- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
j.bravo #12762 üzenetére
Nos, végül nem szaroztam, szülőkkel összedobva megvettük végül a cOxeR által ajánlott Aurora Firefly-t.
Volt nagy öröm, tetszett az ajándék, remélem be is válik! Anyagra tényleg minőséginek tűnik.
Szóval cOxeR és j.bravo nagyon szépen köszönöm a segítségeteket! Nélkületek nem sikerült volna ilyen gyorsan dönteni. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
j.bravo #12760 üzenetére
Ja hogy ja, tegnap már nem fogtam fel a lényeget, pedig ott van az, hogy "kevés lesz hozzá a vaku.... és ha nem tudja rendesen kivillantani a boxot, akkor fújhatod."
Hátőőő konkrétan ma van a szülinap.Igen, tudom, tudom...
(De örültem, ha egy fél óra szabadidőm van mostanában.) Túl sok idő nincs külföldi rendelgetésre, "némi varrónői segítségre".
Igazából eleve rendszervakuhoz valót vennék inkább. Lámpaállvány sincs tudtommal.
Még megpróbálok nézni az alapján, amiket írtál, de ha közben van esetleg bármi plusz konkrét ötlet, nagyon szívesen fogadom!Végül is ez a darab pont 60 cm-es:
Softbox rendszervakuhoz 60X60cm
Ilyet vajon van értelme venni Canon Speedlite 580EX II-höz? Vagy túl nagy? Vagy minősége nem biztos, hogy olyan hűdejó? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
j.bravo #12756 üzenetére
(#12756) j.bravo, (#12758) cOxeR:
Megint köszi a válaszokat!
Na igen, akkor tényleg a kerek formájú, akár ernyőnek használható lenne a jobb...
de az a gáz, hogy az árbeli tényező még mindig eléggé számít. Ahogy elnéztem, 20 körül vagy alatt meg inkább ezek a szögletesek vannak.
De akkor a mutatott boltokból: nektek ezekről mi a véleményetek?
Lastolite EzyBox Speed-Lite
Softbox rendszervakuhoz 80X80 cmVajon ezek közül valamelyik érdemes a megvételre mondjuk az említett célokra (portréfotók, termékfotók)?
Köszi tényleg a segítségeket. -
Sk8erPeter
nagyúr
j.bravo, cOxeR : köszönöm a válaszokat!
Elsősorban tudtommal portrék készítésére, meg esetleg termékfotók (mint a katalógusokban látható kaják, ilyesmik) készítésére használná.
Milyenben érdemes egyáltalán gondolkodni pl. a mutatott Aurora FireFly-on kívül?
Az ilyen 40x40 cm-esek nem érnek túl sokat, mint ez? Vagy ez minőségre gagyi?Azt nézem egyébként, hogy a korábban mutatott WestScott softboxok nem is nagyon kaphatók magyar boltokban (vagy csak én nem találtam neten).
Köszi az esetleges további tanácsokat!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Köszi, ez nagyon jónak tűnik (mondjuk amennyire én értek hozzá...tehát semennyire - én csak így kép alapján ítéltem, meg az alapján, amilyen videókat, ismertetőket láttam a témával kapcsolatban; de nővérem is ezekről magyarázott, hogy az ilyen jellegű, ernyőszerűek eléggé jól használhatóak pl. modellképekhez, stb.). Csak elég durva - számomra - az ára. Szerinted/szerintetek létezik egyáltalán elfogadható minőségű softbox max. 20 ezer Ft környékén? Igazából a márkákkal sem vagyok tisztában, de ha bármi ötlet van, már az is előrevisz.
És köszi bármilyen segítséget előre is (meg az eddigit is)! -
Sk8erPeter
nagyúr
Sziasztok!
Nővéremnek egy Canon Speedlite 580EX II rendszervakuja van, és ehhez szeretne softboxot. Ajándékba venném neki, de nem sok fogalmam van a dologról. Viszont korábban ötletként mutatta a "Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!" ([link]) c. könyvből ezeket: 1, 2, 3.
Ezek biztos tényleg jók, csak a nagy bajom velük az áruk, azért jó lenne 20 alatt megúszni.
Még egy kívánság volt, hogy minél nagyobb, annál jobb, de azért hurcolni lehessen...
No de milyen ártól felfelé érdemes egyáltalán venni softboxot? (Úgy értem, feltételezem, 2 ezer Ft-ért nem fogok túl jó minőségűt kapni).
Tudtok segíteni ebben a témában? Van esetleg olyan softbox, ami nálatok bevált, vagy tudjátok ajánlani?Előre is köszönöm szépen!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Flashback #7812 üzenetére
Flashback, kiskornel, johnjohn, köszi a válaszokat!
Egyelőre jegeltük az állványkérdést, mert ezek szerint igazán tisztességes állványt ennyi pénzből elég nehéz kihozni, úgyhogy más ajándékra esett a választás - viszont nővéremnek jól fognak jönni a tanácsaitok, továbbítom, mindenképp szüksége van állványra. Akkor majd még jövök vissza az ő konkrét kérdéseivel. Kösz még egyszer.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sziasztok!
Fényképezőgép-állványt szeretnék venni (ajándékba), ebben kérném a segítségeteket; a szempontok - legyen mindenfelé forgatható, stabil, de könnyű.
Mindez megoldható úgy max. 12-13k-ból, hogy egy szerintetek is jó minőségű állványt sikerüljön beszerezni?Előre is nagyon köszi bármilyen segítséget!
U.i.: ja igen, és Canon EOS 400D géphez kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest