- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
válasz
Sk8erPeter #12767 üzenetére
Épp kérdezni is akartam mi lett
Jól választottál szerintem is, reméljük tényleg beválik! -
j.bravo
addikt
válasz
Sk8erPeter #12761 üzenetére
Nehéz kép alapján megítélni, menj el, nézd meg, mennyire kelt minőségi avagy gagyi hatást.
Az 580 EXII elég erős vaku, ha a mai rendszervakuk közül (a kotnyeleseknek írom, hogy a régi nyeles Metz-eket meg a Quantum-ot nem sorolom most ide) az nem villantja ki akkor kb semmi, szerintem.
De ez a 60cm a maximum kb.
Kíváncsi lennék mit mond cOxeR, hogy inkább ez vagy a 40-es...Mivel nincs lámpaállványa, kérdezz majd rá hogy sima fotóállványra (az gondolom van nővérednek) hogyan tudja rögzíteni, benne van-e minden ami kell, vagy még egy 1-2 ezres kiegészítő közdarab kell.
Ha közelebbről megnézve nem tetszik a cucc, még mindig lehet hogy tudnak adni valami utalványt amit a nővéred saját maga beválthat olyan termékre ami tetszik neki (a többi, első kérdésedben linkelt fényformáló közül, vagy lámpaállványra, vagy derítőlapra, vagy bármire).
A varrónői segítséggel arra gondoltam hogy visszaverő ernyőhöz egy rátétet lehetne varratni, amit tépőzárral lehetne rögzíteni, azaz ha akarja csupasz ernyő, ha akarja ernyőbox. De ez akkor majd karácsonyra
-
j.bravo
addikt
válasz
Sk8erPeter #12759 üzenetére
cOxeR megjegyzését is megfontolva, én a kettő közötti méretet vennék, 40-50-60 cm-eset.
Illetve, talán még ernyőbox vagy brolly box néven néznék, azok olyan formájúak mint a firefly (ill. fordítva), photoking, mcgoat, mikrosat, nika, vagy más bolt - van pár csak nem tudom fejből. Annyi, hogy ha nem eleve rendszervakuhoz valót veszel, akkor kell még egy rendszervaku-tartó, amire felül a vakut teszed, alul pedig az ernyő(box) szárát. Mobilon írok most, később asztaliról tudok linkelni ha nem találsz.Megjegyzendő mondjuk hogy ezek is nagyobbak...
Mennyi idő van a szülinapig? Belefér-e külföldi rendelés, vagy némi varrónői segítség?Ja igen, lámpaállvány van? Ha nincs, akkor McGoat a sztenderd
-
j.bravo
addikt
válasz
Sk8erPeter #12754 üzenetére
Először is, nekem nincs a tulajdonomban egyik se, ernyők+sufnituning van nekem
meg Villanj körtéhez való kiciócókínai szoftboz.
cOxeR tényleg rendszeresen használja, ő többet tudhat mondani. De mintha Karima fórumtársnak lenne a lentihez hasonló négyszögletes szoftboxa, talán nem lesz morcos ha kérdezel rólaLétezik ilyen 60x60-asban is, de az ára alapján ez ebayes cucc, csak épp kapható a mikrosatnál is.
Ettől még persze lehet jó. Ha ki tudsz menni a mikrosathoz, nézd meg mennyire gagyi, avagy van egyben.
Hasonló kategóriát képviselnek ezek is gondolom.Ezekből az eredeti változatot ők forgalmazzák. Nem olcsó, tény.
Portréhoz a Firefly vsz. jobb, pont mivel mivel kerekhez közelít a formája - de ízlés dolga (a szemekben ragyogóan tükröződnek ezek is, a szögletes szoftbox tükörképét nem mindenki szereti.) Előnye még hogy az variálható, ha akarod ernyő, ha akarod szoftbox.
Szerintem ha teheted, nézd meg ezeket a cuccokat személyesen, a gagyit azért ki lehet szűrni szemre is, általában van korreláció a kivitelezési minőség (ezt biztosan meg tudod ítélni) és a használatban megmutatkozó minőség között.
(vélhetően egyébként ha a kevésbé jó ergonómiával meg tud barátkozni, akkor egy ilyesmi szoftbox azért már használható lehet, a fény formálásának minőségében kisebb a különbség mint az árban).
-
j.bravo
addikt
válasz
Sk8erPeter #12751 üzenetére
Ebayről rendelve, nem márkás változatban meg lehet úszni olcsóbban, és a fényt ugyanúgy vagy majdnem ugyanúgy lágyítják, de az ergonómia, használati kényelem gyengébb lehet.
Lastolite Ezybox-ot és utángyártott változatát tesztelte vki, erre jutott... -
válasz
Sk8erPeter #12748 üzenetére
Nekem van egy oktám... ernyőként nyitható... nekem eddig sokszor bevált.
Firefly
Tengernyi verzió van, és nem is ez a legolcsóbb... úgyhogy lehet keresgélni, rászánt összegtől függően.
Én azért a nagyon gagyi kategóriát nem javasolom. -
válasz
Sk8erPeter #7807 üzenetére
[link]
11K -
kiskornel
addikt
válasz
Sokkal gyakoraltiasabb kérdéseket kell feltenned magadnak:
- Mire szeretnéd használni.
- Mekkora minimum magasság kell
- Mekkora gép, ÉS MEKKORA OBI LESZ rá.
- Mekkora precizítás kell. (makro pontosságtól, a laza beállításig).
- Fejet?Végül: nem tudom elképzelni, hogy ebből a 10-12k ból valami is összejönne. Amit ebben az árkategóriában lehet kapni az szívás, DSLR-hez egyáltalán nem használható.
Többször fogsz görcsberándult hasizommal azon gondolkozni, miként törd össze az állványt, mint fotózni. Én egy 25-30k körüli költségvetést tartok a minimumnak. Azalatt csak nagyon kompromisszumos megoldások vannak. -
johnjohn
addikt
válasz
Itt találsz a témával kapcsolatba sokféle hozzászólást, de röviden : Ez a minimum, amit ajánlani lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Keresünk dokkolókat
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest