- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Beldar #36078 üzenetére
Köszi, ezt pont megtaláltam én is ma reggel!
@Jahno: a fővárosi Nikon szerviz a weboldaluk szerint még végez ilyen műveletet, kérdés persze, hogy mennyire van ez így a gyakorlatban.
"MILCnek miért nem érdemes nekilátni? Könnyebb, mint a tükröset, mert ott van szabadon az egész."
Nem tudom, kérdezd a 220V cikkíróját:
Még ki is van emelve, hogy MILC-et ne tisztíts otthon. Én sem értem.
-
válasz
Beldar #36038 üzenetére
Yepp! Nemrég vettem egyet kézalól, amennyiért most megy a mediamarktban, teljesen jó. A minősége kábé CEWE szint, talán kevésbé szaturált, de ez beállítás kérdése is, a nyomtatóban ez direktben finomhangolható. Egy bajom van vele, gyárilag nincs hozzá akku, illetve kamerát nem lehet rá direktben dugni (1500-ra legalábbis), pedig adná, ha kamerából wifin keresztül lehetne gyors kinyomni egy képet. Persze így se nagy téma, mert telefonról baromi gyorsan lehet rá képet küldeni, 20-30 megás JPG-től se jön zavarba.
ha sokat nyomtatsz, de tényleg sokat, akkor valami 6 tintás, direkt tofónyomtatásra szánt Canon-nal jobban jársz, de ha a "'sok'" csak havi 10-20 darab, és megfelel a képméret, akkor jó választás a selphy, mert nem kell karbantartani, tintaszáradástól tartani, és el lehet rakni egy kábé 20x20 centis helyre.
-
válasz
Beldar #34921 üzenetére
Kérdés, mekkora objektív, mert egy 70-200 mellett semmi nem lesz már stabil. Ami nekem sétára bevált egy 50/85 fix üveggel a vázon, az a Peak Design Capture V3. Ha a vázon a markolat is fent van, akkor már az sem az igazi, mert eltartja a testtől az objektívet, és lépésnél kicsit mindig odaüt a váll. Biciklinél kérdés, hogy milyen canga, de ha előredőlve tekersz, akkor ez sem lesz jó megoldás. Talán a legjobb lenne egy hátitáska, oldalról nyitható kivitelben, amiből csak elő kell húzni a gépet.
Más. Észrevettétek, hogy az adobe a generative cuccok használatát külön számon tartja, és egy kredit egyenleg erejéig engedélyezi? Egyes csomagoknál ezután a generative funkciók nem érhetők el a hófordulóig, más licenceknél pedig lassítva működik tovább. Elmennek ezek a picsába? Mert szerintem igen.
-
Jahno
veterán
válasz
Beldar #34921 üzenetére
Ami stabil az nem ilyen, hanem pluszban még olyan rögzítő amit fentebb Pulzokat emlegettünk. Ami nekem bejött, csak ritkán jutok hozzá kölcsön az ilyen kurrens cuccokhoz és az általad mutatott vállpántot egészíti ki, az a Spiderpro holster V2, de az árát nem fogod szeretni és még ez is mozog valamerre.
-
-
-
Jahno
veterán
válasz
Beldar #33997 üzenetére
Gyákecó: "A fotópályázat témája: Számodra mit jelent a tradíció? " Én itt el is veszteném a fonalat. Annyira nem tudok rá átszellemülni. Elvérzek, kész. Ahhoz képest, hogy elmúlt alig 2 évben olyan 800ezer pénznyi összeget összeharácsoltam pályázatokon, de volt amit azért fizetős is volt meg megdolgoztam érte, szóval más az egyenleg, meg ennyire még ne kiabáljuk el a fő életművemet, aminek a revíziója még hónapokig tart....
-
Jahno
veterán
válasz
Beldar #32890 üzenetére
Megyomod a gombot és kiírja mikor kosárba raktad, de semmi extra. Mostanában még porszívóba zsákot is onnan veszek, amit kiír annyit fizetsz és látod a szállítás is külön van, semmi trükk. Beschoit vettünk párat Amazonról.is, keress rá. Bár Euró változott de volt amelyik a fentiből 20ezresből.ide is ért. Vagy mindjárt berakok valamit a kosárba, az a tuti.
-
Jahno
veterán
válasz
Beldar #32887 üzenetére
Ismerősi körben amik jól voltak, aztán válogass részletek, méret, szín alapján, Amazonon is van, de német Ebayről jó beszerzési lehetőség: [link]
Kivehető rekeszes: [link]
Másik egyéb: [link]Mindegyik ugyanúgy van német Ebayen is, 30ezer körül belefér, össze kell hasonlítani mert néha K&Fnél jó árak vannak [link]
Ráadásul Alin tök jó klónok voltak belőle, ott is ki lehet fogni, Ebay meg tele van Löwe klónokkal, azt is simán vennék, ilyen árak mellett meg Alit hagynám is, ha ez biztos jó minőség, átlag 1 hét alatt küldenek szinte bármit.
-
válasz
Beldar #32887 üzenetére
Hát, az árba nem fér bele, de akcióban talán ki lehet fogni valahol a nagyoknál, én is 40k körül vettem tavaly:
Elég jó anyaga van, D750 felszerelt 70-200 mellett elfér, mellette egy 85 / 50 / 100 kombó, és egy godox kioldó, a táska tetejében pedig egy 17-35 nagylátó, meg a portré markolat csücsül. Oldalt kisebb állvány befűzhető, én egy dobozos üdítőt dobok oda, a túloldalra pedig a memóriakártya+akku tartó tokot rakom. Így már van súlya szépen, de elég kényelmes a viselete, pedig derékfájós vagyok, és nem kicsit.
-
válasz
Beldar #32827 üzenetére
Elsősorban a vázra reagáltam, a kitobi csak a ráadás. Nekem van vázam ibissel és anélkül is, szinte csak fotózok, a videó nagyon ritka. Én úgy érzem, hogy egy állati jó és hasznos funkció. Egyébként a nem reprezentatív tapasztalatom szerint az ibis általában azok szerint felesleges, akiknek olyan gépe van, amiben nincs. (Bár tudom, hogy azonnal lesz 5 ember akinek van a gépében és szerintük is felesleges, mert utálnak és jólesik nekik majd beírni
)
-
Jahno
veterán
válasz
Beldar #32827 üzenetére
Mellékesen a Sony kitobija bőven jobb, de ezeket nem érdemes sem árban sem műszakilag összemérni. Ezért maradjunk a többi obinál, hogy Canonra majd nem lesz semmi, Sonyra meg igaz sok pénzért, de ez a 35-150es Tamron azért magasra tette a lécet. És natív. Sigma sort is össze tudnék rá válogatni bármikor. Canikonra már nem biztos. A "jól" adapterezhető meg X, új vázon némileg korlátosan használunk és elgondolkoztam rajt, hogy mivel a tükrös és MILC fókusza teljesen más és másképp működnek közre a vázak az obikkal, meg kellene fejteni, hogy protkoll szinten mi változik vagy mit variál át az adapter de aztán legyintettem, mert nem érdemes vele szopolni.
-
válasz
Beldar #32823 üzenetére
“termékpaletta ami mondjuk Canon-nál megvan”
Nem a natív obikra gondolsz feltételezhetően.
“Canon sorra ontja a vázakat, még az alsó kategória is teljesen vállalható spec-ekkel bír.”Ja főleg amivel most jöttek ki ff vázzal, ibis nélkül, kicsit drágábban mint az a7c? A hozzá járó, 50mm-en 6.3-as fényerejű kitobival? Ezt már nem is szabadna fényerőnek nevezni, ki kellene találni rá valami új kifejezést. Homályerő, hátha meghonosodik.
-
Jahno
veterán
válasz
Beldar #32823 üzenetére
Jó, mostani új Resekkel behoztak pár év lemaradást, de amit meg a 2000D-vel és hasonlókkal műveltek az gyalázat. Itt a fókuszrendszerben van kb. 5 év, mert annyi idős az IIIas és akkor ha a natív obikat nézem, akkor meg legtöbbször ott kötünk ki, hogy makettkedjünk adapterekkel és az majdnem jó lesz :-D
Szerintem használható a menü rendszer, ebben meg ahány gép és gyártó annyi megoldás, eleve hülyeség összességében a Canonhoz hasonlítani, mikor két Canon közt is akkora eltérés bír lenni, mint szürke szamár Jeruzsálemtől. Telibe szubjektív. Az első A7 meg IIIas közt is szép differencia van ugye, de Nikonnál is ugyanezek pepitában.
-
Rapid136
őstag
válasz
Beldar #31899 üzenetére
Praktikerben 20x20 cm-es beépíthető led panel pár ezer Ft, berakod egy doboz aljára, felül meg kell egy keret a negativnak.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Beldar #31889 üzenetére
Egy idoben nezegettem hasznalt negativ szkennert, amit a fenykepezogepre lehet tenni. Neha felbukkannak olcson, nem eri meg barkacsolni, szerintem.
Mondjuk en vegul kaptam egy Nikont, de vegul sosem hasznaltam. Nagyon nagy melo. Egyszerubb sokkal beadni valahova, ahol megcsinaljak. Mondjuk ez egy rakat penz, de nagyon sok ido, mig megszerzed azt a gyakorlatot az otthoni kitteddel, ami nekik mar meg van. (Es talan akkor sem lesz olyan minoseg.)Megnezem otthon, hatha meg van meg... de lehet, hogy tovabb passzoltam...
-
-
Rapid136
őstag
válasz
Beldar #31881 üzenetére
A kérdés hogy van-e rendes fényképezőgéped?
A youtubeon találsz DIY megoldásokat, tényleg akár kartonból építhető átvilágítóasztal. Csak legyen egy állványod és egy makroobjektived.
Vannak programok amik negativból átfordítják, de valóban aztán egyenként kell szöszölni velük. -
Jahno
veterán
válasz
Beldar #31881 üzenetére
Röviden? Szopni fogsz. Hosszan? Hosszan szopsz :-D Nem mindig a szkenneren múlik. És persze attól függ milyen mély igényeid vannak, de ha "jobb minőség" kellene, akkor az atom sok idő lesz. Egyre többen inkább világítást építenek és befotózzák, de még mindig ott az utómunka.
-
Rapid136
őstag
válasz
Beldar #31786 üzenetére
Azért ez így nem mérvadó...
A gépbeállításokkal kell játszani. A tükrösnél az expo idején kellett az áram, a MILC-nél meg folyamatosan megy a kereső és a kiolvasás az érzékelőn, mellé még ott van az esetleges BT kommunikáció a mobillal is (GPS).
A Sony A7-tel a Velodrom Millenárison, gyakorlatilag az első fotózáson talán ha 150 képet bírtam csinálni az akkuval. De azóta ez jelentősen változott, viszont mindenképp függ a használattól. Szinházban talán csak egyszer kellett cserélni akkut, akkor is inkább csak biztonságból. De mióta az A7III-ban az új akku van, na az durván jól bírja. Ehhez képest hogy 2021-ben a Canon akku ezt tudja -
3800+
őstag
válasz
Beldar #31786 üzenetére
1 napja van nálam még nem ment élesben. De nem sokára bírnia kell majd egy partyfotózást.
2 akksival nem aggódom. Amíg az egyik lemerül feltölt a másik... figyelni kell és cserélni, annyira nem para. Sajna ezek ilyenek, persze egy tükrös üzemédejét sose fogja megközelíteni, de ahogy fentebb írták, a képminőség és a funkciók kárpótolnak.
-
Jahno
veterán
válasz
Beldar #31786 üzenetére
Azért ez eléggé pasztmek :-O Nézegetem, hogy majd esetleg FF felé pár év múlva merre tovább, de ilyen kicsi dolgokban is egyre nagyobb lukakra futok. Még van időm kitalálni, de meglepett. USBről tud menni akku nélkül? Néha timelapse és csillagjárós fotózásom van, vagy hasonló, arra is fel kell készülnöm.
-
*Ropi*
félisten
-
PuMbA
titán
válasz
Beldar #29280 üzenetére
Az expószám nem jelent semmit. Én 0 expóval is le tudom meríteni a DSLR-emet, ha bekapcsolva hagyom az LCD-t
Hogy használtad közben? Ment az EVF vagy a kijelző folyamatosan? Fényerejük fel volt tolva? Gép lement valamikor készenléti módba egyáltalán?
Utángyártott akkukkal természetesen probléma lehet, de ha bevállalod, akkor azzal is számolnod kell, hogy hiába van rájuk több mAh írva, a nagy része így sem éri el a gyári akku teljesítményét. Az eredeti Canon aksikkal biztosra mehetsz. MILC-eknél ugye nagyobb gond a merülés, mint DSLR-eknél, szóval alap, hogy 2-3db akksid van a gép mellé egyből, vétel után. Ez ilyen árba vételkor belekalkulálós dolog. Nem egy Nikon D850, ami 3 hétig bírja. Brutálisak a Nikon cuccok akksiban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest