- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sziasztok,
Milyen HTPC konfigot ajánlanátok 4K HDR-re, hogy zökkenőmentes legyen Windows 10 alól a KODI?
Üdv,
Vikthor -
BÚÉK minden kedves fórumtársamnak a topikban!
Keresem az Avatar 3D-s kiadását eredetiben, magyar vonatkozásban!
-
Mit kell beallitani a win10be hogy youtube alatt is szoljon az lfe csatorna es ne csak az 5.0bol? Vagy ez egy avr beallitas lenne? Denon 4520rol van szo. Filmeknél minden rendben.
-
Miért van az, hogy az AMD driverben átállítom, hogy Ycbcr422 legyen a színformátum a fullrgb444 helyett és ugrik egyet a kép és visszaáll rögtön rgb444-re? PC -> RX580 -> Denon 4520 -> Epson 9100 a felállás. Eddig ment, csak lett egy full Windows reinstall. Felbontás FullHD, HDMI kábelek 4K high speed hdmi 2.0
-
Sziasztok!
Miért van az, hogy van 2 konfiguráció, az egyikben tudok állítani Windows alól color depth-et a másikban meg nem. Azonos AMD driverek.
1. konfig ahol megy 8-10-12 bpc:
AMD RX 580 -> Denon AVR-4308 (2007es) -> full HD Samsung (2010es)
2. konfig csak 8 bpc:
AMD RX 560 -> Anthem MRX-520 (2016os) -> Samsung Q90R (2019es)
Mi az amit rosszul csinálok, vagy hiányzik a 2ik konfigból?
-
válasz
Balázs0916 #53098 üzenetére
Rx 550 vagy a legalja 1050
-
válasz
tupacamaru #53019 üzenetére
RX 560-nak a HDCP verziója az 2.2 ?
-
Sziasztok!
AMD RX 560 VGA alkalmas 4K HDR hardveres dekódolásra és folyamatos lejátszásra? Nincsenek framedroppok meg ilyenek ezzel ugye? Ahogy nézem HDMI 2.0 interfészes, elméletileg jónak kéne, hogy legyen egy HTPC-be.
-
válasz
MasterMark #52419 üzenetére
Simán, én már 6 éve hajtok egy 4770K-t Zalman FX100-al. Minden ami 95W TDP alatt van, azt lehet passzív CPU hűtőkkel hűteni.
-
válasz
MasterMark #52203 üzenetére
Én azt értem, de közben AVR elállítás volt a ludas, most már a zeéknél is dübörög. High end subot nem használni zenénél szerintem pazarlás.
-
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy miért nem kap a subwoofer jelet mp3/flac zenék lejátszásánál MPC-HC vagy KODI használatával? Filmekkel semmi gond nincs, remekül szól a .1-es csatorna. Előre is köszönöm!
Üdv,
Vikthor -
válasz
Villanyász #51781 üzenetére
KODI 18.0ból lejátszva HDR tartalmúfileokat HDR képes AVR+TV/Projektoron keresztül működik.
-
válasz
SunMount3r #51772 üzenetére
18-as KODI viszi a HDR-t, már az alpha-béta verzió is.
-
válasz
SunMount3r #51324 üzenetére
8 év használok XBMC/KODI-t AMD VGA-val, panaszmentesen.
-
válasz
MasterMark #50440 üzenetére
windowsban csak így tudom ellenőrizni, projektor 60p-t mutat, ami rendben van, csak itt winben nem értem ezt a mutatványát...
-
válasz
MasterMark #50438 üzenetére
mármint a projektoron?
-
válasz
MasterMark #50436 üzenetére
nyilván nálam lesz vmilyen anomália, de a win 10, display properties, display adapter properties és ott a list all modes közt mindig az 59 Hz-en áll, átrakom 60 Hz-re, leokézom, újramegnyitom és 59-et mutat...
-
Sziasztok!
Van olyan kis utility szerűség, ami erőlteti a képernyő frissítési rátát egy bizonyos értékre, mondjuk fix 60Hz-re?
-
Egy 400-as AMD vgaról meg lehet azt oldani, hogy az egyik kimeneten 4K legyen a primary desktop ez menne a TVbe és a másik kimenet meg egy fullHD-s, de az csak egy régebbi erősítőbe menne a hang miatt. Ergo a "képet-hangot" duplikálni kéne, hogy ugyanaz menjen a két eszközön egyszerre.
-
válasz
Tibiajax #48617 üzenetére
Én lecseréltem, amit lehetett bd-re, az már elegendő minőségi szint, dvdnek olyan hatása van mintha vhs kazit tárolna az ember.
mondjuk siralmas a helyzet, van egy pár olyan alapfilm amit még mindig nem lehet kapni magyar vonatkozással bd-n, nekem csak a felirat lenne fontos.
-
válasz
Tibiajax #48611 üzenetére
Minden high end szagú, erre meg ott virulnak a DVDk lent...
Tudom bagoly mondja, nálam is vannak kint, de azok asszonyé és nem tudom már hátra rakni a blurayek mögé, nincs hely. Én is Silverstone mellett döntöttem, legjobb HTPC ház márka ami létezik szerintem. Tied is jól mutat!
-
Sziasztok!
Ma reggel beállított a Telekom egy settopbox-al összekötöttük egy HDMI kábellel és kép van de hang nincs, ez normális? Erősítőm működik mert HTPCről és Bluray player-ről van hang. Ötlet? Előre is köszi!
Üdv,
Vik -
válasz
Roland861010 #45801 üzenetére
Egy 400-as sorozatú dedikált AMD VGA-t 2x2 GB RAM és egy i3-5 CPU-t.
-
Ok, akkor egy kis szitrep
. Adott egy LCD TV és egy projektor. A TV-n nem jó a 4:2:2, mert a piros pixelek csíkozódnak és szürkésebb az egész képe, netezésre, játékra, officera ez nem jó, csak a fullrgb. Viszont mikor filmet nézünk, akkor nem ez a "helyes" pixelformátum, hanem a 4:2:2 vagy jobb, BD filmek ebben vannak kódolva. Lehet filmezni fullrgb-n is de akkor egy veszteséges konvertáláson megy át a kép, jó tudom, ember legyen a talpán aki ezt megállapítja, de én szeretném a dolgokat a helyén kezelni és kihagyni a felesleges konverziókat, folyamatokat.
-
AMD VGA-val hogy lehet parancsikont létrehozni pixelformátum váltásához? gondolok fullrgb és 4:2:2-re
-
Sziasztok!
Win10 környezetben, hogy lehet shortcutot létrehozni egy adott felbontás képfrissítéséhez, illetve AMD driverén belül, hogy lehet szintén shortcutot a desktopra, hogy lehessen váltani fullRGB és YCBrC pixel mód között? Egyáltalán, hogy lehet az interlaced módot letiltani? Előre is köszönöm!
-
Nah, thats horseshit...
Semmi baj nincs a Kodi-val, egyszer kell jól belőni és utána csinálni system restore pointot a biztonság kedvéért. MPC-HC-t LAV splitterrel én is csak ajánlani tudom, de nekem kellenek azok a funkciók (movie information, scraper, etc) amit meg csak a Kodi tud.
-
válasz
envagyok #42567 üzenetére
Ugyanez volt nálam is, ha ugyanarról a VGA-ról ment ki két helyre a jel, akkor csak az egyik kijelzőt volt képes tearing effect mentesen kezelni a másikat lehetetlen volt normális működésre bírnom. A VGA egy R9 270, egyik HDMI másik DVI, természetesen az akkori legfrissebb hivatalos driver-el. Most mivel HTPCként üzemel, így csak a HDMI kimenete van használva az is az AVR-re és majd az osztja szét a projektor-TV-re auto üzemmódban.
-
válasz
Khaosz55 #42463 üzenetére
Hangkártyát az ablakon ki és utána húzd le a rolót, hogy még bumeráng hatás garantáltan kivédve legyen. Elég egy HDMI kimenetes VGA-t venni, majd azt egy kábellal összekötöd az AVR-el, az majd szépen teszi a dolgát. Ha kell 4K akkor jelenleg csak nVidia jöhet szóba, ha meg elég a fullHD akkor bármelyik gyártótól. Én azért egy 128 bites RAMinterfészes kártyát választanék minimum.
-
CW02-es Silverstone, mind a 7 HDD gumigyűrűs csillapítással van rögzítve és a legalacsonyabb fordulaton mennek. 20 centiről hallom, deszerencsére 3 m is megvan a foteltől, így még a leghalkabb mozi jeleneteknél sem hallani, sőt ha nem megy semmi, akkor sem hallani. Pénzem lecserélni 25 TB SSD-re meg még nincsen, hogy abszolút halk legyen
-
válasz
fenergie84 #42086 üzenetére
Szia!
Gépedhez legalább 2x4 GB RAM, intel alaplap és egy jó alacsony tdp-s corei3-as CPU amit passzívan lehet hűteni, minimum 1.4 HDMI-s dedikált VGA legalább 128 bites RAM interfésszel, 120/240-es SSD és egy jobb passzív vagy hibrid tápot ajánlok. Ha filmeket is akarsz tárolni akkor a lehető "leglassabb" de nagy kapacitással bíró 4-5 TB HDD-t javaslok WD Green sorozat egész jó. Véleményem szerint egy HTPC-nek csöndben kell lennie, ventillátor mentesen kell üzemelnie, továbbá szépen is kell, hogy kinézzen, mert mindig ott lesz előttünk az AVR mellett, SilverStone, LianLi vagy Zalmannak vannak elfogadható megoldásai.
-
-
Melyik dedikált VGA képes hardweresen dekódolni a 4K-s videókat, jelenleg tényleg csak a GTX 960-as és attól felfelé? AMD vonalon esetleg?
-
válasz
róland #40713 üzenetére
Először én is hüledeztem, hogy woot!
ebből az árból mások komplett konfigot vesznek... igen ám hát az olyan is, szerencsére a CW02-t is csak egyszer kellett megvennem, a bele fog cserélődni idővel, de a ház megmarad. Nem is akarok belegondolni, hogy mennyit feccöltem bele ebbe a HTPC-be. De a végeredménye a lényeg és ezzel a felállással és koncepcióval vagyok boldog.
-
na felraktam a Windows 10-et a HTPC-re, de még keresem a jobb hangzást a 8 és 7-hez képest...
-
válasz
bajnokpityu #38857 üzenetére
hmmm, akkor lehet, hogy ennyire vájtfülű nem vagyok viszont... viszont egy darabig win 8.1 marad.
-
válasz
bajnokpityu #38855 üzenetére
érdekes. én spec még a win 7 esetében sem tapasztaltam latency problémát, igaz most 8.1 van fent.
-
-
válasz
Oszilaci #38660 üzenetére
Mint írtam korábban, mindenkinek mások az igényei, így nálam nem jöhettek szóba ezek a belépőszintű agyonspórolt alaplapok, több okból is. Ha tudnád, milyen hűtése van a HTPCmnek, visszavonnád amit írtál.
Abban igazad van, hogy nem csak HTPC szerepét tölti be a gép - bár javarészt igen.
-
válasz
ttower #38635 üzenetére
szerintem az alaplap nagyon fontos tényező illetve az, hogy minél kevesebb funkciója legyen "aktív" a biosban, illetve csak a legszükségesebb perifériákkal legyen bővítve a PCben. Továbbá szerintem van hallható/érezhető difi egy 5e és egy 50.000,- forintos tápegység közt is. Legyen a VGAnak dedikált HDMI kimenete hogy a DVI konverter ne szóljon bele... Szóval csak az alaplap és a táp közel egy 100-as újonnan. Ezekből már nem spórolják ki az anyagot, so to speak...
-
Értelek, bár én is egy érdekes "állatfajtához" tartozom, mert nekem van egy rendes AVR méretű passzív hűtésű HTPC házam, benne 7x HDD-vel 25 TB és nem kell NAS-al is még szórakoznom külön, mert mindenem ott van egy helyen. És természetesen nem zúg, mert minden csillapítva van és csak 5400-es vinyókkal szereltem. Mobilnetről én is tudom ébreszteni a gépet és vezérelni is.
-
válasz
bajnokpityu #37666 üzenetére
meg az, aki eleve ide kattint, annak azért halvány lila dunsztja csak kell, hogy legyen róla, mi is az... nem?
-
melyik volt az a nagyérdemű aki nem tudta mi az a HTPC, hogy át kellett nevezni a topicot házimozi PC-re? Jééééjzus...
-
válasz
tariattila #37527 üzenetére
bármennyire is a HTPC ellen szól, de én dedikált CD player-ből játszanék le eredeti CDket, messze jobb hangzást produkálnak mint az 5 rongyos LG ODD... Erősítőd meg van, így abba bekötöd a rendes CD játszódat én ezt javaslom.
-
válasz
gery14bmh1 #36182 üzenetére
csak nagyméretűt tudok ajánlani, normal desktop PC méret.
-
válasz
devil-k #36023 üzenetére
Erről beszélek, de a sok lusta nem az hogy megtanulna angolul neeem....
full alap dolgok egyike. Magyar szépirodalmat és filmeket magyarul, de a többi meg eredeti nyelven, köszönöm. Ha nem megy akkor ott a magyar felirat, az még ér. Jah és a szótár meg csodákra képes, én még google éra előtt tanultam meg angolul manuális kézzel fogható szótár segítségével. Tessék fordítani és szavakat tanulni, kb fél év intenzív nyelvtanulás után nem is kell semmilyen magyar scraper.
UFF!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- The First Berserker: Khazan
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged