- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Azért lássuk be, hogy a 48xx topic 20.000 hsz-ából 16.000 ismétlés, mert senki nem olvas vissza még 10 hsz-t sem, pl. a "mikor jön már a 8.7-es Catalyst" kérdés és válasz (ja, meg a "hol az XML fájl, amelyet át kell szerkeszteni a hűtéshez?"), szóval onnan meg némi IQ hiányzik. Mondjuk éppen ezek miatt egy ideje már be sem néztem oda.
A józan ész diktálhatja a 2x4850-et GTX260 helyett, csak akkor a józan észt fel kéne még vértezni némi saját CF tapasztalattal, nem a neten publikált tesztekre alapozni, ahol extra (drága) alaplapokban próbálták.
-
katt777
félisten
Nem érted. Nem arra írtam, hogy majd játékokban nem hajtja ki, hanem hogy valaki azt írta nekem, hogy annyi a 4850 teljesítménye, mint a 3870-emé (persze, hogy DMarkban). Én jól tudom, hogy gyorsabb az a kari megfelelően használva.
3870-emnek nem az a baja, hogy kipróbáltam más bios-szal, meg tuninggal, mert akkor sem volt baja, és már régóta a saját bios-ával ment, alap órajeleken, mert semmihez nem kellett tuning. Nem is melegedett, ráadásul napi 2 órát sem játszottam vele. Csak kikapcsoltam a gépemet egy délelőtt, Délután meg, amikor bekapcsoltam, már nem volt semmi. Belehalt a pihenésbe, vagy mi?
Ez a LOL. Megjegyzendő: rengeteg Sapphire kártya haldoklik vagy pusztul meg 6-18 hónap használattól, most pl. sorra a 2900XT-k, de sok 3870, de még X2 is. Egyiket sem tuningoltam, vagy modoltam a bios-ukat. Szóval erősen Sapphire (ref. VGA) gyanús a dolog.
-
katt777
félisten
Hát pedig leszarja játékban is (már ha a DMarkok default beállításait használja, természetesen, mert azzal ugyan nem hajtja ki a 3.2GHz-es C2D).
De mondjuk én is leszarom, hogy a stílusodnál maradjak, most, a 7900GT-vel.
Ahányan 4400+ és hasonló konfigokba tettek 4850-et...
Hát, nekem tetszik a 8XAA, de én szeretek bámészkodni játék közben.
1GPU-ban, hasonárban tényleg 4870/260GTX, ezen nincs mit vitázni. Viszont az ATi korszerű technológiája könnyebben leheli ki a lelkét, mint az ósdi nV vas.cowboy_bebop: Magyarán majd elég lesz "óccsóé'" 4870 X2-t venni.
-
katt777
félisten
válasz
Beowulf_78 #4088 üzenetére
Bocsesz, szar a netem, megint duplázgat.
-
katt777
félisten
válasz
Beowulf_78 #4088 üzenetére
A meglátásod helyes. Sajna a 48xx X2 is csak CF, ennek minden nyűgjével (hiába jobb amúgy a CF mint az SLI. (Amúgy most erősködnek nekem, hogy ki van hajtva egy 4850 3.2GHz-en, miközben a 3870-em megveri Vantage-ben és 3D06-ban is
), szóval a 3870X2-esed tényleg jó lesz még egy darabig (már ha a játék támogatja a több GPU-t).
A tesztekben az a gáz, hogy NEM 8XAA és 16XAF beállításokkal tesztelnek, pedig az fogja meg a megjelenítést, nem a felbontások (lásd tesztjeim). 1680 alig lassul 1280-hoz képest. HQ minőségben meg pottyan a sebesség a felére, vagy még lejjebb minden felbontásban (tehát a monitorméret is másodlagos). Szóval lehet, hogy a 170 teszt-FPS is csak 70-80 a valóságban, ami persze még mindig tök mindegy, csak a tesztekben szeretnek ilyen 90FPS-es Crysis és egyéb eredményeket kihozni. A mezei user meg besz.pja, mint egyszeri jómagam a 3870 CF-t.
A 280GTX tényleg tuti nyerő, csak nem azért a pénzért, amennyiért árulják, no és az 1GB RAM is sokkal többet jelent, mint a 2x512MB. -
katt777
félisten
válasz
-pooshy- #4075 üzenetére
"Nekem semmi bajom a cf-el,sztem a legtöbb esetben user error...." - erre írtam.
Beowulf_78: A 3870-em mindent visz (akarom mondani: vitt) maxon 1680x1050-ben, kivéve a gyevi bírót (Crysis). Nem hiszem, hogy tartanod kéne egy kihajtott 260GTX vagy 4870 teljesítményétől. Mellesleg a korszerűbb technológia miatt az ATI nagyobb eséllyel hibásodik meg, rohadt sok a szemét benne (viszont gar időn belül cserélhetsz újabb VGA-ra), szóval ebből a szempontból jobb.
Crysis meg nV-nek van csinálva sebességre, viszont sokkal szebb a nem csaló ATI VGA-kon. Minőség kell vagy sebesség, ez itt a kérdés.De még, láthatod, a csúcs nV-k is simán játszhatósági szint alá esnek AA nélkül, még 1280-ban is. 280GTX tri-SLI nem játszik?
Tesztek szerint lassabb mint 1 db 280GTX.
-
katt777
félisten
De a hibásakat tiltják le, nem? Szóval nincsenek.
Bár tudtommal nincs benne minden (RAM), de lehet, én tudom rosszul.
Firestormhun: Hát, az nem az igazi VH, de ismételten kösz. Viszont ezzel megint csak nem lehet játszani (min 23FPS). Pár szörny+effekt, aztán szevasz hardver!
Továbbra sem célszerű C-re fejleszteni. Elég megnézni, hogy az igazán DX10-es CoJ milyen sebességet produkál a kvázi DX10-es Crysis-szel szemben.
-
katt777
félisten
válasz
Firestormhun #4066 üzenetére
C-t kösz, bár az AA-t elcsaltad!
A min-t nézve ez a game még mindig nem képes normálisan futni 1 VGA-n.Mi lesz itt, ha kijön a Warhead? (Remélem, mindenki eldobálja a 4870-ét...).
Oblivionhoz a honlapomon megtalálsz minden linket a letöltéseknél, de inkább ne állj neki, mert befonod a hajad, mire működőképesen sikerül feltelepítened!(mod sorrend, textúra integrálás, stb) Nem akarok kitolni veled.
-
katt777
félisten
válasz
Beowulf_78 #4065 üzenetére
A CF szopás, tudhatnád.
Nem fog kijönni az a többlet, főleg Crysisben nem, ahol nagyon jó esetben tudsz csak 30-40% +t kisajtolni a 2 VGA-ból, azt is inkább X48-as lappal.
Vsz az X2-d is ezért szar benne. Nálam full extrás grafikával a kihajtott 3870 8.2FPS-t tudott, a kihajtott CF 11-et. Bár mondjuk azóta javultak az ATI driverek, de ugyanekkor egy Witcher 55% körül volt, Prey meg 70-80, UT3 meg +14%, de ott a 2. VGA-t nem kapcsolta 3D-be a CCC.
Én mindenképpen 1db, de mindenben gyors VGA-t javaslok. C-hez meg sajna nV kell, viszont ATI-n nem működnek az nV csalások, így azzal szebb lesz. -
katt777
félisten
válasz
Beowulf_78 #4062 üzenetére
3870X2 mire nem elég ma az említett beállításokkal (Crysis nem számít)? Én is olvastam a 260GTX tuningolásáról (hogy hol, azt nem tudom, keress rá), de azt sem szabad elfelejteni, hogy a hardveresen hiányzó alkatrészek a tuningtól még nem kerülnek bele.
-
katt777
félisten
válasz
Superman #4059 üzenetére
Gyakorló ATI-sként hadd javítsalak ki: 38xx karik 10-15%-ig tuningolhatóak, 48xx-ek eddig kb 5%-on rekedtek meg. Anno volt nálam 8800GT, amelyet maximális összetettséggel, 1680-ban a HD3870 fájintosan elkalapált, aztán mindkét kariból a max tuningot kihozva (Galaxy 8800GT gyári hűtéssel 740/1836/1100) az nV nagyon győzött (SM2-ben legalábbis nagyon), épp a tuningpotenciáljának köszönhetően. A honlapomon találsz teszteket róla. Azóta Chillával tudtam még tuningolni a 3870-en annyit, hogy max tuninggal elverje HDR-ben a max tuningos 8800GT-t (no meg jobb driver is jött ki ATI részről), de SM2-ben úgy sem.
-
katt777
félisten
válasz
Firestormhun #4048 üzenetére
Hello!
Mivel 8 hónap után meghalt a fasza kis 3870-em, erősen hajlok egy elavultabb, így megbízhatóbb gyártó felé, és a szóba jöhető rengeteg cég közül az nV-ra esett a választásom. Főleg, ha sikerül ráfizetéssel megoldani a gar cserét, bár vsz. csak 260GTX jön össze.
Elsősorban Crysis VH eredmény érdekelne 1680x1050-ben, valamint Oblivion hasonló felbontásban, de minden grafikai moddal, HDR-rel, és kényszerített 8XAA (temp + 24x edge-detect) 16XAF módban, illetve hasonlóképp. GeForce400MX óta nem volt nV-m, és az ATI-k jók voltak, de a 3870-ek egyre-másra halnak meg teljesen hétköznapi használatban.
Ami még érdekelne, az a CUDA, hogy mennyire működik (AVIVO-val nálam egy 1.5 órás videófilm DivX kódolása 16p), a PhysX, illetve az ATI theater-módjához hasonló videójel-kirakás full 2. monitorra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest