- Yettel topik
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
Santiagain #14463 üzenetére
Bocs, de az vesse a fórumtársra az első követ, aki legális PS-t, LR-t, Win-t használ. Emellett minden cd-t és dvd-t megvesz.....
Nem warez miatt jött ide, de most már tudja, hogy a vízjel eltávolítás minek minősül....
Mivel Te warezolsz, így elég fura olvasni tőled, hogy csúnya dolog a vízjel leszedés...Az se biztos, hogy aki fotózásból él minden mást (pl film, zene) jogtisztán megvesz, vagy éppen minden adót befizet és mindig ad számlát. Ez meg a másik fele a dolgoknak....
-
Throme
veterán
válasz
Cingáriusz #14439 üzenetére
A leírás alapján töltenie kell?
Lehet elsőre láma kérdés, de nem ismerem a gépet és el tudom képzelni, hogy nem tud ilyet....
Nekem a telóm olyan, hogy usb-n keresztül adatforgalom megy, de a nafta nem. Meg is lepődtem anno.... -
Throme
veterán
válasz
jaffa 2843 #14431 üzenetére
Szvsz
Ha szabadban nyomjátok, akkor elég lehet mindkettő. Azért így is tekergetheted az iso-t.
Ha épületen belül, akkor nem biztos. Max aki éppen céloz azt le tudod kapni, de aki rohangál azt nem.
Hacsak nem csinálsz beállított fotókat.
Ja és lőjj raw-ban és utána képszerkesztő progi.Lencsevédelemről annyit, hogy kerüld a tűzvonalat
Ha keresztüllőhető az uv szűrő, akkor elképzelhető a frontlencse megkarcolódik.
Talán akkorát nem üt, hogy a frontlencsét megtörje, megrepessze.... -
Throme
veterán
válasz
SentryGun #11271 üzenetére
Lehet félreértettelek, de ha az a cél, hogy 3 helyen ugyanaz legyen lementve, akkor a TC egy jól használható progi.
Nem kell a könyvtárakat egyesével nézni és másolgatni, hanem ott a könyvtár szinkronizálás.
Szépen végignyállazza mik az eltérések, vagy vannak újabb kópiái az etalonnak választott helynek és utána ő másolgat, törölget.
mondjuk 80Gb átfésülése és szinkronizálása nem kevés idő....A TC kéznél van és nem kell más progikat felrakni a gépre erre a célra.
Ha nem erre gondoltál, akkor nem szóltam
-
Throme
veterán
Most nincs elöttem a téma, de ha arra gondolsz mikor egy részt - úgymond - átfestegetsz és külön beállításokat eszközölsz? Ennek van egy "pötty" visszajelzése, hogy hol kezdted a dolgot.
Ha ez a "pötty" amire Te gondolsz, akkor ezt lehet lekapcsolni és láthatóvá tenni. Sőt azt is be tudod állítani, hogy mindig látható legyen, sose, auto (ez nemtom mit csinál ), a legközelebbi.
Namost azt nehéz leírni, hogy hol van mindez.
Nekem a szerkesztő felületen a kép alatt és a filmszerű alsó képtár (nem tudom ennek a nevét) felett egy sávon található. A ki-be kapcsoláshoz egy "check box"-ot kell kipipálni. A többi opció kis menüben ott elérhető mellette.Ha erre gondoltál és nincs meg és hazaérek és még akkor sincs, akkor küldök print screen-t. Az sokkal egyértelműbb
-
Throme
veterán
válasz
kriszwells #9926 üzenetére
Egyikük D90-re váltott. Fotót nem láttam tőle.
Egyrészt most az árak eléggé elszálltak. Én még várnék a vásárlással (addig is gyűlik a pénz).
Érdemes jól körbejárni a témát, hogy mit szeretnél fotózni és azt - a lehetőségeket figyelembe véve - melyik váz fogja jobban kiszolgálni. Így kisebb az esély, hogy pár héten, hónapon belül vázat akarj cserélni. Legalább is én ezt az "elvet" követtem és nem csalódtam.Persze évekkel később már más tészta. Az végképp nem lehet megjósolni merre mész tovább...
Egyébként az általad megjelöltek közül a d5100-at venném. Nekem megéri az árkülönbség. De ez nem biztos, hogy másnál is így van/lesz!
Hogy neked valójában mire van szükséged azt csak te tudhatod. -
Throme
veterán
válasz
kriszwells #9878 üzenetére
Jobb eredményt érhetsz el jó obi és gyengébb váz kombóval, mint fordítva, de én nem mondanám, hogy akkor vegyük meg a legalapbb vázat mert úgy is le lesz cserélve.
Ahhoz magadat kell ismerned, hogy a fotózás most egy múló szeszély vagy komolyan gondolod.
Utóbbi esetben szerintem olyan vázat válassz ami rejt magában valamit amit később még kihasználhatsz mert feltehetően jól fog jönni, de nem kell majd vázat cserélni miatta.
Pl most egy D5100 mert abban már a D7000 szenzora van.
Vagy ha pl fontos lehet a kihajtható LCD akkor a legolcsóbb olyan vázat ami rendelkezik vele.
Ilyesmire gondolok és nem arra, hogy FF géppel kezdjél mert majd csak kihasználod minden tudását.
Nikon fórumon pl 1-2 fórumtárs igen hamar lecserélte a D3100 gépet mert rájöttek, hogy valami többre van szükségük. Valamennyit biztos buktak rajta... -
-
Throme
veterán
válasz
HUfantom #9867 üzenetére
Az "fd" az face detection, tehát marad s8000fd csak stabilabban kell fogni vagy növelni az iso-t, és/vagy csökkenteni a záridőt.
Egyébként tényleg jó kis gép csak nekem az auto WB beállítással kissé kékes tónusú képeket készített napsütésben.
Ja és szeret CA-zni.Már nem használom, de szerencsére nálam még nem jött elő semmilyen probléma...
Mikika: még ha javítható, akkor se biztos, hogy megéri. Azért lehet kap egy másik használtat, már ha marad ennél a típusnál
-
Throme
veterán
válasz
turbobusa #9121 üzenetére
D90-et nem csak annál a boltnál tudsz venni, akiket említesz, hanem pl a Medikernél is. Akár csak vázat, akár kitobikkal együtt....
-
Throme
veterán
Sok sikert!
Egyik oldalra találomra rákattintottam...
Azt írja "setting your camera for a “daylight photo” can be a solution" hmm szerintem este nem lesz kielégítő.
És a beállítások:
Aperture at f/11
ISO 100 (you don’t want any noise on your photo and it’s so bright there is really no need to go above 100)
1/125 – 1/250
Én ezt ma igyekszem kipróbálni, de gyanítom 11-es rekesszel és iso 100-on nem fogok tudni hozni ilyen záridőt.... Kár hogy az oldal nem csatolt egy - bizonyíthatóan - ilyen beállításokkal készült hold fotótÁllványt én azért nem használok mert hosszabb záridőt nem alkalmazok erre a "feladatra". Ha így teszel akkor egy fényes korongot fogsz kapni. Első holdjaim ilyenek lettek. Szerintem a 10Mp és a 12Mp nem olyan óriási eltérés.
-
Throme
veterán
elküldtem....
És azt írták, hogy miért jó az f11? Lehet én csinálok valamit rosszul....
Szerintem, ha pl iso 800 és 1/800 körül lősz akkor nem lesz szükséged állványra.Ja és amit múltkor is beszéltünk. fénymérés spot (a holdról vegye) és fókusz is "makró módba" (single point) és ez is a holdon legyen.
-
Throme
veterán
Helló!
Szerintem nem rossz a géped, csak feleslegesen nagy f számot használsz, ami a záridő rovására megy. Mondjuk az állvánnyal lehet gond mert pl a 0435 kép nem lett jó, pedig egy állvánnyal 1/25 idő nem tétel.
Időzítővel csinálod és expo késleltetéssel?Azért ezek jobbak lettek a múltkorinál.
Szerintem a záridőnél a sokat emlegetett reciprok értéket minimum tartsd meg, viszont simán használhatsz f5,6 (vagyis 200 mm-en 6,3 ha jól tudom) beállítást. A hold olyan messzi van, hogy nem lesz gondod. A záridő alacsonyan tartásáért valszeg az iso-t picit fel kell tekerni...Ma/tegnap én is lőttem holdat. Átküldöm mail-ben, jpg-ben. Ha tetszik akkor próbáld azokat az értékeket beállítani, vagy azok közelébe. Illetve variálni.
Az hogy más optikát használok nem befolyásolja a dolgot. Ez sem fényerős obi.
-
Throme
veterán
Nem is gondoltam, hogy az ebay-t futtatod itt (egyébként használom én is és bevált dolog),csak kíváncsiságból rákerestem itthoni árakra. Árgépen néztem:
[link]Hadd kérdezzem meg, hogy mennyire és hogyan kellett bizonyítanod a hibát? Nekem mindig ez a "félelmem", hogy vissza lehet ugyan küldeni a rossz cuccot, de én fizetem a visszaküldés költségét. Aztán ha megérkezik még mindig mondhatják, hogy nem náluk tört el, jött szét...stb.
-
Throme
veterán
Ma próbálok pü-ben átküldeni egy holdas képet. EXIF-fel együtt természetesen.
Régebben nekem is olyan lett a "holdam" mint amit linkeltél. Kiégett, vagy homály...stb.
Kézből (azért érdemes megtámasztani valamin) képstabival fényképezem. Fókuszt spot-ra (vagy hogy hívják, mintha makróznál) és a fénymérést is spot-ra (gyakorlatilag csak a holdra mérjen rá) állítom. Lényeg, hogy csak a holdról vegyen információt a gép, mind fókusz, mind fénymérés terén. Záridőt kicsire (asszem 1/800) és az ISO-t ehhez mérten kissé feljebb állítom. Ha a fénymérés csak a holdat veszi alapul, akkor nem kell az egekbe emelni az iso-t. Próbáld meg "S" módban. Rekeszérték jó amit az "S" mód ad.
Nekem így sikerült - szvsz - normális képet készítenem. Persze egy 300mm max gyutáv esetén azért kell corp-olnom, de egy 12Mp képpel ez nem olyan nagy probléma.Amíg nem megy át a kép és nem lesz számodra elfogadható, addig a fentiekkel ne foglalkozz
-
Throme
veterán
válasz
DJ Reinhardt #8618 üzenetére
Biztos nem javítják gariban. Az nekik ingyen munka gyakorlatilag és ezt senki nem szereti.
Szerintem az "ártatlan arc " nem jó megoldás, mert ha csak leadja, a szerviz nem biztos, hogy visszakérdez: tisztában van a kedves ügyfél ez nem garis javítás?! Aztán jön a meglepi mikor érte megy...
(az is igaz van olyan szerviz, aki felméri a problémát és felhívja az ügyfelet mi ment gallyra és mibe fog fájni a tulajnak...)Egyik ismerősöm is leejtett egy vadi új gépet és egyből kérdéssel nyitott, hogy mire számíthat. Hát fizetnie kellett a javításért.
-
Throme
veterán
Örülök, hogy sikerült segíteni!
itt találhatsz pár optikai hibáról leírást.
A CA az a chromatic aberration. Gyakorlatilag kékes-lilás elszíneződés nagy kontrasztkülönbségű felületek határvonalában. Ilyen lehet pl fehér szirmú virág körül is. Ebben szerintem elég jó a kompakt Z20. Az én fujim sokkal brutálisabban ad ilyen zavaró jelenséget. -
Throme
veterán
-
Throme
veterán
Én szeretem a képstabit. Tele állásban jól jön. Vagy ha manuálisan akarsz fókuszálni.
De tény hogy én is megvoltam nélküle.Keresőt használtam szintén. Főleg nyáron erős napsütésben az lcd nem volt kielégítő. Ez mondjuk a legtöbb gépre érvényes. Keresőben is néztem vissza az elkészült képet.
Kompakt mivolta ellenére jó volt a fogása. Valóban nem egy óriás gép.
Az obi tubus meg nem jön ki a vázból, így jobban van védve a portól.
Talán az átfogása lehetne kicsit jobb de akkoriban ez is elég volt. -
Throme
veterán
Este átküldöm. Itt, a fórumon megadott mail címedre...
A Z20-at nagyon szerettem. Egy régi Konica-t váltottam vele. Az bazi szar volt.
Z20-ban az 5 Mp tökéletesen elég volt. Kis szenzor miatt csak a beltérben - vaku nélkül - készült képek voltak zajosak, de ez igazából pixel vadász üzemmódban volt picit zavaró (ez más kompaktra is igaz).
Érdekes megoldás volt az LCD forgatása, attól függően, hogy keresőben vagy hátul komponáltam a képet. Fórumokon olvastam, hogy ez a szerkezet valakinél elég hamar beállt. Amit én vettem ma is működik kollégánál és ő is meg van vele elégedve.
Egyetlen hátrány tényleg a képstabi hiánya.
Ja és oda kell figyelni a memória kártya aljzatra, mert ugye nem fedi semmi.Egy fuji S8000fd-re cseréltem le. Abban van már képstabi meg nagyobb átfogás. így utólag képminőség szempontjából nem lett jobb a helyzet. A Z20 autómata állásban is elég jól eltalálta a beállításokat. A fujinál bele kellett nyúlni, mert alapból elég hideg színekkel operált.
-
Throme
veterán
Hali!
1-2 hete kerested a Z20 magyar nyelvű leírását úgy emlékszem.
Ha ez a gép konkrétan a Konica-Minolta Z20 és még aktuális a dolog, akkor el tudom küldeni mail-en.
Nekem is ilyen gépem volt csak eladtam egyik kollégámnak. Vásárláskor a dobozban nem volt magyar nyelvű verzió a kezelési útmutatóból. Azt az üzletben egy üres cd-re kiírva adták oda.
Most tudta nekem átküldeni a srác a file-t. -
Throme
veterán
Hát már látom hogy ezt el kell fogadni és azt is, hogy könnyelmű voltam a vásárlásnál (elvarázsolt a nikon márkajel
, de ez mára megkopott).
Szerencsére van lehetőség elkerülni az ilyen problémákat.Nézd meg kiskornel hsz-ét, nem csak az úgymond alja kategóriában fordul ez elő.
Nem is ezzel van gond, hanem azzal, hogy hiába van gari és látható hibajelenség a szerviz nem foglalkozik vele. Van egy kellemes tolerancia mező amin belül jó a cucc (hasonlót játszanak el az lcd gyártók a pixel hibaszám limittel, csak ott évről évre javulás tapasztalható az új fejlesztéseknek köszönhetően). Egy tubus vagy fúkusz állító lencse cserével megoldható lett volna.
Nyjlván én otthon nem tudom megjavítani. Ez irányban nincsenek illúzióim
.
Azért lenne jó egy ilyen leírás, hogy ne törjek el/le semmit. -
Throme
veterán
válasz
kiskornel #8347 üzenetére
Kösz, megnézem...
Belenyúlok, belenyúltam. Hát jobb nem lett, inkább rosszabb ....
Már írtam, h valszeg nem sikerül megoldani a problémát, de ismerkedem az obival.
Ha akkor tudtam volna ezekről a hibákról, no meg arról, hogy a szerviz nem csinál vele semmit, akkor komolyabban kipróbálom. Azóta vettem 1 fixet. Vásárlás előtt laptopon megnézetem a képeket. Jó volt, hát kifizettem. Minden okés azóta is. Így teszek ezután is!
Netes rendelés kizárt!Hát sajnálom hogy valamilyen szinten hasonló szituba kerültél.
Nem próbáltál szervizbe menni vele? Vagy ha 3 napon belül vetted észre, akkor az üzletbe visszamenni?Azért az vicc hogy egy kompakttal se volt gondom, pedig azok olcsóbbak, vagy kb annyi volt mint ez az obi és most tükrösnél szívok, de látom/olvasom más is.
Azért én egy 60k-s obitól is elvárom, hogy jó legyen. Ez se kevés pénz. Akinek az nyugodtan dobjon meg vele (pénzzel, ne az obival)!
-
Throme
veterán
Első körben egyébként a javítást kértem, csak utána próbáltam a boltban kicseréltetni, persze ez utóbbiban sok bizodalmam nem volt.
Azért hadd egészítsem ki a példád.
A gyorsulás probléma látható/érezhető és bólogatnak a szervizben, hogy valóban nem stimmel valami a de ők valamiért nem tapasztalják és azt mondják: jó pajtás autóz tovább...
A szalonban meg azt mondják, hogy a bölcs és igazságos szerviz döntése az rendben van, bár ők is látják, hogy nem gyorsul megfelelően a nyavajás és hülyeséggel indokol a szerviz, de hát már kipengetted az árát, és érjen téged veszteség ne a szalont. Te ott vagy hogy van egy teljes áron vett géped, ami elmarad a többi márkatárstól. Megy-megy, de nem az igazi és senki nem segít a problémádon, amibe önhibádon kívül kerültél...
Úgy is fogalmazhatok, hogy én kifizettem azt, hogy 200-ig is jól gyorsuljon a masinéria. -
Throme
veterán
Ne érts fére, nem világbajnokságot vártam egy ilyen lencsétől. Viszont azt kell mondjam nagyon jó objektív. Nyilván nem egy 70-200 f2.8 lencséhez kell hasonlítani...
A fotókon a bal szél nem maradt el a középrésztől. Sajnos az említett hiba beárnyékolta az obi használatát.Kisebb fókusztávokon nem tapasztaltam ilyen problémát.
Sőt, utóbbi időben 200 mm-en közeli tárgyra (kb 2 - 3 méter) állítva az élességet sem láttam már homályosodást. Távolba történő fotókon megmaradt a homály.Ha úgy van ahogy az uccsó mondatodban írod, akkor inkább nem mondok semmit a szervizre, mert nem hogy innen a fórumokról, de még az egész internetről is kitiltanának.
Amit Te is láttál városrészlet képet, arra mondja a szerviz, hogy a homályos rész fókuszsíkon kivülre esik.....szted?! -
Throme
veterán
válasz
kiskornel #8322 üzenetére
helló!
Személyes vásárlás volt. 3 napon túl vettem észre. Nem is gondoltam, hogy ilyen hiba létezik. Valahogy fura volt a kép... Aztán utána olvasgattam a témának egy keveset.
Az üzlet a 220volt. Igazából velük kapcsolatban csak az bosszant, hogy bebújtak a szerviz véleménye mögé, de ők is látták a problémát. Ezt leszámítva segítőkészek voltak és normális hangnemben ment a megbeszélés, csak éppen a problémám nem oldódott meg.Ha tényleg létezik amit írsz, hogy bizonyos decenteresség megengedett, akkor emiatt lehet a szerviz nem "talált" hibát. Vázzal együtt is volt a szervizben az obi. Eredmény ugyan az.
Az üzlettel sokak meg vannak elégedve, tehát nem miattam fognak elpártolni, de ez a része nem is foglalkoztat, mert ettől nekem jobb nem lesz. Szóval nyugodtan vásárolj náluk, csak nézd meg amit veszel, hogy jó-e.
Pedig már úgy voltam, hogy ha tényleg félrerakják a szerviz véleményét és mégis kicserélik, akkor ott abban a percben náluk vettem volna a 35mm fixet. Nyilván nem ettől fognak sírva fakadni, inkább nekem lett volna jóleső érzés.Képeket zipben próbálom itt megadott mail címedre átküldeni és cOxeR fórumtársnak szintén. A tájképnek nevezhető fotók párás időben készültek, de így is látható a kép jobb szélén az életlenség.
Na legalább Te sikerrel jártál, ha már egyszer kifogtál egy rossz terméket!
Ha én is ilyen bánásmódban részesülök valahol, akkor oda visszajárok, még ha drágább is mint akinél már megégettem magam.... -
Throme
veterán
Azt hiszem feláldozom az említett obit a barkácsolás, ismerkedés oltárán
.
Az a baja, hogy 200mm-en jobb szél homályos kissé. Decenteres.
Már kálváriát jártam vele szerviz és üzlet között. Szerviz faszának mondja az obit (mintaképek ellenére is) az üzlet meg emögé bújik.Már piszkálgattam. Szerintem a fókusz lencse kerül valahogy rossz pozícióba. Mikor 200mm-en közelre fókuszálok (pl 2m-re) akkor jónak mondható. Mikor a végtelenbe akkor jobb szélen homályosodás történik. ennek mértéke hol nagyobb hol kisebb
Valószínű, hogy nem tudom megcsinálni, hiszen lehet lencse hiba, műanyag tartóelem fröccsöntési hiba... akármi, és az is lehet, hogy teljesen máshol van a gond. Pláne ha azt nézem, hogy egy szerviz nem tudott ezzel mit kezdeni (vagy csak szartak bele, mert valamelyik alibi teszten átment a lencse) ami számomra vicc!!! Ráadásul gyenge magyarázatot adtak (kívül van a fókuszsíkon a homályos rész, peeeersze! végtelenbe fókuszáláskor a 3 km-re - vagy távolabb- lávő városrészlet kiesik ebből....)
Valamint, ahogy Te is írod esetleges speckó szerszámom sincs a furfangos részek szétszedéséhez. Ebben is tudna segíteni egy összeszerelési utasítás/rajz.Persze ebből tanultam. Szürkeimportos fost áruló cégnél nem vásárolok. És jobban kipróbálom a lencsét, mint egy működik/nem működik teszt. A gari meg arra jó, ha teljesen elromlik a cucc akkor ingyen javítsák...
-
Throme
veterán
Sziasztok!
Tud valaki olyan oldalt ahonnan letölthető/megszerezhető objektívek (történetesen nikkor 55-200vr ) össze- vagy szétszerelési útmutatója (assembly instruction, repair manual... bárhogy is hívják)?
Természetesen guglizom, de még sikertelenül....
kösz! -
Throme
veterán
Saját tapsztalat szerint a nikon szerviz kér számlát (én eredetit adtam, de másolatot is elfogadnak asszem), és kér gari papírt.
Ha nem márkakereskedőtől veszed, akkor magyar nyelvű gari papírt nem kapsz, csak azt a világgaris dolgot. Ettől még a nikon szervizbe elviheted és 1 éven belül gariban javítják/bevizsgálják. Mondjuk "szürkeimportos" titulust lehet hallani fogod, nem márkakereskedőn keresztül vásárolt cuccodra.Számla nélkül ne vásárolj. A számlával tudod igazolni, hogy a te tulajdonodat képzi a cucc és így lehetsz garanciára jogosult.
Csatlakoznék azokhoz akik azt tanácsolják neked, hogy 15-20k miatt ne variálj. Többe fog kerülni, ha valami oknál fogva visszautasítják a gariban történő javítást (ha szükség lenne rá)
Nem tudom a helyben kiróbálást te milyen mélységig érted, de lehet pixelhibát vagy kisebb fókuszhibát nem veszel észre ott helyben...
-
Throme
veterán
válasz
S e t h #7380 üzenetére
Konrétan nálad mi a hiba nem tudom.
Lehet a hotpixel bizonyos körülmény megléte során jön elő. Én - ugyancsak frissen vásárolt gép esetében - beragadt pixeleket találtam. Ezek (egyik zöld, a másik piros) minden képemen megtalálhatók voltak.
3 napon belül észletem a problémát és felhívtam az üzletet, hogy kicerélik-e?
Ez a hibás pixelszám nem hozta lázba őket és a szervizt tanácsolták.
Szerencsére e hiba elhárítása a szerviznek rutinművelet volt, és kb 10 perc munkába került. Természetesen ingyen csinálták, mivel garis a gép.
Azóta nincs pixel problémám....Szerintem neked is a szervizt fogják javasolni az üzletben.
Hogy mindez mennyiben segítség számodra nem tudom, csak leírtam, hogy jártam új fényképezőmmel.
Én is kérdeztem másik topikban, más témában, de még nem jött válasz.
Nem látom mostanában azt a pár fórumozót akik érdemben tudnak válaszolni és azt is szívesen teszik.
Biztos uborkaszezon van
Nem aggódok, mert előbb-utóbb megoldást találok a saját problémámra -
Throme
veterán
Helló!
Létezik free HDR kép készítő szoftver (win)?
kösz! -
Throme
veterán
válasz
attilla84 #7208 üzenetére
Régebben olvastam hogy ezek az optikai adathordozók (cd, dvd) mégsem tartanak örökké.
Adatvesztés idővel elképzelhető.
Én eddig megúsztam ilyen probléma nélkül szerencsére.
Gondolom a többi felvételedet, ami még olvasható, most nagy sebesen lemented vinyóra, vagy átírod jobb minőségű lemezre....Elképzelhető van azért szoftveres vagy hardveres lehetőség olvashatatlan(nak tűnő) lemezekről történő adat kimentésre, de én ilyet nem tudok neked mondani. Talán a google igen...
-
Throme
veterán
válasz
attilla84 #7206 üzenetére
Ha karcos a lemez akkor talán egy plírozás segít rajta, de utána mindenképp másold át az anyagot vinyóra. Első körben csak 1 lemezt vigyél políroztatni - szvsz-.
Ha nem karcos akkor sok minden lehet.
Azzal nem tudsz mit kezdeni, ha a videokamera gyengén írta meg a lemezeket, vagy az alapanyag nem túl jó.
A PC-d optikai meghajtójával is lehet probléma...Szerintem azért még fuss pár kört, és tedd másik gépbe, másik meghajtóba a lemezeket, hátha valamelyik még tudja olvasni és lementheted a felvételt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Star Trek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest