- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
band1103 #7153 üzenetére
"Csak a Dolby TrueHD témához tudok szólni. Ez olyan magas minőségű hanganyag amihez nem csak a 1.3-as HDMI a követelmény hanem az is hogy a hw képes legyen PAP-ot is szolgáltatni."
Igazából a Dolby TrueHD egyáltalán nem különleges minőségű, pont ugyanazt tudja, mint az LPCM 7.1, csak kevesebb helyet foglal a lemezen. Éppen ezért tulajdonképpen az a legegyszerűbb megoldás, ha az ember a DTHD-t a gépen kitömöríti és eleve azt küldi ki, a PS3 is ezt csinálja, így az embernek nem kell annyit küzdenie a kiadók paranoiájával. (Az Ion tudja az LPCM 7.1-et, amúgy nem vagyok képben.)
-
Vladi
nagyúr
-
luy78
tag
válasz
band1103 #7125 üzenetére
SZia!
Linuxozni nem szeretnék/nem is értek hozzá. Felraktam egy win7-et, és az IMON HD szoftvert... Hát.... nem áll fel a .... tőle.Olyat szeretnék, ami kezeli az mkv filemket hang és feliratválasztási lehetőséggel, dvd-iso fileokat, divxet, blue ray-t vinyóról.... meg ugye az IMON kijelzője és távirányítója adott....
Szóval erre keresek szoftvert..
Üdv!Luy
-
Ciripke
tag
válasz
band1103 #7078 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors, választ!
Már csak akor egy kiegészítő kérdésem maradt
Sima CRT-s tévém van (ez az előbbi hsz-ekből sztem ki is derült )
Annak a felbontása 768x576, namost ezek a cuccok meg tudnak 640x480, 800x600, 1024x768, 1280x1024-es felbontásokat. Nem baj, hogy a kettő nem passzol? -
zodo
nagyúr
válasz
band1103 #7078 üzenetére
Igaz nem tudom 100%-a mondani, hogy működik, mert nem próbáltam, mivel nincs rá szükségem.
Viszont miért is kell egy analog ( ,de akár digitális) jelút továbbításához elektronikával rendelkező kábel vagy adapter ?
Ha jel konvertálásról lenne szó akkor érteném, de most nem világos, hogy miért.
Egyszerű jeltovábbításról, összekötőkábelről beszélünk vagy nem?
-
Zirowe
nagyúr
válasz
band1103 #6936 üzenetére
Csak htpc lesz,és mondjuk ddr2 és 3egy árban van,de az általam kinézett alaplapba csak 3as megy.
Hát nem tudom,amilyen hd anyagokat töltök,azok mind dxva-sok voltak eddig,nem dxva-sal nem is találkoztam (áttértem mostanság főleg az m-720p-s rippekre meg az 1080p-s kiadásokra).
Jelenleg egy notebookot használok "mobil-htpc"nek, 2,1ghz c2d és 8600gt,max 8% körül van a terhelés full hdnál.
Nvidia alaplaptól eléggé óckodom, erről az asrockról meg csak jókat olvastam.
De mondjuk ha lenne is olyan,hogy nem támogatja a dxva-t egy film,akkor is a proci 2,8ghz-je csak elég,nem?És táp ügyben?
-
Bazs-
tag
-
Mercutio_
félisten
válasz
band1103 #6882 üzenetére
Annyit nem ér meg nekem a dolog, hogy 45W-os X4-re költsek
Egy X2 240-re gondoltam alulfeszelve, de gyári frekin hajtva persze.
Az és egy 780G/785G alaplap izomból meg tudja oldani az 1080p lejátszásokat, vagy inkább vegyek valami kisebb 2magos X2-t (4800+) butább alaplapot (bár ott meg általában nincs optikai és coax digi kimenet) és mellé egy cuda-t is tudó passzív nvidia kártyát? (de akkor meg a fogyasztás....
-
scanman
csendes tag
válasz
band1103 #6882 üzenetére
Köszi, ez a proci összefoglalás sokat segített.
Viszont a HTPC fogalma és funkciói azért nem ennyire egyértelmű, bár tudom ez egy parttalan vita
Szerintem a HTPC mint olyan, mindenkinél szubjektív, mert ugye mit is értünk ez alatt?
Egy olyan PC-t, aminek elég a tudása a házimozi élményhez, hang és film megfelelő minőségű lejátszásához, és olyan a háza, hogy a nappaliban a TV alatt is jól nézzen ki, és ne legyen zavaró a hangja, és mondjuk lehessen távirányítóval kezelni egy erre alkalmas front-end-en keresztül. (de mint mondtam, ez csak az én véleményem)
Ezen kívül jönnek ugye az egyedi igények pl. tv-vétel, ennek rögzítése... Nah, most mivel ez nem nonstop üzemet jelent, hanem alkalmi jellegű filmnézést, zenehallgatást, így a fogyasztás alapesetben másodlagos tényező. Aki ugye a torrentet/letöltést/ftp-t is erre bízná, ami már ugye nem házimozi feladat, annak ez is fontos, meg aki ezzel a géppel oldaná meg a háziszerver feladatát is, annak is számít.
De ezek a funkciók már nem a HTPC feladatai, még ha sokunk el is várja a gépétől.
De ilyen alapon akkor idevehetjük a játékot is, mivel ha a tulajt nem zavarja hogy esetleg aktív venti is van a gépében, mert amikor megy, akkor úgyis szól a tv/házimozi erősítő, stb. és a háza mérete is lehetővé teszi, nyugodtan belerakhatja a"HTPC"-jébe a gamer funkciót is -
tigipuf
senior tag
válasz
band1103 #6879 üzenetére
Át kell gondolnom,hogy mi legyen,mert nem akarok abba a csapdába esni mint sokan,hogy ez is kell,meg az is kell,és a végén már kiderül,hogy nem is HTPC-t hanem egy komplett gamer pc-t építettünk
Azért a szemem a topikon lesz,látom hogy vagytok egy páran akik életben tartják
Persze az is belejátszik,hogy egész komoly alternatívát képviselnek ma már a médialejátszók,de ott ugye meg az van,hogy nem te építetted,nem te alakítod kedved szerint.Kicsit hasonlít ez a HTPC építés dolog a pc kontra konzol témára,de lehet,hogy nem jól látom..
-
Mercutio_
félisten
válasz
band1103 #6862 üzenetére
Na basszus, ez nem jó hír
És egy 45W-os duplamagos proci izomból nem tudja megoldani a dolgot azoknál a filmeknél, amiknél a 4200-as nem tud besegíteni?Asrock A330 ION lappal eszerint HTPC-ként jobban járnék, csak ha torrentre, excel/word, régebbi játékok futtatására is zeretném használni azt nem fogja kiszolgálni?
-
-
tigipuf
senior tag
válasz
band1103 #6862 üzenetére
szia!
Tehát akkor a lényeg a kommentjeid alapján,(ha jól értelmeztem)akkor hiába amd oldalon a fejlett integrált grafikus cucc,1080p lejátszásra alkalmasabb egy olcsóbb alaplap,megtűzve egy szintén olcsó passzív nvidia karival?
És aki egy olyan megoldásban gondolkozik ahol a fogyasztás az egyik lényeges szempont(torrent,stb..),de röccenésmentes fullhd lejátszás az egyik fő kritérium?
"Hagyományos pc" oldalon amd vagy intel akkor,és milyen cpu foglalat?
Atomos dolog sajnos nem játszik mivel szükségem van 2 pci foglalatra,egyedi az esetem,1 foglalat kell a wlan karinak ,a másik meg xonar D1számára,mivel a minőségi zenehallgatás is lényeg lenne a filmek mellett. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
band1103 #6861 üzenetére
Elolvastam ezt is, de ezek szerint win alatt marad az MPC-HC.
Na az nem túl médiacenter. Videólejátszó és annyi.
Tavaly összeszegeltem hozzá távírcsit eventghost-al, de nagyon messze van egy médiacenter által nyújtott kezelhetőségtől/élménytől.
Persze ezt nem azoknak mondom aki a monitor és tv között kapcsolgat...
Hanem pl az asszonyka is simán borítókat tallózgatva választ zenéz, filmet, stb.
Arról is lehetne egy leírás, hogyan lehet XBMC alá összehozni az MPC-HC-t mint külső lejátszót.Apropó, van egy ilyen eladó távírcsim: Fractal Design - Shape.
Driver nem kell neki, mert Vista és Win7 alatt a "szabványos" MCE billentyűkombinációkat küldi + van benne egér is. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
band1103 #6856 üzenetére
Ok, igazad van, utána olvastam én is, win7 alatt is megy az ionnal.
Csak az +20-30ezer pénz.
Bár gondolom ez sokakat nem zavar.
Az ubi meg ingyen van. Max a tanulópénzt kell megfizetni. De van XBMC live is.Akkor kérdezek, van valami jó média center program win7re amit felteszel és megy a HD (persze nem BluRay) lejátszás DXVA (feliratokkal is)?
Mert én azt olvastam sokfelé, hogy csak mplayer egy nem kevés beállítással és xbmc, de is külső lejátszóval. MediaPortál kodek szegeléssel. Esetleg a CoreCodec CUDA-val (persze ez sem ingyenes). -
Bitlisz
aktív tag
válasz
band1103 #6851 üzenetére
Na nem kell személyeskedni.
Pedig képzeld így volt.
Csak annyi, hogy ezt nem ezen a gépen tettem meg, hanem az asztalin amiben HD4670-es volt és 32bites Vista.
De simán végigtoltam az összes videómon (zömében mkv) az MPC-HC legújabb verzióját.
Ahol aktív volt a DXVA, ott a program ki is írta alul.
Ez egy jó leírás a témáról igaz régi.
Itt is írják, hogy nem minden esetben működik a gyorsítás...pl.:
"# The video stream itself must be DXVA compliant. For example, H.264 video with more than 11 reference frames are not DXVA compatible.""- Not all videos can be accelerated. It has to be encoded with compatible profiles. The highest profile that can be used is L4.1. .... With nVidia new drivers, the cards now support L5.1 profiles though..."
"NOTE: PureVideo3 VP3 GPUs (like ION and G98) will not be able to accelerate H.264 videos that has these widths: 769-784, 849-864, 929-944, 1009-1024, 1793-1808, 1873-1888, 1953-1968, 2033-2048. PureVideo2 hardware (like G92 GPUs) and PureVideo4 hardware (like GT218 GPUs) can decode videos with those widths just fine, either with DXVA or CUDA methods."
-
zsola32
őstag
válasz
band1103 #6851 üzenetére
nem tudom mennyit számít a win fajtája, de nekem még eddig minden filmem ment (ION DXVA)
észrevettem viszont valamit: ha képernyőről nézem a hd tartalmat volt egy koncert (1080p) ami 30 másodperc múlva beszaggatott.
bekapcsoltam a tv-t, (hdmi-n megy a jel) ott nem tapasztaltam ezt a szaggatást.a képernyőm samsung, 5 m-es dvi-vel van összekötve a géppel (770p)
az is igaz persze, hogy a gyári samsung progi nem ment a zotac-cal, le kellett töltenem egy másikat.no mindegy, képernyőről ugysem fogok filmet nézni sohasem.
-
scanman
csendes tag
válasz
band1103 #6821 üzenetére
zsola32: köszi a tanácsot, és a leírtakat, én is így gondoltam, de jó olvasni hogy tényleg okés.
band1103: Igen, a 120-150 -ben már benne lenne a ház is, ami ugye legyen szép is ne csak jó
pl.: Thermaltake Mozart SX igen tetszetős darab, de ugye még messze a vásárlás
Játszani majd akkor játszom az TV-n, ha már meglesz a komolyabb HTPC
A hardveres tömörítésre gondoltam én is a TVRec. funkciónál, azért is kértem tanácsot, hogy ilyen tudással mit tudnátok ajánlani nekem. -
Ghandi
aktív tag
válasz
band1103 #6816 üzenetére
Hát az alap az a film,zene,net,letöltés.
Most perpill annyira van pénzem hogy alalap+proci+memó,az elöző gépböl van táp,vinyo dvd.
Aztán ahogy alakul a gép ugy lesz kűlön VGA is,tunerkártya,meg Wlan kártya.Attól függ milyen VGA-ra lesz majd pénzem,ha valami jobbra akkor jó lenne ha pár játékot is vinne.Az a baj hogy nem ismerem ezt a G41-es chipsettet,nem tudom mit várhatok töle.
Ha nem sok a külömbség az álltalános integrált dual atomos lap és a 945 chipsettes közt akkor lehet nem vacakolok külön procival -
Ghandi
aktív tag
-
Játékos
addikt
válasz
band1103 #6778 üzenetére
Egyrészt, jó helyen kell keresni!
Másrészt pedig egy 1280x720-as projektoron sokkal szebb egy 4,5 GB-os 720 soros .mvk, mint egy DVD! Ezt hidd el nekem kérlek. Ha a saját felbontásán használod a megjelenítőt, az "meg fogja hálálni" !
(Ismétlem: pláne néhány avisynth script-tel.)
-
Joshi
titán
válasz
band1103 #6744 üzenetére
"Az a KMPlayer is a fen említett MPC-HC Codecjét használja ahhoz hogy legyen DXVA."
A DXVA-t a videókártyának kell támogatnia hardveresen hiszen az a lényege hogy grafikus hardveres gyorsításunk legyen csak éppen szoftveres oldalon is lennie kell támogatásnak. Nekem pl a 8800GTS 320-as(G80) kártyám nem is támogatja a DXVA-t, tehát ha bele döglök akkor se lesz.
Egyébként nem csak az mpc codecet tudja használni DXVA-ban hanem másokat is:"Magától nem tudná. Ellenben az MPC-HC egy teljesen önálló más külső codec-ektől teljesen független player mely mindent tartalmaz ami csak kelhet egy film lejátszásához."
A KMPlayer is tartalmaz minden codecet ami csak kellhet bármilyen filmlejátszáshoz mindenféle codec telepítése nélkül, sőt elmondom neked hogy sokkal régebb óta mint az MPC.
Most abba inkább ne menjünk bele hogy nekem jobban tetszik a KMPlayer képminősége, mert ez már így is nagyon off. Ez inkább a HTPC szoftverek rovatba tartozik.
-
-
Joshi
titán
válasz
band1103 #6705 üzenetére
Véleményem szerint csak és kizárólag a különböző kódolások lejátszása az egyedüli érv ami a HTPC mellett szól, az összes többi beleértve a fogyasztást már egyáltalán nem.
Én is csak azért fogok összerakni egy HTPC-t mert a legtöbb alkatrész már adott, de sajnos nagyon drágák a házak és ezért lehet hogy még átgondolom a projectet. -
Joshi
titán
válasz
band1103 #6696 üzenetére
Jelenleg is van egy PC-ém ami most is össze van kötve az LCD TV-vel tehát ha akarom akkor média lejátszóként működik illetve játszom és internetezek vele. HTPC-t csak azért akarok mert az ágyból kényelmesen távirányító segítségével szeretnék filmet nézni. Azt nem tudom hogy te mennyire látsz jól, de én az ágyból nem igazán tudnám elolvasni a weboldalak tartalmát.
Éppen ezért ha internetezek(most is
) akkor leülök a monitor elé. Lehet hogy rosszul gondolom, de elsősorban egy HTPC még mindig a multimédiás tartalmak megjelenítésére szolgál. Én ahogy olvasgattam szinte minden megoldással vannak és lesznek is problémák, de mivel szeretek bíbelődni hasonló dolgokkal pont ezért választottam a HTPC-t meg aztán vízhűtéssel akarom megoldani ami megint csak újabb feladat elé állít.
-
Mercutio_
félisten
válasz
band1103 #6696 üzenetére
Torrentet tudnak a popcorn-ok és az Xtreamer, és egyre több ilyen médiabox, de még a hackelt WDTV-filrmware-ekbe is került ha jól tudom, bár egyszerre csak néhány file-t tud, de azt több szálon is.
Egyre több lejátszóban van a youtube is bedrótozva, van netrádió, kedvencek rádiókhoz és youtube-hoz, netezni macerás és a flash-t általában nem szeretik ezek a lejátszók, de aki mozizni akar az nem a goglizással van elfoglalvaJoshi: Szvsz bőven jó a Ferguson Ariva A-110, Xtreamer, WDTV Live trió is 30ezer körül az áltlagos igényekre
-
Rekucy
csendes tag
válasz
band1103 #6640 üzenetére
Annyi hálózatot használnék, hogy a routeren lógó winyó tartalmát (letöltött filmek) elérjem, de nem akarok netezni, youtubeot nézegetni meg hasonlók. A WDTV-t két ok miatt vetettem el: nincs optikája (van vagy 400 megirt lemezem), és nincs analóg 5.1 hang hozzá (DD/DTS dekóder vagy HT erősitő meg még ugyanennyi). Van elég jó 5.1-es PC hangfal, amit használni szeretnék hozzá. Amúgy jó kis masina, csak nekem a hang miatt mindenképp PC kell.
-
G4ga
őstag
válasz
band1103 #6634 üzenetére
akkor mindent tudok amit akartam, ha tudsz még válaszolni a lentebb kérdésemre azt nagyon megköszönöm.
inkább bukjak 6K majd egy karin, mint most ne vegyem meg azt a lapot ami késöbb kamatoztatja tulajdonságait. ugy gondolom annyira nagyott nem fog változni a HTPV lap kinálat hogy cserélni kelljen.. bár a számitástechnika kifürkészhetetlen!
-
joi29
őstag
válasz
band1103 #6614 üzenetére
-A 8K-s Gf-okat nem igazán ajánlgatnám HTPC-be de mivel a procija
eléggé erős így gondolom ez nem / nem x semmin:
"Mint tudjuk, az Avivo a processzor válláról teljes mértékben leveszi a VC-1 és H.264-es kitömörítés terhét, míg az NVIDIA PureVideója csak a H.264 esetében teszi ugyanezt, a VC-1 entrópiakódolását a processzorra bízza." -
G4ga
őstag
válasz
band1103 #6614 üzenetére
egyáltalán nem belevau volt. számomra tök hasznos dolgott irtál.
Elsö nekifutásra az 1 - 2 kategóriát céloznám meg.
Mivel nincs HD tvm. 72 cm képcsöves tvm van, igy a HD kilöve. Bly ray számomra drága, és nem szeretem a Sony-t.
Ezek után jogos a kérdés... minek nekem HTPC...
Nem ecsetelem a dologaimat, mint minden ember én is letöltök, ezt nem fogom tagadni. A játék gépem ha megnézed az adatlapom nem keveset eszik. Hangos is igy elegem lett abból hogy evvel töltögessek. Plusz ott van a rengetek dvd. Ezeket váltanám ki a HTPC épitésével. A Dvd lejátszok persze kompaktok, de a tököm tele lett avval hogy válogatnak a lemezekkel.
Plusz van egy Leadtek Tv tunenerem. igaz nem nagy szám de arra jó hogy feltudjak majd venni egy esti sorozatott amit nem tudok megnézni.
Igy szivesen fogadom a tanácsokat, hisz ehhez a részéhez nem nagyon konyitok.
Arra amire én gondolok szavaidból értve megfelelö lesz nekem az általam leirtak?
Mint irtam az elején nem akarok rögtön milliokat költeni a cuccra. HD tv hiányában ugy érzem jogos is a dolog. Ha késöbiekben változtatni akarok gondolom ahhoz a laphoz megtudom majd venni plusz videó karit és az erösebb procit!Irtad az Op rendszert is... ez is fontos dolog. Igazából vagy XP media center edition raknék rá vagy ha vista vagy win7 esetleg menne rajta akkor azt. ugy gondoltam hogy egy inditopultba berakot media centerrel müködne a dolog. kivitelezhetö?
-
Aranylo
tag
-
UdVi86
aktív tag
válasz
band1103 #6476 üzenetére
Elvileg már van válasza az ATinak a CUDA-ra, nem? ATI Stream, csak nincs hozzá még megfelelő szoftver, de erről meg nem az ATI tehet, ahogy írtad korábban nekem. Tehát a gépezet megvan, csak hiányzik egy fogaskerék.
Van másik lap is ilyen 8200vel? Mert ezen az a stereo hang elég szegényes. Meg nekem pl. kell 6 USB port is. -
UdVi86
aktív tag
válasz
band1103 #6433 üzenetére
Az igazat megvallva Intel procim volt eddig. Miután olvastam a 780g chipset tesztjét, akkor határoztam el hogy amd-re váltok. Az már csak hab a tortán hogy talán így időtállóbb rendszert építhetek. Tehát szerintem maradok az amd vonalon.
A CUDA akkor az egyedüli előny ezek szerint, bár a 785g chipsetnél ezt írják: "Emellett a lapka támogatja az ATI Stream technológiát is, amivel általános célra – többek között videók transzkódolására – is felhasználható a grafikus magban megbúvó 40 darab shader processzor ereje.". Szóval ha lesz szoftveres támogatás, akkor ez is elenyészik. Így szerintem maradok a 785g-nél. Csak megnyugtatóbb egy amd chipsetbe amd proci (amd vga-val)
És köszönöm mégegyszer az információkat, ma is tanultam valami hasznosat.
mod: Ok, értem én, csak lehet félreérthetően fogalmaztam meg.
Tehát VP, UVD egy kategória, ezek csak a GPU egy elkülönített részét használják. Előbbi erőben jobb, utóbbi szebb képet generál.
A CUDA és ATI Stream pedig egy másik kategória, ami már a teljes GPU erejét használja és ezeknél már az adott szoftver határozza meg a kép minőségét. -
UdVi86
aktív tag
válasz
band1103 #6427 üzenetére
Köszönöm a választ.
stevve: Neked is köszönöm.
Úgy vagyok vele hogy azon a 20w-on nem múlik. Annyira nem megyek rá a nagyon alacsony fogyasztásra. Csak olyan mértékben hogy mellette a teljesítmény is kielégítő legyen. Először 250-ben gondolkoztam, de sokan írták hogy nem ér meg 3000Ft-ot az a 200Hz. Ez a 240e gondolom feláras és teljesítményben is gyengébb.
Én leginkább Intel procit fogadó nvidiás lapra gondoltam. Nem is tudtam, hogy amd-s is van. Geforce 8300, 8400-re gondoltam + pl.: E5200 proci. Ez fogyasztásban, teljesítményben és árban hogy viszonyul egy 785g + athlon II X2 240-hez. Melyik a jobb választás így nézve?
Amit írtál értem, egyik az erőben, másik a finomságokban jobb, csakhát egyik sem az igazi, mert nem használja ki a GPU teljes erejét.
Azt pedig olvastam (mert hírdeti is az amd) hogy van ez az ati stream, ami ugyancsak harcba fogja a teljes GPU-t. Csak sajnos azt nem említik hogy ehhez kell egy szoftveres támogatás is, amiről eddig nem gondoskodtak.Na de reméljük valóban jó hírek jönnek hamarosan.
-
válasz
band1103 #6419 üzenetére
[OFF]"Bár lehet én inkább egy Athlon II X2 240e-re neveznék be az alacsonyabb fogyasztása miatt amit ugyancsak alul lehetne fesszelni , bár azt sem tudom megjelent-e már "
Nekem sima 240 van és 0.8V-ra vettem le. Szerintem egy 240e sem lehet sokkal alacsonyabb. Szerintem felesleges arra várni.
De egyébként igazad van, simán viszi a 240 nálam a killa sample-t is.[/OFF]
UdVi86:
A 785G megfelelő választás lehet egy 240 mellett arra, amire neked kell. A proci elég erős lesz a Photoshop-hoz is, bár ha marha nagy tablókat készítesz, akkor nyilván nincsennek csodák.
A 4GB RAM mindenképp ajánlott hozzá.
A hardveres támogatás az ATI-knál is jó,de a szarul kódolt filmeknél bizonyos esetekben nem megy a GPU általi dekódolás, a CPU végzi a munkát. Ezt a 240-nel már nem lehet filmezés közben megérezni, hacsak nem épp egy nagyon CPU igényes feladat fut a háttérben mellette.
Az nV ebben annyival jobb, hogy a szarul kódolt filmek feldolgozását átküldi a CUDA (általános számoló) egységei felé és azok dolgoznak. nV most ilyesmikre gyúrt rá nagyon a Dx11 helyett.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
band1103 #6419 üzenetére
Hello!
Az általad említett csak net+HD filmek lejátszására kellene gép (valamint weblapkészítés, Photoshop > munka). Terveimben egy 785g-s lap (MSI sideportos) és egy Athlon II X2 240-es proci szerepel. Valamint 4GB 1600-as ddr3 ram szigorúan 1,65v feszel. Tervezek még egy diszkrét vga-t is (4750, 4770 esetleg 5750). De ezt majd csak később, ha esetleg nagyon játszani akarok.
Mit gondolsz ez így viszi majd szépen a HD filmeket, valamint fogyasztásban aránylag megfelelő azt nézve, hogy a fogyasztás csökkenése ne menjen a teljesítmény rovására?
Vagy érdemesebb nvidia chipsetes lapot nézni? És hogy van ez a szoftveres támogatás, meg gyorsítás? A diszkrét nVidia kártyákban van ez vagy az IGP-ben? Ati pedig nem jó ebből a szempontból? Mert itt a PH-n úgy olvastam a tesztekben, hogy a 780g, valamint 785g chipset a legjobb a HD lejátszásban. Köszi a választ.Üdv
-
petyuska74
tag
válasz
band1103 #6419 üzenetére
szia
nem rossz ötlet amit mondasz, de a vga-re kell egy hdmi kivezetés.
én is gondolkodtam a 250 helyett a 240-es procin de a különbség "csak" 3000 ft, és ki tudja mire kell majd még az a +400MHz.
sőt, én is arra gondoltam, hogy lejjebb veszem a feszültségét, hogy ne melegedjen.
egyébként a nagybátyámnak egy 4200+-os procija van giga 780-as alappal hd3200-vel és az is simán viszi az 1080p-t,
viszont a kollégák még nem ajánlottak olyan intvga-s nvidia lapot ami megfelelne (na jó, nem mondtak semmilyet se)
ha mondanának akkor megpróbálnék teszteben utána nézni és az árakat is összehasonlítani.
más...ha jól értem az atinak azért van problémája a hd videó támogatásával, mert az átkonvertálásnál nem szabványokat, hanem saját beállításokat használnak?
Athlon x2 235e-t még nem láttam hirdetve, szerintem még nem jöttek ki, de ha kijönnek azok meg jó drágák lesznek. de csak gondolom.
-
válasz
band1103 #6396 üzenetére
"mert a legfejlettebb UVD egység sem olyan fejlett mint az nV Purevideo HD megoldása "
Ez így ebben a formában nem igaz. Sőt! az 5000 sorozatos UVD több képjavító újdonságot tud, amit az nV kártyák még nem. Ettől függetlenül az UVD 2, ami a 4000 sorozatban dolgozik pontosan ugyanazt az eredményt produkálja, mint a Purevideo HD (vagy talán egy hajszálnyival jobbat is
).
Más.
A newegg-en van kemény 199 dollárért Acer AspireRevo AR1600-U910H.
Atom 230 (1.6GHz) + ION LE -
válasz
band1103 #6363 üzenetére
A PureVideo HD mögött áll még egy rövidebb megnevezés, de hogy ez csak belső-e, azt nem tudom. Az ION a VP3 verziót tartalmazza, de van VP2 is. Az első generációs Purevideo HD meg a VP1 volt.
A különbség a VP3 és a VP2 között leginkább a VC-1 és MPEG-2 bitstreaming-ben mutatkozik meg (VLC hiánya), mert erre már csak a VP3 képes, a VP2 esetében a CPU is bejátszik. A VP1-ben még iDCT sem volt (még H.264 esetében sem), ezért az sem teljes egészében a GPU-val dekódoltat.
Persze az nV által használt hivatalos kifejezés csak Purevideo HD minden esetben. Ennek oka az, hogy a gyártó szerint ezek a dolgok olyan angy súllyal nem befolyásolnak semmit, tehát értelmetlen lenne külön megjelölni őket.
Ki hogy veszi... ha vennék egy nV kártyát, mindegy lenne nekem is, hogy VP2 vagy VP3, mert a különbség szerintem elenyésző, de VP1 nem nagyon jöhet szóba.
dabadab:
és már megint sokat tököltem a gépeléssel. -
dabadab
titán
válasz
band1103 #6363 üzenetére
Az a baj, hogy a PureVideo HD nev alatt (jelenleg) harom generacionyi hardware van, egymastol eltero kepesegekkel, ezert kenytelen az ember valahogy jelolni oket, mert persze-persze, a 320 meg az 512 MB-os 8800 GTS-ben is PureVideo HD van, csak eppen az egyikben az elso generacio, amin nem fut a VDPAU, a masikon meg masodik generacios, amin meg igen. Szoval lehet, hogy az nV marketingreszlete ugy latja, hogy a ketto kozott semmi kulonbseg nincs, a mernokoknek ellenben egeszen mas elkepzeleseik vannak errol.
(Az elozo posztokban a PureVideo n a PureVideo HD n. generaciojat jelolte.) -
válasz
band1103 #6356 üzenetére
Alapvetően Xbox-ra való lejátszó... ám portolták mindenféle rendszerre már.
A Linux-os verziója nagyon jó (elmondások alapján) egy nV társaságában (AMD fronton a Linux nem a keblen hordott gyermek ugyebár
), de a Windows-os verzióról hallottam már mindenfélét, jót és rosszat is egyaránt, de leginkább rosszat. Ffdshow miatt én nem nagyon akarom feltenni, ezért saját tapasztalatom nincs és talán nem is lesz.
dabadab:
Addig pötyögtem, amíg beelőztél.A követelmény Purevideo HD lenne, ha lenne, de szerintem az XBMC csak a CUDA hatásait élvezi, nem a Purevideo HD-ét (ha jól tudom).
-
dabadab
titán
válasz
band1103 #6356 üzenetére
Az XBMC azert jo, mert jol osszerakott es kigondolt, folyamatosan fejlesztett rendszer (nem egy sima lejatszo, hanem egy komplett HTPC szoftver).
A windowsos XBMC meg azert nem jo, mert csak a linuxos port tamogat erdemi GPU-s gyorsitast videolejatszasnal (es momentan ott is csak uj NVidia (a konkret kovetelmeny a PureVideo 3, ha minden igaz) GPU-knal). -
zsepii
tag
válasz
band1103 #6290 üzenetére
Mit tudnál ajánlani esetleg, ami képes hardveres dekódolásra. Vagy gondolkodjak valami teljesen más megoldásban az alapoktól kezdve? - Nyitott vagyok mindenféle ötletre.
A TV-tuner kártyánál a hardveres dekódolás és az analóg kábeltv támogatása mellett, a DVB-T és/vagy DVB-S támogatása lenne fontos.Olyanban is gondolkodok, hogy összerakni egy gépet, de ebben teljesen tanácstalan vagyok. Ez a megoldás olyan szempontból is jó lenne, hogy így egy házzal mindent meg lehetne oldani.
-
asus27
tag
válasz
band1103 #6245 üzenetére
Szia először is köszönöm válaszod, másodszor egy kicsit bővebben oszd meg velem , hogy mit is jelent ez pontosan: "sideportos megoldások"
A rendszer össze van rakva és stabilnak tűnik, a Hd-ról ezt írják az Asus honlapján:
HDMI Support
Enjoy Full HD 1080p Multimedia Home-Theater Entertainment
High-Definition Multimedia Interface (HDMI) is a set of digital video standards that delivers multi-channel audio and uncompressed digital video for full HD 1080p visuals through through a single cable. Supporting HDCP copy protection such as HD DVD and Blu-ray Discs, HDMI provides you with the highest-quality home theater experience.
Integrated ATI Radeon™ HD 3200 GPU
Max. shared memory: 256 MB
- Supports HDMI™ Technology with max. resolution up to 1920 x 1200 (1080P)
- Supports Dual-link DVI with max. resolution up to 2560x1600 @60Hz
- Supports D-Sub with max. resolution up to 2560x1440 @75Hz for 16:9 format
- Hybrid CrossFireX™ Support
- Dual independent displays support with HDMI/DVI and D-Sub
- Supports Microsoft® DirectX 10, OpenGL 2.0, Pixel Shader 4.0
- Hardware Decode Acceleration for H.264, VC-1, and MPEG-2De ha gond lenne, akkor még mindig van esélyem egy VGA-t berakni.
-
dabadab
titán
válasz
band1103 #6033 üzenetére
"Ha te ki szeretnéd használni az eredeti BR film minden extráját akkor a hang lesz a legkényesebb kérdés"
Nem igazán. Vagy mégis.
A BR-hang kihasználásának nulladik lépése az, hogy az ember vesz sokmillióért olyan hangfalakat, amik tudnak olyan precíz hangvisszaadást produkálni, hogy meg lehessen hallani a 24 bit meg a 96 kHz előnyeit.
Ha ez nincs meg, akkor az ember nyugodtan maradjon a jó öreg DD v DTS hangsávnál, annak a lekezelésével nincs semmi gond és az az igazság, hogy erősen kérdéses az, hogy tényleg hoz-e hallható változást a HD hang. -
asus27
tag
válasz
band1103 #6023 üzenetére
Szia, vissza lapozgattam a HSZ-t, látom profi vagy htpc-vel kapcsolatba, mint sokan mások.
A kérdésem a következő lenne hozzád és természetesen a többiekhez is, ha meg lesz az LCD-tv akkor hogy kössem össze őket, mármint a HTPC-vel?
A VGA-n csak DVI és S-Video van, vagy esetleg vegyek egy olyan VGA-t amin van HDMI kimenet?
DVI vagy HDMI, muszáj nekem HDMI kimenetes VGA-t vennem?
Van átalakító, DVI-HDMI, esetleg ez is megfelel a célra?
Na meg ott van a hang, amit házimozi erősítőre akarok kötni, jó lesz az alaplapi, vagy vegyek egy profi hangkártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged