- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
UsagiYojimbo
tag
válasz
Tomocso #27642 üzenetére
A 3D-t felismeri a tv elég lól néz ki de 60 Hz-et ír lejátszásra.
Hogy használod a TV-t a laptopon? Ha kiterjeszted az asztalt, vagy tükrözöd, akkor a laptop saját kijelzője miatt nem is fog mást leadni, mint 60Hz-t.
Hacsak nincs a laptopban két VGA, akkor az LCD-t le kell tiltanod, hogy 60 Hz-től eltérő frekvenciát küldhess a TV-felé...
Win7/8-ban van ilyen "bemutató" bigyó, esetleg azzal próbálkozhatsz.A WIN asztal is el van csússzva, nem fér be a képernyöre, ezt hogyan tudom beállírani.
Tipikusan a TV-n az adott bemenetet "számítógép" vagy "PC" vagy ilyesmi típusúra kell állítani. Általában a bemenetek típusa határozza meg, hogy hogyan kezeli a TV a jelet.
A "PC" típuson kívül mindenről azt hiszi, hogy TV-adás, azaz "nem baj" ha levág belőle egy kicsit. A "PC" típusnál viszont a színeket másképp kezeli, általában nem használja a képjavító funkcióját. -
UsagiYojimbo
tag
válasz
dlaccc #22405 üzenetére
Erre egy Raspberry Pi is jó lehet, bár ahhoz csak USB-s HDD-t tudsz kötni...
-
UsagiYojimbo
tag
Mivel az utóbbi jó pár hozzászólás annyira az "építsünk" vonalon mozgott, feltennék egy idevágóbb kérdést:
Van valami "ajánlott" konfiguráció egy Raspberry Pi összekötésére egy VFD/LCD kijelzővel, egy infravevővel és vagy 15 nyomógombbal?
-
UsagiYojimbo
tag
válasz
opeter70 #22154 üzenetére
Szeretsz barkácsolni?
HOWTO: Make a coax SPDIF output bracket -
UsagiYojimbo
tag
válasz
DanielK #21930 üzenetére
Nekem ilyen van, igaz asztali PC-ben:
Kingston 60GB SVP300S37A/60G V300 SATA 3 2.5" SSDNow 17.900 Ft -
UsagiYojimbo
tag
válasz
DanielK #21895 üzenetére
Én ilyet néztem pár hete a Málnán, a 100Mbites hálózaton, semmi akadás nem volt...
-== Alien ==-
-==Video==-
Format: : Matroska
Time: : 1h 57min
Bitrate: : 4448 Kbps
Farme size: : 1280*720 Pixel
Ratio: : 16/9
Fps: : 23.976 FPS-==Audio 1==-
Format: : AC3
Channels: : 6
Sampling rate: : 48 KHz
Data rate : 384kbps
Language: : English-==Audio 2==-
Format: : AC3
Channels: : 2
Sampling rate: : 48 KHz
Data rate : 384kbps
Language: : Hungarian -
UsagiYojimbo
tag
válasz
DanielK #21785 üzenetére
Meg.
Ha a MacMini-n meg tudod osztani, akkor az XBMC-ben hozzá tudod adni forrásként...
Nálam az alap Raspbmc ezeket ismeri:
- Hálózati féjlrendszer (NFS)
- SAP stream
- UPnP device
- Windows hálózat (SMB)
- Zeroconf Browser
Van még két olyan, ami eszköznek tűnik, ezek a RePlay TV device, és a HDHomeRun device.Mondjuk nem tudom a WiFi (vagyis WLAN) elég stabil-e streamelésre, főleg, ha mellette a Mini mást is csinál...
-
UsagiYojimbo
tag
válasz
Nova96 #21739 üzenetére
Akartam csinálni screenshotot az animével a háttérben, de a hw dekódolás miatt a screenshoton csak a szoftveresen rárakott felirat, illetve a codec info látszik...
Ezért csak ez utóbbit kivágtam:
Mielőtt valaki szólna érte, a szöveg kiírása terheli le a CPU-t, azért van csak 8 fps és 100% CPU az utolsó sorban.
-
UsagiYojimbo
tag
válasz
DanielK #21758 üzenetére
Ez a link ugyanaz, mint a múltkori kettő, együtt...
Az SD méretére a médiatár mérete lesz befolyásoló tényező. Nálam az adatbázis külső gépen van (MySQL), így csak a thumbnailek vannak az SD-n.
De ha a külső HDD-k közül az egyik fix lesz, akkor arra is át lehet tolni mindezt.Amúgy a Pi-nek az SD a "rendszer-winyó", csak arról tud bootolni. Szóval lehet több, pl külön OS-eknek, de ha csak médialejátszónak használod, akkor összesen 1 is elég...
A SimpLink távval egy bajom van: nincs rajta Escape és/vagy Back gomb, ezek az XBMC kezelésénél jól jönnének.
Nagyjából ilyenem van: a 4 irány, az OK, és az 5 médialejátszó gomb (a 3 színes, kettő alattuk) működik. -
UsagiYojimbo
tag
Nem tudom mit értesz a "csillivillis vacakok" alatt, de maga a rendszer és az XBMC tényleg nem foglal sokat, talán még 1 GB is elég.
Viszont az XBMC a médiatár adatbázisát, és a hozzá letöltött képeket (borítók, fanartok, bannerek, screenshotok, stb) is a lokális fájlrendszerben tárolja. Nálam ez most olyan 600 MB... És zenék még nincsenek benne... -
UsagiYojimbo
tag
válasz
DanielK #21735 üzenetére
A borda szinte teljesen felesleges. Az a 10 °C akkor tapasztalható, ha menet közben teszed rá, és szép lassan elfogy: 5-6 perc múlva már alig 1-2 fokkal lesz hűvösebb.
Amúgy 50-60 °C-os a SoC hőmérséklete, szóval tényleg igazán felesleges...Jah, és XBMC-hez a 4 GB lehet, hogy kevés lesz (adatbázis, thumbnailek, stb)...
-
UsagiYojimbo
tag
válasz
dabadab #21731 üzenetére
Az első belinkelt oldalon az XBMC szoftveres dekódolójáról esik szó, ami tényleg nem tudja.
A másodiknál nem csak az 1080p, hanem úgy általában a Hi10-ről írják, hogy nem támogatott.De mint írtam, nekem viszi a Raspbmcvel...
Szerk:
Ott a DTS-ről is azt írják, hogy megszenved vele, pedig nálam jól megy, úgy, hogy a TV-m nem ismeri a DTS-t...
Mondjuk a CPU terhelést nem figyeltem, lehet, hogy max közelében jár olyankor, de nem szokott akadni. -
UsagiYojimbo
tag
válasz
DanielK #21725 üzenetére
Új B verzió, azaz 512 MB-os. A legszűkebb keresztmetszet a 100Mbites hálozat, de az is elég szok' lenni...
Én csak a Raspbmcvel próbáltam, eddigi tapasznyalatok:
- Remekül megy, a 2 db fizetős kodek (MPEG2, VC1) kivételével mindent vitt eddig. (Amit nem vitt: Nasa Live ISS Stream, ami VC1...)
- Macerás a magyar billentyűzetet belőni, de csak egyszer kell. Itt az a fő gubanc, hogy nincs X, tehát a szokásos megoldások nem műxenek.
- Nem igazán látható át a frissítési séma. Elvileg reboot során frissül, de volt már, hogy 3-4 alkalommal is rebootolt egymás után, mert mindig bejött valami frissítés, amit az előző körben kihagyott...Külső USB-s eszközök esetén az első eszköz egy tápos HUB legyen! Illetve maga a Pi is komoly tápot kapjon! Hivatalosan 800 mA-es táp elég neki, de javasolt inkább 1000-1200 mA-es stabilizált tápot használni.
-
UsagiYojimbo
tag
válasz
Totheground #21720 üzenetére
Valaki szintén nem hitte el, és megkért hogy próbáljam ki. Vitte az általa adott fájlt, de eléggé kockás volt az LCD TV-n...
-
UsagiYojimbo
tag
válasz
Nova96 #21717 üzenetére
Valóban kissé off, de megjegyeznék pár dolgot:
- Akiket lesz*roztál, az egy olyan csapat, akik 2011 óta csak ezzel foglalkoznak... (Konkrétan Hi10-zel...)
- Senki nem mondta, hogy 1080p a 139MB-os fájl, amúgy 720p.
- Nem tudom mit értesz a "br" alatt, de ha BD/BR ripre gondolsz, akkor ki kell, hogy ábrándítsalak: az hogy mi a forrás nem befolyásolja a végeredményt (mármint pozitív irányba). Azaz, hiába a BD forrás, ha a olyan bitrátával tömörítesz, akkor úgyis kockás lesz...
- Egy másfél órás 1080p film esetében 2GB alatt nem lesz nézhető a kép. Ez tény. És független a 10bittől...
- Nem mindegy, hogy milyen kijelzőn nézed, (meg milyen szemmel) . Lehet, hogy egy 15"-os monitoron jól néz ki, de LCD vagy Plazma TV-n, pláne projektoron egészen másképp néz ki...
-
UsagiYojimbo
tag
válasz
DanielK #21716 üzenetére
Itt: Rasperbby Pi Magyarország
Készre szerelve árulják, lehet hozzá jópár kiegészítőt venni. De én nem vettem semmit, csak egy SD-kártyát.Vigyázat, a ház is külön kapható...!
-
UsagiYojimbo
tag
Figyelve a 10 bit pro és contra vitát, pár hozzáfűzni való:
- Én egy Raspberry Pi-vel nézek filmeket, Raspbmc (XBMC) szoftverrel, és gond nélkül vitt mindenféle videót eddig (van kb 300 filmem, 250 sorozatom, 50 mini sorozat / tv-film, és vagy 150 animém). Viszi a 10bites animéket és a 1080p-s filmeket is. Eddig egy dolgot nem vitt: SACD-féle DSD-t...
- A 10bit hívei azt szokták mondani, hogy jobb képminőséget ad kisebb fájlmérettel. Ez sajnos jellemzően nem igaz. Általában a 10bit valóban jelent (némi) minőségjavulást ugyanakkora bitrátával, de aki 10 bitre tömörít, az (általában) eldobja a sulykot, és annyira apróra veszi a bitrátát, hogy szinte már nézhetetlen egy nagyobb kijelzőn. (Most nézem pl. az Uchū Kyōdai-t, 139 MB-os egy epizód, PC-n még jól mutat, de TV-n már sehogy...)
-
UsagiYojimbo
tag
"Az ION CUDA magjai viszik akkor is a lejátszás terhét, ha a film nem megy át a DXVA ellenőrzésein. A CPU ilyenkor sincs agyonterhelve."
Próbáltál már 720p -s XviD-et lejátszani???
Mellesleg az XBMC "plasma" képernyővédője (FullHD-ban) 50%-ra terheli az Athlon II CPU-t... -
UsagiYojimbo
tag
válasz
Bitlisz #7344 üzenetére
Ez mind szép és jó, meg biztos így is van, de egy ION alapú gépbe (gondolom ITX/mITX) hova teszem az eszközeimet? (Igaz egyelőre még csak 3 S-ATA winyó van benne, de majd jöhet még, ahogy DVB-C tuner, DB meghajtó, stb is...)
Meg aztán nem tudom, az Atom mit szólna, ha olyan HD-s filmet kapna, amit nem visz a VGA, és mellette hash-elnie kell pár torrentet is... -
UsagiYojimbo
tag
Monitort, hangfalat nem használok hozzá. Vagy az LCD TV-vel használom (médiacenter), vagy SSH-n keresztül a laptopomról...
Ami nem szerepelt ott pontosan, az a winchester: 3 db S-ATA...Gondolom azért hasonlítják az Atomot az asztali CPU-khoz, mert mivel a videolejátszást mindkét esetben a VGA végzi, így a CPU teljesítményből kevesebb is elég. Ilyen szempontból lehet összehasonlítani...
-
UsagiYojimbo
tag
válasz
urbanjozsi #7342 üzenetére
Háát, azért, hogy nektek mondjak egy számot, nem fogok ilyet venni...
Mellesleg, mivel Samba/FTP/torrent szerverként is üzemel, nem tudom mennyire lehet mérvadó... -
UsagiYojimbo
tag
Egy ilyen "volt itthon" Micase PSU SR400. És bár a képpel és a leírással szemben nem 120mm-es a ventije, viszont elég halk...
Ami egyelőre mindegy, mert a másik szobában van, és egy 5m-es HDMI kábellel van a TV-re kötve...És igen, én is valami kisebbet szeretnék bele...
-
UsagiYojimbo
tag
A beállításokat a user saját mappájába tenné, ami gyárilag a ramdisken van. Az XBMC leírás szerint kell egy (pl FAT fájlrendszerű) image-fájlt hegeszteni a pendrájvra...
No én itt untam meg, és tettem át az egészet egy 4GB -os partícióra az egyik HDD-n. Ebben bőven elfér minden, a Médiatár cache-ével együtt... -
UsagiYojimbo
tag
Én egy ideje használok egy ilyen konfigot:
Alaplap: J&W JW-G82UM-PVHD+
Ez egy AM2+ alaplap, integrált nV GF8200 VGA-val, VGA/DVI/HDMI kimenettel, stb...CPU: AMD Athlon II x2 240
Ezt gondolom nem kell bemutatni...RAM: KingMax 1GB 1066MHz DDR2
Eredetileg 2×1GB-t terveztem, de mivel ez éppen volt otthon kipróbáltam, és azóta is megy szépen...Ház: ModeCom Feel 607 MediaCenter
Ez az egyetlen, amivel nem sikerült zöld ágra vergődnöm. Tartalmaz egy MediaKit-t, ami a hozzá adott (koreai/lengyel/angol) Windows szoftverrel gyönyörűen megy, de Linux alatt teljesen reménytelen...Egy névtelen 400W-os tápot, és a korábbi szerveremből áttett SATA meghajtókat használom hozzá.
Szoftvernek az XBMC Live van egy 4GB-os partícióra telepítve.A MediaKit kivételével minddel meg vagyok elégedve.
-
UsagiYojimbo
tag
Konkrétan nem ismerem a TV-det, de elég sok TV-nél a VGA illetve DVI bemenetek képe TV-képként kerül megjelenítésre. Ez azt jelenti, hogy a lehetséges felbontáson vág a TV.
Nekem pl, ha a HDMI/DVI bemenetre dugtam a gépemet, akkor körbe olyan 40-50 pixel elveszett, míg ha a sima HDMI-be, akkor látszott a FullHD.Window alá van egy PowerStrip nevű progi, amivel lehet a driver által nem engedélyezett üzemmódokat kiválasztani, használni.
-
UsagiYojimbo
tag
válasz
petyuska74 #6417 üzenetére
Én ezzel szemezek: ASUS M3N78-EM. Ez ugyan mATX -es...
Van egy kisebb testvére, az M3N78-VM, ami annyival kevesebb, hogy GF8200 chipset van rajta, FireWire nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpársportok
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Okos Otthon / Smart Home
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fogyjunk le!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest