Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
válasz
Ted_Beneky #100945 üzenetére
-
veze
őstag
válasz
Ted_Beneky #100936 üzenetére
Nálunk van vízszűrő , plusz a kazán előtt is van még külön a melegviznek is meg mágneses szűrő is, lehet azért nincs vele probléma..
-
veze
őstag
nekünk már évek óta van egy ilyen [link]
kádat is tud tölteni és zuhanyhoz is ok.
az olcso árkategorábol valo de nincs vele gond OBI bol vettem anno én is
(egy kludi ugyanebből 139e)
bolond biztos, mindegy milyen hömérséklet jön a kazánbol boylerből, a kimenet mindig 38 fokos ( igény esetén egy gombot megnyova rajta melegebbre is állítható, de alapbol itt bekattan és nem tudja egy gyerek leforrazni magát, zuhanyhoz a 38 fok elég ( nekem legalabbis)
kombi kazannál általában melegvíz igény esetén egy váltószelet átváltja a fütés előremenő irányát egy hőcserélő felé ( és azon keresztül keringteti) miközben a használati melegviz eközben átfolyik a hőcserélőn és felmelegszik. Ha el van vizkövesedve a hőcserélő akkor a höátadas eléggé rossz hatasfokkal fog működni. Előfordulhat hogy a fütési előremenő akár 75 80 fokos is lehet már ( amit beküld a höcserélőbe ,) mégis lassan melegszik a kifolyó melegviz. Ilyenkor szokták "savazni" a hőcserélőt. tulzásba azonban nem lehet vinni mert a hőcserélőt is kimarhatja, kilukasztja és akkor kuka.. a cseréje meg ha megldjató 40-60-80 ezer is lehet tipusa válogatja ( ha kapható egyaltalan) -
veze
őstag
válasz
SirRasor #100900 üzenetére
szokott lenni a kazanok HV bemeneti csatlakozása előtt / körül vizszűrő. Érdemes lenne ezt megnézni és kitisztitani. Ez elvileg ott van valahol ahol "a kazánba bemenő víz mennyiségét" is "szabályozod" Az elött a csap / elzáró szerelvény után. Hajlamosak erről az emberek megfeledkezni, és okozhat ilyen jelenséget
Egy mai digitalis kazan már nem igényel 2 bar nyomast ahhoz normálisan működjön. nincs őrláng , elektronikusan gyujt stb. Nálunk a tavaly lecserélt, 24 éves beretta kombi kazannak is elég volt 0,5 bar ahhoz ne legyen gondja. -
veze
őstag
válasz
Stylewars_kp #100527 üzenetére
Én ha nem épületfa kell itt szoktam keresni:
[link]
Elég nagy választék van , minőségben ( és ennek megfelelően árban) is. száritott is , ha kell ragasztott is, fenyő és keményfa , ha special valami kell, akkor akár még az is megbeszélhető hogy meg tudják e csinalni.
más..
Szeged milyen bolto(kat) tudok ahol ilyesmiket lehetne keresni/ vásárolni:
[link] vagy [link]
világos szürkében kellene lehetőleg nem fényes fólia kinézetben és min 45cm szélesség ( vagy 50cm) -
veze
őstag
válasz
macilaci78 #100450 üzenetére
poloskát
-
veze
őstag
válasz
macilaci78 #100306 üzenetére
ez utóbbi azért kevésbé életveszélyes önmagára és másokra nézve
-
veze
őstag
válasz
totya694 #100095 üzenetére
én is hasonlókép jártam
2 rendör, elkérték a személyit ( nem vonult el az auto mögé, láttam mit csinál) egyik elvette , odaadta a másiknak, az egy kézi kütyüvel beszkennelte ( vagy leolvasta, ilyesmi) és már adta is vissza azonnal és elköszöntek. Gondolom azonnal látta hogy nem lát semmit)
nem vagyok körözve stb.. -
veze
őstag
válasz
ShadowX #99786 üzenetére
bocsi hogy én is hozzá füzök valamit de ...
Anyám ordít és gondnokság alá helyezésemmel/elmegyógy intézetbe záratással fenyegetőzik
ha igy viselkedik talán inkább őt kellene az emlegetett eljárások alá vonni..azért mert autista vagy, nem jogosítja fel hogy így viselkedjen. Feltételezem, minden másban ami nem tetsző neki, ez a rutin eljárása Veled szemben.
Sajnálom és kitartás, tényleg nem lehet így egyszerű az életed.. -
veze
őstag
válasz
attilav2 #99767 üzenetére
Ha 30 év alatt nem gyulladt ki én nem aggódnám tul ezt. Főképp hogy abban az időben 40-60 ne adj istzen 100 wattos izzot is használtak manapság 5-10-15 wattos led fényforrások vannak.
Ha a lakás mérőorájának kismegszakítóit lekapcsolják, akkor is működik a kérdéses három fényforrás, akkor az miről kapja a megtáplálást? Ez társasház ?és a lépcsőházi közös villanyt használja akkor? Ezt sem reklámoznám azért nagyon pl a közösképviselőt kihagynam az informácóbol tuti
Szerintem hallgass azokra a villanyszerelőkre akik látták, valószínűleg nem ok nélkül mondták hogy jól van ugy ahogy van
Azt lenne jó azért tisztázni hogy azt a három előszobai foglalatot akkor hol lehet áramtalanitani arra az esetre ha azt mégis javítani kellene, vagy lámpát akarnátok cserélni -
veze
őstag
válasz
vizslakutya #99691 üzenetére
linux Mint [link] talán az egyik ami a legjobban hasonlit a windowshoz
itt találsz az oldalon képernyőképeket is és magyarul okosodhatsz ha az elején van egy két kérdés
én a Mint verziót használom már egy ideje -
veze
őstag
van egy ilyenem [link]
van rajta egy kijelző fény de az amikor be van dugva a konnektorba nem világit.
azt irja ugy kb leforditva a leírásban hogy
"Funkciójelző lámpa a túlfeszültség elleni védelemhez"
Na mármost.. ha ez normál esetben nem világít akkor azt jelenti hogy kakukk a fesz védelem már ( egyébként van feszültség bennem és elosztoként funkcional vagy azt jekenti hogy ha fesz védő esemény következett be, akkor az világitani fog hogy kelezze ilyen esemény volt...
más hasonlo elosztónál ( pl somogyi home) már alapbol világit ez a kijelzo amikor bedugom. egy apc tulfeszvédő alhzatnál szintén... -
veze
őstag
És ha a hosszabbító elosztóba dugok 1db ilyen konnektorba való APC -t ( vagy van másféle is ilyenből [link] ) akkor az a hosszabitó/elosztó összes dugaljával párhuztamosan lesz kötve kb 20cm-es sínen( ami a hosszabítós elosztóban van) akkor tulajdonképpen az elosztó összes dugalja is véett lesz nem csak az az egy ami a APC-be van dugva?
-
veze
őstag
Néhány napja szóba került itt a túlfeszültség védő ( valaki a kazán elé tett védendő a kazan elektronika)
Nos.. ezen elgondolkodtam, idén volt nyár végén kazán csere (Baxi) bár a régi husz évig ment baj nélkül, ehhez most egy ilyet szereztem [link]
Viszont felmerült egy másik kérdés . Egy ilyet használok már egy ideje [link] teszi a dolgát nics gondom vele be van dugva a konnektorba és kész.
kérdés: vajon ez elé nem kellene a konnektoba egy előzőben linket tulfesz védő, és abba dugni magát a szünetmentest. Az oké hogy a szünetmentes korrigálja a feszt ha ingadozik, da magát a szünetmentes mi védi tulfesz ellen?
A könyve azt irja, ne használjunk hosszabítóba elosztóba dugva ( bár nem értem miért ha az normális 3x2,5 keresztmetszetű, mitől lenne más mint maga a konnektor) és ne használjuk túlfeszültségvédőbe dugva..
van saját túlfeszvédő benne a hálózatirányábol érkező delejre ?
( és akkor ha ilyen éri, kifingik de megvédte a hozzá csatlakoztatott eszközöket.)
Azt nem irja a könyve hogy miért ne használjunk ilyen túlfeszvédőt előtte ( vajon csak a fogyasztó társadalom miatt, pusztuljon csak mert nem vesznek ujat akkor)
És mi van ha már a villanyóra szekrényben ott a tufeszvédő az egész házra.. akkor az nem használhat APC UPS-t?
mi történhet ha én mégis ilyenből táplálom ( probálom a hálózat irányából védeni) ? -
veze
őstag
Vajon friss, abált sertés sertésvért vajon hol lehet kapni? van olyan (maszek) hentes akinél be lehet ilyet szerezni?
-
veze
őstag
válasz
Stylewars_kp #99515 üzenetére
ez engem is érdekelne..
miért kellene ezt egyébként "feketén telepített" napelemnek hivni?
Saját költségemen nem telepitehetek napelemet akkor ha semmilyen elektromos hálózattal nincs összeköttetésben? A saját tetőmön ( nem társasházon) saját költségemen , aztán pár konnektor rá van kötve amiből működtethetem a klimat mosogépet vagy más fogyasztót amikor süt a nap. és nem táplálok sehová mert nincs összekötve elektromos szolgáltató hálózatával. (esetleg egy tanyán van ahol nincs is vezetékes áramszolgáltatás) Mire kellene akkor engedély ?
és ilyen esetben miért kellene betartanom azt hogy 2,1KW lehet egy fázis esetén ha nekem 3,0 kw-ot van kedvem telepiteni.. -
veze
őstag
válasz
macilaci78 #99259 üzenetére
Sajat tapasztalat hogy a gumis nem nyomatékra húzza, hanem állatmód,
Ugy hogy otthon véletlen se bírd levenni átlagos eszközökkel. ( el kell menned vele egy gumishoz..)
Egyszer dorozsman cserélnem kellett jobb elsőt , volt pótkerék de a rendelkezésre álló mezei kerékkulcsokkal nem sikerült levenni .ha megtoldottam akkor csavarodott a gyári kulcs de nem lazult meg. Felhivtam a gumist akinél addig cseréltettem ha kellett, azt mondta sajnálja de ö nem tud mit csinálni... (eljönni sem hogy levegye)
elgyalogoltam egy gumishoz ott a dorozsmai uton ugy egy km -re, ő adott egy combos kulcsot méteres szárral ( személyit kért cserébe amig vissza nem érek vele, pénzt nem)
Na itt befejeztem a gumissal a kapcsolatot, acél felnin van azóta a téli , az alufelnin a nyári, krokodilemelő 7ezer volt az obiban, nyomatékkulcs 9 ezer , kompresszorom már tizenéve volt , egy lidles légkulcs azt hiszem 8ezer volt
Azóta magam cserélgetek, és a gyerekem se jár gumishoz azota , neki is felnin van a másik szett,
Jön tavasszal jön összel, és együtt megcsináljuk mind a két kocsin a cserét. Szerintem bő egy óra alatt végzünk a kettővel. Több év óta csináljuk már, szerintem azóta rég kiforogta a szükséges eszközök árát, amit mellesleg másra is használhatunk.
( nem is tudom most mennyi egy sima le/fel a másik kerékcsere javítgatás nélkül) -
veze
őstag
válasz
szabzoltan1 #99019 üzenetére
Három zyxelem volt ( első egy 210-es aztan jöttek sorba) egész jol kikupálodtam benne ( muszáj volt) a sok utána olvasgatás közben a linuxra is rákaptam, ugy hogy ma már a gépidő 60-70%-ban linuxot használok, ( ha gyorsan és problémamentesen akarok haladni valamivel) viszont a zyxelt feladtam, elsősorban a sebessége miatt. .. és lett synology. kb semmit nem kell csinálni vele ahhoz képest, amihez a zyxelnél voltam szokva, és működik és nincs vele szopás, viszont van korrekt támogatás. és sebessége stb Nem olcso,, docker nem is fut bármilyeken általában csak a + os jelölésűeken.. Akinek ez is fontos, az figyeljen erre is választás esetén
-
veze
őstag
válasz
-Tsaba- #98877 üzenetére
ma elhoztam, a táskát, teljesen jól megcsinálták a kocsicserét. A varrás is ( végét ki kellett bontani) olyan hogy nem is lehet észrevenni. szóval én elégedett vagyok a munkával !
Háromnegyed kettőkor mentem érte, kicsit bosszantott hogy az ebédidő 13 órátol 14,30 ig tart, mivel nem akartam 45 percet várni, lévén hogy nem volt ott dolgom így vissza kellett mennem ujra.. ( Mondjuk ha már akkor megnézem, amikor leadtam ( ki van irva) megspórolhattam volna magamnak ezt a bosszúságot. -
veze
őstag
válasz
ritkaság #98875 üzenetére
Az árkádban a mister minit elvállalta a kocsicserét a zippzáron, és holnapra kész.
kibontja a végét, felhuzza az új kocsit és visszavarrja . az ár 1500,-
Lehet mondani hogy ez sok, vagy reális.. tizenötezer forintos egyébként jó állapotban lévő, újszerű hátizsák esetében nekem ez megéri igy -
veze
őstag
Egy táska zipzárra új húzót kellene tenni mert a meglévő kiurott ( zippzárt nem kell cserélni) ki tud ilyet csinálni a városban hova érdemes vinni?
-
veze
őstag
válasz
johnny82 #98772 üzenetére
én pont ezt csinaltam, csak vizveték szerelést és villanyszerelést is bevettem még a buliba. lehuztam anno 3évet az elsőben a másik kettőben másfél- másfél évet, Szerencsés is voltam, mert olyan szaki mellett dolgozhattam, aki tanitott is a szakma gyakorlati fogásaira ( és némi elméletre is, hogy mit miért..) még ácsmuka is befigyelt közben a köműveskedés mellett, ( mellette 12-24 es müszakban nyomtam a melohelyet is. Fiatal voltam, akartam és bírtam) Másnak persze nem vállaltam soha semmit, szigoruan csak magamnak dolgoztam, és dolgozok, hisz nem ez a "szakmám" paipron , de egy házat felujítottam egyet újat épitettem, most meg épp az utobbit bővitjük hogy ne essek ki nagyon a szakmából
Lassacskan közben összeszedtem a szükséges szerszamokat is pl keverőgép stb de még ezzel együtt is joval olcsobban jövök ki egy munkával mintha csinaltatnam
-
veze
őstag
Én egy ilyet vettem ( kinézetre teljesítményre) 2000-ben .. [link] akkor az OBI-ban árultak ilyet
A neve más mint ezen a képen, de már nem tudom megnézni mert rég lekopott róla..
Elképzelhető hogy több tucat néven is futott már ezt a termék azóta, anélkül hogy bármi is változott volna rajta / benne, mert találkoztam velük az évek során. klasszik No Name tipus
Miden része fém , csak a motor szines burkolata/háza műanyag és a fogantyuja.
Én két magánházat épitettem/ ujítottam fel vele, eközben mindenre használtam amire csak lehetett ( fúrás vésés, festék és csemperagasztó keverés stb, de még 200-as ácsszerkezeti csavarok behajtásakor is jól jött, amikor már megakadt más behajtó, mert kifogyott az erőből..
Még mindig jó és működik. egy valamit nem hanyagoltam el a karbantartást, zsírozva lett rendszeresen, a betápkábelt pedig már vagy 2x cseréltem , szénkefét is 1x) -
veze
őstag
válasz
martonx #97974 üzenetére
nekem is van hasonlo, már több éve ( de nem BT) de nekem mindig 95 SpO2 öt mér (van amikor csak 94 et) más csaladtagomnál meg 97, tehát nem a müszer a hunyó..
nyáron, voltam dokinál, és megmérte ő is az övével akkor is 95
mondja sohajtozzak párat.. akkor egyből felugrott 98-ra
Na azt mondja jó lesz ez...
Bár napközben nem ugy élem az életem hogy folyamatosan sohajtozzak, ettől függetlenül nincs panaszom( a pulzusom is 62- 66 , kérdezte sportoltam valamit korabban, mert pl a futóknál alakul ki ez tipikus jelenség) futottam korábban én is, de azért nem olyan sokat..(szerintem) -
veze
őstag
válasz
vizslakutya #97963 üzenetére
le a kalappal, hogy ennek ellenére, ha kell, ilyen áron is ,de elviszi sétálni.
Látszik hogy laza pórázon van és a kutya is megszokta már ezt a módit.
Gondolom ha kiérnek a közutra , kinyitja neki az ajtót és bepattan egy kettőre .)
Az én drótosfoxim olyan, hogy ha kinyitom az ajtót vagy a hátsó ajtót (kombi) akkor (még) nem ugrik be, csak vár és néz rám Aztán amikor mondom neki hogy: hopp.. abban a pillanatban már ugrik is
Ez a vezényszó, amíg el nem hangzik addig csak vár, jó kutya módjára -
veze
őstag
alsóvároson a digi optika másoknál működik?
nálam tegnap este kb 23,30 óta nem -
veze
őstag
válasz
totya694 #97921 üzenetére
én is használok Intel Xeon E5440 ( nútolt, matricázott) 775 ös Asus lapban..
Zökkenésmentes win10_64 biten, mókolt biossal, ( hogy kezelje) Intel Xeon E5440 (3,8GHz en), 8GB DDR3 meg egy 240 GB-os -SSD; amd hd 7770, A zasszony használja ilyen általásnos ez +az , 2019excel word ilyesmi is ok. jó
Nem azt mondom hogy ez az irány és erre kell haladni , de még nem szedtem szét, mert stabilan működik, amúgy meg semmi pénzt ér már az egész szett -
veze
őstag
ha eszméletlen vagy bármi okbol kifolyólag ( baleset , pia, kórház, mittudomén, ) ott a telefon a zsebedben , hiaba az ujjlenyomat olvasó . szépen odateszi az ujjadat és mindent visz .
ha be kell irni egy kódot, eszméletlen ember ritkán fogja azt elárulni..
mondjuk használható megoldas lehet ha az ember a kislábaujja lenyomatát állítsa be, azt kevesen gondolnák hogy be kellene próbálni -
veze
őstag
válasz
GrotESC #97846 üzenetére
tudok olyan üzletet ahol most is januar 01 után is mindent lehet vásárolni szép kártyával , kivéve azokat amik eddig is megkötések voltak ( pl mosopor ita stb) akit érdekel privben megirom . biztos van valami más egységük is ami pl vendéglátás és ráhuzzak arra ezeket a vásárlásokat is. ezt nem tudom csak tippelem, mindegy is ez az ő dolguk, , a lényeg hogy felvágott husáru kenyér csoki konzerv stb meg minden élelmiszer vihető érte
-
veze
őstag
valaki fel tudna világosítani hogy az ukrajnai háboru okán miért is kell hat hektár erdőt Szegeden a háború miatt kivágni? Tényleg nem értem.. kell ott a fa tüzelni a fronton? Nincs közelebb fa? vagy mi vaaaan???
Amúgy Boldog Karácsonyt mindenkinek !!! -
veze
őstag
válasz
garga pista #97700 üzenetére
Nem kompatibilis lapra is fel lehet tenni a win11 -et..
nekem 10+ éves (asrock Z68 , i72600K és 16 ram) simán megy, játékra nem használjuk, amire kell, több mint elég. és még a Sound Blaster X-Fi Xtreme Fatal1ty hangkártya is működik vele -
veze
őstag
válasz
lorcsi #97255 üzenetére
én tudok olyat aki nagyon korrekt , (nem brazil) akácot vásároltam tőle éveken át, erdei m3 a mennyiség ( nem súly) de most nem tudom mennyi az ár nála..de biztosan több mint a hatósági áras volt. Én mindig nyáron vettem tőle akkor némileg olcsobb mint amikor beköszönt a fűtési szezon. Nem b@sz át és behordja a keritésen belülre (nyilván nem 20 méterre a porta hátuljába, de lehet az is megbeszélhető vele ha az az igény)
Az idén megvettem a megvásárolható hatósági áras mennyiséget az két-három télre elég nekem, de ezzel jövőre tüzelek majd. Az idei fűtésre azt használom amit tőle vettem két évvel ezelőtt. Így biztos tuti kiszárad a fa ha egy- két évet pihentetem felhasználás előtt és a keményfa száraz helyen ezt simán kibírja ( nem romlik a minősége)
ha érdekel, akkor privátban a számát megadom -
veze
őstag
válasz
ShadowX #97186 üzenetére
akkor nekem szerencsém van
Egyben kivehető az akkutömb és vihető akár lakásba stb, visszarak , lezár és kulcs nélkül (csak ugy ,hirtelen alkalom adta lehetőség módjára) nem lehet kivenni . Nem felsőkategória, inkabb az alja, erre is megigényeltem az állami támogatást anno, de itt Szegeden, a városban, ahol emelkedőnek is csak kb a körtöltés van.. nekem tökéletes. A lakott terület végét jelző táblát ugysem hagyom el sosem vele, ha meg erősebb tempo kell átülök a Hondára
-
veze
őstag
válasz
ShadowX #97182 üzenetére
én mindennel járok ami két kerék ( nagyobb sebességgel is, persze német autopályákon
)
Írta itt valaki korábban , hogy mindennel lehet esni, így igaz, ésszel kell járni, ha valaki két kerékre száll.
A karosszéria nem fog megvédeni . Védőfelszerelés kell de az is csak korlátozottan véd(het).
pedelec is van már több éve, én nagyon szeretem, Nem roller kategoria, annál sokoldalubb (szerintem) De mit jelent az hogy nem lehet az akkuját külön tölteni?
Ki lehet huzni belőle és ott töltöm ahol akarom. Van rajta egy hologramos matrica hogy ne lehessen szétszedni. ha szétszednék ( magát az akku pakkot) akkor ugrott a garancia -
veze
őstag
alsováros szécsi utca sárkány utca sarok 21:30
már kb negyedorája 3-4 percenként ismétlődő rotorzugásokat hallani..
Mi a fene van itt?????? -
veze
őstag
válasz
Jinxb1rd #96854 üzenetére
én amikor telefonon érdeklődtem nálal ( kb egy honapja) azt mondta csak 5 centisek vannak már, csak kérdeztem mikor lesz vastagabb , azt mondta nem tudja, csak összel...
szóval hirdeti de nincs mégse.. kiváncsi vagyok Neked mit fog mondani , mert engem is érdekelne keritésoszlopnak valo méret... -
veze
őstag
válasz
Jinxb1rd #96777 üzenetére
szerintem itt nézd meg [szőreg borovi gerendaház]
Szerintem itt kapni fogsz, ha nem, akkor megcsinálják. A minőséggel nem lesz gond, viszonta az ár ennek megfelelő lesz... -
veze
őstag
válasz
pendre54 #96654 üzenetére
kérdezd meg [Old fox-t ]
nekem már több tápot gatyába rázott ujrakondizással ( ha ez lesz a baja, megoldja) -
veze
őstag
válasz
macilaci78 #96338 üzenetére
az ok, csak én fel akartam rakni -
veze
őstag
válasz
ShadowX #96334 üzenetére
Láncot cseréltem bicajon, aszondja, csak nitelős lánc van nem patentszemes..Mi van????
Ezt is azért talaltak ki hogy otthon ne tudja megcsinálni a gazda, be kelljen vinnni a szervizbe.
Régebben patentszem bepattint és megvolt a lánccsere.
Szerencsére van láncnittelőm ( motorláncok miatt) igy aztan megoldottam.
Az ok hogy pl. egy 100 lovas motoron nem patentszemes a lánc , hanem nittelős, mert ha az kiakadna akkor game over is lehet..
egyszerű mezei bicajon kicsit tulzasnak tartom -
veze
őstag
válasz
ShadowX #96332 üzenetére
nekem az állomásnál a két kereket öszesem 3ezerért centiroztak, egy hete
megbeszéltem, hogy csak a felnit viszem, így nem kellett kiszerelni , beszerelni, a gumikat is leszedtem róla, hogy azt se kelljen szerelni, az agyakat se kell se zsírozni se beállítani, (az kb 10 perc / kerék, itthon nekem..)
csak a centirozas volt
Egyébként a motoron 1 tárcsa és fékbetét csere munkadija ugy 18e kb( akkor ha a tárcsát (50k) és betétet(10k) én adom, az első keréken kettő van tehát akkor a munkadíj is majd 2x annyi)
itthon kb 30 perc ha sietünk, egy oldallal, de ha nem, és alaposan ( kicsit már túlzásba is esve, lepucolunk mindent fogkefével, kompresszorral kifujom akkor is egy óra. A hozzávaló eszközök, nyomatékkulcs, menetrögzítő stb. meg ugyis megvan. emiatt nem kell vennem. Na jó, szilikonzsírt vennem kellett 932,- de még így is jócskan áron belül vagyok -
veze
őstag
válasz
fradi81 #96327 üzenetére
igen, szerintem is olcsobb, mint a nagyok
nekem mondjuk közel is van, ellentétben a "nagyokkal"
És egyébként is csak "eccerű" mezei bicajok vannak a csaladban, nem különösebben értékes darabok, azokat gyakran magam szerelem az alkatrészt meg nála szerzem be, ha nincs neki bezserzi -
veze
őstag
Mindenkinek köszönöm a segitő tanácsokat
azóta megtörtént a fékproba is, jelentem élek
csak azért kellett hogy jol megkenjük vele a tárcsat ne kopjon olyan gyorsan -
veze
őstag
válasz
garga pista #96312 üzenetére
ugy néz ki a kovacsautonal van...
[link]
60gr 932,-
(uszó fékes tárcsafékben betéteket kell cserélni)
még a vihar/eső stb előtt gyorsan elugrok érte, délután már eshet, szerelni a garazsban attól még lehet -
veze
őstag
szilikonzsírt hol lehet kapni szegeden?
műszaki pince kilőve...
nem hővezető pasztara gondolok ami szilikon alapu.
Nem ásványolaj tartalmu , némiképp hőálló gumialkatrészeket nem bántó kenőanyag kellene ugy 4-5 grammos tubusban, ami elég lenne több alkalomra.
van nekem, csak persze nem találom.. -
veze
őstag
a Móravárosi krt-on, cserepes sor végén, már hetek ( hónapok?) óta fel volt állítva a szép díszdoboz a telepített sbességmérőnek.. Bár én mérőt még egyszer sem láttam benne , pedig gyakran járok arra.
Ma is voltam és feltünt hogy eltünt az egész felépitmény csak a betonozott placca van és kiáll belőle egy darab gégecső..
Vajon máshová telepítik vagy valakinek megtetszett? -
veze
őstag
a Móravárosi krt on mi épül? a sancer tavak és a napfénypark között .
-
veze
őstag
válasz
totya694 #96058 üzenetére
Linux rá , és meglepő, de utána minden működni fog..
és nem kell megijedni, ma már nem parancssorbol kell a linuxot sem mókolni..
béke és nyugalom..)
persze én is használok windowst , win11 -et is, 10 éves alaplapon is, és nem tiltakozik mégsem..
De ugy van ez, hogyha idegeskedni van kedvem akkor win,
ha meg csak haladni akarok a munkámmal akkor Linux
-
veze
őstag
googliztam közben és én is megtaláltam a Toboz 2000 -et majd telefonon érdeklödöm náluk 5-6 ilyen rönköm van most ( van ami rövidebb is) az a baj hogy ez nem "mennyiség" egy feldolgozónak hogy a gépet átállítsa rá
( és találtam még egyet tápén valaki bérfűrészelő... )
végül is, így is meg lehet oldani [link]
lorcsi: nem asztalos vagyok, de saját részre sok mindent megoldok -
veze
őstag
Tud valaki a városban ( vagy +10 km körzeten belül) olyan telepet ahol szalagfürész van és kb 20-25cm átmérőjű 3 méter hosszuságu fenyő rönköt hosszában felvágnának ?
pl félbe vágnák, mert utána már fel tudom tovább dolgozni , max 17-18cm fér a szalagfűrűszem alám , de több nem ..
Amit én tudtam és régen vágattam, az valahol a fonogyári uton volt de már nem találom .. Ugy rémlik az IKV telepén volt de ott már nem is tudnak rola. -
veze
őstag
válasz
ShadowX #95935 üzenetére
Ezt én is mondtam rögtön, amikor az érintett mesélte nekem...kérdezni kellett volna mi a jogszabály ami alapján eljár...
annyi hozzátartozik a dologhoz még, ez azóta derült ki ( számomra), hogy 8 előtt fogtak a fünyíráshoz, ( és akkor még nem lehet csak 8-tól) akkor mehetett a bejelentés, de mire kiértek háromnegyed kilenc volt. És azt mondták fejezze be mert vasárnap NEM lehet, nem pedig azt hogy nyolc előtt nem lehet ,de most már folytathassa, csak máskor ne kezdjen bele nyolc előtt.
Mivel nem velem történt a dolog igy csak elméletben jártam utána a dolognak és részemről nem is füzök több megjegyzést ehhez már, mert már ezzel lesz tele a topic
Bár, közérdekű lehet , más is járhat így ha ilyen áldott szomszédja van.
Mondjuk ott a kutyát is megmérgezte ugyanez a szomszéd, el is pusztult egy nap alatt...
Egyik nap még játszott műsnap mentek, halott volt.
Bizonyítani nem lehet, csak együtt élni neki azzal,hogy ilyen emberek is vannak -
veze
őstag
válasz
Rawulf #95930 üzenetére
edit lejart...(
bár ez itt budapestről tesz emlitést, de feketén fehéren benne van, hogy az önkormányzatokat mely paragrafusok hatalmazzák fel a az ilyen jellegű helyi rendelkezések meghozatalára... [link]
"Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2021. (IV. 26.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről
Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján, a Képviselő-testületnek az Alaptörvény 32. Cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdés d) pontjában kapott felhatalmazás alapján, figyelemmel a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 142/A-C. §-ában foglaltakra a következőket rendeli el:"
stb stb...
Ebből fakadóan Budapesten már rendelkezések az irányadók, mind Szegeden.
Amit Budapesten adott időszakban tilos , az szegden egnedélyezett..
Szegeden ne próbáljon eljárni egy rendőr a pesti rendelkezések alapján. Jó lenne ha megismerné előbb a helyi rendeleteket, mielőtt okoskodik.. -
veze
őstag
válasz
szabzoltan1 #95919 üzenetére
én csak a polgármesteri hivatal oldalán olvasható jelenleg is érvénybven lévő rendelkezést tudom értelmezni, nem a szóbeszédet...
bár engem még soha nem jelentetttek fel a szomszédok, de kinyomtattam és ha idejön egy rendőr szépen megmutatom neki illetve kérem hogy mutassa meg ő is melyik paragrafus és jogszabály szerint jár akkor el , ha a polgármesteri hivatal rendelkezése érvénytelen...
6. § Magánszemélyek háztartási igényeit kielégítő zajjal járó tevékenységet hétköznapokon nappal 07:00-20:00 óra, hétvégén és munkaszüneti napokon nappal 08:00-19:00 óra között lehet végezni.
értelmező kiegészítés: 3. magánszemélyek háztartási igényeit kielégítő tevékenység: olyan zajhatással járó, háztartáson belüli tevékenység, amely alkalmas mások nyugalmának megzavarására, így különösen lakásfelújítással kapcsolatos tevékenységek, zenélés vagy zenehallgatás, sporttevékenység, játék, motoros gép üzemeltetése, favágás, fűrészelés, fűnyírás, permetezés;
Időintervallumon kivül ( ami feketén fehéren le van iírva) valóban jogos, azon belül pedig lehet -
veze
őstag
válasz
totya694 #95916 üzenetére
3. magánszemélyek háztartási igényeit kielégítő tevékenység: olyan zajhatással járó, háztartáson belüli tevékenység, amely alkalmas mások nyugalmának megzavarására, így különösen lakásfelújítással kapcsolatos tevékenységek, zenélés vagy zenehallgatás, sporttevékenység, játék, motoros gép üzemeltetése, favágás, fűrészelés, fűnyírás, permetezés;
Tehát jogtalanul jártak el.. -
veze
őstag
válasz
totya694 #95916 üzenetére
ezt találtam az önkörmányzat oldalán:
"
5. Magánszemélyek háztartási igényeit kielégítő tevékenységeire vonatkozó szabályok
6. § Magánszemélyek háztartási igényeit kielégítő zajjal járó tevékenységet hétköznapokon nappal 07:00-20:00 óra, hétvégén és munkaszüneti napokon nappal 08:00-19:00 óra között lehet végezni. Az azonnali hibaelhárítási, rendkívüli kárelhárítási és balesetveszély elhárítására irányuló munkavégzés ettől eltérő időpontban is végezhető."
szóval én megkérdeztem volna a rendöröket ugyan idézzék már a paragrafusok számát amire hivatkoznak.. mert a fünyirás nem iparszerü tevékenység hanem háztartási igényeket kielégitő....
itt a legutolsó hatályos szövege [link] -
veze
őstag
Egy ismerőaőm ma reggel 8 óra után a hattyastelepi kiskertekben füvet kezdett vágni. Félkilenckor ott voltak a rendőrök hogy nem lehet , most figyelmeztetés legközelebb 50 e birság ( csak hétköznap lehet) persze azért mentek mert feljelentették, a legközelebbi szomszéd 50 méterre van ( második telek) a többi meg mégmesszebb, és üres lakatlan telkekről van szó
van ilyen rendelet szegeden?
hol lehet ezt elolvasni, esetleg letölteni ahol ez le van irva -
veze
őstag
én csináltam a pincében magamnak egy kis szerkezetet, ami akkora mint egy kétszázliteres hűtő és napi száz liter viz felhasználásával előálllítja a napi szükséges áramot nekem, napfény sem kell hozzá és semmi káros anyagot sem termel. és kb 300e ft bol az egész megvan. a vizet megvásárolom , a többi meg sajat szellemi találmány, senkit nem károsit meg
Csak nem merem megmutatni meg a működési elvét elmondani senkinek , mert akkor bezárhatna paks meg a gázerőművek, ha mindenki csinalna maganak egyet otthonra
-
veze
őstag
válasz
lorcsi #95750 üzenetére
én tőlük vásároltam, [link] [link] 2021 nyarán
előtte kértem pár árajanlatot innen onnan ( tőlük is , a versenytársaiktól is) majd pár emailt váltottunk, utána felhivtam nőt és vázoltam másoktol mennyire kaptam ajánlatot, ( elsőre kb ők is pár ezerrel adtak olcsobbat csak ) kérdezte kiktől, aztán olyat alájuk vágott árban, amire nem tudtam nemet mondani, közös megegyezéssel....ki is szállította szegeden. kb 10 nap volt a méretre gyártás , leszállítás, és a minőségével nincs problme.. nem az obi féle vékony puha lemez
A nagyságrend eredetileg ugy 170e lett volna ,(még az ajánlattétel szintjén kb ennyire kaptam) szóval nem ipari mennyiség... -
veze
őstag
válasz
vizslakutya #95726 üzenetére
köszi, akkor ezt megjegyzem magamnak ( családnak) hátha egyszer szükség lesz rá.
Nálunk volt már példa rá hogy mailt küldtünk képpel ( valami 7ezerpárszáz x 5000 kürüli felbontásban, tűéleset, ami jól nagyitható volt) az oldalukon megadott címre bőrelváltozásról
4 nap alatt megválaszolták hogy ártalmatlan, és kezelést nem igényel, mert nem a veszélyes kategoria.
Ez most vagy egy tipus válasz volt és mindenkinek ezt küldik..
vagy tényleg így van és el kell hogy higgyük ( egy orvos adta a nevét a válaszhoz, aki megnézte) -
veze
őstag
válasz
vizslakutya #95724 üzenetére
ez? [Tanács utca 8]
-
veze
őstag
Sok egészséges / idejekorán kezelt és felgyogyuló ember az NEM opcio, sőt egyenesen káros, mert akkor sok nyugdijas nem hal meg elég gyorsan, ami tetemes költségvetési kiadast jelenthet. Most két legyet ütnek egy csapasra, az egészségügyre se költenek csak muszájból ( megmarad a pénz, had ne írjam mire...) és a kifizetett nyugdijak is csökkenthetők a korai ( korábbi ) elhalálozással. Ez szuper !
kérdés, hogy kinek -
veze
őstag
válasz
SirRasor #95709 üzenetére
fekete juhnappa -bol tudok adni, mekkora darab kellene ?
jó állapotu, finom , puha tapintású, egy bőrszíjhoz képes sokkal lágyabb [kép]
Kérdés mennyire tartós ha csak rátekerik, ebből már érdemes lenne méretre varrni ( sima háztartasi varrógép viszi, annyira finom, nem kell ipari bőrvarró hozzá)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest