- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ShadowX
őstag
válasz
proper #97190 üzenetére
Hát igen, nekem is Kellys Carson 50-es van, ami már önmagában is drága volt, de azt nem tudja feldolgozni az agyam, hogy egy e-Kellys 1,2-1,8 millió...
Megnézem ezeket a kiteket. Ezek bírják amúgy a vizet/esôt is? Mennyire stabil és hosszútávú az alkatrészellátás? Kínai márkákkal az a bajom, hogy legyártanak egy szériát valamibôl, aztán többet nincs alkatrész, te meg ottrekedsz egy egyedileg átalakított biciklivel.
-
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
proper #96890 üzenetére
Ezek szerint elment a sznob irányba a kávé topik mintájára.
Anno, mikor én keresgéltem ott konyhai gépet, akkor az volt a tanács, hogy az elvárt funkciók megléte mellett azt kell venni, amire a legtöbb garit adják. Rangsorban a következő szempont, hogy legyen hozzá szerviz.10 éves hűtőnk van, 2 lakásfelújítást és egy költözést is megélt. Mindig, amikor a helyiségből kivittük, a következő konnektorba dugás előtt pihent 24 órát. Nincs vele gond. Zanussi márkájú, alul 3 fiókos fagyasztó, kb 180 cm magas.
Anno az eladó kínált árában egy 205 cm magas hűtőt, de nem azóta is kiszolgálja a mi kis két fős háztartásunkat.A Whirlpool indukciós főzőlapot és sütőt vettük, valami promóciós akció keretében a gyári 2 év garira rádobtak még extra 4 év biztosítós garit.
Persze a sütő alsó fűtőszála 6 hónapos korában kapitulált. Helyszíni gari, kijött a szaki, detektálta a hibát, kivette a rossz alkatrészt, majd 10 nap múlva berakta a jót. A felső fűtőszállal grilleztünk, rakott krumplit sütöttünk.Mosogatógéppel nincs tapasztalatom, csak egy albérletben volt, ahol laktam. Nekünk nincs igényünk rá, de ez csak egy két fős háztartás.
Nálam a Bosch van tiltólistán. Apám gépészmérnök, amit használ szerszámgépeket, Bosch Professional, teszik ma dolgukat. Anyámat elhalmozta Bosch konyhai, háztartási gépekkel, anyám szidja mindet. A Bosch szabadonálló tűzhely (felül gáz, alul villany) órája, időzítője kb 4 éves korában beesett, mert a tartófülei a hőtől eltörtek. Apám megragasztotta, 3 hétig tette. Akkor lett kivakarva onnan, mikor az első csepp műanyag a tepsiben landolt. Persze eddigre már a sütő alsó lemeze át volt égve pár helyen. Mire nagysokára ki lett dobva, addigra már a két szélén egy vékonyabb regény is átfért a résen.
A Bosch elöltöltős mosógép élt 4 évet elektronikacseréig, majd még 2-őt motorcseréig. A csapágycserekor ment a hulladékudvarra.
A Bosch kézi robotgép azóta porosodik a dobozában, hogy a Mounilex-hez találtam alkatrészt. Csak másfél évig kellett Anyámnak használnia...
A Bosch vasaló fűtőszálai zsinórban mentek ki. Apám már kettőt rendelt egy alkalommal, kicserélte, leült a fotelbe nézni, Anyám hogy vasal. Az első inggel nem végzett, mikor elpukkant a fűtőszál.
Rossz a feng shui-ja Anyámnak, nem tudok mit mondani. -
tisn
addikt
válasz
proper #96890 üzenetére
beko 5 ev garis
szerintem az elrendezes fontosabb, mint a nev, minden nap bosszankodni rajta nem eri meg...
(nekem mar lejart. egyszerv volt baja, szetjott az egyik kar, nem volt draga a javitas. (ha folyik a gep, eloszor a karokat nezzetek meg, nem jottek e szet. magatok is cserelhetitek, plusz egy kabelkotegelovel javithato atmenetileg))
-
válasz
proper #96890 üzenetére
Szerintem az egyetlen helyes válasz: vedd meg valamelyik "nagy nevet" akcióban, relatíve olcsón, egy megbízható bolttól és vegyél hozzá még garit pár évet (amennyit lehet)!
Ezt egy rokon, praktizáló mosógépszerelő tanácsolta amikor javította az Energomat-unkat. Megkérdeztük mi legyen helyette. Ma is az az Energomat mos. -
SirRasor
addikt
-
Doggy dog
senior tag
válasz
proper #95278 üzenetére
Szia proper
Gondolkodtam p3-ban,és ott is van egr.
Ezért vagyok dilemmában.
Hibrid mind automata,amivel nincs gond,csak ha valami van,akkor tréler.
Ezért merült fel az 1.4 d4d.
De ugye sokan használnak 1.4 hdi-t is városban.
Zafimat imádom,Pécs oda vissza 7.1l
De csak suli és munka ,az ilyenkor 12l
Ahogy kiviszem városból, egyből jobb a fogyasztás.
Csak a megbízhatósága,karbantartottsága miatt nagyon nehezen hajlok a váltásra! -
SirRasor
addikt
válasz
proper #92610 üzenetére
És még csak nem is egészséges
Pölö a tojás, a sajt (normális minőségű), kefir az egyik legegészségesebb étel, amit ehetünk.
Bocs, hogy beleszóltam, de erről remélem mindenki tud. Aztán kiderül, hogy mégse és az ilyen-olyan vitaminhiány eredményeként jön a "surprised pikachu face" -
ShadowX
őstag
válasz
proper #92448 üzenetére
Majdnem minden kúton MOL által finomított üzemanyag van. A prémium termékek is azok, csak az adalékban térnek el, az alap ugyanaz (egy szabványnak megfelelő üzemanyag).
Az OMV a schwechat-i finomítóból hozza azt hiszem, szóval az a kivétel.
A HUPetrolnál nem tudom mennyire igaz ez az oszták adalékolt üzemanyag...
-
válasz
proper #92442 üzenetére
Tudom, hogy lehet csak marketing, de van olyan aki valamilyen vibrációs technikával dolgozik, van aki fertőtlenít is (bármit is jelentsen ez...).
Van olyan aki kültéren szárít így ilyen hidegebb időben nem lesznek frissek a szőnyegek, mert nem száradnak elég gyorsan (ez saját tapasztalat ezért keresek másikat) ide csak nyáron érdemes vinni. -
ShadowX
őstag
válasz
proper #91296 üzenetére
Ezzel is az a bajom, hogy egy ideig poén, de majd ha a gyerek nem alszik mert ő épp bosszúhadjáratot folytat, akkor nem vagyok előrébb, sőt, én fogom hamarabb megunni.
A csengőzés viszont nem rossz ötlet, de alapvetően nem lehet jó belátásra bírni. Egyszerűen az üres tekintet fogad akárhányszor elkezdem magyarázni neki, hogy ez szerintem miért nem korrekt. Egyszerűen nem fogja fel, amit mondani akarok neki.
-
SirRasor
addikt
válasz
proper #90738 üzenetére
Rápróbáltam, azért is írtam, hogy nem kompatibilisak. És mivel ami jön aliról, egyértelműen jó a Philipsre, így biztosan nem jó erre.
A lidlisnek a fémpöcke vastagabb, szélesebb.
A leírásban amúgy az áll (lidlis), hogy oral b sonic complete-tel kompatibilis, tehát olcsóbb is, mint a Philips.
Sőt, még abból is van utángyártott
Viszont ilyet nem lelek alinHa csikiz, vedd lejjebb a fokozatot: tényleg szokni kell.
-
azbest
félisten
válasz
proper #90585 üzenetére
Tudom, a nyáron én is vettem 1.56-os félnyre (uv-re) sötétedő lencsével, kerettel együtt 26 dolcsiért. A lencse teljesen jó, nem karcolódik, nem engedi át az uv fényt és tényleg sötétedik.
A keret már kevésbé volt jó, pár hónap után elengedett egy forrasztás és kiugrott egyenesre az elején a hajlított dizájn. 10 dolcsiért vettem másik ugyanolyan keretet, hogy áttegyem a lencsét. Nekem elég kevés féle keret passzolt a szemtávolság miatt, de optikusnál is 2-3 keretet tudtak csak mutatni.De a lényeg, a lencse tényleg nem rossz. A régebben itthon vett műanyaglencséknél jobb, mert nem karcolódott össze olyan könnyen. A legutolsó, polikarbonát lencsém lehet még jobb, de az 10 éve is 25+ körül volt itthon.
A sima 1.56-os, antireflex, uv álló ára pedig szinte ajándék az itthoniakhoz képest.
-
SirRasor
addikt
válasz
proper #90069 üzenetére
Mert tartósat szeretnék, ami biztosan kibírja, amíg kiültetem:
https://index.hu/2012/karacsony/milyen_fenyofat_vegyek/
De most mondta feleségem, hogy márpedig nem lesz. És ha venni merek, akkor ha egyszer nem figyelek, kidobja díszestül az ablakon
Nem akar tűleveleket szedegetni...sajnos azt nem fogja fel, hogy ne a múltjában tapasztalt fenyőgyilkolásból induljon ki, mert ez gyökeres...mind1 -
ShadowX
őstag
válasz
proper #87745 üzenetére
Praktiker...ott szellősebb. Ráadásul úgy találtam olcsóbb is, mint az Obi.
Ami viszont engem idegesít az Obi és egyéb multiáruházakban, hogy kérnek, hogy tartsd be a 1,5 métert, de hely nincs hozzá. Tele van a pénztárak környéke csoki, üdítő meg energiaitallal...még a barkácsáruházakban is. De nagyjából minden multinál ez van. Beállok a sorba mondjuk harmadikként, de már az eladótérben állok az eladói folyosók valamelyikében, ahol persze a többiek vásárolgatnak és lehetetlen betartani a 1,5 métert. Értem én, hogy ki kell használni a helyet, mert ki van fizetve, de ez már a vírus-mizéria előtt is idegesített.
-
SirRasor
addikt
válasz
proper #82707 üzenetére
Na megint körbenéztem a piacot és megint Nívó lesz. Van megint akciójuk, mindenestül szerintem 150k-ból megvan és 3 külön zár van rajta. A legtöbb ajtón (hisecen kívül, de olyan biztosan nem lesz!) csak 1 van
Nem is értem...általában nem brute force-val állnak neki, hanem lockpick...nem tudom magyarul mi a neve..zárpiszkálás
Szóval 3 zár 3 különböző típusú zárbetéttel már elég elrettentő. Mondjuk az egyik lehet Tokoz.
Szóval ismét Nívó.
-
-
ShadowX
őstag
válasz
proper #80967 üzenetére
Én a villanyborotvámat vágtam így tönkre.
Aztán megtaláltam amit adtak hozzá. Sokkal hígabb volt, más az állaga. Azóta azt használom és semmi bajom. Szóval az étolajjal óvatosan, nem tartom elképzelhetetlennek hogy vannak olyan termékek amikre jó, de a nagyon finom mechanikát inkább én sem kenném vele.
-
veze
őstag
válasz
proper #80967 üzenetére
Akkor már inkább barkácsáruházas műszerolaj.
étolajat nehogy használj ilyesmire.
Egy ismerősőm a varrógépet "olajozta" meg étolajjal. Aznap még jó volt aztán elővette egy hónap múlva meg utána megint pár hét mulva... Majdnem kuka lett az egész, a végén már a motor nem bírta hajtani, megsűrűsödött, beszáradt, beragadt az egész finommechanika még a benzin se akarta oldani
Saját szememmel láttam ( nekem szóltak hogy valami van a géppel, nem megy)
Az étollaj jó a rántotta alá, de ilyesmire inkább ne használd -
macilaci78
nagyúr
válasz
proper #80375 üzenetére
A mai alkatrész- és szervizdíjak mellett alkatrészárban van. Ha venné a fáradtságot és időt, elemeként kiárulva többet hozna.
Az én Yamaha 50 CCM robogóm 8 évet állt a padláson, üzemanyag rendszer lett kipucolva, új folyadékok, még tárcsafék vezeték lett új, azóta 800 km-t belecsavartam. -
ShadowX
őstag
válasz
proper #80375 üzenetére
Valahonnan el kell indulni. Körbenéztem jófogáson és jóval üzemképes hasonló motorok ára alá lőttem be.
Mellesleg lehet olyan venné meg, aki ért hozzá és meg tudja maga is javítani + ami kell azt mondjuk bontottan be tudja szerezni kis pénzért.Nyilván nem első motornak szántam, hanem olyan vegye meg, akinek vagy ismerőse vagy ő maga fel tudja újítani.
Plusz ha nem adok meg árat, akkor jönnek a kérdések hogy mennyi. Így meg megspóroljuk a felesleges köröket és lehet rögtön azt ajánlani, amit gondol érte az ember.
-
tisn
addikt
válasz
proper #79958 üzenetére
Nekem is ez a tvm van. Mivel plazmat már nem kapni, en se vacilaltam sokat rajta. Nekem egy kinai mini erolkodo, meg ket kis ketutas orion hangfal biztositja a normális hangot.
A srác meg kicsit problémás wz mar jo par threadnel kiderult... Mondanam neki hogy vegyen egy tescos tekknyika vagu hasonlo 32es tvt, de úgyse fog ram hallgatni
-
válasz
proper #79958 üzenetére
"lg55uj635v-t vettem ami már mindent tud mégis mondhatni fos a hangja
ezért is kapott egy soundbart mély ládával így már elviselhető"Én levettem a 32"-os Samsung TV hátlapját (nem túl elegáns) de levágtam a hangszórókról a vezetéket majd csináltam rá csatlakozót és rendes hangfalakra kötöttem,nekem tetszik a hangja de mások is meglepődtek a hangján.Nem a készülékek hangrendszerével van a baj ha nem a lapos kiképzésük és a hely hiány miatt lehetetlen jó akusztikát kialakítani a készüléken és a hangszók is csapni való minőségűek...
-
kovaccss
tag
válasz
proper #79958 üzenetére
Ez sosem így működik nálam. Nem értem miért lehetetlen azt elvárni a gyártóktól, hogy 22-24 collban is gyártsanak olyat, aminek jó a képe, a hangja, van rajta elég csatlakozó.
Már az 55e-es T24E390-nél is az van, hogy ahogy kihozom a boltból, máris csak 40e-et ér. 3 évesen jó ha 25e-ért el lehetne adni.Miért nem lehet 4-5 éves használt TV-ket találni? A lakosság min. 10-20%-a cserélgeti 4-5 évente a TV-jét, a gazdagok, jómódúak nagy része, meg az átlagemberek egy része is. Hol adják-veszik ezeket? 4-5 éves TV az új árnak már a negyede, ezt még megérné megvenni, mert működne még 4-5 évig, és utána már alig csökkenne az ára. Ilyen kéne.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest