Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tisn
addikt
válasz
kovaccss #90416 üzenetére
Az is, hogy a magyarok nagy része szegény, sokan úgy szegények, hogy egész életükben végig dolgoztak, mert a bér nem elég semmire.
gondolkodj el ezen rokinyugdijaskent a 400000* rokkantnyugdijas orszagaban. akiket ezeknek a csoroknak kell eltartaniuk. teljesen biztos vagyok benne, hogy te is munkakepes vagy... (* 10 eves adat, azota egy reszuk oregsegibe menekult, es szigorodtak szerencsere a szabalyok) -
-
martonx
veterán
válasz
kovaccss #90410 üzenetére
"Az igazi jó normál, nem otthoni melókat is CSAK ÚGY lehet megszerezni, ha valakinek van belső infója, segítsége, kapcsolata, protekciója." - ezzel nem értek egyet. Természetesen a protekció létezik, mindig is létezni fog, amíg emberek léteznek.
De, hogy csak ezzel lehetne előre jutni, csak ezzel lehetne normális munkát találni? Baromság.
Most épp azt kezded el megmagyarázni, hogy miért nem fogsz soha dolgozni, se munkát kapni, ezért az a biztos, ha meg se próbálod.
De ez csak önmagad megnyugtatása. -
tlac
nagyúr
válasz
Pont hogy otthoni meló kéne, mert sosem szerettem emberek között lenni, már általános iskolában se, sőt óvodában se, alapból visszahúzódó voltam már 3 évesen is.
ez rendben van
de ezért kell neked kimozdulni otthonról, hogy lassan tágítsd a határaidatCsak úgy juthatok ki ebből, és előre, ha valakik önzetlenül, haszonlesés nélkül segítenek nekem. 1000-ből 1 ilyen ember van, esélytelen.
az az 1 ember az te magad vagy, aki segíthet rajtad, csak ezt nem akarod látni és helyette a körülményeket okolod mindenért
most már ezt sokan leírtuk neked, gondolkozz el rajta
-
Polemius
senior tag
válasz
El kell keserítselek, körülbelül körülbelül 7 800 000 000 ember azt sem tudja, hogy létezel. És nem érdekled őket, segíteni sem fognak. Valójában engem sem igazán érdekel, és tartok tőle, hogy aki segíteni akarna neked, azokat is elriasztod. Esetleg a PH adhatna neked jutalékot, mert azt hiszem többen fizettek be most pro tagságra.
-
tlac
nagyúr
válasz
kovaccss #90413 üzenetére
neked pont nem otthonról végezhető munka kellene, hanem olyan, ami kimozdít a 4 fal közül és szélesíti a látóköröd
valójában teljesen mindegy mit írunk neked, már előre eldöntötted, hogy veled a világ kicseszett
ha valamit szeretnél még elérni az életben, akkor változnia kell a gondolkodásmódodnak, ami lassú folyamat
kezdd el képezni magad, szerezz sikerélményeket
egy keveset fizető állást is fogadj el, hogy legalább emberekkel kelljen együtt dolgoznod
majd később lehet jobban válogatni ha lesz tapasztalod vagy rájössz, hogy miben vagy jó, stb.pesszimista választ nem kérek erre az üzenetre, köszi
-
martonx
veterán
-
veze
őstag
válasz
kovaccss #90346 üzenetére
Most is kapsz lakhatási támogatást, ugy hivják hogy rezsicsökkentés
Ott van minden számládon hogy a honfoglalás óta mennyi sokat jóváírt az állam NekedAzzal fűtöm a medencém, a garázsbejáró betonját de még az elektromos biciklim is azzal töltöm és 4 helyett 34km is elmegyek vele simán. És mindezt támogtják is jókora összeggel,
sőt még a bicajra is adtak százötvenezer támogatást csak vegyem meg, hogy aztán a töltögetését is rezsicsökkentéssel támogassák tovább -
sarkanyolo2
őstag
válasz
kovaccss #90333 üzenetére
Tényleg szar 20 év lehetett a leírtak alapján, nem mondom.
De én se kaptam a seggem alá lakást, autót, kötvényt, aztán mégis futja vajas kenyérre. Nagyságrendileg több ember kezdi az életét ezek nélkül! Tessék nyomni, jó lesz az! Ezeket meg próbáld meg elengedni mert csak őröl és már nem tudsz rajta változtatni!
-
válasz
kovaccss #90333 üzenetére
Ott hibádzik az elméleted, hogy egészen sokan születtek ugyanazokban az években, amikor te, és látni való, hogy az elsöprő többségük mégis meg tud élni, dolgozik, boldogul, szóval mégis csak veled lehet a gond, neked kellene változtatni.
A világ helyzete olyan szinten változtatható, hogy gyakorlatilag mióta létezik, csak változik. Pont hogy változatlanul tartani lehetetlen, eddig mindenki belebukott a történelem során, aki megpróbálta...
-
ShadowX
őstag
válasz
kovaccss #90317 üzenetére
Ahogy Veze is írja fentebb, te a rosszabbik utat választottad. Úgy döntöttél, hogy megrekedsz a posványosban, és ezzel semmi gond, hiszen ez neked szemmel láthatóan jó. Nekem nem lesz sem jobb, sem rosszabb a saját életem, kizárólag a sajátodat alakítod.
És igen, fordítva ülsz a lovon, de nem fogom tudni neked megmutatni, mert nem is akarsz a saját véleményedtől eltérővel szembesülni.
Azt nem tagadom, hogy azután ami veled történt, nehéz a kilábalás. Qrva nehéz, de megcsinálható. És ne feledd, mindenkinek megvan a saját keresztje. Amit Te most bagatell problémának gondolnál, az másnak hatalmas gond lehet. Ergó lehet valaki "kevesebb problémával" lelkileg ugyanott tart, mint Te.
Ez a vállalkozások érted vannak dolog pedig nagyon sántít. A vállalkozások azért vannak, hogy bizonyos személyeket/családokat/érdekeltségi köröket ellássanak, pénzhez juttassák. Nem tudnak mindenkinek megfelelni, ha tetszik, ha nem. A nagy átlaghoz fognak tudni igazodni, amiből Te nagyon kilógsz. A megoldás: ha nem tetszik ez, akkor nem kell az adott helyen vásárolni. Mellesleg Te a saját életviteledre, igényeidre fűznél fel egy tömegeket kiszolgáló üzletet (=neked legyen meg amit akarsz).
Nem kell privát, semmi, ez volt az utolsó gondolatom a témához. Még az is lehet, hogy elintézted a PH-nak, hogy legyen egy új prémium előfizetőjük.
-
veze
őstag
válasz
kovaccss #90329 üzenetére
Azt azért szögezzük le.. Ami az apámé az NEM az enyém, azzal azt csinál amit akar az életében. Ő teremtette, ő dolgozott érte nem én, az nekem nem jár, csak a halála után, ha még marad belőle után ..Az enyém az amit én teremtettem magamnak. Az hogy az anyám olyan hogy körülötte mindenki öngyilkos lesz vagy elmenekül , nem feltétlenül az apám hibája, ezért, na meg azért, mert a sajat maga megteremtette dolgokkal azt csinnál az életében amit akar és nem nekem adja, miközben arra várok hogy a prémium minőségű sültgalambok a számba repüljenek, még nem hordhatom le a sárga földig
Van egy ismerősöm, akivel ha bármi történik mindig csak rosszat látja és éli meg belőle. totál el van szigetelődve, az emberek elfordulnak tőle.
Van egy másik akivel ha valami történik mindig mindig a jót próbálja belőle megélni és így hozzáálni, ezt közvetíteni mások felé is. Sokan szeretik és sok barátja van..
És sok mindent el fogsz türni így, ezután is, mert rákényszerítenek, ha tetszik ha nem . most is folyamatosan ezt teszed , mert a villég nem ugy muzsikál ahogy Te szeretnéd, és nem is fog -
válasz
Nagyon nem vagy képben a gazdaság működésével. A gyártók, eladók nem rabszolgák, hogy bármit is meg kelljen tenniük. Ha egy pékség úgy dönt, hogy csak és kizárólag hétfő délután 2 és fél 3 között árul kenyeret, akkor úgy dönt. Ha neki megéri, akkor jó, ha nem éri meg, akkor nem fog így tenni. Ez az ő döntése, senkinek semmi köze hozzá, semmi sem kötelező, a piaci igények döntik el, hogy kinek mi éri meg.
Nyilván nem éri meg neki vasárnap dupla pénzt fizetni alkalmazottaknak csak azért, hogy neked legyen vasárnap is kenyered (amit mellesleg szombaton is meg tudsz venni, nem romlik meg másnapra), mert az volt a tapasztalata, hogy kifizet X forintot munkabérre meg a kemencék fűtésére meg egyéb költségekre, ebből 2X bevétel folyik be hétköznap, de vasárnap csak X/2 összegért tud árulni, hát veszteségért nem fog kinyitni vasárnap. -
SirRasor
addikt
válasz
Szeretnél boldogabban élni extra pénzráfordítás nélkül? Most ezt komolyan kérdezem. Ha igen a válasz, gyere privibe. De ha nincs rá hajlandóságod(sokan foggal-körömmel ragaszkodnak a saját szenvedésükhöz, mert azzal azonosítják magukat) és nem fogsz érte extra erőfeszítést tenni, akkor ne keress.
-
Rimuru
veterán
válasz
A kenyer jol birja a fagyasztast, bevasarolsz belole (szeleteled) majd lefagyasztod. Este kiveszel annyit ami kb eleg lesz holnapra, hutoben/szobahon hagyod kiolvadni.
Attol hogy te "speci" kenyeret veszel sokan masok nem. Ha az arus nem tudja eladni a felesleget mert kicsi a kereslet ra akkor jo hogy nem fog bevasarolni belole. Tudja hogy 1 nap kb atlagban 4db fogy akkor ennel tobbet nem fog rendelni mert csak rarohadna.
A szalalmi szerinted a fan terem? mi van ha a tobbi nap elvan azzal foglalva hogy (elo)kesziti a termeket? A maradek nap pedig eladja. Esetleg nem csak szegeden arul, stb.
Ha elerhetoseg kell akkor maradnak a kommersz cuccok ezeket nagyon jol hozzak a nagyaruhazak, nem kotelezo piacra menni.
-
ritkaság
aktív tag
válasz
kovaccss #90307 üzenetére
Vazzzeee!
Sokat panaszkodsz, de nem írtad, hogy TE mennyit tettél azért, hogy jobban élj. Hogyan tanultál? Mennyi végzettséged van? Én egy 15nm-es szobában nőttem fel a nagymamámmal, édesanyámmal és a nagybátyámmal (fater lelépet amikor fél éves voltam). 60 ember által használt közös zuhanyzóban fürödtem, tálaló konyhában készítettük az ételünket ahol kb 100 másik ember kajáját tálalták. Van érettségim és 5 szakmám. Hoztam az életben rossz döntéseket és ezért lenulláztam magamat egy párszor, de nem sírok!!! Van egy lányom 3 diplomával, mint tudjuk az sem kevés pénz. Nem tudták diagnosztizálni az elfakadt vakbelemet, ezért még tíz kg sem emelhetek a műtéteknek köszönhetően... Sírjak még, tudnék hidd el. Nem sírni kell, hanem tenni. Apró lépésekkel előre, de néha vissza. Főleg nem mástól vagy másoktól várni a sült galambot. Én a Kádár rendszer alatt sem éltem jól, de jobban éltem mint most és az sem tetszett. Most boldog vagyok a nejemmel és a lányommal. Nem mondom, hogy nincsenek viharok az életemben, de teszem a dolgomat és mindig nyitott szemmel járok. Ja, hogy sírjak még egy kicsit, cukros és szívbeteg vagyok, asztmával születtem ..... De itt vagyok hál Istennek! -
ShadowX
őstag
válasz
kovaccss #90303 üzenetére
Ebbe már a múltkor is belementünk, de legyen, koptatom kicsit a billentyűzetet (pedig azt terveztem nem teszem). És egyáltalán nem bántásként írom a lentieket és ezzel be is fejeztem a témát.
Arról valóban nem tehetsz, hogy milyen életed volt olyan gyerekként, aki a szüleitől függött. Arról viszont csak és kizárólag Te tehetsz, hogy most hogy viselkedsz. Márpedig ezt nem jól csinálod. Mérgezed magad és a körülötted lévőket (legyen az akár egy szomszéd) és a legrosszabb, hogy észre sem veszed, mert a saját viselkedésed tekinted a követendő normának (tudom, ennek is ellent fogsz mondani).
közben ÉN vagyok a vevő, HOZZÁM kéne igazodniuk: ez csak egy bizonyos mértékig igaz. Mivel Te pofátlanul kiosztod őket, ha nem az van amit Te akarsz (ár, készlet, szállítás, akármi), így ne várj el kedvességet a másik oldaltól sem. Mint írták, a Te igényeid rétegigények. Nem szakosodhat az egész világ ezen igények kiszolgálására, hiszen akkor nem is lennének életképes vállalkozások. Ahogy látom, mégis be tudod szerezni amit szeretnél, igaz csak korlátozott helyről, korlátozott darabszámban, de be tudod. Tehát a rétegigényed ki van elégítve (igaz nem úgy, ahogy elvárod, hogy tőled 500m-es körön belül minden meglegyen).
Csak 250-350-ért tudok túlérett banánt venni (tegnap fogyott el, 250 volt), csak erre telik, 450-550-ért nem tudok venni. Paradicsom is kéne, de a nyáron is 600 körül volt, most 900-1000, nevetséges, 200 lenne a normális. A banánt 10e km-ről hozzák ide, 500-ért kapni, a paradicsomot meg 10-20 km-ről hozzák, és 1000? Miért? Ugye Te sem gondoltad komolyan, hogy amikor egy lángos 500-1000 Ft-ba kerül, akkor majd a paradicsom kilóját 200-ért fogják adni? Isten a tanúm, hogy nem tudom megmondani mikor lehetett utoljára 200 a paradicsom. Az utóbbi fél évben azt vettem észre, hogy a "szemét kategóriájú" élelmiszerek legalább 10-15%-al drágultak, a "minőségibb élelmiszerek" pedig 20-25%-al. És ez csak az utóbbi fél évben volt. Az áremelkedés folyamatos, egyszerűen a Ft nagyon gatya és elszállt az infláció (közelében sincs annak amit a KSH reklámoz). 200 Ft-ért lassan semmit nem lehet kapni.
A banánról meg annyit, hogy gondolom feltűnt, hogy nem őshonos gyümölcs, szóval importálni kell. Ahol importálják ott hatalmas mennyiségekben teszik, így az ár is olcsó tud maradni (plusz ehhez hozzájárul az is, hogy akik szedik a banánt, azok napi 300-400 Ft-nak megfelelő munkabérért teszik, ha egyáltalán kifizetik őket). Ezzel szemben a paradicsom megterem itthon, csak a megtermeléséhez és betakaríásához, majd piacra eljutattásához szükséges költségek a banánéhoz képest kb. 1000X-esek, hiába van az egyik 500km-re, a másik meg 10-re.A házban 3 embernek is van kocsija, de sosem hoznának nekem semmit, barmok, nem vagyunk jóban. Ahogy írták előttem is, a tipikusan mindenki szembemegy veled az autópályán hozzáállás ez.
Csak hogy tudd, sosem késő változtatni és hidd el, hogy még ez a "putri" ország is tud kellemes lenni, ha helyén kezeled a dolgokat.
-
válasz
kovaccss #90303 üzenetére
Ez mind szörnyű, nem volt könnyű életed, de ne hidd azt, hogy nincs még legalább 6 milliárd ember ezen a bolygón, aki mindent megadna, ha olyan életszínvonalon élhetne, mint te. Igencsak az elitbe tartozol, ebből a nézőpontból igencsak jó életed van (van hol laknod, van mit enned, nem akarnak lelőni, nem viszi el évente mindened a monszun stb.)
Ha arra vársz, hogy mások megsajnálnak, az állam majd megsegít, a Tesco megsajnál és olcsóbban adja csak neked az ásványvizet, csalódni fogsz. Lehet keseregni azon, hogy mindenki más hibás, te pedig csak elszenvedője vagy a történéseknek, de ez nem vezet sehová. Ha felveszed azt a nézőpontot, hogy te magad vagy a sorsod kovácsa, rajtad múlik, milyen jövő vár rád, akkor sokkal jobb lesz, mint ha mástól várod ezt... -
válasz
kovaccss #90300 üzenetére
Tehát akkor összefoglalva, addig volt jó, amíg mások fizették a rezsidet, most, hogy neked kell, már nem is olyan jó?
Arra nem gondoltál, hogy esetleg te magad is kereshetnél pénzt? Rengeteg olyan munka van, ami otthonról végezhető, könnyen megtanulható, nem kell hozzá nagy befektetés (igaz, hogy sokat kell dolgozni, dehát akik eddig fizették a rezsidet, azok is sokat dolgoznak...) -
csoszogi
tag
válasz
kovaccss #90288 üzenetére
Ha már szénsavas víz:
miért nem próbálod ki a szódavizet? Abból biztos van házhoz szállítás és van nagy ballonos kiszerelés is. Van egy pár szódás cég Szegeden, vagy a környéken. Honlapjukon lehet tájékozódni. Ők biztos tiszta vizet kell, hogy használjanak.
Az a barna trutyi meg csak szellőzött vizekben jelenik meg. Amúgy pedig az egy biofilm réteg, amibe több nem patogén, vas-kén baktérium él. Ha ilyen lenne a csőben, akkor mindig dugulás lenne. Mikor vizet szereltem, 10-30 éves csövek belseje teljesen tiszta volt, csak egy kis fekete elszíneződés volt a csövek belsejében.
-
azbest
félisten
válasz
Van több szegedi ballonos víz szolgáltató cég. És azért nem árulják a 19l-est, mert ez szolgáltatás, amit főleg cégek szoktak igény benni. És ahogy olvastad, le is kell kötni adott kapacitást, ami a legtöbb otthoni vásárlónak nem menne, mert nem fogyasztanak ennyi vizet. A vízadagoló gép széndioxid patronosan is tud működni, az sem kis patront használ, hanem a cég tölti nagyméretű co2 patronnal.
Úgy láttam, hogy ezek a ballonosok által árult fajták léteznek sima bolti forgalmas kis üvegesben is, szóval, ha ki akarod próbálni, akkor ki tudod. Keress körbe, hogy milyen ballonos cégek vannak szegeden, aztán meglesz, hogy pontosan milyen ásványvizekről van szó.
Hiába vagy te a vásárló, ha te egy speciális igényű ember vagy, egy személy pár ezer forintjából nem lesz vállalkozás. A tömegek igényeire építenek üzletet. Nem azt mondom, hogy annyira tökéletes lenne szegeden ez, mert sok helyen tényleg balfaszok a cégeknél. De ez valahol összefügg azzal is, hogy milyen pénzesek a vásárlók összességében.
Amúgy a mások által már ajánlott szűrös megoldások is működhetnek. A co2 -t pedig szintén meg lehet oldani közforgalomban kapjató nagy kapacitású patront használó gépekkel.
-
SirRasor
addikt
válasz
Ilyen csapra szerelhető tisztítót vettünk vagy 3 éve. Cseréltünk benne fél évente szűrőt stb, azaz 15k-t se költöttünk az egész műveletre.
-Beszereléshez nem kell szakember
-Csak aktív szenes szűrőt vettünk hozzá (ezüstöset ne!, mert az a fontos fémeket is kiszűri)
-5nm-es, tehát a kis trutyidarabkák se mennek át rajta.Azt mondom, hogy ez is egy picit overkill a szegedi csapvízhez, de azért ennél durvább dolog tényleg nem kell ide. Nekünk is csak az előző lakáshoz kellett, mert enyhén csatorna szaga volt a víznek.
EDIT: anno utánajártam a témának és több helyen is azt találtam, hogy csak ásványvizet inni konkrétan egészségtelen. Akit jobban érdekel, keressen utána..
Ja az a barna mocsok azt úgy hívják, hogy barna alga. Ha kapna fényt, akkor zöld lenne és az zöld alga. Ha az ásványvizet teszed hasonló helyzetbe, szerinted nem fog bealgásodni?
-
ShadowX
őstag
válasz
kovaccss #90281 üzenetére
Ezt úgy hívják akkor, hogy piaci rés.
Ha szerinted van értelme és nem vagy egyedül, akkor tessék belevágni. Ahogy írtad, Szeged egy 170ezres város, plusz a határmenti forgalom. Csak megélnél belőle.
Azt gondolom neked sem kell elmagyarázni, hogy a tesco miért a nagybevásárlóknak ad prioritást. Elhiheted, hogy fillérre ki van számolva honnan éri meg neked kvázi minimális pénzért kiszállítani. Ezt a vonalat ők 10ezer Ft-nál húzták meg. Amit ezen "keresnek" az kvázi fedeznie kell az áruházba szállítás költségét, az ottani alkalmazottak költségét (mindenkiét, aki hozzáért az áruhoz), a tehergépkocsi üzemanyagköltségét, annak amortizációját, a sofőr bérét. A bérköltség pedig messze nem az, mint amit az alkalmazottak kézhez kapnak, ugyanis az állam felé is fizetnie kell a tesconak az alkalmazotton túl.
Amúgy nem kötekedésképp, de nincs egy haver, aki elhozná neked a tesco-ból? Megrendeled online, áruházi átvéttel (van külön felvevőpont) és valaki elhozza neked. Ha nincs haver akkor a Zöldtranszfer házhozszállít 1500 Ft-ért körtöltésen belül. Biztos meg lehet velük beszélni, hogy a megrendelt terméket átveszik és elviszik neked. Vagy ha van több karton is annál, mint ami az online rendelés kereteibe beleférne, akkor ezért az 1500 Ft-ért bemennek neked és megveszik ami ott van.
-
veze
őstag
válasz
Most az jutott eszembe, mi van ha a szomszédos országban zajló földrengések miatt ( aminek mellék/utóhatásai nálunk is érezteti a hatását) az az egy pécs környi kút bedől ,amelyiknek a vizét kizárolagosan fogyaszthatod. ha jól értem azután nem lesz folyadék amit megiszol/megihatsz, mivekl a többi méreg számodra akár a sosav. Onnantol számítva kb egy hét élettartammal számolhatsz, eddig birja az ember víz nélkül, Azé ez elég gáz, ennyire egy dologtól függni, belegondoltál már ebbe?
-
azbest
félisten
válasz
Azért 48 üveg víz már kereskedelmi mennyiség. Ezt a logikát követve, nem lehet hogy már a nagyker is szóbaállna veled? Némelyik boltba lehet nem visznek belőle annyit.
Pechedre úgy látom nincs theodorás ballonos (19l) változat, pedig ekkora forgalomnál már lehet adnának hozzá vízadagoló, széndioxiddal dúsító gépet is használatra.
-
Rimuru
veterán
válasz
kovaccss #90243 üzenetére
Mi olyan kulonleges azon az asvanyvizen hogy csak azt tudod fogyasztani?
Csak a rókusi krt-i áruház (Tesco) raktárkészletéből lehet házhoz hozatni, nem számít mi van a többi szegedi Tescoban - egyaltalan nem meglepo, ott van a legnagyobb raktarkeszlet. Amennyire tudom meg mindig rafizetos a hazhozszallitas tesconak is, az pedig ha kis uzletekbol kellene osszelegozni meg sokat dobna rajta (minden szempontol, ido, emberido, nyilvantartasok, stb).
-
quailstorm
félisten
válasz
kovaccss #90239 üzenetére
TTL IC-k és korabeli EEPROM-ok már csak drágábbak lesznek, mert legfeljebb hulladék-újrahasznosítás a forrása. Elegendő kereslet meg nincs az újragyártáshoz, meg nem is gazdaságos a mikrovezérlős, meg SPI ROM-os világban.
Kínai posta államilag támogatott. Azzal bármit összehasonlítani csalás, ráadásul a nemzetközi postát megtérülésen alul használják ki.
Én inkább azért aggódok, ha mindent megáfáznak Kínából. Ugye elvileg idéntől kellene, de elhalasztották nyárra...
Elég sok cuccom van Aliról, főként elektronika, szerszámok, PC-s cuccok. Meg ugye telefonba ha kell alkatrész az is onnan jön. Itthon ezek vagy nem elérhetők, vagy horror túlárazva.Annó fali műhelylámpát is onnan akartam, aztán lett helyette Szegeden rendelve. Több időbe telt, mint Kínából, mire megjött, drágább volt, azonnal javítással (fordítva szerelték bele a sorkapcsot az egyikbe az okosok, így keresztbe feszült az egyébként gagyi vezetékezés) és átalakítással kellett kezdeni, de legalább lengyel
Amúgy évek óta már olyan műtrágyát sem hoznak forgalomba itthon, amiből robbanószert lehetett gyártani (klasszik pétisó). Oldatos formában lehet szerezni.
Permanganátot nem értem hirtelen, miért korlátozott, bár az se piskóta oxidálószer. -
azbest
félisten
válasz
kovaccss #90234 üzenetére
Még csavarokból is egyszerűbb kínából rendelni, mert itthon a szakboltban nem tudják némelyik csavarról, hogy milyen. Valamint hiányoznak méretek. Ami van, azt is darabra adják. Mázli, ha van előre kiporciózva papirtasiban. De a nem porciózott többszáz csavart is szépen megszámolták egyesével. Gyerekkoromban a falusi vasboltban súlyra adták az ilyesmit, nem szórakoztak rá órákon át számolni a mákszemeket.
Kínából meg a jobb minőségű, saválló csavarokat lehet venni többféle fejjel, színben és méretben. És nem darabja 50-200 forint, hanem pár dolcsiért 50-100as kiszerelesében. Lehet persze léteznek még kivételek, de gondolom azért is Pestre kell menni.
De a trógerségnek több oldala van. Sokminen nincs, vagy ha van, arról sem lehet tudni, mert manapság is sok helyen személyesen kell utánakérdezni, mert vagy nincs webes készlet vagy közel használhatatlan. Valószínűleg kicsi a forgalmuk, mert csórisztánban vagyunk, ezért minden apró dolgot is akkora árréssel kell árulni, hogy kijöjjön a hó végére a működési költség. Ebből következik, hogy a szart is drágán adják, mert ugyanúgy foglalja a helyet a polcon, de azon nagyobb az árrés. Fillérbszásból áll a fél ország. Ugyanezért vacak sok élelmiszer is. Nem azért, mert mindenki meggazdagszik az árusításon, hanem azért mert gyenge a forgalom, mert csórók a tömegek. Ennek egyenes következménye, hogy a színvonal minden téren a béka fenekét csapdossa.
-
veze
őstag
válasz
kovaccss #90229 üzenetére
A piac árazza be a terméket, látod, hogy ezen az áron is csak 3 db van neki.( valószínű, a többi már elkelt ) Az hogy Neked magas az ára, az őt legkevésbé sem érdekli, amíg viszik így is
ugyanez vonatkozik kb a többi termékre is ami, Neked drága - az másnak annyiért eladható.
Ez ellen nincs mit tenni... -
veze
őstag
válasz
kovaccss #79968 üzenetére
Annyit ér egy 2012-13-ban vett egy akkor 100e-es LCD TV-t, amennyire a piac beárazza. Amíg nincs a használtból túlkínálat, sőt jóformán semmilyen, addig el kell fogadni ezt.Másik megoldás a r0by javaslata mellett , hogy valami 0% THM-es lehetőséggel veszel 18 hónap részletre és akkor fizetsz havonta ártól függöen 5-7ezret és van egy új készüléked
-
r0by
addikt
válasz
kovaccss #79968 üzenetére
Akkor vegyél most egy képcsöves tv-t olcsón és kihúzod vele azt a pár hónapot, amíg gyűjtesz a mostani pénzmag mellé egy keveset, hogy a végén aztán vehess egy jó tv-t.
Amúgy nekem például van egy samusung p2270hd tv-monitorom. Ha jól számolom, akkor idén lesz 8 éves és még mindig semmi baja.
-
veze
őstag
válasz
kovaccss #79965 üzenetére
ha nem képcsöves akkor ilyenek vannak
[TV Ausztriából behozott nem működik ár:25e,ft ]
hát ez van.
Lehet mégsem jól gondolod hogy az embereknek negyedáron kéne eladni a műszakilag kifogástalan, esetleg átlag feletti paraméterekkel bíró készülékeiket. Akik vesznek újat a régit nem eladkák, hanem megtartják második, harmadik tv nek, nyarraloba elviszik, odaadják a szüleiknek akiknek még régebbi ócskább van, aztán azok jennek meg a hirdetőoldalon eladó tv-ként, amit néztél.
valószínűleg ezek meg nem teljesítik azokat a paraméterekete amit elvárnál, mert sztem annyit se tudnak mint a konyhai tv-m
[link]
[link]
esetleg egy ilyen -
veze
őstag
válasz
kovaccss #79957 üzenetére
A SAMSUNG T22E390 nekem nem felelne meg most sem, mert nem wifis, nem tud DLNA-t, nem tud a hálózat része lenni, nem lehet telefonrol kezelni nem lehet tartalmat mobil eszközről kitenni rá .Én már nem akarom pendrivra másolgatni a filmet és beledugdosni ha valamit ott akarok nézni, mert odaköt más egyéb napközben. Persze lehet enélkül élni főleg ha nem is B hanem C TV ről van szó. Mégis ez megy a legtöbbet, már az elődje is napi 8-10 órában ment kb.
22-24 collban egy éve elég szükös kínálat felelt meg ezeknek , nem tudom miért. Miözben a nagyok között már alig lehetett olyan találni ami nem smartos, a kicsik között ez fordítva volt. A lapos tv-k közül kevésnek lesz jó hangja. de biztos hogy nem az 50-100-150ezresenek. Már egy ilyen 2-3ezer forintos ebayes erősítő panel is közepes hangdobozokkal messze felül múlja. nem kell sok tudomány a bekötéséhez sem , ragasztópisztolyal akár a hátuljára is felragasztható beüzemelés után pár pöttyel, nem látszik és még a hűtése is jobb lesz mint egy dobozban
Monitorban ha jót akarsz, szerintem Dell.. Igaz az többe fog kerülni mint a 22 colos 50ezres TV..
én U2412 est használok kalibráltan vettem a monitorgurun már néhány éve de még most is penge. A gyerekemnek fél évvel késöbb szintén ugyanilyet, az is kifogástalan..Nem mondom hogy ez a csúcs monitorok monitorja de 80-90-100e fölé már nem akartam monitorral menni,
Szerintem azért nem kapsz 4-5 éves TV-ket negyedáron, mert senki nem adja oda annyiért Neked. ( meg másnak sem. Nem adja el...) Tv szerelőt kérdezz meg, az lehet hogy tud használt TV-t esetleg, ha van épp iylenről tudomása
Nekem van egy Phillips 42colos tv-m az még nem is ledes, de annyira kibszott jó képe van, hogy a késöbb vásárolt LG-t szoknom kellett. Sajnos a tuner része javíithahtatlan lett a phillipsnek ( elfelejti kikapcsolás után a csatornákat) de mégsem adtam el.. STB-vel , meg TV okosítóval is használható és használja egy családtagom -
proper
őstag
válasz
kovaccss #79957 üzenetére
ami megfelelne az elvárásaidnak az nem annyiba fog kerülni mint amennyit rászánsz
amennyi pénzt rászánsz annyiért pedig jót nem fogsz kapnisehogy se lesz jó
már csak ha a hangra is kitérünklg55uj635v-t vettem ami már mindent tud mégis mondhatni fos a hangja
ezért is kapott egy soundbart mély ládával így már elviselhetőszép legyen a kép és jól is szóljon meg monitor is legyen meg tv is és a legolcsóbb kategória van megcélova árban
persze boltokba sem akarsz elmenni egy akkora városban, hogy 10-15perc alatt keresztbe biciklizemkicsit ésszerűtlennek tartom kicsit a dolgot
így vesz egy átlag ember tv-t vagy bármit:
utánaolvas a neten, szépen tanácsot kér fórumon (nem úgy ahogy te a tv topikban) hanem kérünk és megköszönjük
majd boltban - boltokban kipróbáljuk, megnézzük tényleg jó e a pár kiszemelt
majd amelyik tetszik árukeresőn megnézzük hol a legolcsóbb és megrendeljük
1-2 nap múlva jön a futár és örülünk
kb 1 hét alatt azért illik lezongorázni egy ilyet -
veze
őstag
válasz
kovaccss #79951 üzenetére
Én használok 22" os TV-t a konyhában ilyet: [link]
Ennyiért vettem én is kb ( 50alatt volt) [link] full HD, Wifis ( illetve wifi előkészítés volt benne,(WiFi ready) ami azt jelenti ebben az esetben ,hogy nem benne van a wifi hanem az USB csatijába kell dugni a wifi stickjét. Full HD ( az árukeresőn nem jól írják, mert nem HD ready és nem 1366 x 768 ) HD filmeket NAS ról akadás nélkül viszi wifin is, a hangja az csapnivaló sz@r orrhang , de rá van dugva egy 2x100 wattos ebayes , bluetooth erősitő panel, meg egy szebb időket is megélt régi mini hifi 2 ( vagy 3?) utas hangdoboza, ami még fából készült. Persze nem kell elhinni hogy az tényleg 2x100 watt, én sem hittem sosem, a hangdobozok is asszem 60-70 wattosak de félignél feljebb sosem kellett még tekernem a hangerőt rajta, így is bőven adja.
Ha éppen nem menne a tv ,akkor bluetooth on keresztül kapcsolodik a telohoz, vagy a géphez és onnan erősíti ami épp szól
A legtöbbet üzemelő TV a háznál kb egy éve van meg. ÓÓcsó volt, feltétel volt hogy HD legyen meg wifis smart, a kép jó ( nekem megfelel) mostmár a hangja is jó így, krumplipucolás, fözés közben, vagy ha dolgozom a konyhában, több mint elég. -
quailstorm
félisten
válasz
kovaccss #79951 üzenetére
Itt LG Flatron M227WD van, de ez még CCFL csöves. Van bevilágítás is alul-felül, fekete pocsék, de a régi CRT-t váltotta le, amúgy meg használt volt.
Ja, ki lehet az LG-ben kapcsolni a post process filtereket. Samsungnál nem biztos. Ha monitornak is akarod használni, akkor hatványozottan kijön a káros hatása minden hulladék filternek és "képjavítónak". -
quailstorm
félisten
válasz
kovaccss #79939 üzenetére
Naaaa, van még a max. 15-ös VDSL is, a te neted még istenes, a TV meg inkább a szolgáltatón múlik. Nekünk volt invitel optika, az is nagyobb bitráta volt, mint a szomszéd trékomja.
100mbit átlagembernek bőven elég, gigabit csak a diginél van (Szegeden) és általában nem annyi, főleg FTTB-nél. Kicsit most eleresztették a gyeplőt ezzel a gigabitet mindenkinek programmal. Árat nem emeltek meg gyorsabb is az ügyfeleknek, viszont főleg FTTB-nél így sokszor teljes kihasználáson megy a hálózat.
2 gigabit meg pont a Telekomnál van: [link] , de az messze nem hétköznapi.Én azt mondom, ha ugyanannyiból kijön, akkor köttesd be az Invitel optikát.
-
veze
őstag
válasz
kovaccss #79933 üzenetére
alsóvárosra kertvárosba vitt a Digi optikai netet Szegeden és TV-t is, pedig itt aztán ez nem panel. 20 méterenként van egy ingatlan és az se kötött rá csak mind De jó és ócsó és nincs vele gond
most éppen ennyi, enyit mértem az egyik gépen amiről írok, de semmit nem állítottam le (amik más gépeken/telefonon/Nas-on stb falják a netet , meg a le/fel töltés se, . Valószínűleg ha mindent leállítok akkor ez többre jön ki. De marhára nem érdekel hogy 950 Mbps vagy 650, nem fogok ezért reklamálni
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
vizslakutya
senior tag
válasz
kovaccss #79903 üzenetére
Most volt nyílt hónap ,sajnos ezen a hétvégén vége.
-
Rick4
félisten
válasz
kovaccss #75284 üzenetére
Nem az első ilyen sztori lenne, Anyukámnak pár éve vettem egy 27"-os samsungot, ha jlk emlékszem, használtan 28 ezres volt, annál már utángyártott univerzális táp volt, vettem hozzá egy direkt hozzá valót, azzal ment egy évig, utána Old fox meghergelte, ment egy évig, megint hergelte, most még van 3 hónapja.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest