- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
Meg van a gond, az összes RAM kilett egyenként próbálva külön-külön. És az egyik használhatatlan, a windows adott egy kékhalált az egyiknél, aztán már az újraindulás után 3 sipolás volt, ami a BIOS sipolása szerint az hogy nincs RAM a gépben. Szóval egy 1GB-os RAM modul szerintem hibás. Még egy másik gépbe másnál ki lesz próbálva, de ez szerintem biztos rossz. Mondjuk még garis 2014-ig, úgy hogy majd lesz valami vele a gariztatással.
-
Livius
őstag
Hát ja az összes HDD-t lehúztam és még gond van. Most jön az hogy csak egy 2GB-os kitet hagyok bent. Egyébként most már nagyon azon gondolkodok hogy a 4 modult vagyis azt a 2db 2GB-os kitet nem tudja már valamiért jól kezelni a lap egyszerre. Mikor bővítve lett egy új 2GB-os kit, akkor a fesz emelés megoldott mindent, szóval akkor is volt egy nagy harc ezzel.
-
Livius
őstag
Tegnap minden elemi darabjaira szét lett szedve és utána újra össze lett rakva. Ezek után tegnap este már tökéletes lett és működött. A BF3-al tudtam is játszani probléma nélkül, és nem jött semmi kékhalál vagy újraindulás és utána az említett be ki kapcsolás. Ma reggel viszont fél órán belül újra probléma adódott, de most a kékhalál több infót tartalmazott.
Collecting data for crash dump...
Initializing disk for crash dump...
Beginning dump of physical memory.
Dumping physical memory to disk: 100(0-ról 100-ig tölti)
Physical memory dump complete.Ezek után egy kölcsön kért SAPPHIRE Radeon HD 4830-at is beraktam most, ami azért teljesítménybe biztos nem eszik többet a GTX 280-nál, szóval a táp gondnak nem kéne jelentkezni. A gond az hogy bekapcs után folytatódik a be ki kapcsolás, szóval a GTX 280-ra úgy gondolom tökéletes működik nem azzal lesz a gond biztosan. Most a fő ok amire gyanakszom az egy 7 éves maxtor 80Gb-os HDD, mert amikor jött a kékhaláls kattant parkolóba is, és már igazából néhány éve gondolkodtam is mikor adja meg már magát, mert nem mai darab, a lapozófájl meg hát a windows-nak ezen van, szóval használja random időközönként. Még elvileg úgy tudom lehetne RAM gond is 4*1GB Corsair XMS3 DHX van nekem, persze mikor beraktam ezeket ezekkel is el kellett szórakozni régen, mert feszt kellett emelni nekik hogy menjenek normálisan 1333Mhz-en, de most míg tegnap jó volt vissza vettem őket 1066Mhz-re, hogy ne kelljen feszt emelni nekik, és ezek nem szar fajta ramok még garisak is, szóval nem hiszem hogy ők lesznek a gond.
-
Livius
őstag
Ok, hát a ma esti programnak kb ez volt terben, de a VGA hűtő az egy Accelero Xtreme GTX PRO és pár hónapja lett újra pasztázva és pár borda újra ragasztva. Szóval a hűtéssel nem lehetne gond, és persze nem volt húzva se. Ventillátorok meg persze felpörögnek mikor elindul csak aztán bevillan a piros led és kikapcsol a boot közben, aztán végtelen ciklusban be és ki kapcsol folyamatosan.
-
Butcher-HUN
senior tag
Na belőttem AB-ban 1,225mV és az órajelek a következők 756/1566/1300. venti 70% igaz még enyhe idő van ha bejön a meleg akkor 100% pörgetem majd.
BF3-al teszteltem vagy 1 órán keresztül nem hibázott a GPU. Azt olvastam egy tuning portálon 1,3mV adható neki max 24/7-be. Ez mennyire igaz? Ja és még valami AB-ban mikor emelem a feszt akkor csak a GPU kap vagy a memóriák is? -
Butcher-HUN
senior tag
-
L_ajos
őstag
Igen, gyárilag túlhajtott vga. 3 év után már nem bírja tovább.
Amugy mivel a gar lejárt róla, lehet szét kéne szednem újrapasztázni. Csak kicsit hülye vagyok hozzá
De a feszes, órajeles dolgot kipróbálom.
Álítgatás nélkül, gyorsan felmegy 80C-ra ( 100% fordulatnál csillapodik - 75-78C-ra.. )
-
Atimester
aktív tag
Én is új driver felrakásával próbálkoznék, de ahogy előttem is írták, fontos a régi driverek gondos letakarítása!
Én a : DriverSweeper nevű (ingyenesen letölthető) programot használom erre.
Több verziót is érdemes leszedni, mert gép függő.
(Van akinél az egyik akinél a másik verzió fagy....) -
Zorel
senior tag
Igen én is erre tippeltem, hogy nagy a lépcső 70 és 100 között valamiért 70% felett nem emeli szépen fokozatosan hanem egyből 100%-ra teszi. Hozzáteszem régen nem volt ilyen gondom , 2-3hete csinálja...nem tudom mi lehet az oka?!
Feltettem a rivatuner-t mielőtt írtál, mert olvastam, hogy abban lehet a ventit szabályozni, frekiből nem vettem vissza csak a venti szabályozást állítottam, de érdekes a dolog ott is, mert ha úgy állítom be, hogy 70fok körül mondjuk 80% legyen a venti amikor eléri a 73fokot akkor is 100ra ugrik és szintén szaggat minden. Most beállítottam, hogy 70fok körül már 100% legyen a venti, így minden ok vele, nem szaggat semmi, csak ugye 100%-on megy...
Kipróbálom az általad ajánlott szoftvert is és meglátjuk. Köszi.
Írtad, hogy vegyek feszültségből is vissza. Milyen feszre gondoltál? -
Pipó
őstag
Közben rájöttem, hogy ez a 3D-s fesz, lefelé pedig azért nem tudtam állítani (mindig visszaugrott az eredetire), mert nem állítottam vissza eléggé (csak 1.180-ra, de 1.174-et már elmentett). Sajnos a fesz. monitorozásra még nem jöttem rá, a monitoring fülön nem aktív a gpu voltage, annak ellenére, hogy "unlock voltage monitoring" be van pipálva.
-
HSM
félisten
Köszi, kipróbálom.
(#14877) Qru: Hát igen, mondjuk nálam az ok elég mókás, tök jó lenne nekem a 4850, de meguntam, hogy a házba melegít kb. 70 fokos levegővel, és sajnos ma magyarországon 70K egy Gigás, referencia 4870, annyiért meg nem pálya.... Szóval én idénre átigazoltam a Zöldekhez....
És legalább kipróbálom ezt is, bár a szívem erősen az Ati-hoz húzna, de ezt a kört az NV jó árszabása és minősége nyerte.....
-
hülyegyerek
addikt
Visszavettem mindent alapra,feltettem a 180.48-at,aztán a 181.20 whql-t,de sehogy sem akarja játékok közben felvenni az órajeleket.
Nibitorral érdemes hozzányúlni a biosban beállított profilokhoz,vagy inkább hagyjam a fenébe,mert nem éri meg a garivesztést....?
Vagy még mindig inkább a táp gyengesége lehet a gond? -
pigatt
őstag
-
Beowulf_78
addikt
Az a gond hogy a 260-at nem tudom megvenni olcsóbban.
Mert ha tudnék szerezni számla nélkül, esetleg féláfásan 50-55k környékén, akkor nem lenne kérdés.
Sapphire 4870 full meg 52k. Tehát ha a bolti árat nézzük akkor 13k-val olcsóbb a radeon.
A Crysis meg nem mérvadó feltétlen. Az új ami ősszel jön biztos optimalizáltabb lesz mint az első rész, Far Cry 2-ről nem is beszélve. Szóval így is úgy is őszig fog tartani a "Crysis mizéria multiban". Most olvastam nemrég hogy a memó csippeket nem nagyon lehet cibálni 260,280 GTX-eken mivel a kissebbiken 1000mhz, a nagyobbikon 1200mhz csippek vannak.szab.tam: Jah...a GX2-ről nem is beszélve. Viszont ki tudja mennyire lesz időtálló.
Az biztos hogy a legizmosabb kártya...de ennél is azt láttam hogy már 1680-ba full szűrőkkel nagyobbat esik a teljesítménye, mint a 4xxx radeonoknak.
-
G Bedtime St
tag
én egy slot-ba szerelhetö ventivel hütöttem a régi GTS-em, nyertem is vele pár fokot igaz lekellet szerelni a vga burkolatát. most is be lett rakva a kártya mellé de mivel körbe burkolták igy semmit sem ér. amiket leirtál én is kibrobálom ugyanis szintén panel-kazánban lakom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- HP OMEN 3080Ti 12GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest