- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beowulf_78
addikt
Alap OC-s órajelen nem szállhat el szőrös fánk alatt se! A kártyát meg nehogy szétszedd, mert ha gond van vele, beszophatod a garit.
Sztem arról van szó, hogy MSI-ék b@sztak rá, hogy megemeljék a ventifordulatot. 700-as GPU igényli az alap ventiszabályzás állítását! Minimum 50%-55% alap ventifordulattal. Basszus néztem én is...kicsit el vannak kúrva ezek a kártyák. Bios szerint 102-105 fokon kapcsol 100% ventire a kártya.Elvileg ha ennyire kalibrálták be bírnia kellene a 90-95 fokot is simán, de nem ez a helyzet. Nekem már 83 fokos GPU-nál hibázik valami. Lehet nem a GPU, mert az bírná, de van valami másik alkatrész ami már ekkora GPU hőmérsékleten instabillá teszi a kártyát.Igaz nekem 730mhz-re van belőve a GPU. Tegnap átpasztáztam, tehát lehet hogy jobb lett a helyzet tehelve is, nem csak alapon. Átszerkesztettem a bios-t...a 2D,3D értékekhez nem nyúltam mert az jól van úgy ahogy van a "power saving" miatt. Az Extra órajelek viszont a következő képpen alakulnak:
Extra 730/1460/2200
Az eddigi stabilitási gondokat a gpu, shader aránya okozta nálam mivel húzásnál max. a 2x lehet tehát gpu:shader 1:2. Ezt olyan fórumon találtam ahol a GT200 húzásával nagyon képben vannak...pl. 800-as GPU sebességet is itt érték el.Itt vastagon kiemelve szerepelt a fenti info, szóval érdemes hallgatni rájuk. Amióta figyelembe veszem ezt az infót tegnap óta, nincs shader okozta képhiba.
A venti vezérlést is átszrkesztettem, 50% az alap, ha eléri a 66 fokot, onnantól dinamikusan elkezdi növelni a fordulatszámot egészen 78 fokig, ahol már 100% fordulaton teker. Ha visszahül 64 fok alá, visszaáll az 50%. Ez gyakorlatban 75 fokos max. hőmérsékletet jelent 75-80 ventifordulaton.
Tehát nem értem az OC-s gyártókat...szarnak a hűtésre, alapon hagyják, aztán a júzer meg csodálkozik hogy túlmelegszik.
-
boogie84
veterán
lehet h tévedek, nem akarlak elkeseríteni,de sztem gatya a kártyád! ennek ellenére ne vágd ki a gépet, csak vidd szépen vissza a kártyát és garban kicserélik!
azt hiszem a memóriák melegednek túl ilyenkor... (annó, azaz hajdanában danában nálam 5900XT-vel volt ilyen problémám, elindítottam a C&C Zero Hour-t és szétesett a kép, csíkozott stb.. kiderült h nem volt jól rögzítve a hőtű, nálam meg is állt a winfos, restart volt)
(várd meg a többiek segítségét is ,mert én is csak most akarok gépet venni, tapasztalat mostanában nem sok volt..) -
-
Firestormhun
senior tag
#4048 hozzászólást olvasd el...
Hibás GTX280-ak nem hűtés elégtelenség miatt melegszenek fel 100 fok fölé, hanem azért mert eleve hibás a mag. Arra lehet tenni vizet, akkor sem megy lejjebb a kijelzett hőfok, használhatatlan marad.
Saját GTX280-nam idle 47-48 fok, terhelve legizzasztóbb esetben 83-84 fok. Gyári hűtő és a kártya power&thermal managementje jól teszi a dolgát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest