Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #101040 üzenetére
Én olyan csempét fúrtam életemben először, ami már mozgott a falon, kb a fuga tartotta fenn.
Ugyanezek az instrukciók voltak: valami hegyes dologgal (, esetemben egy reisser csavarral) meg kell kocogtatni a felületet. (Nagy kalapáccsal is lehet kicsit ütni.)
Kőzetfúró, sima fúrás üzemmódban, nem ütve! Igény szerint kisebb mérettel kezdeni és utána nagyobbal fúrni akár több lépcsőben. A legkisebb kőzetfúrót vettem elő, ami volt a készletben, 4-es, vagy 5-ös. Sose koptatom le a felületet azon a területen, amit fúrni kell, csak épp annyira, hogy a fúró hegyét ott tartja. Általában egy gombostűfejnél kisebb területen csak. Lassú, előtolással és megy.
Utána a falazat szerinti fúróval és üzemmóddal.A mostani greslaphoz kellett csak komolyabb szárakat vennem, de azok is elkoptak. Vagy nem értek hozzá és nem volt megfelelően hűtve, vagy ez a greslap ennyire kemény. Egy szár elkopott, mire végeztem: 2 falikar, WC-papírtartó, zuhanyszett, pedig a fal ytong.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #100963 üzenetére
175k, törve. Valaki benézett egy piros lámpát, mikor olajcserére vittem.
Abban az időszakban történt, amikor már roncstelepen nem vették át, a MoHu meg még nem állt fel rendesen.
Többet is ki lehetett volna belőle venni, ha elbontom, de nem volt helyem foglalkozni vele és ki tudja, meddig tart. A maradékot pedig ugyanúgy el kellett volna paterolni. -
martonx
veterán
válasz
Stylewars_kp #100880 üzenetére
Vagy ha már úgyis kiskertek, éjszaka átnyomod a szomszéd udvarába.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #100832 üzenetére
Jó, erre nem írom le, ami először eszembe jutott.
Ha jól éreztétek magatokat, akkor mindegy, mit csináltatok, megérte. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #100824 üzenetére
Ennyi időbe már nem csak a petting fér bele.
Kisebb múzeum, kiállítóterem tárlata, Dóm torony, vagy a Szent István téri víztorony kilátója, Füvészkertben egy séta, Novotel Hoteltőlt a Boszorkányszigetig séta (és persze vissza
).
-
SirRasor
addikt
válasz
Költözünk - Pénteken 11:00-13:00 között segíthettek pakolni
fradi81 +1 pulutodurumo-nak: nekem ilyen van: Férfi túrabakancs, vízhatlan - MH500
Téli bakancsnak használom; szerintem nyárra már túl meleg, de biztos van vékonyabb, cipősebb kialakításban is valami hasonló.
EDIT: Férfi túracipő, vízhatlan - MH100 - jó értékelései vannak. Nézz róla egy youtube videót. -
tisn
addikt
válasz
jo ido van, holt maros, rotary tanosveny, tortamuvek suti utvonalat javaslom
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #100795 üzenetére
Az sem mindegy, hol veszed a bútort. Budapestre szegedi üzletben vettünk hálószobabútort. Volt olyan elem, ami önmagában a teljes szállitási díj árával volt olcsóbb, mint Budapesten, 2012-ben.
A konyhabútor is Szegeden készült fusiban, a kettő együtt, meg az én motyóm, plusz egy kanapé ment a platóra, én meg az anyósülésre.
Pesten derült ki, hogy az összetrombitált segítőkből senki sem jön. Szóval ketten a fuvarossal felhordtuk a motyót. Mire felért az asztalos Szegedről, addigra a konyhabútor már fent volt, tudott vele dolgozni.Még jó, hogy beülhettem a teherautóba, ha vonattal kellett volna feljönnöm, miután Szegeden bezártam, feleségemmel ketten pakolhattak volna...
-
válasz
Stylewars_kp #100787 üzenetére
Nem fog kijönni a matek. Nem annyival drágább a költöztető, mint amennyivel olcsóbban tudod eladni a használt bútort. Mi is a Pannonpakkot választottuk, pár héten belül költözünk és arra jutottunk, hogy csak a bútorokat, háztartási gépeket vitetjük velük, a többi banános dobozt, zsákot majd apránként elcuccolom.
Kiszállás 6000, óradíj 18000.
-
válasz
Stylewars_kp #100720 üzenetére
Tolatva kell és kapu vonalában 1-2 gáz fröccs és a diesel kipufogó szagtól még az utca is kiürül
-
martonx
veterán
válasz
Stylewars_kp #100684 üzenetére
Az a baj, hogy tönkrement ágy matrac senkinek nem kell. Ha fémhulladék / bútor lenne, másnap nem lenne ott, ahol hagyom (saját tapasztalat). Délután újra nekifutok a hulladékudvarnak.
-
-Tsaba-
tag
válasz
Stylewars_kp #100632 üzenetére
Ha jól rémlik még, a képpel van vmi, azt nem engedi (még homályosítva sem), meg ugye azért kevesen keresnek "tejcsapoló"-t
De hogy miért az jó kérdés...
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz
Stylewars_kp #100590 üzenetére
A Casco a megállapított használt árának bizonyos százalékát fizeti, nagyon passzentosan jön csak ki a javítás. A 6 millás autóból három év alatt 4,3 milliós lett (és ebben már benne van az inflációs növekedés), úgy hogy csak 11ezer kilóméter van benne.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #100585 üzenetére
Esetemben ez úgy nézne ki nem elektromos kapu esetén, hogy beállok a bejáróra, kiszállok, nyitok, beszállok, begurulok, kiszállok, becsukok, de közben a kocsi nem lóg az úttestre.
Ezt lehet elcserélni "nem oszt nem szoroz" alapon arra, hogy megállok az úttesten a sáv jobb szélén, amennyire lehet, kiszállok, felhúzom, ellököm, kinyitom, beszállok, mialatt vagy 20-30 autó is feltorlódik az enyém mögött a reggeli, vagy délutáni forgalomban. -
nap
addikt
válasz
Stylewars_kp #100520 üzenetére
Nem tudom, hogy most mi a jó ár... Legutóbb itt vettem fűrészárut.
-
veze
őstag
válasz
Stylewars_kp #100527 üzenetére
Én ha nem épületfa kell itt szoktam keresni:
[link]
Elég nagy választék van , minőségben ( és ennek megfelelően árban) is. száritott is , ha kell ragasztott is, fenyő és keményfa , ha special valami kell, akkor akár még az is megbeszélhető hogy meg tudják e csinalni.
más..
Szeged milyen bolto(kat) tudok ahol ilyesmiket lehetne keresni/ vásárolni:
[link] vagy [link]
világos szürkében kellene lehetőleg nem fényes fólia kinézetben és min 45cm szélesség ( vagy 50cm) -
vizslakutya
senior tag
válasz
Próbáld meg itt,elég rugalmas az öreg.
Vagy Káplár fatelep a Metró mögött? -
proper
őstag
válasz
Stylewars_kp #100524 üzenetére
Sándorfalvi út töltés után jobb oldal
al-fa Kft -
macilaci78
nagyúr
válasz
Egy magyartanár felsírt valahol...
Agglomerációban lévő tüzépeket hívogatnám fel. -
martonx
veterán
válasz
A szomszéd ablakain?
-
castiels
addikt
válasz
Stylewars_kp #100330 üzenetére
-
martonx
veterán
válasz
Stylewars_kp #100081 üzenetére
Legyen igazad!
-
válasz
Stylewars_kp #100073 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok, mert az a tervem, hogy vagy náluk, vagy a Rheinmetall-nál helyezkedjek el hosszabb távon. De egyelőre még csak egy megkeresésig jutottam, remélem lesz belőle interjú is.
-
tisn
addikt
válasz
Stylewars_kp #100077 üzenetére
a masik, hogy meglepne, ha lehetne itthon havi 240 oraztatni. (5*12*4)
de biztos kemeny melo lesz, a sori melo soha nem konnyu. -
válasz
Csak hallomásból: napi 12 órás munkára kerestek már embereket középiskolákban, tehát 5x12 a hét. Ha lehet a bérminimumon.
Más.
Az a feladatom, hogy gyors és olcsó megoldást keressek a kis cégünknek ~100db, szkennelt doksi word-be alakítására. Képként szkennelt tehát OCR szükséges.
A folyamatnak pár hét alatt le kell zajlania. Ember van rá. Szoftvert venni - valószínűleg - nem érdemes ezért. Marad az online. Erre akár elő is fizetnénk 1-3 hónapra.
Van olyan javaslatotok amit ki is próbáltatok?
Tudtok rá topikot vagy levlistát ahol kérdezhetek? -
macilaci78
nagyúr
válasz
Nagyon. Nem sok lesz az a szellemi tőke, amivel magyarként hozzá lehet járulni.
Egy elektromos autó hardveresen sokkal egyszerűbb egy belsőégésű motorral szerelttől: egyszerűbb motorikusan, valamint a hajtáslánc is. Ez kevesebb mérnökórát igényel, mint amit a hazai Mercedes, Audi, stb autógyárakban.
Szoftveresen pedig kb ugyanaz kell hozzá, de azt a részt a többiek sem Magyarországon végzik, végeztetik. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Stylewars_kp #99963 üzenetére
Nézz a profilképemre, szerinted ilyen kinézettel honnan szabadultam ide?
-
martonx
veterán
válasz
Stylewars_kp #99965 üzenetére
Orosházi? Az nincs túl messze.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Stylewars_kp #99965 üzenetére
Ja akkor csak mindenhol ott vagy.
Mint én. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Stylewars_kp #99955 üzenetére
Helyi erők is megérkeztek?
-
martonx
veterán
válasz
Stylewars_kp #99860 üzenetére
2 éve Albániában ütött be a felismerés nyáron a 48 fokos rekkenő hőségben, amikor a légkondis szobából a tengerre sincs kedved levánszorogni, hogy ott szarrá égesd magad a napon, esténként pedig a környező bozóttüzek hangulatos pirosra festették az ég alját, hogy nyáron fizessek rengeteg felárat azért, hogy megdögöljek a hőségtől? Télen a hidegért fizetés elkerülése régóta logikus, de mostanra ugyanez van nyáron csak ellenkező előjellel.
Én azóta elkezdtem szembe úszni az árral, és nagyon nem bántam meg. Északra megyek nyáron, sokkal olcsóbb, és sokkal élhetőbb (idén nyáron pl. Zakopane és Krakkó volt terítéken, mások ide télen szoktak síelni menni). Télen pedig szigorúan délre megyek. Tavasszal és ősszel pedig befigyelhet a kettő között bármi, mondjuk Horvátország, Ciprus stb. Ciprus októberben olyannyira király volt, hogy akár minden évben vissza tudnék oda menni. Ellenben amikor hallom ismerősöktől, hogy augusztusban Cipruson volt, és milyen jó volt, mindig csak joviálisan mosolygok, hogy biztos jó volt 54 fokban szarrá égetni magad rohadt sok pénzért, miközben októberben 30-35 fok van ott, 24-25 fokos a tenger, és feleannyiba kerül a szállás, ja és nincs tömegnyomor.
Jövő tavasszal pedig Ausztriába megyünk, mihelyst elült a síszezon -
SirRasor
addikt
válasz
Stylewars_kp #99718 üzenetére
Semmi.
Ennek a beállításnak ahhoz van köze, hogy ne kapcsolja be a gépet frissíteni az éjszaka közepén. -
garga pista
őstag
válasz
Stylewars_kp #99706 üzenetére
Ez nem új dolog, a 10 is rendszeres megcsinálja nekem az asztali gépen.
-
martonx
veterán
válasz
Stylewars_kp #99664 üzenetére
Semmi bajom a linuxal, én minden évben elhiszem, hogy ez már a Linux éve, és már mennyit fejlődött, aztán újra és újra arcon csap a valóság.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Stylewars_kp #99547 üzenetére
Van olyan, aki ólmos autó akksikból épít pakkot. Vagy LiFePo villanyautó akkuból. De természetesen rengeteg kész megoldás is van.
-
martonx
veterán
válasz
Stylewars_kp #99540 üzenetére
Igen, ilyenkor ha van plusszod, és nincs hol tárolni, az simán elvész.
-
tlac
nagyúr
válasz
nem jó a linked
esetleg még bojlerhez vagy valami hasonlóhoz jó lehet, aztán az tárolja hőben -
pulutodurumo
őstag
válasz
Akksi.
-
veze
őstag
válasz
Stylewars_kp #99515 üzenetére
ez engem is érdekelne..
miért kellene ezt egyébként "feketén telepített" napelemnek hivni?
Saját költségemen nem telepitehetek napelemet akkor ha semmilyen elektromos hálózattal nincs összeköttetésben? A saját tetőmön ( nem társasházon) saját költségemen , aztán pár konnektor rá van kötve amiből működtethetem a klimat mosogépet vagy más fogyasztót amikor süt a nap. és nem táplálok sehová mert nincs összekötve elektromos szolgáltató hálózatával. (esetleg egy tanyán van ahol nincs is vezetékes áramszolgáltatás) Mire kellene akkor engedély ?
és ilyen esetben miért kellene betartanom azt hogy 2,1KW lehet egy fázis esetén ha nekem 3,0 kw-ot van kedvem telepiteni.. -
martonx
veterán
válasz
Stylewars_kp #99515 üzenetére
Az akku egyrészt annyiba kerülne, mint a 7 db napelem. Másrészt pont a nagy fogyasztó nyári hónapokban a légkondi 100%-ban rögtön felhasználja a megtermelt áramot.
Nyugisabb hónapokban tudna segíteni az akku, de nyugisabb hónapokban amúgy is alacsonyabb a fogyasztasunk, soha nem hozná vissza az árát. -
válasz
Stylewars_kp #99465 üzenetére
Talán egy 10-es de kocsikázni kellett érte egy kicsit.
Azóta már volt szintén retrógémer fórumtárs akinek nálam is jobban elgurult a gyógyszere és 100-ért vitte volna de túl király ahhoz hogy eladjam. Imádom. -
Jimmy8
senior tag
válasz
Stylewars_kp #99403 üzenetére
Több éve bezárták
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz
Stylewars_kp #99379 üzenetére
3 hetet késett Pestről a konténerünk, mert a BYDnek jött le napi száz konténer.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #99384 üzenetére
kerékpárút fejlesztés persze sehol - Ezt céfolnám, a sárga festékkel igenis nagyot léptünk előre!
-
válasz
Stylewars_kp #99383 üzenetére
Nem hangzik jól, igaz, abban a helyzetben lehet ennek is örültem volna.
-
SirRasor
addikt
válasz
Stylewars_kp #99383 üzenetére
De, igazad van. Munkatársam mesélt valami cikkről, hogy elmentek az SZTE-re és a Csonkába utánpótlást vadászni a BYD-es kínaiak.
Közölték, hogy heti 6 nap, 12 óra, MINIMÁLBÉRÉRT.
Dobtak egy hátast, hogy bruttó 650-ért mennek el az onnan végzők.
Közölték a csonka vezetésével, hogy magyarország a következő kínai gyarmat.
WTF -
tisn
addikt
válasz
Stylewars_kp #99384 üzenetére
kozlekedes ott borzaszto.
-
válasz
Hát, jó is, meg nem is.
Én évekig nem találtam ott normális munkát, azért is jöttem el.
Most azért lehet majd miből válogatni talán. -
tisn
addikt
válasz
mercedest lattad mar? bmwt?
autokat szerelnek ossze, mi bajunk lenne tole? kecskemet, gyor is oriasi fejlodesen ment keresztul, debiben is az lesz, nalunk is remelhetoleg.
-
csoszogi
tag
válasz
Ez egy régebbi cikk, lehet azóta még nagyobb területen fognak építkezni. Amúgy az Auchan-tól/ELI-től kifele be fognak építeni szinte mindent...
Itt a cikk:
[link] -
macilaci78
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #99255 üzenetére
Nem egyértelmű a matek. Most 1. éves a 4S gumi, korábban nyári, téli volt, mindig ADAC top3-ból valami. 5 év használat után ment nyugdíjba a nyári és a téli is, a Krisalp téli az 5. szezonjában már érezhetően keményebb volt, induláskor a 116 paci alatt könnyen elkapart. Az 5 év alatt kb 55k km ment el, szóval se a téli, se a nyári nem a kopás miatt volt cserés, a télit 5-5,5 mm mintával adtam el.
Azt olvastam, hogy a 4S gumi a téli tulajdonságaiból a 3., 4. szezonra érezhetően veszít, az a kérdés, hogy ennyi idő alatt elkoptatom-e.SirRasor: Miért kéne érte fizetni? 15-20 ezerből megvan egy krokodilemelő, 5-10 ezerből egy nyomatékkulcs, már ha a kocsi gyári emelője, kerékkulcsa nem felel meg. Ha a kereket van hol tárolni, akkor elfér ez is mellette és nem kell a gumisra várni szezonban.
Ha ereszt, a TPMS úgyis jelez, de ha nem vagy teljesen érzéketlen az autóhoz és mész néha nagyobb távot is, a centírozást, felnihibát is észreveszed, ami miatt gumishoz kell menni.
Azt meg már korábban kitárgyaltuk, hogy a 4S gumit is forgatni kell időnként a tengelyek között.
Azt meg ne is reméld, hogy a gumis a gyárilag előírt nyomatékra húzza le a csavarokat. Legalábbis nekem meg kellett utána igazítani, mert a gyári kb 100 Nm helyett úgy rá volt tépve, hogy az oldáshoz kevés volt a 150 Nm. Aztán hiába van 5. kerék a csomagtartóban, ha az út szélén a gyári kerékkulcson meg hiába ugrálok...tisn: Azért a gumis szakmai tapasztalata csak ér valamit. Én nem értek hozzá, de ő abban az 5 percben is látja, hogy félre van-e kopva, ki van-e repedezve, kiszúrja a leesett centírsúly nyomát, stb. Mondjuk, én se fizetek ezért a tudásért, ha nem érzékelek hibát.
-
SirRasor
addikt
válasz
Stylewars_kp #99255 üzenetére
Egyértelműen rosszabbul járok anyagilag hosszú távon, ha veszek télit.
Most kidobok 250-et gumira, vagy...veszek télit ugyanúgy 250-ért ÉS még fizetek is azért évente 2x, hogy kicserélik?
Ráadásul most 140-150-ért reálisan még el is tudnám adni a nyárit, ami plusz. -
adrian14
tag
válasz
Stylewars_kp #99252 üzenetére
Ha balesetezel télen, akkor elvileg a sima bizti sem fizet, ha nyári gumi van a kocsin.
-
csoszogi
tag
válasz
Stylewars_kp #99236 üzenetére
Igen az is csodás. Kis-Tisza, Csépa, Tiszaalpár....megannyi szép hely, édesapám ott pecázott is, meg én is gyerekként....30-40 éve még többen voltak, mert nem nagyon volt más, főleg hétvégén, mindenhol kocsi állt a Körös-toroknál....Mostanában mi se megyünk, meg tesómék sem, egyből nyolc emberrel kevesebb...megszakadt a "hagyomány"
-
csoszogi
tag
válasz
Stylewars_kp #99232 üzenetére
Ismerem, gyerekként rohadt sokat jártam oda, meg felnőttként is a gyerkőcökkel. De pár éve nem voltam. Ez a parkolási díj meg ezek szerint követi a szokásos trendet...
-
csoszogi
tag
válasz
Stylewars_kp #99227 üzenetére
-
mAtech
aktív tag
válasz
Stylewars_kp #99227 üzenetére
Nem kell át menni a töltésen. Hanem a töltés jobb oldalán menni tovább. Kb ott van ahol a fizetős csak a töltés másik oldalán.
-
SirRasor
addikt
válasz
Stylewars_kp #99209 üzenetére
Emlékszem Top Gear egyik részében valami szuper mercivel csinálta meg Jeremy Clarkson, hogy kettesbe tette, 0-ról indult és még mindig 2-esben valami 220 km/h körülire gyorsított
tisn De üresben állok. Ilyenkor semmi szükség sincs 2x kuplungolni akármelyik fokozathoz.
Amúgy ma éppen simán bement 1-esbe és rükvercbe is. Holnap meg nem fogmartonx +1. Az egyik gazdag 1 nap alatt több CO2-t bocsát ki (pölö magánrepülő), mint mi egész életünkben.
Hát igen, nemhogy az 5 fő, hanem a Jogger által kínált ~600 literes csomagtér azért hiányzik...ennek 430 liter. Nemrég mentünk Szolnokra 1 hétre csomó csomaggal, BABAKOCSIVAL. Hát, nem volt egyszerű pakolni.proper thx, kipróbálom.
-
martonx
veterán
válasz
Stylewars_kp #98981 üzenetére
Most is van falióra, szék, 16-os kerekű jó állapotú váltós gyerek bicikli stb. Viszont ezekkel most egy fórumtársat szeretném támogatni, ahogy látom eléggé ráfér.
-
SirRasor
addikt
válasz
Stylewars_kp #98726 üzenetére
Köszönöm
De durva, még csak nem is hallottam erről. Se orvos, se védőnő, se senki nem mondta, hogy létezik ilyen. WTF?!?
Mindjárt kipróbálom, mert...ahogy hallom, indul a műszak -
macilaci78
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #98625 üzenetére
Google maps automatikusan sorba rakja? Van ilyen ficsőr benne? Én eddig azt tapasztaltam, hogy a címek sorrendjét manuálisan állítom.
15 címet tud kezelni és motoros berkekben arra panaszkodnak, hogy ha megérkeztél egy címre, azt nem pipálja ki automatikusan, hanem továbbhaladva ugyanoda akar visszanavigálni. A kipipálás sem olyan egyszerű, elkutyulja, vagy elveszti a listát és lehet újrakezdeni.Doggy dog: motoros topikba kérdezz be, esetleg futárokat kérdezz meg. Ha futárra nincs külön topik, GLS futár van pár az autós topikban.
-
stopperos
senior tag
válasz
Stylewars_kp #98494 üzenetére
Vagy szerbia...
-
lorcsi
veterán
válasz
Stylewars_kp #98494 üzenetére
Akar, at is megyek
ez nem gond
csak szerintem ezeknel is ugy van h gyokerkezeles ennyi
de a kitakaritasa ( gyogyszeres eltavolitasa) meg annyi, plusz a vegso tomes amannyi
vagyis, ha olyan a doki ez a 3 tetel ugyanannyi mint az elso arajsnlatomba egybe szamitva
elore kb nem lehet tudni -
macilaci78
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #98452 üzenetére
205k km-rel vettük 6 évesen. A Passatba 24 évesen volt 400k km.
A Kia beltere és külseje, motortér, alja is kulturált. Persze keletiesen műanyagos, a Wartburghoz hasonlítottam. A korkülönbség ellenére minőségérzetben a B5 Passat felé billen a mérleg nyelve, de azért 18 év nagy idő. A Kia ennyivel frisebb, modernebb, biztonságosabb, feszesebb. De én se nézem ki belőle, hogy 24 évig el fog futni.
Vékonyabb a fényezés, tegnap este lemostam és tele van kaviccsal a motorháztető. Megint pöttyözhetek. -
tisn
addikt
válasz
Stylewars_kp #98348 üzenetére
nem, mennyit?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #98137 üzenetére
Fb csoportban hirdettem. Egyben akartam eladni és forgalomban tartásra. Nem akartam sem bontani, sem a bontási papírokkal bajlódni. Akkoriban volt az, hogy a hulladékudvarok, autóbontók alól már kihúztak a talajt, de a MoHu még nem állt fel elméletben sem.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #98135 üzenetére
Gyakorlatilag vasárban adtam oda.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #98126 üzenetére
Igen. Egy 2017-es Kia Ceed kombi lett helyette, 1.6 CRDI manuális váltóval.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #98077 üzenetére
Ahogy látom, 510 Ft a betétdíja. Kölcsönzöl egyet valamelyik áruházból.
-
SirRasor
addikt
válasz
Stylewars_kp #97786 üzenetére
Csak úgy keresgéltem gugliban.
Chromium alapúakat úgyis szépen el kell felejteni, ahogy kinyírják a következő évben az AD-tiltást.
Céges gépeken Chrome van; sokkolva láttam utoljára, hogy friss indításnál ki kell választanom, hogy random vagy testre szabott reklámokat dobáljon és addig tovább se engedett.
Firefoxon meg nem megy minden, úgyhogy lehet marad az Edge, ami szintén chromium, de legalább bele van építve az MS-be. -
SirRasor
addikt
válasz
Stylewars_kp #97776 üzenetére
Hát mikor? 22-én, Te pogány?
(Téli napfordulót ünnepelték, mint "karácsony" és ezt vették át a keresztények, csak az dec 21-22-re esett)
Boldog Karácsonyt!
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▐▐░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░░░░░▐▐▐▐▐▐░░░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░░░░▐▐▐▐▐▐▐▐▐░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░░▐▐▐▐▐▐▐▐░▐▐▐░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░▐▐▐▐▐▐▐▐▐░░▐▐▐░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐░░░▐▐░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐░░░░░░▐▐░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐░░░░░░░░░▐▐░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░▐▐▐▐▐▐▐▐▐░░░░░░░░░░░▐▐░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░▐▐▐▐▐░░░░░░░░░░░░░░░░░▐▐░░░░░░░░░
░░░░░░░░▐▐▐▐▐▐▐▐░░░░░░░░░▐▐▐▐▐░▐▐░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐░░▐▐░░░░░░░░░
░░░░░░░░▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐░░░░▐▐░░░░░░░░
░░░░░░░▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐░░░░░░░░░░▐▐░░░░░░░
░░░░░░▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐░░░░░░░░░░░░░░░░▐▐░░░░░░
░░░░░▐▐▐▐░░▐▐░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▐▐░░░░░
░░░░▐▐▐▐▐▐▐░░░░░░▐▐▐▐▐░░░░░░▐▐▐▐▐▐▐▐▐░░░░░
░░░░▐▐░░▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐░░░░░░░░░░
░░░░░░░▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐░░░▐▐░░░░░░░░░
░░░░░░▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐░▐▐▐▐░░░▐▐░░░░░░░
░░░░▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐░░░░░░░░░▐▐░░░░░
░░▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐░░░░░░░░░░░░▐▐▐░░░
░▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐░▐░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▐▐░░
▐▐▐▐▐▐▐▐▐░▐░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▐▐▐▐▐▐▐░
░░░░░░░▐▐▐░░░░░░░▐▐▐▐▐▐▐░░░░░░▐▐▐▐▐▐░░░░░░
░░░░░░░░▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐░░░░░░░
░░░░░░▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐░▐▐░░░░░░
░░░░▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐░▐▐▐░░░░
░░░▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐░░░░░▐▐░░░
░░▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐░░░░░░░░░░░▐▐░░
░▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐░▐░░░░░░░░░░░░░░░▐▐░
▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐░▐░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▐▐▐▐
░░░░░▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐░░░░░░░░▐▐▐░░░░▐▐▐▐▐▐▐▐░░░
░░░░░░░░░░░░░░░░▐▐▐░▐▐▐▐▐░▐▐▐▐▐░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░░░▐▐▐▐▐▐▐▐░░░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░░░▐▐▐▐▐▐░▐░░░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░░░▐▐▐▐▐▐░▐░░░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░░░▐▐▐▐▐░░▐░░░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░░░▐▐▐▐░░░▐░░░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░░░▐▐▐▐▐▐▐▐░░░░░░░░░░░░░░░░░░ -
martonx
veterán
válasz
Stylewars_kp #97703 üzenetére
Dolgozok, konkrétan programozok win 11-en. A gyerekeim meg Fortnite, Valorant vonalon játékra használják. Néha World Of Tanksozok. Plusz ezek mellett fut rajta 2 féle VPN (mikor melyik kell), Skype, discord, slack, google chat, Ms teams. Plusz a mindennapi netezés, munkához pár böngésző, android emulátor stb...
Várj, még egy MsSql is fut rajta.
Végülis csak ennyire használom 3 éve, de biztos bennem van a hiba, hogy nem kellett újra telepíteni ezidáig.A fiam gépén dettó ugyanezek futnak, plusz kismillió store, játék, 3d-s háttér progi, istenem látni is rossz mi minden van rajta. Neki is a win 11 megjelenése óta van fent. Mondjuk neki azóta egyszer újra kellett rakni, valami win buherátor programmal szétcseszte.
Melóhelyen vegyesen vannak win 11, linux és os gépek. Legutóbb éppen egy mac-et kellett újra rakni.
-
SirRasor
addikt
válasz
Stylewars_kp #97701 üzenetére
Debianjaim is vannak Win10 mellett (Win11-től sugárban hányok), azok is rendszeresen kérnek frissítést de tény, hogy ki lehet kapcsolni.
Se Debiant, se Win10-et nem kellett sose újratelepítenem. Soha.
Win10-el még sose kellett szopnom: 1x beállítom és kész.
Debiannal csak nyűg van, ha bármi egyebet szeretnék, mint böngészni. Kiforratlan, vagy mondjam azt, hogy kb. 10 évvel le van maradva.
De ha csak böngészni kell, akkor mindenkinek csak azt ajánlom azzal együtt, hogy ha nem játszanék, nálam is az lenne telepítve.
Te! Teeeee te Trololo...fecus ez azért érdekes, mert mindig automatikusan megy. Azt mókolni kell, hogy ne települjön automatikusan
Ha jól emlékszem, akkor az ütemezett feladatok között jó mélyen az MS egyik albugyrában irányítódik a Windows Update, tehát ha az megy rendesen, akkor települnie kellene...
Na mind1, én készítenék egy Windowssal induló PowerShell scriptet, mert csak egy parancs:
Update-MpSignatureEDIT: Nincs bajom a Defenderrel, egész kiforrt meg minden, de miért Nem Pandra Free? A válasz: használd a Panda Free-t és kész. Gyorsabb is lesz tőle a gép.
-
martonx
veterán
válasz
Stylewars_kp #97701 üzenetére
Szvsz semmi gond nincs vele. A családban tele vagyunk win 10 / 11-kel. Két régi laptopon maradt a 10-es, többi gépen 11 megy. Már miért kellene évente újra telepítgetni? Az én gépemen lassan 3 éves a win11, még új korában került rá.
-
válasz
Stylewars_kp #97675 üzenetére
Az enyém is 2002-es 1,4 benzin) csak 140 ezer van benne és ezt tart vissza a fiatalítástól.
Vegyek egy 10 évvel fiatalabbat amibe lenne 200 ezer km meg az a kis + 200 ezer amit visszatekernek mielőtt behozzák az országba?Évi 4-5 ezer km-t megyek... -
válasz
Stylewars_kp #97673 üzenetére
Majd ha eléri azt a kort az autód,hogy ki akarod vonatni a forgalomból tudod hová kell majd vele állni
-
Gergello
addikt
válasz
Stylewars_kp #97669 üzenetére
Leírtam, hogy mit tennénk oda de inkább kitöröltem.
-
válasz
Stylewars_kp #97669 üzenetére
Akkor ott nem érdemes autóval parkolni
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #97664 üzenetére
Aki diszperzites vödörben cefrézik, az meg is érdemli...
-
válasz
Stylewars_kp #97664 üzenetére
De ha meghirdeted ingyen elvihető áru ként mehetnek oda olyan arcok is,hogy hónapokig nem mersz aludni sem...
-
martonx
veterán
válasz
Stylewars_kp #97661 üzenetére
Hát ő, szerintem gyári, leszámítva azt a 2 évet, amióta a garázsban figyel a festék, és meg is fagyott valószínűleg 1-2-szer.
-
lorcsi
veterán
válasz
Stylewars_kp #97638 üzenetére
Tv nelkul csak a net nem lett dragabb ?
( allitolag net onmagaban fizetve nem olyan megérős)milyen szolgsltatonal maradtal ?
-
szabzoltan1
tag
válasz
Stylewars_kp #97572 üzenetére
Én úgy tudom(bár lehet hogy rosszul ) a sót a víz keménységéhez mérten adagolja.
-
válasz
Stylewars_kp #97572 üzenetére
A vízkeménységet tudom én is beállítani, azt, hogy mennyi sót használjon konkrétan, azt nem.
-
szabzoltan1
tag
válasz
Stylewars_kp #97567 üzenetére
A Mi tapasztalatunk, hogy amikor frissen töltjük a gépet sóval, akkor 2-3 mosásig szokott ez a probléma fennálni,amikor full tele töltöm sóval.
Rókuson lakom, (öreg Rokus) itt elméletileg a gép nem minden héten kiabál a só potlásáért. (víz keménysége a vízmű ajánlása szerint van beállitva) A Párom igényes a tisztaságra, ha Neki megfelel, akkor szerintem mindenki elfogadhatónak találná a gép"a kialakított szokásaink" hatékonyságát!
Azért ismétlem, mert ezek a mi gépünk és mosogatási szokásaink tapasztalatai.
Naponta általában 2x megy a gép és 3 havonta lidlis mosogatógép tisztitóval tisztitjuk. 😉 -
válasz
Stylewars_kp #97561 üzenetére
Én először és utoljára akkor vettem ilyet, amikor megvettük a mosogatógépet, kb 6 éve. Soha többet. Akkor sokkal inkább a lorcsi által is ajánlott Quantum, most 39 Ft/db, 10K fölött ingyen easybox szállítással.
-
martonx
veterán
válasz
Stylewars_kp #97561 üzenetére
Az tényleg jó ár!
-
DarkByte
addikt
válasz
Stylewars_kp #97473 üzenetére
Nem szeretnék a random FB puruttyával foglalkozni / beengedni a lakásba. Alapvetően úgy vagyok vele, hogy aminek 5 ezer forint értéke sincs, annál az időt sem éri meg hogy szenvedjek vele (fotózni, hirdetést adminisztrálni, lelkét maszírozni a betévedő "feléből mennyit engedsz" alkudozónak, stb.)
Értéke amúgy sincs, ezek még a lakásvásárlással ittmaradt ez-az, szétfarigcsált bútorok, max. tüzifának, de az meg kb. determinálja kik jönnének el érte.Egyedül nem bírom levinni emeletről hogy kirakjam a ház elé. Esetleg úgy ha szétbontom / szétverem a lakásban.
Szomszédokat / ismerősöket nem akarom trenírozni ezzel. Futót se akarok bérelni, mostani kocsin vonóhorog sincs.Plusz alapvetően inkább megúsznám és inkább kifizetnék egy rendes céget hogy takarítsák el innen. Persze nem bármi áron.
Túlgondolni se akarom, ha nincs erre lehetőség, akkor megemberelem magam. Csak hátha van erre szaksodott cég.
--
martonx: köszi, megkérdem őket. -
ritkaság
aktív tag
válasz
Stylewars_kp #97381 üzenetére
Kösz, elvileg javítottam.
@macilaci78: egészségedre! -
válasz
Stylewars_kp #97392 üzenetére
Csak a poén kedvéért írtam.
Viszont egy Epson mátrix nyomtatót még őrizgetek -
válasz
Stylewars_kp #97390 üzenetére
Szoftveresen nem támogatott után gyártott teli patronokkal,beszáradt nyomtatófejjel és kizárólagosan csak Xp támogatású nyomtatót tudnék.Több olyan rés is van rajta ahol megszorul egy USB-s WiFi kártya.
-
Gergello
addikt
válasz
Stylewars_kp #97385 üzenetére
Még akár adnak mellé 20.000 Ft-ot.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #97381 üzenetére
ritkaság: remélem, segítettem. Így, szalámis szendvics elfogyasztása közben.
-
fradi81
veterán
válasz
Stylewars_kp #97270 üzenetére
Nyomdában a matricás tekercsekből ami marad, csak hát nem vitetik el hanem ott díszeleg a szeméthalom.
lorcsi
Ha már belejössz az otthoni sütésbe érdemes hosszabb érlelésre átállni minimális élesztővel, mint a nápolyi pizzánál. De a sima boltinál minden jobb lesz. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #97270 üzenetére
Szigetelőanyag, szőnyegtekercs széle, ilyesmire tippelek.
-
SirRasor
addikt
válasz
Stylewars_kp #97252 üzenetére
https://szeged365.hu/2023/10/08/langra-kapott-a-nadas-baktoban-az-eros-szel-miatt-nagyon-gyorsan-terjed/
..hogy vágnák le a kezét..Kinéztem az ablakon:
Utána elmentünk Tápéra és be kellett menni annyira érződött az égett szag. -
válasz
Stylewars_kp #97198 üzenetére
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #97198 üzenetére
Ja, én se értem, minek ennek akkora feneket keríteni.
Amikor a fotelágy volt a TV előtt, egy darab rétegelt lemez volt a karfára téve, rajta a billenytűzet, egér. -
válasz
Stylewars_kp #97077 üzenetére
Garzon lakás, belváros, a többi szigorúan titkos
Köszi mindenkinek
-
tucsok.
senior tag
válasz
Stylewars_kp #96921 üzenetére
Itt volt az ideje!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest