Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mAtech
aktív tag
válasz
szabzoltan1 #100949 üzenetére
Nem jó a link.
-
martonx
veterán
válasz
szabzoltan1 #100675 üzenetére
Köszönöm, akkor lehet, hogy megpróbálok magamtól megtanulni.
-
quailstorm
félisten
válasz
Csongrádi sgt. 54 alatt van. Amúgy tényleg nem nagy művészet kicserélni, még nekem is elsőre sikerült. Gurtnit meg a kenderboltban lehet venni (6724 Szeged, Cserzy Mihály u. 8.).
-
SirRasor
addikt
válasz
Annak a befűzése azért megfelelő technikát igényel.
De tény, hogy én is 1db youtube videó után már meg tudtam magamnak csinálni.Egyébként lehet tönkre se ment a behúzó, csak meg kell takarítani a laprugót vagy valami ilyesmi.
-
garga pista
őstag
válasz
szabzoltan1 #100648 üzenetére
Link fomátum: [link]
Műszaki pincét kérdezd meg esetleg telefonon, a weblapon csak átalakítókat láttam.
Esetleg a Ribizsár autóhifisre gondoltam még, nekik lehet. -
DarkByte
addikt
válasz
szabzoltan1 #100608 üzenetére
Amit te valójában szeretnél az a roaming, hogy két AP között vándorolhasson az eszköz SSID váltás nélkül, és látszólag folyamatos legyen a kapcsolat.
A mesh ennek nem előfeltétele, de a mesh eszközök tipikusan tudják. A mesh csak azt jelenti hogy több AP képes egybefüggő hálózatot alkotni vezeték nélkül, a nélkül hogy mind kábellel lenne összekötve egy központi router-el.De szóval a roaming tipikusan nem összehozható különböző márkák eszközei között, mivel ehhez kell egy network controller node ami vezérli a többit, és az összes többi beszéli ennek a "nyelvét", de ez eléggé gyártó függő. Elvileg a Radius authentikáció az egyik univerzális eleme a legónak.
De persze javítson ki aki jobban tudja. Én csak tervezek ilyet építeni majd valamikor a jövőben, viszont szerintem én veszek készen egy kit-et (esetleg megnézem Mikrotik vonalon hogyan működik ez), a szükségesnél jobban nem akarok szabadidőmben cosplay-elni rendszergazdaként
-
quailstorm
félisten
válasz
szabzoltan1 #100355 üzenetére
PotatoNV kell hozzá: [link]
Viszont a testpoint miatt szét kell szedni a tabletet, az meg ragasztva van. Nagyon nem kezdőnek való. -
quailstorm
félisten
válasz
szabzoltan1 #100353 üzenetére
Konkrétan milyen modellről van szó? A Huawei évekkel ezelőtt leállította a bootloadernyitós oldalát sajnos.
Ez a tool talán ki tudja brute forceolni: [link] -
válasz
szabzoltan1 #100189 üzenetére
-
vizslakutya
senior tag
válasz
szabzoltan1 #99549 üzenetére
Dorozsmai úti Tandem mellett van 1 auto- elektro szerviz,ott vannak " írástudó mágusok".Egy próbát megérhet.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
szabzoltan1 #99565 üzenetére
Márkaszerviz biztosan meg tudja oldani. Nem is értem, miért ennyire nehéz egy ilyen kézenfekvő és haszos közlekedésbiztonsági ficsőrt aktiválni. Nekem a Kián egyszerűen nincs rá megoldás, szerviz oldalról sem. Nem is értem...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
szabzoltan1 #99553 üzenetére
Mágus2-re írj rá. Ha van rá megoldás házilag, akkor tudni fogja.
Szegeden Attix82 például autószerelő, bitporknak is segített már.
De köpsz egyet és megkérdezed a márkaszervizt, mennyiért csinálja meg. Pár éve még a HMVH-i szerviz élhetőbb hírében állt. -
macilaci78
nagyúr
válasz
szabzoltan1 #99549 üzenetére
Helyileg hol? Amúgy bárki, aki VCDS-ben eligazodik.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
szabzoltan1 #99407 üzenetére
Hardverapró, van egy szegedi eladó is, de ő a legdrágább.
-
DarkByte
addikt
válasz
~6 ezer forintért vettem Ali-ról Choice Day-es akció keretében, egy USB-s tokba épített LG GT80N volt az enyémben.
A lézer optikát igaz le kellett pucolnom isopropyl alkoholos fültisztítóval, mert CD-ket valamiért nem akarta olvasni, de azóta nincs vele gond. Gondolom ezt ilyen second hand laptopokból építik át a kis kínaiak valahol.
Audio CD-t rip-eltem vele, bitperfect módon sikerült neki. 20+ éves DVD-imet hiba nélkül olvasta. Írni még nem írtam vele.Ennyi pénzért itthon USB beépítő házat se nagyon kapni.
Mivel kb. csak ilyen esetleges használatra kellett, ennyi pénzért tartaléknak ment fiókba, ha néha mégis van dolgom optikai lemezzel. -
pulutodurumo
őstag
válasz
Én például AliExpressen vettem házat, és egy döglött laptop meghajtóját tettem bele.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Hardveraprón lőttem gombokért...
-
martonx
veterán
válasz
szabzoltan1 #99019 üzenetére
Nem értelek. Nem tudom hány évvel ezelőtt volt ez. Nekem volt egy Zyxel 325-ös NAS-om, igaz csak egy darab, anno beleraktam egy vinyót és pöcc-röff ment a file szerver, media szerver, torrent szerver, nyomtató megosztás. DE a 2 magos arm procija elég hamar kevés lett
Aztán pár évvel később mellé raktam egy másik vinyót, tök jó varázsló 2-3 lépésben, tök egyértelmű kérdésekkel végigvitt, hogy mit akarok a második vinyóval, és ment tovább minden, mint előtte.
Az ezután vásárolt QNAP TS-228A (4 magos arm proci, 1 gb ram papíron tök jó) viszont tökéletesen az ellentéte volt. Már a legelső vinyó belerakásánál guglizni kell, hogy a varázsló vajon mi az isteneket kérdez. Egyszer megpróbálkoztam második vinyó hozzáadásával is, de annyira tragikus volt a varázsló, hogy végül nem akartam kockáztatni az első vinyón lévő adatokat, és inkább nem vittem végig a varázslót, azt a vinyót szoktam itt a topikban kölcsönadni, amikor valakinek kell a nagy kapacitású vinyó ideiglenesen.
Aztán kiderül, hogy egy fos a default media szervere (rémlik, hogy időközben kijött az 5.x OS-e, amiben a média szerver már határozottan használható, HA elég türelmesen bekonfigurálod az összevissza varázslókban).
Jut eszembe QNAP OS 4.X-ről 5.X-re átállás, MINDENT elfelejtett a NAS, nulláról kellett újrakonfigolni az egész szart egy OS frissítés miatt. És sokan még a windowst szidják
A default torrent szervere a mai napig egy rossz vicc, külön kell torrent szervert ráheggeszteni, amiknél ha olyan luxusod van, hogy meg akarod mondani, hogy melyik mappát használja, máris indulhat a Putty-os config file szerkesztős móka.
Nyomtató megosztás lehetőséget az 5.x-el egyszerűen kiszedték az OS-ből.
File szerverként állja meg alapból egyedül a helyét, de naVárj, még annak se jó, mert nem enged file-okat törölni smb-n keresztül, szóval rendszeresen csak azért be kell lépni weben, hogy permission-öket adjak a törléshez
és utána töröljek
Tragikus. Életem legrosszabb döntése volt, szimpla kidobott pénz.
Ha nem kellene a Smart Home miatt custom szerver, akkor nekem tuti, hogy Asustor lett volna a következő (vagy Synology, de sok pénzt már nem lennék hajlandó kiadni NAS-ért, a QNAP olyan szinten elevette minden bizodalmam ezektől a gyári szaroktól).
Ja, és mindemellett k....va lassú szerencsétlen jelenlegi QNAP nas-om. 720p-s media lejátszás rendszeresen beszaggat, ha futnak IO műveletek a webes OS-e nem tud betölteni, stb...
Egészen elképesztően használhatatlan.
Ugyanitt hamarosan eladó lesz egy QNAP TS-226A hátha valakinek kedvet csináltam ehhez a szarkupachoz -
veze
őstag
válasz
szabzoltan1 #99019 üzenetére
Három zyxelem volt ( első egy 210-es aztan jöttek sorba) egész jol kikupálodtam benne ( muszáj volt) a sok utána olvasgatás közben a linuxra is rákaptam, ugy hogy ma már a gépidő 60-70%-ban linuxot használok, ( ha gyorsan és problémamentesen akarok haladni valamivel) viszont a zyxelt feladtam, elsősorban a sebessége miatt. .. és lett synology. kb semmit nem kell csinálni vele ahhoz képest, amihez a zyxelnél voltam szokva, és működik és nincs vele szopás, viszont van korrekt támogatás. és sebessége stb Nem olcso,, docker nem is fut bármilyeken általában csak a + os jelölésűeken.. Akinek ez is fontos, az figyeljen erre is választás esetén
-
SirRasor
addikt
válasz
szabzoltan1 #98996 üzenetére
Ha a NAS szopat és házon belül nem engedi tükrözni, majd eltávolítani a régit, akkor ne azzal csináld.
Szedd ki a fáradt vinyót, az újjal együtt tedd bele egy gépbe/vagy külső vinyóként, mind1 és clonezilla/acronis-al klónozd át.Amúgy Zyxel/Synology, esetleg sajátot is építhetsz Win10 alapon valami mikroPC-ből, ha egyszer cserélni kell.
-
tlac
nagyúr
válasz
szabzoltan1 #99010 üzenetére
ha fontos adatok vannak rajta, akkor inkább ne kísérletezz vele
-
martonx
veterán
válasz
Ezért vagyok minden erőmmel a jelenlegi qnap nas-om elhagyásán. Egy használhatatlan fos, amibe második lemezt rakni se merek, annyira túlbonyolított benne minden.
-
tlac
nagyúr
válasz
itt sem
-
szabzoltan1
tag
válasz
szabzoltan1 #98930 üzenetére
Sziasztok.
Van egy hüvej fríbádsz 4i fűlhalgatom. A bal oldali a tokban nem használva néhány nap alatt 0%ra merül.
Lehet ezt a hibát javitani és ha igen hol? -
macilaci78
nagyúr
válasz
szabzoltan1 #98930 üzenetére
Nekem egy Mi Airbuds valami csinálja ezt. A bal oldalt egyszerűen nem tölti. Korábban is csinálta, eddig elég volt alkoholos fültisztító pálcikával megtakarítani.
-
válasz
szabzoltan1 #98705 üzenetére
Peugeot 308 THP. Ezért kérdezem. Van töltő cégre javaslatotok? Kipróbált?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
szabzoltan1 #98450 üzenetére
Ugyanazért a pénzért 2/3 kort és futást vettem. Sokáig lehetne sorolni, mi nem tetszik benne, de tény, hogy jó ár-érték arányú.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
szabzoltan1 #98431 üzenetére
Airsoft gearbox-ban 3M kenőzsírt használok. Olyasmi állaga van, mint a krémsajtnak és egész jól tapad a fémhez.
-
vizslakutya
senior tag
válasz
Gyári bicikli láncokon van ilyen ragacsos kenőanyag.
Érdeklődj a kerékpár szerelőknél,hátha van náluk. -
Ted_Beneky
senior tag
válasz
Sima gépzsír? Az sűrű.
-
válasz
szabzoltan1 #98429 üzenetére
Minden kenőanyag csúszik, az a lényege...
-
garga pista
őstag
válasz
szabzoltan1 #98427 üzenetére
Szerintem abban van egy rugó és az lökheti ki, azért ugrik meg. De ez csak tipp, nézd meg alaposan.
-
Bogyi007
veterán
válasz
szabzoltan1 #97859 üzenetére
Újszegedre most nem jutottam el a Csongrádi sugárúton viszont beszereztem ezt:
Mikro Hi-Fi rendszer MCM390/22
9000 forintért hoztam el, kaptam számlát is, ki is próbáltuk, a tulajdonos egy roppant szimpatikus ember.
-
lorcsi
veterán
válasz
szabzoltan1 #97736 üzenetére
Nem ertem ra valaszolni, de kaptam kolcson
tx
-
lorcsi
veterán
válasz
szabzoltan1 #97733 üzenetére
Korlatot sodort huzalbol csinaltuk meg es a vagott reszek eldolgozasahoz kellene
gazlampat talaltam, de kicsi a helyem.. inkabb forrasztani kellene -
Stylewars_kp
őstag
válasz
szabzoltan1 #97569 üzenetére
A te gépeden lehet állítani a só adagolás mértékét?
-
SirRasor
addikt
válasz
szabzoltan1 #97569 üzenetére
"és 3 havonta lidlis mosogatógép tisztitóval tisztitjuk."
5+ éve van meg a gép és még sose tisztítottam ilyennel. Az pontosan miért kell? Tudom, google a barátom, de hátha személyes tapasztalatot is tud valaki mondani.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
szabzoltan1 #97566 üzenetére
Üveg poharak nem foltosak? Olyan fehéres fátyolra gondolok ami “ráég”.
-
válasz
szabzoltan1 #97315 üzenetére
Rászűrve a hszeidre kínlódsz te eleget amúgy is
-
SirRasor
addikt
válasz
szabzoltan1 #97313 üzenetére
Van bulk/mass TAG szerkesztési lehetőség Foobar2000-ben.
Talán rendszerezni is tudja; azt sose próbáltam. A mappás lejátszás híve vagyok. -
Rawulf
őstag
válasz
szabzoltan1 #97056 üzenetére
Ha régebben vetted, akkor jó eséllyel gyárilag engedélyezve van a Telnet és akkor OpenWRT-zhető. Ha megkockáztatod az OpenWRT-zést, akkor elhozhatod nekem és remélhetőleg nem téglásítom.
-
Rawulf
őstag
válasz
szabzoltan1 #97048 üzenetére
Ha egy router nem elég, arra találták ki a mesh hálózatot. 2023-ban nem érdemes már jelerősítővel vagy acccess pointtal vacakolni. Elvileg a Xiaomi AX3200 alapból tudja a mesh támogatást, azaz sorba lehet fűzni több ilyen routert. Ha hinni lehet a fórumokban írogatóknak, akkor az elégedettek több ilyen OpenWRT-zett Xiaomi routert használnak mesh hálózatban.
-
Rawulf
őstag
válasz
szabzoltan1 #97043 üzenetére
Az igaz, hogy a Xiaomi routerek az EU-ban megengedettnél erősebb jelet is tudnak küldeni és kínában tettem már fel openwrt-t egy xiaomi routerre és ha RB01 vagy RB03 verziós a tiéd, akkor:
https://openwrt.org/toh/xiaomi/ax3200
De ha nem értesz hozzá, akkor add el és vegyél egy szoftveresen támogatottabb routert.
Nem vagyok Asus fan, de gyári szoftver szempontjából Asus routert ajánlanék.
Ahogy nézem, az újabb hardver verziókat könnyen téglásítani lehet.
Nem véletlenül kell nagyon figyelni, hogy a dobozra milyen verziószám van írva és még pontos leírással is el lehet szúrni a dolgot.
A leírás alapján én hagynám a francba az egészet és vennék egy másik routert. -
SirRasor
addikt
válasz
Nézd meg, hogy elérhető-e rá az OpenWRT vagy valami hasonló, persze csak ha van kedved mókolni.
-
kraftxld
félisten
válasz
Mennyi pénz van rá?
-
ShadowX
őstag
válasz
szabzoltan1 #96898 üzenetére
Az ecetet beleöntitek az öblítôtartályba?
-
szabzoltan1
tag
válasz
szabzoltan1 #96810 üzenetére
De jobb ha csak álni hagyjátok a csapvizet kb 1 napig.
Mi az orchideákat is csapvizzel áztatjuk és gyönyörűen virágoznak. -
SirRasor
addikt
válasz
szabzoltan1 #96709 üzenetére
Kindlezünk mi is már 10+ éve.
A régi olcsó is jó volt, az új drágább se "jobb", csak van háttérvilágítása is.Nem nagyon tudsz szerintem mellélőni, ha Kindlet veszel.
Az olcsóbb nem vízálló és kisebb a felbontása, ami könyveknél nem gond.
Ha képregényt is akarsz rajta olvasni, akkor kell a nagyobb felbontás pl: Kindle PaperWhiteVan nekünk Kindle paperwhite 4 és egy sima kindle 2021 talán (gen 10 vagy 11).
Makkosházi Lidlinél meg tudom mutatni, vagy bemész a MediaMarktba.A szemnek egyáltalán nem árt! De szerintem csak szövegre való, tehát képes magazinhoz biztos mást keresnék.
-
lorcsi
veterán
válasz
szabzoltan1 #96712 üzenetére
En nagyon szeretem, nekem hattervilagitasos van ( kindle pw), ejjel is tok kenyelmesen olvashato
De!
alapvetoen nem magazinok olvasasara valo ( max a dragabb (100k+) modellek, de ilyennel nincs tapasztalatom
regeny, novella… amolyan hagyomanyos konyv fogyasztasra valo
a szines pc magazinokat nem adja at a 6’ koruli meret. -
Williamgrant
nagyúr
válasz
szabzoltan1 #96712 üzenetére
Semennyire. Arra egy jó tablet kell jó pabelfrissítéssel alacsony fényerővel.
Laptapir? -
lorcsi
veterán
válasz
13 eve olvasok ilyenen, mit szeretnel tudni ?
van amugy szaktopikja
[link]
es a kulonbozo olvasoknak is kulon, pl kindle -
válasz
Inkább először kérjél kölcsön valakitől ebook olvasót és nézd meg bírja-e a szemed.
-
szabzoltan1
tag
válasz
szabzoltan1 #96486 üzenetére
Ugy néz ki,sikerült feltelepiteni a windows mellé a linux mint-et.most majd ismerkedem vele és azzal,hogy ha azon keresztül kapcsolom ki a gépet,merül e az akkumulátor.
köszönöm a segitséget. -
SirRasor
addikt
válasz
szabzoltan1 #96470 üzenetére
Ez több ponton zavaros.
Ubuntut én ajánlottam: UEFI módban indítottad a telepítést és az szépen beleírta a BIOS-ba, hogy az övéből bootoljon.
Ha wint raksz, akkor meg a "Windows boot manager" lesz ott helyette.
De ez egy next-next-next-finish-es telepítés. Hogyhogy sokadik nekifutásra, és utána nem indul?
Hétfőn rá tudok nézni, ha elhozod melóhelyre. -
fradi81
veterán
válasz
szabzoltan1 #96470 üzenetére
Hello, a windowsra telepítetted rá véletlen? Mindenesetre ugyan úgy kell elindítani mint telepítéskor, kiválasztod a pendrájvot arról bootoljon. (Ne a telepített linux akarjon elindulni, ami valamiért nem indul)
-
Rawulf
őstag
válasz
szabzoltan1 #96398 üzenetére
Kezdőknek szerintem a Linux Mint a legegyszerűbb megoldás.
Minimum 4GB-os USB pendrive elég telepítőnek, akár Rufus-szal is elkészítheted, hisz azt már használtad.
Itt megtalálsz minden infót:
https://linuxmint.hu/
Nyugodtan telepítheted a Cinnamon verziót (igazából az asztali képernyőfelületben térnek el a különböző verziók). Windows 10-ről könnyű átállni Cinnamon-ra.
Hivatalos magyar letöltési mirror:
https://quantum-mirror.hu/mirrors/linuxmint/iso/stable/21.1/linuxmint-21.1-cinnamon-64bit.iso -
Rawulf
őstag
válasz
szabzoltan1 #96363 üzenetére
Ha kipróbáltál mindent, amiket leírtam, akkor maradt a mások által is ajánlott linux telepítése, ha a bios jól be van állítva és linux alatt is túl gyorsan merül kikapcsolt állapotban, akkor sajnos hardveres hiba ("szokásos" Asus alaplapi nyűg) lesz.
Az én thinkpad-em, akár 2 hónapig is a fiókban lehet kikapcsolva, meg sem kottyan neki.Persze hibás akkumulátort is kifoghattál. Van rá esély.
-
Rawulf
őstag
válasz
szabzoltan1 #96361 üzenetére
A cégeknél a "hatékonyság" a lényeg, azaz minél gyorsabban letudni a dolgot.
Sokat kell pepecselni egy géppel, hogy minden szépen fel legyen telepítve és beállítva.
Egy gyors géppel és M.2-es SSD-vel is akár egy egész napot is rá kell szánni.Sajnos olyan esettel is találkoztam már, hogy bios szinten sem javította a laptop gyártója a kikapcsolt állapotban való gyors lemerülést.
Ahogy neked is mondtam már, laptop és asztali gép alaplapoknál mindig belefutok valami Asus hülyeségbe. Persze a videokártyájukról és routerjeikről azért nem beszélek le senkit.
Ugye kikapcsolt állapotban nincs rádugva a töltő? Ha nincs a 230V-os konnektorba dugva a töltő, akkor a laptopra se legyen!
-
Rawulf
őstag
válasz
szabzoltan1 #96352 üzenetére
Windows 10 és 11 esetén is erősen ajánlott a "gyors rendszerindítást (fast startup)" kikapcsolni, különben nem áll le teljesen a gép, mivel alapértelmezetten a kikapcsolás nem csinál "full shutdown"-t:
Energiagazdálkodási lehetőségek -> A főkapcsoló funkciójának megadása -> A jelenleg el nem érhető beállítások módosítása -> Ezután kivenni a pipát a gyors rendszerindítás (és ha akarod, akkor a hibernálás és/vagy alvás, zárolás ha nem szereted őket sem) elől.
Na és a BIOS-ban az összes wake up funkciót le kell tiltani, különben hiába kapcsolod ki a főkapcsolóval! -
csoszogi
tag
válasz
nincs mit. Nekem ez segített. Nem vagyok számítógépes szakember, ezért örültem, hogy nekem az segített. Másrészt van, hogy triviális dolgokkal nem próbálkoznak a szakemberek.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Nekem ezt egy - viszonylag régi - ThinkPad csinálja. Én nem foglalkoztam vele, akksi ki, úgy teszem el. Milyen jó is a cserélhető akkumulátor
-
SirRasor
addikt
válasz
Emlékszem erről beszéltünk is egyszer élőben.
Most van nálam eladásra egy régi lenovo. Ledúrtam a Win10-et és raktam rá egy Debiant (11, Gnome) és 1 hónap után ránéztem pont 2 napja: 99%-on volt az akksi
Előtte persze nem tudom mi volt vele, mert napi használatban volt.Szóval ha tényleg mindent megpróbáltál, akkor a köv. lépés az, hogy Win10 le, Debian fel és megnézni azzal.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
szabzoltan1 #96349 üzenetére
Én Pesten ide járok. Szerintem hasonló kaliberű szaküzlet kellene legyen Szegeden is.
Sajnos a szaküzlet is csak a működési frekvenciát tudja kideríteni bontás nélkül. Ha kibontja, látni fogja az elektronikán, hogy fix kódos-e és csak be kell állítani, vagy komolyabb ugrókódos és a garázskapun fel kell tanítani. -
csoszogi
tag
válasz
szabzoltan1 #96348 üzenetére
Nekem is hasonló problémám volt (ASUS X571GT-AL222C). Pár nap után merült.
Én ha jól emlékszem kikapcsoltam a gyors indítási funkciót:
[link]És a hibernálási funkció is ki van kapcsolva.
Ha ez se segít, utána tudok keresni, de az több idő mit állítottam be, ha nem azt. -
macilaci78
nagyúr
válasz
szabzoltan1 #96341 üzenetére
Amúgy mi a baja? Ha nincs csavar, akkor szét lehet pattintani. Az elemek alatt, vagy matrica takarásában is lehet csavar.
Családban általában a mikrokapcsolókkal volt gond, azokat cseréltem. Illetve vezetékkel forrasztottam párhuzamosan plusz kapcsolót és be lett építve robogóba, kocsiba. -
szabzoltan1
tag
válasz
szabzoltan1 #96340 üzenetére
Nem sikerült szétszedni roncsolás mentesen, és ez nem saját, kölcsön kaptam.
Ha magán a motoron lenne kapcsolo akkor nem volna szükség távirányitóra, mert aki rendszeresen használja, annak van távja, de van hogy jo lenne kinyitni vagy becsukni a kaput. -
macilaci78
nagyúr
válasz
szabzoltan1 #96336 üzenetére
[kép] Ilyesmi belül? Mármint ott az a 10 darab állító pöcköt tartalmazó alkatrész?
Létezik ez 2, 3, 4 gombos kivitelben is. -
ShadowX
őstag
válasz
szabzoltan1 #96336 üzenetére
Ehhez csak ez a konkrét típus jó vagy bármilyen 40.685 mhz-es távirányító? Szerintem bármilyen, mert úgyis fel kell programozni.
-
lorcsi
veterán
válasz
szabzoltan1 #96081 üzenetére
Mi lett a megoldas vegul ?
-
Rawulf
őstag
válasz
szabzoltan1 #96081 üzenetére
-
Rawulf
őstag
válasz
szabzoltan1 #96064 üzenetére
biztos a török választás miatt a ph-t ddosolják
-
Rawulf
őstag
válasz
szabzoltan1 #96062 üzenetére
Ha válaszolsz a privát üzenetemre, talán.
-
válasz
szabzoltan1 #96057 üzenetére
A W11 úgy ítéli meg,hogy "szóra sem érdemes"
-
Rawulf
őstag
válasz
szabzoltan1 #96054 üzenetére
Mi a teljes modellszáma annak a laptopnak?
Újratelepítés előtt leformáztad, vagy rátelepítettél a meglévő windows-ra? -
proper
őstag
válasz
szabzoltan1 #96054 üzenetére
Csinálsz egy USB telepitőt win10 képfájlból és mehet fel
vagy töltsd le a win10 drivert és kompatibilitás módban telepítsd fel hátha
nekem a touchpad nem akarta a jót így ment vissza a win10jobb hirtelen nem jut eszembe
-
Rawulf
őstag
válasz
szabzoltan1 #96051 üzenetére
Esetleg le tudnád írni, hogy mi a gond?
-
szabzoltan1
tag
válasz
szabzoltan1 #96051 üzenetére
Előre is köszönöm
-
szabzoltan1
tag
válasz
szabzoltan1 #96022 üzenetére
Hogy tudok ide másolni hirdetést?
Ilyen hangfalakat keresek már elég régóta, gondoltam itt is megprobálom.
Általában SirRasor hirdetéseit látom szépen belinkelve, de nekem nem sikerült. -
válasz
szabzoltan1 #95966 üzenetére
Ezt nem tudom mert napi használatba vannak a notik.
-
Bogyi007
veterán
válasz
szabzoltan1 #95927 üzenetére
Az egy dolog hogy mit ír egy sajtótermék, SZEGEDRE az érvényes amit veze az Önkormányzat oldaláról bemásolt...
-
veze
őstag
válasz
szabzoltan1 #95919 üzenetére
én csak a polgármesteri hivatal oldalán olvasható jelenleg is érvénybven lévő rendelkezést tudom értelmezni, nem a szóbeszédet...
bár engem még soha nem jelentetttek fel a szomszédok, de kinyomtattam és ha idejön egy rendőr szépen megmutatom neki illetve kérem hogy mutassa meg ő is melyik paragrafus és jogszabály szerint jár akkor el , ha a polgármesteri hivatal rendelkezése érvénytelen...
6. § Magánszemélyek háztartási igényeit kielégítő zajjal járó tevékenységet hétköznapokon nappal 07:00-20:00 óra, hétvégén és munkaszüneti napokon nappal 08:00-19:00 óra között lehet végezni.
értelmező kiegészítés: 3. magánszemélyek háztartási igényeit kielégítő tevékenység: olyan zajhatással járó, háztartáson belüli tevékenység, amely alkalmas mások nyugalmának megzavarására, így különösen lakásfelújítással kapcsolatos tevékenységek, zenélés vagy zenehallgatás, sporttevékenység, játék, motoros gép üzemeltetése, favágás, fűrészelés, fűnyírás, permetezés;
Időintervallumon kivül ( ami feketén fehéren le van iírva) valóban jogos, azon belül pedig lehet -
válasz
szabzoltan1 #95907 üzenetére
Ment privát.
-
Rawulf
őstag
válasz
szabzoltan1 #95874 üzenetére
Én azt javaslom, hogy inkább vegyél egy külső keretet és ahhoz egy ssd-t bele, mert az egybeépítettek kevésbé megbízhatóak. Külső keretből létezik sata3-as, m.2 sata és m.2 nvme (pci-e) verzió is.
-
SirRasor
addikt
válasz
szabzoltan1 #95858 üzenetére
Megnézem holnap. Írj egy pü-t délelőtt, hogy ne felejtsem el.
-
vizslakutya
senior tag
válasz
szabzoltan1 #95684 üzenetére
A rendelet tervezetek 4.2 alatt minden megvan PDF ben.
[link] -
Rawulf
őstag
válasz
szabzoltan1 #95673 üzenetére
-
martonx
veterán
válasz
szabzoltan1 #95304 üzenetére
Tökre megvenném, de már csak Ax-es router érdekel
-
quailstorm
félisten
válasz
szabzoltan1 #95304 üzenetére
Mert lejárt a támogatása és drágán adod.
Nem beszólni akarok, csak ez a piaci realitás. 12k-ért ment el nemrég egy HA!-n. -
válasz
szabzoltan1 #94515 üzenetére
W11 kódot lehet elfogadja a W10 ha nem akkor is ráérsz megvenni.Ha azzal sem javul meg a noti akkor Asus service.Régebben futár ment érte felveszi Nálad megjavítva oda viszi vissza vagy ahova kéred (szerintem ez nem változott)
Amikor a W10 volt "újdonság" akkoriban volt egy hasonló hiba és azt az okozta,hogy az integrált VGA driver energia gazdálkodási szoftvere hibás volt.1-2 hónap elteltével az MS kijavította ezt a hibát.
Nekem most is van 2 notim ami lemeríti az akkut pár nap alatt.Az egyik VGA hibás csak HDMI-n ad képet a másik meg folyadékot kapott.Hálózatról akkuról mind 2 használható de az akkujaik lemerülnek ha nincsenek töltőn.
-
szabzoltan1
tag
válasz
szabzoltan1 #94513 üzenetére
Az a legidegesítőbb az egészben, hogy ha az akku használatra rámegyek azt irja ki, hogy 23:xx percet használja a képernyő, kikapcsolva pedig 8 percet van.
Tényleg nem tudom hogy mitévő legyek. Lehet veszekwin 10 et és megprobomom azzal.Szomorú, hogy bekapcsolva majdnem többet bir a gép aksija mint kikapcsolva. 😠
-
solena
tag
válasz
szabzoltan1 #94493 üzenetére
Gyors rendszerindítás nevű förmedvényt kikapcsoltad az Energiagazdálkodásban? Mert ha nem, akkor hiába nyomsz a Leállításra, akkor csak hibernált állapotba kerül a gép.
-
válasz
szabzoltan1 #94504 üzenetére
Majd kiderül.Általában szoftver hiba szokta okozni de a történelem során már volt példa arra is,hogy a Windows "friss" példányában volt hiba ami a bajokat okozta(VGA hiba,újra indítás utáni kék halál,WiFi szakadozás, stb-stb)
-
válasz
szabzoltan1 #94500 üzenetére
Asus X712-re raktam W11-et.Amíg meg nem lett a BIOS frissítés alvó állapotból kék halállal ébredt.
Amíg ki nem kapcsoltam a BIOS-ba egy HDD/SSD vezérlő részt addig a gyári SSD-t se látta a telepítő.
A W11 nem tudja alapértelmezetten netről beállítani a készülék óráját....Azért írtam a driver booster progit letöltöd annak segítségével lefrissíted a gépet majd ha kész vagy letörlöd a programot mert ha nem teszed akkor az egész "családja" felkúszik a gépre és mindenbe bele akar kotnyeleskedni.
-
SirRasor
addikt
válasz
+1 totya694-nak
Több laptop is van a cégnél és az elmúlt 1 évben véletlenszerűen ugyanezt kezdték csinálni azok, amik éppen tartalékban vannak (és emiatt állnak) márkától függetlenül.
99%, hogy Windows/Driver frissítés a ludas. -
válasz
-Frissítsél pl. BIOS-t
-Frissítsél pl Driver Booster-el(nem 2006-os Microsoft akku kezelő driver legyen a gépen mint ahogy azt a W11 alapból felteszi és naprakésznek írja)
-futtass Asus diagnosztikát -
martonx
veterán
válasz
Végét járja az akkumulátor.
-
vizslakutya
senior tag
válasz
szabzoltan1 #93870 üzenetére
-
sarkanyolo2
őstag
válasz
szabzoltan1 #93827 üzenetére
Lemez ügyileg, csak ha a jövőben keresne valaki, CD vagy DVD lemezt darabra. Tegnap mászkáltam a printkerben és van mindenféle.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Le Mans Ultimate
- Automobilista 2
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Battlefield 6
- PlayStation 5
- Android szakmai topik
- Path of Exile (ARPG)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest