- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- One mobilszolgáltatások
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osibaa
senior tag
válasz
bosston #8282 üzenetére
Szerintem ez egy sokkal jobban szerethető konfig.
Az Atom 330 teljesítményéről pár kép:
- tipikus HD film (1080p, 8 Mbps x264, 6 ch AC3): [link]
- izmosabb HD film (1080p, 15,5 Mbps x264, 8 ch DTS-MA): [link]
- Youtube HD videó: [link]
- internet streaming (3 Mbps): [link]Az Asrock lap szerintem jó, de a gyári hűtőnek vészes hangja van, így célszerű cserélni. Ebben a házban meg tudod azt csinálni, hogy a tetején lévő rácsra szerelsz egy Scythe Kaze Jyu Slim ventit és a gyári bordát kicseréled egy Zalman ZN-MB32K-ra, onnantól megszűnik a zaj és az esetleges melegedési problémák is. Az Atom Klub topikban vannak erről képek is, ha jól emlékszem. (Lehet az Asrock topikban vannak.)
-
sb
veterán
válasz
bosston #8269 üzenetére
Szia!
Gyakorlatilag Osibaa már leírt mindent.
- Ha HD lejátszás is kell, akkor Ion1 alaplap.
- Az LC Power sztem teljesen jó ház hozzá 1hdd-hez. Szintén 1 hdd-hez a Modecom Feel 202-őt ajánlottam volna szintén. Nekem is ez van, olcsó, van benne paneltáp+külső, szép is szvsz, tökéletes "kis" ház a slim dvd-t leszámítva.
- HDD kérdése: 1 hdd kevesebbet fog fogyasztani, plussz szerintem költségben sem jársz rosszul. Eladód a 160+80-ast párezeért és szintén párezerért lehet venni egy 200-320-500-ast. Sima 5400-es 3.5-ös is elég, nem kell feltétlen notebook hdd. Már a darabszám csökkentéssel többet spórolsz a fogyasztáson.Nemrég írtam az én Ion1-em mennyit fogyaszt a Modecom-os paneltáppal 1db hdd-vel. 22-31W.
Ja és ide vinyók helyett sata. A nagy csatlakozó/kábel borzasztó lesz egy kis házban.
-
Osibaa
senior tag
válasz
bosston #8267 üzenetére
Szia!
Ezt az alaplapot fájlszerverbe, vagy internetezős gépbe szoktuk javasolni, az integrált Intel GPU játékra és HD film lejátszásra alkalmatlan. Ehelyett inkább egy nVidia ION chipsetes lapot javasolnék, viszont azok nem rendelkeznek PATA porttal.
Merevlemeznek a régi IDE-sek helyett meggondolandó lenne egy újabb SATA-s, mert ha fogyasztásra megyünk, akkor 1 db új lemez biztosan kevesebbet eszik, hűvősebb és halkabb, mint a 2 db régi.
Egy ilyen gép kb. 20-30W-ot eszik (+ az USB-s kiegészítők), így a 65W-os táp elegendő hozzá.
ION chipes lapok:
Asrock A330ION
Asus AT3IONT-I
Asus AT3IONT-I Deluxe
Asus AT3N7A-I
Zotac IONITX-A
Zotac IONITX-B
Zotac IONITX-C
Zotac IONITX-D
Zotac IONITX-E Synergy
Zotac IONITX-F
Zotac IONITX-G SynergyJavasolt házak, panel táppal:
Modecom Feel 202 (1 db HDD-t, slim ODD-t fogad)
Gigabyte MIB T5140 (2 db 3,5" HDD-t, normál ODD-t fogad) -
zodo
nagyúr
válasz
bosston #8269 üzenetére
Jól jársz azzal az LC házzal, ha elegendő az egy darab belső vinyó hely!
Cserébe lehet normál 3,5"-os vagy noti 2,5"-os is.
Viszont csak noti dvd írót tudsz bele tenni!
Az a táp már elegendő lesz a leendő konfigodhoz, de ha jól tudom akkor inkább az ION1-es lapok közül lenne érdemesebb választanod, de ezt majd a hozzáértők megmondják. -
-
zodo
nagyúr
válasz
bosston #8267 üzenetére
Atomhoz és fogyasztáshoz nem értek, de ha ilyen jellegű "kisebb" házat keresel 2 db 3,5-ös vinyónak és még olcsón is az nem lesz egyszerű!
Első ház tippem a DTK CAS-8889QAC
1x5,25 , 2x3,5 hellyel és 150W-os táppal kb. 12k -
zsola32
őstag
-
jodamester
tag
válasz
bosston #7327 üzenetére
hűtés: ventis- nos leveszed a ventit és passzív lesz, ill. 100 fokos (de legalább kussban van).
a hozzáadott távirányítóval egyébként normálisan lehet vezérelni a cuccot? Képes lekapcsolni, vagy bekapcsolni, vagy alvóba küldeni a gépet?
Egyedüli pozitívum a beépített táp. Esetleg ha nem xbmc-vel használod, a wifi és a bluetooth.
70ért lehet, hogy kapsz egybegépet is. 250, vagy 320-as hdd-vel. Kb. annyit ér mint az 500-as, ha HD filmekkel akarod feltölteni (és most vagyok 3 terránál, pedig nem túl régen kezdtem).
Ha újrakezdhetnéma gépre költenék kevesebbet és többet a tárolásra.
-
válasz
bosston #7317 üzenetére
Szerintem csak pár ezer forintról van szó, mert ebben benne van a táp, és már csak egy üres fém házikó kell hozzá pár ezerért.
tehát:
AT3IONT-I DELUXE 45 000 Ft.
Házikó 2 000 - 3 000 Ft.
RAM: APACER 2048Mb DDR3 1066Mhz 14 000 Ft
HDD: SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ 13 000 Ftösszesen: 75 000 Ft.
Nem kell aggódnod a esetleges gagyi tápok miatt, a fogyasztás is sokkal barátibb (legalább -10W). Még távirányítód, bluetooth,és n-es wifid is van.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
bosston #7295 üzenetére
Erre elég lehet az ilyen Atom+ION egybegép, kb ~70-75ezertől,
de ez egy a normál asztalitól drágább, viszont kisebb, kis fogyasztású...stbNormál asztalit meg ~60ezerből ki lehet hozni.
alaplap: ~10ezertől (én kihagynám az integrált VGA-t)
proc:AMD Athlon II X2 240... ~13ezertől (vagy tuning Sempron 140 ~8ezertől)
mem: 2GB DDR2-800 ~8ezer vagy 2GB DDR3-1066 ~10ezertől
video: nVidia GT210(GT218) ~10ezertől de low profilos passzívat
hdd: akár 8-10ezertől 3,5" - 2,5" /min250GB
dvdrw: ~3-5ezer
ház min 200-250W-os táppal: 10-15ezer, pl ez
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Tőzsde és gazdaság
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest