- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
AirBooms
addikt
válasz
Casanova* #16300 üzenetére
Irkálni nem, értelmes dolgokról eszmét cserélni, valamint nem teleszemetelni a topikokat azt lehet, és az Off topic gombot is lehet használni!
Lassan akármelyik topikba nézek be, mindenhol te siránkozol hülyeségekkel. Állj le, olvasd el az Alapelveket, majd menj át a Kezdőknek, szájbarágósan topikba és ott kérdezz! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Casanova* #16189 üzenetére
Lehet nem ártana az egész win-t újra tenned. Vagy legalább egy driver celaner progival leszedni az összes driver maradványt. Nekem akkor voltak ilyen mértékű lassulásaim, mikor a régi ATi drivert nem szedtem le rendesen. Regcelan és aztán egy új driver. 185.50 vagy 185.85 (előbbi nekem jobban bevált, de ez játék függő, mivel nem COD-ozom (még
) ezért ezzel nincs konkrét tapasztalatom).
Esetleg ha van egy másik partíciód arra teszt képpen feltehetnél egy szűz win-t. Akár Win 7-et akár egy XP-t. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Casanova* #16173 üzenetére
Melyik driver van fent? Melyik Win? Mióta használod? Lehet újra kéne tenned az egészet. Friss driverekkel, DX-el, stb.
Ram cserétől nem fog megtáltosodni. 800 meg az 1066 között valósalkalmazásokban van kb 5% különbség. Neked meg nem egészen annyi hiányzik. Szvsz szoftveres gond lesz ez, mert tényleg gatya eredmény a GTX-edtől meg 3,5GHz-es Q6600-tól.
-
Henk
veterán
válasz
Casanova* #16167 üzenetére
Megnéztem neked a cod4-et,igaz nem egyforma gépünk van.(az enyém az adatlapon)
1680x1050 minden minimumon olyan 300-400fps,az égre nézve 900-1000.Ugyanez a felbontás minden fullon 140-150fps,felfele nézve 400-500.Azért tól-ig értékek mert úgy pörög a számláló,hogy nem lehet leolvasni.1920x1080 minden full(ami a játékból beállítható) 110-120fps az égre nézve 300-400.Minden alapon volt a gépben,semmi nem volt húzva. -
Cyberpunk
félisten
válasz
Casanova* #16092 üzenetére
Én meg néztem bár nekem egy E6750-es van amit max 3,6GHz-en tudok járatni. De nálam is ritkán megy fel 700 főlé. Viszont a stabil 140/150 fps az meg van persze néha le ugrik 100 körülire is a nagyobb harcokban.
Viszont nálam elég erős cpu limit van mivel jelenleg max 1280x1024-ben tudok játszani, ezért szerintem ebben a játékban kellene vagy 5Ghz hogy ezzel a procival ebben a felbontásban maradéktalanul ki tudjam hajtani az meg ugye lehetetlen
Viszont kíváncsi leszek mit produkál majd a Corei7-es rendszerem alatt, egy hónapon belül megtudjuk -
DigitXT
félisten
válasz
Casanova* #16049 üzenetére
egyik sráccal összemértük a vga-nkat
Tévedés: a procitokat mértétek össze...
Nem kalap sz*r a Q6600, csak oda lehetne
figyelni az órajelkülönbségre: 4,2 vs 3,4.
Barátok közt is 23,5%, a játék meg nyilván
nem használ 4 magot, így olyan, mintha az
ott sem lenne (nagyjából), így pl. a 750-nél
számítható 926 közelebb van az 1023-hoz.*
Az egymásra nézés azért nem jó teszt, mert
más a környezet a két játékos mögött: egy
irányba nézve jobban kijön a procikülönbség.
(Pl. ahogy írtad, az égre nézve legjobban...)Amúgy ha meg majd egy 4 magot kihasználó
játékkal kerültök szembe, hajára kenheti a srác
a 4,2GHz-et, mert a plusz két mag nem 23,5%
előnyt fog jelenteni, szóval még nem írnám le a
procidat. (Ettől függetlenül lehet mondani, hogy
nem játékra való, hiszen sok játék nem profitál
a plusz magokból, valamint a Wolfoknak több
cache szorult a búrájukba, de azért maradjunk
annyiban, hogy bőven jól használható játékra is.)*Ja, amúgy a nyers órajelkülönbségen kívül még
olyan más tényezők is "beleszólhatnak", mint a
konkrétan választott FSB/szorzó, memória, stb. -
-
rejewski
tag
válasz
Casanova* #15651 üzenetére
Hello!
en meg megprobalnek elmenni olyan 3,2ghz ig, szerintem meg boven nincs kihajtva a kicsike. Nekem egy EVGA GTX260 / 192sp. Van melle egy e6750, ami 3,6ghz n jar es egy szolid 700.1400.2400 nal 16000ret csokizik. Pedig igencsak alul marad az en procim cpu scorenal a tiedhez kepest. nalam az 3000.
rejew
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Casanova* #15596 üzenetére
Attól is függ, hogy mennyi HDD/ODD-d van, milyen feszen, milyen órajelen hajtod a cuccokat, hány venti van a gépedbe. De ha szénné húzod akkor is bőven 400W alatt vagy. Alap órajelen meg ennek kb a felét veszi fel a tápfelöl. A konnektorból meg attól függ, hogy mekkora a tápod hatásfoka.
To all:
Megmértem újra, def órajelek mindnnek, 500sec-ig futtott a Furmark 1680x105 MSAA 8x.
40%-os ventivel:
GPU: 85
VRM: 98/96/9470%-on:
GPU: 81
VRM: 94/91/89Nincs értelme feltekerni a veniti. Alig hűt jobban viszont jóval hangosabb.
Marad így, ahogy a gyárban belőtték.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Casanova* #15592 üzenetére
Kell hozzá egy konnektoros fogyasztásmérő. A többi módszer csak becslés, tehát ennek megfelelően kell értékelni.
Henk:
Akkor majd ha hazaértem este átállítom és csekkolom a VRM hőfokokat is. Akkor jó halk géped van... A gépem akkor ezek szerint üvölt, mert csak 70% felett hallom a hangját a vga-nak pl.
Lauda: Egyenlőre csak a gpu-t néztem amit mér a Furmark stability tesztben (gondolom azt méri). Nekem 62k-ba fájt a Giga GTX260 OC anno.
-
IreN!CuS
addikt
válasz
Casanova* #15523 üzenetére
ha már cod4 sok függ h single vagy multi,ha single tök mind1 az fps
ha meg multi keres fps cfgket(ha kell küldök
) nekem 3.6/6750/88gts512(800/1110/2000)-vel akadt a 250 köszönhetően a cfg-nek..szóval nem a kártya a ludas szerintem
#15527 ismerősömnek 3.4-t ment a q6600 gyári hűtővel igaz plusz volt nélkül.szal csak "bátran"bocs az offért
-
VinoRosso
veterán
válasz
Casanova* #10397 üzenetére
én inkább egy nem multiprogramozott egyszerű kőbunkós(akár GUI nélküli) oprendszer irásán gondolkodnék, ami elfér egy kis rom-ban a deszkán, és arra elég, hogy tudjon játékokat futtatni. Minden probléma meg lenne oldva egy időre
Viszont ezel a baj az, hogy gyakrolatilag lehetetlen azt a futási környezetet biztosítani PC-n a játékok számára, amit egy NT nyújt. Max 1-2 komponenst összeválogatva lehetne csinálni egy ilyet, hogy egyedileg megírni a hardver kezelést, de akkor még ott van a dx10, ami kemény dió, még xpre se nagyon sikerül portolni. Esetleg egy lecsupaszított win7 majd megoldás lehet( reméljük másnak is eszébe jut majd olyannak, aki pro az OS tweakben ), de ebből max erőforráshiányt lehet orvosolni, ettől még a játékok nem lesznek minden hardverre optimalizálva, és a hardverek sem lesznek olcsóbbak, vagy nagyobb teljesítményűek. Spórolni lehet vele( ramot meg cpu-t leginkább ) meg pár fps-t valszeg lehetne vele nyerni.. vagy veszteni
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Casanova* #10400 üzenetére
Hát elég érdekes lenne
Amúgy én is a gagyi írányitás miatt nem veszek konzolt no meg hát a grafika sem valami eget verő szép szép de csak bizonyos távolságon belűl.
De egyszer talán beruházok egyre mindenesetre az alap meg lesz egy 32"-os Full HD-s LCD TV személyébenAmit persze PC-ről hajtok majd mint másodlagos monitor
-
-
VinoRosso
veterán
válasz
Casanova* #10001 üzenetére
Kihajtás attól függ milyen felbontásban tolod és hogy mit. 1650x1050 esetében elég lesz a 3,6Ghz az alkalmazások többségében. Silent Knightot viszont nem ajánlom quadhoz, mert kevés hozzá. Egy nagyobb tömegű hűtő kell ( 800-900 gramm min.), minál több réz hőcsővel, és minél több alu lamellával. Én anno TRUE120-al hűtöttem, akkkoriban ez volt a legjobb.Azóta már jött ki pár, Xigmatek Hd széria jó lehet, vagy egy két újabb fajta Scyte hűtő. Én már vízzel főzök, szal annyire nem ismerem a mostani léghűtéseket, de a full réz TRUE120-at azért kipróbálnám. Ha esetleg ilyet veszel akkor szólj, mert kiv lennék rá hogy milyen. Ja meg előtte szerezz valami támasztékot vagy rögzítőt, mert 2kg a hűtő.
-
TTomax
félisten
válasz
Casanova* #10009 üzenetére
Had ajánljak én neked egy CPU hűtőt...Xigmatek HDT-S1283
És hát ezt tudja IDLE
3.6Ghz 5perc Everest CPU stability tesztTáp Corsair HX 520/HX620 vagy TX650.... ezek mind elegek... nézz bele s gépembe a HX 520 mindent elvisz rongyá cibálva...
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Casanova* #9992 üzenetére
Szerintem vedd meg most nyugodtan nem lesz gond. Az új karik nem nagyon lesznek gyorssabbak legfejlebb a kisebb csikszélesség miat lehet értelme megvenni öket de engem nem zavar hogy egy Góliát gpu van a kártyámon
Meg persze lehet bizni abban hogy olcsobb lesz de én ebben sem vagyok biztos elég bizonytalan most a piac. -
tome.jr
addikt
válasz
Casanova* #9775 üzenetére
GTX 260 előtt nekem egy 8800 GT-m volt ez szerintem kb annyit tudott mint a GTS, kicsivel kevesebbet. Már alapjáraton is brutálisan jobb a GTX, tuningolni meg iszonyatosan lehet. Várom a vizesblokkokat hozzájuk, így gyári hűtéssel az 576ról "csak" 730ig tudtam stabilan húzni a memóriát. Mielőtt megvettem volna rengeteg tesztet elolvastam és ez tűnt a legjobb vételnek. Meghúzva ugyanott van mint egy alapórajeles GTX 280, csak éppen 40-50k-val olcsóbban
-
VinoRosso
veterán
válasz
Casanova* #9770 üzenetére
Addig amig nincs megfeszelve a quad még talán elmegy. Szal ha jól húzható, akkor @3,2-3,3Ghz(8x400) 1,28V-on még beleférhet egy minimális VGA tuninggal. Ha 1650x1050<= felbontást használsz még talán ki is hajtja a VGA-t. De ha elkezded feszelni a quadot ott szerintem 1,35-1,4V körül elfogyna a táp.
-
Armando_19
őstag
válasz
Casanova* #9035 üzenetére
Hát ha már ilyen konfigot szeretnél, akkor ruházz be egy jobb tápra hosszútávon. Chieftec 650W teljesen megteszi, "közép" árfekvésben van a többi nagy táphoz képest, és rendkívül megbízható. Rengeteg csúcs konfigot raktam már össze ilyennel, és soha nem volt rá panasz. -.-
Mellesleg 450W chifit reggelire megenné a gép, ha meg később nagyobbra akarsz váltani, nem kell tápvariációt is számba venni.
Üdv -
Laraxior
titán
válasz
Casanova* #9035 üzenetére
alapon menni fog..de mihelyst felkapcsol 3d performance órajelekre a videokártya..be is szippant vagy 250Wot
Mellette a quad is bezabál több mint 100Wot... és a többi cuccod... Lehet elviszi,de szerintem ne centizd ki... nem éri meg. Elpukkan egy kondi a tápban..lehet viszi az egészet...
-
diegho
nagyúr
válasz
Casanova* #8985 üzenetére
ha karik kellenek írok pár árat:
PALIT GF 260GTX 896Mb DDR3 DVI : 47 900 Ft
Asus ENGTX260 896MB HTDP PCIe : 71 050 Ft
Gigabyte GV-N26OC-896H-B nVidia 260GTX 896MB PCIe : 58 190 Ft
Gigabyte N26-896H-B nVidia 260GTX 896MB PCIe : 58 910 Ft
MSI N260GTX-T2D896-OC nVidia GTX260 896MB PCIe : 61 000 Ftezek múlt heti árak, priviben tudom mondani kit kell keresni értük.
-
Henk
veterán
válasz
Casanova* #8935 üzenetére
Egyáltalán nem melegszik,a hangját nem akarom hallani.De nem vízhűtésben gondolkodom.
Idle 30%-os ventivel 48 fok.Load olyan 50%-os ventivel 70 fok.
Beállítottam riva-val,hogy kicsit elöbb kezdje el emelni a venti fordulatát mert alapból 40%-on ment és 73 foknál kezdte gyorsítani. -
Henk
veterán
válasz
Casanova* #8928 üzenetére
Na megnéztem a mutit.Azért volt ilyen kevés fps mert 85-re volt állítva,most 500-ra raktam nagyképűen.
Nos 1680x1050,minden full,texture filtering: trilinear,anisotropic filtering:full,anti-aliasing:4x.
Ezen kívül a driverben is anisotropic:16x,texture filtering:high quality,direkt plafonra raktam mindent.
Így min:80 fps,átlag 100-120,ha épületben van 150-170 fps.
Ha az eget nézem van 290 is.
Azért ez pályánként változó,de nagyjából ezt mutatja.Kártya nincs húzva és XP-t használok. -
Henk
veterán
válasz
Casanova* #8926 üzenetére
Most néztem a cod5-öt 1680x1050 minden max,olyan 60-70 fps átlag,max 91,de affölé sehogy sem megy.
Próbáld ki a te kariddal is aztán meglátod mennyi a különbség,megéri e cserélned.
Azt,hogy mikor és mennyivel lesz olcsóbb ezt senki nem fogja megmondani neked.Ha kijön egy újabb széria az valószínűleg viszi lejjebb az árakat,legalábbis így szokott zajlani. -
TTomax
félisten
válasz
Casanova* #8923 üzenetére
Én éppen ezen mérgelődök,na nem az fps-en számokon hanem a játékon... gtx280-al olyan 80-150 fps... 1680X1050 minden maxon... de valamiért nagyon izzasztja a VGA-t
A jaték pedig szerintem egy borzasztóan összecsapott fércmű....a CoD4 se volt tökéletes,azon csak rontottak.. minden tekintetben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest