- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
Tomcy7 #14799 üzenetére
~5 éven át 3 db 40D-vel (ami az 50D elődje: ugyanaz a panelra integrált CF olvasó van bennük, amibe fordítva nem lehet beletenni a kártyát - max. kalapáccsal beleverni - és nem szalagkábeles megoldás) dolgoztam. Cseréltem kártyát esküvőn szakadó esőben és egyéb "nem rendeltetésszerű használat" fogalmát kimerítő helyzetekben, de egyiknek sem volt soha semmilyen baja. Persze mindig is "érzéssel", merőlegesen tettem bele a kártyát és nem erőltettem feleslegesen.
Keressétek Rúzsa Janit: korrektül megoldja a dolgot olcsóbban is.
-
kiskornel
addikt
válasz
Tomcy7 #14799 üzenetére
Szerintem is ki kell fizetnie a javíttatást. Ugyan nem innen, máshonnan, de tudom, hogy ha kezd elgörbülni a tüske, nehezebben megy bele a foglalat. A használati útmutató szerint soha ne erőltesse betételnél a kártyát. Ráadásul a kártya volt rossz a leírásod szerint. Mihamarabb meg kell szabadulni attól a kártyától.
40 rugó kicsit soknak tűnik, legfeljebb a márkaszervíznél ilyen drága. Azok szoktak úgy hozzáálni, hogy nem hajlítgatunk, cseréljük az a részt, és kész.Múltkor az autóm centrál zárjánál letört egy 500 Ft-os műanyag alkatrész. 45K ért akarták kompletten átkábelezni.
-
válasz
Tomcy7 #14799 üzenetére
a cf-es időkből én úgy emlékszem, hogy a nikon 775-ben és a canon s1-ben is meg volt oldva, hogy egy irányba menjen be a kártya, és az utóbb karmaim közé került 5dmk3-ban is. szóval ott valami már szét lehetett nyomva, de ettől nem hiszem, hogy kevésbé kellene kifizetned a javítást.
rendes kártyaformátum... az sd-nél a kártya szokott mechanikailag gyenge lenni, több márkás kártyán láttam már foszladozó burkolatot az érintkezőknél. ha abból egy darab a foglalatban marad, az se kellemes.
és ragasztottam már össze éles helyzetben kettévált sony kártyát, ami még úgy se volt jó játék, hogy nem én fényképeztem volna rápersze a smartmediánál mind a kettő sokkal jobb, örülök hogy az kiment a divatból
-
válasz
Tomcy7 #14799 üzenetére
Én ezért nem adom senkinek oda a gépemet... és csak a saját kártyáimat teszem bele... sosem volt még gondom ebből... ja és kizárólag megfelelő kártyaolvasóban használom... vannak dolgok, amiket munka esetén be kell tartani... ezek azok a költségek, amibe nem gondolnak bele az emberek többnyire.
Ez, hogy ki a ludas lehet boncolgatni... ebbe kár belemenni, mindkét oldalról lehet gond, kölcsön és bérbevevő oldalról is. -
Mikisys
őstag
válasz
Tomcy7 #14789 üzenetére
Igen, lehet olyan drága a javíttatás.
Szét kell szedni a gépet, kicserélni a hibás foglalatot, összeszerelni és ellenőrizni, hogy rendben van-e? - ez mind pénzbe, mind időbe telik. Valószínűleg máshol sem olcsóbb a javítás.(Egy dolgot nem értek, minek kell a kártyát kivenni, olvasóval beolvastatni, majd visszetéve használni?
Én elég sok képet szoktam készíteni, de utána kábellel összekötve a LAP-TOP-gépemre bemásolom a képeket, a kártya mindig benn marad a gépben és bőven elég a kapacitása, ha ésszel fotózok.)Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Napelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nyaralás topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest