 kisebb cpui is szóba jöhetnek.

Nagyjából így állok most...

Új hozzászólás Aktív témák