- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz
TTomax #11179 üzenetére
"Értsétek meg már végre könyörgöm,csak akkor tud 2G-nél többet társítani ha van 64 bites támogatása az adott programnak..."
Tévedés: 32 bites programnak 3GB-ot lehet kiosztani ebben az esetben, és használni is tudja. Ez még 32 bites XP-nél is választható opció volt (de alapból nem volt engedélyezve).
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #11089 üzenetére
Az Unreal Engine 3.1-be rakott Sweeney egy DX10 path-ot, ami kinyeri a color subsample adatokat a Deferred Shadowing fázis előtt. Ezzel a motorral megy a GOW, és az UT3. A probléma azt volt, hogy még így sem működött az élsimítás, így gyakorlatilag lényegtelen volt a DX10-es eljárás. A patch-ekkel már mindkét játékból kivették a DX10 módot. Az élsimítást először az Unreal Engine 3.5 támogatja majd a Multisample Access-en keresztül, abba egy DX9 és egy DX10.1 path van lekódolva ... a Gears Of War 2 épül erre a motorra, csak még nem jött ki a PC-s verzió. Nyilván minden UE3 licensszel rendelkező fejlesztő áttérhet az UE3.5-re, de nem kötelező.
-
válasz
TTomax #11079 üzenetére
Tudom, azért is írtam, hogy a 280 melegebb, 10 fokkal minimum.
Beowulf_78: pl. a Crysis-ra ha ráteszed az ultra high modot és a 16xQ-t már kampec is a kártyának 1280-ban
, ha felhúzom erre az órajelre akkor játszható, 30 feletti fps van, nincs röccenés se.
De megéri, mert olyan látványt kapsz, hogy berosál a manus.
Természetesen más játékhoz bőven sok még alapon is.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
TTomax #11083 üzenetére
Hehhehe...én is el vagyok fáradva már így év végére a semmittevéstől.
Valamiért úgy értelmeztem hogy 260-ad van...holott tudom hogy 280-at használsz.szandro: Kelt tésztás sütemény...lekváros, csokis, vaniliás pl.
Egyébként pedig a Furmark VGA tesztelő progiról van szó.
-
Beowulf_78
addikt
-
-
Speed®
titán
válasz
TTomax #10654 üzenetére
Attól, hogy te a CFel és Ant.28 az X2vel (szintén CF) megszívtátok, annak ellenére, hogy teljesen előrelátható volt a dolog, még nem kéne így fikázni. Érdekes módon sokan megtalálják számításukat az Atikkal is és elégedetten használják. Persze nyílván nem értenek hozzá és egyéb axiómák, tudom én..
Szerintem egész egyszerűen annyit kéne mondani, hogy a ti igényeiteknek ez jobban megfelel, és nem belemenni ilyen fölösleges szájtépésekbe.
De ha élvezitek.. -
subaruwrc
félisten
válasz
TTomax #10649 üzenetére
Hát nem tudom ez e a butaság vagy csak a hsz-em negyedére reagálni de legyen. Nem akarom én megmondani hogy miről hogyan alkoss véleményt, annyira nem viselem szivemen a dolgaidat. Mindez csupán azért szól neked mert te kérdezted. Bármelyik másik kedves fórumtársnak is ugyanezt írtam volna nem kell berágni. Ha én ne akarjam megmondani mit írjál és mit ne akkor szerintem neked se kéne hogy én mire válaszoljak
-
subaruwrc
félisten
válasz
TTomax #10644 üzenetére
Az önmagában nem csípné, ha nem mérhetetlen önelégültséggel tudatnátok a világgal hogy az envídia mekkora istencsászár hogy egy fél éves architektúrára épített kártyával képes megverni a mostani atikat mert még maradt elég befolyása játék és benchmark téren hogy ez így történjen. Mindemellett vicces pölö az aláírásod , idézem: "GTX280 a nyugodt kompromisszum mentes játékért" és a topik egyes hozzászólásai közötti kontraszt amik a kompromisszumokról és az ilyen olyan szűrők nem használatáról szólnak. Az döbbent meg hogy vajon tényleg ilyen vakok vagytok vagy egyszerűen csak mérhetetlenül elfogultak?
Lauda
Bocs hogy nyelvtanilag helytelen mondattal szentségtelenítettem meg a szent zöld topikot ígérem mégegyszer nem fordul elő
amúgy ha az utolsó mondatot komolyan gondoltad javaslom egy szakember megkeresését -
Beowulf_78
addikt
válasz
TTomax #10289 üzenetére
Publikálsz??
Most próbáltam ki...kóvályog a kamera, bármilyen autóba ha beülök autómatán megindul, és nem lehet fékezni.
Játszhatatlan sajnos.
Megnéztem 1680-ba fullon...hááát.Határeset lesz még az én konfigommal is.23-35fps kb. Sztem kurvára nincs optimalizálva, és ennyire nem is szép hogy ilyen fps értékeket produkáljon. Ez egy rakás fos lett így...
Crysis se volt optimalizálva, de ez szvsz. fele annyira se. Nagy botrány lesz ebből világszerte.Állítólag azoknak se megy jól akik akik megvették 11k-ért az eredetit.
-
slett27
addikt
válasz
TTomax #10201 üzenetére
Köszi még egyszer.
XP nincs fent ? Az alatt lenne a mérvadó.
UT3 alatt én is megcsináltam amit janos666, P35-DS4-em második foglalatába egy ASUS 8600GT 256MB Silent került és tényleg működik a Physx.
elég nehéz volt összehozni, XP alatt egy ATI és egy NV driver+két képernyő között váltogatni beállítani, volt vagy 2 óra míg eljátszottam vele.
-
tome.jr
addikt
válasz
TTomax #10208 üzenetére
Hát ki kellene próbálni, aztán meglátod lefut-e. Gondolkodom valami négymagosban és jó lenne látni mit hoz ki a 280-asból. Ha nem megy ez a felbontás akkor tolhatnád azon ami a monitorodon a max. A multi GPU eltemetésére meg remélem rá fogok cáfolni ha jövő héten összeáll a vízhűtésem meg talán addigra lesz valami jófajta négymagos akkor úgy istenigazából meghajtom a rendszert.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
TTomax #10066 üzenetére
Elvileg rátolható másik BIOS. Meg kell nézni melyik gyártó kártyája kap 1,19V-t, leszedni egy BIOS-t, és NiBiTorral megnézni hogy ott mennyit kap. Ez kockázatmentes, és ezzel pontot teszünk arra, miszerint szoftveres vagy hardveres az 1,19V. De ha rá is töltöd, kutya baja se lesz, mivel a harvderazonosság van. Max. más gyártótól való 280-nak fogja felismerni...gondolom én. Még én se próbáltam ki.
-
válasz
TTomax #10028 üzenetére
Szerintem meg az egyik legjobb. Még feszelve is langyosan tartja a prockót. Nagyon jó kis hűtő. Ilyenkor talán negyed gázon megy, de meghúzva se kell 50%-nál nagyon fordulat.
Tényleg nem jó a nyitott ház, de így, hogy fújatom nem melegszik se az nb, se a lap, se semmi. -
-
válasz
TTomax #10024 üzenetére
Nem a Te rendszeredet minősítettem, mert azzal minden oké
, csak a hűtővel kapcsolatban írtam a szösszenetet, hogy erre azért érdemes figyelni, ha nincs épp P45 vagy x48, mert az nincs mindenkinek.
Nekem is a Hyper TX 2-nél mikor meghúztam/feszeltem, majdnem elolvadt az alaplap a proci körül, ugyanez a zalmannal csupán kézmeleg. -
VinoRosso
veterán
Egyetalán nem hatékony, legalábbis ha a hatáfokát nézzük, a kopresszor rohadt sokat fogyaszt, mint egy mélyhűtő amiben folyton ott gőzölög egy tál forró leves kb olyan hatékonyság szempontjából. Ilyen szempontból egy jó vízhűtés a leghatékonyabb, csak az meg drága, bár ennél olcsóbb.
-
Henk
veterán
Szerintem tome.jr-nak 260-a van legalábbis az adatlap meg a linkelt kép alapján.
Amúgy minek vennék még egy 280-at?Mire nem elég az 1?
Veszel 100k-ért még egyet meg 70-ért lapot alá + az új proci,meg ram.
Mennyit fog javulni vajon a teljesítmény ahhoz képest,hogy egy vagyont költessz rá?
Nekem az sli nem volt ennyire meggyőző. -
Beowulf_78
addikt
Globálisan az nV többet hozott driver teljesítményben az elmúlt fél évben mint az Ati...ez biztos. GTX260 lefaragta a hátrányát a 4870 szemben. Úgy látszik hogy még több mint fél év után is életképes, és fejlődőképes az "erőből megoldunk mindent" mottó nV részről. Több 4870 tulaj temette a 260-as kártyákat, még én is le lettem hurrogva hogy miért veszek drágábban gyengébb VGA-t. Most már legalább tudják. Ezért.
-
janos80
senior tag
de ha nem akarja a rivat hasznalni meg ilyenek,es hogy legkozelebb ne kelljen neki egy win reinstall utan bajlodnia vele,es hogy lelegyen rola a gond,akkor ez a legjobb megoldas,persze csak ha van ilyesfele tapasztalata. mindenki maga donti el,hogy melyik tanacsot fogadja meg. az en hsz-em csak egy alternativa volt,és egy velemeny.
udv
Janos -
Saint
aktív tag
jó a riva tuner de sajnos 40 %-on megy a venti alapból és igy a vga 54 fokos
az normális?én 50 %-on szeretném ha menne és ha a rivatuner-rel állitom be akkor a fixed 50%
akkor nem dinamikusan váltja hanem folyamatosan 50%-on megy...
egy kérdés, ha játszok és melegedik a vga akkor feljebbmegy a venti fordulata ?????? -
Cyberpunk
félisten
A drivert azt tegnap raktam újra mondjúk egy DX frisitést még meg probálok, és Vistát használok. Ja tudtok egy jó programot amivel játék alatt is lehett monitorozni a CPU/GPU hömérsékleteket? És még attól nem lehet hogy a C2D E6750-esemet meghúztam 3,2GHz-re bár melegedés gond nem lehet mivel egy nagy ASUS SilentSquar Evo torony van a gépben.
-
Beowulf_78
addikt
Én is.
Egyébként tök egyszerű....valamelyikünk adjon le rendelést (von
)schwartz után, azzal a különbséggel hogy neki megfelelne előreutalással is. Majd meg kell várni hogy schwartz-nak visszaüzen e az utánvéttel kapcsolatban. Mert ha nem, és az előreutalásra rámozdul, akkor a nyúl ki van ugrasztva a bokorból.
-
Beowulf_78
addikt
Persze megnézem...csak új Win-t akarok felhúzni. Vista-t is és XP-t is. Az XP már félig-meddig kész.
Dark KillerX
Amikor megláttam el se akartam hinni hogy most van max. grafikán. Kb. mintha medium lenne. Ebből a játékból nem fogja betegre keresni magát az Electronic Arts, mert még konzolra se fogják megvenni, nem hogy PC-re. Szégyen...2008 Q4-ben ilyen játékot kidobni. Akkor inkább ki se jött volna, vagy több hónap csúszással. Még az is jobb lett volna ennél.
ImI87
Most néztem én is árakat...félelmetes! 85k egy OC GTX260!
Ha nem ültem volna biztos hanyatt vágom magam, amikor megláttam.120-130k a GTX 280...a vicc az, hogy a forint magára talált mostanában, de az árak érdekes módon az egekbe maradtak. mi lesz még itt karácsonykor? 90-100k lesz egy GTX 260?
-
Beowulf_78
addikt
Nem tudom...kizárt hogy a 4 mag miatt megy folyamatosan. Nekem 50-70fps között futkorászik úgy, hogy minden max.-ra van húzva 1680x1050-be még az AA is, a trlinear-t AF-re állítottam (178.24 WHQL). A 2 mag 90-95% terheltségben van ami tök normális.
Nem hiszem hogy a 4 mag lesz a "kulcs". Megpróbálok rájönni bár egyenlőre 178.24 driverrel néztem, és az új WHQL-től még sokat fog javulni...
A grafika tényleg csapnivaló, már-már azon a határon van hogy annyira ronda hogy kiábrándító, és sztem így képtelen leszek beleélni magam. -
Laraxior
titán
kicsúsztam a szerkezstési időből de látszik hogy dolgoztatja rendesen a processzort
-
tzsolesz
nagyúr
Ha nem zavar, azért szóltam neki, hogy talán velem jobban jár mint egy moderátorral. Ebben gondolom egyet értünk.
Abban meg egyezzünk meg, hogy mindegy milyen topic-ról van szó, a warez téma mindenhol tilos, még a GTX topicodban is. Bár így a hozzászólásod jobban megfigyelve nem tudom ki élte ki jobban moderátori hajlamait. Igaz te legalább OFF-ba raktad.Tisztelettel tzsolesz....
-
ImI87
őstag
Na akkor a tünetek ugyanazok.
De én is monitorozom, kint van ugyanúgy a GPU temp érték, és a háttérben is fut a Riva monitoring ablaka. Sosem volt magas érték, max 76 volt amit láttam. Venti 75-80%-ra pörög fel, és rendesen tolja is ki a meleget. És nem akadályozza semmi a légáramlatot, sőt, egy 12es venti a ház oldaláról fújja a karira a freiss levegőt, és mégeyg 12 ees venti meg a ház elejéből közvetlenül a kariba is bevezeti a a levegőt. Szóval tuti nem túlmelegedés. Esetleg olyan lehet, hogy v.mi fontos alkatrésznél nem érintkezik a borda rendesen, de ennél az XFX-nél le van ragasztva az összes csavar, így szétszedni nem tudom.......
Az persze világos, hogy mennie kéne alap órajeleken, sőt az emelt fesz miatt még jobban is, de itt v.mi nm frankó. Lehet, hogy egy kicsit hibás, ami ilyenkor jön elő. -
Firestormhun
senior tag
Természetesen natívban használom, AA/AF-el kimaxolva.
Nem azt mondom nincsen differencia, de az én elvárásaimnak a két kártya közötti különbség szimplán nem lett volna elegendő arra, hogy lecseréljem. Ha nem kényszerülök rá, nem is teszem. Pont azokban a játékokban nem hozza az extra sok fps-t amiben tényleg kellenének. Lehet nagy eredmény ezekben a címekben +10-15 fps is, de attól még a tényeken nem változtat hogy "csak" 10-15-ről van szó.
Ettől még a GTX280 nagyon jó, nincs is semmi problémám vele, de 8800GTX/ULTRA kaliberű kártyákról szerintem nem érdemes váltani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Autós kamerák
- E-roller topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Gigabyte Geforce RTX 4080 SUPER 16GB GAMING OC GDDR6 Alza garancia
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest