- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fradi81
veterán
Nekem samsung 2233bw volt az első lcd, mai napig használatban, volt egy dell azzal is meg voltam elégedve, most meg egy 30-es aoc pár éve amiről régen azt hittem valami gagyi, de ez is teljesen jó szóval akár még ezeket is megnézheted
más, újszegeden találtam egy füves részt, ezt mire használják a népek, vagy magánterület?
-
SirRasor
addikt
Munkahelyre elég sok ilyet vettem, amikor még 50-55k környékén volt:
https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/lg/27mk430h-b-p426427968/#velemenyek
2018 óta gyártják; elég jól eltalálták ezt a típust, de vannak már újabbak, tehát lehet, hogy már nem ezt venném.Ezen kívül mind1 mit veszel, de csakis Samsung vagy LG, mert azokba normális panelt raknak. Ahogy nézem az évek során, az LG-k tovább bírják. Ettől függetlenül Samsung PLS monitorom van itthon
macilaci78
A vicc az, hogy a kotyogós ár/érték alapján még mindig az egyik legjobb fajta. Egyedül csak azért használok csöpögtetőset, mert árammal működik, olcsó, könnyebb eltakarítani és hosszú kávét sokkal könnyebb vele főzni.
-
-
-
martonx
veterán
Három hónap alatt mennyiszer futottam pedig ebbe bele. De ezt értsd jól! Sosincs élesen kimondva, hogy márpedig én férfi vagyok és nem hibázhatok. Csak, amikor jelzed a hibát, akkor jön a hímezés-hámozás. Illetve minél durvábban azt mondod, hogy ez nem jó, annál biztosabb, hogy nem lesz elismerve, hanem ez feature, meg direkt lett ilyen, meg bullshit halmok. Nyilván senki se szereti elismerni, ha hibázik, de náluk ez egészen a kultúra részévé lett emelve.
És az indiai női kollégák ennek ismeretében állnak hozzá mindenhez, borzasztóan körülírva, négyszer bocsánatot kérve, ötször lepontosítva, nem-e ők értettek félre valamit, mert az szinte elképzelhetetlen, hogy az hiba lenne, ami pedig egy szimpla hiba, futják a felesleges köröket egymással.
Aztán persze lehet, hogy a másfél milliárd indiai között vannak gyökeresen eltérő kultúrák, és nem mindenhol ez megy. -
sss
őstag
Megkérdeztem ezt a miért lett olcsóbb a vonatjegy dolgot a vonaton is, de nem lettem okosabb.
Nekem úgy tűnik, hogy a szabad helyek számával függ össze: korábban megvásárolva olcsóbb, ahogy meg egyre több jegyet adnak el arra a vonatra akkor lassan elkezd felfelé menni az ára. -
veze
őstag
Én a pincébe furattam, a lejáró lépcső alá. megbeszélés tárgya csak , és megegyezés kérdése hogy mit hogyan vállalja el a mester.
Mivel anno egy nem lakott ingatlan volt, ez volt a kézenfekvő megoldás arra hogy lopás ellen a hidrofor berendezés garantáltan védve van, nem kell le fel szerelgetni még télen sem , mert a fagyveszély is ki lett pipálva ezzel a huzással.
Ha van a kutra telepitve pl egy "helyi vizellátó berendezés" akkor elvileg a házba bevezetve ugyanugy működhet mint a hagyományos vizellátás.
Itt azért érdemes egy pillanatra elgondolkodni és a kut vizéről egy vízmintát csináltatni. A szeged (és környéki) első rétegek ami kb husz méterig van az jellemzően mind nagyon vasas, kemény, és akár magas nitrát tartalmu is lehet.
A kemény viz gyorsan elvízkövesíti ( tönkreteszi) a háztartási berendezéseket , ha vasas is, akkor meg kiengedés után ( az oxidácio hatására) elszíneződik, bebarnul/sárgul. Az 50 méter körüli réteg már nem( vagy sokkal kisebb mértékben) vasas, viszont a többi tényező még ott is fennáll(hat). Ja és nem is szabad hivatalosan 50 méteres rétegig lemenni , ( vagy az az alatt lévőkig) csak az első rétegig.
Vagyis szabad csak oda már sokkal komolyabb vizjogi engedélyek birtokában lehet furatni... -
martonx
veterán
-
macilaci78
nagyúr
50 k-ért vettem egy laptopot 3 éve, 2 éve tettem bele +4 GB ramot, 2020 elején eladtam 85k-ért, rátettem 40k-t és most is használom az adatlapomon szereplő lapost.
Silεncε: én is rádugom otthon a TV-re, vezeték nélküli bill, egér, VPN-nel a céges szerverre, irodai programok és egy raktárprogram.
-
ShadowX
őstag
Egyébként nem értem a home office miért tett be a laptop piacnak. Amelyik cég nem ad laptopot a dolgozóinak, az meg is érdelmi ha "megtámadják". Nálunk meghatározott hardver/szoftvercsomag páros van, és nincs mobilon kívül bring your own device.
Én inkább a homeschooling-ra gondolok, mint ok.
-
veze
őstag
nekem az otp-s paypass hol működik hol nem. egyik héten jo következőn nem, utana megint jó. De már nem is érdekel, talán a legjobb az lenne ha sosem működne , legalabb ha elhagynám véletlen , nem tudnák használni. Ezt egyébként le lehet tiltani, egy kártyáról hogy ne lehessen paypass használni csak PIN-el? Pont a véletlen elvesztés, vagy eltulajdonitás miatt jobb lenne ha nem is lenne. csak visszaélni lehet vele. Főképp az OTP-s kártyánál, mert ha felveszek vele kp-t akkor kb másnap küld egy értesitést erről. addig , ha nem veszem észre hogy elveszitettem simán vásárolgat vele a megtaláló., mert nem küld azonnal semmiről értesítést. ( lehet más kártya/szamla csomage setén nem igy van az otp-nél se, az enyémmel igy van de nem válzótok mert ennek csak kétszaz a havi szamlavezetéesi dija inkabb használom a revolutot vagy curve kartyat mert ha fizetek vele pl a lidlben, ahogy hozzáérintem , abban a pillanatban jelzi a telefonon is hogy a kártyával tranzakció történt. következő pillanatban már tiltható is ha nem én voltam.. ha már mindenképp az otp-s kartyat kell hasznalnom, akkor inkabb telefonrol nfc vel. kb arra jo az otp hogy a fizetest oda utaljak csak, onann aztan ingyen áttolhatom az egeszet revolutra , levaltom amikor kedvező és nem romlik forintként...
-
macilaci78
nagyúr
Párom kettővel ezelőtti kártyájában a Paypass meghót kb 1 hónaposan. Hagyd rá, ha neked nem fontos.
A chip és mágnescsík viszont érdekes, ott lehet, a terminállal volt gond.
Egyik helyen van saját pontgyűjtő kártyájuk, mágnescsíkos. Amikor nem olvasta, akkor azt mondták, gyűjtsem a blokkokat, ha megjön a cseredarab, akkor majd a blokkok alapján jóváírják a pontokat. Aztán a rossz kártyával egy tapasztaltabb pénztárossal hozott össze a sors, ragasztott rá egy rétegben egy sima celluxot és simán lehúzta a kártyát, meg azóta is minden alkalommal. -
martonx
veterán
Idén január 1 óta szigorítottak a bankkártyás fizetéseknél. Ha volt zsinórban 5 olyan paypass-es fizetésed, ahol nem kellett PIN kódot megadnod, akkor a hatodiknál semmi extra hibaüzenetet nem kapsz, csak simán nem fog sikerülni a fizetés.
Ilyenkor bedugósként kell használni, és minden rendben lesz. Utána 5 pin kód nélküli paypass vásárlásig ismét jó vagy.
Sokaknak ez a szigorítás fel sem tűnik, mert elég ritka, hogy zsinórban 5-ször ne kelljen megadni a pin kódot. Illetve ha közben egy fizetésnél megadtál pin kódot, akkor az 5 lehetőség automatikusan újraindul.
A boltos pedig azért mondhatta, hogy mostanában gyakori az ilyen probléma, mert ez a szigorítás mostanában jött be -
_Petya_
őstag
Igen nekem is elromlott, meg több ismerősömnek is. Gyenge minőségű a kártya és elszakad benne a tekercs. No meg a pénztárosok is előszeretettel hajlítgatják, erre még nem sikerült rájönnöm miért csinálják.
Eddg OTP-seknél jött elő a jelenség, amiről hallottam, én is náluk vagyok. Ha te is akkor lehet széria hibásak a kártyák..
Elvileg ingyen cserélik a rendesebb bankok, ha pénzt kérnek érte akkor kártyával együtt bankot is cserélj. -
Cyrin
addikt
A webhely nem érhető el
Túl hosszú ideje nem válaszol: 24.hu.
Próbáld ki:
A kapcsolat ellenőrzéseA proxy és a tűzfal ellenőrzése
ERR_CONNECTION_TIMED_OUT -
azbest
félisten
én sem vagyok benne, csak egyik ismerős. De ha jól értettem, azért ajánlott a 7.5J alatti erejűnél is a kártya, mert a rendőr nem tudja ránézésre ezt megállapítani, hogy határ alatti, szóval be fogja küldeni bevizsgálásra. Ami nem lesz ingyen. Meg lehet hazai boltoknak kötelező is kártyát adni mellé, szóval jobb esetben ez eleve adott.
(#85492) macilaci78
hírekben, amikor lőfegyverekről szóló rémtörténeteket állítanak be a híradósok... és kiderül, hogy légpuska volt valójában. Gondolom azok is úgy indultak, hogy szakszerűtlenül viselték vagy hurcolták, durvább esetben használták közterületen.De én csak kibic vagyok, nem foglalkozom ilyesmivel
-
macilaci78
nagyúr
Most sem kell se a kártya, se a próbajel, egyszerű 7,5 J csőtorkolati energiát nem meghaladó légfegyvernek számít, gázriasztónál más a helyzet.
azbest: Igen, a szállítás körülményeire hívtam fel a figyelmet.
Ma már azért ismert rendvédelmi körökben annyira az airsoft, hogy a legtöbb rendőr el tudja helyezni a családfán. Persze ha nagyon hülyén viselkedik az illető, akkor már egy ilyenért is megszakértik az ánuszát... -
martonx
veterán
Én meg lassan 6 éve pesten dolgozok, de még mindig Szegeden élek, pont ezért
Szeged se a világ közepe, de BP-nél nagyságrenddel élhetőbb (szerintem, ugyanakkor ott van 2,5 millió más ember élő cáfolatnak).
Majd ha egyszer nyugdíjas leszek, elköltözök valami jó kis nyugis vízpart - borvidék metszéspontjára. Addigra remélhetőleg Rick4 kitapossa az utat a Balaton parton a Szegedről odaköltözőknek -
Rimuru
veterán
udv, winner
-
finest
addikt
Én LAN-LAN-ra kötném, de nem vágom, h minek, ha a távolabbi router wifi-s, akkor wireless bridge mód és kész, a dhcp off valóban szükséges lehet. Fix ip cím az új routernek, azonos tartományban a távolival persze utána wds mód bekapcs az újon, majd wifi beállítása, kb. ez a sorrend.
-
ShadowX
őstag
Szóval a Bp akkor Budapest és nem a cég.
MadGame: a fő profil a számviteli szolgáltatások területe. Van sok bölcsész is nálunk. Hidd el, nem csak maga a diploma és a szak/kar számít. Persze díjazzák (és bizonyos területeken kötelező is, nálunk a közgazdász végzettség), de láttam már olyat, hogy a fülem kettéállt olyan éjsötét volt a jelölt a szakterületi végzettsége ellenére. -
MadGame
senior tag
-
Ted_Beneky
senior tag
Ha CSAK a munkáltatódtól van jövedelmed (hivatalosan) akkor már megcsinálták neked, csak rá kell nézned, hogy egyetértesz-e vele. Ha nem mész be, akkor is beadják helyetted az elkészültet, ami vagy jó neked vagy nem. Szóval inkább menj be. Vagy a Kormányablaknál regisztrálsz ( A Megyeházán) egy Ügyfélkaput magadnak és online megnézheted és leokézhatod.
-
ZsZso
Közösségépítő
Én se vagyok guru, úgyhogy a szaknyelv tőlem messze áll. Az alábbi dolgokat vontam le:
Lopták a Prius 3 -at. Nagyon. Jellemzően a Prius 3 -ast, elvétve 2 -est. A kulcs nélkül nyiltható autókat egyedi védelem nélkül pikk-pakk el lehet kötni, sajnos. P3 -nál ez fokozottan egyszerű volt, mert ha bejutott a delikvens a kocsiba, akkor a kesztyűtartónál egyből fel tud tanítani egy kulcsot és már viheti is kénye-kedve szerint. Ez mindenképpen vonzó volt. Másrészről az akku miatt lehet jó fogás egy ilyen kocsi. Persze most már ha akku miatt törnek fel egy kocsit, akkor inkább pluginnal teszik mintsem egy sima hybriddel
.
Az idő előrehaladtával rengeteg elektromos vagy hybrid kocsi száguldozik most már az országban, így már nem annyira rizikós mint pár éve volt, de a lopások jellemzően akkor is Pest környékére korlátozódtak. Ettől függetlenül ahogy az a hozzászólásom elején is említettem, minden kulcsnélkül nyitható/indítható autóba kötelezővé tenném az egyedi védelmet, mert a gyárival popót lehet törölni, így a Priusokba is szükséges. Úgy is lopható (mint minden más autó), de egyedi (vagy bármilyen gyárira épített) védelemmel ellátott kocsit még nem lovasítottak meg amióta fennáll a club. A védelem pedig meg van jóval 100k alatt. Az említett eladó pl. eladás előtt a vevő kérésére szerel is be a verdába ha kérik, hogy azzal se kelljen már kínlódnia az embernek (igaz nem vagyok benne biztos, hogy P2-re igaz -e).(#79249) PowerBuldog:
Igaz is meg nem is. Priusnak sok szériája van (most már 5.nél tart), a 2, amit ajánlottam nem igazán "felkapott" már ilyen téren. Ráadásul az általad említett szalagcím se mai már szerintem. De pl. Dombi kocsija P2 volt, amiről kb. mindenki tudja, hogy ellopták. Igaz, akkor még kuriózum volt a Prius és ott se volt védelem.
-
SirRasor
addikt
Hát ez a durva. Mintha 6-ért adtuk volna el 3 éve és 7.5-ért vettük a 47m2-eset, ami most 10-et ér.
Amit viszont nem értek, hogy a házárak miért nem emelkednek olyan mértékben, mint a panelárak. Jobban degradálódnak? Vagy ennyit számít már a kényelem (nem kell a házzal foglalkozni)? -
_Petya_
őstag
Ez nem úgy van, hogy az app-al (ios app, android app, chome app) vagy böngészőből streamelve akárhányszor meghallgathatod, és ezen felül, letöltheted MP3-ban is, amit kb bármin meghallgathatsz (nyilván watermark azért van benne, tehát ha terjeszted, megtalálnak), ez utóbbit viszont max kétszer.
Tehát ez egy sima MP3 file, azt csinálsz vele amit akarsz, teljesen független a Google-től. A két lehetőség azért van, hogy ha egyszer elveszíted, elhal a winyó a gépedben, ilyesmi, akkor le tudod tölteni újra...
-
azbest
félisten
az a google play online lejátszó, amire vonatkozik, az előfizetéses tartalomra. Külön letöltött mp3 fájlok nem törlődnek le.
Mondjuk a böngészőben nem is látom az online playerben a letöltés lehetőségét a hallgatható számokbál. A mobil android appban ott van persze. Lehet kicsit elavult a help rész. A music manager alkalmazásukban sem látok letöltést pécén.
-
azbest
félisten
oké de melyik album volt a play storeban? Ott írja, hogy hogyan lehet használni és milyen formátumban van.
Honnan szedted, hogy "letöltés után törlődik ha kijelentkezek az accountomból"?
Itt csak arról van szó, hogy valami chrome addon segítségével jobb a letöltés felhasználói élménye.Nekem egyébként havidíjas előfizetésem van, szóval én úgy hallgatok bármit. Mobilon azzal is tud offline lejátszásra betölteni tartalmat a telefonra és ott igaz, hogy csak saját acc alól hallgatható a zene appjukból.
-
azbest
félisten
Ez is kb annyi értéket képvisel a fizikai világban. Az, hogy milyen nehéz hash törős megoldással lehet üzemeltetni, csak egy szándékos nehezítés. Igazából ez az egész zseniális matematikai és megoldási szempontból. De amúgy valós haszna nincsen.
Van, aki hisz benne, fogalom nélkül. Pénzmosás... kb mint az 1000 dolláros ebayes sd kártyák. (bár úgy látom nagyon kilógott a lóláb a 10 dolláros sd kártyával, most 200 dollár alatti ssdvel tolják)v
Van aki meg a rendszer fenntartásával, bányászgépekkel próbál egy kis szeletet szerezni a pénzmosás költségéből. Más meg persze simán csak használja, mert ez a divat. Minnél többen használják, annál jobban el tudják keverni közte a pénzmosást. -
quailstorm
félisten
Nincs, de már a pénzek mögött is csak a GDP van, az aranyfedezet ideje rég lejárt.
Bitcoinnak két lényege van:
- anonim
- bankfüggetlenElsődleges használati célja a feketepiac. Értéke azért van, mert megbízható. Nem lehet másolni, sokszorosítani, kétszer elkölteni. Sem tranzakciót visszafordítani.
-
macilaci78
nagyúr
Itt a cikk, tegnap egy Telekom és egy Telenos kártyával is megcsináltam, mindkettő saját néven van. A Telenoros olyan régi, hogy még az előző személyimmel vettem, a személyi igazolvány számomat átírta a rendszer.
A procedúra, hogy a cikkben lévő online lehetőségnél beírod a telszámot, amire a rendszer küld egy pin-kódot sms-ben. Ezzel tudsz továbblépni az online felületen. Tippem szerint a logika az, hogy ha már hozzáférsz a sim-hez és veszed a fáradtságot, akkor azzal ki is érdemelted.
-
Rawulf
őstag
A miért megválaszolása már politika lenne.
Nekem anyám intézte, mert Kínában vagyok.
Jó lesz iparkodnod vele, mert nagy dugók lesznek az ügyfélszolgálatnál.
Vidd be az irataidat (személyi, lakcímkártya) és a sim kártyádat a telefonoddal együtt, aztán majd ott szépen lezongorázzák veled. Beírják a rendszerbe az adataidat, hogy az a sim kártya a tiéd. Egyébként ha nagyon régi a sim kártya, akkor érdemes lecseréltetned. Nekem 13 év után kezdett el döglődni a sim. -
azbest
félisten
Persze. Az analóg jel miatt van.
Lehet vacak kábel, vacak analóg bemenet, de akár a videokártya vacak analóg kiemente miatt is.#75277) tisn
na az már baba. De van rajta dvi-d csatlakozó is. Nem olyan sima a hdmi->displayport átalakítás valsz és nem megfordítható az irány az adapternél, a passzívnál is van szintillesztés. -
azbest
félisten
Úgy olvastam, hogy 320kbps mp3-at ad google. Apple meg mintha aac formátumban kínálná.
Vannak neten összehasonlítások pl [link], de kb albumról albumra más lehet a nyerő a cégek közül.Ha meg annyira számít, akkor vedd meg lemezen, grebbeld le és mentsd olyanba, amilyenbe szeretnéd.
-
ShadowX
őstag
Még ha csak a RAM lenne....proci is, némelyiknél az SSD is. Tény, hogy így töredéke lett egy laptopban az alaplap mérete, de akkor is (a vékonyításnak sem látom már értelmét egy bizonyos méret után). Alig találtam most is olyan laptopot (ami megfelel az igényeknek), amiben legalább a memóriát, az akkut és a merevlemezt én magam tudom cserélni.
Lényegében ha kifutottál a garanciából, akkor jobban megéri kukázni a laptopot baj esetén, mint megjavíttatni.
-
Agyasima
őstag
És akkor ez a fórumozó mit szólna mindehhez?
-
-
Hali!
Takitibi árulja, ha érdekel, írj rá.
Irodai számítógép jó állapotban eladó!
Dióhéjban: 2 magos 3Ghz-es processzor, 4 GB RAM, 160GB HDD 7200rpm, DVD íróval.
(nincs hozzá monitor, billentyűzet, egér)
Alaplap: Gigabyte GA-73PVM-S2
Proci: Intel Core2 Duo E8400
Procihűtő: AC Freezer 7 LP
Ram: 2x Csx 2GB DDR2 800MHz Csxo-D2-LO-800-CL5-2GB
Hdd: Samsung HD160JJ (SN: S08HJ1TLA38810)
Dvd-író/olvasó: Pioneer DVD-RW DVR-111D
Ház: Foxconn DH-153B
Táp: FSP FSP250-50Glv (PF)
Megtekinthető Makkosházán előzetes telefonos egyeztetés után.
Csere más eszközre nem érdekel. Az ár fix: 25e huf.Üdv!
-
quailstorm
félisten
Csak iránymutatás:
30k körül két opció van: LGA775 vége akár LGA771 Xeonnal. Core2Quad. plö
Vagy pedig 2nd gen i3
1st gen i5 is elmegyeget, de én inkább másodikat vennék.
50k körül meg már i5-2400 is van.Most nem nagyon látok gépeket, karácsony előtt volt rendesen.
HP 8200 SFF, Dell 790 vagy 990 SFF, Fujitsu E900 SFF. HP 6200 SFF. Ezeket is próbáld feltúrni, i3 vagy i5 procikkal.Nekem Dell Optiplex 3010 SFF van jelenleg i5-3470-nel, de az inkább alkalmi vétel volt 50k-ért. Ellenben az i5-2400-as SFF gépekből vagy 40-et eladtak karácsony előtt HA!-n.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest