- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlala
addikt
válasz
scott_free #53275 üzenetére
Alapvetően szerintem nem túl sok különbség van, sajnos épp a GFX tesztek eredménye tér el jelentősen, ami ugye pont a filmnézésre van kihatással.
-
tlala
addikt
válasz
scott_free #53228 üzenetére
Anno én meg is vettem a Vorke V5-öt, és nagy elégedettséggel használom.
Ennyire olcsó pénzért (50e HUF) best buy, nagyon jó ár érték aránnyal - lényegében egy Intel NUC, csak töredék áron, plussz az árban M.2 SSD-t, memóriát és licencelt Win10-e (64bit) is kapsz.
Nem hogy 1080p-t, de 4K Blueray remuxokat nézek rajta, HBO GO tökéletes.
A Kaby Lake Celeron modern és erős, DDR4, gigás LAN, USB3-ak, 14nm-es proci, GEN 9-es IGP a 4200-as GEN 7.5-jével szemben.
Hardverapróról kapott 5e Ft-ért + 4GB RAM-ot, 8 GB-tal szépen hasít minden.
7/24-ben megy rajta a torrent, a 14nm-es procinak köszönhetően sohasem melegszik.
A legjobb szívvel ajánlom, pláne ha még él az akciós kuponkód. -
tlala
addikt
Lemaradt:
azért elég kicsi a légegér, amit linkeltem, cserébe az én szememnek már apró a szöveges billentyűzete (mondjuk a fiam úgy gépel rajta, mint a géppuska...).
Ezért én a TV mellett tartok egy kis Rapoo vezeték nélküli billt is, és ha szükséges, kézbe veszem - de ezek már egyéni preferenciák, nekem ez a kombó vált be. -
tlala
addikt
válasz
CirrMee #52890 üzenetére
Nekem ez az olcsó Tronsmart légegér jött be nagyon - el is dobtam a másikat.
Gyors, pontos - már 3 méterről is is kijelölök vele egy szót a weboldal szövegében az 50 collon windows alatt, és jobb klikk és másol/beilleszt.
Nekem olyan "pont kézre álló" méretű, sokáig bírja az akksija.
A minap kipróbáltam egy androidos boxra dugva is, és azon is tökéletes volt, sokkal jobban használható volt vele az a rendszer is, mint a hozzáadott infrás távirányítóval. -
tlala
addikt
válasz
Patice #52877 üzenetére
Köszi a válaszod, és neked is SunMount3r!
50e-ben húztam meg a határt, és ezek a mini PC-k az én filmnézési/gépezési szokásaimhoz megfelelően erősek, semmi eszközöm/affinitásom 4K-ra.
Hosszú ideje egy Atom töltetű minivel nyomtam (Pipo x7), az is elég volt 1080p-ig. Most bejött az 1000/1000 net, az HBO GO-ra és a gyors letöltésre már egy kicsit gyengécske, eggyel feljebb lépek, de nem akarok ágyúval lőni verébre.
A "nappalis TV-s PC-n" pedig a Windows kényelmére szükségem van, mert nem csak filmet nézek rajta, bevallom szeretek a kanapéról böngészni, illetve a fórumot meg híreket nézegetni az 50 collon, na! -
tlala
addikt
Szerintetek ez alkalmas lehet egy egyszerűbb HTPC-nek?
Vorke V5 Plus Mini PC 4GB RAM, 64 GB SSD, Kaby Lake 3865U
Telepített Win10-zel, bővíthető a RAM és az SSD is.
Lengyel raktárból 0 Ft szállítási díj, nincs ÁFA, és a T10104 -15USD-s kuponnal 187 dodó. -
tlala
addikt
Megérkezett az A300-as.
Az ára elsőre magasnak tűnik, de ha azt nézem, hogy ház+alaplap+120W-os külső tápegység, akkor már nem is olyan magas.
HTPC-t tervezek AMD alapon, ezért szemezek vele.
A dilemmám oka az, hogy a TV mellett láthatatlanul elfér egy akármilyen álló ház, és akkor nem vagyok bezárva ebbe a kis dobozba, ha valamit később bővítenék...Szerk.
Most látom, hogy időközben átállították a státuszát "Termék elérhetősége: Nem rendelhető!"-re. -
tlala
addikt
"2400MHz felett már csak 16GB-os kitek vannak
2400 MHz és alatta még léteznek 8GB-os kitek."
Köszi, de 3 hozzászólással lejjebb linkeltem az alapból 3000 MHz-es 2x4GB-os Hynix kittet.
-
tlala
addikt
válasz
SunMount3r #52305 üzenetére
Ezt a HyperX-et találtam 8GB-os verzióban, ez a nézegetett alaplap ajánlott listáján is szerepel.
-
tlala
addikt
Sziasztok,
szeretnék tanácsot kérni jövő évi HTPC összeállításhoz az alábbiak szerint:
Torrent letöltés (most vezetik be az 1000MBit-es optikai kábelt), 1080P-s filmek és sorozatok nézése, böngészés, youtube.
Ami egyáltalán nem érdekel: játékok, 4K.
Panasonic plazma a megjelenítő, 50 collos.
Hely van (egy galéria lépcsőforduló alatti teljes tér), szóval nem kell mini alaplap/ház feltétlenül.
Jelenleg egy Atom-os mini PC-t (Z3737F) használok, ami 1080P-ig ki is szolgált (persze nem madVR-rel), de az új netet biztosan nem tudja majd kihasználni.Mit kell venni 2019-ben, hogy egy pár évig jó legyen (új kódolások, stb.)?
Gondolom egy Ryzen nekem elég lenne. De melyik? Mennyi/milyen RAM-mal? Illetve milyen alaplappal?
Ami jó volt az Atomban, hogy passzív, soha nem kellett kikapcsolni, a jövőben is egy állandóan működő gépre gondolok, szóval szempont a 7/24 venti működés illetve táp is (akár a ventik le is állnak passzív üzemben).Köszönök előre is minden tanácsot.
-
tlala
addikt
Meg lehet oldani, hogy egy Panasonic TV távvezérlő "Play", "Pause" stb. gombjai vezéreljék pl. a MPC-HC-t (CEC helyett), ha veszek a Win10-es PC-be egy valamilyen infra vevőt?
-
tlala
addikt
Szerintetek ez a ház megér 12 rugót egy 120W-os paneltáppal együtt?
Tényleg szellősnek tűnik. -
tlala
addikt
válasz
zsolthee #31760 üzenetére
Nekem már úton van a Pipo X7 - kipróbálom ezen a presale áron, aztán ha nem jön be, elpasszolom.
Amiket én nézek - mkv-k, ISO-k - azokhoz szerintem még sokáig elég lesz, aztán legfeljebb megy a nyaralóba.
Popcorn A210-esem van, annak a torrent sebességével nem vagyok megelégedve.
Szerintem a Popi mellett, illetve azzal összekötve fogom használni, mert nekem nagyon tetszik a Popcorn könnyed kezelése a távirányítójával.
Lehetett kedvezményesen a Pipohoz rendelni wireless billentyűzetet meg légegeret is - legalább lesz mivel játszani az 50" előtt bohóckodva.
Majd beszámolok a tapasztalatokról. -
tlala
addikt
válasz
Mezga Aladár #31644 üzenetére
Nálam is a Samba 4x gyorsabb, mint az NFS.
(Popcorn és Win7 PC között.) -
tlala
addikt
-
tlala
addikt
Szerintetek egy ilyen 100 dolláros mini PC teljesítménye már elég lehet ahhoz, hogy egy kis HTPC alapja legyen?
Intel 3736F Quad Core, 2GB RAM, memóriakártya, Windows 8.1, stb. -
tlala
addikt
válasz
#75912448 #30579 üzenetére
Uh... pont egy ilyen az álmom, mint kezdőnek (és szerintem vagyunk így nagyon sokan, akiket pont ezen minimális alapismeretek hiánya tart vissza) - előre is köszi!
Annyi rengeteg értékes infó gyűlt itt már össze, érdemes lenne minimálisan rendszerezni belőle valamit - bármit, ami aztán bővíthető, csiszolható. -
tlala
addikt
válasz
_Smooth #30470 üzenetére
Nagyon köszi, hogy válaszoltál egy abszolút kezdőnek!
Pont valami ilyesmire gondoltam, amin elindultál.Szerintem valami ilyesmi kéne az összefoglalóba:
1.) Ajánlott alaplap/CPU ill. SOC típusok, hogy ne nyúljunk nagyon mellé
2.) Ajánlott min. RAM
3.) Ajánlott házak (pl. ez a Chieftec kezdőknek)
4.) Javasolt tápok (belső, külső)
5.) Billentyűzetek, távirányítók
6.) Szoftverek és minimál beállítási tanácsok (keretrendszerek, lejátszó, stb.) -
tlala
addikt
Gondolkodom HTPC vagy NAS építésén (elégedett vagyok a médialejátszómmal, kivéve a torrentet, pláne az új leendő 240 Mbit/s netemmel...).
Viszont nem találtam sem első hozzászólásban, sem összefoglalóban egy kis lightos aktuális summázást a mai HTPC-re ajánlott alaplapokról/SOC rendszerekről, javasolt/bevált házakról, kisfogyasztású tápokról, távirányító rendszerekről és a szoftverekről.Valakinek nem volna kedve megírni?
Olyan jó lenne, ha nem kéne egy harmincezres topicokot vagy többezres közelmúltat minden új érkezőnek átnyálazni... -
tlala
addikt
válasz
szabi__memo #7382 üzenetére
Pedig nem sokat kell keresgélni hozzá!
KATT -
tlala
addikt
Lassan már csak kizárólag HDMI TV-out-os kártyákat lehet kapni...
Pedig még jócskán mennek olyan TV-k, amelyeken nincs HDMI.Vajon az ATI 5xxx-es sorozatában már egyetlen olyan típus sem lesz, amelynek S-videos TV-out-ja van?
-
tlala
addikt
És HTPC-nél van olyan alkalmazás/helyzet, ahol előjön, hogy DDR2 vagy DDR3 van a videókártyán? (Azért kérdezem, mert nagy élvezettel olvasom cikkeidet, amelyekből kiderül, hogy mennyire értesz a téma apró, finom részleteihez is...)
Vagy egyszerűen arra gondolsz, hogy ha majd megszűnik nála ez az "átmeneti helyzet", akkor nyilván egy PC-be teszi a videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest