Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #101031 üzenetére
Nos nekem van ütvefúróm (fúrókalapács panelbetont eszi mint gyerek a cseresznyét) azt ne vegyél, oda tudom adni, van hozzá egy csomó féle fúrószáram. Habár csempe fúrás rizikós mert repedhet a csempe...
De majd adnak tanácsot a többiek hogy kell.WC csésze itt a panelban hátul kifolyós, adtak hozzá mindent csak össze kellett dugni. Max a földhöz rögzítés történt csavarral meg szilikon pasztával. Valami ilyesmi volt 2:00-tól a kifolyó összerakása: [link] Nem tudom mihez kell hőlégfúvó, de nyilván ahány ház annyiféle megoldás. Nekem a magasan lévő tartályból jövő PVC csövet kellett kicserélnem, mert a könyöknél eresztett. Ott kellett a csövet melegíteni, de a konyhai gáz megoldotta..
Obiban is azt ajánlják, hogy rögzítsd a mennyezethez, szerintem úgy elfogadható az a zuhanyfüggöny rendszer. Habár ha van kisgyerek, az belekapaszkodhat, leszakítja és még ki is eshet a kádból...nekem néha a nagy fiaim leszakítják, csak a káromkodásból derült ki, hogy nagyobb baj nem lett..
A szivattyúval meg igazad van, ott még áramos munka is van, ha áthelyezed, az nem vicc szerintem. És ha a fém házat hoznád a szivattyú fölé? Vagy valami más felépítményt? Kutyaól?
És igen a gyerek faktor az mindent felülír....Sajnos szakembert nem tudok ajánlani.
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #101028 üzenetére
Én nem tom átraknám-e a kerti csapot. Gergello-nak igaza van, 1.80-2.00 méteren van a nyomó vezeték, ástam ilyen árkot...nem volt fasza. Fagycsapostól mindenestől odébb rakni, még ki is kell szélesíteni... Csempébe fúrás téglafallal sima liba. Zuhanyfüggöny: rémlik, hogy kanyargós a kádatok (sarok ahogy írod), nekünk panelban olyan van, ami rugós, nem kellett fúrni gondolom az itt nem játszik. Amit láttam ilyet, az C alakú volt, a C két vége a függőleges falra a közepe meg a plafonra volt rögzítve. Wc csere nézd meg a youtubon, szerintem meg tudod csinálni.
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #100978 üzenetére
ha régi a klíma, és meg tudod nézni a külső egységet is (mivel családi házban laksz, szerintem megoldható), nézd meg mennyire van berakodva a hűtőegység. Nálunk ipari klíma oldala amerről beszívja a levegőt, nem lehetett látni a lamellákat, egy filcréteg borította. Amint letakarítottuk, jobb lett a teljesítménye. Szakember mikor kimosta, a kültérit magasnyomásúval (egy másik klíma), valami retkes fekete lé folyt ki...
-
csoszogi
tag
Nem akarom az üzletet rontani, de igen rossz értékelést adnak erre a termékre az OBI-ban. És viszonylag friss értékelések. Én ha vettem én ott valamit, akár csak virágföldet, eddig bejöttek az értékelések. Oké néhány probléma vicces, de azért érdemes elolvasni. Ha viszont valami 5-10 éves értékelés, néha kijavítják a hibás terméket, de van hogy nem, szintén látszik az értékelések időbeli változásán.
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #100900 üzenetére
Én viszonylag közel lakok hozzád itt a Zápor tó környékén, de erre fele nem kell fűtés. Jó meleg van
Logika alapján az lehet, ha hidegebbre állítod a meleg vizet, nem keversz bele hideget, mondjuk tusolásnál, mosogatásnál, akkor folyamatos a vízáramlás és így a vízmelegítés is, nem? vagy rosszul gondolom
És így nem is veszélyes ha gyerkőc kinyitja. Nálunk a 10-esben kb 40-42°C-os a meleg víz úgy rémlik, simán bírja a kezem, gondolom nálatok is annyi lehetett... -
csoszogi
tag
válasz
quailstorm #100897 üzenetére
Ha IKV lakás, akkor nem az IKV dolga lenne megjavíttatni ezeket a dolgokat? Lehet ezért is kezelte klórmésszel az IKV a területet (szerintem ez az IKV területe, gondolom nem akarják, hogy megbüntessék őket)...jófejségből tuti nem.
Gondolom szerződés függő, mi az IKV/felhasználó feladata/kötelessége... -
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #100889 üzenetére
Mikor kisebbek voltak a gyerkőcök, nekünk is kevesebb víz fogyott...
Ha ekkora és zárt a derítő, szerintem semmit nem számoltál el....Nagyiéknál is ilyesmi volt, volt két derítő, talán nagyobbak voltak, de nekik jóval kevesebb volt a vízfelhasználás, és biztos nem volt zárt...
Amúgy ugye most csak vicceltek a szennyvíz szétlocsolásával? Már eleve a nem zárt ülepítő felvet pár problémát a mai agyonvegyszerezett világban (mosópor, mosogatószer, NaCl, tusfürdő, kenceficék, gyógyszer/hormonmaradványok, örök vegyületek stb... ), székletmaradék, zsír, fehérje, E. coli+ egyéb baci, nitrát, nitrit, ammónia, foszfát és még egyéb finomságok. És az az illat... Szakszerű szennyvízkezelés pont ezeket kezeli elég jól, de ott is marad zagyiszap..
Oszt a user meg használja a 10-15m-es fúrt kutat a derítőtől nem túl messze fúrva, zöldség meg fű locsolásra... Ajánlott olvasmány, Rachel Carson: Néma tavaszhordózuhany: imádtam....
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #100875 üzenetére
kalkulációban az segíthet, ha megnézed mennyi volt a 10-esben a hideg+meleg víz fogyasztásotok havi szinten. Szerintem most se lesz sokkal kevesebb. Mi négyen, két nagyfiúval, kb.: 16m3 vizet használunk összesen, most néztem pár számlát. A zárt derítő meg a környezetszennyezés elkerülése miatt kell, gondolom én.
-
csoszogi
tag
válasz
ritkaság #100742 üzenetére
esetleg ha látsz valahol építkezést és a sóderben szoktak lenni néha nagyobb kavicsok is. Vagy: a reptér fele a temető vonalában a bajai úton láttam egy nagyobb földmunkát. Lehet ott is kifordítanak egy-egy nagyobb kavicsot. Vagy máshol a városban ahol van földmunka. A Tisza partra is dobáltak hoztak vittek az emberek sok mindent, mintha rémlett volna, hogy láttam ott...
-
csoszogi
tag
válasz
azbest #100690 üzenetére
nem kötözködésből írom,de elvileg az egész rész a múzeum körül sétálós térköves rész, nem? Meg ahogy látom nem teljesen szakadt be, valamennyit ment is rajta, hátsó rész sincs beszakadva. Lehet kiderül valami konstrukciós, vagy korróziós dolog miatt szakadt be alatta. És még jó, hogy kiderült. De igaz semmi keresnivalója ott egy ekkora autónak. Kisebbel is meg lehetne oldani szerintem...
-
csoszogi
tag
válasz
mAtech #100688 üzenetére
Kérdés: ha valaki elesik, beveri a fejét és jön a mentőautó, mert nem mozgatható közel akar menni. A mentős vajon tudja, hogy nem hajthat rá? Valahova ki van ez táblázva? Én se gondoltam volna, hogy erre nem lehet járművel ráhajtani, azt hittem a szilárd útburkolatok ekkora súlyt elbírnak, úgy vannak megcsinálva. Meg szerintem ha nem helyi, nem is sejtette, hogy az egy szökőkút...
-
csoszogi
tag
válasz
pulutodurumo #100113 üzenetére
Xin parkban láttam Varta elemeket is kb két hónapja. Többfélét, és drágább is volt, mint a noname. Jó régen én óráshoz vittem, ő kicserélte azóta is megy.
Gondolom a Google-t nézted, kidobott pár lehetőséget Szegedre. -
csoszogi
tag
válasz
vizslakutya #100040 üzenetére
Köszi ha megadod felhívom, majd meglátjuk mit mond. Ha alaplap hibás lenne, akkor az USB portban sem lenne áram? Vagy rosszul gondolom?
DarkByte : gondoltam rá, már régebben is, de elmaradt. -
csoszogi
tag
Köszi de azért nem akarok venni, mert nem nézzük a TV-t, vagy minimálist. De ha meg lehet javítani akkor oké, elfér. Smart TV, csak öreg. Néha csak végigcsapkodom, de szinte ugyanazon filmeket ismétlik évek óta. Néha jó a helyi TV, vagy az ismeretterjesztő csatornák, de azokon meg esténként szinte mindig a I.-II. világháború ilyen olyan története megy. Szeretem a történelmet, de kicsit sok. A Netflixet néztem rajta főképp, de amióta nincs, azóta meg laptopon nézem, már ha van mit. Egy dolog fog hiányozni: a reklámok, hogy tudjam nyomon követni a hihetetlen termék fejlődéseket, innovációkat
A múltkor is volt egy pelenka reklám, 20 éve pont ezzel az extra funkcióval reklámozták
rohadt jót röhögtem.
-
csoszogi
tag
válasz
quailstorm #100033 üzenetére
Köszi, megkérdezem őket javítható-e. Fura, hogy ezt a szót használjuk "értéktelen" de ez van, pedig mindössze 12-13 éves...Netflix Jóska is megüzente: "A TV nem alkalmas a Netflixre" vagy valami hasonlót tavaly valamikor....csak úgy hétfőn még az volt kedden meg már nem
...De újat nem veszünk szerintem...
-
csoszogi
tag
üdv mindenkinek, a mai nap letérdelt a Samsung TV-nk, se kép se hang, csak bekapcsol, áram alatt van (USB helyen, USB-s lámpa világít). A készülék 2013-as. Kérdésem, hogy Szegeden hova érdemes vinni ilyen korú készüléket javíttatni?
-
csoszogi
tag
válasz
totya694 #99805 üzenetére
Én, hogy öregszem, egyre több egészségügyi problémám van. Oké nem vészes de van, meg a munkahely miatt is kell rendszeres vérvétel. Az adó is egyszerűen intézhető, igaz én sima beosztott vagyok. Az EESZT-ben elérhető mikor mit csináltak velem, elhagyott régebbi, vagy új leletek letölthetők, még a maszek dokis eredmények is, jó pár évre visszamenőleg. Nekem ez nagy kényelem. Vagy a dokumentumok lejártáról is küld emlékeztetőt, nem nézegetem naponta meddig érvényes. Másra nem használom. Vannak a számítógépemen is programok, amiket nagy ritkán használok, de akkor jó hogy van, nem törlöm. Autóról is kapunk értesítéseket, de azt a feleségem intézi. Majd én is a kétfaktorost számítógépen állítom be, telefon telefonálásra használom. A NAV meg megtalál szerintem, ahogy a viccben is írják
-
csoszogi
tag
válasz
attilav2 #99793 üzenetére
Szerintem engedd el. Hogy miért is. Szüleim háza 1970-es évek elején épült sorház több hasonló is van a környéken kb 50-60, ha jól rémlik egy vagy két kismegszakító van a villanyóra után (földszint, emelet, bojler talán), plusz hozzá egy-egy olvadóbiztosíték. És erre van minden rákötve a házban (vagyis a bemenő fővezeték ugye), bent nincsenek kismegszakítók se olvadóbiztosítékok semmi kapcsolótábla fi relé stb... Hogy ott hogy van megoldva nem tudom...Ha bármit mókoltunk, a kinti villanyóra szekrényben volt a kismegszakító lekapcsolva és akkor nem volt áram a ház adott részén.
Lakótelepi lakásunk: van kint ugye a villanyóra alatta a kismegszakító és jön be a delej a lakásba. Ott nem volt semmi kismegszakító már, csak egy sor vékony porcelán olvadóbiztosíték, alig lehetett kapni már akkor is, azt cserélgettem ha kellett. Porszívó+mikró, vagy vízmelegítő nem tudott egyszerre menni, lecsapta. Ez lett felújítva, szétszedve több kapcsolóra, kábelre stb... plusz a fi relé. De hogy mennyi lakásban lehet még ilyen a helyzet szerintem rohadt sokban.Ja és felújításkor azt mondta a szaki, hogy a lámpák régi alu vezetékeit a falban nem cseréli ki mert kisfogyasztó és felesleges.
Másrészt szerintem nagyon sok lakásban a te megoldásod fut, lehet volt idő, mikor ez a rákötöm a fővezetékre elfogadott volt, biztos nem egyedi.
Tűzveszélyes: anyósoméknál(belváros polgári öreg lakás) valami új nagyfogyasztó, nem egy lámpa!! lett beüzemelve, a rendszer egyből jelezte: odamenő vezetékek elkezdtek füstölni, nyilván egyből kikapcsolták, újravezetékezés. Vagyis ha gondod lett volna, akkor már jelzett volna a rendszer.
Bocs a hosszú posztért, de ez jutott eszembe. -
csoszogi
tag
válasz
sarkanyolo2 #99602 üzenetére
Milyen bérlet? Tömegközlekedés? Mert én csak olyat tudok...pl.: Csillag tér, ott kettő is van(egyik csak időszakos). Én ott szoktam venni.
Részletesen: [link]
szerintem elég sok van. -
csoszogi
tag
válasz
Stylewars_kp #99379 üzenetére
Ez egy régebbi cikk, lehet azóta még nagyobb területen fognak építkezni. Amúgy az Auchan-tól/ELI-től kifele be fognak építeni szinte mindent...
Itt a cikk:
[link] -
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #99359 üzenetére
Köszi megnézzük.
Joci93: mi pár éve a Fehértóiba szerveztünk kb ennyi emberre egy érettségi bulit, kaptunk egy sor asztalt, saját tortánkat felszolgálták, előre volt lebeszélve a halászlé+sültestál. Maradékot csomagolták. Szeged étteremben az esküvőnk volt 22-23 éve..
-
csoszogi
tag
Alkalmi/normális fekete cipőt kellene vennem a kisfiamnak
. A gond, hogy 46-47-es a lába, széles és magas rüszt. Kérdésem, hol lehet Szegeden ekkora cipőt venni? Nem akarom az összes cipőboltot végigjárni....
-
csoszogi
tag
válasz
pilóta #99285 üzenetére
Én voltam pár hete, de csak a lenti parkolóban, vittem valakit míg kipakolt stb.. eltelt egy idő. Sok cucca volt. Befele jövet dobott ki egy rendszámos papírkát, azt kifizettem az automatában, aztán automatikusan kiengedett. Azt hiszem 1000-1400Ft volt. De hasonlóan ahhoz, mint az Árkádnál, szerencsétlenkedők voltak, akik nem tudták hol kell fizetni stb... Ha percre pontosan tudod mikor érkezik az jó, de ha nem, akkor egyszerűbb a megyek várok fizetek kihajtok opció....
-
csoszogi
tag
Csakhogy legyen egy pozitívum is gumisokhoz ahol én cseréltetem: [link], ott az elmúlt tizenX évben, mindig nyomatékkulccsal húzta meg a csavarokat a szerelő. Lyukas keréknél is könnyen ment a kerékcsere nekem, nem igazán erőlködtem.
Tavasszal is simán lecseréltem a kerekeket, igaz négyszer emeltem, de lakótelepen kicsi a hely... -
csoszogi
tag
válasz
Stylewars_kp #99236 üzenetére
Igen az is csodás. Kis-Tisza, Csépa, Tiszaalpár....megannyi szép hely, édesapám ott pecázott is, meg én is gyerekként....30-40 éve még többen voltak, mert nem nagyon volt más, főleg hétvégén, mindenhol kocsi állt a Körös-toroknál....Mostanában mi se megyünk, meg tesómék sem, egyből nyolc emberrel kevesebb...megszakadt a "hagyomány"
-
csoszogi
tag
válasz
Stylewars_kp #99232 üzenetére
Ismerem, gyerekként rohadt sokat jártam oda, meg felnőttként is a gyerkőcökkel. De pár éve nem voltam. Ez a parkolási díj meg ezek szerint követi a szokásos trendet...
-
csoszogi
tag
válasz
Stylewars_kp #99227 üzenetére
-
-
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #99070 üzenetére
A mosógép kifolyása milyen? Kádba megy, vagy be van kötve valahova? Nekünk (10-es panel) egy rövid csővel van bekötve a lefolyóba, mert beépített, és az a cső volt teljesen, illetve a mosógép gégecsöve is atomra el volt dugulva, iszapos/agyagszerű lerakódás volt benne, tudom is miért. Na és akkor nem akart menni, nem engedte le a vizet, de igaz elindult, lehet tied el se indul.
Főleg ha hat éves én rápillantanék. Gondolom szűrőt nézted. Mi Ikeában vettük tíz éve, azóta megy, sokat, elöltöltős, 4 fős család, 2 fiú, nagy méret, edzőruhák stb.. -
csoszogi
tag
válasz
fradi81 #99064 üzenetére
Ha van kereted rá, akkor inkább magán ellátást céloznám meg, ha sürgős. Nálam HO január beutaló, időpontkérés, 20x jére vették fel...majd feb közepe szakdoki, fizikoterápia felírása kb. március elejére időpontok. Mikor kijöttem a szakdokitól feb közepén, mondta egy hónap múlva kontrol, és kell röntgen is. Éppeghogy találtak röntgen időpontot, mondtam, a doki visszarendelt ekkor és ekkor, ekkorra kellene időpont....kerítettek, de az alap az március vége lett volna, február közepén kérve a röntgen időpontot. De az ellátásra nem panaszkodhatom, profik, kedvesek voltak mindenhol.
Masszőr/csontkovács: nem tudom -
csoszogi
tag
Ma pofára ejtettem a telefonom betonon, betört a kijelző. Plusz védelem nem volt rajta. De működőképes. Kérdésem az lenne, hogy eléggé durva felszínű ez a törött kijelző, belemennek az ujjamba a kis üvegszilánk darabok. Csere lesz a vége, kérdésem, addig mit lehet csinálni vele? Valamivel leragasztani? Próbáltam utánanézni a neten de mindenféle dolog van...még pillanatragasztó is.
-
csoszogi
tag
köszönöm quailstorm a választ, ahogy láttam 2019-es gyártási évű volt, fiam használta a táskája aljáról került elő...
. A mai nap regisztráció és időpontfoglalás után a Vértói hulladékudvarban, kis kavarodás után, de leadta a feleségem az akksit.
-
csoszogi
tag
Lenne egy kerdesem: van egy 1000mAh 37Wh powerbank, ami kegyetlenul felpuffadt. Kb. a duplajara. A fiam taskajaban volt, nem tudja mikor kerult ilyen allapotba. A kerdesem az lenne, hogy mit lehet ezzel kezdeni, hova vihetem stb... Mennyire stabil ez ilyen puffadt formaban? Barmikor pukkanhat, vagy elvan igy? Koszonom a valaszt.
-
csoszogi
tag
válasz
lorcsi #98813 üzenetére
Vonat Balaton: anyukám többször volt közvetlen oda közvetlen vissza vonattal, csobbanás, hazajövetel, közben csacsogás, nyugdíjas ráér. Egy nap.
Horvátország: vannak éjszakai vonatok, ott este indulsz reggel ott vagy, igaz ez Rijeka.
Ez a MÁV honlapjáról:
"A Splitbe közlekedő Adria IC mellett a ’80-as évek hangulatát idéző Retró Istria expressz is remek alternatívát kínál a horvát, illetve szlovén tengerparti üdüléshez, amennyiben a kedvező ár és a stresszmentes utazás a döntő szempont az utazás megtervezésénél. "Tehát: kerek perec leírják RETRÓ!!! vagyis amivel zötykölődtél Pestre a 80-90-2000-es években, az most RETRÓ, légkondi? USB? Konnektor....hol élsz te..
Hisz RETRÓ...
-
csoszogi
tag
válasz
ShadowX #98805 üzenetére
nem akarok politizálni, de egyszer ezzel kapcsolatban pont Szegeden volt egy példa:
meg volt tervezve, hogy milyen ütemben és hogy lesz a felújítás(útburkolat több helyen), aztán, hogy hogy nem a közbeszerzési hatóság úgy kavarta meg a lapokat (gondolom nem véletlen), hogy összecsúszott minden. Nagy dugó Szegeden, pár éve volt. Vagy minden egy időre essen,vagy pont nem tudják előre megcsinálni a föld a víz/gáz dolgot, mert máshol van határidős munka. Ugye vannak határidők azokat meg kell tartani, különben kötbér. Szörnyű a közbeszerzés... Ez az egyik, a másik meg a magyar ember bakelit keménységű rugalmassága, az se pozitív példa... -
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #98725 üzenetére
gratulálok én is. Nálunk valami spéci hasmasszírozás vált be, igaz már vagy 20 éve volt. Ma szeméttelep felé mentem, ritka büdös volt....
martonx: mit mondjak...két fiam van 21-17, megisszák a piám, megeszik a kajám elhordják a zoknim, pólóm, és néha Jakass szintű dolgokról mesélnek
-
csoszogi
tag
válasz
totya694 #98714 üzenetére
Ha jól értem neked az tetszik, hogy én meg ezzel szenvedek....mondhatom szép...szégyelld magad
... Samsung TV semmi baja, tökéletes, de hagyom a francba, elolvastam a tippeket, mit lehet csinálni, párat kipróbáltam, nem működött, emiatt nem veszek másik TV-t, a ku**a anyjukat, inkább nézem laptopon...
-
csoszogi
tag
Oké én értem, nem védeni akarom őket, de pont az van amit írtam:
"tapasztalom a munkahelyi eszközöknél is, hogy aki megtervezi megírja hogy működjön valami, ami szerinte logikus, de ő egy kocka a kocka logikájával, nem hétköznapi ember, mint a felhasználó."és ráadásul ezek nem is értenek hozzá. Volt itt szó, hogy senki IT-s nem megy állami szektorba mert kevés a fizu, csókosokkal van tele, vízfej stb...
Lehetne ezt jobban: igen, sok pénz kellene hozzá: igen, megVOLT rá a pénz: igen, ellopták: igen. Ennyi.
Régi eszközparkhoz régi program.....
Egy tipp: kerülj be egyetemi bürokrácia útvesztőjébe, húúúú...na akkor a fenti dolgokat más színben látod majd.
De ami a legrosszabb, 11-12 éves TV készülékem kiírta, hogy nem Netflix kompatibilis többé...
-
csoszogi
tag
válasz
totya694 #98706 üzenetére
Nem bántani akarlak, de egy napja regisztráltál. Igen ez egy portál ahol elrejtve, de igazából megvan minden, lásd amit linkeltek a többiek. Én ritkán használom. Pontosan nem tudom hol van, de mikor a fiam nem volt TB biztosított, a feleségem nyomon tudta követni, mi hogy áll, mi van hol mennyi befizetve. És küldték is az értesítést emailen, mikor többlet, vagy hiány volt.
Olyan ez is, mint a Windows, hogy ott is bogarászni kell, meg tudni pár infót, hogy értsed hogy működik. Én meg aki nem ért hozzá szidja, hogy milyen szar...Igazából az a gond, tapasztalom a munkahelyi eszközöknél is, hogy aki megtervezi megírja hogy működjön valami, ami szerinte logikus, de ő egy kocka a kocka logikájával, nem hétköznapi ember, mint a felhasználó.
Nekem a választási átjelentkezés tegnap 5 perc volt, mire kiléptem jött az értesítés, hogy oké. De azt se a portálon kerestem ki, hanem beírtam a googleba, kérte a bejelentkezést, és már ott is voltam. Adónál dettó, belépek megvan megnézem slussz passz öt perc. Igaz én sima bérből élő vagyok, mindent tudnak rólam...
A kocsi súly adóját simán fizette a feleségem kártyával.
Viszont az időpont foglalással egyetértek, foglaltam, hamarabb odamentem, erre előttem még két három utcáról beesett embert intéztek, de igaz mikor megvolt az időpontom, én jöttem. Ez arra jó, hogy tervezni tudj, hogy akkor mész. Ezt többször eljátszották, azóta én se foglalok, csak odamegyek... -
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #98667 üzenetére
Pontosan nem tudom merre van az a dél, de ha elmész a Vértó melletti úton (ahol a troli végállomása van) a Decathlon felé, átmész a vasúti átjárón, akkor ott is lehet ilyesmi kénhidrogénes/émelyítő stb...szagot érezni. Tőled nincs is messze, se légvonalban se gyalog. Egy kis séta és saját orral szagolhatod.
És hogy ez mi:
[link]
Mert ugye rájuk nem vonatkozik a termál víz kezelés szabálya. De már megszokhattuk... -
csoszogi
tag
válasz
fradi81 #98614 üzenetére
Ha már szagos a hűtő, akkor egy teljes körű takarítás jobban hangzik szerintem...mi is szoktuk sima mosogatószerrel, utána lehet peroxidos vízzel lemosni, de csak kesztyűben. Az nem szaglik, mint a hypo, de fertőtlenít.
Ha nagyon aggódsz a sterilitás miatt, szóba jöhet egy germicid/UV-C lámpa ahogy pulutodurumo ajánlotta. Nekem az ózontól megfájdult nagyon a fejem... -
csoszogi
tag
Stylewars_kp: nem volt rajta térképen. Utólag épített disznóól volt, annó egy nagy telekből városrendezés miatt lett három telek. Egyikbe "jutott" pár disznóól, meg egy szalmatároló, hullámpalával.
tlac: pontosan nem emlékszem a részletekre, a lényeg kiszúrták a műholdképen, hogy hullámpala és lehet ki is jöttek ellenőrizni. A lényeg tudták, hogy azbesztes, ezért kellett a spéci szállítás.
-
csoszogi
tag
2016-2017-ban másik városban mikor tereprendezés volt a szüleim telkén, jelezték nekünk a földhivatalnál, hogy mivel látják a műholdképen, hogy hullámpala van, ezért azt, veszélyes hulladékként kell kezelni, és csak egy-két fuvarozó jöhetett szóba, aki el tudta vinni. Ha enélkül csinálod, jönni fog a bünti. 2023-hullámpala, 2024-nincs hullámpala, hoppá...
Nem tudom mi a pontos ügymenet, de érdemes utánajárni. -
csoszogi
tag
szerintem fogászatbál az is szempont lehet, mennyire felszerelt. Ahova én járok (Dentaline), ott panoráma röntgen, kézi röntgen minden van, ha véletlenül kellene, és volt, hogy kellett is pont gyökérkezelésnél, mert furcsa lefutású volt az egyik gyökércsatornám, vagy mikor fájt a fogam, a doki nem látott semmit, de a szomszéd szobában lévő röntgen igen, mindezt öt perc alatt.
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #98477 üzenetére
Fogsz egy darab gyurmát. Az íves résszel lefele belenyomod a gyurmába (a még meglevőt, a jót ), majd kiveszed. A formát kitöltöd szódabikarbónával. Majd meglocsolod egy jó nagy adag pillanatragasztóval, hogy teljesen átnedvesedjen. Otthagyod kötni egy ideig. Betonkemény lesz. Ilyesmi videók: lásd Youtube, hogy pótolnak fogaskerékfogat, stb.
Kis reszelés polírozás és kész is.De ha tengelyestől keresed, akkor ötletem sincs. Esetleg egy kis séta tízesek között, hátha épp valaki kidobott egy babakocsit, vagy valamit amiben ilyen alkatrész van
.
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #98466 üzenetére
igen késő van már és nem kötözködésből írom, de az olajrendszer egy igencsak zárt rendszer, jó kis nyomással, akárcsak a hűtőrendszer. Oda nem igazán jut be por....a sok hideg indítás rövid táv hideg motor gyorsítás lassítás stb... miatt használódik el jobban az olaj,fék és szinte minden az autóban ha sok a városi használat, de ez innen inkább már autós szaktopik része.
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #98444 üzenetére
Ha öten vagytok, akkor gondolom él a nagycsaládos autóvásárlási vagy mi a szösz kedvezmény is. Vagy nem jól tudom? Én nagycsaládos topikban is megkérdezném, kinek milyen autó jött be. Munkatársamnak (meg egy másiknak is) öten vannak, 7 személyes Toyota Prius van, megjárták vele külföldet többször, és belföldet is, nem kellett tetőcsomagtartó, kényelmesen elférnek, igaz a gyerekek még kicsik...
De abban igaza van macilaci78-nak, hogy tetőcsomagtartóval igen sok minden megoldható. Saját kocsival, mi négyen így mentünk a Balcsira, sátorral mindennel, többször is: [link]
Egy tetőcsomagtartó/tetőbox kb. 250-500liter plusz -
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #98416 üzenetére
Hidd el megoldják. Mint írtam, sok a harmadik országból jött hallgató, akiknek ez sokszor még gyalog sem távolság, és örülnek annak, hogy van busz egyáltalán, ami kiviszi valameddig őket. Sokan bicajjal járnak. De hogy pontosan mi az összetétele a kollégistáknak nem tudom.
lorcsi: megteszik, mert itt jobb nekik sokszor ahonnan jönnek. Mint írtam az egyetem a különböző ösztöndíjas külföldi harmadik országból jövőket is itt szállásolja el. -
csoszogi
tag
válasz
lorcsi #98412 üzenetére
Az Öthalminál tiszti lakásokat alakítottak át, vagyis egy-egy kis családi lakás (anya+apa+gyerek). Nagyobb tér, több helyiség, kevesebb "közös az emelettel helyiség". Több cucca is lehet a hallgatónak, mert elfér. Szerintem mind a Hermann, mind a Móra kolinál jobb. Csak messze van.
Másrészt aki ösztöndíjjal jön ide, hallgató, PhD hallgató, sokszor alapból az egyetem ide szállásolja el őket. Ezt fizetik, ha máshova mész neked kell fizetned. És brutálisak a különbségek... a kapott ösztöndíj pénzből nem tudsz mást fizetni... -
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #98408 üzenetére
-
csoszogi
tag
válasz
Protezis #97818 üzenetére
Egy kis seta Tarjanban, sarga kukak a napokban tele voltak mindenfele dobozokkal, karacsonyi ajandekok csomagolasa. Hatha szerencsed lesz. Habar pont most vittek el a mienket is. Esetleg uzletek hatso reszen papirgongyoleg. Vagy Obi hullampapirtekercs es abba becsomagolni, tobb retegben.
-
csoszogi
tag
válasz
lorcsi #97613 üzenetére
mintha hasonló nekem is rémlene, hogy volt: ha jól emlékszem az volt, hogy átdugtam másik slotba a modemen, meg UTP kábelt is cseréltem. De az igazat megvallva az utóbbi egy évben nem néztem a TV-t, csak Netflixet. Szombaton a feleségem azt mondta pörgessük már át a csatornákat, és meglepődtem, hogy ugyanazok a sorozatok, filmek, rajzfilmek ismeretterjesztő, főző stb..műsorok mennek, mint egy éve .... Totál ledöbbentem.
-
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #97532 üzenetére
Ertem akkor felrertelmeztem. Azt hittem, hogy csak a mosas ennyi ido. Szaritassal egyutt mar nem sok.
DarkByte: a szaritogepben azert keletkezik szosz, mert gyakorlatilag a ruhak vegig egymason/egymassal surlodnak orakon keresztul. Ugyanez van mosasnal is, de ott nyilvan a centrifugalas soran elmennek a szosz reszecskek.
-
csoszogi
tag
4:30? Az hogy extra takarékos? Mindegy is. Mi valami kb.: 70 perces programot használunk, és az is kimos rendesen mindent. A mosogatógépnél meg a szárítás viszi el a legtöbb időt. Alap program szárítás nélkül, kb.: 30 perc, szárítással 130 vagy mi... Szárítógép nem fér a lakásba, de használtam, szerintem nagyon jó találmány az is, akárcsak az előző kettő...
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #97488 üzenetére
Érdemes megnézni a grafikont, a lap alján, mekkora volt az árváltozás....durva...Az én órámon 10 éves elem idő van írva, meglátjuk. Igen tudom milyen az mikor te vagy a "gyerekvivős", nem egyszerű, de nem is lehetetlen megoldani az ilyen helyzeteket...
Látom közben elment a használt autó irányába is a gondolatfolyam... csak viccnek írtam be, mikor 2017-ben eladtam az 1996-os F Astrat, azért kaptam 180000 Ft-ot, és akkor biza láttam 80-100000Ft-ért Suzuki-t -
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #97483 üzenetére
Nem piszkálódásként mondom, de nem értelek. Ez az óra ahogy látom kb.: 80-100000 Ft-ba kerül. Ennyiért majd autót vettem..
Nem kellene az ilyen munkát szakemberre (órásra) bízni, hogy tuti jól sikerüljön? De ha kérdezted és nem vállalták, akkor oké. Itt azért hallottam, mikor valaki pirította a másikat, ha nem szakemberhez fordult mondjuk számítástechnikai kérdéssel...mindegy a te dolgod. A Casio jó márka, nekem is az van..9100Ft volt
egy éve most 16000Ft
[link]
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #97383 üzenetére
Nézd meg az alsó térképet, Szeged bőven benne van...
[link]
Emiatt is lehet aggódni..
És ez régebb óta szennyezi a levegőt. Nem hinném, hogy változott volna a dolog napjainkban.tisn: túl nyitott Szeged észak felől (leggyakoribb széljárás), semmi sem fogja meg a port piszkot, légvonalban meg tök közel van Makkosházához..
-
csoszogi
tag
válasz
totya694 #97227 üzenetére
Igen igazat adok. Volt, hogy a Lidlben, Napfény park, csak automata kassza volt...sétálgattam kicsit, és csak előkerült egy eladó, tele volt a bevásárlókocsi, volt kedve a francnak szórakozni. Auchanban legalább pakolhatsz egy másik bevásárlókocsiba, és tolhatod is fizetés után. Metro is jó, vásárlás közbeni kézi scannelés, majd a teljes kocsit leméri, fizetsz és tolhatod is...
Szóval vannak jó rendszerek, tanulhatnának egymástól.
Svédországban 2005-ben láttam egy nagyobb diszkontban kézi leolvasós rendszert...először nem is értettem mit csinálnak az emberek, de idővel rájöttem. Már akkor tetszett.. -
csoszogi
tag
válasz
totya694 #97225 üzenetére
én az automata kézi leolvasós rendszert szeretem a Rókusiban...lecsippantom bele a táskába, látom az árat kedvezményt stb....fizetek és megyek...nem kell: polcról le kocsiba be, kocsiból ki, szalagra fel, szalagról vissza...de egyre ritkábban járok oda...Szerintem ez mindennél jobb, ez kéne máshol is, nem bohóckodni az önkiszolgáló kasszákkal, rajtuk a tenyérnyi hellyel..
-
csoszogi
tag
szeretném megkérdezni, hogy ezen a FÉG vízmelegítőn a középső alsó nagy kék gomb az mire való? Van rajta egy üres és teli piros háromszög szimbólum. A másik kettőt tudom, nagyjából, a bal oldali a gáz a jobb a szikráztató
Íme a vízmelegítő:
[link]
köszi a választ. -
csoszogi
tag
válasz
lorcsi #97172 üzenetére
Én nem e-rollerezek, hanem gyalogolok, Belvárosi, illetve Bertalan hídon mindenféle típusú rollert látok.
És nem is az erő a lényeg(persze az is fontos), ahogy kicsit bújtam a lentebb linkelt topikot, hanem az egyéb: kerékátmérő, keréktípustípus, felfüggesztés stb... köszönhető az első rendű magyar utaknakEbben a topikban többet tudnak mondani az biztos:
[link] -
csoszogi
tag
2014 Ikea: gáz főzőlap, elektromos sütő, mosogatógép, mosógép(elöltöltős), mikró. Hűtő passz, nem tom honnan van, talán Siemens vagy Samsung, alul fagyasztórekesszel, az is 2014-es, Auchan vagy Cora szerzemény. Ezekből nem a legdrágábbakat vettük meg. 4 fős család, minden készülék megy naponta, igaz a mosógép/mosogatógép a legrövidebb programon. A mosogatógépnél volt valami alkatrész ami eldugult, egy éven belül, cserélték, de azóta se jött elő ez a hiba.
Mosogatógép tabletta: Lidl jó árban van, és jó is. Aldi is hasonló. Nekünk mind a mosógéphez, mosogatógéphez folyékony mosószereket ajánlottak, abból is van akció hol itt hol ott. Be is tartjuk, csak néha használunk tablettát mosogatógéphez. Mosóporban lévő zeolit nem sok mindennek tesz jót, ott csak folyékony.
Nekünk újra lett húzva a villany, megemelve a bejövő amper vagy mi () a sok gép miatt. 10-es panel.
-
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #96811 üzenetére
Ez igaz. De például a gardéniát is munkatársam desztillált/ioncserélt/esővízzel locsolja csak, meg persze kap tápoldatot ahogy kell. Ha csapvizet használsz kinyiffan. Passz miért, ez a tapasztalat.
-
csoszogi
tag
ezt már itt egyszer beszéltük: tökre panel függő mi hallatszik át, és mennyire, többféle beton-panel van, a tégla egy külön történet. Meg attól is függ mennyire érzékeny valaki füle. Például nálunk 10-es sorpanelben a háztartási zajok, amit írtál nem hallatszanak át, de a szék tologatása igen, felső szomszédtól. Kb olyasmi kezd ez az egész lenni, mint amit olvasgattam görögországi nyaralós topikot, hát ott is volt minden, de két egyforma tapasztalat/vélemény nemigen ugyanarról az útvonalról.
-
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #96579 üzenetére
Igen ezt irtam en is, csak nem akartam reszletezni. Sortizesben lakunk. Amennyiben jobb: felujitasok egyszer veget ernek,mi most pont abban a stadiumban vagyunk, ezert nagyon csendes, neha egy egy kepet raknak fel, akkor furnak. A fu meg folyamatosan no, a kutya folyamatosan ugat evekig, a flex se pihen. Nekunk asztalos volt a szomszed, es tuzelt a muhelyeben, finom fustoltkolbasz szagu volt minden ruhank....vagy ha mugyantas lap kerult e keze koze, lakkozott fa akkor brutalis. Beszeltunk vele: hat ezvan nem akarmegfagyni telen, es 30 eve kemenyebb telek voltak....amint latod ezeket meg gyerekkent maganhazban tapasztaltam. Peldaul most: nem kelek ilyen koran, de most mashol vagyok es egy kutyaugatas ebresztett
-
csoszogi
tag
ShadowX el ertek egyet. Nekem 20-16 leosztasuak a gyerekek. Sokat valtozott a vilag: jot akarsz a gyereknek, egy kis ez egy kis az, ilyen foglalkozas olyan kulonora, mert ez erdekli az meg szerinted lenne jo stb... Munkatarsam csak ujszegedrol alig tudja kisakkozni mikor hova melyik gyereket vigye. Ha meg nagyobb lesz, akkor meg irany a varos a haverokkal,es igen pikk pakk felnonek, es mar nem oly vonzo az a kert.... Akkor meg az a gond, hogy mikor megy az utolso busz. Mi Tarjanban lakunk, tizemeletesben. A gyerkocoket raszoktattuk bacajra tomegkozlekedesre. Barhova odaernek 10-15 perc alatt. Ha meg erte kell mennem, mert lekeste az utolso buszt, akkor ot perc kocsival, akar pizsamaban is. Hulye maganhazas szomszedrol tudnek irni, amit ismeros meselt es velunk is megesett, de ugyanilyen van tarsashazban is, az is igaz.
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #96393 üzenetére
Sándorfalva, Kistelek: több ismerős döntött így, jó óvódák, áltsulik vannak (Szőreg/Deszk már drága). A többi közeli helyiséget nem tudom. Bejárás kicsit bonyolultabb, de amennyit spórolsz a házon, azon tudsz venni autót, vagy bérletet. És van egy kertes házad, konyhakerttel, rendes lakóközösség stb..
-
csoszogi
tag
válasz
szabzoltan1 #96352 üzenetére
nincs mit. Nekem ez segített. Nem vagyok számítógépes szakember, ezért örültem, hogy nekem az segített. Másrészt van, hogy triviális dolgokkal nem próbálkoznak a szakemberek.
-
csoszogi
tag
válasz
szabzoltan1 #96348 üzenetére
Nekem is hasonló problémám volt (ASUS X571GT-AL222C). Pár nap után merült.
Én ha jól emlékszem kikapcsoltam a gyors indítási funkciót:
[link]És a hibernálási funkció is ki van kapcsolva.
Ha ez se segít, utána tudok keresni, de az több idő mit állítottam be, ha nem azt. -
csoszogi
tag
válasz
Jinxb1rd #96344 üzenetére
Szilléri sgt, Kerékpár sziget. Én ott szervizeltettem eddig 4 kerékpárt az elmúlt húsz évben, kisebb nagyobb problémákkal, rendesen megcsinálták. Elvittem a 20 évese viharvert kerékpáromat. Srác kijött, elkezdte mondani...aztán nagyot kacagtunk, hát annyit nem ér az egész bicaj.
Meglepő módon, az Auchanban van egy csomó alkatrész, amit felsoroltál (talán váltó nincs...) az van, és baráti áron. -
csoszogi
tag
Ha már tűz, oltottam tüzet munkahelyen, egy hűtő hátulja égett, és csöpögött le a linóleumra az égő műanyag, szép kis tűz volt, nem nagy. Szóltunk az illetékesnek, az meg hagyjuk már, majd jön...csak nem jött. Oké akkor oltottam. A por miatt az összes tűzjelző bekapcsolt a folyosón meg mindenhol...na arra már odajöttek.
Persze a főnökség lebaszta őket. A másik sztori: autópálya sertésszállító IFA fék beragadt (gondolom), dupla kerék izzott égett, szerencsére nem durrant. Több poroltó ki lett fújva, de nehezen aludt el. Az én kicsi 1kg-om is segített valamit. De láttam kiégett motorterű autókat sajnos többet is, ahogy láttam ki tudtak pakolni (nyaralásra mentek), de a kocsi menthetetlen volt.
-
csoszogi
tag
A régebbi gondolatsorhoz szeretnék hozzászólni, a szárazsággal/vízhiánnyal kapcsolatban. Amit itt mindenki elfelejt, mármint az országban, hogy mi valami kivételesen jó helyzetben vagyunk, de mégis mivel nem megfelelő emberek vannak adott pozícióban egyszerűbb azt mondani, hogy jajj aszály van, nincs víz stb. Mire is gondolok. Van ugye két nagy folyó hazánkban plusz a többi, azokkal nem is számolok, egymástól kb. 150km-re. Ha megnézzük csak ezen két folyó vízhozamát, csak a Wikipédiát alapul véve:
"Átlagos vízhozama Szegednél 769-830 m³/s, de mértek már itt 97 m³/s-os legkisebb és 4700 m³/s-os legnagyobb vizet is."
Duna: "Budapest: 2350 m³/s"
Vagyis iszonyat mennyiség lefolyik másodpercenként, még a legrosszabb esetben is. Csak kezdeni kellene ezzel a vízzel valamit, amire az átkosban még volt valamiféle hajlandóság (különféle csatornák), ami jelenleg teljesen eltűnt, csak marad a siránkozás. Pedig a történelemből elég sok példa van, hogy mire megy egy-egy civilizáció pl.: Egyiptom, a megfelelő vízgazdálkodással. -
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #95718 üzenetére
Kérdező kérdezett én válaszoltam, mert tudom, hogy ilyen helyeken vannak. Majd elmegy megnézi.
De ha már patentos bőr dolog. Neked kockáid vannak én meg szerettem fogathajó versenyekre járni:
[link]
Mondjuk fura, hogy egy 60k-s fejhallgatót nem bőröznek...vagy akkor 100k lenne -
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #95629 üzenetére
Ide írtam ezzel kapcsolatban, hogy minket megbüntettek az Aldi parkolójában való parkolásért, pedig igencsak távol álltunk meg tőle. Pedig régebben lehetett ott parkolni, 2017-ben biztosan, többször mentünk így Pestre. Közterületen meg időtől időre összeszedik a roncsautókat.
-
csoszogi
tag
válasz
garga pista #95614 üzenetére
Erről van szó:
[link]Kormányablak: itt kitárgyaltuk többször, környező településeken egyszerűbb foglalni, és igen, Szegeden, ha szerencsés vagy akkor ha odamész és húzol sorszámot behívnak, de ez sincs mindig így.
Amúgy magam is tapasztalom, évenkénti egyszer-kétszer igénybevett dolgokról, hogy teljesen meg tudnak változni....
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Automata kávégépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- EAFC 25
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- FRISSÍTETT ÁRLISTA - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest