Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• stevve

veterán

válasz mongi #7800 üzenetére

Nekem egy ilyen van:
    Leadtek PxDVR3200 H

PCI-E, hibrid, hardveres MPEG2... mindent tud, ami nekem kell. :)

• gurabli

őstag

válasz mongi #7796 üzenetére

Már egy jó ideje olvasgatok minden erre szakosodott fórumon HTPC ügyben, ha visszaolvasol, akkor láthatod a kérdéseimet és a válaszokat is.
    Pár gondolatot hozzáfűznék:

- jó lapnak tűnik az Asrock, nem tudom, hogy mennyiért tudod beszerezni, de lehet érdemes megnézni az Asus és a Gigabyte 4200HD lapjait is
    - én nem akarok játszani rajta, de te írod, hogy azért igen, talán érdemes megnézned egz X2 240 vagy 250 CPU-t, de amiket olvastam, a Sempron is biztos viszi majd a 720p-t, bár 720p-nél nem hiszem, hogy a 4200-as mellett szükség lenne a CPU-ra
    - a sideport memória nem sokat ér, itt is leírták, valamint más fórumokon is olvastam (sajnos kevés a 128MB)
    - jobban járnál 1 HDD-vel, kevesebb energia, hő és zaj. Arra készülj fel, hogy két ekkora HDD pillanatok alatt meg fog telni HD anyaggal, de ezt végül is neked kell tudnod, ha kevés filmet és sorozatot tartasz rajta, akkor mindegy. De ha megoldható, akkor ne erőltesd a két 3.5-es HDD-t, akkor inkább egy darab 2.5"-es, 320GB-ost már nagyon kedvező áron lehet venni, ez szinte hangtalan és nagyon keveset fogyaszt
    - háznál nagyon vigyázz, mert irtózatosan mellé lehet nyúlni. Ahogy már írták, a beépített táp csak nagyon ritkán megfelelő minőségű, nagyon hangos, katasztrófális a hatásfoka is, rossz (sokszor semmilyen) a szellőzés. Több napi keresgélés után jutottam el az Antec Fusion Remote Mini 350-hez, ami ár/érték arányban szinte verhetetlen, 350 W, 80-as táppal van szerelve, külön kamra a HDD-nek (csak 1 db), VFD, ultrahalk ventik gyárilag, az egész ház szinte hangtalan. Ezt érdemes megfontolnod. Pl. az Ms-Tech kínál jól kinéző házakat jó áron (pl. 1200-as), de rossz a szellőzése és a tápot úgy, ahogy van, cserélni kell.
    - ha DVB-T tuner kell, akkor Leadtek, keress rá neten, van magyar oldal is, kiváló kártyákat gyártanak. Ha DVB-C, akkor pl. Terratech Cinergy, sőt, az tud DVB-C, DVB-T és analógot is (analógban nem túl jó) és működik MediaPortalban is

Kb. ezeket a tapasztalatokat tudnám megosztani veled, remélem segít majd döntened:)

• Osibaa

senior tag

válasz mongi #7796 üzenetére

Szia!

Szerintem jó kis konfigot raktál össze, csak apróságokat tudok mondani hozzá:
    - alaplap, proci, memória elegendő lesz azokra a célokra, amiket felsoroltál, persze a játékoktól ne várj sokat, a videók viszont kényelmesen el fognak szaladgálni
    - a merevlemezeket a méretük alapján feltételezem már megvannak, itt ha kinövöd őket, akkor lesz érdemes gondolkodni egy 2,5"-os vagy csendesebb 3,5" változaton, de ezt menet közben úgyis érezni fogod, hogy mennyire zavaró a hangjuk
    - ezt a házat nem ismerem, érdemes lenne utána nézned, hogy mit írnak a tápjáról, ugyanis SFX tápot nehezebben és drágábban tudsz cserélni, mint ATX-et; ebben látok némi kockázatot
    - TV tunerben én nemtok segíteni, stevve valszeg javasol majd valamit, illetve az illetékes topikba érdemes benézned

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés