- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oz82
senior tag
válasz
varmi2 #10429 üzenetére
A brazos az csak net meg fim, ennyi.
Egy "régi" rendeszermen mértem egyébként ~60 wattot net közben.
-
oz82
senior tag
válasz
spongyadani1 #10095 üzenetére
Szia!
Akkor belső 2,5"-es, egy WD green vagy blue tökéletes 500Gb-1Tb os monjuk. Nekem csak 320Gb-as van (2,5-5400Rpm), de nem sokkal lassabb mint egy 7200-as. (Pl az első konfigomnál a win 7 a 7200 Samu-ra 5,8pöttyöt adott, a második konfigra ahol 5400 WD dolgozik meg 5,7-et)
Szóval ha nem sokat swappelő (de oda meg úgyis a 10000RPM kell) alkalmazásokra kell akkor tök mind 1 szerintem. -
oz82
senior tag
Hát oda csökkentettem, mert úgy esett nagyot a watt. De sztem emelem majd 1600Mhz re úgy 33 Watt lesz kb. De 1V nál már bios reset kellett mert az már kevés neki. Ja amúgyS939 es a proc, de kell vmi Cool n quiet softver a win7 alá mert az alaplapi CnQ visszaemeli a feszt mindíg 1,4 V ra. Vagy Fix 1600Mhz en hajtom 1,1V-al.
Vagy Win alól menedzselem (CrystalCPUID?) -
oz82
senior tag
Tudom, de ezek az elemek megvoltak a polc alján, uh. ezekre nem kellet költeni. Ha már megvoltak akkor csak ki kell egészíteni pár aprósággal.
VGA majd lesz(mindenképpen HDMI-s), addig is marad az alaplapi, vagy a polc alján van egy x1600 pro, csak át kellene alakítani passzívra. -
oz82
senior tag
Há, mondom 2-3 éves fórumtémák, és azóta eltelt sok idő.
720-1080p-s HD filmeket, DVD-t, mkv-t szeretnék nézni vele. Nem szánok rá sokat, első ilyen projekt.
Az alaplap adott , proc adott, mem van,régi vinyó van, házimozi audio van. kezdésnek jó lesz.
A lenteb leírt dolgok mellé lesz még:-digitális TV tuner
-Wifi kártya
-lesz még nagyobb háttértár
-Passzív vga, ha nem válik be az integrált.
-távirányító
-saját készítésű ház, ventikKarácsonyra meg egy 32" LCD TV
-
oz82
senior tag
Szia!
Köszönöm.
Igazából, meló-net (szövegszerk-email), HD filmnézés (majd ha lesz nagy tévé)- minden formátumot meg szeretnék vele etetni (pl. Blu ray nem), zenehallgatás, képnézegetés.
Játszani nem akarok (számomra a HTPC körhöz nem illik oda a játékra is alkalmasság, mert az már kompromisszum a fogyasztás pl. terén). Fogyasztással sztem nem lesz gond az alulfeszelt A64 emmel.Olvasgattam fórumokon hogy gpu.-s (hardveres) videó kódolás még nem az igazi és inkább a proc legyen erős (szoftveres). Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy 2009 es fórumokon írták, azóta meg sokat változott a világ.
De HDMI kimenetes VGA-t akarok (Ati 5450 v. gef 220), majd meglátom, egyenlőre úgyis netre kell.Jó kompaktra akarom (saját készítésű ház - a hűtéssel meg fogok szenvedni
, de talán 1-2 db 12 cm venti elég lesz). A házméret olyan 35x30x18cm lesz.
üdv.
-
oz82
senior tag
Sziasztok!
HTPC építésbe fogtam.
Milyen kompromisszummal kell számolnom ha csak következő hardverelemekkel szerelem össze:-Asrock 939N68PV-GLAN alaplap
-A64 3000 + (S939 és1,6Ghz-en és 0,9-1,0V al- simán megy és alig fogyaszt
) processzorral
-integrált VGA (Nvidia 7050). (NVIDIA® PureVideo™ Ready-s)
-1,5Giga DDR1.
-Win 7 Home premium media centerére hegyezném ki.
+ a többi(Később belekerülne az X2 4200 s939, illetve beszereznék egy 8400GS vagy HD5-6 os szériájú, passzív kártyát)
1.:Az egymagos proci hol jelent hátrányt? Mire képe HTPC-ben?
2.:Az integrál VGA mennyire megfelelő a mai követelményeknek, vinné e az mkv-t stb. mit tud hardveresen?alaplap spec:
[link]Köszönettel
Oz 82
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- E-roller topik
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest