- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz
BenJoe80 #20581 üzenetére
xard le őket. használj hugint ingyen!
-
jjeahh
nagyúr
válasz
BenJoe80 #15565 üzenetére
nemrég ajántam másnak is ezt a márkát, nekem union kit van angol ebayről, és ugyanannyiba fájt, mint ez a noname cucc...az enyém csatos, de sokat kirándulok vele, folyton lerakom koszba, sárba, durva esőben is jól véd, soha nem ázott be, szóval strapálva van, mégis ugyanúgy néz ki most is, mint újkorában. az union ultra zoom meg a montgomery-k gondolom pormentesen is zárnak
asszem a vanguard-tól láttam még hasonlót ebayen...
-
*Ropi*
félisten
válasz
BenJoe80 #15563 üzenetére
10-20k körül kapsz DiCaPac szütyőt, az bírja a vizet is.
-
*Ropi*
félisten
válasz
BenJoe80 #15560 üzenetére
"Fontos, hogy a táska jól (pormentesen) záródjon, de gyorsan lehessen nyitni, csukni. Ha esetleg olyat is tudtok ajánlani, egy kis vizet, záport is kibír, az meg jobb."
Ezek a feltételek egyben nem fognak teljesülni.
Vagy gyorsan nyílik de nem véd, vagy időjárásálló, de nehéz kihámozni...Vagy búvártok.
-
csacsi77
senior tag
válasz
BenJoe80 #12161 üzenetére
Hello!
A Nikon Coolpix L810-hez egy kis személyes tapasztalat.
Feleségem jelezte, ha már magamnak vettem új gépet, akkor neki is lehetne egy új. Eddig egy Panasonic kompaktot használt nagy megelégedéssel, de már eljárt felette az idő.
Körbenéztem és a leírások alapján az L810 nézett ki a legjobban.
Elmentem a Saturnba és megfogdostam. Fogásra is jó volt, magyarul is tudott és mégiscsak Nikon.... Megvettem, hazavittem és kipróbáltam. Tényleg szép és jó, óriási zoomja van, mindenféle programmódot tud és még a a fogása is nagyon jó volt. Sőt, full HD videózásra is hazsnálható, még a gyerek is nagyon élvezte a nagy kijelzőt és a bohóckodást vele.
Csak aztán megnéztem a képeket is, amiket csinált. Zajos, részlettelen, elmosott képeket kaptam. Igaz a gép ki sem ment a szobából, így lehet, hogy napsütésben ISO100-on elfogadható képeket csinált volna. de a Canon 7D-hez szokott szememnek nagyon fájt ez a végeredmény.
Ismétlem, a Canonhoz képest volt borzasztó, egyébként egy jól használható gép. Az jutott eszembe, hogy videókamerának tök jó lenne.
Szerencsére el tudtam adni kis bukóval, de a tanulópénzt megfizettem. Soha többet kompakt/bridge. Egyébként helyette kapott egy Panasonic GF-3-at. Ég és föld a kettő! Igaz itt nincs gigazoom, de van gyors AF és szuper képminőség, bár a fogása azért jobb volt a nikonnak. Na de semmi sem lehet tökéletes!! (csak az én Canon 7D-m!!! 8)))) -
andrade
senior tag
válasz
BenJoe80 #12170 üzenetére
A fényképezőgép nem egyformán vesz fel áramot a működésekor hiszen amikor megy az AF motor az sokszorosát igényli mint a zárműködés pld.Az alkáli elemeknek nagy a belső ellenállásuk ezért az áramrángatást nem bírják úgy mint a kis ellenállású akkumulátorok, ezért jobbak az akkuk.
-
j.bravo
addikt
válasz
BenJoe80 #12168 üzenetére
Az alkáli elemet felejtsd el. Általában túl nagy nekik az az áramfelvétel amit a fényképezőgép kér, és hamar megadják magukat. Ni-MH aksival sokkal tovább bírják.
Általánosságban a Li-Ion azért mégiscsak fejlettebb technológiájú aksi, és ha kifejezetten az adott géphez készült, akkor azért jobb lehet mint egy általános megoldás. Mindemellett jó minőségű AA NiMH aksikkal is jól el lehet fotózgatni sokáig.Szerintem ez a szempont ne befolyásoljon.
Ha saját Li-ion aksis gépet választanál és félsz hogy lemerül és messze a töltő+konnektor; vegyél egy olcsó utángyártottat a gyári mellé tartaléknak amit magaddal hordasz. Lehet hogy kétharmad annyi ideig bírja mint a gyári de ha épp "terepen" merül le, akkor is jó sansszal kihúzod vele estig. -
andrade
senior tag
válasz
BenJoe80 #12164 üzenetére
Van színzaj és képzaj.A színzajnál egy adott szín nem addig terjed mint a tárgy kontúrja hanem bebillennek a a mellette levő szubpixelek is és ez kontúrélesség romlást okoz. A képzajnál meg nem a kép fínom részletei láthatók hanem úgy néz ki mintha összeállt volna csomóba több pixel szintén téves bebillenés miatt és nagyobb szemcsékből áll a kép ami miatt a fínom részletek nem láthatók részlettelen és élességhiányos lesz a kép.Itt főként sok be nem billent pixel van ami felete pontokat eredményez
-
Mikisys
őstag
válasz
BenJoe80 #12164 üzenetére
A zajos kép élvezhetetlen, esetleg feismerhetetlen lehet, ha túl nagy érzékenységet(ISO) állítunk be a fényképezőgépen. A zaj az érzékelő saját alapzaja, plusz az erősítőfokozat zaja a gépben az erősítés mértékének függvényében.
Minél nagyobb az ISO szám (800-1600-3200-6400... stb.) annál zajosabb lesz a kép.
Érdemes és ha lehet, akkor a legkisebb érzékenységet kell alaklmazni, akkor a legélesebb, letisztább a kép.Üdv!
-
csakb
őstag
válasz
BenJoe80 #12161 üzenetére
Szia!
"melyik az, amelyik a legjobban megéri?"
Szerintem egyik sem ér annyit, amit kérnek érte. Hogy neked mi éri meg, az attól függ, hogy mire is akarod használni.
Ha zsebben elférő mókusvillantó kell, akkor maradj a kompaktoknál. A két Sony nem rossz, de a népítélet szerint a Canon SX220/230 a legjobb most ebben az árkategóriában.
Bridge sajnos már nem létezik. Az az Oly és a Nikon csak felpuffasztott kompakt, kompaktosan rossz képminőséggel, szerintem feleslegesen hosszú zoommal.
-
copass
veterán
válasz
BenJoe80 #12078 üzenetére
kis szerencsével, kitdusz fogni nagyon jó állapotban lévő vázakat is garanciával vagy hanem is garral,de mondjuk egy camerakft-s szervízeléssel, az meg felér egy garanciával!
én is tojok a használt cuccoktól, de van ami annyira jó áron van és jó is, hogy nehéz ellenálni.
van most egy pali, felpakolt iszonyat mennyiségű garos cucc, amikor elkezdtem összeadni megláttam az egyik obi árát és megálltam!
A nagy M az igen Milliót jelent! -
j.bravo
addikt
válasz
BenJoe80 #12056 üzenetére
jaja, de abban a 8-ban valószínűleg több képi információ van mint a kompakt 12-jében
olyan picik az érzékelők a kompaktokban hogy az objektívjeik egyszerűen nem tudják kirajzolni (azaz az objektívjük felbontása kisebb mint az érzékelőé; de mivel az érzékelő az objektív által rajzolt képet rögzíti...)
Használt dslr, főleg ha ven még gari, megfontolandó alternatíva. Már ha érdekel a fotózás és beleásnád magad. Ha nem érdekel, és szereted ha a gép oldja meg a képet helyetted (félre ne értsd, nem ciki. Nem ismerlek, ezért térek ki erre az eshetőségre is), akkor lehet hogy felesleges - bár teljes automata módban is jobb minőségű kép fog kiesni belőle mint a kompaktból vagy bridge-ből. -
zolka78
senior tag
válasz
BenJoe80 #12060 üzenetére
Félreértés ne essék, nem akartalak én téged ledegradálni. De ha ez jön ki a szavaimból akkor homokot szórók a fejemre
, vagy igyuk meg azt a deci pálinkát
. Jobb tisztázni, hogy mi-mi csoda, még akkor is ha nem profi ismeretekre teszel szert, a fotózás egy nagyon költséges móka.
-
copass
veterán
válasz
más az érzékelő mérete, ne zavarjanak meg a megapixelek.
itt egy jó írás erről.
a dslr-eknek cserélhető az objektíve, tehát vehetsz egy vázat obi nélkül, obival is, később pedig más objekítveket is vehetsz hozzá.
pont ez a jó benne, hogy saját igényeidre szabod az objektívparkodat. -
zolka78
senior tag
válasz
Szerintem kezdj el először fotó technikával, fotózással foglalkozó könyveket olvasni. Vagy csak akár az interneten információt szerezni, hogy tudd mi-mi csoda, és akkor nem tennél fel ilyen kérdést. Nem csak a megapixel számít egy szenzornál. Egy kis előre tanulás már csak azért sem árt, mert nem fogsz beleugrani valami olyanba, amit később megbánsz, vagy esetleg nem fogsz tudni használni célirányosan. 1-2 hónapig még spórolsz és ismeretet szerzel, és máris határozottabban tudsz neki ugrani a dolognak.
-
copass
veterán
válasz
BenJoe80 #12054 üzenetére
edigitalnál 130k
van 114k ért is,de azt ne vedd mert nincs az obiban képstabilizátor, meg a képe is hulladék.
nem olcsó, relatív, de kezdésnek nagyon faja, nekem is ilyen van, igaz én képstabis obi nélkül vettem, de most vettem használtan egy képstabisat hozzá. -
copass
veterán
válasz
BenJoe80 #12052 üzenetére
akkor tényleg dslr, a bridge-t felejtsd el azonnal.
most már csak márkát kell választani: canon vagy nikon.
a canon előnye hogy aránylag olcsóbbak az objektívei és tudsz hozzá adapter segítségével m42 menetes manuális fókuszú objektíveket venni.
a nikonnak picit drágábbak az objektívei és nem tudsz rárakni m42-es objektíveket csak minőségvesztés árán.
Ha canon akkor az 1100D ajánlanám mint belépszintű gépet , kitben egy 18-55 IS obival, mindenképp IS legyen, vagyis képstabilizátoros mert annak sokkal szebb a képe mint a nem képstabisnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest