- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrisbandi
őstag
válasz
UsagiYojimbo #27854 üzenetére
Nálam alap a virustotal bevonása ilyenkor.
-
válasz
UsagiYojimbo #22314 üzenetére
Vannak ilyen virtuális surround fejhallgatók, amelyek egy USB-s hangkártyát tartalmaznak.
Valami trükkös módszerrel varázsolnak térhatást az eredeti 5.1 hangból sztereo fejesre.
Azokhoz viszont nincs linux driver.
Windows-ra van már olyan szoftver a Razertől, ami bármilyen fejessel műxik.Gondoltam, hátha van linuxra is.
-
opeter70
senior tag
válasz
UsagiYojimbo #22153 üzenetére
Valóban van neki, de kivezetésem sajnos nincs meg hozzá.
Próbáltam keresni eladó kivezetést, de nem talátam.
De mindegy is, mert most nézem, hogy itt az aprón 4-5 ezer ft-ért már van viszonylag tisztességes hangkártya S/PDIF kimenettel. -
DanielK
addikt
válasz
UsagiYojimbo #22133 üzenetére
nem pi-m van.
sima pc.
-
jeni
félisten
válasz
UsagiYojimbo #22038 üzenetére
KisTücsök
gondolom ennél komolyabbat akarna. inkább egy integráltat venne komolyabb lapként integrált procival Brazos félét.
olcsóbban E350 félét a többi meg a körítés lenne+ház(mait írtál az a CM Elite+táp+winyók+kezdetnek 1 darabos 4 GB DDR3 rammal ami később bővíthető 2x4GB-re.
Gondolom újként összerakva kijönne 60000 Ft alatt sőt az aprón is megveheted
első sorban újként vegyél a garancia miatt is. -
DanielK
addikt
válasz
UsagiYojimbo #21906 üzenetére
Melyiket töltsem le? AMD vagy INTEL/NVIDIA? Ez a processzorra vonatkozik, vagy a grafikus kártyára?
-
DanielK
addikt
válasz
UsagiYojimbo #21906 üzenetére
Nagyon köszönöm az eddigi segítségedet (a privátot is). Úgy döntöttem végül, hogy a meglévő C2D gépemet változtatom át egy htpc-re. Viszont jó tudni, ezt, mert akkor openelec helyett xbmcbuntut teszem majd fel, hogy legyen egy "normál" gépem is ha kell.
-
DanielK
addikt
válasz
UsagiYojimbo #21884 üzenetére
És ezeket lehet használni nem csak media centerként? Tehát böngészni rajta stb.?
-
DanielK
addikt
válasz
UsagiYojimbo #21787 üzenetére
elméletileg nem kell, hogy gond legyen a wifivel. emaitt vettem annó még egy linksys ea2700 routert.
most is megy simán a ps3-mal és macről beamer app al apple tv-re.
de ezekkel az a bajom, hogy fájlstruktúrában kell turkálni és nem media center -
DanielK
addikt
válasz
UsagiYojimbo #21759 üzenetére
Értem, köszönöm! Az enyém nem így néz ki, de ezek megvannak, akkor ezek menni is fognak, remélem.
Akkor még egy kérdésem lenne.
Ezt [link] lehet valahogy telepíteni a Raspbmc alatt?Csak mert a külső vinyó, amin a filmek vannak HFS+ -ra van formázva.
-
Nova96
őstag
válasz
UsagiYojimbo #21760 üzenetére
Leírtam,a véleményem. Ez a kis kivágás, nem fog az ellenkezőről meggyőzni. ...
-
DanielK
addikt
válasz
UsagiYojimbo #21753 üzenetére
az én lg tvm távirányítóján is van egy simplink felirat. ezek szerint akkor nálam is működne?
nekem elég a jobbra-balra mozgás, okézás és még play/pause, illetve tekerés funkció. ha ennyit bír, az nekem jó!
Most már tuti, hogy raspberry lesz. Egy ilyet szemeltem ki: [link]
ezzel az sd-vel is megy az xbmc? vagy ahhoz vegyek egyet külön? -
slashing
senior tag
válasz
UsagiYojimbo #21733 üzenetére
Nálad is lassan indul el a film mint ahogy szinte minden youtube bemutató alatt? Kb. 10-15 sec egy HD film indítása? Illetve csak a full alap xbmc skin-el megy?
-
Peak
addikt
válasz
UsagiYojimbo #21742 üzenetére
ha meg nem használsz ilyen csillivillis vackokat, akkor 2gb ram is bőven elég.
egy logikusan és értelmesen felépített könyvtárszerkezettel hibátlanul el lehet lenni -
Nova96
őstag
válasz
UsagiYojimbo #21728 üzenetére
-Ami sz*r az sz*r.
-Senki nem mondta, de a 720p-s még akkor nagyon a méret, kevésf*sbitrátával.
-mi a forrás nem befolyásolja a végeredményt hoool, fogod a dvd-t átkonvertálod és hopp br lesz....de számít, miből mit csinálsz. És alap, hogy egy csapat nem csapja le a bitrátát.
-Egy film ami 1080p-be készült 4-5GB kezdődik....
-Igen, nem mindegy, de szerintem az IPS panelemen megtudom állapítani mi a jó és mi a rossz...talán.És egészről amit írtál, érdekes azt mondod lejátssza a 10-bitet, pedig elméletileg nem. Valami csoda géped lehet....vagy nem is tényleges 10-bitet nézel, nem lehet? Nem....kizárt, hogy ne legyen igazad.
Na mind1, én befejeztem. -
Totheground
addikt
válasz
UsagiYojimbo #21728 üzenetére
Nekem van pár sorozat, ahol 1 rész (20 perc) 1,4 giga. Flac audio, de csak 1 stream.
-
DanielK
addikt
válasz
UsagiYojimbo #21733 üzenetére
-
dabadab
titán
válasz
UsagiYojimbo #21730 üzenetére
-
DanielK
addikt
válasz
UsagiYojimbo #21718 üzenetére
A tiéd az 512-es? Melyik a jobb Raspbian, Raspbmc, OpenELEC, esetleg RasPlex?
Nagyon gondolkodtatóba ejtettél... Jó lenne egy médialejátszó, ami pici és olcsó. Csak egy/két külső vinyót dugnék rá. -
Totheground
addikt
válasz
UsagiYojimbo #21714 üzenetére
RBP-vel 1080p Hi10p? Azt azért kétlem, annál komolyabb gépet is bőven tud akasztani.
-
Nova96
őstag
válasz
Amolyan kis off, de a második állítás meg nem igaz.
Nem, egy sz*r csapat 10-bites videót kéne nézni és/vagy, nem a hi 10-ről kéne szedni. Meg, alapból ahol egy 1080p br 138mb-t az régen rossz. Hiába 10-bites videó, egy br-nél alap a 600-800mb-t, amire azt mondod nem rossz. De egy 1-2 GB fájl a nagyon jó. Gondolom a thora-t nem kell bemutatni vagy utw.
Na mind1, bocsi az offot. -
DanielK
addikt
válasz
Ezt a Raspberry Pi-t hol vetted és hogy raktad össze? Vagy már alapból szerelve volt? Érdekelne!
-
Ittnemaz
aktív tag
válasz
-
sb
veterán
válasz
UsagiYojimbo #7387 üzenetére
Köszi.
Közben nézelődtem már, de alig találok normális USB-s infra vevőt... ennyire gyér a kínálat? -
válasz
UsagiYojimbo #7346 üzenetére
Nem, egyáltalán nem lehet összehasonlítani őket. Más a cél a két CPU-nál és emiatt más a koncepció is. Most akkor kijelenthető, hogy szar az Athlon II, mert jóval többet fogyaszt vagy kijelenthető, hogy szar az Atom, mert harmadát nem hozza az Athlon II teljesítményének? Szerintem nem.
Nyilván ha csak a fogyasztás számít, akkor Atom, viszont ha kell a kakaó is néha (na nem a Bedeko), akkor az Athlon II. Ahogy a relativitás mondja, az a lényeg, honnan nézzük.
"Meg aztán nem tudom, az Atom mit szólna, ha olyan HD-s filmet kapna, amit nem visz a VGA, és mellette hash-elnie kell pár torrentet is..."
Az ION CUDA magjai viszik akkor is a lejátszás terhét, ha a film nem megy át a DXVA ellenőrzésein. A CPU ilyenkor sincs agyonterhelve.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
UsagiYojimbo #7343 üzenetére
Ez a konfig legalább 100-150W-ot eszik...nonstop üzemeltetni drága dolog, 3-4ezer Ft-t megkajál havonta, szemben egy ION-os géppel ami ennek jó ha harmadát fogyasztja, kb 1000-1500-at. A többletköltség évente 18-36ezer között...
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
UsagiYojimbo #7341 üzenetére
Mondjuk egy fogyasztásmérővel.
Nálam Asus AT3IONT-I full HD lejátszáskor 32W! -
zsola32
őstag
válasz
UsagiYojimbo #7331 üzenetére
szia
mennyit fogyaszt az általad használt konfig?
köszi
-
válasz
UsagiYojimbo #7337 üzenetére
Jó ez, csak figyelni kell, ha ingadozni kezd vagy 3+ éves, akkor okozhat meglepetéseket. Persze ne legyen ilyen!
-
válasz
UsagiYojimbo #7331 üzenetére
"Egy névtelen 400W-os tápot"
Szeretsz veszélyesen élni?
Ez a konfig jó, ha eléri a 120-140 W-ot, egyébként.
-
dabadab
titán
válasz
UsagiYojimbo #7332 üzenetére
Kenytelen leszek megnezni a dolgot, de az elozo verzio az minden vacakolas nelkul mukodott rendesen pendrive-on (aztan a 9.11-ben teljesen atszerveztek a Live-ot, azt meg csak egyszer probaltam ki, igazan nem hasznaltam, igy arrol nem igazan tudok nyilatkozni)
-
válasz
UsagiYojimbo #6441 üzenetére
tegnap felrakam egy xp-t. most már be tudtam állitani a 1920x1080-as felbontást.
de!
a tv-n az egész el volt csúszva és az automata hiába probálkozott, nem tudta beállítani a helyére a képet. kézzel szintén nem sikerült.
most vagy a tv vga bemenet ilyen béna vagy a 2700 forintos vga kábelből hiányzik egy kis anyag. sztem az lesz, hogy veszek egy dvi-hdmi kábelt, és lesz ami lesz.
találtam is 2600,- körüli áron.
csak még azt nem tudom, hogy hangot hogy fogok csinálni, mert egy hdmi mellett sincs külön hangnak bemenet. a menüben, pedig eddig max lekapcsolni tudtam a hangot, variálni nem.
az alaplapom meg valószinűleg nem tud dvi-n is küldeni hangot. ilyen opciót sem találtam még se a biosban se a driver tulajdonságai között.. / asus a8n-vm csm/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mobil flották
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Windows 11
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Path of Exile (ARPG)
- Kés topik
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- BlackMagic Design Atem Mini/// Üzletből // Számlával és Garanciával
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Marantz SR-39
- LG OLED 65 C1 4K 164cm 120Hz
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest