Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
válasz
csoszogi #101030 üzenetére
+Gergello nem úgy arrébb tenni, hanem a szivattyút akarom berakni a 2 méterrel arrébb lévő fémházba, tehát csak a csövezést kell kitalálni és a pont odaillő darabokat megvenni, összerakni. A csőátmérőt se tudom, nemhogy pontosan milyen elemeket kell venni, de aki csinált már ilyet, ránéz és tudja, nem nekem kell szerencsétlenkedni. De úgy néz ki csak rám marad
"Csempébe fúrás téglafallal sima liba." - fúróm sincs, nemhogy spec. fúróhegyem csempéhez, amit kb. 1x használnék. De úgy néz ki csak veszek egy fúrót és megcsinálom magamnak :-/
Nekünk is rugós volt panelban. Obiban néztem milyenek vannak és egyik se győzött meg, de online kínálatot még nem néztem át.
WC-csere az elég sz*r meló, na annak az egynek biztos nem fogok neki. Kell hozzá hőlégfúvó és spec. anyag, amit a hőlégfúvó ráolvaszt. Na azt se éri megvenni 2 használat miatt, utána csak évekig kerülni kell, majd kidobni, mert állásban tönkremegy.
Szóval jó lett volna, ha ezt egy szaki mind megcsinálja óccón', de hát ez van.
Ja a másik probléma, hogy nincs mikor megcsinálni, mert eddig babáztam, enni és fürdeni kéne, de amúgy is hulla fáradt vagyok. Majd holnap...ja, holnap is ez lesz -
macilaci78
nagyúr
válasz
csoszogi #100930 üzenetére
Kényes jószágok ezek, kemény víz, mechanikai szennyezők... Szüleimnél is van, ott a hőmérsékletállító rész bírja, a vízmennyiség oldal adta meg magát. A kijövő oldal kapott egy golyóscsapot.
Ezeket nem szeretem, nem tud natív forró vizet adni, hiába szeretném azzal felmosni a csempét.
-
SirRasor
addikt
válasz
csoszogi #100901 üzenetére
Igen, szerintem is jól gondolod és ez a logika mentén indultam el első nap.
A végeredmény: mosogatáshoz és tusoláshoz a melegvíz elég meleg, de ha kádba engedem a vizet a gyerekeknek, akkor a végeredmény langyos lesz.
Ha feljebb veszem a hőfokot, jó a fürdés, de minden máshoz hozzá kell keverni hideget.macilaci78 felmerült bennem a villanybojler méghozzá úgy, hogy éjszakai áramra rákötni. Persze lehet sose térülne meg (nincs még bekötve). Panelban 4500-5500 volt a villanyszámla. Itt van egy kazán, ami gondolom nem eszik sok áramot és lesz majd szivattyú a kerti kúthoz. Ilyen fogyasztás mellé tök fölösleg az éjszakai
Megnézzük milyen ezzel a fűtés és ha lesz probléma, akkor veszünk egy új kazánt és probléma megoldva.veze ennél nincs semmi ilyesmi. Van egy főelzáró, ami kijön a falból. Arra van rátéve a hidegvíz csöve, ami megy a kazánba és közte semmi sincs.
garga01 thx, közben kis guglizás is elárulta, hogy átfolyósnál ennél többre ne számítsak.
-
quailstorm
félisten
válasz
csoszogi #100898 üzenetére
Ez jó kérdés, mert az IKV a tulajdonos és ezek csak bérlemények, de már kezd átalakulni az a ház és egyre több elzárt ketreces magánlakás van benne.
A szerelőt nem az IKV képviseletében hívták az biztos, amikor az ajánlat el lett utasítva. (ismerem a szerelőt, onnan tudom) -
SirRasor
addikt
válasz
csoszogi #100877 üzenetére
Hujuj, átlagosan havi 7 m3 hideg, 5 m3 meleg ment el panelban, azaz 5 főre 12 m3, ami nem rossz
Na várjunk, hogy jön ki a matek? Ha papíron 1,5+1,5 m3 a derítő, akkor 12/3= hetente kellene szippantót hívni, ami nem reális. Mit számoltam el?Stylewars_kp majd az lesz, csak még utánanézni sincs időm, hogy milyen szivattyú, milyen vastag csövezet milyen mélyre leásva, vagy csak manuálisan szétlocsolom és akkor jut a szomszédnak is
-
-
válasz
csoszogi #100034 üzenetére
Euronicsben könnyen hozzá lehet jutni nulla THM hitelhez, ami szerintem a hülyének is megéri. Cserébe vállalni kell, hogy bombáz a Cetelem meg hasonló cég marketing megkeresésekkel, illetve amíg tart a futamidő, kapsz egy hitelkártyát, amit nem kell kötelező használnod se. Így vettem én is tévét, hiába volt rá meg a kápé - azt a pénzt inkább befektettem másba.
Egyébként ha TCL tévé érdekel Euronicsben, van kontaktom a helyi promóterhez, aki segíthet elcsípni jó dealt, pl kifutó darabot. Privátban tudok adni elérhetőséget.
-
válasz
csoszogi #99794 üzenetére
Egyelőre elengedem. Az háborított fel hogy két szinttel alattunk a nagybátyám átvezetékeltette a nagyszüleim volt lakását. ugyanolyan lakás mint a mienk(meghaltak nemrég mindketten). Hihetetlen szemét és cinikus húzás volt ez a nagybátyámtól, pedig tudja milyen állapotban van nálunk a fővezeték. A nagyszüleimnél teljesen jó állapotban volt a hálózat, beleértve a fővezetéket is, de közel 1 millióért cseréltette(ebből maga a fővezetekécsere 110.000 ez elég baráti). Na ez a teljes újravezetékelés kiverte nálam a biztosítékot teljesen. Remegek az idegtől. Beszéltem a mamámék lakásában dolgozó kivitelezőkkel, ők cserélnék nálunk is szívesen a fővezetéket akár már januárban, de ehhez félek kéne egy médiaszereplés és utána egy hatósági presszió(kikötik az áramot ha nem engedi a fővezetékcserét) hogy anyám megengedje a cserét, úgyhogy ebből egyelőre nem lesz semmi
-
martonx
veterán
válasz
csoszogi #99116 üzenetére
Én azt a pár száz Ft-ot (nem akarok hülyeséget mondani, de mintha 800 Ft rémlene tavalyról) nem sajnáltam az egész napos parkolásért, cserébe 2 perc cipekedéssel máris a parton voltam az egész családdal.
Idén még nem voltam, nem tudom most mennyibe kerül 1 napnyi parkolás a Kőrös-toroknál. -
garga pista
őstag
válasz
csoszogi #98911 üzenetére
Amióta a MOL-nál van csak kavarodást hallani
Ma voltam a Makkosházi Lidl-nél ott is csak gyűlik a használt olaj de nem viszik el.
Amúgy aki jár a Lidl-be, a makkosházinál lévőnél meg ami Severnél van ott is, mi ez az idegesítő hang a bevásárlókocsi tárlóknál, vmi állatriasztó? Vagy túl jó a fülem
-
SirRasor
addikt
válasz
csoszogi #98669 üzenetére
Okádni tudnék a termálvíz szagától; ez nem az.
Idetettek egy termálvizes kutat és a kis kéményéből néha erre fújja a szél. Kegyetlen.macilaci78 nem nálunk volt!
Ja megszületett a 3., azért is válaszoltam ilyen későn
3 nap nyugalom után hasfájás, ami gondolom pont úgy lesz, mint az első kettőnél, azaz ahogy vége a hasfájásnak, jön a FOGZÁSkemény lesz ez az 1 év...
2 hét után az okosórám már a mentőt hívná az életjelek és trend alapján -
tlac
nagyúr
válasz
csoszogi #98713 üzenetére
és ráadásul ezek nem is értenek hozzá. Volt itt szó, hogy senki IT-s nem megy állami szektorba mert kevés a fizu, csókosokkal van tele, vízfej stb...
Lehetne ezt jobban: igen, sok pénz kellene hozzá: igen, megVOLT rá a pénz: igen, ellopták: igen. Ennyi.
még egyébként van egy kis szegedi fejlesztő cég is, aki bedolgozik ilyenekbe
amiket ők csinálnak, azzal valószínűleg nincs gond -
válasz
csoszogi #98713 üzenetére
"De ami a legrosszabb, 11-12 éves TV készülékem kiírta, hogy nem Netflix kompatibilis többé...
"
Ez tetszik
Tavaly vettünk egy LG TV-t (használtat) többször jelezte,hogy ő szeretne szoftvert frissíteni halogattam,halogattam majd egyszer ráböktem na csináld meg akkor.Meg is történt a frissítés majd pár napon belül olvasom,hogy nagy a baj az LG TV-k legújabb frissítésével mert súlyos biztonsági rést (tettek/felejtettek/találtak) az új frissítési csomagba -
válasz
csoszogi #98708 üzenetére
Az első benyomás sok mindenben nagyon is számít(itt inkább nem fejtem ki)
Médiában tolják rá mindenkinek,hogy legyen mert ez kell és ez milyen nagyon jó mert itt aztán tényleg mindent el lehet intézni.A reklám az megvan hozzá...
Amikor regisztrálsz szembesülsz vele,hogy mekkora katyvasz az egész(ha még meg is tanulod pár hónap alatt)akkor sem lesz felhasználó barát felület.
Fentebb is írtam miért kell nekem egy MS-DOS alapú emulált vagy 30 éves nyomtatvány kitöltőt telepítenem és hozzá java-t,hogy nekem megmutasson egy PDF vagy bármilyen fájlt?
Az üzenetküldőjük 30 napig tárolja a számomra küldött üzeneteket.Ez most komoly ???
Ha fontosnak érzem akkor mentsem el magamnak csak ha 30 napig nem lépek be akkor már nem is fontos mert nincs mit elmenteni
Nem is bosszantom magam rajta mert ez sem ér meg egy agyvérzést(ahogy szokták mondani)
Viszont be kell mennem majd a NAV-hoz,hogy az általam befizetett TB miért nem könyvelték le mert az szinte érintetlenül ott csücsül az "adóalapom" címszó alatt mint túlfizetés.Az EÜ oldal szerint a jogosultságom "aktív" -
Doggy dog
senior tag
válasz
csoszogi #98634 üzenetére
Hmmm
Bevallom őszintén nem kerestem így rá,mondjuk nem gondoltam,hogy lenne ilyen app, sehol sem futottam még ilyenbe bele..
Köszönöm, és fentebb is mindenkinek!
.... Logisztikai cégeknek gondoltam, hogy van ilyen...
Még egy :
Telefonban el vannak mentve az egyes számokhoz a címek,amire kattintva dobja maps-et.
Namost,lehet olyat ,hogy ezt a sok beírt címet kidobja maps-en egy térképre? -
macilaci78
nagyúr
válasz
csoszogi #97528 üzenetére
4:30 mosásnál úgy takarékos, hogy áztat.
Egy kombinált gépnél a mosási kapacitás kb fele a hatékony szárítási kapacitás. Tehát egy 8 kilós gép kb 4 kg ruhát tud szárítani. A mosógép dobja lényegesen kisebb egy szárítógéptől, mert a szárításhoz a ruhának lazán kell mozognia a dobban, hogy át tudja járni a levegő.Tehát vagy odateszel 4 kilót mosni és szárítani, vagy mosás után kiveszed a felét, megszárítod valamennyire, majd a másik felét, vagy veszel kéz külön gépet.
-
ShadowX
őstag
válasz
csoszogi #97486 üzenetére
Kit nevezünk szakinak? Anno óraszalonba vittem be egy nagy becsben tartott órámat elemcserére, és a "szaki" a hátlapot úgy távolította el, hogy az erre a célra használt eszközzel összekarcolta a hátlapot, Úgy, hogy a körmöm megakadt benne.
Ennyi erôvel én magam is megpróbálhattam volna.
-
SirRasor
addikt
válasz
csoszogi #97486 üzenetére
Ja, brutálisan mennek fel az óraárak, viszont ezt legalább nem kell kidobni 5 év múlva.
Sőt, Casionak van olyan szériája, ahol 10 éves elemidőt garantálnak.
Ja, meg a Solar, ami 15-20 évet is kibír elemcsere nélkül, bár abba nem CR2016-os 1000 ft-os elem kell, hanem egy CTL1616F kondenzátor, ami idehaza 6kVisszatérve az eredeti gondolatra: amúgy totál igazad van és nem izéltem volna vele, de 1 hete megváltozott az itthoni felállás: én viszem és hozom a gyerekeket most már kb. mindig, úgyhogy nincs időm elmenni az óráshoz, csak hétvégén. Hétvégén nem zárva van?
Szabadságot ilyen miatt meg nem veszek ki.
Amikor néztem, a legolcsóbb helyen szállítással 89k lett volna.
Úgyhogy ezt (is) ebayről, németből rendeltem. Szállítással 65k volt a vége.Ja, nem hulladék használt autó van most egyáltalán 2 milla alatt? Nagyon durva...vagy 10 éves mondjuk 3 milláért, visszatekert 150k km-el? Akkor már inkább egy új 6,5 milláért, nem?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
csoszogi #96577 üzenetére
Egy társasházban, főleg egy 10-es panelsoron biztosan van egy barom szomszéd. Nem tudod elkerülni. Ugyanígy minden nyárra jut legalább egy lakásfelújítás.
Családi házas érában lehet szerencséd és költözhetsz jó helyre, de erre kicsi az esély. És még mindig ott a lehetőség, hogy valamelyik szomszéd eladja, elköltözik és a helyére jön egy barom.
De nem is kell baromnak lennie, elég ha csak otthon dolgozik, mondjuk kovács és veri a vasat... -
-
macilaci78
nagyúr
válasz
csoszogi #95716 üzenetére
Szerintem a 3 mm-es nem felel meg ide. Körbe tekeri, a bőr azért mozog, megnyúlhat, vagy épp összeszárad és közte hézagos lesz. Inkább óraszíjnak való kb 1 cm széles verziót néznék.
Vagy: pár éve bőröztettem az autó kormányát és váltószoknyáját. Grátisz varrt nekem a srác egy egyszerű bőr tolltartót adott színű cérnával varrva, a dobókockáimnak.
Mondjuk, az adott vállalkozás a járműiparban megszokott bőrös dolgokkal foglalkozik, motor ülések, oldaltáskák, autó bőr ülések, ajtóbetétek, stb. Szerintem egy fejpántra való bőr borítás akár patentes rögzítéssel, párnázással sem lenne gond.
Bár az már lehet, 10k-ba is bele kerülne. Egy 60k-s fejhallgató esetében én nem sokat töprengenék. -
martonx
veterán
válasz
csoszogi #95437 üzenetére
Az ottani szilícium völgy Bangalore. Én csak ottaniakkal voltam kapcsolatban. Ettől függetlenül a fenti két megállapításom a komplett indiai kultúrára igaz. És ha jobban belegondoltok ebből a kettőből következik náluk az egész káosz.
Mármint a 2-es pont nem tűnne vészesnek, viszont náluk az arabokkal ellentétben a nők is aktívan dolgoznak (scrum master, tesztelő, egyszer projekt vezető nőt is láttam), csak épp tökéletesen leszarják mit akarnak, mit mondanak.
Gondoljatok bele, egy női tesztelő, aki nem találhat hibát a férfiak kódjában
Női projekt vezető, aki nem szólhat bele a férfiak dolgába
Aztán meg csodálkozunk, hogy miért van olyan káosz. -
-
macilaci78
nagyúr
válasz
csoszogi #95198 üzenetére
Nézd meg az SZMSZ-t, azon belül bármikor. Nálunk szombaton 8-15közt lehet
A mennyezeti lámpákat szombati napon tettem fel, a felső szomszédot előtte megkérdeztem, mikor a legkönnyebb elviselniük. 10-kor kezdtem neki, 11-től már nem kellett a fúró. 4 mennyezei lámpa, 2 falikar és egy WC-papírtartó, 2-2 lyukkal. Amit mérni kellett, azt előző este kimértem, odapróbáltam, hogy ezzel már ne teljen az idő. -
-
martonx
veterán
válasz
csoszogi #94925 üzenetére
Nem értek veled egyet. Egyrészt nézd meg mit ért el az elhivatott tanerő
Kirúgták őket, és most huszadrangú maximum pár ezer fős tüntetéseken elhivatottkodhatnak.
Másrészt, amit én is döbbenten látok, hogy a tanárok 95%-ának simán megfelel a jelenlegi helyzet.
Szóval abszolút nem lepődök meg azon, hogy az elhivatottak inkább otthagyják a francba az egészet, a többi kretén tanár meg hagy heverésszen a posványban.
Én mentem volna tünteni, de pont azért nem mentem, mert minek menjek, mikor szemlátomást a tanárok 95%-ának éppen semmi baja a jelenlegi rendszerrel? Majd ha azt látom, hogy tanárok ezrei, tízezrei mennek tüntetni, én is ott leszek.
A fiamék szerveztek tüntetést a Vasváriban. Több tanár is odament hozzájuk, és próbálta lebeszélni őket, mondván, hogy jól van minden, nincs miért tüntetni. Utána jött a megfélemlítés, hogy igazolatlan órát kapnak.És tudod mi ebben a slusszpoén? Hogy volt olyan tanár a Vasváriból, aki jelentkezett hozzánk, mert annyira elege volt a szerencsétlen helyzetből, és hogy a tanárok ennyire birkák. Tényleg jó volt szakmailag, fel is vettem. Nem kicsit volt tudathasadásos az állapot, hogy a fiam legjobb programozó tanárát felvettem. Viszont rögtön háromszoros fizetést kapott, és szuper elégedett. Azt mondja, hogy 44 éves korában végre elkezdhet élni
Idén először el tudott menni külföldre nyaralni!
Illetve megengedtem neki, hogy óraadóként visszamenjen tanítani heti 4 órában a Vasváriba, mert imád tanítani. Tudod milyen szinten mozog a Vasváriban a programozó tanárok maradéka? Sírni tudnék, annyira fingjuk sincs arról, amit tanítanak. De nekik meg is felel a jelenlegi állapot.A dolgok ritkán feketék és fehérek. Nagyon nem szarom le a tanárok sorsát, és nagyon nem jókedvemben fizetek inkább a magán órákért. De amíg a tanár társadalom 95%-ának megfelel a jelenlegi helyzet, sőt inkább kiközösítik maguk közül a jobbakat, nemhogy kiállnának magukért, addig nincs miért tüntetnünk.
-
martonx
veterán
válasz
csoszogi #94912 üzenetére
Maximálisan aláírom, hogy az iskolarendszer régóta szar, de nem tudom mennyire van jelenleg rálátásod, összehasonlítási alapod. Valami az utóbbi években határozottan eltört. Én 20 éve fejeztem be a főiskolát. Akkor is szar volt az oktatás, és igen a 90-es években is szar volt az általános iskola, de közel sem volt ennyire tragikusan siralmas, mint jelenleg.
Az is lehet, hogy a magyar iskolarendszer semmit nem romlott, csak éppen 50 éve egyhelyben toporog, a világ meg közben elrobogott mellette. És ahogy egyre messzebbre kerülünk egy normális iskolarendszertől az egyhelyben maradásunkkal, úgy válik egyre fájóbbá látni a lemaradást.
Vagy a társadalom polarizálódott közben sokkal jobban? Mindegy is, a lényeg, hogy manapság az iskola tényleg csak egy rossz vicc. És tudod mi támasztja ezt legjobban alá?
"Mert ugye akikhez hordod, az is tanár valamelyik suliban ugye?" - Nem, kettő magán tanárhoz hordjuk / küldjük a gyerekeket (3 tantárgy), és képzeld idén nyáron mindketten felmondtak a főállásukban, mondván, hogy ehhez a szarhoz amit közoktatásnak hívnak nem asszisztálnak tovább. Ráadásul napi 4 de maximum 6 órányi magán tanítással megkeresik a főállású tanárként kapható fizetés dupláját. Akik mostanra tanárok maradtak, azok .... eh, de erről írtam is fentebb, hogy kik maradtak még tanárok. Mindez tetézve, hogy a tananyag ugyanaz, mint a 80-as években. Már akkor is gáz volt Petőfi életrajzát tanulni, meg Rákóczi országgyűléseinek napra pontos dátumait, a rajtuk hozott törvényekkel, nyaranta pedig húgyfos Jókai könyveket olvasni. De könyörgöm 2022-t írunk, azóta a világ négyszer megfordult a kereke körül.Egyetértünk, sok az a +3 külön óra, de olyan szinten szar a normál oktatás, hogy muszáj. Viszont csak felvételik előtt 1-2 évig járnak ilyenre (balszerencsénkre 4 gyerekünk van, így minden évre jut 1-2 gyerek, aki pont kritikus időszakban van).
@macilaci78
Anno én is Radnótiba jártamViszont szólok, hogy ami 30 évvel ezelőtt simán elő tudott fordulni, az manapság a tökéletesen lehetetlen kategóriába tartozik. Radnótiba kétféleképpen lehet bekerülni:
1. a gyerek egy tényleg igazi zseni, ami mellé komolyan motivált is a tanulásra (ilyen is van, de ez 30 fős osztályonként 1-2 gyerek)
2. a szülők az egyke gyereküket 5 éves kora óta logischool-tól kezdve minden létező fejlesztésre, külön órára (napi 4-5) hordják. Ezt hívják intenzív szülőségnek szakszóval.Óriásira nyílt az olló az általánosban bukdácsoló 16 éves cigányok (igen, az én időmben is volt az osztályunkban egy, most meg az osztály negyede ilyen, és nem járnak rossz iskolába a gyerekeim) közötti kiégett, motiválatlan, alulfizetett tanárok által tanított diákok, és az intenzív szülők által nevelt diákok között.
-
martonx
veterán
válasz
csoszogi #94904 üzenetére
"Mert különben nem veszik fel a sima áltsuli után az elit gimibe és jajjjjjjjj sz*r se lesz a gyerekből csak léhűtő" - nekünk nem elit iskolába járnak a gyerekeink, és nem is ott tanultak tovább.
Viszont a magyar iskolarendszer olyan szinten lenullázódott az utóbbi 20 évben, hogy kapkodom a fejem. Az én időmben is előfordultak kiégett faszkalap tanárok, mostanra viszont már 90%-ban csak ilyenek maradtak a pályán, a maradék 10% meg a luxusfeleség kategória, aki hobbiból jár dolgozni.
Szóval az én gyerekeim járnak angol, matek és nyelvtan külön órákra (odafelé gyalog, visszafelé este már autóval be szoktuk gyűjteni őket egy körben), és nem azért, hogy elit gimnáziumba menjenek, hanem azért, hogy majd az életben megállják a helyüket, mert folyamatos állásinterjúztatóként látom, hogy milyen döbbenet különbség van a jelentkező fiatalok között. És látom, hogy mennyire nulla az iskolarendszer. Egy általános + középiskola semmi mást nem jelent, mint hogy a gyerek kidobott 12 évet az életéből.
Aki elvégez egy Bsc-t az papírt kap arról, hogy tud magolni, akár fát is lehet vágni a hátán, de szakmailag semmit nem tud.
Aki még Msc-t is végez, az papírt kap arról, hogy egy idióta.
Ennél még az is többet érne, ha bevezetnénk a gyerekmunkát -
macilaci78
nagyúr
válasz
csoszogi #94901 üzenetére
Melegburkolatokat árulok. Tavaly két csoportra lehetett osztani azokat az európai laminált padló gyártókat aszerint, hogy a gyártó maga állítja-e elő a HDF lapokat is, vagy csak veszi és rakra rá a dekort. A legnagyobb volumenben eladott beszállítónk az utóbbi csoportba tartozott és bizony elszoktunk tőle, az ügyfelek pedig leszoktak róla. Volt olyan 2019-es hónap, ami az idei éves forgalmunkat felülmúlta, pedig nyártól azért már nem voltak ellátási gondok. Sajnos újra fel kell építeni a márkát kis hazánkban is.
Amit az sem könnyít meg, hogy a nehéz időkben ugyanúgy ki akartuk szolgálni a piacot, így jött olyan gyártó, aki az első csoportba tartozik. -
ShadowX
őstag
válasz
csoszogi #94900 üzenetére
Ebben egyetértek, van gyerekem, látom mennyivel nőttek meg a költségek (pedig ő még kicsi). De azt látni, hogy nagy mértékben ugrott meg a tankolások száma és a tankolt mennyiségek mértéke (60+%-al többet tankolunk, mint egy évvel ezelőtt), ami arra enged következtetni, hogy ezt nem lehet az általad említett emberekre kenni, ugyanis az ő számuk stagnál (értsd nem nőtt azoknak a száma drasztikusan akiknek vinni kell a gyereket edzésre, stb). Itt rengeteg olyan ember pattant kocsiba, akinek amúgy nem lett volna rá szüksége, csak elhitették vele, hogy az autó jár mindenkinek és az olcsó üzemanyag alapjog. Ők meg beleugrottak az autózásba, ráadásul mindenhová azzal mennek, legyen az messzire vagy gyalog is megközelíthető célpont. Volt szomszédéknál is 3 főre volt 4 autó (2 ember friss jogsis).
-
Frenky89
addikt
válasz
csoszogi #94876 üzenetére
Hát, nemtom... A madaras tesco-s 98-as eddig mindig volt az automatából, max a manuális kutaknál ment a baszakodás a 95-ösért gondolom, megy a tolatgatés oda-vissza az automata és a manuális kutak között...
Ma meg a makkosházi OMV-nél voltam csomagért, a kúton nem volt nagy tumultus, de szemben a Mol-os sor vége kint állt a körúton vészvillogóval...
Meg aki most jól bespájzol - akár az autóba, akár a kádba
- az amúgy a szavatosságról tud?
-
ShadowX
őstag
válasz
csoszogi #94881 üzenetére
Én ma már mindent kinézek mindenkiből és annak az ellenkezőjét is.
totya694: sok Hofi kabarét néztem, de ezt még nem láttam.Tegnap mesélte cimbora, hogy a céges kocsiba kellett tankolni és a 17. kúton sikerült neki. Meg a 18. kúton. És a 19. kúton lett tele a tank.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
csoszogi #94854 üzenetére
A Ninebot-nak van lengéscsillapítója és nagyobb a kereke is. 24-25 km/h gyárilag, szvsz még így is kellemetlen elesni. Én inkább a defektet választom, mint az kényelmetlen utazást. Pesten a BuBi bringák első szériája is defekmentes abroncsokkal voltak szerelve és szidták őket. Ha körültekintően használod, akkor nem sűrűbben kapsz defektet, mint bringával. Padkára felemeled, nem felbaktatsz, akkor nem csípi ki a gumit a felni.
-
Vicoo
senior tag
válasz
csoszogi #94849 üzenetére
Hát nem mindegy szegeden merre megy. Pl Bertalan híd egy rémálom mindkét oldalon. Rengeteg olyan járda és bicikliútnak csúfolt valami van, amivel a szart is kirázza a gépből.
Nekem egy kormánytörést sikerült összeszednem, igaz tömör gumival (inkább egy törés nekem, mint a folytonos defekt meg pumpálás). A következő beruházás valószínűleg előre egy teleszkóp lesz...
Ha a Kossuth Lajoson kell menni, akkor az a Párizsi krttól egész jó, de az Anna kútig KO. A József Attila szintén elég jó végig, főleg hogy felújították. De a Széchenyi téri bicikliúton a sétány ahol keresztezi, szépet koppan szegény roller a köveken. A Tisza Lajoson kb mindegyik zebránál szintén a szar is kirázódik a rollerből és vezetőjéből is, a sín miatt. -
SirRasor
addikt
válasz
csoszogi #94837 üzenetére
Amit nem írnak nagyon sehol, de 1-1,5 éve feltúrva a fél netet én ezt vettem feleségemnek:
Sencor Scooter One
2 év gari, tömör gumikerekek (nincs defekt, cserébe érzékenyebb az úthibára, DE picivel gyorsabban tud menni). Egy hasonló árú xiaomit próbáltam: semmiben se rosszabb.Ahogy nézem, van már Sencor Scooter Two, aminek hatótával 25km-ről 45-re nőtt.
Érdemes az értékeléseket végigolvasni, én most se vennék mást. Jól sikerült széria.
-
fradi81
veterán
válasz
csoszogi #94837 üzenetére
Ha van bicikliút/alacsony forgalmú autóút a munkahelyig akkor érdemes venni. Nekem Mi 3 van még kihagyhatatlan áron vettem, ez teljesen jó, legnagyobb gyengesége a 8,5 kerékméret, kerülni kell minden úthibát, ha veszek még valaha akkor az majd 10-es lesz. Xiaomi és Segway amik között érdemes választani ezek megbízhatóak, a rolleres topikban ma is kommentelve az a kis összehasonlító táblázat amiben fel vannak sorolva.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gumi és felni topik
- Warhammer 40.000
- Automobilista 2
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest