- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
UdVi86
aktív tag
válasz
zsozso1 #6550 üzenetére
Később utánanéztem és látom, hogy a te általad említett lap is nvidia chipsetes. És ha jól látom az általam említettek amd foglalatosak. Valahogy úgy emlékeztem hogy ezek intelesek, na mindegy. Azt tudom javasolni, hogy nézz másik gyártót (Asus, MSI, AsRock).
kovasz: Ennyire nem kell a HD filmeknek a ram? Akkor bocs. Amit írtam nem tapasztalatból jött, csak mások is (speciel nekem) írták hogy 2GB nem árt.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
Khelben #6531 üzenetére
Egy jó hibrid tv-tunert kb. 15000Ft-ért tudsz venni (Leadtek WinFast PxDTV2300 H, PxDVR3200 H)
band1103 egyik hozzászólásában említette hogy az AMD egyik legenergiatakarékosabb chipsetje a 785g. Sideport nélküli DDR2-hez hozzájuthatsz 17000 körül. stevve pedig írta korábban hogy a 240-es alulfeszelve (0,8V) hozza a 240e szintjét, ami 45W TDP-s. Ennek az ára meg 13000 körül van.
Ha pedig mindenképp Intel kell, akkor valami geforce 8200 chipsetes lap. A tesztben láthatod a fogyasztását a 780g-hez képest (magasabb). És ehhez mondjuk egy E5200 proci. Ennek úgy tudom elég alacsony a fogyasztása. -
UdVi86
aktív tag
válasz
Khelben #6527 üzenetére
A kérdés az hogy mennyi lenne a ráfordítható összeg. Én Celeron helyett lehet valamilyen energiatakarékos amd procit néznék, bár annak 45W a TDP-je. Memóriából lehet nem árt a 2GB a HD-hez. Alaplapból meg 780g, 785g chipsetes (amd) vagy geforce 8200 (intel).
TV-tunerek után nézelődtem én is mostanság. A Leadtek jónak számít, mind hardveresen, mind szoftveresen. Látom hogy a "Milyen tv tunert" topikot megtaláltad. Még ajánlanám ezt az oldalt. daa-raa vagy bzoley biztos segítenek. -
UdVi86
aktív tag
válasz
eszgé100 #6495 üzenetére
Nekem jelenleg egy 9600XT-m van és igaz fut rajta a 720p, de egy idő után elcsúszik a hang. Esetleg ha minden le lenne állítva a háttérben, akkor menne, de nem hiszem. Szóval felejtős.
Steve-0: A CUDA miatt. Azzal a legvalószínűbb jelenleg, hogy lejátszik mindent. De reméljük hamarosan jön az ATI Streamhez is a szoftver és boldog lehet mindenki.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
dabadab #6479 üzenetére
"Bár vannak jó hírek! Azt hallottam hogy a CoreAVC ami a 1.9.5.0 -óta jól támogatja a CUDA-t a 2.0-tól kezdve fel lesz készítve az ATI stream támogatására is." - én ebben bízok, remélhetőleg minél hamarabb itt lesz és akkor nem kell CUDA-zni. Az én szívem az ATI/AMD-hez húz, de természetesen senkit nem akarok lebeszélni az nVidiáról. Az tény hogy jelen pillanatban jobb választás. De én sajnos még 1-2 hónapra vagyok a konfigcserétől, addigra meg hátha lesz szoftver is.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
band1103 #6476 üzenetére
Elvileg már van válasza az ATinak a CUDA-ra, nem? ATI Stream, csak nincs hozzá még megfelelő szoftver, de erről meg nem az ATI tehet, ahogy írtad korábban nekem. Tehát a gépezet megvan, csak hiányzik egy fogaskerék.
Van másik lap is ilyen 8200vel? Mert ezen az a stereo hang elég szegényes. Meg nekem pl. kell 6 USB port is. -
UdVi86
aktív tag
[link] Na megtaláltam a másik hirdetést is. Ez sem rossz. Ennél is azt írja ki lehet kapcsolni a gépet.
-
UdVi86
aktív tag
Én is így vagyok vele. Biztos elkérnek egy kis plusz pénzt azért az "e" betűért. Még most inkább egy 250-en gondolkozok, mivel nálam nem csak filmnézésre lenne a gép, hanem pl. photoshopra, szövegfelismerésre, egy kis videókódolás is lenne néha. És nem tudom hogy az a 200Hz mennyivel csökkenti a teljesítményt. Teszt meg csak a 250-ről van PH-n. Tuningolni meg nem akarok.
-
UdVi86
aktív tag
Én is mostanában tervezek összedobni egy HTPC-szerű gépet.
Amit választottam: - 785g chipsetes lap (szinte mindegyiken van HDMI port)
- Athlon II X2 240 (65W), mások ennek az "e" verzióját is javasolják (45W)
- 2x2GB ram (HTPC-hez elég szerintem 2GB is)Távirányító: [link] (nem én árulom
).
Valamint gondolom kell bele valami tuner kártya, ha TV-t is akarsz nézni. De ehhez nem értek. -
UdVi86
aktív tag
Értem, ha nem is az egészet, de szerintem nagyjából megértettem. A "teljes GPU erejét" természetesen úgy értem, hogy amennyire szükség van, érthető hogy egy videó nem fogja nagyon megizzasztani a GPU-t. És ha jól értelmezem vannak olyan videók, amivel az erre a célfeladatra szánt VPD is megbirkózik. Ha viszont nem, akkor a CUDA vagy az ATI Stream lép színre, ami a GPU shader processzorait fogja be a videó lejátszásra. És itt van az hogy ATI-nál még ez nem valósul meg a megfelelő szoftver hiánya miatt.
Nem is a transzkódolás volt számomra a lényeg - az a mondatban is csak egy példa lehet - , hanem hogy ez az ATI Stream is befogja a GPU shader processzorait, amit a CUDA is tesz.
Köszi amúgy a felvilágosítást és hogy te is jónak tartod a 785g-t. Nyugodtabban szívvel veszem meg. -
UdVi86
aktív tag
válasz
band1103 #6433 üzenetére
Az igazat megvallva Intel procim volt eddig. Miután olvastam a 780g chipset tesztjét, akkor határoztam el hogy amd-re váltok. Az már csak hab a tortán hogy talán így időtállóbb rendszert építhetek. Tehát szerintem maradok az amd vonalon.
A CUDA akkor az egyedüli előny ezek szerint, bár a 785g chipsetnél ezt írják: "Emellett a lapka támogatja az ATI Stream technológiát is, amivel általános célra – többek között videók transzkódolására – is felhasználható a grafikus magban megbúvó 40 darab shader processzor ereje.". Szóval ha lesz szoftveres támogatás, akkor ez is elenyészik. Így szerintem maradok a 785g-nél. Csak megnyugtatóbb egy amd chipsetbe amd proci (amd vga-val)
És köszönöm mégegyszer az információkat, ma is tanultam valami hasznosat.
mod: Ok, értem én, csak lehet félreérthetően fogalmaztam meg.
Tehát VP, UVD egy kategória, ezek csak a GPU egy elkülönített részét használják. Előbbi erőben jobb, utóbbi szebb képet generál.
A CUDA és ATI Stream pedig egy másik kategória, ami már a teljes GPU erejét használja és ezeknél már az adott szoftver határozza meg a kép minőségét. -
UdVi86
aktív tag
válasz
band1103 #6427 üzenetére
Köszönöm a választ.
stevve: Neked is köszönöm.
Úgy vagyok vele hogy azon a 20w-on nem múlik. Annyira nem megyek rá a nagyon alacsony fogyasztásra. Csak olyan mértékben hogy mellette a teljesítmény is kielégítő legyen. Először 250-ben gondolkoztam, de sokan írták hogy nem ér meg 3000Ft-ot az a 200Hz. Ez a 240e gondolom feláras és teljesítményben is gyengébb.
Én leginkább Intel procit fogadó nvidiás lapra gondoltam. Nem is tudtam, hogy amd-s is van. Geforce 8300, 8400-re gondoltam + pl.: E5200 proci. Ez fogyasztásban, teljesítményben és árban hogy viszonyul egy 785g + athlon II X2 240-hez. Melyik a jobb választás így nézve?
Amit írtál értem, egyik az erőben, másik a finomságokban jobb, csakhát egyik sem az igazi, mert nem használja ki a GPU teljes erejét.
Azt pedig olvastam (mert hírdeti is az amd) hogy van ez az ati stream, ami ugyancsak harcba fogja a teljes GPU-t. Csak sajnos azt nem említik hogy ehhez kell egy szoftveres támogatás is, amiről eddig nem gondoskodtak.Na de reméljük valóban jó hírek jönnek hamarosan.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
band1103 #6419 üzenetére
Hello!
Az általad említett csak net+HD filmek lejátszására kellene gép (valamint weblapkészítés, Photoshop > munka). Terveimben egy 785g-s lap (MSI sideportos) és egy Athlon II X2 240-es proci szerepel. Valamint 4GB 1600-as ddr3 ram szigorúan 1,65v feszel. Tervezek még egy diszkrét vga-t is (4750, 4770 esetleg 5750). De ezt majd csak később, ha esetleg nagyon játszani akarok.
Mit gondolsz ez így viszi majd szépen a HD filmeket, valamint fogyasztásban aránylag megfelelő azt nézve, hogy a fogyasztás csökkenése ne menjen a teljesítmény rovására?
Vagy érdemesebb nvidia chipsetes lapot nézni? És hogy van ez a szoftveres támogatás, meg gyorsítás? A diszkrét nVidia kártyákban van ez vagy az IGP-ben? Ati pedig nem jó ebből a szempontból? Mert itt a PH-n úgy olvastam a tesztekben, hogy a 780g, valamint 785g chipset a legjobb a HD lejátszásban. Köszi a választ.Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Építő/felújító topik
- Revolut
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anime filmek és sorozatok
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen autót vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Epson EH-TW610 Full HD Projektorok, eredeti lámpával, kevés lámpaórával! (500 / 580 )
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- EPSON - TW5210 - FullHD, 1080p 0 órás lámpával
- Gyári garanciával FiiO M23 veszteségmentes lejátszó
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest