- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SentryGun
aktív tag
válasz
Throme #11275 üzenetére
A TC szinkront én is használom, a kérdésem arra irányult, hogy esetleg van-e az archiválásnak valami gyorsabb módja (sok fájl gyorsabb másolása a célpontok között), amit én nem ismerek... Akkor ezek szerint mindenki hasonlóan csinálja.
Most kipróbálom még a copass által ajánlott goodsync-et automatikus háttérszinkronra, mert korábban kipróbáltak nekem nem váltak be. Egyébként ez is macerás, mert a három másolatból egy az egyik ráadásul passzív (kb. havonta frissítem, hdd a fiókban), és a felhalmozódott új képeket rátolni nem két perc. -
kriszwells
aktív tag
"Nikon fórumon pl 1-2 fórumtárs igen hamar lecserélte a D3100 gépet mert rájöttek, hogy valami többre van szükségük."
Azt nem tudod, hogy ezek a fórumtársak mennyire vannak benne a fotózásba?
Én a d3100 és d5100 között gondolkozom, a d3100 mellett az anyagiak szólnak, de hogy később nekem is a d5100 felelne meg jobban azt nem tudom.
-
Andie
őstag
Sziasztok!
(tbs-nek is irok, csak nem lehet egyszerre két "válasz"-t nyomni
)
Köszi a sok tanácsot! Mostmár azért csak összejön!
Majd ma este is próbálkozok. A téli, hideg napokra még várni kell, de majd rágyúrok!
Kezdek megnyugodni, hogy a hosszú záridő + vacak állvány miatti bemozdulás miatt vannak a hibák. Megkaptam a képeket, köszi Throme. Lényegesen szebbek, és persze nagyobbak, részletesebbek - főleg a magasabb megapixel miatt, nomeg a helyes beállítások miatt.
Bár nekem sajna csak egy 200-as telém van, meg 10 megapixelem, de gondolom hasonló beállítások ennél is kell, hogy működjenek. Megpróbálom ezt az f6.7-et, 1/500 körüi zárral.Most rákeresetem a "how to photo moon" -ra a googlén ismét, és itt van néhány oldal a kínálatból.
Többnyire ezt a f11-16 közötti apertúrákat ajánlják.
Mondjuk a dúrván szép képek valami brutál telével készülhettek, gondolom 500 és 800 végállásban. -
Andie
őstag
Köszi a tippeket, és a képet. Várom
Távirányitóval lövöm el a képet, ezzel is csökkentve a lökést.
Megpróbálok heggeszteni valami fix rögzitést, a korláthoz, vagy mittomén, addig is amig be tok szerezni egy komolyabb állványt. Egy bebetonozott géppel már csak tudok éles képet csinálni??
Az f értéket egy how-to oldalon olvastam, meg asszem itt is irtatok a 11-es szabályról - azért próbáltam ott. De megnézem ezt is amit ajánlottál. -
tbs
addikt
Dobtam nekik egy mélt (futottam, eltört), hogy van egy ilyen gondom (fénykép included), írták hogy küldjem vissza. Megtettem, ~1 hónap múlva küldtek egy tök újat és kértek egy international szlaszámot... Nem nyűkösködtek semmin.
Megjegyzem, hogy pár Pentax cuccommal is volt már ilyesféle dolgom - ott sem szaroztak, pedig azok nagyságrendileg egyel feljebbi árkategóriásak. (Sok éve lejár garanciás kompakt és egy DSLR objektív.)
szerk.: Ja, árgép.
Oda ritkán írok bármit is.
-
tbs
addikt
-
Jim-Y
veterán
-
DJ Reinhardt
tag
"Biztos nem javítják gariban." pont erre igyekeztem utalni, mivel a kolléga csak a garanciát kizáró okot közölte, így legalább ez biztos.
A részleteket már csak a szerviz tudná közölni, és valószínűleg ők sem látatlanban.
Az a legtisztább, ha a leejtett gépet a szerviznek leejtett gépként adja le. -
JJános
addikt
Azt hiszem ezen a gépen a manuális fókusznak nincs jelentősége, vagy kicsi a gyakorlatom.
Nagyon elégedett vagyok. Sógornőm sárga rózsáját fotóztam előbb, és megmutattam neki.
Azt mondta: -Hát képen majdnem szebb! Nekem persze ott a legszebb ahol terem, de tény, hogy lehet örülni egy jól sikerült képnek.Az előbb orgonát fotóztam, és megragadta a figyelmem egy sötét rész.
Á mondom ez úgy néz ki mint egy bogár.És egyszer csak elrepült. Bár nem sikerült valami jól a kép, de berakok ide részletet.
-
JJános
addikt
Előre is köszi!
Képstabilizátor nekem nem hiányzik. 50 éve fotózok.
Jó fogása van a gépnek stabilan tartom, és egy témáról több képet is csinálok.
Persze jó lenne, de nem létszükséglet.
Általában a keresőben komponálok, így jól látom, hogy kell tartanom.Amikor licitáltam a vaterán, a kép miatt sokkal nagyobbnak gondoltam a gépet.
De nem csalódtam, mindjárt tetszett.
Igyekezek keveset csapkodni a redőnyt, remélem sokáig jó kis gépem lesz. -
csakb
őstag
"Azért én egy 60k-s obitól is elvárom, hogy jó legyen. Ez se kevés pénz."
Kevés, nem kevés, de ez a legalja a kínálatnak, így az ilyen hibák gyakoribbak. Vagy elfogadod, vagy válogatsz több példányból, vagy nem veszel semmit. Az élet cudar.
Nem néztem meg a manuált, de valószínűleg a rendes kollimáláshoz ki kell venni pár lencsét a foglalatából, és újból, pontosan kell visszarakni. Már ha lehetséges, és nincsenek beragasztva. Házilag biztos nem fog menni, vagy nem lesz tartós az öröm.
Később meg lehet, hogy a sok műanyag alkatrész kopása, nyeklése-nyaklása miatt ismét előjön a kollimálatlanság, vagy akár magától javul egy kicsit. -
kiskornel
addikt
Először is! Ne nyúlj bele.
Amúgy ezt találtam: link (nem nyitottam meg!)Ez sajnos már 50%-on is látszik.
Ha most nagyon őszinte akarok lenni, és inkább csak hű magamhoz, akkor ennyi várható egy ilyen árkategóriájú obitól. A jobban összerakott, mindenütt jó képet adó drága obikat senki se venné meg, ha nem így lenne a dolog.
Ha elolvasod a photozone.de cikkeit, sokszor megjegyzik, hogy "ha jó példányt fogsz ki"... Nekem a 240e-es C 17-55-ösöm szélei (mindkettő) nagylátó üzemmódban kicsit homályosodik.
Én még a válság alatt vettem 280-ért... Annyi pénzért már elvárhatná az ember, hogy ilyen ne történjen meg.
-
Egyáltalán nem értelek félre, de nem nagyon lehet erre mit mondani... ha kisebb fókusztávon nem jelentkezik, és csak adott esetekben van jelen ez a jelenség... nagy távolságokra való fókusznál.
Extrém példa, és ne vedd bántásnak, de pl. gépkocsihasználat... 130-ig elégedett vagy a gyorsulással... utána meg olyan amilyen, azért nem fogják kicserélni a kocsid, mert szerinted, kevésbé gyorsul, mint ahogy kellene.
Hozzáteszem, nem áll érdekemben egyetlen szervizt sem védeni...sőt... -
Megnézegettem közben a képeket amit átküldtél, és ténylegesen látszik miről is beszélsz... kisebb átfogásnál mennyire produkálja ezt? (arról ha van esetleg képed, 100-150mm és pl. alap 55mm) Ennél az obinál, a 200mm-en már jelentkeznek a rá jellemző gyengeségek.
Gondolom a szerviz megnézte a kisebb átfogást is, és ha ott nem jelentkezik számottevően, levonta a konzekvenciákat... és nem foglalkozik vele. -
kiskornel
addikt
Háát. Múltkor olvastam az interneten egy cikkben, hogy a legtöbb internetes bolt azért lett elmarasztalva, mert nem tájékoztatták a vevőket, hogy 15 napon belül kötelesek visszavenni, visszaszámlázni az árukat.
Tehát ha egy nem noname bolttól vásárlod, akkor az ilyen cuccokat vissza lehet mondani.
Sajnos, törvény szerint ez a "személyesen vásárlom meg a boltban" cuccokra nem igaz (logikus, hisz ott ki tudod próbálni... márha ki lehet próbálni :-))
Annak ellenére, hogy körülményes, én örülök neki, hogy a frontfókuszos Tamront az interneten rendeltem (hivatalos bolt, nem magánszemély), és kérdés se merült fel az eladóban, hogy visszaveszi.
Te hol vásároltad? (csak hogy mások ne fussanak bele ebbe a problémába).Még egy megjegyzés: valamekkora mértékben sajnos megengedett a decenteres hiba. Még a drágább kategóriába is írják, hogy hasonló dolgok miatt gondok vannak, ha pixelkukkolsz. Ha már 50%-os kicsinyítésben nem látszik, akkor csak nagyon nagy nyomatok esetében lesz probléma.
Persze zavaró a hiba...
Ha mondjuk tennél fel egy 1:1-es képrészletet a közepéről és a széleiről...
Új hozzászólás Aktív témák
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Star Trek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest