Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaccss
tag
válasz
Polemius #90417 üzenetére
Tisztában vagyok vele 40 éve, hogy bármennyi ember él a Földön, nem fog senki segíteni nekem, sőt mindenkit az ellenségemnek kell tekintenem. Nagyobb bűn az ha valaki tudna segíteni, és nem segít, mintha árt nekem.
Szomorú, hogy már itt is van üzenetek ignorálása, ha csak ezért fizet be valaki a pro tagságra, akkor minek jár ide? A prohardver is érdekes, 2016-ban volt cikk, hogy annyian használnak már adblockot, hogy túl kevés reklámbevétekle van az oldalnak, csődbe fognak menni, stb., akkor találták ki hogy kapcsolják ki a felhasználók az adblockot, és jött a prémium tagság baromság. Alapdolog hogy mindenütt Ublock van, a TV-kben se nézek reklámokat min. 15 éve, rádiót meg pont a reklámok miatt nem hallgatok, itt nem lehet lenémítani, mint a TV-t, hogy lássam mikor van vége a reklámblokknak. -
kovaccss
tag
Az előző 2 üzimben leírt tények miatt nem fogok előrébb jutni, ebből a szempontból mindegy milyen életem volt, és milyen vagyok. Kapitalizmus van, az erősebb jut előre, a gyengét eltapossák, ez a lényege. A világ, az emberek nem fognak jó irányba változni, minden csak egyre rosszabb lesz, egyre többet kell dolgozni egyre kevesebb pénzért. Bárki megnézheti hogy az EU-ban hol áll Mo., csak a románok és a bolgárok vannak mögöttünk, az összes többi európai országban jobban élnek az emberek. Ez is tény. 30 éve csúszunk lefelé. Az is, hogy a magyarok nagy része szegény, sokan úgy szegények, hogy egész életükben végig dolgoztak, mert a bér nem elég semmire. Kifizetik a kaját, a rezsit, albérletet, meg a többi szükséges dolgot, és alig marad valami. Ez rabszolgaság. Min. annyit kéne keresni mindenkinek, hogy a létszükségleti kiadások min. 3-szorosát megkapják, azaz a bérük 2/3-át arra költhetnék, amire akarják, vagy félreteszik.
Pont hogy otthoni meló kéne, mert sosem szerettem emberek között lenni, már általános iskolában se, sőt óvodában se, alapból visszahúzódó voltam már 3 évesen is. Idegi alapon vagyok 50%-os rokkant, papírom van róla, hogy többet nem dolgozhatok rendes melóhelyeken, "nem rehabilitálható". Csak úgy juthatok ki ebből, és előre, ha valakik önzetlenül, haszonlesés nélkül segítenek nekem. 1000-ből 1 ilyen ember van, esélytelen. -
kovaccss
tag
válasz
quailstorm #90411 üzenetére
Ahogy látom bármilyen jól viselkedtem volna, akkor se értem volna el itt semmit. Sajnos olyan ez a világ, hogy ha valakinek sikerült jó helyet szereznie, nem érdeke hogy mások is bejussanak oda. Sőt az az érdeke, hogy senki ne jusson be oda, mert ez veszélyezteti az ő állását. Lefelé rúgnak, hogy ne jusson el senki oda, ahol ő tart, felfelé nyalnak, hogy előrébb jussanak. Ezért kamu az összes kevés melóval sok pénzt ígérő hirdetés is, mert miért lenne bárkinek érdeke, hogy nekem is jó életem, állásom legyen? Ők is csak lehúzni, átverni akarnak, hogy ŐK jussanak előrébb. Ez a világ az alapjaitól rosszul működik, csak senki nem akarja észrevenni. Milyen nevetséges, hogy ma Mo-on lehetetlen protekció, ismerősök, kapcsolatok nélkül értelmes állást, jó szerelőt, bárkit találni, vagy bármit elérni? Aki egyedül van halálra van ítélve. Értelmetlen felesleges köröket futnom bármilyen otthoni melókereséssel, mindenki azt nézi, aki ilyet hirdet, hogy ő jól járjon mások munkájából. Persze, gondolkodhatnék úgy, hogy akkor én is ezt teszem, de nem tudok eljutni olyan helyzetbe, hogy másokat kihasználhassak, mert pont az itt leírt rendszer nem engedi.
-
kovaccss
tag
válasz
martonx #90409 üzenetére
Úgy látom még mindig nem ment át a lényeg. Nem a neten hirdetett állásokból akarok keresni otthoni melót. Miért nem? Mert a neten a legalja melók vannak, és a legalja emberek hirdetnek, ott mindegyik le akar húzni, át akar verni, nem akar kifizetni, vagy kevesebbet fizet, közben szarrá dolgoztat, stb.. Azaz az én munkámból ő akar gyorsan meggazdagodni. Ilyen nem lesz. Az igazi jó normál, nem otthoni melókat is CSAK ÚGY lehet megszerezni, ha valakinek van belső infója, segítsége, kapcsolata, protekciója. Ez már 199x-ben is így volt, a saját fülemmel hallottam és a szememmel láttam a szegedi munkaügyi központban, amikor az állásokkal teli tábla előtt dicsekedett egy 20-25 éves férfi valakinek, hogy hehe, ő már talált jó állást protekcióval, haha. Röhögött a többi tábla előtt állón, mert a táblára is csak azok az állások kerültek ki, amikre NEM VOLT protekciós ember! A protekciós haver, koma, jóbarátos jó állásokat (fizika, szellem meló) SOHA nem fogják meghirdetni sehol! Ezért nem lehet a neten értelmes otthoni melót találni, és ez mindig így lesz. Ezért nincs értelme a neten keresgélni, 100 embernek írhatnék, eltelefonálhatnék 10e-et, akkor se érnék el semmit.
Ehhez illik: 15 év alatt 3-szor hívtam gázszerelőt, mind3 alkalommal a netes hirdetésekből választottam szerelőt, és mindig a legalja emberek jöttek, hiába dolgoztak 45 éve, ha úgy ment el mind3, hogy meg se nézte a szappanhabos ecsetelős módszerrel van-e gázszivárgás a bojlernél, meg a konvektornál. Mind3 esetben volt szivárgás, úgy kellett visszahívnom, vagy én magam csináltam meg. Itt is igaz, hogy a jól dolgozó szakemberek NEM hirdetik magukat, mert NINCS szükségük rá, szájról-szájra terjed a jó hírük, és hónapokra előre ba vannak táblázva. Nekem nincsenek rokonaim, barátaim, senki, hozzám ezek a hírek NEM tudnak eljutni.
-
kovaccss
tag
válasz
quailstorm #90397 üzenetére
Lényegtelen hogy Szegeden vagyok, a neten végezhető otthoni munka lényege, hogy nem számít hol vagyok. Bruttó 210e = nettó 139e a szakmunkás 2020-as minimálbér, ennek min. a duplája kell, hogy tudjak valamit kezdeni. Ha egy pl. burkoló 17 évesen kijön az iskolából, frissen, kevés gyakorlattal meg KELL kapja a bruttó 210e-et! A gyakorlattal rendelkező burkoló simán megkeresi a 400e nettót, ez biztos, tavaly beszéltem ilyen emberrel. Akkor vállaljak melót 100-139e-ért? Ne már. Nem érdekel hogy a magyar adórendszer miatt a 200e nettóhoz 302e bruttó kell a bérkalkulátor szerint. Ez ma nem számít soknak. Minden vállalkozásnál vannak olyan munkák, amiket senki nem szeret csinálni, sokáig tartanak, és nem igényelnek képzettséget, csak betanulást, Ilyeneket keresek. Egyszerre 2 ilyen melót is lehet csinálni.
90403: 25 éve, amikor dolgoztam a sima fizikai építőipari melókkal meg lehetett keresni a minimálbér 1,5-2-szeresét. Ez most is így van, a sima épületvillanyszerelők 300-400e nettót keresnek, vagy többet Szegeden. Nem az én hibám, hanem a rendszeré, hogy 2021-ben még a diplomásoknak csak 300-400e nettó a kezdőfizetése. 500-600e-nél kéne lennie. Nem az én bérigényem magas, hanem a szellemi munka bérei alacsonyak. Plusz a megélhetés költségei meredeken nőnek, lásd a tavasszal kezdődött áremelkedést. Nyáron a paradicsom 600-700 Ft volt, most 900-1000. Stb..
-
kovaccss
tag
válasz
Silεncε #90395 üzenetére
Azért itt keresek, mert a sima netes keresésekre csupa szemét jön ki, alig fizetnek. Fontos hogy képzettség, tanfolyam, előre költés nélküli jöhet csak szóba. 6 évet tanultam 2 szakmáért, meg BC jogsiért, és nem mentem ezekkel semmire. Több tanulás nem lesz. Biztosan vannak olyan melók, amiket pl. egy vállakozó csinál, de nincs mindenre ideje, kell egy sok szabadidővel rendelkező plusz ember, aki sokmindent elvégez (keresések, stb.), és ezzel a vállalkozó sokkal előrébb lesz, és nem 100e-et akar fizetni.
-
kovaccss
tag
Otthon végezhető munkát keresek 200-400e nettóért, csak PM.
-
kovaccss
tag
válasz
Polemius #90351 üzenetére
Az 1-es pontra, meg a 90340-re is: Nem kell nekem mindenáron a seggem alá lakás, kocsi, stb., csak hagyják hogy én megteremtsem ezt magamnak. Nem ez történt. 3 lehetőség van boldogulni az életben:
1-- Szülői segítséggel, ez a segg alá rakás.
2-- Normális gyerekkor és szülői viselkedés esetén én magam saját erőből meg tudom teremteni magamnak, ami kell, ház, jó meló, mert értelmesen el tudok indulni a felnőtt életembe (nem vagyok idegroncs), el tudom végezni az iskolát, akár egyetemet, találok megfelelő melót, vagy alapítok vállalkozást. A 90-es évek végén jött be az internet, a mobiltelefon, az egész világ ezekre épült. Egy csomó lehetőség lett volna akkor ezzel kapcsolatos vállalkozást indítani, most is jól megélhetnék ebből, mint sokan mások. Ezt a lehetőséget is elvették tőlem a szüleim, meg mások, esélyem sem volt erre. Fos gyerekkorral, idegroncsként nem lehet egyetemet elvégezni, meg bármilyen melóhelyen megállni a helyemet.
3-- Illegális úton megszerezni a pénzt mindenhez, ez a bűnöző életvitel.Az 1-esre megvolt minden, de a szüleim miatt lehetetlen volt. A 2-es alapból lehetetlen volt ugyanezért. Az 1+2 keveréke is mehetne, hogy segít is a szülő, de nem mindenben, de ez is lehetetlen volt. A 3-ast meg szándékosan kerültem mindig. Mivel ez a helyzet, rokkantként ötjegyű pénzzel, valahogyan nekem is meg kell élnem, nekem is kell ennem, rezsit fizetnem, néha új dolgokat vennem, akkor is, ha többet nem tudok dolgozni. Ez az, ami nem érdekel senkit, és nem hagyhatom annyiban. Nem fogok 45 éves korom előtt felfordulni, mert apámnak fontosabb volt a kocsmázás, a csajozás, meg hogy ő jól éljen, anyám meg azt se tudta mit jelent szülőnek lenni, hogyan kell rendesen viselkedni a gyerekeivel, és ezért elúszott a jó életem, és arra se kaptam esélyt, hogy nélkülük elérjek valamit.
A 90351 2-es pontra. Nem sokat tehettem magamért a megírtak miatt. Hiába volt 10+ melóm 6 év alatt, esélyem sem volt sehol helyt állni. Barátokat sehol sem lehet szerezni ilyen gyerekkorral, se iskolában, se melóhelyen. A rokonaimra sosem számíthattam. A rokkantnyugdíj megkapása után ráértem a hobbimmal foglalkozni, aztán ezzel kezdtem el üzletelni, akkor még simán gyűjtögettem apránként, amire nem volt lehetőségem a 80-as években. Aztán 2008-tól már nem tudtam megélni a rokkant pénzből, ezért az üzletelés egyre inkább a megélhetésért is ment, mint jövedelemkiegészítés. Először jól ment, sok olcsó cuccot lehetett venni, aztán 2008-tól nehezebb lett, tavaly óta még nehezebb. Már alig van ebből bevételem, a havi pár 10e se jön össze. Nem tudok másból pénzt szerezni, csak ehhez értek, az otthon végezhető melók nem érnek semmit, azzal csak a másik fél járna jól, nem zsákmányolhat ki engem senki többet.
-
kovaccss
tag
Ez kimaradt: Sosem gondoltam volna, hogy a kormány el akarja tüntetni a rokkantakat, márpedig ez van 2012 óta. A kormánynak mindenki teher, aki nem dolgozik, nem fizet adót, nem lehet kizsákmányolni, lehúzni, nem vásárol sokat, nem fizet sok ÁFA-t. Az öregségi nyugdíjasok a fő teher, mert régóta hitelből kell fizetni a nyugdíjakat, de komolyan nem ártanak nekik, mert nagy szavazóbázis. De ők sem ússzák meg, bárki megnézheti az új alaptörvényt, már elő van készítve a nyugdíjcsökkentésre (ezért lett törvény 2 éve, hogy a gyerekeknek kötelességük rászoruló szüleikről gondoskodni) mert már a kormánynak nem kötelessége nyugdíjat fizetni, és a társadalombiztosítás sincs már, nem kötelessége ingyenes egészségügyi rendszert működtetni, ezért teszik tönkre az egészségügyet. Aki nem akar felfordulni, magánorvoshoz, magánkórházba fog kényszerülni.
A mostani orvosi béremelés, a kórházi fejlesztések csak kamu, a lopás miatt van az egész, hogy a fejesek tovább gazdagodjanak. A vírushelyzetből is gazdagodnak, a sok lélegeztetőgép tizedét se fogják soha használni, 100 milliárdokat loptak el így is. Az orvosok béremelését bármikor megtehette volna a kormány, amikor nem volt járvány, nem véletlenül most csinálják ezt, így lehet zsarolni az orvosokat. A háziorvosokat kihagyták a törvényből. Szart se ér az egész, aki még nem ment el külföldre, ezután fog kimenni, nem csak az orvosok, a többiek is, asszisztensek, stb.
Az itt összesen megírtak után jogosan vagyok dühös az országra, a kormányra, az e házban lakókra, a szüleimre, az egész ország lakosságára, stb., mert miattuk szar az életem. Miért hagyták a magyarok, hogy 1990 óta tönkretegyék az országot? Ölbe tett kézzel nézte 10m ember, ahogy a multik bejönnek, és ezek, meg az EU kiszolgáltatja az országot a külföldi cégeknek. Nyugati árak vannak balkáni bérekkel. A kormány pont a legelesettebbeknek árt a legtöbbet, közben a gazdagoknak, meg maguknak kedvez. Sehol sem olvasok olyat a vírusos gov oldalon, meg máshol se, hogy az egyedülállóknak segíteni akarnának. Egy normális országban egy csomó lehetőség van az otthoni melóra (nem éhbérért!), a részmunkaidős munkára, sok GYES-en otthon lévő anya is ezt csinálja, meg rokkantak is, persze ez Észak és Nyugat-Európa, pl. Hollandia.
-
kovaccss
tag
Minden fontosat leírtam már a témában. Mostantól csak priviben beszélgetek, csak olyanokkal, akik tényleg figyelembe veszik a leírtakat, a helyzetemet, és tényleg ennek megfelelően akarnak segíteni, pl. otthon végezhető melóval. A 90326-szerű kamu lehetőségeket mellőzzétek, mert hiába írtam privit, nem mondott semmit. Nincs értelme napokig sokat írni itt a semmiért, nem vitatkozok senkivel, a múltam, a jelenlegi helyzetem, a testi és pszichikai állapotom, a világ helyzete adott. A 40+ évesen tanulás, iskolába járás, tanfolyamozás kizárt. 8+6=14 évet jártam iskolába, van 2 szakmám, lejárt B+C jogsim, és nem mentem ezekkel semmire, elég volt a tanulásból. Sokan normális végzettség nélkül vitték sokra, vagy teljesen más végzettségük volt, mint amivel sikert értek el.
-
kovaccss
tag
Nem azt vitatom, hogy a saját tulajdonával mindenki azt csinál, amit akar, egyértelmű. Amikor 12 éves voltam, az apám még segíteni akart a gyerekeinek, nekem is, ezért vette a telket. Ezt lazán megtehette, mert akkor még 1990 előtt 6jegyű összegbe került. A szülők kötelessége a gyerekekről gondoskodás, benne van sok törvényben. A legtöbb ember alapból gondoskodik. A normális ember azért csinál gyerekeket, hogy legyen akit szerethet, és mindent megtegyen, hogy a gyerekeik minél jobban éljenek, és a felnőtt életbe való elindulásukat is maximálisan segíthessék, ahogy tudják, még önfeláldozás (a szülő kényelmetlenségeket, plusz melót vállal, csak a gyerekéért) árán is. Az az ember mit ér, aki nem így gondolkodik? Ez nem nevezhető szülőnek.
Apám az olajos és a másik melójával már akkor az átlagbér 3-4-szeresét kereste meg. Könnyen megoldhatta volna a 90-es évek közepén a házamhoz még kellő építőanyagok, stb. megvételét. Addigra a telkek ára jól felment, ezzel is mi nyertünk volna, a ház értéke addigra a duplája lett volna. Semmilyen extra dolgot nem kellett volna apámnak tennie, hogy jó életem legyen. Ház, jó meló, ennyi, a többit én megoldom a jó fizetésemből. Sok apa nyomja be a jó melóhelyre a gyerekét, és segít neki házhoz jutni, ez alapdolog. A szüleim aztán eladhatták volna a nagy házat, kisebbe költözhettek volna, a húgommal nem lett volna gond, férjhez megy, a férje dolga megoldani mindent. Vagy lehetett volna olyan, mint a szomszédaink csinálták. A szülők kimentek tanyára, úgyis nővénytermesztésből éltek, a házat odaadták a lányuknak (oda ment a férje, ott laknak), a fiuk meg megkapta az egyik nagyszülő házát, mind2 gyereknek lett háza építkezés nélkül. Nekem megfelelt volna a családi házunk is (80-ban épült), a szüleim átmehettek volna apám szülei házába. Vagy a telekre épült ház lett volna a szüleimé, a házunk az enyém, és apám szülei házát adták volna el.
Az meg nagy mocsokság volt az apám részéről, hogy anyám miatt beadta a válópert, mert elege lett anyám piszkálódásaiból. Melyik feleségnek tetszik, ha a férje csajozik, kocsmázik, részegen autót vezet? Volt árokba hajtás, meg kapunak menés is, egyedül volt a kocsiban. 3 évig jártunk át biciklivel a falu túlvégébe 2-3 km-re a telekre a biciklire kötözött kapával, ásóval kapálni, kertet ásni! A kert nagy részét bevetette anyám. Nagy saroktelek volt, 50×20m-es, mind2 oldalon végig árokkal, füvet is kellett nyírnom. Mire mentem a sok biciklizéssel, melóval, plusz a saját kertünk sok melójával? Sosem kaptam egy "köszönöm"-öt senkitől! Anyám eleve az ordítva parancsolagatós fajta ember, az ő anyjától jött ez, meg az ő anyjától. A házi munkát is mindig ordítva mondta nekem, csináljam ezt, azt, kapáljak, szedjek babot, stb.. Még amikor elment otthonról 1 órára, arra az időre is adott munkát, nehogy azt csináljam amit akarok, ha nincs itthon! Otthon dolgozott bedolgozó varrónőként, úgyhogy egész nap ez ment. Az életem 20 éve ezzel telt, kötelezően végre kellett hajtanom a parancsokat. Elég volt.
Anyám simán tűrhetett volna még 5 évig, hogy nem piszkálja apámat, amíg 20 éves leszek, amíg apám felépítteti a házamat, rám íratja, meg beköltözök, és utána anyám adta volna be a válópert. Azzal hogy apámnak 15 éves koromban lett elege anyámból, akkor adta be a válópert, a lehető legrosszabb történt, én szívtam meg a legjobban. Az plusz szemétség volt, hogy még a jogos örökségemet se kaptam meg apám halála után a szülei házából, mert apám előre elintézte. Aztán meg a családi házunkból (15m-ért lett eladva) is alig kaptam 5m-t, ezt is úgy kellett kikényszerítenem anyámtól. Tehát mind2 szülőm kisemmizett, pedig ott volt a nagy házunk, a telek, apám szüleinek a fél háza, a sok ingóság is, meg pénz (a nagyszüleim takarékbetétkönyvei, stb., miért dolgoztak sokat, ha nem az unokáik segítéséért? Én voltam a legidősebb unoka), mind idegeneké lett, idegenek laknak mindben.
Tévedés, nem fogok eltűrni semmit se a boltosoktól, se másoktól, vannak eszközök, amikkel lehet hatni az emberekre.90332: Ez is tévedés, mert hozzám is alkalmazkodni fognak a boltok, olyan nincs hogy máshová megyek vásárolni. Nem mehetek máshová. A Tescos, stb. tömegkaják számomra nem léteznek.
Ha könnyű lenne kikerülni a helyzetemből, már nem itt tartanék. Még nehéz módszert se látok, amivel értelmes eredmény érhető el. Az állapotom, a világ helyzete nem megváltoztatható. Ha semmi nem lesz olcsóbb, akkor csak az marad, hogy több pénz kell. De ha többet nem dolgozhatok, akkor hogyan? Illegális dolgokba nem vágok bele, a börtönből élve nem jönnék ki. Akkor? Nem velem, hanem az emberekkel, és a világgal van gond, ez a világ nem olyan, amilyennek lennie kéne. A szocializmusban nőttem fel, a rendszerváltáskor kezdtem továbbtanulni, mire végeztem az iskolákkal 1997-re, már felszámolták a régi rendszer minden elemét. Ott voltam egy semmire se használható tudással, végzettségekkel a kapitalizmusban, kapcsolatok, barátok, rokonok, szakmai tapasztalat nélkül. Pont a legrosszabbkor születtem. -
kovaccss
tag
90319, 90321: Pont a 90317-ben írtam le a végzettségeimet, nem 6-8 általánosom van, sosem buktam, vagy ismételtem évet sehol. Minden fontosat leírtam már a témában. Mostantól csak priviben beszélgetek, csak olyanokkal, akik tényleg figyelembe veszik a 90300+90303-at, a helyzetemet, és tényleg ennek megfelelően akarnak segíteni, pl. otthon végezhető melóval. Nincs értelme napokig sokat írni itt a semmiért, nem vitatkozok senkivel, a múltam, a jelenlegi helyzetem, a testi és pszichikai állapotom, a világ helyzete adott.
90328: Az a szomorú, hogy a pékség nem azért süt kenyeret, hogy az embereknek legyen mit enniük, hanem azért csinálja ezt, hogy annyi hasznot termeljen, amennyiből ő megél. Csak azért érdekli a kenyér, hogy a vállalkozás megéljen ebből, csak azért érdekli milyen kenyeret vesznek az emberek, hogy milyet süssön, hogy legyen elég bevétele. Ami ezen kívül van, leszarja. Ez a hozzáállás nagyon nem jó, nekem sem, mert sosem volt jó nekem az átlagos semmiből. A lehető legolcsóbban akarja előállítani a kenyeret, és a lehető legtöbbért eladni, a minőséget leszarja.
Nekem, mint vevőnek meg pont az az érdekem, hogy a lehető legjobb minőséget kapjam, a lehető legolcsóbban, MINDEN NAP, LÁSSAM, HOGY ÉRTEM IS DOLGOZIK, FONTOS VAGYOK NEKI, FONTOS NEKI, HOGY ELÉGEDETT VAGYOK-E A TERMÉKKEL, A KISZOLGÁLÁSSAL, A BOLTTAL. Ameddig nem látom azt, hogy ezek fontosak az eladóknak, nem fogok másképpen viselkedni semelyik boltossal. A reklámok kamu, ahol úgy állítják be a dolgokat, hogy a boltnak fontos a vevő, és a bolt mindent megtesz a vevőért, hogy minél olcsóbban, minél jobb terméket kapjon. Pont a fordítottja igaz. Inkább azt tapasztaltam, hogy szó nélkül, a pofámat befogva vásároljak minél több átlagos szemetet drágán, ha nem tetszik, mehetek a fenébe, le vagyok szarva. Ezt sosem fogom eltűrni sehol. -
kovaccss
tag
válasz
ShadowX #90306 üzenetére
Ennek így nincs értelme. Amilyen életem volt, nem lehet normális a viselkedésem semelyik emberrel sem, mert az egész életemet más emberek tették tönkre, amiből nincs kiút. Egyszer kezdhettem volna normálisan 20 évesen a felnőtt életet, ezt apám elkúrta, úgyhogy ennyi. A 8 általános után 6 évig jártam még iskolába, 2 szakmám is lett, meg B+C-s jogsim, és az egész nem ér semmit, mert sosem vezettem kocsit az autósiskolán kívül, soha többet nem tudok dolgozni semmilyen melóhelyen semmit, és autóvezetésre is alkalmatlan vagyok. Az idegeimet, a pszichiátriai állapotomat semmi sem hozhatja helyre. Nem fogom elnézni mások baromságait, főleg az e házban lakókét nem, mert megkeserítik az életemet, amit nem engedhetek meg. Szenvedtem eleget. Nem fog itt senki zajongani, vasárnap lakást felújítani, stb.. Ha nekem be kell tartanom a törvényeket, akkor ők is be fogják tartani. Mindenki jobban él nálam, ketten meg egyenesen gazdagok, 3 kocsijuk van 2 garázsban, plusz egy 2xm-s házuk, kiadva a lakások, stb..
Nem érdekel hogy a boltosoknak mi nem tetszik, mert abban a hitben élnek, hogy bármit megtehetnek, a vevőkkel is, és majd minden vevő hozzájuk igazodik, ha meg valami nem tetszik, akkor majd elmennek máshová. Ez nem igaz, ez nem így működik. Nem csak a tömegigényeket kell kiszolgálniuk, hanem a rétegigényt is, ez is kötelességük. Így is 500 Ft/kg a kenyér, meg 4000 Ft a kaja (házi szalámi), amit hozzá veszek (paradicsom ehhez kéne, de 900-ért lehetetlen, ma pl. 1 nagy (10 gerezd) fokhagymát vettem 200-ért), ezek nem olcsó fos kaják, ez már prémium kategória. Ha meg már ennyit fizetek, akkor legyen már elérhető az a rohadt termék a hét minden napján Szeged legnagyobb piacán! Hát nem, mert nem az! Örülhetek, ha heti 5 napon kapható ez a Tatai rozsos 1 kg-os kenyér keddtől szombatig a Favorit pékségnél, mert éppen ma jelentette ki (eddig máshol vettem a kenyeret), hogy vasárnapra NEM lehet ilyet rendelni, mert vasárnap NEM sütnek ilyeneket, csak átlagos kenyereket, plusz hétfőn ZÁRVA van a bolt a Nagycsarnokban.
Hogy merik ezeket megtenni?? 3 napra kellett 3 kg-ot vennem, mert hétfőn máshol kell majd vennem, 4 napra nem vehettem, mert megszárad, és nem volt 4. Eddig kedd, csütörtök, szombaton mentem kajáért, át akartam térni a szerda, péntek, vasárnapra, mert a szombati tömeget utálom, de így lehetetlen. A szalámis vállalkozó meg csak szerda, péntek, szombaton jön be a csarnokba, más napokon NEM lehet ilyet venni! Mi ez a baromság?? Plusz ezeken a napokon sincs mindig ott. Ráadásul ma fél 7-kor mászott be a csarnokba, akkor hordta be a kaját! Hogyan mer ilyen későn jönni? 5-6-kor már egy csomó eladó bent van. Miatta fél 7 után kell mennem, eddigre meg már nem lesz kenyér, mert HÁROM db volt ma az összes, mindet én vittem el, és összesen NÉGYET hoztak reggel! 4 kg kenyér 1 fajtából 5-12 óráig! A másik kenyeresnél rendelgetnem kellett, itt nem fogok, elegem van. Átagnál jobb kenyeret csak rendeléssel lehet megvenni a NAGY piacon egy 170e-es városban?? Ez nem normális! Akkor hol van még a többi kaja? Utálok enni, és kaját venni, mert hiába költök többet, mint kéne, ez van, amit leírtam, másnál is. A kevés pénzem nagy része kajára megy el, és így viselkednek velem? Heti 3-szor kell öltözgetnem, bicikliznem, szarakodnom a maszkkal, mert e nélkül nem szolgálnak ki, és ezt merik tenni? ÉN VAGYOK A VEVŐ, ENGEM KELL KISZOLGÁLNIUK, EZÉRT VANNAK OTT, ŐK VANNAK ÉRTEM, BELŐLEM IS ÉLNEK, ÉN FIZETEK, NÁLAM VAN A PÉNZ, ÉS MINDENÜTT LESZARNAK?? Hogyan tűrhetném el ezt?
-
kovaccss
tag
Nem kell irigyelni engem. Nem fogom magam szerencsésnek érezni, hogy van egy lyuk romos, salétromos lakásom egy romos házban, csak mert 1-2 milliárd ember még nálam is rosszabbul él. Nem a bádogkunyhós, sárkunyhós afrikai, stb. emberekhez kell hasonlítani az életemet. Tájékozott vagyok, nézek ismeretterjesztő műsorokat, csak Kínában (lakosság 1,5 milliárd) az utóbbi 20-30 évben több 100 millió ember került ki a szegényságből (a kétkezi mezőgazdasági, stb. munkából), és lett jó élete, lett IT, stb. területen munkája, vállalkozása. Kb. 25e új autót adnak el csak Kínában NAPONTA, ennyien kerülnek jobb helyzetbe NAPONTA. Évente 10 millió körül adnak el.
Attól se érzem magam jobban, hogy itt nincs háború, nem lőnek, nincs földrengés, hurrikán, tornádó, vulkánkitörés, cunami, stb.. Abban nőttem fel, hogy ezek nincsenek, ez alapvető, ez nem pozitívum, nem előny. Volt elég belvíz, lásd az 1999-2001-est, minden növény kipusztult a kertünkben, mocsári növények jelentek meg. Szar volt kézzel kiásni a sok gyümölcsfát, kézzel összefűrészelni, összehasogatni, és ezzel tüzelni a kazánban. A gázkazán mellett megvolt még ez is.A 80-as években gyerekként tapasztalt szinthez mérem a mostani életemet, akkor jobban éltünk, mint a falu lakosságának 80%-a. Évente mentünk nyaralni a saját 0-7 éves (újan vette apám, aztán 7 évesen eladta, vett másik újat) kocsinkkal a Balatonra, meg máshová, 1991-ben 2-szer is nyaraltunk, az volt az utolsó nyaralás, azóta semmi. Min. ilyen szintű életre számítottam, közvetlenül a gazdagok szintje alattira. Ez most min. 1 millió Ft nettó jövedelmet jelentene, a fő + maszek melóval ennyi simán összejöhetne ma. Már a sima szakmunkás minimálbér is 160e nettó volt tavaly, és a sima építőipari vállalkozók Szegeden lazán megkeresik a nettó 300-400e-et. Nem fizikai melóval az 500-700e könnyen menne, 300e maszekmelóval is. Ez az 1m nettós életszínvonal simán ment volna, ha apám nem rohadék. Meg is érdemeltem volna az allergiáim, stb. miatt hogy jómódú családban éljek, mert jó minőségű ételre lett volna szükségem 0 éves koromtól kezdve, meg jó környezetre.
-
kovaccss
tag
Jó lenne ha mindenki befejezné a baromságokat. Szó nincs arról, hogy mások fizessék a rezsimet, stb.. A 90300 tovább. Apám az algyői olajcégnél dolgozott, és jól fizető maszekmelója is volt mellette. Már 1989-ben voltak ezek: PC-m, műholdvevőnk, videómagnónk, ezek akkor nagyon nem voltak átlagosak. Tetőtérbeépítéses házban laktunk, fent külön szobám volt, a testvéremnek is. Aztán vége lett az egésznek, mert 15 éves koromban apám beadta a válópert, a telket eladta, a pénzt elrakta, és kisemmizett bennünket, 17 éves koromra vége volt a pernek, semmilyen segítségre nem számíthattam senkitől. Aztán meghalt az apám (életem legjobb napja volt, halálos beteg lett, a végső stádiumban öngyilkos lett), a szülei házának a fele engem és a testvéremet illette volna, de apám elintézte, hogy ne kapjunk semmit. 1 évvel később a testvérem öngyilkos lett, én találtam meg, és ekkor még csak 20 éves voltam. Anyámnak lett másik férje, de anyám őt is tönkretette, 2 év házasság után ő is öngyilkos lett. Nem akartam én is így járni, anyámmal nem lehetett kibírni 1 házban, ezért el kellett költöznöm, úgy kellett kikényszerítenem a jogos örökségem egy részét, hogy ebből meg tudjam venni ezt a kis lakást. Idegileg tönkrementem a sok fosban, nem tudtam dolgozni, 2005-ben rokkantnyugdíjas lettem, nem dolgoztam, amióta Szegeden lakom, 16 éve. Össz. 6 évet se dolgoztam. Anyám családjában komoly gondok voltak, fél éves koromban anyám anyja is öngyilkos lett az ő anyja miatt. Apám, a testvére, és a szüleik meg ittak, rájuk se lehetett számítani, apám szülei 1990-92-ben meghaltak 63-64 évesen agyvérzésben és leukémiában, anyám apja a születésem előtt meghalt tüdőrákban.
Még 45 se vagyok, és egyedül kell tengődnöm ötjegyű pénzből, csak anyám maradt, de őt az elsőszámú ellenségemként kell kezelnem, és 10 éve örökre kitiltottam az életemből, azóta nem találkoztunk, és többet nem is fogunk. Azt sem tudom most kivel és hol lakik, nem érdekel. Ismeri mindenki a megélhetés költségeit, ti hogyan élnétek meg ezek után ötjegyű pénzből egyedül? Csak bicili, semmi autó, stb.. Elmondom, már 20+ éve halottak lennétek, mert ti is öngyilkosok lettetek volna! Nagyon nem kéne piszkálnotok engem, meg senkinek sem, mert NEM én tehetek ezekről.
Arra számítottam, hogy könnyű életem lesz, hogy családi, baráti összefogással 18-20 éves koromban felépítjük a házamat a telekre (az alap is kész volt már, amikor megvette apám, víz, villany, sóder a telken), meg hogy apám elintézi, hogy én is ott dolgozhassak, ahol ő is, és én is jól fogok keresni. Most 500+e nettót kereshetnék lazán, nem lenne pénzgondom. Eszemben sem volt segélyből, meg kevés rokkant pénzből élni. Akart a fene társasházban lakni Szegeden, amikor falun nőttem fel, de nem volt más választásom. Annyi pénzből (2004-ben 5m Ft) a faluban romos 100 éves vályogházakat lehetett venni, amik lebontandók voltak, láttam elég ilyet, kerestem sokáig. Akkor egy normális állapotú 20-30 éves tégla családi ház 15m volt ott. 2004-ben Szegeden 6-7m-ért mentek a sima tégla és panellakások, 4,xm-ért csak 100 éves házban lehetett romos lakást venni. Ilyen az enyém is.
-
kovaccss
tag
90296-90298: Értelmetlen ilyeneket írnotok, mert csak kötözködés, kiragadtok az üzijeimből 1 dolgot, és ezen lovagoltok. Nem az a lényeg, amiket kiragadtatok. martonx-nek részleteztem a dolgokat, nem írtam be ide, mert ezeket is csak kiforgatnátok. A lényeg hogy nem azért élek rosszul és kevés pénzből, mert hibákat követtem el, meg rosszul bánok az emberekkel, stb.. A szüleim (apám a válóperrel kisemmizett bennünket, pedig jó életem lehetett volna, 12 éves koromban apám megvette a telket, amire a házam épült volna, aztán eladta, stb.), meg más emberek a segítés helyett elvettek, meg ártottak nekem, ezért vagyok ilyen helyzetben. A kormány is ártott, lásd a 2012-ben megszüntetett rokkantnyugdíj rendszert. A kevés pénzem (2006-8-ban 40-50e rokkantnyugdíj) ellenére meg tudtam élni, mert rendes kincstári gáztámogatás volt, meg kaptam lakásfenntartásit, meg átmeneti (évi 3-szor) segélyt, és volt utazási papírom is. Egyedül élek, kevés a rezsim. 2006-10-ben az egyik évben gázra, a másikban villanyra kértem a lakásfenntartásit, annyit kaptam és olyan kevés a rezsim, hogy 1 évnyi támogatás 2 évnyi fogyasztásomat fedezte, egyre több pénz lett a számláimon. Amikor már nem kaphattam többet lakásfenntartásit (mert a törvény szerint az 50-60e jövedelem ehhez túl sok, vicc), akkor is hónapokig tartott, mire a felhalmozódott támogatásokat elhasználtam. Mostanra ezeket nem kaphatom, nincs már utazási kedvezményes papír se, a megélhetési, kaja, stb. költségek az egekbe nőttek.
-
kovaccss
tag
válasz
azbest #90290 üzenetére
A víz csak 1 probléma a sok közül. Pont ez a probléma, hogy sosem voltam átlagember, nekem sosem volt jó az, ami a tömegeknek jó volt. Gyerekkorom óta étel és porallergiám van, és egyre kevesebb kaját tudok megenni, és a zöldségeket sosem szerettem. A 80-as években nőttem fel, amikor még a bolti parízer is simán ehető volt, meg a bolti kakaó, karamellás tej is iható volt. A kenyér ehető volt, a felvágottak is, minden finom volt. A sima krémes 7-8 cm vastag, nehéz krémmel volt, nem olyan felfújt fossal, amilyen most. A fagylalt is jó volt. Ezek mind mostanra a hulladék kategória lettek. Sosem gondoltam, hogy 1990 után ennyire telenyomnak mindent adalékanyagokkal, már 1997-8-ra erősen érezhető volt mindenben, azóta egyre nehezebb ehető kaját találnom. A péksütemények fele levegő, a bukták is, stb., 3-4 falat az egész drágán, felejtősek. 600-700 a normálisab kenyér kilója, és még ezek között is alig 1-2 ehető van. A házi készítésű szalámi 4500-nál kezdődik, de van 6500-ért is.
Csak 250-350-ért tudok túlérett banánt venni (tegnap fogyott el, 250 volt), csak erre telik, 450-550-ért nem tudok venni. Paradicsom is kéne, de a nyáron is 600 körül volt, most 900-1000, nevetséges, 200 lenne a normális. A banánt 10e km-ről hozzák ide, 500-ért kapni, a paradicsomot meg 10-20 km-ről hozzák, és 1000? Miért? Nyáron a piacon 500 volt a sima zöldbab, 2 hét múlva ugyanaz az eladó 600-ért adta, megkérdeztem miért, nem tudott értelmes választ adni. Nevetséges árak lettek, valószínűleg Németországban van ezek közül olcsóbban is, és ott 5-szörös bérek vannak, lazán kifizetik. A legtöbb gyümöcsöt szeretem, meggy, cseresznye, almák, sárga+őszi+kopasz barack, szilva, eper, málna, ribizli, ezek mind voltak a kerünkben, aztán körte, görög+ sárgadinnye, narancs, mandarin, kiwi, naspolya, füge, stb.. Ezekre ma már ránézni sincs értelme, mert vagy nincs (tavaly cseresznye nem volt a piacon), vagy megfizethetetlen. A sima dió, mogyoró, sőt a napraforgó + tök mag is nevetségesen drága lett. Itt van a gáztűzhelyben a sütő rész, egy tepsi napraforgó, meg tökmagot nem tudok csinálni, mert drága, pedig ezeket mindig szerettem, amúgy is kéne olajos magot enni az A, D, E, K vitaminok miatt. A lila hagyma miért kerül a sima vöröshagyma duplájába? Tudja valaki? Akármikor kérdeztem 1 eladót nem tudott értelmes választ adni.
-
kovaccss
tag
90282: Olyan undorító barna mocsok van a WC tartályomban, ezt sosem tisztítja ki semmi. Ezt a mocskot sosem fogom meginni. A csapvízzel csak 1-et lehet tenni, elkerülni.
90283: Pont az a bajom, hogy a Szentkirályit, Mizsét, Naturaquát nyomatják minden boltban, ebből 50 üveggel simán vehetnék bármikor bárhol. Érdekes hogy ezek nem akarnak elfogyni soha. Értelmes mennyiség csak az Árkádban lévő legnagyobb Sparban, a nagy Tescoban van, meg az FNX diszkontban, itt az árlistájuk szerint a szénsavas 1,5l-esből 445 db van 89-ért. Ezt se értem, ez most akkor nagyker? A mennyiség és az ár alapján ez lenne. Hogyan lehet olcsóbb a Tesconál? Itt 115. Hogyan lehet Szegeden nagykerből vizet venni? A Metróban voltam régen, a pénztárnál derült ki hogy vállalkozói igazolvánnyal lehet csak vásárolni, meg nagyker az egész, oda nem mehetek, amúgy is messze van. Úgyse olcsóbbak az FNX-nél. Azt sem tudom mit lehet ott kapni.
Nem is tudtam hogy van nagyobb kiszerelésű is, főleg hogy 2016 óta. Már 4 éve használhatnám ezt? Miért nem tudtam én erről? Ha a Tescoban sincs, akkor hogyan tudhattam volna meg, hogy létezik ilyen? Pedig kerestem eleget Theodorára, de csak boltokban, nem a google-ban. Sosem értettem miért jó szutyok 1,5l-es kiszerelésben árulni (napi 2,5 l-t iszom), még 1 zsugorral is csak 9 liter. Nekem jobb lenne 10-20 literes edényben. A sok üres üveg kilapítása és a kukába kivivése nem jó. Da csak a szénsavas a jó nekem, ha simát hoznak 19 literesben, azzal nem segítenek. A cikkben van hogy aki havi min. 6400 Ft-ért rendel, megkapja az adagolót is. Ez 4×19=76 liter = 4 ballon, ez pont a napi 2,5 literes fogyasztásom. Közben látom hogy a 19 literes nem is Theodora. Csak akkor tudom meg hogy jó-e nekem, ha megkóstoltam, max. fél litert vehetek kóstolónak. Akkor ez se jó nekem.
90284: Nem nyert, írtam már, hogy Mindszentkállán van a kút, ez a Balaton-felvidék, nem Dél-Magyarország. Honnan vetted a Pécs környékét? Azt is írtam hogy nekem sem tetszik a helyzet, de nem cserélhetek gyomrot. Azt kell vennem, amit meg tudok inni hosszútávon, nincs mese. Falun nőttem fel, ott príma víz volt 1999-ig, aztán jött 2-3 év nagy árvíz+belvíz (a kertünkben 20-30 cm víz volt 1+ évig), elkezdtek sokkal több fertőtlenítőt nyomatni a vízbe, már akkor is alig tudtam meginni. Még hó hogy 2000 után nem sokkal Szegedre költöztem, mert ha ott maradok, akkor is ásványvizezni kellett volna.
90285: Én is gondoltam hogy 100-200 üveggel kéne rendelni (50 üveg elég 1 hónapig), de 24 üveg a max., amit meg lehet rendelni. Nem tudom hogy ha lenne kocsim, és odamennék kölcsönzött utánfutóval, és 1 raklap vizet kérnék, mi történne. 1 évre is bevásárolhatnék vízből.
90287: Nincs senkim, egész életemben nem bízhattam senkiben, nagyrészt ártottak nekem az emberek, akikkel kapcsolatba kerültem, aki nem, azok se segítettek komoly dolgokban. A házban 3 embernek is van kocsija, de sosem hoznának nekem semmit, barmok, nem vagyunk jóban. A zöldtranszfer csak a vírushelyzetben csinál házhozszállítást, nem ez a fő profiljuk. 1500-ért 1 havi víz idehozásával nem vagyok sokkal előrébb. A Tescoból 2×24 víz 2×700 szállítás + 2×750 büntetődíj. A havi 1500 Ft nem tétel, nem ez a lényeg, hanem az egész helyzet, hogy mindig mindenkihez nekem kell alkalmazkodnom, közben ÉN vagyok a vevő, HOZZÁM kéne igazodniuk, de a legalapvetőbb érdekeimet lehetetlen érvényesítenem, mindenütt ez van. A piacon úgy kellett több embernek elmagyaráznom, hogy ő van értem, nem én őérte, de leszarták. A kajákkal is sok a probléma, alig találok ehető ételt, annyi mindenre érzékeny lettem. A gazdagok adalékanyagszegény kajáit kéne ennem, de nem tudom megfizetni. Így is túl sokat költök kajára. Azért költöztem a mars téri piachoz 600m-re, hogy mindent onnan szerezzek be, az összes kaját, ne kelljen messzebb mennem.
-
kovaccss
tag
90279: A valóságról írok itt végig, hogy mennyire nem úgy mennek a dolgok, ahogyan kéne. Nem fogom azt mondani, hogy minden OK, amikor nem így van. Nem tudok az életből egyetlen olyan területet se mondani, ahol jó lenne a helyzet. Az egyszerű dolgok megoldhatatlanok egy 170e-es városban! Bárcsak ne Mo-ra születtem volna, még csehként is jobb életem lenne, főleg a német határnál.
90280: A Tesco még a házhozszállításon is kaszál, azokat bünteti, akik 10e Ft alatt vásárolnak. Miért csak engem zavar ez? Egyáltalán miért törvényes ez? Túl kicsi haszna van a Tesconak a 10e alatti vásárlásokon, ezért büntetőpénzt szed? Ez lehetetlen, mert ugyanolyan árakon vásárolok, mintha bemennék a boltba. Akkor mi ez? Miért csak azok a vásárlók megfelelők a Tesconak, akik a heti nagybevásárlást intézik ott, több 10e-es összértékben? Tehát az van, hogy ÉN teszek szívességet a Tesconak azzal, hogy vásárolok náluk, és házhozszállíttatom! Mi ez a baromság? Örülniük kéne, hogy nem megyek be az áruházba, nem ott sétálgatok, nem onnan viszek el pl. 48 vizet, hogy aztán a raktárból ki kelljen vinni 1 adag vizet. Voltam 23-án a rókusi krt-i áruházban, több dolgozót láttam hogy a kiszállítandó cuccokat szedték össze a zöld műanyag ládákba. Miért az eladótérből szedik össze, miért nem a raktárból? Meddig tartana a sok kiszállítandó cuccot már a raktárból összeszedni, ott van a kis molnárkocsijuk, vagy mi, ezzel gyorsan ki lehet húzni 8 zsugor vizet (48 üveg) a teherautóhoz, és berakni. Kényszerhelyzetben vagyok, mert a csapvíz és az Anna víz ihatatlan nekem, más ásványvizek is, csak 1 fajta víz maradt, és a környékbeli 3-4 boltba alig visznek, és csak a Tescoból lehet ilyeneket házhoz hozatni. Nincs választási lehetőségem. Csak biciklim van, nem mehetek mindig az áruházba, csak 12 üveggel tudok elvinni, ez 1 hétre elég, nem mászkálok oda hetente csak ezért. A kajákat a piacról veszem. Az Árkád Spar meg rossz helyen van, a -1-es szinten, itt is van víz, a Boros u. felől megyek be, a mozgólépcsőn kéne kézben felcipelnem mindig, hát nem.
-
kovaccss
tag
Alapdolog hogy messzire kerülendő minden külföldön bejegyzett, de Mo-on működő cég, ahol nincs rendes pesti központ. Különösen az Emag, mert bukaresti központú, és szemetet árulnak. Elég cikk van róluk a tékozló homáron, hogy mennyire hulladék a termékeik minősége, és mennyire nehéz náluk reklamációt intézni. Sosem vásároltam náluk, és sosem fogok.
Tegnap este a Tescoból 4 perc különbséggel 2-szer rendeltem 24 üveg Theodorát (össz. 2×24-et, mást nem) ugyanarra a kiszállítási időpontra, helyszíni bankkártyás fizetéssel, hogy hátha felérik ésszel, hogy egyszerre akarom kihozatni. Hát nem! Csak azért is 2 különböző teherautóra rakták ma reggel, és du. 15 perc különbséggel hozták ki! Így 2-szer kellett kifizetnem a 750 Ft-os 10e Ft alatti büntetőpénzt, és a 699-es szállítási díjat is. Nevetséges az egész. Szándékosan korlátozzák a megvásárolható termékmennyiségeket a max. darabszámokkal, hogy sok kisembernek mindig ki kelljen fizetni a 750-et is, mert kis jövedelmű emberek nagyrészt nem fognak 10e felett vásárolni. Nem hiszem hogy Szegeden 2-nél több Tescos kocsi járná a várost a kiszállításokkal, mert mind2 mai kiszállítás min. 1 órával a kért időpont előtt itt volt, 11:30-11:50-kor jöttek, és 12-14 órára kértem, tehát nincs sok szállítanivalójuk. A 90247-ben írttal nem értek egyet, hogy veszteséges a Tesconak a házhozszállítás.
-
kovaccss
tag
90240: Kínában még milliószámra van rengeteg, a 90-es évekből származó alkatrész, olyan nincs hogy csak úgy elfogy, meg a szemétből kéne kiszedni. A hobbimhoz még EPROM kell, nem használhatok mást, a 80-as években gyártott számítógépekhez kell.
A kínai posta olyan, amilyen, nem én kértem hogy ilyen legyen, nem ingyen postával küldettem soha semmit, mert kellett a rendes tracking, és csak gyorsabb így, mint a free, inkább fizettem 3-4 USD-t a postára.
Aliról sosem vásároltam, nem tetszik, nagyrészt ugyanazok vannak ott is, meg az eladók is nagyrészt ugyanazok, mint az ebayen, itt van vevővédelem, pénzvisszaadás, volt már erre szükség.Mi van ezzel a Kínából ÁFA fizetés, meg 3500 Ft-os posta ügyintézési díj (90244), VÁM, meg egyebekkel? Azt se tudom az UK-s EU-ból kilépéssel is mi fog változni. Hol lehet ezekről magyarul olvasni? Feb. 12-től kínai újév 2-3 hétig, előtte kell még bevásárolnom. Ha már Kínából se lehet olcsón alkatrészt vásárolni, akkor nagy baj lesz, mert máshonnan többszörös áron semmi sem fogja megérni. A késztermékek (pendrive, stb.) Kínában is kb. a magyar árakon vannak, csak az alkatrészeket éri meg kintről venni. Éppen elég izgulni azon, hogy 2 hét alatt megkapom-e, meg hogy hamisat küldenek-e. Volt hogy használt, programozott EEPROM-ot kaptam, még jó hogy 1 mp törölni. De működtek.
90247: Félreértetted, Szegeden csak a Tesco és a Príma szállít házhoz élelmiszert és hasonlókat, más boltnál nincs ilyen. Nem az számít milyen márkájú az ásványvizem, mert lehet kapni a Reálban, a Sparban is (Theodora szénsavas). Jópár más fajtából még a kis Reál boltban is 40+ üveggel van, Szentkirályi, Mizse, Naturaqua, stb., pont a Theodorából van a legkevesebb mindenütt. Mi akadálya, hogy Theodorából több legyen a boltokban? Meg miért csak a boltok kis részében lehet kapni? A Balatonnál (Mindszentkálla) van a kút, az év 365 napján 24 órában jön fel a víz. Hogyan lehetett olyan, hogy tavaly máj-ban mindenütt elfogyott??? Ezt magyarázza meg valaki, hogyan fogyhat el valami, ami nonstop jön ki a földből? Meg hogyan lehetett olyan, hogy máj. körül 6-12 üveg/emberre korlátozták a vásárlását, a boltba bemenve is? Tudom, ez volt, mert jártam így, nem hittem a fülemnek, hogy nem engedtek többet venni a vírus miatt, a biztonságiakat akarták odahívni. Megkérdeztem tőlük, hogy mi köze a vírusnak az ásványvízhez? Simán palackozzák, hermetikusan lezárják! Nem tudtak válaszolni. Az se igaz, hogy kevesen isszák, mert akkor már lezárták volna a kutat, ha nem érné meg működtetni. Végigkóstoltam 15+ fajtát x éve, csak ezt az 1-et tudom meginni. Az Anna víz évekig jó volt nekem, oda jártam 2 literes üvegekkel biciklivel, aztán nem tudtam már meginni, vége. A csapvíz ihatatlan mocsok Szegeden, 30 éve is az volt. A WC tartályt megnézheti bárki, undorító, büdös vastag barna mocsok van benne (ez van nálam is, 10 év alatt is ez volt), aki csapvizet iszik, ezt issza! A csapvizet mosásra, fürdésre, főzésre (a főzés lehetetlen ásványvízzel, vagy Anna vízzel, próbáltam, ehetetlen lesz), takarításra se szabadna használni, csak WC lehúzásra jó. Csak biciklim van, hiába van a Tesconál előre rendelés és a Tescoban személyes átvétel, ehhez kocsi kéne. Amúgy is mi értelme előre rendelni, ha el kell mennem érte a boltba? Biciklivel csak 12 üveg vizet tudok elhozni, 6 = 1 zsugor elöl a kosárban, és 6 hátul a csomagtartón.
-
kovaccss
tag
Egyszerű dolgokat is lehetetlen kis mennyiségben beszerezni Szegeden. 1 átlagos ásványvízből évek óta nem tudok rendesen venni, mert pont ebből rendel minden bolt (Reál, Spar, mindegy, a Tesco nem) keveset, heti 3-4 zsugorral, ami 6×1,5l. Csak nekem kell heti 12×1,5l. Tavaly máj-tól még rosszabb lett a helyzet, már az Árkád nagy Sparban se volt, meg a Reálban, a kisebb Sparban, stb. se, a rókusi krt-i nagy Tescoba kellett mennem, csak ott volt. Azóta is ez a helyzet, meguntam hogy potyára menjek a boltokba biciklivel, meg mindig kérdezgessem hol, melyik napon, mennyi víz fog érkezni, stb.. De így se jó, mert csak a Tescoból lehet házhoz hozatni (az Auchanból sem, a Cora-ból se lehetett), csak ez maradt. Itt meg max. 24 üveg/rendelésre van lekorlátozva, ami kevés, csak 2 hétre elég. Pluszban még büntetnek is azzal, hogy 10e Ft alatti vásárlásnál (100 Ft körül van 1 üveggel, sosem érem el ezt) 750 Ft összekészítési/vásárlási díjat is kell fizetnem (párszor elengedték egy részét, vagy 1 doboz italt, stb. küldtek, de ezekkel nem segítenek) a 700-900 Ft kiszállítási díjon felül. Az ingyenes 80-as számukon felhívtam a Tescot, hogy ez így nem jó, min. 48 üveggel kéne rendelnem, hogy 1 hónapra elég legyen, de ez lehetetlen, nem tehet semmit. Kiderült hogy 80 kg a max. kiszállítható mennyiség 1 embernek, beleférne 48 üveggel, 48×1,6 kg=77 kg. Mást nem veszek így, ott a nagy piac a napi kajákra.
Nevetséges mi megy Mo-on. Csak a rókusi krt-i áruház (Tesco) raktárkészletéből lehet házhoz hozatni, nem számít mi van a többi szegedi Tescoban. A hab a tortán, hogy pl. a 0,5l-es ásványvíz 5-6 éve még drágább volt a legtöbb kisboltban (Reál, Coop, stb.), mint az ugyanolyan 1,5l-es. A Tescoban néztem most, 1,5l 115, 0,5l 100 Ft. Ez hogyan lehet törvényes? Már elérték, hogy ha kicsit is, de olcsóbb legyen a kisebb. Sőt most látom, hogy 1 boltban 1,5l 110 (73/l), 0,5l 100 (200/l), 0,33l 85 Ft (255/l). Újrakezdik a 0,33 literessel!
Az meg milyen baromság, hogy a mai napig nincs meg az árukészlet nagy része a Reál, CBA, Coop, Aldi, Lidl, Penny weboldalain? Semmi webshop, csak az akciós termékeket látni ezeknél. Ez hogyan lehetséges? Csak a Tesconál, Sparnál (kevés termékkel a Prímánál is) van webshop és terméklista. Hogyan hasonlítom össze hol mi van és mennyiért, meg egyáltalán hogyan tudom meg hogy hol mi van, ha nincs meg a neten? Még mindig akciós újságokat nyomatnak (sosem olvasok ilyet), mint 25 éve, vicc. Nem fogom végigjárni az üzleteket hetente.
-
kovaccss
tag
Közben rákerestem pár Szkarabeuszos tiltott anyagra. A Kálium-permanganát és az ecetsav-anhidrid forgalmát törvény korlátozza, mert drogok előállításához használható. A többi anyag meg robbanóanyagok, stb. gyártásához is használható, meg mérgező, és/vagy mérgező részekre bomlik, ezért tiltják. A nátrium-tetraborát = bórax. A kloroform = CHCl3, ez simán foszgénre (COCl2, méreg) és sósavra bomlik magától is. Stb.. Akkor is röhej hogy a tiltottakon kívül mi minden megvehető ott legálisan (az acetontól a kénsavig csak az egyszerűbbeket írtam le), és vannak még ilyen boltok Mo-on. Akkor még ott az ebay is, stb.. A HF pl. az üveget is oldja, 10e Ft 1 liter, már csak szórakozásból is mekkora kárt lehetne tenni csak üvegtárgyakban is 1 literrel, nem mondok példákat. A KOH még a NaOH-nál is erősebb lúg.
90236-ra: Sok rozsdamentes acél csavar, stb. is kijött, amikor a bizmutos eladó termékeit néztem, tényleg sokminden kapható, ami Mo-on nehezen beszerezhető, és/vagy drága. Egyetértek azokkal, amiket írtál. Néhány éve a hobbim miatt kellett csavarokat is vennem, a közeli csavarboltban (a nagykörúton a Csavarker, Szeged) csak 4 mm-es, vagy nagyobb volt, pedig nekem kellett 5-10 db 2,5 és 3 mm-es is. Ezért külön másik, elektronikai alkatrészboltba kellett mennem, a RET-be, előtte megrendelni ott. Vicc. Ráadásul a RET is egyre rosszabb, csökkentették a nyitvatartást, mert az a nő, aki 20-30 éve ott dolgozik elérte a 40 ledolgozott évet, és már csak csökkentett munkaidőben vállalja. Mi ez a baromság? Egy ilyen bolt EGY emberhez EGY alkalmazotthoz igazodik??? Mi lesz, ha elmegy nyugdíjba, vagy meghal, vagy felmond? Bezárják a boltot, mert nincs senki, aki úgy ért az alkatrészekhez, meg a rendszerhez, mint ő? Mire valakit betanítanak min. 1 év, addigra csődbe megy a cég. Vicc az egész.
Van még 1 érdekes jelenség a RET-nél, meg máshol is láttam. Az 1990-es években gyártott, régen elavult, alig használt, és azóta a raktárban álló termékek árát évről-évre emelik, mintha mostani, friss, modern termékek lennének. Pl. az EPROM-ok, és EEPROM-ok. Pár éve kellett 1 MB-os EPROM, még most is 2500/db-ért van a boltban. Most néztem, Kínából 10 db 6e Ft + 1e szállítás. 10 db a RET-ben 25e, és nekem kell elmennem a boltba, mert még Szegedről-Szegedre is 1e+ díjat számolnak fel a szállításért! Azért, hogy 2 km-re elhozzák! Hiába akarok Európából venni, hogy ne Kínából kelljen 2 hét szállítással, csak 1 hetet kelljen várnom, Németo-ban, Lengyelo-ban, UK-ban, stb. már drágák, és a posta se 3 USD, hanem 7-15 €, ott vagyok, mint a RET-nél.
Egy 2 MB-os EPROM a RET-ben még mindig 5e Ft, Kínából ugyanannyi, mint amaz. A RET-ből 10 db 50e Ft lenne, Kínából 7e!
Meg olyat csinálnak a RET-nél, hogy dec. 21-én bezártak, és jan. 11-én nyitnak, csak mert, és ez a TERVEZETT nyitás időpontja, még változhat, lehet később is. 3 hét szünet. Röhej.Meg mindenféle helyről kellett rendelnem egyéb alkatrészeket, a Szatellitből (megszűnt, a helyén nyílt bolt is, csak a RET maradt egy 160e-es városban, egy megyeszékhelyen!) Bp-ről a HQ elektronikából, az Elektrokonthából, stb.. Aztán a lengyel TME-ből (onnan postázták, mert nincs Bp-en raktáruk, nevetséges), és persze Kínából is. A Conrad egy külön vicc, mert ők is szinte mindent a német raktárból küldtek 8-10 éve, 7-10 napos szállítási határidővel! 1-szer vásároltam tőlük, elég volt. Hiába van magyar oldaluk, ha a cuccok nagy része nem Bp-en van. Most néztem, a cuccok nagy része még mindig csak rendelhető, 3-7 munkanapos szállítással. Hogyan létezhet 2021-ben ilyen nagy cég, ami így működik? Érthetetlen. Kínából 2-szer volt pár éve, hogy 8-10 nap alatt ideért a cucc China posttal 3 USD-os postaköltséggel! Németországból ugyanannyi idő a szállítás, mint Shenzenből???
Miért vagyok Mo. 4. legnépesebb városában, ha szinte mindent nem hogy Bp-ről, de külföldről, sőt Európán kívülről kell megrendelnem, mert nincs helyben, vagy ha van is, sokszoros áron adják? Ezzel az erővel lakhatnék egy ásotthalmi tanyán is (max. 1 nappal később ér oda minden postával bárhonnan, mint Szegedre), nem sokkal vagyok jobb helyzetben, hogy Szegeden vagyok. Már pendrive-ot, SSD-t, stb. is Bp-ről kellett vennem, mert postával is olcsóbb, mint helyben Szegeden venni. DDR3 RAM-ot, stb. meg hardverapróról vettem X városból. A mai napig nincs egyetlen nagy központi számítástechnikai bolt se Szegeden, csak 10-15 kis bolt. Ez hogyan lehetséges? Miért nem keletkezett 1 nagy cég? Senki se vásárolt fel senkit? Sok más területen sincs 1 nagy bolt.
Most van itt 1 hirdetésem, egyszerű dolgokat lehetetlen Mo-on beszerezni, senki nem írt még erre. A probléma nagy részét leírtam a hirdetésben. Külföldön is csak pár helyen találtam a keresett dolgot, de túl drága, és messze van, és még nekem kell összeforrasztanom. 3 éve még simán lehetett 3 USD/db-ért (900 Ft) venni a képen lévő DIP chipeket, aztán hirtelen mindenki a többszörösére emelte az árat Kínában. Vége lett az olcsó chipeknek. Most a legolcsóbb 3500 Ft/db, ennyiért nem éri meg. -
kovaccss
tag
A fenét, mindenki a lehető legtöbbért akar mindent eladni, hogy minél többet kaszáljon rajta. Senkit nem érdekel hogy Mo-on milyen jövedelmek vannak. Havi nettó 2000-3000 €-ból (700e-1m Ft, Észak és Nyugat-Európában ezt simán megkereshetik a helyi lakosok, a magyar bevándorlók nem) én is másképpen költekeznék.
Válaszolt a Szkarabeusz: Poly(acrylic acid) partial sodium salt (nátrium-akrilát) 500 g 68900 Ft+Áfa. Poly(acrylic acid) partial potassium salt (kálium-akrilát) 1000 g 51870 Ft+Áfa. Megrendelés esetén fizetési mód előreutalás, a szállítási határidő kb. 2-4 hét.
Erre írtam hogy mi ez? Nekem a 10-20e/kg postával drága. A válaszuk ez volt: A megadott árakon tudjuk szállítani mint laboratóriumi anyagot.
Erre írtam: Nekem nem kell szuper drágán előállított szuper tiszta laboratóriumi minőségű anyag, elég a sima olcsó módszerrel előállított termék, mint az ebayesek. De kis mennyiségben (1 kg) postával 10-20e körül vannak, ahol több a postadíj, mint a termék ára. 5-10 kg-tól érné meg venni, de nem kell ennyi. Minél kisebb kiszerelésű annál drágább, minél nagyobb kiszerelésű annál olcsóbb, de egyik se jó nekem, mert mire a kg-onkénti ár jó lenne, már 25 kg-ot kéne vennem. Hiába van USA-ban 50 font = kb. 25 kg 65e Ft-ért, ahol 1 kg kb. 2600 Ft-ra jön ki, amikor nem kell 25 kg, és nem vásárolok USA-ból. [link]Érdekes ez a cég, mert ez van ott: Előírások szerint az alábbi vegyszereket magánszemélyeknek nem adható, amennyiben ezekre rendelés érkezik, automatikusan törlésre kerül: Kálium-permanganát, ecetsavanhidrid, hidrogén-peroxid, salétromsav, metanol, toluol, kloroform, nátrium-tetraborát, diklór-metán, króm és higany vegyületek.
Miért pont ezek tiltottak? Végignéztem, találtam még sok veszélyes, maró, gyúlékony, és mérgező anyagot, akkor ezeket simán megrendelhetem? Aceton, formaldehid, NaOH (nátrium-hidroxid), HF (hidrogén-fluorid), CaOH (kalcium-hidroxid, oltott mész), KOH (kálium-hidroxid), 96%-os kénsav (H2SO4), 37%-os sósav (HCl), stb.. A látott vegyszerek elég nagy része káros az egészségre, sőt van tiszta fém ólom is, ez is mérgező, a bőrön át is. Van fém nátrium is, vízbe dobva elbontja a vizet, és nagy hőfejlődése közben meggyullad a hidrogén, és szétfröccsen az egész. Nem értem, a simán megvehető anyagokból is sokféle dolgot lehet csinálni, ha valaki olyan, hogy ártani akar valakinek.Néztem a 90229-es eladó termékeit, van neki tiszta bizmut, erbium, indium, vanádium, kén, rénium, réz, szelén, ittrium, kobalt, arany, tantál, germánium, volfrám, zink, nióbium, lutécium, szamárium, magnézium, molibdén, diszprózium, holmium, nikkel, európium, prazeodímium, króm, stb., ár szerint csökkenően néztem a termékeit. Ez csak 26, és még van több is. Ezek nagy része ritka elem, érdekes. Plusz a világ legerősebb vas+neodímium+bór mágneséből sokféle van neki.
-
kovaccss
tag
A titános eladónál 100g akrilát 4 USD, 1200 Ft, és csak 3 db van neki. [link] Nevetségesek az árak.
-
kovaccss
tag
A Szkarabeusz KFT-nek írtam mailt, nem válaszoltak, ma du. felhívtam őket, még leltároznak, meg a beszállítóik is, alapból nincs nekik egyik poliakrilát se (mint az oldalukon se), talán a jövő hétre utánanéznek a beszállítóiknál, mert a héten még áll minden. Nevetséges, hogy nem elég hogy dec. közepétől jan. elejéig 2 hétig áll minden az ünnepek miatt, semmit se lehet venni, ami nem kari ajándék, meg elintézni, még várni kell 1 hetet, hogy a jan. 11-es héten beinduljon az élet. Nincs értelme erre a cégre várnom, mert nem lesz semmi, ha meg tudnak szerezni, ez is 10e/kg körüli áron lesz, mert mindenki ráteszi a hasznát, a gyártó, a szállító a nagykerhez, a nagyker, stb., a végén még rámegy a világrekord 27% ÁFA is. Amúgy sem vesznek komolyan engem, amikor elmondtam, hogy kb. 1 kg kéne csak a nátriumosból. Ha tonna nagyságrendben kéne nekem, mint cégnek, akkor könnyebb dolgom lenne. Eleve alig vannak olyan cégek, ahol vegyi anyagokat kis tételben magánszemélyeknek eladnak, csupa olyan cég jön ki a keresésekre, ahol nagy tételben adnak csak el.
Bezzeg 99,99%os Titán rudakat lehet olcsón venni, 10×250 mm-es rúd 10 USD = 3200 Ft. A 4,5 g/cm3-es sűrűséggel ez 88 deka. [link] Tehát 1 kg tiszta titán nincs 4e Ft, közben a nátrium poliakrilát 10+e Ft/kg. Beszarok. -
kovaccss
tag
Most nézem, 50%-os NaOH is van, érdekes. Nem találtam náluk semmilyen poliakrilátot. Ebayen találtam potassium polyacrylate-ot, ami kálium poliakrilát, 0,5 kg 2500 Ft, de Thaiföldön van. [link] Ez jó lenne nekem? Mennyire más, mint a nátriumos? Van még másmilyen hasonló anyag, ami sok vizet felszív, és zselés állagú lesz? Nem ragaszkodom semmihez, nem a termék neve, vagy összetétele alapján döntök.
-
kovaccss
tag
válasz
csoszogi #90217 üzenetére
Köszi. Nem írtam bele az előző üzibe, hogy értelmes áron kéne. A linkeden 250 g-os 18e Ft, az 1 kg-os meg 31400 Ft, és meg se néztem honnan, melyik országból küldenék, plusz a postaköltség. Kb. fél kg kéne, de max. pár 1000-ért. Simán csak magáncélra kéne, nem tudok sokat fizetni érte. Külföldről csak akkor vennék, ha 1 hét alatt ideér, és olcsó. Tudsz ilyet? Ebayen UK-ból 1 kg 10e+ 22 GBP posta, meg ilyeneket találok. Kínából nem vennék ilyet, feb. 12-én kezdődik ott az újév, ami 2-4 hétig tart, addig az ebayes eladók se dolgoznak, ki tudja ideérne-e ez előtt. De onnan se olcsó, 100 g-os 4-8 USD, stb..
-
kovaccss
tag
Hol lehet Szegeden, vagy Mo-on Nátrium poliakrilátot kapni? Sehol se találok, kertészeti, építési boltok, Obi, Szatmári, Calendula, Oázis kertészet, stb.. Csak nagyon nedvszívó pelenkákból lehetne kiszedni, de ez nem tiszta, sok más vegyi anyag is van ott. Valahogyan csak be lehet szerezni külön is ezt az anyagot. A TV-ben a bűvésztükköknél is használják, vizet öntenek fehér pohárba, aminek az aljában poliakrilát van (fehér granulátum), aztán lefelé fordítják a poharat, és nem folyik ki a víz, mert felszívta. Művészellátó (Victor H. u.) és pesti, stb. bűvészkellék boltokban sincs. Nekem nem erre kéne. Kell egy anyag, ami sok vizet fel tud szívni, és utána puha kocsonyás anyag lesz, ezért nem jó a szilikagél, mert ez kemény marad vizesen is. Hol keressem még?
-
kovaccss
tag
Az Ausztriás link nem működik. Ha valaki 2012-13-ban vett egy akkor 100e-es LCD TV-t, az nehogymár 20-25e-nél többet érjen most. Ilyen nincs. Ha most veszek egy 100e-es TV-t, már a boltból kihozáskor 80e-et ér. Akkor 5-6 év múlva már csak 20-25e-et fog érni, többet nem, akkor se, ha még hibátlan. A Sony linkeden 25e-ért adják a 2008-as 10 éves TV-t. Ennyiért nem kell 10 éves TV. A 82 cm-es 32e-es TV-t nem tudom mikor gyártották, a HDMI miatt gondolom hogy 2010 körül.
Nem értem hogyan lehet hogy még mindig több működő képcsöves TV van Szegeden hirdetve, mint hibátlan LCD. Vaterán és jófogáson is ez van.
Jobban jártam volna, ha 2011-ben 37-50 cm-es 10-15 éves képcsövest veszek 2-4e-ért, csak a scart csati a lényeg, meg hogy sztereó legyen, és színes. Ha azóta elromlott volna 2 ilyen, és most a 3.-at használnám, akkor is jobban jártam volna, mint a 2011-ben 18e-ért megvett 710MP-vel. Még mostanra se költöttem volna 18e-et a 3 képcsövesre. 7 év alatt nem romlott volna el 2-nél több. Szebb képük lenne a képcsöveseknek, mint a 710-esnek. A 15 éves képcsöves TV ára már nem csökken tovább, de a 710-esé csökkent, mert most 10e-ért is nehéz lenne eladnom. -
kovaccss
tag
Ez nem válasz arra, hogy miért nincs több 1000 db 4-5 éves használt TV, monitor hirdetve az országban. Min. fél-1 millió TV van az országban, min. ennyi ház és lakás van. Sokan nem használják elromlásig a TV-jüket. Vaterán főleg töröttek, hibásak vannak, meg képcsöves 10-20 évesek.
1452 termék van a használt TV kategóriában, ahogy beállítom a Csongrád megyét, 51 db lesz. Egyik se ér semmit. 1-10e-ért vannak képcsövesek. -
kovaccss
tag
Én nem akarok semmilyen wifit, meg filmeket nézni, smart se kell, nem használok wifit, butatelefonom van, nincs semmilyen hálózat, csak a router a PC-nél, meg a STB a TV-nek, ennyi. Simán a kábel TV-t akarom nézni rajta az IPTV-s STB-on HDMI-vel. Meg akkor használom monitornak a PC-mhez, amikor a 15 éves CRT kipurcan, hogy tudjak keresni másikat. Most nincs 100e-em csak PC monitorra.
-
kovaccss
tag
válasz
proper #79958 üzenetére
Ez sosem így működik nálam. Nem értem miért lehetetlen azt elvárni a gyártóktól, hogy 22-24 collban is gyártsanak olyat, aminek jó a képe, a hangja, van rajta elég csatlakozó.
Már az 55e-es T24E390-nél is az van, hogy ahogy kihozom a boltból, máris csak 40e-et ér. 3 évesen jó ha 25e-ért el lehetne adni.Miért nem lehet 4-5 éves használt TV-ket találni? A lakosság min. 10-20%-a cserélgeti 4-5 évente a TV-jét, a gazdagok, jómódúak nagy része, meg az átlagemberek egy része is. Hol adják-veszik ezeket? 4-5 éves TV az új árnak már a negyede, ezt még megérné megvenni, mert működne még 4-5 évig, és utána már alig csökkenne az ára. Ilyen kéne.
-
kovaccss
tag
10-es skálán min. 7-es minőség érdekel csak mindenből. Ez a TV max. 4-5, 50 Hz-es. Nem írja sehol hogy HD ready, full HD-t ír. Ennél kicsit jobb lehet a T22E390, most 45e. A TV-d konyhába jó, mint B TV, amit főleg csak hallgatsz. Nekem ez a szint nem elég. Pont ez a probléma, hogy a legtöbb TV ilyen színten van. Nekem jó hangú kell, mert nem tudok külön erősítőt venni a TV mellé.
-
kovaccss
tag
válasz
quailstorm #79952 üzenetére
Tudom milyen a CCFL, a 710MP is ilyen. sosem volt ennél jobb TV-m. Ezért akarok alaposan utánajárni mindennek, de ehhez nem kapom meg a szükséges információkat.
-
kovaccss
tag
Kik használnak Szegeden 22-24 collos TV-ket, vagy TV+monitorokat? Mindegyik érdekel, hogy milyen típusú, mennyiért, mikor, hol vettétek, elégedettek vagytok-e a képminőséggel, van-e bevilágítás, glowok, milyen a fekete, stb.. Legkésőbb holnap estére dönteni akarok a TV kérdésben, hogy milyet vegyek, és milyet ne.
Eddig a T24E390-et, a 24PFS4022-t, a 22PFS4022-t, a 22PFS4031-et találtam 22-24 collban. Ezek milyenek? -
kovaccss
tag
válasz
quailstorm #79940 üzenetére
Igyekszem pár napon belül megtudni hogy milyen a házban a másik lakásban az Invitel TV és net sebesség, minőség. Már azért megérné arra váltani, ha gyorsabb a net, és/vagy szebb a TV adások képe, még ha kb. ugyanazokat a csatornákat adják is kb. ugyanolyan árban, és a netár is kb. ugyanolyan, 6500 körül meglenne a TV+net.
-
kovaccss
tag
Akkor úgy látszik az egész városban a környékemen a legrosszabb a netsebesség és a TV adás minősége is.
Röhej hogy Telekommal 70 Mb a max., 100-120 Mb-et fizetek, közben sok helyen már 1000-2000 Mb van.
A TV képe is fos, pedig új kábel van a routertől a STB-ig.Nem értem miért nem cseréli már le az egész városban a Telekom a 30-40 éves koaxkábeleket optikaira.
Egyre öregebbek a kábelek, egyre többen egyre gyorsabb netet használnak, egyre több lakásban 2-3-4 netes eszköz is van (asztali gép már alig, helyettük laptop, tablet, okostelefonok, stb.), ennek nem lesz jó vége. Évről-évre lassul a net a környéken. -
kovaccss
tag
válasz
Lacielvtárs #79932 üzenetére
Ha szegedi vagy, miért Dunaújváros van a képen?
Digi nincs itt, ez nem panelház. A Digi nem visz netet, TV-t téglalakásokba, max. Bp-en.
A fos Telekom és a szintén fos Invitel van csak a házban. Tavaly chateltem az Invitellel, max. 150 Mb-es netet tudnak adni OPTIKÁN, pedig 100 és 250 Mb-es csomagjuk van. Ekkora baromságot. Messze vagyok a központjuktól, vagy ilyesmi gond lehet.A Telekom nettel mindig is gond volt, hiába jelentettem be hibára, nem lett gyorsabb, sosem mértem 70-80 Mb-nél többet a pesti Telekom szerverrel, pedig több éve 120 MB-es netem van. Ameddig 30 és 50 Mb-es netcsomagom volt, nem láttam hogy milyen lassú a rendszer, csak 120 Mb-re váltáskor. Már csak 50, 100, 250-es csomag van.
A TV adás is szemcsés, árnyékos, pedig IPTV. Ilyen volt a régi digitális beltérivel is, ami már nincs. Hiába váltottam IPTV-re és új STB-ra, nem lett jobb a kép. Ehhez a képminőséghez elég lenne CRT TV is. -
kovaccss
tag
válasz
quailstorm #79930 üzenetére
A mostani TV-mmel nem látom a különbséget a sima és a HD adások között, mert nem tud full HD-t.
Ma már nem éri meg full HD-nél kisebb felbontású TV-t venni, 5 éve se érte már meg. 4 és 8k-s TV-k vannak már. Csak Invitel kábel TV+net lehetne, 2-3 éve behozták a házba az optikai kábelt, de ugyanazt adják ugyanannyiért, mint a Telekom, nem éri meg erre váltani. A TV adás minőségéről nincs infóm.
A Telekom netsebesség se szuper, speedtest.nettel jó ha 70-80 Mb-es, netmánia XXL-em van, ez 120 Mb-es csomag. Most megnéztem, 60 Mb. Hiába váltanék 250 Mb-es csomagra, akkor se lenne gyorsabb. 1000 és 2000 Mb-et nem is lehet kiválasztani. -
kovaccss
tag
Ez aztán nagy segítség volt. Telekom IPTV szuper családi TV csomagom van 106 csatornával. Megválogatom mit nézek, nem TV-zek egész nap. Tudom hogy nem sok értelmes műsor van, de azért még találni ilyet. Reklámokat se nézek, meg fos sorozatokat se.
Azt nem tudom még, hogy milyen minőségű az IPTV HD kép, ha HDMI-vel kötök rá egy full HD TV-t.
Milyen felbontása van a Telekom HD adásnak? -
kovaccss
tag
válasz
csoszogi #79925 üzenetére
Ez mind szép és jó, csak még mindig nem tudom melyik TV típusokat érdemes megvenni, senki nem válaszolt erre, a prohardver TV összefoglalóban 2015-ig vannak a típusok. Csak nézelődni nem megyek ki az Auchanba, hogy hasraütve vásároljak, aztán itthon derül ki hogy fos TV-t vettem. Az Auchan oldalán alig van pár TV, árakat se látok. Bárcsak érnének valamit ezek az Orion, Sencor, Navon, stb. "márkák", de mind hulladék. Nem értem hogyan lehetnek ezek forgalomban. Így Samsung, LG, Philips marad, de ezek nagy része is hulladék.
-
kovaccss
tag
válasz
macilaci78 #79921 üzenetére
Hardveraprón alig van TV, monitorok vannak, nekem TV kell. Van helyben pár hibás cuccokat összevásároló, megjavító, és drágán eladó ember monitor és TV kategóriában is, de ők felejtősek. Az egyiknél pl. a 32 collos használt Orion LED TV 40e, amikor boltban az új 50e. A többi cucca monitor.
-
kovaccss
tag
Hol van Szegeden TV és monitor outlet bolt?
Volt 4-5 éve a Kálvária sgt-on kifelé menet a jobb oldalon a II Kórház után is egy nagy TV bolt.
Meg valami outlet is volt a Kossuth sgt-on kifelé menet a jobb oldalon a Rókusi krt. sarkánál, ahol kamionról leesett, stb. utólag javított TV-ket árultak kb. 20%-kal olcsóbban.
Ezekkel mi lett? -
kovaccss
tag
válasz
macilaci78 #79913 üzenetére
Nem fogok kibiciklizni a Metroba, meg az Auchanba se. A szabadkai úti Tesco+Euronicsba se. Voltam már az Expertben, a Media marktban, az Edigitalban, a Műszaki pincében. Csak a MM és az Edigital jöhet szóba.
Hozzám a MM van sokkal közelebb. Az Edigitalban ma du. 26 fok volt, láttam a hőmérőt. Ilyen iszonyú pazarlást, rövidujjú inget vettem fel a kabát alá, ingben majd megrohadtam 2 perc alatt olyan meleg volt. Az Árkádban is min. 23-24 fok volt a legtöbb helyen. -
kovaccss
tag
válasz
macilaci78 #79902 üzenetére
A Metro nagyker, nem? Voltam ott 6-7 éve, csak vállalkozói igazolvánnyal lehetett vásárolni. Csak úgy tudtam venni 1-2 dolgot, hogy a pénztárnál az utánam lévő igazolványával lett intézve. Ez változott már?
Most nézem, nincs is részletes terméklista a Metro oldalán. Nem fogok elmenni oda csak azért, hogy megnézzem mik vannak ott. -
kovaccss
tag
Igen, az Expert van még. Csak 7 helyen lehet Szegeden TV-t venni?
Volt 4-5 éve a Kálvária sgt-on kifelé menet a jobb oldalon a II Kórház után is egy nagy TV bolt.
Meg valami outlet is volt a Kossuth sgt-on kifelé menet a jobb oldalon a Kovács Autónál, ahol kamionról leesett, stb. utólag javított TV-ket árultak kb. 20%-kal olcsóbban.
Ezekkel mi lett? -
kovaccss
tag
válasz
martonx #79894 üzenetére
Nem veszek bárhonnan a neten 50-60e-es TV+monitort csak úgy, hogy hozzák házhoz. Amúgy sincs értelme, mert ezt [link] néztem ki, az egyetlen értelmes monitor+TV 24 collban, alig van árkülönbség, a szegedi Media marktban jó lenne venni, 2 év gari van. Az Edigitalban 55e-ért csak 1 év gari van.
-
kovaccss
tag
Hello. Hány helyen lehet Szegeden TV-t és monitort venni?
Ezeket tudom:
TV: Media markt az Árkádban, a Lófaránál a Műszaki pince, Tesco Szabadkai úton, és itt az Euronicsban is, Edigital Tisza krt., Auchan, ez volt a Cora.
Monitor: Media markt, Edigital.
Ezeken kívül hol lehet még, ami nem PC bolt? -
kovaccss
tag
válasz
kraftxld #75288 üzenetére
Ki mondta, hogy dolgozok, vagy dolgozni fogok? Soha többet senkinek nem fogok egyetlen másodpercet se dolgozni. Csak magamnak dolgozok, csak olyat csinálok, amiből csak nekem van hasznom, senki másnak. Engem senki nem fog kizsákmányolni. Inkább használok 10 éves cuccokat, de akkor se veszek semmit a mesterségesen magasan tartott árakon, használtan se, újan se, lásd flash nand chipek az SSD-hez, stb.
-
kovaccss
tag
Hogyne, ha elromlik, majd én javítgatom pákával a monitort, TV-t, stb. Ha értenék hozzá, akkor is lehetetlen, mert egyre rövidebb ideig kapható alkatrész mindenhez, ahogy letelnek a garik, még talán 1-2 évig vannak alkatrészek, aztán vége. Vegyek hibás cuccokat csak az alkatrészek miatt? A nagy részükben ugyanazok lesznek a rossz részek. Mi lesz a lakásomból, lomtár? Voltam a Szent Mihály PC bontóban, nem lesz ilyen a lakásom.
-
kovaccss
tag
válasz
Lehiñito #75269 üzenetére
A 75254-ben írtak érvényesek. 5-6 éves monitorért, és/vagy TV-ért nem akarok 15e-nél többet adni. Esetleg 20e-ig elmegyek.
2017-ben már nem itt kéne tartani a kínálatnak és az áraknak, mert még mindig luxusnak számít a HDMI bemenet, nincs is ilyen új 40e alatti TV, plusz még mindig LED LCD-ről beszélünk, amikor már 8K-s cuccok is vannak, meg itt az OLED.Májküll. 1,5m-re van a mostani 17 collos TV-m. A full HD-st is ilyen messziről fogom nézni, de mehet max. 2m-re, ennyi hely van. Ezért is elég lenne a 19-23 collos.
-
kovaccss
tag
válasz
Vesztor87 #75267 üzenetére
Az, amit a 75264-ben írtam. Belinkelted a legolcsóbb Iponos full HD-s TV-t.
Valaki linkelte a használt monitoros pesti boltot is, monitorcentershop.hu. 0 db HDMI csatlakozós full HD-s monitor van a listában, még a 110e-esnek sincs. Tessék. [link]
Csak VGA, DVI-D, displayportos van, az alaplapomon nincs DP port. Amúgy meg TV-nek kéne a monitor, az IPTV-re csak HDMI-vel tudok full HD-ben csatlakozni. -
kovaccss
tag
-
kovaccss
tag
válasz
FoxiestFox #75258 üzenetére
A 75254-ben leírt áron kéne a monitor, ami jó TV-nek, az a reális ára.
Az iponban csak az 1920×1080-at írtam be, mással nem szűkítettem a találatokat, ár szerint növekvő sorrend, tessék. [link]1-- Itt a Philips 22PFH és a 22PFT, 4e van köztük, pár csatlakozó, stb. csak a különbség. Mindig ez van, 4-5e-es lépésenként kapok egyre jobbat, aztán nagyobbat, stb. Amikor vettem a PC-t, akkor is ez volt a CPU-knál, alaplapoknál. Ezért vesznek a legtöbben 80-150e-ért TV-t. A 82 centiseknél a legjobb az ár/érték arány, és a legnagyobb a választék, a kisebbek nem annyival olcsóbbak, amennyivel kisebbek, amennyivel kevesebbet tudnak, stb., ezért nem éri meg megvenni. A nagyobbak meg a több tudás és a nagyobb méret miatt drágábbak.
2-- Tudnának 17-19 collos full HD-s, vagy éppen 4K-s, 8K-s TV-ket is gyártani, csak nekik nem éri meg.
3-- Plusz a kisebb modellekbe még gyengébb minőségű alkatrészeket raknak, le vannak butítva. Ezért se éri meg kicsit venni. Lehet kicsit, lassút, stb. venni, de az lesz a vége, mint a 710MP-mnél, trágya kép.
Ezekkel kényszerítik az embereket a nagyobb, drágább TV-k megvételére. De én nem megyek bele ebbe a játékba. -
kovaccss
tag
válasz
madstunt #75253 üzenetére
Ezt nekem írtad?
Miért nem hirdet senki 3-5 éves IPS full HD monitorokat, TV-ket, SSD-ket? Régen lejárt mindről a gari.
Sokan vettek már 2010 óta (ekkor jött be az IPS panel) másikat, nem az 1.-t használják.
SSD is van már 7-8 éve.
Hol adják el az emberek ezeket?
Egy csomó PC, stb. alkatrészt csereberélnek állandóan az emberek.A Samsung 710MP monitor+TV-ért 2011 nov-ben Bp-re mentem el, a Népligeti buszpályaudvarhoz hozta az eladó, buszon hoztam haza, 18e volt, 2005-ös. Ilyet többet nem tehetek, mert már nincs meg az 50 és 90%-os utazási kedvezményem. Meg amúgy se tennék. Postán nem vehetek TV-t, se monitort. Ezért nem nézek Szegeden kívülre.
2009. ápr-ig lehetett kapni 85400-ért. [link]
2,5 év alatt 85e-ről 18e-re ment le az ára. Nem tudom 2005-ben mennyiért volt újan, akár 100e is lehetett.Miért nem tudok most 6 éves IPS full HD-s monitort, vagy TV-t az új ár ötödéért 12-16e-ért venni? Újan ezek 60-80e-ért voltak 5-6 éve.
-
kovaccss
tag
Használt, hibátlan, 17-23 collos, IPS-es, 1920×1080-as, 16:9-es, HDMI-s monitort keresek szegedi személyes átvétellel. Fontos hogy IPTV set top box-szal jól működjön HDMI-vel, TV-nek kell.
60-256 GB-os hibátlan SATA3-as, 2,5-es SSD-t keresek szegedi személyes átvétellel.
-
kovaccss
tag
Használt, hibátlan, 17-23 collos, IPS-es, 1920×1080-as, 16:9-es, HDMI-s monitort keresek szegedi személyes átvétellel. Fontos hogy IPTV set top box-szal jól működjön HDMI-vel, TV-nek kell.
60-256 GB-os hibátlan SATA3-as, 2,5-es SSD-t keresek szegedi személyes átvétellel.
-
kovaccss
tag
válasz
quailstorm #75168 üzenetére
Túl lassan csökkennek a monitor árak. Mire értelmes ára lesz, nem éri meg megvenni, mert 10-15 évesek lesznek. Minden túl van árazva, újan is, és használtan is.
Most jöttem haza a szent mihály u-i PC bontóból. 1999-2005-ben gyártott CRT és TFT monitorok, és CRT TV-k vannak hegyekben, össz. min. 40 db. Kb. a legnormálisabb egy 2003-as Samsung syncmaster 76x volt, XP-vel 1280×1024 75 Hz volt a max., amit tudott. Csak 1 fokkal jobb, mint az enyém volt. Ezek 4e-ért vannak. 1600-at tudó CRT nincs, full HD-s, vagy IPS-es TFT sincs. 2002-5-ös TV-k és TFT monitorok 12-20e-ért vannak. Még ITT TV is van. Egy 21 collos CRT HP monitor is volt, kb. 30 kg.
Az egész bolt olyan, mintha megállt volna az idő, DDR1-3-as RAM-ok (DDR3 max. 1333), minden 10-15 éves. Van 3,5-es floppy meghajtó, meg IDE HDD is, és fantasztikus DDR2-DDR3-as, 512 MB-os PCIe videókártyák 8500-ért, 9800GT, HD4800, HD3870, stb.. Ezek is 10 éves cuccok, a 2 HD-sről 2008-as cikkek vannak. Persze SSD nincs, mert senki nem visz be oda SSD-s gépet bontani. Még 1155-ös 4 magos, i5-ös CPU sincs, hogy feljavíthassam az i3 3225-ömet. Persze hogy nincs, ez 2012-ben jött ki, még nincs 10 éves.
Ebből is látszik, hogy 8-10 évnél fiatalabb monitort, stb. nem lehet itt venni.
De máshol miért nem lehet venni? Hol vannak azok a cuccok, amiket 4-8 éves korukban adnak el? -
kovaccss
tag
válasz
quailstorm #75166 üzenetére
Dehogynem, bárki segíthet nekem. Csak nem szeretek értelmetlen dolgokat csinálni, pl. CRT-ről 10 éves TN-re váltani, amiknek gyenge volt a képük már újan is. Szomorú, hogy 2017-ben még mindig ilyen drágák a normális IPS, vagy jobb monitorok, pedig nincsenek nagy igényeim az 1200-1600-as felbontással, a 75 Hz-cel, a 17-19 collos mérettel, meg a normális képminőséggel, ami monitorról lévén szó, elég fontos. Ilyenek 12 éve is voltak már. Nem 4-8K-st akarok fillérekért. A full HD-s PC monitor se lenne nagy kérés.
A TV-met is min. 1920×1080-asra kéne cserélni, hogy a full HD-s IPTV csatornákat tudjam nézni. Ez 2017-ben nem kellene hogy luxus legyen, mégse tudom elérni. -
kovaccss
tag
válasz
quailstorm #75161 üzenetére
A 22 collos Fujitsu B22W-6 típusú TFT monitor mennyire ajánlott, vagy nem ajánlott típus? Még TN-es.
Itt találtam tesztet, ráküldtem a fordítót, nem valami szuper. [link]
És a Benq T2210HDA? -
kovaccss
tag
válasz
quailstorm #75159 üzenetére
Várom az adatokat, hogy hol lehet 1280×960-as (ez a 4:3-as képarány) működő CRT-t venni pár 1000-ért, vagy ingyen szerezni Szeged belterületén.
Azért gondoltam hogy min. 1600×1200-as CRT kéne, mert a most elromlott 1280×1024-es volt, és 1152×864-en kellett használnom, mert ez volt a max. felbontás 75 Hz-en. Az 1280-at csak 60 Hz-en tudta, amit nem bírok. Ez a keresett monitorra is érvényes, min. 75 Hz-en kell tudnia az 1280-at, vagy 1600-at. Ez nem nagy elvárás, hogy csak ennek kell megfelelnie a monitornak, amikor 8-16K-s felbontásnál tart már a technológia.
Amúgy van 2048×1536-os, 75 Hz-es CRT is hirdetve. [link] -
kovaccss
tag
válasz
quailstorm #75157 üzenetére
Hol írtam ilyet? 2008-ban vettem használtan 6e-ért a 2003-as CRT-t, tegnapig bírta. 9 év alatt 6e-et költöttem monitorra. Ezt kell megismételni.
-
kovaccss
tag
válasz
quailstorm #75154 üzenetére
Haha, használt monitorok 17-125e-ért. Ha 25e-et költhetnék használtra, akkor 35-40e-ért újat vennék.
-
kovaccss
tag
válasz
azbest #75152 üzenetére
Pont ezt látom én is, azokat a monitorokat hirdetik, amik gyenge képminőségűek, ezeket cserélték jobbra. Ha nekik nem jók már, akkor nekem se. Nincs értelme CRT-ről 10 éves TN-re váltani, pláne akkor nincs, ha 10e-ért van. A bontókban, használtcucc kereskedőknél is 2003-2009-esek vannak, mind TN-es.
Az nem normális, hogy 10-15 év alatt esik a monitorok ára az ötödére (50e-ről 10e-re), más műszaki cikknél nem ez van. Az újan 50e-es monitornak, TV-nek 5 év múlva már 10-12e-be kéne kerülnie.
A CRT 30 kg, 15 éves, hiába 5-6e, a TN hiába 5-10e, nem jó, IPS-es nincs használtan 10e körül, az új IPS+ normálisak meg 40e fölött kezdődnek. A 25-35e-es újak nem sokat érnek, ahogy látom, és még mindig sok a TN-es. Márpedig 4 jegyű összegből kell megoldanom a monitorproblémát min. 5 évre. -
kovaccss
tag
válasz
FoxiestFox #75147 üzenetére
Hol van az a sok ember, aki 2010 óta, amikor már voltak IPS-es monitorok, 1-2-szer eladták az IPS-est, és újabbakat vettek? Miért nem látok 4-6 éves IPS-eseket hirdetni?
-
kovaccss
tag
válasz
FoxiestFox #75144 üzenetére
Szegeden alig van pár PC bontó, régen nincsenek már CRT monitorok, mint ahogy újat se lehet kapni boltokban. A Szt. István térnél lévő pince bontóban noname kicsi TFT-ket láttam már pár éve is, ezeket nem lehet megvenni, nem éri meg.
Ingyen elvihető is érdekel. 2008-ban úgy vettem meg a CRT-t, hogy mikor elromlik, simán vehetek IPS-est, vagy jobbat használtan 10e körül. Hát nem ez a helyzet.
Nem értem hogy 2003-2009-es gyártású TN paneles lapos PC monitorok miért 5-15e-ért vannak hirdetve. Ennyiért már 4-6 éves IPS paneleseket kéne kapni.
Ha valaki 2011-13-ban 50e körül vett egy új IPS monitort, a boltból kihozáskor már csak 40e-et ért, a 2 év gari letelte után már csak max. 20e-et kéne érnie, 4-6 évesen 10e körül kéne lenni az árának.
Képcsöves 2002-7-esek is 5e körül vannak.
Hol vannak a 4-7 éves IPS használt monitorok? -
kovaccss
tag
Még mindig keresek hibátlanul működő, 17-22 collos, 1600-as felbontású CRT PC monitort. Minél később gyártott, annál jobb. Szegedi átvétellel, jó lenne ma, vagy holnap.
-
kovaccss
tag
válasz
quailstorm #75137 üzenetére
Hello. Hogyan lehet megnézni a hardveraprós hirdetéseidet? Az adatlapodon nincs erre link.
Sík képcsöves min. 1600-as, 75 Hz-es CRT kéne, vagy jobb lapos, de nem TN paneles. -
kovaccss
tag
Hello. A ma esti szegedi viharsorozatban elszállt a PC monitorom, nem bírta a villámot. Szomorú, hogy egy 2003-ban gyártott monitornak így lesz vége, Samsung syncmaster 763MB, CRT, 1280×1024, 75 Hz, 17 coll, VGA.
Sürgősen szükségem lenne egy másik monitorra, lehetőleg mai átvétellel, a 763-as paraméterei elegendőek, lehet nagyob felbontású, pl. 1600×1200-as, CRT előny. Inkább 8-10 éves CRT, mint valamilyen 10-12 éves TN paneles, csak ilyeneket lehet látni 5-15e-ért használtan vaterán, jófogáson, hardveraprón. IPS-est, vagy jobbat nem találtam használtan Szegeden. -
kovaccss
tag
74248 FoxiestFox A garantált 15 és 2 Mb, nehogymár a végén ezzel megelégedjek, amikor 120/10 Mb-ért fizetek.
Meddig lassul még? A hálózatot nem fejlesztik, de egyre többen neteznek, és egyre többen a max. 120 Mb-es csomaggal.74249 r0by Nyilván Gb-es a hálókártya, a modem (EPC3925), a kábel, ez CAT 5E-s.
74250 azbest Írtam hogy Telekom, és koaxos hálózat.
74251 Rick4 Hogyan lehet megtudni, hogy az én ágamon hányan milyen nettel vannak rajta?
A szomszéd ház padlásán van egy TV erősítő, gondolom a netre is van. Mivel mérted az 1. képen lévő adatokat?
Most is 84 Mb-et mérek. A környéken mindenkinél kb. ennyi lehet.74256 fecus Lásd amit itt foxnak írtam. Nyilván nem úgy csinálták meg a hálózatot, hogy bármikor mindenkinek meglegyan a max. 120 Mb sávszélessége. Ezért lehet az, hogy 80 körül mérek mindig. 2-3 éve még meglehetett a 100-120 Mb, mert kevesebben és alacsonyabb csomagokban voltak. Kár hogy nem váltottam hamarabb 120-asra, de csak lassan csökkentek az árak. Mindig akkor váltottam, amikor eggyel gyorsabb netcsomag kicsit olcsóbb lett, mint az aktuális. TV-nél is ez volt, csak ott az árakra, analóg 2-es, majd 3-as csomag, aztán sima digitális közepes csomag, aztán IPTV családi, majd most szuper családi csomag. Elértem a maximumot a netnél és a TV-nél is. Minicsomagok nem kellenek, HBO, stb.
Szomorú hogy a Telekom megteheti, hogy már több éve van 120 Mb-es csomag, és egyre lassul, nem fejlesztik. Máshol meg 1000 Mb-et csináltak már min. 2 éve, lásd Digi. Mostanra minden min. 20e lakosú városban optikának kéne lennie min. 2-3000 Mb-es nettel havi 2e-ért.
-
kovaccss
tag
A város melyik részén laksz? Hogyan és meddig baszogattad őket?
Nálam is ez lesz, mert 16-án bementem az Árkád Telekomba, hogy 70-80 Mb van a 120 helyett. Azt mondta hogy hívjam a 1412-t, mert a szervízesek tudnak csak ránézni a vonalra a rendszerben, az ügyintézőnek nincs ehhez jogosultsága, azaz nincs jelszava ebbe a részbe belépni. Meg töltsek le valami file-t, ott látom a sebességet, a net nem lesz gyorsabb.
Röhej a köbön. Szarnak mindenre.
Nekem nem torrenttel, hanem a sima nettel kell az, amiért fizetek. Amíg 30 és 50 Mb volt, mindig megvolt a max. Nem lehet hogy 70-80-nál van a plafon. Most 77-et mértem, a beta.speedtest.nettel 73-at.
A netes szerverek nagy részének nem lehet gond 120 Mb-tel, azaz 15 MB/s sebességgel küldeni az adatokat.
Pedig reméltem hogy a Telekom felturbózza a sebességet és csökkenti az árakat, mert 2014-ben behúzta a házba az Invitel az optikát, max. 150 Mb-et tud itt. A Telekomnak már van konkurenciája, de ez se ér semmit, mert kartelleznek, 95%-ban ugyanazokat a csatornákat, meg szinte ugyanakkora net sebességet adnak pár 100 Ft árkülönbséggel. Nincs értelme Invitelre váltani, mert ott se lesz meg a 150 Mb, csak a 80-100. -
kovaccss
tag
Még mindig érdekel mindenütt, hogy mennyire általános ma Mo-on, hogy a 120 Mb-es koaxos kábelnet max. 70-80 Mb-et tud, és soha nem többet. Hol van meg a 120, és ahol nincs, ott mennyi?
-
kovaccss
tag
válasz
biomassza #72818 üzenetére
Pszichiátriai problémák miatt vagyok rokkant, rengeteg rossz dolog történt az életemben, a családomban, el sem tudjátok képzelni. 4 öngyilkosság volt a közeli rokonaim között, plusz az apám el akarta pusztítani a saját családját. 100-ből 99 ember el se tudta volna viselni, régen felkötötték volna magukat 20 éves korukra. Én még kitartok, de minek? Hogy még többet szenvedjek a semmiért?
Kész csoda hogy még életben vagyok. Ha meg tudnám oldani a problémákat, akkor nem írnék ide, de még sokat meg se írtam. Nem tudok változni, mert a betegségeim gyógyíthatatlanok, max. a tüneteket lehetne kezelni gyógyszerekkel, de ennek nincs értelme, és a világ nem fog jó irányba változni. Magyarul szinte minden ellenem dolgozik.Igenis nagyrészt igaz az, hogy vagy bántanak, vagy nem segítenek. Elég ha az osztálytársaimra gondolok. 6-8 ember piszkált engem, a többiek meg nézték. Senki nem akart segíteni, általánosban is, meg utána is. Ez van a felnőttekkel is. A tanárok is leszarták, mint ahogy a melóhelyen a főnökök is, mert ott is ez ment. A főnököket nem az érdekelte hogy emberileg milyen a melós, hanem hogy rendesen elvégzi-e a munkáját. A szemétláda, de jól dolgozó melóst többre tartották, mint engem, aki sosem piszkáltam másokat, de a piszkálásuk miatt lehetetlen volt rendesen dolgoznom, és persze engem rúgtak ki 1x helyről.
Az emberek 1990 óta ölbe tett kézzel nézik hogyan rombolja szét a hatalom az országot, arra nem képesek hogy 1-2 millióan összefogjanak, hogy élhetőbb országot csináljunk. Egyre szarabb minden, egyre többet kell dolgozni egyre kevesebb pénzért, 300 törvény mind a melós kárára változott meg, stb. Nem hiszem hogy ezt csak én látom. Rokkantnyugdíj sincs már, elvették tőlem is 2012-ben. Nincs már kincstári gáztámogatés, se lakásfenntartási, se átmeneti segély, semmi. Mivel a rokkant járadék rendszeres jövedelemnek számít, más segélyt nem kaphatok. Egyedül élek, ez is kizár 1 csomó segélyt. Soha többet nem tudok dolgozni, és még 40 se vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Automata kávégépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest