- BlitzWolf termékek topicja
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TTomax #14395 üzenetére
ATI szagú? Pedig nem annak szántam, pont ezért váltottam ATi-ról nV-re mert elegem volt a sz@r támogatottságából. De ezt (no meg a refhűtést
) leszámítva elég jól sikerült az RV770, szóval nincs szégyenkeznivalójuk lényegében.
Henker2: Sajnos nem, pedig tudom, hogy az lett volna az igazi.
-
TTomax
félisten
válasz
TTomax #13617 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő.... 4XAA 16XAniso
-
Beowulf_78
addikt
válasz
TTomax #13598 üzenetére
Mond meg neki, azért járnak ide harcosok is, akik mellékállásban kidobók...
Én 14 éve élek együtt a csajommal...én nem dolgozom kb 11 éve, mert jobb a munkanélküliség (persze azért bevételem van), ő meg melózik. Ha nincs itthon és van időm akkor megy a fórum. Ha itthon van akkor csak "light" üzemmódba.
-
SSJPeter
őstag
válasz
TTomax #13583 üzenetére
Könnyen meglehet,bár majdnem szívinfarktust kaptam,hogy szarrá ment a VGA-m.
Mellesleg ez a legújabb whql is szar...nem működik a power play.
Nálam egyedül a 180.48-al működött normálisan!Mellesleg nekem a warhead eléggé sokszor kilépet hibaüzenetettel...a Crysis soha meg más játék sem csak a warhead...ezt tapsztalta valaki?
Van hozzá esetleg valami patch már? -
-
Laraxior
titán
válasz
TTomax #13368 üzenetére
egyelőre nem éri meg a 285...sőt..talán még azt mondom hogy később se nagyon. maximum 1-2 FPS többletet hozhat a kicsivel magasabb órajel,de az meg nem ér meg annyi pénzt
2GPU-s megoldás megint nem bejövős..legközelebbi váltásGT300nál lesz...legalábbis Nálam
márha ott mutatnak valami újdonságot..ha csak belepupálják a DX10.1et meg GDDR5el lesz akkor hagyom a fenébe... G80 óta kicsit lazítanak a fiúk..bele kellene húzni,mert így semmi nem lesz belőlük
-
Beowulf_78
addikt
válasz
TTomax #13259 üzenetére
Én el se jutottam odáig. Hiába próbáltam Vista kompatibilis módba telepíteni semmi se ment. Se Intel chipset driver, se sm bus driver, se VGA driver. Újraindításnál a betöltőképernyőnél (mielőtt leállna) megállt, és csak a reset gomb segített.Ez nem 1x történt hanem mindig, valamiért nem tudta magát autómatikusan újraindítani. VGA drivernél pedig azt mondja leteszi a tálcára mert nyitva van egy másik telepítő. Persze nem volt nyitva semmi. Ez után azt mondtam törjön le a kezem ha még1x Win7-et telepítek a hivatalos kiadás előtt.
-
DeSanto
őstag
válasz
TTomax #13136 üzenetére
A powerplay az azért aggaszt mert jó lenne ha működne.
Ha felébredek reggel/délben beteszem majd a 8800GT-t mert már nincs kedvem vele vacakolni.A 181.20 is jó már hozzá.
Majd akkor azt teszem fel.Lefutattam a FC2 benchmark-ját.
A HD4850 után ez a 50-60fps...
Szegény 4850 közel volt hozzá (kb 25-max40fps)de azért már szénné volt húzva.Elég ütős/erős ez a 280GTX, és nagyon tetszik hogy ilyen szép tégla.
-
DeSanto
őstag
-
DeSanto
őstag
válasz
TTomax #13084 üzenetére
A Quadom nem megy annyit léghűtéssel.
1920*1080-ra lesz belőve.
670/1458/1250 az "alap" órajele.
Köszönöm a segítséget de még boldogulok.
A rivával már bíbelődtem csak egy win reinstall lesz mert már egy kicsit meg van zakkanva ráadásul ez még nem is a win7 beta hanem az az előtti build. -
mfranky
őstag
válasz
TTomax #13048 üzenetére
Nálam nincs 2 képernyő most, csak 1-et használok.
Nem cseréltem semmi hardvert a gépbe, az előző WHQL -el simán ment a powerplay.
Most már egy drivercseréhez MINDENT le kell cserélni, ez a durva...
ÚJ driver, ÚJ rivatuner (2.22), ÚJ Physx driver... most honnan tudjam melyik kavar be???
EVGA Precision 1.0.4 is fönt van, de az a régi WHQL-el is ment, azaz mellette is működött a POWERPLAY. Nem értem... -
bim
veterán
válasz
TTomax #12230 üzenetére
ird már meg légyszives hogyan...
ha visszaolvasol erre kértem miindenkit hogy segitsen már tegnap mielőtt a gép itt volt nálam csak mindenki nagy ívben leszarta!!!!!
egyedül te mondtad meg azt hogy tegyem fel a 180.48-as drivert ami meg is történt....
ennyit a segitségről!!!!
szerinted nem a maximumot akartam kihozni neki a kártyájából??? -
bim
veterán
válasz
TTomax #12137 üzenetére
Na a gép nálam van és már 680/1300/1050-nél 5 perc szőrös fánk után visszadobja az órajelet 2D-be. látszólag semmi nem hibázik és nem is melegszik tul mert a hőfokok rendben vannak viszont a venti fordulatát fel kellett nyomnom 65%-ra mert az alap 40%-al nem tudom mit akart az nv.
Mi lehet a gond?
ennyivel gyengébben menne mint az átlag?Buldozer: ha abba az elenyésző százalékba tartozol aki nem képes rendesen feltelepiteni egy vga meghajtót akkor ne rám haragudj.Lehet hogy köze nem volt a kékhalálozásnak a kártyához csak hirtelen mondanod kellett valamit.De bevallom nem érdekel hogy váltottál. Csak ez nem a driver miatt volt hanem másért...
-
bim
veterán
válasz
TTomax #12130 üzenetére
lehet hogy nemsokára itt lesz Dodi72 gépe az enyémre állitva amiben egy galaxy gtx260 van egy E840 társaságában ami 3,9 ghz körül fog menni 2x2giga 1066mhz-es corsair társaságában.
A gép komplett tuningoláson fog átesni.
Melyik meghajtót tegyem fel? Olyan kell ami minden játékkal a legtökéletesebb mert szerintem mostanában nem lesz cserélve másikra.
Pontos órajelek kellenének ahonnét el lehet indulni.
Rivában hogyan lehet állitani hogy 3D alatt nagyobb venti mig 2D-ben alacsonyabb ventifordulat legyen..
Mikor belőtem neki mindent installálok egy-két játékot és kiprobálom élőben mit megy 1600x1200-on a 4870-hez képest.
Aki ugy gondolja hogy szépiteni fogok az eredményeken és a benyomásaimon bármelyik részre hajlóan az nagyon téved....Az árpolitikájával csalja át valszeg az atisokat.. Ennek nagyon örülök.
Már az elején le kellett volna nyomni az árait az ati szintjére.
Megjegyzem: leszarom hogy valakinek atija vagy nv-je van.Nekem az a lényeg hogy mindenkinél jol fussanak a játékok és ne legyen bosszankodás driverek és szarul megirt játékok miatt.. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #12072 üzenetére
Az RV870-et is csúsztatják a GT300-zal. Várhatóan nyáron kerülne piacra dobható állapotba, de ha a G300 év végére jön, akkor az AMD is visszatartja a chipet és váltanak még egy-két steppinget, hogy sokkal jobb legyen a kihozatal az év végi megjelenésre. Ez gyakorlatilag megint azt jelentené, hogy az árszabás újra agresszív lesz ... és a G300-nak nem túl jó esetben ismét be kell nyesni az árazását.
Most nyilván a G300 és az RV870 ugyanúgy 40 nm, de az AMD-nek alig kell bővíteni a chipet a DX11-hez. A G300-nál nagyon komoly változtatások kellenek. A jelenlegi rendszerekkel és felépítéssi elvekkel egy 1,5 milliád tranyós RV870 teljesítményét egy 2,5-2,8 milliárd tranyós G300 tudná csak hozni. Nyilván ez megint nem lenne verseny
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #11763 üzenetére
Az AMD-től tudom, hogy Far Cry 2-ban van egy speciális DX10.1-es Gather algoritmus, amit csak a 8.12-es driverben tudtak működésre bírni. [link] - itt van ez mit jelent képminőségben ... kis bizbasz árnyékok a sínek mellett.
A másik DX10.1-es dolog, hogy a mélység információkat is mintavételezik a Radeonok egy külön fázisban. Ez szebb AA-t, de több munkát eredményez élsimítás mellett, mert nem párhuzamosították a fázisokat. Ha párhuzamosítanák a fázisokat, akkor 30-40%-ot lehetne nyerni az AA sebességen.
-
KDavid17
aktív tag
válasz
TTomax #11763 üzenetére
Nem, nem láttam. Nem vittem végig. Elhiszem, hogy vannak ilyen texturahibák de még mindig jobb mint hogyha befagyna :S miért milyen driverrel néztem volna akkor, az nvidia csak 2-3 havonta ad ki whql drivert( kivétel amikor nem
) Far Cry 2 - ről meg annyit, hogy sokkal jobban néztek ki a felhők és pl a fáknál sokkal szebbek voltak az árnyékok is. A tűz is sokkal szebb. A warhead mondjuk jobban futott rajta és tetszett, hogy alig fogyaszott idleben
MIND1 többet egyik topicba se írok.
Mindenki azt a kártyát(gyártót) dícséri amilyen van neki... és egy-ketten mindig felhoznak egy pár olyan hibát ami a konkurencia kártyáinál van, egy ketten túlozzák is(ezek a szavak nem hozzád szoltak TTomax) És vannak olyanok, akik már annyira fanatikusok, hogy ölnének is...
-
KDavid17
aktív tag
válasz
TTomax #11746 üzenetére
Én meg gtx260-ról váltottam 4870-re, Far cry2-ben több effektet nem láttam nvidiaval, 180.43-s driver volt fent és lehet, hogy lassabb lett 4870-nel de -1-2 fps-t megért az a pár "látható effekt".
BIAHH teljesen lefagyott mindig(180.43-s driver), régebbi driverrel ment (178.24), de ott mindig textúrahibák jöttek elő( a karinak nem volt baja, többször is próbáltam wint újretenni, teszteltem is más játékokkal, furmarkkal) szóval csak a driver miatt lehetett.
Idleben lehet hogy melegebb a 4870 ( persze, hogy ha nem szabályzom a ventit), de játék alatt nem melegedett be annyira.
Én egyik oldalon se állok, de ami itt megy a fórumokon az már néha dühítő.(mind2 oldalra gondoltam)
És nem bántam meg a cserét!Sárpac #11750: én ezt nem hoznám fel a helyedbe, még nem volt ilyen kártyád, különben is
te honnan vetted ezt, hogy sok 4870 már a határon van a 750mhz-cel? Én 850-n is próbáltam, 20 perc furmark + 3dmark vantage-al és nem hibázott. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #11748 üzenetére
Fura, hogy a többségnél nem jönnek elő ezek a problémák? Valahogy engem is elkerültek. Ha a tesztben előjönnének szerinted nem számolnánk be róla?
Egyébként elmondok egy titkot amire nerég jöttek rá a driver tesztelői. A modBIOS-ok komolyan befolyásolják a kártya működését. Mi gyári BIOS-sal rendelkező karin tesztelünk.
Ergo nem véletlen kerülnek el minket és a több száz tesztelő oldalt az előbbi bajok.
A Rivatunert is le lehet dúrni ... némely CF elégtelenségre ez a megoldás. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
TTomax #11464 üzenetére
Köszi.
közben a google segített.
Még gondolkodok a cserében.
Mivel főleg cod2/css-el játszok meg persze gta4/fc2
És codban meg css-ben jól hasít a vga-m 3870x2 (megy a crossfire),
viszont az utóbbi 2-ben nem megy.
Szóval még gondolkodok rajta.
Crysis Warhead meg else indul :S, vagy max 10perc és kifagy(32bites xp) -
engusz
veterán
válasz
TTomax #11448 üzenetére
8800 GT-m volt, de sok 4850-nel és 70-nel találkozom napjában. Háááát, az árcsökkenés miatt nem volt kérdés számomra, hogy mit válasszak.
Hmmm, azt mondjátok, hogy sok a 60 fok idle állapotban? Megnézem kiegészítő ventilátorral, aztán ha azzal sem lesz jobb, akkor vissza kell tekerjem a ventilátorát.
-
bim
veterán
válasz
TTomax #11385 üzenetére
én pusztán józan ésszel gondolkodva, ha eljuttatom az aktuális csucskártyámat tesztelésre a menő oldalakhoz akkor mellékelnék hozzá egy szuper driverral ellátott lemezt nehogy véletlenül mással teszteljék.én igy tennék....
és ha ez igy volt.akkor ez csak egy halk pukkanás lett holott én minimum 80%-os verésre számitottam de legrosszabb esetben is 60%-ra. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #11383 üzenetére
Fent van a driver az NV ftp-jén. Bár szerintem nem sokat tudják még használni.
Asszonták, hogy csak a legnagyobb magazinok kaptak karit. De még ezek a cuccok sem véglegesek, mert más lesz a BIOS bennük.
Hivatalosan továbbra is január 8 a start ... majd figyeljetek minket is ... Fless már biztos melegíti a csavarhúzóját. -
-
DeepDish
őstag
válasz
TTomax #11344 üzenetére
1. Nem komalom / mondhatnam utalom/ a catalyst-ot, tobb eve NV-m volt
2. kikeszulok attol, h fogja neha es elkezdi izombol porgetni par masodpercig a ventijet
3. DVI deka jelet nem ad ki ez a szarIgy beleuntam es vettem XFX-et. Vegre!
u.i: Teljetistmenyre semmi bajom nemvolt, mert vista alatt 1920-ba nyomtam Bioshockot vele, de sok jatek koztuk FSX is nvidia parti!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hardcore café
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gmail
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BlitzWolf termékek topicja
- Reklámblokkolók topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Samsung Galaxy S24Fe 128Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest