-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tomix24 #13142 üzenetére
Mi az az alul konvertált?
A Raspberry Pi tud 1080p-t, de nem az mplayerrel, xbmc-vel. A neten van erről egy csomó infó. Persze kérdés, hogy milyen 1080p-t, mert ugye itt erősen támaszkodni kell a GPU-ra, ami meg gondolom, nem mindent eszik meg (például DXVA-t figyelembe sem vevő filmekre gondolok). H.264-et biztosan tud.
-
válasz
Dark Archon #10079 üzenetére
Vágáshoz nyilván kevés, de azért kevesen használnak olyan profi szoftvereket, amiknek kell az erőmű.
Én egy Athlon II+5670-nel elkódolgatom, ami kell és lejátszásra is tökéletes.
-
Ha valaki nem akar HTPC-t építeni, hanem venni, mondjuk egy Boxee-t, akkor most érdemes ezen a linken körülnézni. (nem vagyok érdekelt benne, mielőtt valaki rákérdezne)
-
-
Én inkább AM2-ben gondolkodnék legalább és a 4000+ helyett is valami Athlon II-t vennék, aminek jobb a fogyasztása.
IGP manapság nem az igazi 1080p filmezésre. Nem lehetetlen küldetés, de ha összespórol az ember 8-10.000 forintot, egy jó diszkrét VGA is kijön.
1.5 GB DDR szintén leginkább pénzkidobás, mert a már amúgy is drága DDR2-nél is drágább. Memóriánál mindig az aktuális olcsó, a többi drága.
-
válasz
Bitlisz #9568 üzenetére
Az anandtech cikk pont ezt a kettőt nem ajánlotta, amit nem tettél zárójelbe...
"it must be quite clear by now that we can't recommend the GT 520 or the AMD 6450 with full confidence. They are probably doing well in the OEM market by getting incorporated into generic systems (not geared towards HTPC use)."
Épp a GT430, de még inkább a HD 6570 ajánlott.
-
válasz
balage25 #8919 üzenetére
Igen, mert abban van CUDA. Az UVD nV-s párja a PureVideo HD. az pont ugyanannyira jó, mint az UVD, de az nV esetében a CUDA át tudja venni a számításokat sok esetben. Persze a felhasználó számára lényegtelen, mi számol...
A HD3200 fölött már eljárt az idő és sajnos az AMD IGP-k egyébként is kicsit mostoha gyerek szerepben voltak mostanáig. A Fusion változtat ezen, de amíg az nem terjed, IGP-ben inkább nV, diszktérben meg HD5xxx-től meg mindegy szerintem. Bár nV oldalon a HDMI-s bitstreaming nem éppen erősség még most sem minden esetben.
-
Ha a 780G-n nézed, akkor:
- CoreAVC + K-Lite körülményes
- minden codec pack gonosz - CCCP is
- MPC-HC-t azért javasoljuk, mert azzal nem kell trükközni semmit. Megy és kész. se codec pack, se semmi más.
- nézd meg, mennyi memóriát kap az IGP. 256-tal több 1080p is akadozhat. -
az eleve alacsony feszültségű procikat nem érdemes még lejjebb húzni. Másrészt azok sebességben is elmaradnak a normál társaiktól, ha mégis kellene kraft. És még drágábbak is. Szerintem nem érik meg az árukat.
Nálam a 240 halk, hűvös és alig eszik. Főleg ha az ideje nagy részét idle állapotban töltené nálad, ha jól értelmezem.
-
Osibaa, gurabli:
Ehhez már nehéz lenne bármit hozzátenni. Talán a tunerhez annyit tudnék, hogy állítólag az Aver-nél a HD, különösen az 1080i adásoknál elő szokott fordulni frame drop és nagyon kiterheli ilyenkor a processzort, szóval nem érdemes a saját szoftverét használni.
-
Az érdekes...
Van a linklet tesztben is szereplő ASUS EPU-x Engine progi, meg egy ASUS Cool''n''Quiet Utility az Asus oldalán, az alaplap letöltései között a Utilities résznél. Ezek közül az elsőben vannak beállított fogyasztási sémák, amiket lehet variálni. Ott kell beállítani, hogy ne akarjon annyira spórolni a CPU-val. Ha ez mégis hatástalan lenne valamiért, akkor a másodikban is lehet állítgatni profilokat, ha jól emlékszem.
gurabli:
Jó ez a lépésköz, csak el kell kezdeni lejjebb léptetni és tesztelni, hogy 1-2 lépés után még stabil-e a rendszer.. -
válasz
gurabli #7788 üzenetére
Igen, az már jó lesz. Nálam most 1 V kereken, ha jól emlékszem, mert nem vagyok otthon. Igazából elkezded óvatosan lefellé léptetni és restart, 3DMark vagy valami, ami dolgoztatja (prime) vagy játék és ha stabil, akkor maradhat. Ha nagyon nem stabil, jó eséllyel el se indul a Win.
-
Nekem a tesztben DXVA mellett akadt, mert valami pár száz MHz-en ment a CPU és azért kellett volna némi erő a megjelenítéshez. Egy másik lapnál egy nem DXVA-s filmnél nem kapcsolt fel. Na ott nagyon akadt. Eddig 3 ilyen Asus került a kezembe, de ez nyilván elenyésző.
Az alulfeszelés ezek szerint a 785G sajátossága lehet. Nekem nem ilyen lapom van, gondolom azért nem ütközik a C'n'Q-val.
-
-
válasz
gurabli #7775 üzenetére
CPU-ból a 240 alá ne add szerintem. Nagyon jó, erős és bármikor jól jöhet az ereje is. egy Sempron vagy mobil CPU harmatos, korlátozottabb jóval és annyival nem fogyaszt kevesebbet.
Persze, jó az Asus. Asus esetén érdemes lesz majd először megnézni, hogy C'nQ-val nem akasztja-e a lejátszást, mert találkoztam oylannal, ami a CPU-t 1080p-nél alapon hagyta a rossz profilok, menedzsment miatt és manuálisan kellett ezen változtatni.
-
válasz
gurabli #7766 üzenetére
Ahogy a kolléga írja, elboldogul 98%-ukkal és a maradékot a CPU lenyomja, szóval semmi gond. A WD TV (az sem tökéletes) célhardver, azért úgy egyszerűbb, mint egy általános hardvert minden extrém helyzetre felkészíteni. Szóval nem nagyon összehasonlítható. Nekem is ATI van és ugyanúgy egy 240 Athlon II és minden filmemet meg tudtam nézni eddig. egy-egy tesztpéldány kerül elő néha, ami nem megy.
Ja, hogy csak DVB-C... akkor nem szóltam.
Green HDD-t nem vennék, akkor már inkább a kolléga javaslata vagy ha 7200, akkor bármi, csak ne Green edt.
A Giga lapokkal kapcsolatosan: nálam engedte és meg a C'n'Q is. szépen visszaveszi és alul is van feszelve. Talán 1-1 lapnál nem megy, de szerintem az is egyedi hiba lehet.
A hang kérdése:
Sajnos azt kell mondanom, hogy minimális hangja mindennek van, ami légkavarókkal működik, szóval alvás közben, csendben azért lesz némi hangja, akármennyire halk is. Ez persze konfigtól függ, de a ház + Athlon II + IGP szerintem bőven a csendes kategóriába tartozik. De hát alvás közben aludni kell, nem hallgatózni. -
válasz
gurabli #7764 üzenetére
Jó az AMD-s konfig, de a HD 4200 nem fog 100%-ot nyújtani. És ezt rögtön zárójelbe is tehetném, mert inkább azt mondom, hogy vannak kivételek, amiket nem fog vinni DXVA segítségével, de ott meg a CPU besegít, így nem fogod érezni, hogy nem a GPU dekódol. Gyakorlatilag különbség nincs filmezés közben. Ha meg annyira sz**, izé... rossz a kódolás, hogy a CPU is kifárad benne, akkor meg kuka a film és le kell szedni egy másik verziót.
Szóval van itt egy olyan dolog, hogy az nV, és ebben az ION majdnem élen jár, jobban támogatja a HD filmek GPU általi dekódolását, mert ha a PureVideo HD nem viszi, majd ott a CUDA, de ez inkább teoretikus előny, mert egy Athlon II 240 simán elbír azokkal, amiket nem bír az ATI GPU dekódolni. Ritkán és csupán néhány film tud tényleg gondot okozni, de ilyenkor kell a kódolót elpáholni, hogy még egyszer ne nyúljon HD anyaghoz.
Hozzáteszem, én csak DXVA-s filmeket nézek már.
Szóval a Giga lap és az Athlon II szerintem OK. A tunert nem ismerem, de egy USB-ssel nem mész messzire... inkább egy low profile Leadtek-et vegyél, amilyet fent javasoltam. Hardveres tömörítés, jobb minőség. Optirac DVD-t nem ismerem, de abból jó bármilyen OEM, csak legyen megfelelő színű előlap hozzá.
Az Athlon II gyári hűtő nem hangoskodik, de ha még ez is zavar, lehet cserélni. Szerintem halk, főleg, hogy ezt a procit nagyon nem melegíti egy HD filmezés, akár egész nap se. Pláne alulfeszelve. Nálam Giga lapban kb. 1 V-ra ment le stabilan, de 0.9 - 0.88 is összejöhet talán. A ház is jó, szellőzik, csak értelmesen kell a kábeleket elrendezni. Érdemes szorítóval sűrűn összefogni. A 80+ táp is kellemes.
RAM ok, 2 GB lég Win7 mellett is bőven. A Win 7 elég takarékos lett. 6-700 MB körül eszik alapon Aero-val. MediaPortal sem fogja teletömni a memóriát.
Az ION-osról leginkább dabadab kolléga tud nyilatkozni.
-
Az MCE integráltsági szintjét más program nem hozza, de ha XBMC mellé felteszed a MediaPortalt is, akkor fog menni a dolog. A Meedio-t nem ismerem.
Továbbra is Leadtek a javaslatom. Mondjuk ezt:
PxDVR3200 HNekem is ilyen van és csak ajánlani tudom.
-
-
Az a baj, hogy lecserélték a régi bandát már régen és néha olyanokat írnak, mondanak, amit nem tudnak, ezért kitalálják, szerintük vagy a szponzorok szerint hogy kellene lennie...
"H55+core i3 és 785G+athlon 240e platformokat néznek házimozi közben"
Ilyet találni kemény dió
-
válasz
6thsense #7697 üzenetére
Igen, ATI-nál egyelőre az 5000-resek azok, amiknél aa HD dekódolás már majdnem 100%, mint nV esetében is a CUDA (ott sem lehet 100%-osan kijelenteni, akadhat mindig 1-2 elvetemült film), illetve most driver oldalon is reszeltek végre, így már egyre kevésbé lesznek az újabb UVD-t implementáló kártyák érzékenyek. Ezzel együtt is IGP-ből nV ajánlott továbbra is.
"e"-s CPU-t ne vegyél. Egy ugyanolyan, csak nem "e" CPU alulfeszelve majdnem ugyanannyit fogyaszt, mint az "e" és mégis marad benne kakaó, ha kell, de ami fontosabb, sokkal olcsóbb. Az alulfeszelés veszélymentes művelet.
Nekem GB alaplapom van, előtte nagy Asus fan voltam, de sajnos az Asus-okban (alsóbb kategóriában) mindig találtam olyat, ami kompromisszumra késztetett. GB lapoknál már jobban figyelnek az olcsóbb kategóriára is (pl.: Dual BIOS már nem prémium többé). Nem akarlak befolyásolni, de én arra hajlanék.
-
-
válasz
6thsense #7684 üzenetére
A ventik nagyobbra cserélését ebben a házban nem lehet megoldani, mert a kis 6-osok alatt vannak az alaplapi kimenetek. Ha jól értem, akkor a HDD-k előtt lenne egy 12-es, ami befelé szív és az menne a CPU felé, amiről meg a táp is le tudná venni és kivinni a hőt. Szerintem ennyi elég, mert úgysem kap semmi filmezés közben olyan terhelést, ami nagy hőtermelést okozna. Szóval a két 6-os akár ki is köthető/hagyható.
-
válasz
6thsense #7679 üzenetére
Egy Athlon II 240 proci pont elég erős és nem is melegszik. Kicsit alulfeszelve pedig majdnem annyit fogyaszt, mint az "e" verzió, vagyis 45 W fölött kicsivel. Alaplapból meg igazából a gyártó mindegy manapság, leginkább a csatlakozókat illető igényed szab gátat. Tunerből remélem, félmagas van, mert különben bajos lesz egy kis HTPC házba begyömöszölni, max még talán elfordítva, de akkor meg elég jól bent tud ragadni sok házban a hő, ha egy magas kártya még ott fekszik az alaplap fölött.
-
válasz
Stimpy001 #7435 üzenetére
Nem rossz.
Az Asrock-kal nincs baj manapság minőségben. A cuccok rajta jók, minden fontosabb kimenet megvan. Itt van néhány vélemény és itt egy teszt is.
-
válasz
Bitlisz #7349 üzenetére
Mit kell miért? Nem szóltalak le, csak leírtam, hogy az Atom és az Athlon II nem egy kutya és hogy az áram egységára (amit javítottál, tehát akkor csak átlag) 46 Ft, bár én nem 24/7-tel számoltam, itt lehetett az eltérés. Nem értem, ezt miért veszed magadra, de ha sértő volt, akkor bocs.
És igen, igazad van, az "e" jelölési procik se jobbak társaiknál, csak nagy átlagban fogyaszt kevesebbet, de azt meg alulfeszeléssel be lehet hozni.
-
válasz
UsagiYojimbo #7346 üzenetére
Nem, egyáltalán nem lehet összehasonlítani őket. Más a cél a két CPU-nál és emiatt más a koncepció is. Most akkor kijelenthető, hogy szar az Athlon II, mert jóval többet fogyaszt vagy kijelenthető, hogy szar az Atom, mert harmadát nem hozza az Athlon II teljesítményének? Szerintem nem.
Nyilván ha csak a fogyasztás számít, akkor Atom, viszont ha kell a kakaó is néha (na nem a Bedeko), akkor az Athlon II. Ahogy a relativitás mondja, az a lényeg, honnan nézzük.
"Meg aztán nem tudom, az Atom mit szólna, ha olyan HD-s filmet kapna, amit nem visz a VGA, és mellette hash-elnie kell pár torrentet is..."
Az ION CUDA magjai viszik akkor is a lejátszás terhét, ha a film nem megy át a DXVA ellenőrzésein. A CPU ilyenkor sincs agyonterhelve.
-
válasz
Bitlisz #7344 üzenetére
Ne beszélj zöldségeket. az a gép, amit a 7331-es postban összedobott, nem eszik 150W-ot. Max akkor, ha játszik rajta, de talán akkor se. (talán monitorral együtt, amit rendszeresen kifelejt mindenki, mintha az nem is fogyasztana. Vagy a hangfalak.) Amúgy mindig kiver a víz attól, ha az Atom-ot egy "klasszikus" asztali processzorhoz hasonlítja valaki (mert gondolom az ION-os alatt azt érted).
Az Atom nem mérhető teljesítményben és nyilván ezért fogyasztásban sem egy AMD vagy egy Intel nagy testvérhez. ez olyan, mint a macska és az oroszlán kapcsolata. azért azok se épp ugyanazok... és nem is ugyanannyit esznek.
amúgy a 3-4000 hogy jött ki? 46 Ft az egységár.
-
válasz
UsagiYojimbo #7337 üzenetére
Jó ez, csak figyelni kell, ha ingadozni kezd vagy 3+ éves, akkor okozhat meglepetéseket. Persze ne legyen ilyen!
-
válasz
UsagiYojimbo #7331 üzenetére
"Egy névtelen 400W-os tápot"
Szeretsz veszélyesen élni?
Ez a konfig jó, ha eléri a 120-140 W-ot, egyébként.
-
válasz
Bitlisz #7305 üzenetére
Igen, az ATI a DXVA-s filmeket gyorsítja csak, de ha van DXVA, akkor mindegy, hogy ATI, nV vagy Intel, ha nem vesszük figyelembe a HD hangokat és egyéb apróságokat.
A 210 valóban jó HTPC-be az nV kínálatából. A jó öreg 8400GS-t frissítették vele. Ideje volt. Ráadásul van saját hangkodek rajta.
-
válasz
Malachi #7301 üzenetére
Nem éri meg. Mivel az "e" sokkal drágább, érdemesebb alulfeszelni egy sima 240-et.
Nekem Gigabyte alaplapom van, de szerintem bármelyikben lehet alulfeszelni. Nálam most 1.02 V-on megy, de ha jól emlékszem, 0.8 V volt még, amit valahol láttam.
Bitlisz:
"A hardveres HD video lejátszás valahogy nem olyan rugalmas rajta mint az nVidia megoldásain. "Ha van DXVA, akkor nem különbözik, ha meg nincs, akkor tényleg az nV a jobb... már ha CUDA is van benne és éppen működni is akar.
"(Sajna az ATI-nál még az Intelé is jobb a 4500MHD-n ami pl i3-as proccókban van)"
Itt kettőt is tévedtél.
Az i3-ban 5700 vagy , nem 4500 (ráadásul az MHD a mobil verzió), de HD lejátszási képességben ez sem jobb, mint az ATI. Szintén: ha van DXVA, mindegy, ha nincs, akkor meg a CPU dekódol mindkettőnél, szóval nem jobb. Ráadásul az ATI-nál azért vannak képjavító eljárások már bőven, Intelnél még nem láttam ilyet maghajtóban.
A sideport kérdésben igazad van. Vannak olyan filmek, amikhez több, mint 300 MB RAM kell különben akadozik a lejátszás. Ezzel együtt kell élni, ha valaki IGP-t vesz. Persze nem kell pánikolni, nem a többség film ilyen.
-
Hát.. így konkrétan még nem találkoztam olyan helyzettel, ahol a DDR2 hátrány lett volna vagy valakinek amiatt lett volna gondja. A memória mérete viszont fontos. egy 256 MB-os kártya adott esetben elvérezhet komolyabb HD filmeknél, szóval szerintem inkább a méret a lényeg a memóriát illetően egy HTPC-be szánt VGA-nál. Persze az 1 GB meg már túlzás.
Bitlisz:
Jól mondod. A Core i3 procikat én is ajánlgatom, de sajnos ezek elég drágák jelenleg, pedig HTPC-be kiváló. Erős, keveset fogyaszt, HD hangsávokat is tud a GMA HD, szóval miden megvan, ami kell.. kivéve a jó ár. -
Ahogy a kolléga írja. Ezt szerintem is tekintsd átmeneti megoldásnak. Ha nem is Atomot, de sokkal kedvezőbb fogyasztású procit is lehet betenni egy HTPC-be és hosszú távon az kifizetődőbb.
"Ezt néztem ki. Vélemény?"
Ebből DDR3-mast sajnos ritkán lehet kapni és azok általában nem passzívak.
-
-
Értem, akkor már egész "modern" az alaplapod.
PCI-E nV GeForce 210 már egész olcsón kapható. Nem is feltétlen a PureVideo HD a lényeg, hanem a CUDA, ami átveszi a feladatot, ha nem DXVA-s vagyis a PureVideo HD már nem dekódolja. A CUDA is a VGA-n dekódolja a filmet, így a CPU nem terhelődik meg nagyon.
A teljesen integrált gépek árait nem tudom, de annyi biztos, hogy egy VGA-nál drágább. Sajnos az ION-osak a legdrágábbak, pedig azok a legjobbak is. Szerintem 40 körül kezdődik egy ilyen és akkor még házba kell tenni.
Az előnyeit nagyjából fel is soroltad.
Halk, kicsi, hűvös (ha jó a ház), arra pont elég, amire kell és keveset fogyaszt.
-
"pentium dualcore 3,0 ghz, asus p5ld2, 2gb ram, geforce 7600gt "
Az a baj, hogy ha a processzor marad és a RAM is, akkor AGP-s kártya kell, ami meg drágább. Ráadásul szerintem a fogyasztás, hangoskodás is nagyobb lenne. A másik oldalon viszont így egyelőre csak VGA kellene, ami lényegesen olcsóbb... jó kérdés. Ha most VGA lesz csak, akkor is érdemes már elkezdeni spórolni egy új CPU-lap-RAM szettre.
Viszont így mindenképp nV kártyát javaslok, mert a nem DXVA-s cuccokat az a Pentium nem biztos, hogy elviszi a hátán.
Az "egybe" cuccok is jók, csak azok kicsit drágábbak, mint a komponensekből összerakott cucc és általában filmezés+net és kifújt. HTPC-nek nagyon jók.
-
XP-t ne rakj fel, mert az már most is elavult, hát még 1-2 év múlva (ezért biztosan sokan fognak ráncolt homlokkal nézni, de a következő mondat a magyarázat). a DXVA és az egész média rendszer megváltozott azóta a Win7-ben - minden előnyére - nem beszélve a szoftveres támogatásról.
Azért 1-2 év múlva remélhetőleg nem fogunk itt tartani.
Egyébként, ha olcsóság és alacsony fogyasztás kell, akkor az én ajánlatom: pl.: AMD Athlon II X2 240, 2 GB RAM, egy nVidia GeForce 210, FSP 350-es táp.
-
Teljesen jó az, amit ajánlottál, én csak próbáltam kiterjeszteni a kört.
A Core i3 procikról is van "helyi" teszt linklve a GMA HD-t elnagyoltan bemutató bejegyzésemben.
Becache:
Igen, elég valószínű, hogy valami nem kap elég kraftot, ha a 400-assal elindul. Próbáld a memóriát lejjebb venni. A CPU-t kár alulfeszelni, mert az egyébként sem eszik túl sokat és nam érdemes "gyengíteni" sem az alacsonyabb fesszel. Esetleg, ha több HDD van benne, azokból vegyél ki. -
Szerintem érdemesebb lenne AMD vonalon már a 785G-t ajánlani, mert bár megy a 780G-vel is a gyorsítás, abban régebbi UVD van. Így is van a full bitstreaminggel driver oldali gond (ModeMPEG2_VLD), legalább legyen hardveresen rendben.
Ráadásul hamarosan elterjednek az újabbak is.
Egyébiránt lehet ajánlani szerintem az Intel Core i3 alapú rendszereket is, mert jók, csak persze még jóval drágábbak (
) , mint az AMD-k. Az integrált GMA HD is jól teljesít.
-
-
válasz
Bitlisz #6958 üzenetére
Nem tudom, hol írják, de csacskaság. Annyit fejlődtek az nVidia kártyái, hogy a van a nyákon saját hangchip, így "önerőből" ki tud küldeni hangot HDMI-n keresztül, de mivel nincs PAP (Protected Audio Path) implementálva, a TrueHD és DTS-HD MA nem fog átmenni rajta érintetlenül.
Nem sima DTS és DD volt odaírva? Azt át tudja vinni.
-
válasz
Bitlisz #6956 üzenetére
Védett (tömörített) HD Audio továbbítás HDMI-n keresztül csak ATI-val lehetséges vagy egy megfelelő, de drága hangkártyával nVidia VGA mellé. Ez el is dönt egy sor kérdést. Játék nem priorítás -> HD 5670.
Ha vársz egy picit, akkor talán néhány ezressel lejjebb mennek az árak, de jelentősen nem igen fog csökkenni.
-
Nem, a Cerka nem lesz elég biztosan, ha a film nem DXVA-s és a VGA nem segít. A Cerka árából biztosan bőven kijön egy Athlon II X2 240, ami már elég erős a feladathoz.
Mellé az 1 GB 400 MHz-es RAM is nagyon halvány, legalább kellene egy DDR2 667-es 1 GB, de optimális esetben 2 GB a zökkenőmentes működéshez.
A VGA nagyjából rendben volna, bár ha találsz DDR3-mal szereltet, az még jobb.
chesterboy:
Erősebb, kisebb, kevesebbet fogyaszt majd. -
band1103 kolléga tanácsai mellé talán még 1-2 befér:
Nos, igen, ha találkozol nem DXVA-s filmmel, akkor egy Athlon II X2 240 (alulfeszelve is) simán dekódolja. Nekem is ilyen van otthon. Táp ügyben egy 300 - 350 W-os FSP bőven jó és olcsó is.
240e procit nem érdemes venni, szerintem, mert lehet csökkenteni a feszültséget és ezzel csökken a fogyasztás is, így nem kell megfizetni a felárat.
Asrock-ot én annyira nem szoktam ajánlani, mert az az alsó kategória és én inkább Gigabyte párti vagyok alaplapok terén, de ez persze csak egy vélemény.
-
válasz
blueMerle #6902 üzenetére
Az a baj, hogy vagy az ION-os tartalmaz processzort vagy a 945 variációi a listában... A Pegatron a legolcsóbb ION-os, amiben 330-as Atom van, ami két magot tartalmaz. Esetleg annyival feljebb tudod tolni a keretet?
Ha még külön CPU is kell, megint nem áll meg adott határon belül az ár.
-
válasz
blueMerle #6897 üzenetére
Mindkét verzió Intel GMA 950-et tartalmaz, ami nem képes hardveres gyorsításra.
Ha már Atomban gondolkodsz, érdemes kétmagos verziót venni. a mITX sem hátrány, ha mondjuk kifogsz egy ION-os alaplapot.
"divx hd"
Miért csak DivX? A HD alapvetően nem a DivX-ről szól. Az egyetlen hathatós érv mellette az asztali lejátszó lehet, de látom, neked nem arra kellene. -
-
Nem is mondtam, hogy hülyeség, amit beszélsz, csak kicsit pontosítani akartam.
Persze, egy mkv splitter kell csak a Windows Media Player-hez is, hogy menjen a DXVA, tehát a codec rendelkezésre áll abban is.
A VGA vs. hang HDMI-n témába meg azért ütöttem bele az orrom, nehogy a kolléga általánosítson, hogy nem lehet megoldani.
-
A KMPlayer nem tud DXVA-t. band1103 erre akart kilyukadni, amikor azt írta, hogy az MPC-HC-nek nem kell semmi ahhoz, hogy menjen a DXVA vele. Az, hogy a te VGA-don nem megy, egy dolog, de ha a kártya támogatja és a codec nem, ugyanúgy megeszi a fene az egészet.
#6750:
Ez így ebben a formában nem igaz.Az ATI kártyákon van hangkeltő chip is, így azoknak tényleg csupán egy HDMI kábel kell ahhoz, hogy hangot is adjon ki. Sőt! Az új HD 5000 sorozatú kártyákon keresztül már védett HD hangsávok is továbbíthatóak.
Ezzel szemben az nV kártyáinál trükközni kell kicsit és az SPDIF-en keresztül kell a kártyához juttatni a hangot, így fogja tudni a HDMI kábelen továbbítani a kép mellett. Ebben az esetben persze csak a DD, DTS mag megy át a HD hangsávokból a vevőhöz.ShellKretor:
A HDMI vs hangsávok kérdésedre is válaszoltam pár sorral feljebb. Ha pedig HD filmeket akarsz nézni, akkor látogass át EBBE a topikba, hol az 1. hsz-ben ott van a megoldás mindenféle buhera nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Fotók, videók mobillal
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Autós topik
- Milyen digitális videókamerát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- E-roller topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest