- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
Már egy jó ideje olvasgatok minden erre szakosodott fórumon HTPC ügyben, ha visszaolvasol, akkor láthatod a kérdéseimet és a válaszokat is.
Pár gondolatot hozzáfűznék:- jó lapnak tűnik az Asrock, nem tudom, hogy mennyiért tudod beszerezni, de lehet érdemes megnézni az Asus és a Gigabyte 4200HD lapjait is
- én nem akarok játszani rajta, de te írod, hogy azért igen, talán érdemes megnézned egz X2 240 vagy 250 CPU-t, de amiket olvastam, a Sempron is biztos viszi majd a 720p-t, bár 720p-nél nem hiszem, hogy a 4200-as mellett szükség lenne a CPU-ra
- a sideport memória nem sokat ér, itt is leírták, valamint más fórumokon is olvastam (sajnos kevés a 128MB)
- jobban járnál 1 HDD-vel, kevesebb energia, hő és zaj. Arra készülj fel, hogy két ekkora HDD pillanatok alatt meg fog telni HD anyaggal, de ezt végül is neked kell tudnod, ha kevés filmet és sorozatot tartasz rajta, akkor mindegy. De ha megoldható, akkor ne erőltesd a két 3.5-es HDD-t, akkor inkább egy darab 2.5"-es, 320GB-ost már nagyon kedvező áron lehet venni, ez szinte hangtalan és nagyon keveset fogyaszt
- háznál nagyon vigyázz, mert irtózatosan mellé lehet nyúlni. Ahogy már írták, a beépített táp csak nagyon ritkán megfelelő minőségű, nagyon hangos, katasztrófális a hatásfoka is, rossz (sokszor semmilyen) a szellőzés. Több napi keresgélés után jutottam el az Antec Fusion Remote Mini 350-hez, ami ár/érték arányban szinte verhetetlen, 350 W, 80-as táppal van szerelve, külön kamra a HDD-nek (csak 1 db), VFD, ultrahalk ventik gyárilag, az egész ház szinte hangtalan. Ezt érdemes megfontolnod. Pl. az Ms-Tech kínál jól kinéző házakat jó áron (pl. 1200-as), de rossz a szellőzése és a tápot úgy, ahogy van, cserélni kell.
- ha DVB-T tuner kell, akkor Leadtek, keress rá neten, van magyar oldal is, kiváló kártyákat gyártanak. Ha DVB-C, akkor pl. Terratech Cinergy, sőt, az tud DVB-C, DVB-T és analógot is (analógban nem túl jó) és működik MediaPortalban isKb. ezeket a tapasztalatokat tudnám megosztani veled, remélem segít majd döntened
-
Osibaa
senior tag
Szia!
Szerintem jó kis konfigot raktál össze, csak apróságokat tudok mondani hozzá:
- alaplap, proci, memória elegendő lesz azokra a célokra, amiket felsoroltál, persze a játékoktól ne várj sokat, a videók viszont kényelmesen el fognak szaladgálni
- a merevlemezeket a méretük alapján feltételezem már megvannak, itt ha kinövöd őket, akkor lesz érdemes gondolkodni egy 2,5"-os vagy csendesebb 3,5" változaton, de ezt menet közben úgyis érezni fogod, hogy mennyire zavaró a hangjuk
- ezt a házat nem ismerem, érdemes lenne utána nézned, hogy mit írnak a tápjáról, ugyanis SFX tápot nehezebben és drágábban tudsz cserélni, mint ATX-et; ebben látok némi kockázatot
- TV tunerben én nemtok segíteni, stevve valszeg javasol majd valamit, illetve az illetékes topikba érdemes benézned
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Windows 11
- MotoGP & WSBK
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell notebook topic
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest