- Feltalálta a Google a keresőmotort
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:20 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
1 email cím 2 telefonon...
email helyreállítás sikeresen megoldotta (állítólag)
egyik telefon elfogadta az új jelszót , a másik nem
de mivel agyon próbálkoztak minden féle jelszóval, sanszos, hogy az egyik telón tiltva lett
ránézek majd a napokban én is
Ha ugyanaz volt a baj, akkor a másiknak is rendbe fog kelleni jönni!

-
Ghostman78
őstag
Egy háztartás, vagy külön? Egy fiók, vagy külön?
A fenti azért kérdéses, mert ha egy háztartás, akkor hálón vagy kapcsolaton keresztül átmehetett valami turpisság az egyikről a másikra, ha egy fiók, akkor lehet, hogy fiókszinten történt valami, mert elméletileg nem kéne hogy blokkolódjon teljes teló csak mert az idő telik.
Ha voltak hagyva frissülgetődnii, akkor az egyiknek android 11-en, a másiknak 12-on kéne lennie, ez azért lényeges, mert vannak appok, amik funkciókat használnak, és ha az appok frissülnek ki-ki vezetgethetnek olyan minimum funkciókat, amik korábbi OS-ekben benne voltak későbbiekben nem. Viszont ezek az adott app funkcióit érintik így annak nem kéne indulnia. Nem a telónak.
Meg kell nézni, hogy a google app-pakk miként változott, mit támogat minimum verzióként, és mi van a telókonBe kéne lépni az adott google fiókokba ránézni, hogy az mit ír. Ha nem is ír semmi extrát, lehet, hogy a telókat csak le kéne választani, hogy elindulhassanak -passz...
Ha nincs lényeges adat a telókon lehet, hogy egy hard reset megoldja... Ha van memóriakártya bennük az kerüljön ki előtte. Remélhetőleg volt mentegetve minden.

Ha megoldható, azért a hibaüziről én néznék egy képet.
1 email cím 2 telefonon...
email helyreállítás sikeresen megoldotta (állítólag)
egyik telefon elfogadta az új jelszót , a másik nem
de mivel agyon próbálkoztak minden féle jelszóval, sanszos, hogy az egyik telón tiltva lett
ránézek majd a napokban én is
-
ledgeri
nagyúr
2 családtag telefonját is letilotta állítólag a gmail, valami elmaradt frissítés miatt
A21 és A50 telefonokon, tehát nem maiakErről tud valaki valamit ?
Illetve, hogy lehet feloldani a telót , mert alapból jelszót kér, az újra indítás után is
jelszó pedig nem volt megadva...
Egy háztartás, vagy külön? Egy fiók, vagy külön?
A fenti azért kérdéses, mert ha egy háztartás, akkor hálón vagy kapcsolaton keresztül átmehetett valami turpisság az egyikről a másikra, ha egy fiók, akkor lehet, hogy fiókszinten történt valami, mert elméletileg nem kéne hogy blokkolódjon teljes teló csak mert az idő telik.
Ha voltak hagyva frissülgetődnii, akkor az egyiknek android 11-en, a másiknak 12-on kéne lennie, ez azért lényeges, mert vannak appok, amik funkciókat használnak, és ha az appok frissülnek ki-ki vezetgethetnek olyan minimum funkciókat, amik korábbi OS-ekben benne voltak későbbiekben nem. Viszont ezek az adott app funkcióit érintik így annak nem kéne indulnia. Nem a telónak.
Meg kell nézni, hogy a google app-pakk miként változott, mit támogat minimum verzióként, és mi van a telókonBe kéne lépni az adott google fiókokba ránézni, hogy az mit ír. Ha nem is ír semmi extrát, lehet, hogy a telókat csak le kéne választani, hogy elindulhassanak -passz...
Ha nincs lényeges adat a telókon lehet, hogy egy hard reset megoldja... Ha van memóriakártya bennük az kerüljön ki előtte. Remélhetőleg volt mentegetve minden.

Ha megoldható, azért a hibaüziről én néznék egy képet.
-
Ghostman78
őstag
2 családtag telefonját is letilotta állítólag a gmail, valami elmaradt frissítés miatt
A21 és A50 telefonokon, tehát nem maiakErről tud valaki valamit ?
Illetve, hogy lehet feloldani a telót , mert alapból jelszót kér, az újra indítás után is
jelszó pedig nem volt megadva...
-
ledgeri
nagyúr
-
aquark
aktív tag
-
ledgeri
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
Akkor a videó menete, és vagy előtte sim-upgrade, vagy SMS- transzfer próba.
(Mondjuk nem értem, hogy mi baj volt az "add meg a számod, küldünk rá SMS-t-tel" miért kell ez a "QR-kóddal forszírozzuk a telódat, hogy küldjön SMS-t", hacsak nem lettek annyira olcsók, hogy nem ők akarják állni az SMS költséget. Ha meg annyira rá akarna szűrni, nem feltétlenül kell az SMS, mint "valós személy dolga"....)
-
aquark
aktív tag
Sanyi.mTs: És a kezdő beállítások alatt ki lehet lépni a progiból, hogy befotózzam?
ledgeri: van egy laptop is segítségül
-
ledgeri
nagyúr
Új Google fiókot regisztrálnék új okostelefonnal. Amíg nem regisztráltam, addig nem tudok letölteni a Play-ból QR-kód olvasót, anélkül pedig nem tudok regisztrálni, mert új fiókhoz egy ideje QR-t ad. További probléma, hogy egyenlőre nincs a telóba (Samsung A36 vagy A56) nanoSIM, mert a normál méretű SIM még a „butafonomban” van. Szóval WiFi-ről menne a művelet. Jól tudom, hogy regisztráció nélkül nem megy a Play áruház? Mi a megoldás? -köszi
A QR-kód az adatkommunikációs formátum. Erős tulzással, mintha a fentiekben azt írtad volna, hogy "nem tudom, hogy honnan szerezzek be böngészőt, mert a linket (magát a karaktersort) szeretném látni". A linket a szövegszerkesztőd is meg tudja mutatni, de a böngésződ töltené be a weboldalt mögötte.
A qr-kód olvasók, azok csak értelmezni tudják a rejtett/kódolt információt "karakter felolvasás"-szinten, míg
-szerintem- a google-es "qr-kód beolvasósdi" meg a "szövegértés szintjén" vele való dolgozás, benne rejtett információ felhasználás szintjén kell, ami meg azt jelenti, hogy adott programmal, pontosabban a Android operációs rendszerbe injektált google-csomagba google-fiókkal való belépéshez kell.A fenti azt jelenti, hogy a beolvasandó kódot adott helyen kell felhasználnod, viszont azt is, hogy más is meg tudja neked jeleníteni, de ott nem érsz vele sokat (ha ténylegesen nem egy megnyitandó linket (ami webes URL, de appnyitós is lehet) foglal magában (hanem pl egy egyedi azonosítót, amit a google pakk tudja, hogy hova küljön, a "QRCODEREADER8000" kitalált app, meg megjelenít egy 30 karakteres kódot).
Végül, mivel az android OS és a google-program-pakk két külön rész, emiatt alapból semmi sem gátol meg abban, hogy egy olyan qr-kód olvasót tegyél fel, ami nem a google-boltból van (attól függően, hogy a telódat ki gyártya, és ő miket módosít, vagy hogy aktuálisan mennyire erős a "gyereke védelmében" féle korlátozósdi).
Persze a "Bolt a szűrt" - de khmm ott is vannak vírusos appok-, de az interneten lehet találni appokat.A kameraappos megoldás az jó, ha URL linket rejt a kód, de ha zagyvaság (nak tűnik), akkor nagy eséllyel a google app-pakk béli felhasználói fiókokba belépő résznél kéne találni valamit. (gondoltam erősen a videót meg nem nézve)
Azért rákerestem, hogy lássam mi is:
Ha a te folyamatsorod ehhez hasonló [link] (angol nélkül is azért kb látszik 8 perc, de gyorsítva, némítottan azért a kép sokat mond)), akkor lehet, hogy amíg nem rakod át a sim-edet addig nem fog sikerülni.
Ha meg tudod oldani, hogy egy SMS-t változatlan formátumban, és a feladási számát változatlan formátumban (pl okostelódon mented valahogy, majd pl bluetooton olyan formátumban átküldöd, amiből a butatelódra kiolvassa, és el tudja küldeni [én magam ilyet sosem próbáltam, mert nem kellett]) mindezt meg tudod oldani 5 percen belül egy olyan számról (szám, és nem simkártya, csak a miheztartás végett -a a régi simed cserélni kell, mert nem kitörős), akkor a "butából ne vegyük ki még" megjátszható.
Ha mersz rápróbálni az "átgépelem a címzettszámot, meg az üzit ahogy látom"-ra, az meg méggyorsabb, de lehet, hogy drága google-ünk használ olyan cserélt karaktereket, amik úgy néznek ki mint az ABC-nk, de igazából más karakterek. Limitálhatja a későbbi regisztrációdat, ha valami párszor nem stimmelt!!Az elején pár dolog nem stimmelésének sejtése miatt írtam amit. A QR-kódos részt szerintem helyrébb kellett tenni.
Ha csak és kizárólag az okostelón próbálkozol (nincs másik eszközöd, akkor pasz, hogy az hogyan is működne, és akkor mit kéne beolvasatni mivel (és akkor miért is).
Az SMS lehet, hogy csak simán átírás. Az lenne a legkönnyebb, de ha nem megy 2* akkor lehet trükkös.Egyébként ha a sim formátum a probléma, egy hivatalosabb szolgáltatói helyen, ha tényleg régi (nem kitörös) szerintem ingyen és gyorsan (mert van raktáron csere-sim) kicserélik. Ha más nem 1-2 ezer egy sim. Egyszerűbb azt meglépni ha nincsen rámentve adat. Ha van, akkor meg a két teló már most, lehet, hogy le tudja azt beszélni egymás közt hogy átmenjen. Vagy ha nem, akkor a régi SIM-et nem kell vissza adni: a hálózatról leválik, de a rajta lévő adat (esetleg név esetleg SMS) rajta marad az is opció.
(Bocs hosszú lett, de sajnos sokszor láttam/hallottam, hogy félig rossznak is olvasható kérdésre, jott a félreértésből nagyon rossz válasz, aztán kiderült, hogy 5-6 oda vissza tisztázódással lett megolva a probléma. Így netes fórum írásban ez meg lehet 3-4 nap, míg ha leírok mindent, amit akár te is tudsz de egy napon/akalommal, akkor én igaz, hogy gépelgetek fél órát, de minden eszembe jutó kiskaput kizárók, ami nem lett tisztázva a kérdésben, ami esetleg olyan, hogy a kérdező másra gondol, rosszul tudja, ha így fogalmazz meg, vagy ilyesmik.
Inkább -csak jószándékból- feltételezem a kézigránát használatiját forgató emberről hogy analfabéta, és rákérdezek, elmondom, mint hogy azt feltételezzem, hogy áá biztos megoldja, aztán csak azt haljam, hogy a szög kihutása után még próbálja megfejteni a következő lépést!
-
Sanyi.mTs
addikt
Új Google fiókot regisztrálnék új okostelefonnal. Amíg nem regisztráltam, addig nem tudok letölteni a Play-ból QR-kód olvasót, anélkül pedig nem tudok regisztrálni, mert új fiókhoz egy ideje QR-t ad. További probléma, hogy egyenlőre nincs a telóba (Samsung A36 vagy A56) nanoSIM, mert a normál méretű SIM még a „butafonomban” van. Szóval WiFi-ről menne a művelet. Jól tudom, hogy regisztráció nélkül nem megy a Play áruház? Mi a megoldás? -köszi
A36-ban és A55-ben (így feltételezem A56-ban is) van QR kód olvasó a sima kamera app-ban. de lehet ezt be kell kapcsolni: kamera app elindítása > (négy pont > fogaskerék) beállítások > QR-kód leolvasása (bekapcsol)
-
aquark
aktív tag
-
cocka
veterán
Sziasztok!
Valaki tudja, hogy a több megás, esetenként több fájlból álló csatolmányok betöltése/letöltése IMAP-on keresztül miért van 2 megabit/sec-re korlátozva?
Pl. egy 88 megabites levelet kb. 44 másodperc alatt tölt be, ami rengeteg email esetén borzasztó nehézkessé teszi még a törlést is, hiszen végig kell nézni egyesével, hogy mi van a levelekben.

-
AssAssynn
addikt
Próbálom... de az a baj, hogy az elején kér egy email címet. Bármit írok be, kiírja, hogy foglalt. Erre beírom az új, regisztrálandó email címet, utána meg kiírja, hogy írjam be az erre az email címre küldött jelszót... hogy? Amikor most regisztrálnám.
update: valamiért csak úgy enged tovább, ha alul arra nyomok, hogy nincs email címem sem telefonszámom... de utána ugyanúgy eljutok oda, hogy kell sms. -
gyulaszu
senior tag
Nemrég beruháztam egy új win11-es gépre és oda költöztettem az Outlook archívumomat is.
Az új Outlookban IMAP-pal vettem fel gmail-t és azóta megjelent egy imap-os piszkozatok is a telefonon.
Mi ennek az értelme illetve el lehet tűntetni valahogy?
-
t72killer
titán
-
ledgeri
nagyúr
Úgy látszik nem vok egyedül a problémával. Most meg jött egy újabb, hogy "hozzáférhetővé tették" a fiókot. De a kommentek szerint nem ezt, hanem valaki az én emailemet adhatta meg visszaállító címnek
Ha nem vagy emailtörlős, akkor érdemes rákeresni a google által küldözgetett mailekre, hátha feltűnik!
-
t72killer
titán
Úgy látszik nem vok egyedül a problémával. Most meg jött egy újabb, hogy "hozzáférhetővé tették" a fiókot. De a kommentek szerint nem ezt, hanem valaki az én emailemet adhatta meg visszaállító címnek
-
t72killer
titán
Azért ilyenkor:
1- Nézd meg, hogy ha írnál választ, akkor az milyen címre menne!
2- Nézd meg, hogy a gombos/linkes "sing in to" link hova is mutat (nem rákattintósan/betöltősen!!)! (Ha van más link még akkor ugyanígy! Ha egy is nem oké, akkor az már full gyanús!! Igaz freemail-re, és MVM-es leveleket, de százával kapok olyat, amin minden link jó, de a "tartozása van, itt meg tekintheti" link része az egyedüli ami gonosz!, minden más az eredeti)
3- Nézd meg, hogy hol és merre próbáltak belépni a fiókodba!
4- Van-e adatlekérés folyamatban (újból: nem az emailbéli linken keresztül!)1-2 instant lebuktató! 3- jó nyom.
Ilyenkor, ha te belépsz és csinálsz egy security check-et (minden cseréjével, amit csak tudsz: jelszó, 2fa, ilyesmik), akkor az általában -ammennyire emlékszem- kiüti a külsős helyreállítósdit. Ha neked opció, akkor ránézhetsz, hogy hogyan is lehetne neked új címet hozzáadni (mert az amennyire fent olvastam) az lesz a default belépős. A régi megmarad fogadónak, az újjat seholse használd!
Az nekem már picit gyanús, hogy a noreply@google.com-nak nincs google logós kisképe... Bár ez mástól is függ, de ha defaulton vagy, és másnak van, akkor az egy jel, hogy
a jófog.... mármintvalami nem oké!

A válaaz tleg noreply, a link pedig tleg kóser: http://accounts.google.com/-ra mutat
Jelszót változtattam, rem ennyi elég nekik... -
ledgeri
nagyúr
Azért ilyenkor:
1- Nézd meg, hogy ha írnál választ, akkor az milyen címre menne!
2- Nézd meg, hogy a gombos/linkes "sing in to" link hova is mutat (nem rákattintósan/betöltősen!!)! (Ha van más link még akkor ugyanígy! Ha egy is nem oké, akkor az már full gyanús!! Igaz freemail-re, és MVM-es leveleket, de százával kapok olyat, amin minden link jó, de a "tartozása van, itt meg tekintheti" link része az egyedüli ami gonosz!, minden más az eredeti)
3- Nézd meg, hogy hol és merre próbáltak belépni a fiókodba!
4- Van-e adatlekérés folyamatban (újból: nem az emailbéli linken keresztül!)1-2 instant lebuktató! 3- jó nyom.
Ilyenkor, ha te belépsz és csinálsz egy security check-et (minden cseréjével, amit csak tudsz: jelszó, 2fa, ilyesmik), akkor az általában -ammennyire emlékszem- kiüti a külsős helyreállítósdit. Ha neked opció, akkor ránézhetsz, hogy hogyan is lehetne neked új címet hozzáadni (mert az amennyire fent olvastam) az lesz a default belépős. A régi megmarad fogadónak, az újjat seholse használd!
Az nekem már picit gyanús, hogy a noreply@google.com-nak nincs google logós kisképe... Bár ez mástól is függ, de ha defaulton vagy, és másnak van, akkor az egy jel, hogy
a jófog.... mármintvalami nem oké!

-
t72killer
titán
Ma kaptam egy ilyet, semmi hasonlót (fiókvisszaállítás) nem kértem... Noreply, de lehet valahova írni, h eszükbe ne jusson vki másnak megadni a hozzáférést
ügyszám van.
-
righunter
csendes tag
Igen nekem még néha sikerül, próbáld proxyval. Régebben volt egy módszer is rá de szerintem kivették: Inkognitó --> Youtube --> Bejelentkezés / Ott regisztrálsz
Valamiért ilyenkor nem kért semmit a youtube miatt.
Egy próbát megér. -
AssAssynn
addikt
Létre lehet még hozni valahogy új gmail fiókot telefon nélkül?
Gépen próbálok, de QR kód beolvasást kér. -
Dluinet
nagyúr
Most látom hogy gmail.hu.
Ez a topik a Google email szolgáltatását tárgyalja, a gmail.com címen lévőt -
ledgeri
nagyúr
Valaki egykoron jókor vett domain-t...
#13327 chris0000 20 év oké. De azért én, ha maradni is akarnék, már végignézném, hogy mi van erre regelve, és egyesével milyen ToS/ASZF szerint lehet emailcímet változtatni (ha lehet)... Van ami 2 katt, meg egy copy-paste... Viszont van 1-2 dolog ami úgy megy, hogy hozzáadod az újat, eltelik egy hónap, átállítod az újat alapértelmezettnek eltelik egy hónap, majd eltávolíthatod a régit.
Nem tudom, hogy mennyi időt is adott a citromail a váltásra, de jobb a fenti infóval tisztába lenni előre
, ha SOS szitu jönne (Jelszókezelőben jegyzetnek elfér)! Meg egy "minden adat letöltése" mentés sem sokadrangú.#13328 Egy weboldal kezelésénél nem hiszem, hogy ennyire számítana az OS. Viszont ha most léptél, próbáltál elsőnek belépni, akkor inkább DNS cache-re gondolnék. Egyébént is, szerintem a leg-Chrome-osabb böngésző az Edge, ami nem chrome (esetleg opera). Minden más picit másabb irányba ment. Pl A facebookon is azt kaptam, hogy "nem működik a E2E üzenetezés feloldása, váltsak Chrome-ra, Edge-re vagy Safari-ra".
-
chris0000
őstag
Ezt a kérést mikor kérted?
próbáltad a korábbi jelszóval? (átment-e a rendszeren biztos akkor)
Próbáltad azóta? (Ha van beállítva másodlagos, akkor azzal is érdemes menni egy kört).Nekem kb 400 különféle fiókból párnál megesik, hogy ha épp jelszót változtatok, akkor az oldal elmentettnek írja, jelzi, de legközelebbi belépéskor valami "rossz", aztán kiderül, hogy:
-hosszabb jelszót fogad a változtató felület, mint a beléptető...
-más karaktereket fogad előbbi szerint...
-Ami karaktert megadtam a jelszóban, a mentéskor a maradékot leugratta a mezőről, így rövidebb jelszót mentett a rendszer, mint amit beírok.
Update miatt offolva
még a win11-re tudok gondolni, h bohóckodik, mert nemrég váltottam és lehet nem tetszik neki ha edgel lépek be, inkább chromeot szereti vagy mást. lehetnek anomáliák bőven a böngészőkezelésben win11-en belül.
-
chris0000
őstag
Próbáltad azóta? (Ha van beállítva másodlagos, akkor azzal is érdemes menni egy kört).Nekem kb 400 különféle fiókból párnál megesik, hogy ha épp jelszót változtatok, akkor az oldal elmentettnek írja, jelzi, de legközelebbi belépéskor valami "rossz", aztán kiderül, hogy:
-Ami karaktert megadtam a jelszóban, a mentéskor a maradékot leugratta a mezőről, így rövidebb jelszót mentett a rendszer, mint amit beírok.
Update miatt offolva
-
Fecogame
veterán
Huhh, most ránéztem erre a szolgálatásra. Erősen freemail szintűnek tűnik, köze sincs a Google gmail-jéhez.
Ráadádul az oldalukon lévő Facebook link egy meglehetősen fura profilra vezet el.
Hosszútávon biztos nem használnám (ahogy a freemail sem ajánlott szolgáltató).
-
ledgeri
nagyúr
Update miatt offolva
-
chris0000
őstag
-
gyulaszu
senior tag
engem beengedett és mindjárt dobott egy reklámot egy pop-up ablakban. Nincs esetleg nálad tiltva az ilyesmi?
-
Dluinet
nagyúr
-
chris0000
őstag
hi. akinek van gmail.hu fiókja, az be tud lépni, mert én nem tudok egyikbe sem?
tegnap még jó volt... az a furcsa, h egyikbe se enged. vmi rendszer hiba lenne? thx -
ledgeri
nagyúr
Kapni sem lehet nagyobbat, nem csak küldeni?
-
nfsu17
veterán
Én sem tudok ilyenről, viszont van workaround, ha mindig ugyanonnan érkezik spamként a levél:
„Soha ne legyen spam” (ajánlott megoldás)
Ha egy adott feladó vagy domain levelei tévesen mennek spambe:
1., Nyisd meg az egyik spam levelet
2., Kattints: „Nem spam”
3., Gmail innentől tanul → a jövőbeni levelek az Inboxba érkeznek
4., Ezután szűrővel már áttehetők labelbeEsetleg egy másik workaround, de így a spam mappa értelmét veszti, de cserébe nem törlődik 30 nap után.
Létre kell hozni egy szűrőt, amelynek tartalma:
Minden 30MB alatti beérkező levél 'soha ne legyen spam'.
Tudom, hogy 25MB a korlát, de szvsz tök mindegy, elfogadja -
Fecogame
veterán
Én sem tudok ilyenről, viszont van workaround, ha mindig ugyanonnan érkezik spamként a levél:
„Soha ne legyen spam” (ajánlott megoldás)
Ha egy adott feladó vagy domain levelei tévesen mennek spambe:
1., Nyisd meg az egyik spam levelet
2., Kattints: „Nem spam”
3., Gmail innentől tanul → a jövőbeni levelek az Inboxba érkeznek
4., Ezután szűrővel már áttehetők labelbe -
vaakuum
addikt
sziasztok!
Van lehetőség arra, hogy a spam mappa automatikus törlési tartományát átállítsam hosszab időtartamra az egy hónapról? Ai szerint nem
-
Panthera
őstag
Eszembe jutott ez is...vagy leiratkozás és x idő múlva újra felveszem, mi történik. Alapvetően számomra hasznos cikkek is jönnek vele.
-
Fecogame
veterán
Üdv!
Újabban rendszeresen megjelenik egy promóciós levél kiemelve az elsődleges leveleknél. Félkövéren, mintha új levél lenne, pedig már több hete olvasott. Töröltem a levelet, erre most a következő, időben legutolsóval csinálja ugyanezt (a feladó ugyanaz).
Azt olvastam, ki kellene kapcsolni az "Okos funkciók"-at, de akkor nem tudja kategorizálni sem a leveleket (kipróbáltam, valóban így van).
Másik idegesítő dolog, amivel lehet van összefüggés...
A "Promóciók" kategóriában mindig a legrelevánsabb az alapértelmezett beállítás, nem tudom a legújabba állítani, mert mindig visszaáll a másikra.Esetleg megoldás lehet a problémás promóciós levelekről való leiratkozás. Így nem jelennek meg újra kiemelten, és az okos funkciókat sem feltétlenül kell kikapcsolni.

-
Panthera
őstag
Üdv!
Újabban rendszeresen megjelenik egy promóciós levél kiemelve az elsődleges leveleknél. Félkövéren, mintha új levél lenne, pedig már több hete olvasott. Töröltem a levelet, erre most a következő, időben legutolsóval csinálja ugyanezt (a feladó ugyanaz).
Azt olvastam, ki kellene kapcsolni az "Okos funkciók"-at, de akkor nem tudja kategorizálni sem a leveleket (kipróbáltam, valóban így van).
Másik idegesítő dolog, amivel lehet van összefüggés...
A "Promóciók" kategóriában mindig a legrelevánsabb az alapértelmezett beállítás, nem tudom a legújabba állítani, mert mindig visszaáll a másikra. -
Fecogame
veterán
Az egyik fiókom előnév.utónév@gmail.com mintára neveződik. Renszeresen kapom egy névrokon emailjeit. Milyen emailre írjak neki, hogy ez ne történjen meg
?Ha jól tudom, a pontot figyelmen kívül hagyja a gmail rendszere - node akkor engedte volna a névrokont előnévutónév@gmail.com fiókkal regisztrálni
?utónév.előnév@gmail.com-ra is érdemes lehet írni, hátha valaki fordítva jegyezte meg.
Egyébként ha válaszolsz azoknak, akik írnak, talán ki tudod deríteni honnan jön a téves infó
Feltételezve persze hogy nem automatikus levelekről van szó. -
Dluinet
nagyúr
Az egyik fiókom előnév.utónév@gmail.com mintára neveződik. Renszeresen kapom egy névrokon emailjeit. Milyen emailre írjak neki, hogy ez ne történjen meg
?Ha jól tudom, a pontot figyelmen kívül hagyja a gmail rendszere - node akkor engedte volna a névrokont előnévutónév@gmail.com fiókkal regisztrálni
?Utoónév előírás is lehet.
Például neked László nem Laci. -
gyulaszu
senior tag
?lehet az övé a előnév.utónév@gmail.hu és akinek megadja, az automatikusan com-ot jegyez fel
-
t72killer
titán
? -
slimG
tag
Sziasztok!
A gmailify változásáról lenne pár kérdésem, nem tiszta teljesen még a kép.
1. privát használatban: van két gmail címem amit használok, egy fő és egy másodlagos. A fő címnél be van állítva az ellenőrzés más fiókban(pop3), meg is jeleníti a másodlagos leveleket, válasznál és új levélnél pedig ott az opció hogy melyik címről menjen.
Ez továbbra is így fog működni vagy nem?
2. munkahelyen: van egy @t-online.hu cím ami egy @gmail.com címmel van összekötve és a gmailben (főként asztalon chrome-ban) van kezelve a levelezés, a kimenő és válasz levelek leginkább a @t-online.hu fiókot használják. Ha jól értelmeztem a változásokat akkor ez szűnik meg és kellene átállni mondjuk egy thunderbirdre vagy outlookra?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
ledgeri
nagyúr
Miért választanád le mindenről a firefoxot?
Miért protonmailre?
Miért csak azt?
Egyébként meg ajánlott mindent külön címre rakni (így ha egy bukik, akkor azt ki tudod szűrni!
Ha meg már proton infrastruktúra, és leválasztósdi: A proton alá tartozik a protonpass, és a simplelogin is. Mind a kettő tud adni alias-t (emailcímet), ami a főfiókba lesz továbbítva, viszont nem kell egy külön emailfiókot is létrehozni nekik (protonmail által), alég csak egy proton fiókot (ha a proton -pass/-vpn/-drive oldalán regisztrálsz akkor nem jön létre emailfiók, de ha a -calendar, vagy-mail oldalán akkor igen).
A simlelogin is ad 10 ingyen emailcímet, és a protonpass is ad 10 emailcímet, viszont ha az utóbbiban kezded, akkor összesen lenne 10-ed, míg ha az előbbiben akkor külön külön 10-10 is összejöhet, mind a hozzájuk csatolt akár mostani gmailes fiókodba torkollhat!
400+ címem van náluk ph-tól bankig minden megette a címeket! Ha ráállsz, nem bonyolult átlátni, használni! ( Ha nem sietsz, ajánlom átgondolásra!) -
Oldman2
nagyúr
-
Benhill
őstag
Nem igazán van topik ahova tudnék irni, a Protonmail ismeri valaki? Megbizhato?
Firefox fiókot hoznék létre, és nem akarnám ugyanazt a mail cimet használni, amit a chrome fiókban, és bárhol máshol.
-
ledgeri
nagyúr
Amit írtál, az a Google help-ben is le vagyon írva, meg sok egyéb helyen, mint írtam keresgéltem a neten.
A probléma az, hogy nem ajánlja fel a QR kódos bejelentkezés lehetőségét.
Repülőgép módba, kikapcsolt telefon esetén több módot is felajánlott (sms, offline készülék, biztonsági kulcs stb), illetve a "próbálkozás máshogy" esetén még a biztonsági email címemre akart valamit küldeni...
QR kód nuku.
Ha látnák a monitoron egy nyamvadt QR kódot, akkor szerinted kérdeztem volna?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
UI: több oldalon is belefutottam egy linkbe, mint lehetséges megoldás, csak az be akar újra jelentkeztetni a fiókomba. Egyelőre nem mertem meglépni, mert a gmail fiókjaim fontosak, nélkülözhetetlenek (ügyfélkapu, bank, személyes ügyek stb stb), ne hogy valami elxaródjon...

Az lesz a vége, hogy holnap csinálok egy új fiókot, aztán azon kísérletezgetek.A qr-kód csak egy közlési forma, és nem "egy" protokoll része.
Lehet, hogy csak egy egyszeri linket így küldet át más eszközre, lehet, hogy TOTP alapja, lehet, hogy a discord/steam, talán DÁP féle beléptetős "jelenlét érzékelés", lehet passkey eleme, vagy más.
A fenti bizonytalanság miatt nem zárnám, ki, hogy a fióknak adott beállítások mellett adott szituációban valóan kell, hogy zargatva legyen, hogy megjelenjen. ...és az a beállítás korábban nem volt, régieknek nem lett forszírotottan alapértelmezett, újaknál meg már igen.Csak példaképp: van yubikey-em. Egyik fiókomnál passkey (érintse meg és oké), másiknál mint fido (érintse meg, oldja fel pinkóddal) módban megy, mert bent más beállítást használok!
-
Tails111
aktív tag
Amit írtál, az a Google help-ben is le vagyon írva, meg sok egyéb helyen, mint írtam keresgéltem a neten.
Repülőgép módba, kikapcsolt telefon esetén több módot is felajánlott (sms, offline készülék, biztonsági kulcs stb), illetve a "próbálkozás máshogy" esetén még a biztonsági email címemre akart valamit küldeni...
QR kód nuku.
Ha látnák a monitoron egy nyamvadt QR kódot, akkor szerinted kérdeztem volna?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
UI: több oldalon is belefutottam egy linkbe, mint lehetséges megoldás, csak az be akar újra jelentkeztetni a fiókomba. Egyelőre nem mertem meglépni, mert a gmail fiókjaim fontosak, nélkülözhetetlenek (ügyfélkapu, bank, személyes ügyek stb stb), ne hogy valami elxaródjon...

Az lesz a vége, hogy holnap csinálok egy új fiókot, aztán azon kísérletezgetek.Pár hete újratelepítettem a gépet nekem akkor az első belépésnél ezt ajánlotta fel. Ha kilépek a fiókból és újra bejelentkezem nekem sem jelenik meg ez az lehetőség.
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Létezik QR kódos belépési lehetőség.
Pl: PC-n szeretnél belépni és a QR kódos lehetőséget választod vagy ezt kínálja fel.A telefonodon amin a google fiók be van jelentkezve. Megnyitod a QR kód olvasót és beolvasod a kódot. Érintse meg az Android /iPhone telefonján megjelenő bannert. Kövesd a képernyőn lévő utasításokat, hogy befejezd a bejelentkezést.
QR kód nuku.

Az lesz a vége, hogy holnap csinálok egy új fiókot, aztán azon kísérletezgetek. -
Tails111
aktív tag
Hadd kérdezzek Én is valamit.
Meglévő GMail fiók(ok) esetében, amit anno még nem kellet QR kóddal létrehozni, azt hogy lehet rábírni (már ha lehet), a QR kódos bejelentkezésre utólag?
Google a barátom, de olybá tűnik, mintha QR-s login csak új eszközzel történő bejelentkezéskor menne, a régebbi okostelóval (amin ezer éve használom a régi gmail fiókokat) vagy PC/böngésző párossal (amivel szintén ezer éve bejelentkezek) nincs QR-s login, legalábbis Én számos leírást elolvastam, de nem tudtam előcsalni...Létezik QR kódos belépési lehetőség.
Pl: PC-n szeretnél belépni és a QR kódos lehetőséget választod vagy ezt kínálja fel.A telefonodon amin a google fiók be van jelentkezve. Megnyitod a QR kód olvasót és beolvasod a kódot. Érintse meg az Android /iPhone telefonján megjelenő bannert. Kövesd a képernyőn lévő utasításokat, hogy befejezd a bejelentkezést.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- PlayStation 4 Pro 1TB 7216B, frissen pasztázva, 6 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch OLED 64GB+256GB MicroSD + okositott, Atmosphere 3 hó garanciával
- Akciós! Kishibás! Macbook Pro 13 M1 16GB 256GB Akku: 87% 1 év garancia
- Macbook Pro 13 M1 16GB 256GB Akku: 88% 1 év garancia
- iPhone 17 Pro max 256GB kék bontatlan 1 év Apple jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt RTX 4060 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB Lian Li Vector V100R 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 16 pro 128GB Sivatagi Titán - 27% ÁFA (0396)
- RTX 3070 Ti // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egy próbát megér.

ügyszám van.

Feltételezve persze hogy nem automatikus levelekről van szó.