- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Groo
csendes tag
válasz
Beowulf_78 #5114 üzenetére
Mi történt? Cserélsz 280-ra?
-
Groo
csendes tag
válasz
Beowulf_78 #5008 üzenetére
EDIT
(mellényomtam, bocs.)
-
Groo
csendes tag
válasz
schwartz #5024 üzenetére
Ez hiba, nézegettem gpu-z-vel az orajeleket, ie, word, excel, alatt vegig visszavett orajellel dolgozott a gep, keves eroforrast igenylo jatekok alatt -mint ahogy irtam mar korabban- is lecsipeget, a desktopra valo kilepes utan pedig azonnal takarekra all. Gondolom ennek nalad is igy kellene mukodnie..
-
Groo
csendes tag
válasz
rumkola #5018 üzenetére
És mi történt vele?
(Érdekes, most ujra Crysis-t jatszottam, de egy másik monitoron, azon nem voltak arnyekhibak. De utalom en ezt a szamitastechnikat..
Amugy a kartya nagyon utos, minden nagyon siman fut, nezegetem jatek kozben gpu-z-vel a kartya teljesitmenyet, "kisebb" eroforrasigenyu jatekoknal, pl.WoW, Everquest, C&C 3, a gpu csak 400Mhz-en uzemel. A zöldek tényleg zöldek.
)
-
Groo
csendes tag
Jóestét.
Nna, kicsit gyűrtem a gépet, negyed óra furmark, 88fok stabilan (zárt házban). Nem hibazott, de nem tul sok ez? Crysis siman futott, igaz néha a távoli fák arnyekai a sziklakon maszatoltak, ez nem volt 8800gtx-en. Nem feltuno, de eszrevettem. Lehet az agyonhasznalt xp es a dx9 miatt van, nem tudom. Illetve eszrevettem meg egy furcsasagot, crysis elején, amikor az nvidia és crytek logokat mutatja, furcsan ciripelt a vga, az animaciok kozott viszont elhallgatott, majd a menu betoltesekor teljesen megszunt. Mas jatekokban, eddig nem csinalta. Jatszom meg egy orat Crysis-al, utana kap egy ora furmarkot, talan meg kiderul valami.
Mindenesetre nem vagyok teljesen meggyozve, ez a ciripeles kifejezetten aggaszt. Masnak volt ilyen gondja 280-assal? -
Groo
csendes tag
nokérem, visszavittem a kártyát, teszteléskor jött is a hiba, kaptam egy másikat (szintén MSI SuperOC), gyorsan kibontottam még ott, azt is letesztelték, hibátlanul ment. Mindez kb egy óra ügyintézés volt, riszpekt a nagykernek, meg a három napon belüli cseregarnak!
-
Groo
csendes tag
Srácok!
Asus vagy MSI? (GTX280)
Szerintetek? -
Groo
csendes tag
Köszönöm a tanácsokat, letöltöttem az evga precisiont, fan speed manual, 100%, furmarknak ket perc kellett hogy 91 fokig futse fel -> orajel vissza 300ra.. ekkor mar csak a puszta kivancsisag hajtott, felraktam a crysist, dx9, minden high, eleg volt neki csak az elso jelenet a kulso-nezetes repulogeppel, mar beszaggatott a szokasos textura hibak utan... Holnap viszem vissza... Idén nem vagyok szerencsés: áprilisban 88gtx, két hét után másfél hónap gari, a cserét már döglötten kaptam, megint egy hónap, most meg ez.. namindegy...
-
Groo
csendes tag
válasz
Beowulf_78 #4897 üzenetére
700/2300 a shader meg 1400
-
Groo
csendes tag
válasz
Beowulf_78 #4873 üzenetére
Szóval azt mondod, hogy a kártyának semmi baja, csak elégtelen a hűtésszabályozás?
Visszakeresek, hogy lehet állítani a ventiszabáyozást, és jövök vissza az eredménnyel. -
Groo
csendes tag
válasz
pisti88+ #4870 üzenetére
Igaz, lehet kicsit tulreagaltam, de elmeletileg ettol meg nem kellene texturahibat produkalnia. Jatszogattam most egy 20 percet vele, Bioshock, C&C 3, 75foknal nem ment feljebb a hofok es hibatlanul ment. Felrakok egy 3dmarkot, meg valami izmosabb jatekot, aztan meglatom meddig birja.
Talan nem a gpu gatya, hanem csak nincs rendesen osszerakva, egy szetszedes-ujrapasztazas-osszerakas lehet segitene, de mi van ha megsem, akkor meg buktam a garit...Na mindegy, ma ejjel jatszogatok vele, es meglatjuk.
Köszi az észrevételeket uraim. -
Groo
csendes tag
Hali!
Most volt csak idom beapplikalni a gepbe az uj tapot (Corsair TX650) és vga-t (MSI 280GTX SuperOC). Nem raktam fel uj windowst egyelore, csak felraktam az uj forceware-t. (elotte 8600gt volt benne) A kovetkezot produkalta a kartya:
Idle 47-50 fok, 300as orajel, 40%-os venti speed. elinditottam a szoros fankot, kozben monitoroztam az orajeleket es a fokokat gpu-z-vel. Az elso harminc masodpercben megy mint a veszedelem, felrakja 700ra az orajelet, venti 100%on, aztan a hofok eleri a 87-91 fokot, elkezd a fank feketen villogni, majd visszaveszi az orajelet 300ra, fps leesik 11koruli ertekre, villogas megszunik, a hofok szepen maszik visszafele es ennyi... 2D-ben minden tokeletesen megy, fogalmam sincs mi lehet a baj... Mondjatok hogy valami beallitast szurtam el vagy nem tudom, de ha szar a kartya, kib@szom a gepet az ablakon... (elotte ket honapig szoptam 88gtx garival) -
Groo
csendes tag
Jó, legalábbis nem panaszkodott rá senki, nem ref. hűtést én még nem láttam gtx260/280ra, már ha léghűtésre gondolsz. de most hogy mondod, még házibarkácsot sem..
@pigatt: szerintem se cseréld le, itt már leírtam egyszer valahol, hogy ha nekem nem pukkan el a 88gtx-em, nem cserélek gtx280ra. még a legújabb címek is simán mentek nálam, a te sli-s rendszered meg nyilván gyorsabb, mint az én mezei gtx-em volt.
Én a helyedben legkorábban a jövő év elején kezdenék el gondolkodni új kártyán. Szerintem. -
Groo
csendes tag
válasz
Beowulf_78 #4319 üzenetére
Hát, igazán nincs mit.
-
Groo
csendes tag
válasz
Beowulf_78 #4312 üzenetére
Ez szerintem már teljesen szubjektív kérdés, amelyik szimpatikus, a teszteket el lehet olvasni, van pro és kontra, "új" tesztek meg folyamatosan lesznek, de ha ennyire túlgondolod akkor soha nem fogsz venni kártyát, mert mindig van valami, amire várni lehet.
Ha nem tervezel hosszútávra, akkor meg aztán tényleg mindegy.. Én most éppen azért döntöttem a gtx mellett, mert az nv megoldásaval kevesebb a macera, nincsenek hűtés, meg driver problémák, végső soron azért veszel vga-t mert játszani akarsz, nem szerelni.
Nálam ez a fő szempont. Ha az ati lenne ilyen, azt venném.. Előbb utóbb minden kártyán túllép a játékipar, nekem eddig is ment minden a 88gtx-el hibátlanul, ha nem szarik be, le nem cseréltem volna az idén.. Szóval, ha rám hallgatsz, azt veszel, amit akarsz.
-
Groo
csendes tag
válasz
Beowulf_78 #4282 üzenetére
Van aki játszani szeret, nem drivereket kalibrálni, patcheket töltögetni, hőfokot méregetni, bordát cserélni meg ventillátort állítani.
Én maradok a mezei kártyáknál. -
Groo
csendes tag
válasz
Beowulf_78 #4281 üzenetére
az ftw nagyon drága. és itthon nem nagyon lehet kapni sajna.
én lemondtam az oc 260-ról, törtem inkább malacperselyt, és rendeltem gyorsan egy olyat, mint TothMG kollégáé.(hozzáteszem nem kellett sokat mellérakni egy oc-s 260 árához) persze megszívtam, vehetek hozzá tápot is..
-
Groo
csendes tag
válasz
Beowulf_78 #4278 üzenetére
simán hozza a referencia is az OC szintet, a különbség a garancia. ezért fizetsz többet.
-
Groo
csendes tag
-
Groo
csendes tag
Mivel éppen vga vásárlás előtt vagyok, próbáltam alaposan körbenézni a piacon, milyen factory overclock 260-as kártyák vannak, és ha már így esett, gondoltam beteszem ide is, hátha hasznos lesz valakinek:
(Referencia GTX 260
896MB, GDDR-3 448bit, Mag/Ram/Shader órajel: 575MHz/999MHz/1242MHz)BFG Tech GeForce GTX 260 OC
896MB, GDDR-3, 448bit, Mag/Ram/Shader órajel: 590MHz/999Mhz/1296MHzXFX 260 GTX DDR3 XXX
896MB, GDDR-3, 448bit, Mag/Ram/Shader órajel: 640MHz/1150MHz/1363MhzZOTAC 260 GTX Amp! Edition
896MB, GDDR-3, 448bit, Mag/Ram/Shader órajel: 650MHz/1100MHz/1400MhzASUS 260 GTX TOP
896MB, GDDR-3, 448bit, Mag/Ram/Shader órajel: 650MHz/1150MHz/1400MhzEVGA GTX 260 FTW Edition
896MB, GDDR-3, 448bit, Mag/Ram/Shader órajel: 666MHz/1107MHz/1404Mhz -
Groo
csendes tag
válasz
Firestormhun #4169 üzenetére
Értem, köszönöm a választ.
-
Groo
csendes tag
válasz
Firestormhun #4145 üzenetére
Hali!
Lenne még kérdésem: mennyire egyenletes a kártya teljesítménye? vagyis mennyire ingadozik az fps?
-
Groo
csendes tag
válasz
boogie84 #4132 üzenetére
Ez ott sántít, hogy ha jól értem eddig egyvalaki panaszkodott túlmelegedésre a 280-nál, míg mondjuk az új ati kártyákon minden második ember bordát cserél, de minimum ventit szabályoz.
ennek ellenére én is nagyon hálás lennék, ha a gtx260/280 tulajok leírnák a tapasztalataikat, akár viszonyítva az előző kártyájukhoz is. előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- BestBuy topik
- Xbox Series DevMode Emulátor
- Tesla topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Nintendo Switch
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest