Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
Hakuoro #7863 üzenetére
Egész jó, ez vajon a HD5870?
Összehasonlítás képpen: HD4890 OC, i7 920@3,8GHz
-
rocket
nagyúr
válasz
Hakuoro #5320 üzenetére
Ez mar nem agressziv arazas, hanem ongyilkos.
Jo nagy marhak ulnek az AMD-nel ha a GTX285 DX10-es kartyanal +30>% teljesitmenyu DX11-es kartyat ~15%-kal olcsobban adnak majd a GTX285-nel, menekulni fognak az AMD reszvenyesek(azt is jol tudjak az AMD-nel az NV es partnerei nem fognak tudni semmilyen arversenybe bele menni a GTX285-nel).
(raneztem newegg-re es nem a 299$-os ar a jellemzo a GTX285 eseteben, inkabb a ~340$.)
Azt azert nem gondolom annyira eros lenne az Nvidia es a GeForce mint brand, hogy ilyen "ongyilkos" arazast kene az AMD alkalmazzon, RV770 megjelenesenel is tul alacsonyra araztak a kartyakat, most meg, hogy valamennyire felzarkoztak piaci reszesedesben, megkevesbe ertheto a lepesuk.Masfelol ha az AMD-nek nincs annyi esze hozza, hogy uzletileg kihasznalja ezt a ziccert (ugye forditott esetben az NV nem restelne elkerni 400$-t se) akkor majd a kereskedok rateszik a felarat, mert ki az a hulye aki egy fejletebb, gyorsabb kartyat olcsobban akar majd adni? (az AMD-t leszamitva.)
(a hozzaszolasomban eddig abbol indultam ki meglesz az elvarhato teljesitmeny.)Olcsonak tuno arazasnak tobb alapja is lehet:
1. nem lesz akkora nagy durranas es igy probaljak tompitani a "csalodotsagot" majd amit az irrealis varakozasokkal tamasztott a felhasznalok tobbsege
2. meglesz az elvarhato teljesitmeny, valojaban az AMD egy segelyszervezet es nem a minnel nagyobb profitra torekvo cegRaadasul meg a Win7 megjelenese koruli hype is oket fogja segiteni, meg hogy az NV beleposzintu DX10.1-es kartyakkal dobbant majd amikor megjelenik a Cypress.
-
zack
nagyúr
válasz
Hakuoro #3831 üzenetére
Megnézegettem a DX11 Tessellation Demo-kat. Nagyon impresszívnek tünik, bár azért megnézném úgy is, hogy nem telefonnal van rögzítve. Persze még nagyon friss infók ezek, de majd biztos lesz lehetőség 1-2 nap múlva HD minőségben is megcsodálni.
A játékok nem tudom milyen ütemben fogják kihasználni ezt az új technológiát, de úgy néz ki grafikai "áttörés" mindenképpen várható lesz. -
rocket
nagyúr
válasz
Hakuoro #3830 üzenetére
Anandtechen talalhato wafer kep sokkal jobb
"We can ascertain from the wafer shot AMD provided us that there are about 19.5 dies vertically and 25.5 dies horizontally. As this is a 300mm wafer, we can sort of "guess" the dimensions of the chip at roughly 15.38mm x 11.76mm resulting in a die area of a little over 180mm^2."
Latom kavar van mar a nevek korul is, jol ertelmeztem akkor az Evergreen (orokzold) az a GPU csalad neve lesz, es azokon belul kapnak majd a GPU-k a neveket, mint pl. az RV870 a Cypress ami egy orokzold fa fajta
#3837: Azt elso az levan felezve igy azt nem szamoltam, ugylatszik a fuggoleges sorokrol nem hallottal meg
-
Komplikato
veterán
válasz
Hakuoro #3833 üzenetére
Ezek szerint átaludtuk!
AMD shows off Evergreen die -
-
olizsoli
tag
válasz
Hakuoro #3378 üzenetére
Nem igazán lenne értelme szerintem, mivel akkor már egy 4870-90 közötti árnál kéne lennie minimum, teljesítményben meg lehet hogy el se érné a 4890-et pl 4850X2 is warheadben csak 2-3 +fps a 4890-hez képest és kb egy árban van vele, szóval szerintem felesleges lenne kihozniuk
-
olizsoli
tag
válasz
Hakuoro #3371 üzenetére
"IT LOOKS LIKE Nvidia engineering is getting right back into its old fighting form once again. The GT300 chip is delayed until 2010, and the GT21x parts seem to be MIA."
ehh ők komolyan veszik a háborút
Missed In Action
Egyébként nem csodálom hogy "eltűnt", mert az fejlesztéssel is járt volna, vagy ezt is 8800gt klónnak képzelték el?-.-
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Hakuoro #3056 üzenetére
Pont erre céloztam, h. forintban, raktárról mennyi lesz vajon?
Ha 25K alatt lesz (sztem. ez csak álom), akkor bevállalok egy ilyet; ha meg nem akkor 4830 lesz belőle. Igazából az sem egy rossz kártya, pláne ha beigazolódnak a sejtéseim, és a 4770 megjelenésekor zuhan az áruk jó pár ezrest.
-
Bluegene
addikt
válasz
Hakuoro #2889 üzenetére
igen de lehetségesnek tartom h a 40nm és a jobb hűtő miatt tunningosabb lesz a 4770, a 4850-ből olyan +10-12%-ot lehet kihozni ha nem parázol húzni 700mhz többnyire
mondjuk előfordul gyakran ha nem catalystből hanem rivából húzod a 730-740mhz is
mondjuk én nem szoktam húzni mert 1280-hoz sőt 1600-hoz minek?(kiv crysis,fc2 ott felhúztam 700/1100-ra 45%-os ventivel, levett oldallappal h kifelé fújjon, stabil volt)
-
rocket
nagyúr
válasz
Hakuoro #2524 üzenetére
Ez mindig igy van, ahany teszt annyi fele fogyasztasi eredmeny, ami ugye logikus lenne mert minden tesztben mas a konfig, es altalaban annak a fogyasztasat merik, de vannak elteresek kulonbozo kartyak kozott, pl. x tesztben x kartya meg a teszt kofig 220watt, y kartya 250watt, y tesztben meg x kartya meg a teszt konfig 218watt, y kartya meg 227watt
Hivatalos PR slideon TDP-nel idle/load HD4870 90watt/160watt, HD4890 60watt/190watt.
-
zuchy
őstag
válasz
Hakuoro #2110 üzenetére
3DMark06-ban elég kevés a különbség a két kari között. Nem tükrözi azt a 20% előnyt.
Gondolom hogy most ezerrel dolgoznak azon hogy több pontot mutasson fel a kari a markok alatt. Mert sokan ez alapján döntik el, hogy milyen karit vegyenek, amikor Nv-re van optimalizálva...(#2109) leviske Ha 800Sp-val jönne akkor nem értem miért nagyobb a GPU mérete.
Vagy az a különbség a két GPU között az eltérő fényképezés miatt van?
Pedig a kerete a 2 GPU-nak ugyanakkora a szélessége.
Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- EA Sports WRC '23
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Házimozi belépő szinten
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Futás, futópályák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen autót vegyek?
- Bittorrent topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- További aktív témák...
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest