- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beowulf_78
addikt
Faszság.
8800 GTX-ről nincs sok értelme váltani GTX280-ra? Persze hogy nincs. Veszel egy 260 OC-t ami lazán hozza húzva a 280-as teljesítményét 20-25k-val olcsóbban. Na...ennek van értelme!
8800 GTX OC-m is volt több mint fél évig, szóval van összehasonlítási alapom. Erősebb a GTX 260 főleg AA és AF használatánál, és persze nagy felbontásokban is jóval jobb, 1680 és felette, DX10-ben még nagyobb különbséggel. 384bit kontra 448/512bit, és 768Mb RAM kontra 896Mb RAM/1GB RAM. A különbség nem feltétlen tünik soknak, de ha azt nézem hogy 1680-ban nem tudtam játszani Very High-ban Crysissal, a GTX260 meg 2xAA is viszi...mit mondjak. Tényleg minimális különbség nem?A GTX 280 meghúzva meg még 10% erősebb kb.
Akkor mi nem erősebb sokkal?
Érzetre nem gyorsabb? Ez a másik baromság...30fps felett nem érzékeled hogy 30fps vagy 60fps fut a játék. Akkor milyen érzetről beszélünk?Akkor érzed ha leesik az FPS 20-25 alá, és esetleg bericcen a kép. Más esetekben kizárt. Ezért vannak a tesztprogramok. Mert érzetre nem erősebb, de fps-ben 20-30% többet hoz, amit az fps bench kimutat. Minden játéknál ez van jelenleg, mivel kevés fogja meg akár a 8800 GTX-et is. Az egyik a World In Conflict DX10-ben 1680 full-ban, a másik pedig a Crysis. Lehet van több is én ezeknél vettem észre. Viszont a GTX 260-at egyik játék se fogja meg jelenleg 1680-ban. Ez itt a különbség. Szóval ezt az "érzet" dolgot hagyjuk, mert baromság ilyeneket leírni, hogy mi a gyorsabb érzetre.
-
Firestormhun
senior tag
Én nyáron kényszerültem leváltani 8800GTX-et, mivel őkelme sajnos megadta magát, szóval csak az addig megjelent játékokhoz tudom viszonyítani.
Ha a fraps számlálója nem ficegett volna a képernyő sarkában, akkor kb. észre sem vettem volna hogy kártyát cseréltem. Amely játékok döcögősebben futottak 8800GTX-el, ott GTX280 sem hozott látványos javulást.Hol tapasztaltam nagyobb különbségeket? Benchmarkokon kívűl sajnos másban nem igen, talán Unreal Engine 3+AA használatánál.
(Azt azért nem kell ecsetelnem, hogy erősen szubjektív vélemény. Van aki már +10 fps-től el van ájulva, de én személyszerint inkább akkor preferálom a cserét, ha valós gameplay teljesítményben legalább duplázás történik. Sajnos ettől GTX280 nagyon messze áll.)
-
Henk
veterán
Én azért cseréltem a 88gtx-et elöbb 98gtx-re majd gtx260-ra mert iszonyatosan melegedett és hangosnak találtam a hűtését.Fűtötte az egész gépet,mindennek megemelkedett a hőmérséklete 7-8 fokkal.
De ha elégedett vagy vele nem biztos,hogy érdemes ennyi pénzt rászánni amennyi a különbözet. -
Attix82
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest