- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bulitt
addikt
válasz
Sziszifeca #23602 üzenetére
Nem normális
Általánosságban furemark alatt ilyen 85-90fokig engedte a hővédelem. Újra pasztázás és venti kitakarítás elkélne neki. Ha ez sem oldja meg a problémát akkor garancia
L_ajos: Nem tartom lehetetlennek, hogy ez valóban így van nálad, de nem a multi player az elsődleges cél, ahol a kártyának jól kell teljesíteni
Ha single módban a kártya hozza a kívánt 40-50fps-t akkor a multi is jobban fog muzsikálni. Ne felejtsük szem előtt, hogy a jövőre nézve nem biztos, hogy minden játék multijával fog játszani
Sokra nem megy, ha normálisan megy a multi a single meg dia
-
L_ajos
őstag
válasz
Sziszifeca #23602 üzenetére
Az segítene... nekem 76C-ig ment fel max és csak 80%on használom a ventit.
115C felett már erősen egészségtelen
-
Atimester
aktív tag
válasz
Sziszifeca #23576 üzenetére
Szia!
Szerintem határ eset. Attól függ, hogy még mi van a konfigurációban.
A Chieftec 450W táp egy árnyalattal jobb, bár nekem volt Coolink tápom is, és azzal is elment a GTX 260-asom meg a GTX 280-asom is..... -
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca #23352 üzenetére
Valamint én a 258.96-os drivert használom win7 64 bit alatt.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Sziszifeca #23345 üzenetére
Program setting alatt pontosan MIT ertesz? Hol talalhato windowson belul?
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Program setting alatt pontosan MIT ertesz? Hol talalhato windowson belul?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
-
bim
veterán
válasz
Sziszifeca #23315 üzenetére
Nálam minden jó a 266.58-as whql-el. win7 64bit.
Eddig nem is volt ilyen problémám. Nekem inkább olyan volt hogy mindig 3D-ben ment a kártya és nem akarta vissza venni az órajelet. Amióta feszcsökkentett bios van a kártyán nincs ilyen gondom.(de mondom nekem ponthogy vissza venni nem akarta az órajelet
)
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Sziszifeca #23315 üzenetére
Én MSI Afterburnert. Látom hasonló tápunk van. Nekem GPS450 A 450W neked is GPS A van?
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Sziszifeca #23313 üzenetére
Én már rájöttem mi a probléma! Most már jó ideje használom a GTX280-at rengeteg drivert kipróbáltam rengeteg fórumtárssal beszéltem így nálam a következő van. El kell fogadnom hogy nem egy tuningos példányom van. a ref órajelek 602/1296/1107 minimális tuningot bír csak e fölött egy kis idő múlva le vált 3D órajelekre 648/1406/1161. Ezt tökéletesen viszi nem hibázik. A tápomat megkérdetem többször is azt írták itt fórumon hogy elég bőven neki és még marad is benne kakaó. Ezt csak úgy lehetne kideríteni ha másik nagyobb tápot tennék alá. Mivel a másik elméletem az az hogy talán a táp miatt van hogy nem kap elég kakaót egy idő után a kártya. Hőmérsékleteket monitoroztam folyamatosan és Crysis 2 alatt több óra játék után a max GPU hőmérséklet 82°C volt a VRM 68~70°C PCB 70°C. 80% fordulaton használom és fülessel játszok így nem érdekel a hangja. Én most a 266.58 WHQL drivert használom és minden oké vele.
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca #23312 üzenetére
Visszaolvasgattam a fóumban, és volt másnak is ilyen problémája, és a 182.06-os drivert hagyták fent.
-
bim
veterán
válasz
Sziszifeca #23310 üzenetére
Az a baj hogy hogy elvileg ez egy védelmi funkció ami a túlhúzás vagy túlmelegedés okozhat. Vagyis ha minden rendben van akkor így működik helyesen. Fixálni tudod evga precisionnal vagy szerintem MSI afterburnerrel de akkor állandóan 3D-ben hajtod?
Esetleg az MSI ab-vel tudsz profilt készíteni 2D-re is és akkor átveszi a drivertól ezt a feladatot és ha mákod van akkor megoldja.
Anno az ATI 4870-nél volt olyan hogy pillanatokra felváltott 3D-be netezés közben is Na az ATT rendesen átvette a vezérlést és onnantól nem volt gond... -
bim
veterán
válasz
Sziszifeca #23308 üzenetére
Érdekes eset mert nálam a legújabb whql-el semmi gond. Sőt! Ilyen gondom még soha nem volt.
-
bim
veterán
válasz
Sziszifeca #23075 üzenetére
115 fokig sima ügy a vrm. az a 90 alatti majdhogynem tökéletes.
Nálam régebben volt hogy a 130-at elkerülte. Mondjuk mióta vizezem már nincs ilyen gond.szerk: 5 vrm hőfok van. a gpu-z-ben nézd. mindegyik hője számít.
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca #23074 üzenetére
Ha leveszem a ház oldalát, akkor 86-87foknál a GPU nem megy feljebb, és a VRM is 86-88Fok-nál megáll Furmark alatt, de itt már majdnem 100%-on megy a venti.
-
bim
veterán
válasz
Sziszifeca #23072 üzenetére
Persze hogy jó.
Vrm hőfokokra is vess egy pillantást. Ne nagyon szaladjon 115 fölé. -
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca #23071 üzenetére
Na a melegedés zár, nem jól szellőző házban BF2-vel 30perc game, és max 81-82 fok volt a gpu. Ez még jó????
-
bim
veterán
válasz
Sziszifeca #23069 üzenetére
A vga melegedéssel hogy állsz?
vrm hőfok? -
Bulitt
addikt
válasz
Sziszifeca #23060 üzenetére
Az én GTX260-m először egy FSP 450PNF hajtotta minden gond nélkül. A gond csak annyi volt, hogy valamiért összegerjedt a táp a vga-val és erősen ciceregni kezdett maga a táp. De nem melegedett, és nem pörgött fel a venti alatta.
-
Telefunen
őstag
válasz
Jó táp az, csak nem egy GTX280-at kell mellé társítani
A "Melyik tápegységet vegyem?" topikból:
FSP-PNR: PNF-nél kisebb hatásfok, nagyobb mértékű melegedés "köszönhetően" a kisebb hűtőbordáknak, kisebb szekunder oldali borda és a primerköri pufferkondenzátor is kisebb. Emiatt hangosabb a PNF modelleknél, mivel a hamarabb felmelegedő bordák miatt már alacsonyabb terhelésen is felszabályoz a ventilátora. Ettől függetlenül ugyanúgy az ajánlott tápok között a helye, minőségi kapcsolástechnikával és alkatrész megválasztással rendelkezik...
...Igazából itt az eltérés, hogy áganként lett gyengébb a CRG (és egyben a PNR is, ami hasonló adatokkal rendelkezik), nem összességében. A PNF ágankénti nagyobb terhelése, az esetleges nagyobb terhelési aszimmetria lehetősége leginkább csak tuningnál mutatkozik be, átlagos konfigurációkban vajmi kevéssé tetten érhető.
Szóval ezért lehetséges, hogy nekem a 350-es PNF elvitt egy hasonló teljesítményű konfigot.
Esetleg próbálj meg variálni a bekötéssel. Az egyik PCIe tápcsatit az egyik ágról, a másikat a másik ágról kösd be.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
ez most melyik táp is volt pontosan?
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Sziszifeca #23056 üzenetére
Sziszifeca kollégának igaz van én is látod hirtelen a teljesítmény néztem nem azt hogy mit tud maga a táp. FSP vagy Enermax.
-
Telefunen
őstag
válasz
Sziszifeca #23056 üzenetére
Fel se merüljön a Tt! Mindössze 1db 12V-os ága van, és az is csak 22A-es. Azért 560W-os, mert az amúgy sem kihasznált 5V-os ágon tol 40A-t, a 3.3V-oson pedig 30-at. Ez kevés, ennél az FSP-d sokkal jobb.
Egyébként a 400-as PNR tudomásom szerint kb. a 350-es PNF-nek felel meg (vagyis a hatásfoka is mindössze 65-70% körül van), szóval erősen határ, de mennie kell.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Sziszifeca #23049 üzenetére
Ha e kettő tápban gondolkozol akkor inkább a Thermaltake. Szerintem a tuningot jobban fogja bírni mint az Enermax. De ha no tuning akkor Enermax is bőven megfelel. Annyit tudni kell hogy régebben nagyon jó tápokat csináltak mára azért van egy kettő széria ami hagy kívánni valót maga után de összességében jó hírnévben áll táp területen.
-
Telefunen
őstag
válasz
Csapj le az Enermaxra, mielőtt elviszik! (mondjuk már 5 éves modell az is, de a gyártó rá meri mondani, hogy "high efficiency", szal olyan rossz hatásfoka nem lehet)
a Tt-vel meg ne is foglalkozz.
-
bim
veterán
válasz
Enermaxra egy szavazat!
Nekem volt pont ilyenem. Nagyon halk volt. Gépleállítás után még pár percig hűtötte magát hogy minden rendben legyen vele.
Csak azért adtam el mert a Q6600-nak nem tudtam 1,425V-nál többet adni vele stabilan.szerk: Most nézem a másik tápot. Szerintem az is jó.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Sziszifeca #23046 üzenetére
az enyém sem kapott minősítést ez a röhej és még is minden rendben van. KB 2000HUF differencia van a GPS és a CTG között ami már 80Gold minősítést kapott. Természetesen 450W-ról beszélünk. De itt sok minden közrejátszik. Milyen elosztót használ az ember természetesen itt is törekedni kell a minőségre én speciel Belkin-t használok erre a célra. Túlfesz védő~ingadozás elleni védelem stb... táp kábel én most azt használom amit adtak a táphoz. Előző konfigom 2 magos rendszer volt egy FSP 400W táp ott pl megfigyeltem vékonyabb volt a kábel ami most van 1,5x vastagabb. Vissza térve minősítés: nem mérvadóak mivel ugye ezek az új tápokra centifikálódnak. De kérem szépen mi van a kicsivel régebbi modelleknél főleg a nagyon jó minőségű delta belsővel rendelkezőkkel? Lehet hogy nincs annyi csati meg harisnya rajtuk de megállják a helyüket + van közöttük amik jobbak és stabilabbak mint a mostani tápok. Természetesen szerelhetőség a gyengéjük.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Sziszifeca #23044 üzenetére
én meg nem is hallottam még erről az EIST-ről gondolom ez csak Intel platformon van?
-
Telefunen
őstag
válasz
Sziszifeca #23041 üzenetére
Az EIST hasznos, de ha nem alapfeszen tuningolsz, akkor úgyis ugrik. Én nem hallottam még, hogy ez segítene, de egy próbát megér.
@23043: Az EIST a proci feszültségét és szorzóját veszi vissza üresben (a C1E csak a szorzót). Sajnos csak alapfeszen működik.
@Butcher-HUN: Nekem vmi. 234W (GTX280) vs. 185W (GTX285) rémlik. Egyébként cicergés alatt szerintem a tekercsek hangját érti a tápban.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Sziszifeca #23041 üzenetére
Én csak ismételni tudom önmagam illetve tapasztalatomat. De amúgy " cicergés " alatt mégis mit értesz?
PL: nálam terheletlenül semmi hangja nincs a tápnak csak a vinyót lehet hallani ahogy végzi az írás/olvasás-t. Viszont terhelésnél felgyorsul a venti ez tény és " hangos " a táp de engem nem zavar mivel fülessel játszok.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Sziszifeca #23037 üzenetére
" De mivel nagyon cicereg az FSP, vagyis terhelődik a táp ezért akarok feljebb menni legalább 500W körülre." Még jó hogy hangosodik a táp terhelés alatt ez a dolga. Emeli a venti fordulat számát akkor lenne a gáz ha nem ezt csinálná. Nálam is ugyan ez van ha el kezdek játszani egy idő után a táp begyorsít ez nem azt jelenti hogy kevés a tápom. Ráadásul az én tápom egy 4 magos procit ami húzva van és egy GTX280 OC szolgál ki. Chieftec-nél nem össze keverendő a GPS450 A és a GPS450 AA! A GPS450 A már támogatja a 32nm erős 12V Turbo Mode-ban.
-
Telefunen
őstag
válasz
Sziszifeca #23037 üzenetére
Ha már így beleszóltam, akkor annyit még hozzátennék, hogy a 350-es PNF nekem is cicergett load alatt a 2900XT-vel és a B2-es Conroe-2M-el (ami az új tulaja mérései alapján többet evett 7x500-on, mint a mostani Q6600-am, 8x400-on), mégsem lett belőle semmi gondom, azóta is azt a tápot használom (a venti lett csapágyas benne). Szvsz. azt a konfigot, a wolfdale-el el fogja bírni a 400-as 60GLN, ha nem zavar a cicergés, akkor ezért nem muszáj cserélned.
A GTX285 mondjuk kevesebbet eszik, nem?
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Sziszifeca #23032 üzenetére
elhiheted nekem FSP 400 ha rá engedtél volna egy furmarkot+prime95 ' smallFFT ' + OCC tuning supply power test újra indult volna , de lehet hogy már az utóbbit nem is kellett volna ráengedni. Furmark értsük már meg hogy vgra-van hőmérséklet figyelésre jó nem stress tesztre. Amúgy érdekes mert nekem Chieftec GPS450 A ( 450W ) van és semmi gond. Ha Chieftec írtam neked hogy a GPS vagy a CTG válaszd. Most hogy veszel 550W ott is oda kell figyelni a belsőre és arra hogy 12V- ágon mennyi ampert ad le. Nem a Watt a lényeg hanem hogy mi van a tápom belül. Az én tápom 20A képes leadni 12V ágon ami bőven elég. Ja és figyelni kell hogy azon az ágon más ne nagyon legyen pl: vinyó, vagy optica ne legyen rá kötve mert túlterhelheti.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Sziszifeca #23033 üzenetére
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca #23032 üzenetére
Ha tápot kell cserélni, akkor olyan 550W-ra gondolok, de abból milyet ajánlotok, ami nem drága?
Használt is lehet, de 10e alatt azé. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Sziszifeca #23026 üzenetére
197.45
-
bim
veterán
válasz
Én a 197.13 whql-t használom hozzá mert a saját méréseim alapján ezzel megy a legjobban a maffia2. Szerintem az újabb drivereket már nem ezekre a vénségekre írják hanem a mostani karikra.
-
Laraxior
titán
válasz
hát én nem tudom már..jelenleg a nagy testvér van a gépben
-
rumkola
nagyúr
válasz
Sziszifeca #23017 üzenetére
Elvileg 10wattal többet tud a 12V-s ágakon a chieftec, viszont 29-34-re az fsp nyer Amperben.
-
rumkola
nagyúr
válasz
Sziszifeca #23011 üzenetére
fsp 400 60apn mindenképp
jobb mint a chifi -
Butcher-HUN
senior tag
válasz
azért azt tudni kellene mégis milyen Chieftec és milyen FSP mert ez így elég tág fogalom...PL: én egy Chieftec GPS450 A ( 450W ) használok és elég neki. De azért tudni kellene hány db vinyót használsz mert ezek is megdobhatják a fogyasztást. Ha chieftec-ben gondolkozol ott van még a CTG széria illetve amit én említettem
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Ja és az alaplap: EP35-DS3 rev.2.1
-
laragirl83
őstag
válasz
Sziszifeca #17752 üzenetére
Hát én is amúgy
-
Laraxior
titán
válasz
Sziszifeca #17682 üzenetére
10%különbség..kb. semmi több.
és az is meleg eléggé.
-
Chalez
őstag
válasz
Sziszifeca #17608 üzenetére
Én is, mert 4870 Toxic-ról térek át. Remélem nem csalódom majd az nV-ben, mert csalódtam az ATI-ban. rFactor alatt nem hozta amit elvártam volna tőle... Így aztán dx10.1 meg a társainak is lőttek, de legalább lesz egy megbízható karim. (REMÉLEM!)
-
Laraxior
titán
válasz
Sziszifeca #17608 üzenetére
az a legkevesebb... fel lehet azt tornászni az egekig
-
Laraxior
titán
válasz
Sziszifeca #17601 üzenetére
ráfizetéssel? Én nem cserélném el az tuti
max ha 1920ban tolod és van alatta minimum 4.2GHz-es proci
-
Laraxior
titán
válasz
Sziszifeca #17563 üzenetére
-
Laraxior
titán
válasz
Sziszifeca #17432 üzenetére
annyit nem is ér.... 40 a Tied az meg 50..jóindulattal is max 12... és igen tényleg nem is ér többet a Te VGAdnál egy GTX280...5% a különbség...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Felesleges pénzkidobás, DX11 előtt GTX280/285-re fejlesztened. Kivéve ha biztos akarsz benne lenni, hogy azt a 15-20k-t kb 1-2 hónapon belül teljesen elbukod.
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Lehet akkor tárgytalan lesz.
-
válasz
Sziszifeca #17430 üzenetére
Mennyibe lenne a valtas? En azt mondom megeri, megteped a 280-at es hawai a GT300-ig.
Az egy kicsit sok, amugy miert akarsz fejleszteni, huzva se eleg a 260? Mert ha eleg, akkor hasznald tovabb, de ha mindenkepp fejleszteni akarsz, akkor csakis 280/285-re!
-
válasz
Sziszifeca #17408 üzenetére
Szerintem semmire, de volt Brekk-nel 49-ert GTx280
, na arra valthatsz.
-
Devid_81
félisten
válasz
Egyikre, olyan hatalmasat nem javulna semmi szvsz.
Inkább várj az új ATI kártyákra. -
mate0217
aktív tag
válasz
Ide is jó lenne de szerintem ide jobban illene
[link]
-
TTomax
félisten
válasz
Sziszifeca #17069 üzenetére
Persze,de van win7-es driver is ha jól tudom.
-
TTomax
félisten
válasz
Sziszifeca #17066 üzenetére
rakj fel egy 182.-es drivert... és driverböl ne kényszerits semmit.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sziszifeca #17062 üzenetére
A 192SP-s GTX260-ak nagyon jól húzhatóak ha tuningolsz nem éri meg váltani. Bár sztem amúgy sem, inkább várj ki őszig akkor már lesznek DX11-es karik is.
-
pisti88+
senior tag
válasz
Sziszifeca #17059 üzenetére
260 vs 285 most ezen nevetünk ám, a 285 egy kisseb csíkszélességű megemelt orajelű 280-as... a 260-as 192sp-s cucc egy visszafogott g200-as letiltottak benne ezt-azt oszt mehet occsobban a piacra, mellesleg árban is van külömbség a 285-ös 2* annyiba kerül, modjuk erősebb is... Milyen felbontásra kéne a kari, szűrőket abszolválod esetleg... e szerint döntsé!
-
pisti88+
senior tag
válasz
Sziszifeca #17056 üzenetére
285 216sp, ezt kérlek bővebben, mert ilyen gyanítom nem létezik...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Sziszifeca #16937 üzenetére
Inkább hagyd a cserét ... őszre itt a DX11 és nem csak az API lesz itt játékok is lesznek rá. Felesleges a GTX 260-ról most váltani.
Vegyél egy DX11-es karit, ami sokkal gyorsabb lesz.
Firestormhun: Pedig ezt az infót Dan Irish mondta. Még a Sony-s exkluzivitás esetén kérdeztünk rá, hogy mi számolja ezt a tuti fizikát. Erre mondta, hogy a konzolon a proci, míg a PC-n a GPU. Mondjuk ő nem programozó, de csak tud arról mi folyik a háttérben, hiszen ő a boss. A videó alapján viszont most nem tudom mi az igazság. Lehet futni kell még egy kört.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Sziszifeca #16935 üzenetére
285
-
válasz
Sziszifeca #16867 üzenetére
Szia!
Nem sok az a 260, elsimitashoz jol is jon, van benne power rendesen. E8400 szinten nagyon jo proci, legalabb egy 3.4, 3.6-ig meg kene tepni! Tapra figyelj meg, min corsair, chieftec, enermax, fsp, ezekbol is min 4-500 watt korulit.
-
Zoli1222
addikt
válasz
Ehhez a felbontáshoz elég 1 8800gt is.
És akkor még csak tuningolni se kell a cpu-t.
-
rb26dett
aktív tag
válasz
Én most vettem olyat, maximálisan megvagyok vele elégedve, szerintem ha játszani akar az ismid, és szán rá ennyit, akkor biztos jólenne. Atit meg még véletlen se
De majd megmondja valami guru itt hogy mit érdemes. Én csak azt tudom hogy a a G92-es gpu elavultka,(9800gt stb) jövője nem olyan sok, mint ennek azért. Nade majd valaki szakértőbb majd elmogyorózza neked. -
GuB3Ra
aktív tag
válasz
Sziszifeca #16724 üzenetére
Igen akkor az fps több lesz, de lehet, hogy csíkozódni fog a játék.
-
GuB3Ra
aktív tag
válasz
Sziszifeca #16722 üzenetére
V-sync be van kapcsolva
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Sziszifeca #16498 üzenetére
Akkor már inkább ezt.
-
törölt tag
válasz
Sziszifeca #16457 üzenetére
Röpködnek a °%-ok megint ...
Ezekkel a kártyákkal ti melyik windowst használjátok? Melyik a célszerübb? GRAW2 és a COJ van fent meg úgy általában FPS gémek. A gépem adatai a profilomban -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sziszifeca #16345 üzenetére
Használj Evga Precision-t inkább. (guru3d.com
).
Sifre: Teljesen jó, nekem is ilyen van, igaz nekem még régebbi nyákos, ezek meg már lehet az olcsosított nyákos cuccra épülnek. Tuningban is szépen megy 730/2400-on elég jól karcol a kicsike.
-
pigatt
őstag
válasz
Sziszifeca #16345 üzenetére
Vagy ne rivatunert használj!
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Sziszifeca #16206 üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sziszifeca #16144 üzenetére
Ekkora felbontásra sztem is felesleges ettől erősebb vga-t venned jelenleg. Inkább sztem is várd meg a DX11-es VGA-kat.
-
schwartz
addikt
válasz
Huvos es halk nem lesz, de jo arban van a HD4890. Masik oldalon a GTX280-285. Mas kerdes, hogy 1680x1050-re jelenleg nem nagyon indokolt 260-rol nagyobb kartyara valtani.
-
Zájec
veterán
válasz
szerintem ne kapkodjál... várd meg az Nvidia új 3-as sorozatát , vagy a konurencia 5-s szorozatát...
de ha annyira unatkozol , akkor fejleszd a platformodat....
akár egy négymagos valamire.. -
Laraxior
titán
válasz
Sziszifeca #16123 üzenetére
órajeleknél az everestet nézzed...az mutatja pontosan mennyin is van... de igen lépcső szerűen ugrik...
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca #16122 üzenetére
Tehát ezekkel a beállításokkal így stabilan megy:
beállítás (evga vagy riva) @ diagramm
core: 729 @ 756mhz
shader: 1486 @ 1512mhz
memory: 1283 @ 1296mhz -
Black-core
aktív tag
válasz
Sziszifeca #15996 üzenetére
Köszi gondoltam hogy nincs vele gond,és engem nem is idegesített, zed1983 kérdezte hogy mi lehet az? Csak kíváncsi lennék én is hogy mi cicereg ott benne?Amúgy köszi az ötletet a vertical sync-el, nem tudtam hogy megoldja.
-
Henk
veterán
válasz
Sziszifeca #15966 üzenetére
A Gigabyte jelölte oc-vel a 216sp-s karikat.A Zotac amp2-nek nevezte,a Bfg maxcore-nak,a Leadtek meg extreme-nek.A többit nem tudom vagy azok meg sem különböztették.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sziszifeca #15966 üzenetére
Egyes gyártók eltérőn értelmezik az OC-t. Vannak gyártók akiknél az új "felturbózott" 216SP-s is OC-nek számít. Ilyen pl a Gigabyte, BFG, stb. Ezeknél a gyártóknál nem biztos, hogy van órajel emelés, mert mint látható páran az SP-szám növekedést is OC-nek titulálják.
Ez (nem is ) kis kavart okoz, mert vannak hagyományos értelembe vett OC-sek is (ahol az órajel is növelve van) ezért nagyon érdemes aprólékosan utána járni mit is rejt a doboz. Ami néha nem is olyan egyszerű. Pl a Zotac csinál olyat, hogy a dobozra nem írta rá 216SP-s vagy 192SP-s változatot rejt magában. Így a 192-eseket is egy árban tudta adni a 216-osokkal, ami részükről oké, mert ugye a gyártási költség is azonos viszont a 216-os mellett olcsóbban kellene adniuk a 192-eset mert különben senki sem venné. Ami viszont tovább csökkentené az amúgy sem magas hasznot az eladott GTX260-ak után.
-
GabN73
addikt
válasz
Sziszifeca #15958 üzenetére
csak azoknak ajánld akik sakkoznak
-
válasz
Sziszifeca #15939 üzenetére
Fánk vagy Crysis ultrahigh cfg+16xQ.
Meg is gyullad vaze.
-
Black-core
aktív tag
válasz
Sziszifeca #15939 üzenetére
Szerintem ami a legjobban terheli az a GTA4,de ami nekem bevált tesztprogram az a Gpu Caps Wiewer
-
válasz
Sziszifeca #15489 üzenetére
Szerintem használj XP-t, aztán majd próbáld ki Win7-et. Hogy őszinte legyek én abban sem bízom, hogy bármiben nyújtana pluszt az XP-hez képest.
Persze aminek értelme is van, kinézet meg a többi flanc megoldható XP alatt is.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Sziszifeca #15489 üzenetére
4GB RAM használatánál jobb a Vista X64. Egyébként pedig nem sarkítható le GTX 260-ra a kérdésed. Összességében a Vista miatt muzsikálnak kicsit gyengébben a hardverek, annak erőforrás igényei maitt. Egy 280,285 is gyengébb lesz Vista alatt. Én Crysis Wars-ot próbáltam GTX 260-al és természetesen XP alatt jobban ment, viszont Vista alatt szebb. Nálam megtépett órajelekkel 1680x1050-be Vista alatt very high "ippeg hogy" játszható volt. De ez a procikkal is így van, és a RAM kezeléssel is...ez van. Ilyen a Vista. majd a Win7 már jobb lesz egy fokkal.
-
Henk
veterán
válasz
Sziszifeca #14329 üzenetére
Hát nem általánosítottam.Mert míg nálam a Bfg oc 730-at ment addig volt itt a ph-n olyan Xfx nem oc ami 780-790-et.Persze ez egy külön eset mert általában ennyit nem mentek.De míg az én oc-m 730-nál befejezte a tuningot elég sok sima kari ment 750 környékét.Ezért mondtam a tuningra nincs garancia.Még ha többet is adtam a gyári oc-ért.
Azt az eredményt nem találom,de itt egy Msi oc ami szintén ment annyit. -
Geryson
addikt
válasz
Sziszifeca #14329 üzenetére
Minden bizonnyal csak egy számszerűsített példa volt. Na majd mondom, hogy az OC mit bírt!
-
Henk
veterán
válasz
Sziszifeca #14325 üzenetére
Hát ha csak pár ezer akkor talán.De mikor a simánál 20k-val drágább az OC-je az már nem gazdaságos.De még ha jobban is megy az oc nem tudom megér e akár csak pár ezer ft-ot ha mondjuk 750 helyett 780-at megy.
-
Henk
veterán
válasz
Sziszifeca #14319 üzenetére
Az,hogy a gyári OC jobban bírja a tuningot mint a sima kari csak a legnagyobb gyári OC kariknál igaz szerintem.(úgy mint Zotac amp,Xfx xxx)Mert ezek több feszt is kapnak.
Ami a sima OC-re szerintem nem igaz.Nekem volt Msi 88gts oc-m és rosszabbul ment mint az Inno 88gts-em.Tehát ez nem minden esetben igaz.
Geryson: te a gyáró honlapján hol találtad meg,hogy hány sp-s a kari? -
Geryson
addikt
válasz
Sziszifeca #14319 üzenetére
Jaja, most nézem, hogy magasabb az órajele mind a procinak, mind a memóriának. Na hát 1.000 Ft különbséggel egyértelműen ezt fogom venni, köszi!
-
Laraxior
titán
válasz
Sziszifeca #14288 üzenetére
simán elétámasztottam
merőlegesen a videokarival
így szépen keresztül megy a levegő és távozik a kiszedett PCI takarólemezeknél
-
D@ni88
addikt
válasz
Sziszifeca #14245 üzenetére
akkor veszteni nem veszthetünk
-
zsolt1129
addikt
válasz
Sziszifeca #14195 üzenetére
Na ez már szép. Nekem is ilyen kártyám van. Most raktam fel a 182.06-ot,és megpróbálom én is hátha jobban húzható ezzel az új driverrel
.
-
keIdor
titán
válasz
Sziszifeca #14195 üzenetére
Az
-
Henk
veterán
válasz
Sziszifeca #14028 üzenetére
Én annyi különbséget vettem észre,hogy az új driverrel legalább a MP nem emeli fel az órajeleket.
-
Laraxior
titán
válasz
Sziszifeca #14012 üzenetére
hosszabb életű lesz a kártyád hidd el
-
joshua7
veterán
válasz
Sziszifeca #13803 üzenetére
4Mb cache-ről 6-ra váltottál és érzed? Nehezen hihető.
1 vs 4-nél még elhiszem, h van változás (tesztek is kihozzák), de 4Mb már magában sok, h arról érezni lehetne a változást. Persze nem akarok vitázni, ahogy gondolod. -
Cyberpunk
félisten
válasz
Sziszifeca #13807 üzenetére
Hát igen így már érthető
Talán a jövőben jobban fogja bírni az E8500-as.
Ezek az eredmények alap órajeles procival készültek vagy tuningossal?
Na ja mark-ban már érződik az előnye, kár hogy azzal nem játszunkszerk.: Esetleg nézhetnél egy tesztet alap órajeles E8500-as és egy ugyan arra az óra jelre húzott E6750-essel, persze ha még meg van a régi proci
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest