- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Netfone
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GandC
tag
Sziasztok!
Vajon ez a billentyűzet+egér+távirányító kombó menne XBMC-vel?
Mert az van írva hogy media center billentyűzet, de ugye ennek ellenére bármi lehet.
Ha menne vele, akkor egy igazán jó vételnek számítana.Köszönöm:
GandC -
GandC
tag
chesterboy, iMaverick:
Köszi minden infótzsola32::
Működik az a cucc rendesen? Tudsz vele hangsávot, feliratsávot váltani? Ki/Be lehet kapcsolni vele a gépet?Köszönöm: GandC
-
GandC
tag
válasz
iMaverick #7238 üzenetére
Hát úgy számoltam, hogy átlagban biztos nem fogom 3 óránál többet használni naponta.
GPU csere persze így is benne van, de hát azzal számoltam is.
Na még kicsit gondolkodom, hadd érjen a dolog, aztán döntökMeg persze még néznem kell egy távirányítót is. Valami jó példány kéne. Valamelyikőtök tudna egy olyan oldalt, ahol le van írva melyik távirányítókat tudja kezelni alapból az XBMC?
Ami fontos lenne: Kikapcs/Bekapcs, iránybillentyűk+enter, hangsáv/feliratsáv váltásaNéztem például ezt. Vajon jó lenne?
szerk.:
Most nézem itt, hogy lehet támogatná azt is ami most van. Egy ezer éves Pinnacle PCTV Pro serial portos vevője+távirányító. -
GandC
tag
válasz
lorenzen #7227 üzenetére
Csináltam egy pár mérést, és arra jutottam, hogy a rendszer 1500Mhz-re levéve min 77W max 107W-ot fogyaszt egy S3 Virge kártyával és egy vinyóval. Tehát ehhez még hozzá jön egy GeForce 210, maximum 35W, viszont majd lejön belőle a vinyó. Tehát teljesen maxon járatva, az S3-tól eltekintve 145W-ot fogyasztana.
Dabadab cikke szerint egy ION-os gép 24W-ot fogyaszt max. A különbség 121W.
Elsőre soknak tűnhet, de napi 3 óra használattal, egy év alatt 6700 Ft-ot lehet spórolni vele.Ha a dabadab által írt árat nézzük akkor az IONos gép 55k, míg egy GeForce210 csak 11k + távirányító 7k, tehát a különbség 37k. Ez az összeg 5,5 év alatt térül meg kb, addigra meg úgyis minden elavul már. És ez a számítás teljes kakaóval van, ráadásul még 1200-on is járatható a CPU. Ha valamit elszámoltam, vagy ha valamelyik adat téves, szóljatok.
Szerintetek így is jobban megéri az IONos gép? Elég sokat gondolkodom a dolgon, mert ugye ha megveszem a 210-et és mégsem jön be, akkor semmit nem tudok vele csinálni: eladni nem lehet, másra meg nem jóViszont az ION, az meg elég drága, egy gyengébb desktop gép árával bír.
Köszönöm: GandC
ui.: Egyszer már csak veszek valamit és békén hagylak Titeket
-
GandC
tag
Köszi, akkor ez már lassan egy biztos pont.
És azért a 915 PentiumD 3ghz is jobb az atomnál, gondolnám én. Bár többet fogyaszt, de lehet downclockolni és az sem utolsó szempont, hogy ez "ingyen" van.
"..low profile, úgyhogy ha passzívat veszel, hangtalan az is."
Ezt néztem ki. Vélemény?Távirányítóból milyet? Olyan kéne nekem amivel az XBMC kompatibilis out-of-the-box és fel lehet vele kelteni alvó módból. Ilyenről írt dabadab is, ráadásul ő elég olcsón is vette, de sajnos iponnál már nem kapni. Valami ötlet?
Köszönöm: GandC -
GandC
tag
válasz
jodamester #7222 üzenetére
Igen, ezt tudom, de ház nem kéne... azt megoldom máshogy: olyan drágák, hogy feleslegesnek érzem. Lehet kicsit átlépném, de távirányítót remélhetőleg egy jó 7k-ból kapok és akkor jól vagyok.
band1103:
Azt mondod, hogy azzal a 10k-s 210-el + a jelenlegi lap,CPU párossal is olyan jól meglennék, mint egy ION+atom kombóval? Lehet kéne tennem egy próbát, elég sok az árkülönbség.
7600gt-től mennyire maradna el a 3D teljesítmény? Nincs esetleg valami összehasonlító teszt? (sajna elég "sok az idő" a kettő között..)
-
GandC
tag
Értem, köszönöm. És ha a jelenlegi gépemet használnám fel egy GeForce 210-el, kb mire számíthatok? Eléri egy ION-os lap + atom230 szintjét a multimédia teljesítménye? A gép határait a jelenlegi GeForce 7600gt-vel tudom, még némi játékra is jó. Egy GeForce 210 teljesítménye kb hol van ehhez képest?
A ház, hát igen, arra majd inkább kitalálok valamit."Kicsit" drágák ezek a HTPC házak.
RAM kell bele aztán annyi. Meggondolandó ezek szerint ez is.
-
GandC
tag
"Az a baj, hogy ha a processzor marad és a RAM is, akkor AGP-s kártya kell..."
Nem kell, az alaplap és a videokártya is PCI-Express.
A fogyasztás tényleg magasabb lenne, a hangosság már kevésbé, a procin jó a hűtő, az alaplapon nincs, GPU meg úgyis új kéne.
A másik baj ezzel a megoldással a mérete lenne: teljes méretű az alaplap (ATX), bár ha cserébe csak egy 15k-s GPU kéne, meg tudnék barátkozni vele. Amúgy a lap eléggé felszerelt: van rajta 4 sata, 7.1 analóg és digitális (optikai kimeneten) hang, elvinné még a régebbi, nem 1333mhz fsb-s C2D-ket is. Nincs benne integrált gpu, de ugye ott a PCI-Express."..a nem DXVA-s cuccokat az a Pentium nem biztos, hogy elviszi a hátán."
Ez a pentium már nem mai, ez tény. Az 1080p-s cuccokat csak az AVC speciális codec-kel viszi. Szóval tényleg valami ilyen PureVideo HD -vagy hogy is hívják- képes nV kártya kéne.A lényeg itt a filmezés lenne, meg egy kis net, mondjuk egy xfce asztalfelületen. Ez azt jelenti, hogy nekem az egybe cucc jobb lenne? Az a kicsit drágább mit jelent? (A dabadab által említett Zotac IONITX-C-t sajna nem tudom hol lehetne megvenni, illetve mennyiért..)
Illetve az egybe cuccnak mik az előnyei a méreten, a teljes hangtalanságon, és azon kívül, hogy nem kell bele külön videokártya? -
GandC
tag
A fő rendszer a linux lenne, és közben rájöttem már, hogy az XP-t valóban hanyagolom majd. Eléggé megtetszett ez az XBMC hogy még rarból is lejátszik.
Köszönöm az összeállítást, megnézem.jodamester: hát igaziból azért nem írtam árat, mert nem tudom mennyiből jöhet ki egy ilyen gép.. Mondjuk az alapján amit dabadab cikkében láttam, 60k-nál nem költenék rá többet, hiszen Ő is az alatt vette meg. Ráadásul így utána számolva a stevve által javasolt konfig is kb annyiból jön ki. Szóval mondjuk 60k-m van rá
zodo: Ezt már olvastam, de azért köszönöm
mindenkinek:
Itthon van egy pentium dualcore 3,0 ghz, asus p5ld2, 2gb ram, geforce 7600gt kombó gépem, nem tudom ebből fel lehetne-e valamit használni, mert akkor az csökkentené a költségeket, de ugye már nem egy mai darab a cucc. (esetleg a CPU-t, RAM-ot lehetne hasznosítani, hiszen ez a videokártya még nem képes hardwares dekódolásra, ha jól tudom.)Gondolkodtam olyan lapon is amit dabadab vett, (Zotac IONITX-C, külső táppal) de azt már sehol nem kapni.. Amúgy mi a vélemény az ilyen "egybe" cuccokról?
Köszönöm: GandC
-
-
GandC
tag
Sziasztok!
HTPC építését tervezem és a segítségeteket szeretném kérni.
Linuxos XBMC-t tennék rá, esetleg egy XP-vel dualbootban
A fő cél, hogy minden filmet (bármilyen tömörítéssel) amivel találkozhatok lejátsszon akadás nélkül.
Egy halk vinyót és egy dvd-írót tennék bele.
Az elvárásaim a géppel szemben ezek lennének:
- minden filmet, amivel csak találkozhatok lejátsszon akadás nélkül, még egy jó pár évig (1080p készülékhez kapcsolnám)
- távirányító
- legalább egy e-sata port
- halk
- alacsony fogyasztás
- a távirányítóval gyorsan életre lehessen kelteni
Ajánlotok nekem valamilyen összeállítást, ami megfelelő lenne?
Ami kéne: táp, alaplap, CPU, RAM, videokártya. Lehet all-in-one rendszer is.
Egy designos ház ajánlatot is elfogadok, de abból azt hiszem barkácsolás lesz, az árukat elnézve.
Természetesen minél olcsóbban kéne, azért fordultam hozzátok.Előre is köszönöm:
GandC
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Éjszakai műszak
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Macska topik
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Trollok komolyan
- Windows 11
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3104
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest