- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
ADAM1337
nagyúr
-
rup1u5
nagyúr
válasz
TTomax #19763 üzenetére
Én nyitott vagyok mindkét chipgyártó felé. Az EVGA-hoz való kötődésem sajnos együtt jár azzal hogy kizárólag NV karikból válogathatok. Az is biztos, hogy egy új, csúcs Fermit nem engedhetek meg magamnak. Ebből adodóan idén biztosan nem lesz új vga-m.
Nem szeretnék többszőr pár %nyi +teljesítményért újat venni. Ilyen volt a 8800 GTS (G92) - HD4850 - GTX 260 címü történet nálam.Mivel tápot nem akarok cserélni egy új vga kedvéért ezért konkrét elvárásaim vannak egy új kártyával szemben:
-Minimum kétszer olyan gyors legyen mint a jelenlegi kártyám.
-Fogyasszon kevesebbet vagy maximum ugyan annyit mint a mostani
-1 GPU-s legyen
-2GB memóriával
-50, nagyonmax 60K-nál ne legyen több.Ilyen megoldást se nv-től se evga-tól nem fogok látni az elkövetkező egy évben az tuti. Ezért én inkább a csökkentett csíkszélességű, 2gigás 5890-ek és a HD68X0 széria megjelenését várom.
(#19764) Qru:
Egy evga GTX 280 az én nagy szeremem is. Tudnék is újat de irreálisan drága és sajnos abból nincs 2gigás. Egyébként nincs különösebb baj a 285-ökkel. Ez a 2 gigás EVGA még ráadásúl szép magas órajeleken is megy. Alapból 2500 körül a memória. És mivel ugyan az a GPU figyel rajta mint a mostani kártyámon még a monitorom sem kellett volna újrakalibrálni hozzá. Ez plusz spórolás lett volna. Ezért buktam rá. -
-
vhunor
őstag
válasz
TTomax #19452 üzenetére
Nálam a GTX 280 SOC (65nm ugye) gyárilag 1.187V-ot kap 3D-ben, és 1.12V-ot idle-ben. Mondjuk én a 3D-t Afterburnerrel visszavettem 1.100V-ra és úgy is tökéletes az emelt órajeleken is. 2D-ben sajna az Afterburnerrel nem lehet matatni, de a BIOS-hoz nem akarok hozzányúlni, túl sok problémát olvastam ezzel kapcsolatban.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
TTomax #19436 üzenetére
Azt még nem. Meg fogom nézni bár van egy olyan érzésem hogy egy teljes rendszer reinstall kéne. A hiba elég furcsán néz ki.
Miután visszaraktam a gyári biost és feltettem a 195.62-t azután kb egy hónapig ment gond nélkül. Aztán újra elkezdte ezt csinálni.
Így szokott kinézni:
Tolom a GTA4 multit már vagy kb fél órája, órajelek, hőmérséklet, venti bőven optimális és egyszercsak elmegy a kép pár másodpercre (látszólag úgy mintha a driver állna le) és amikor visszajön már csak 400/800/600-on megy a kártya. Ilyenkor kénytelen vagyok kilépni a játékból és utánna bármilyen alkalmazást, stressz tesztet indíthatok nem vált fel 400/800/600-ról. Következő lépés ezután egy újraindítás és utánna már működik rendesen.
Az érdekessége ennek a jelenségnek az, hogy teljesen rendszertelenűl jön/nemjön elő. Van hogy egész éjszakán át tudok multizni gond nélkül. Valami köze biztos van a driverhez is de soha nem csinált ilyet addig míg bele nem nyultam a kártya biosába.
Azóta meg már visszaraktam a kártyáról lementett eredeti, érintetlen biost is de ez a jelenség még mindíg megvan, igaz ritkult. -
fsb1000
nagyúr
válasz
TTomax #19425 üzenetére
Nem vitatom a véleményed: Mindenki olyan tápot vesz ami az igényeinek és hardverének megfelel.
Én is jó tápot használok, mert szempont az üzemzaj, a biztonság és hatákonyság is, miközben kb. 60% túlméreteztem a várható áramfelvételhez képest. (12V-on)Azonban mikor valaki felveti a kérdést, hogy konkrét XY táp lehet-e a VGA problémájának oka, akkor nem a cimkét, nem a gyártót kell vizsgálni, hanem a specifikációt.
Szerintem.rup1u5 : Tévedsz.
Én soha sehol nem írtam hogy a Codegen jó táp lenne. Sőt más tápra sem írtam hogy jó/rossz lenne.
Mivel szilárd elvem, hogy nem a "márkát", hanem a konkrét eszközt kell megvizsgálni és arról véleményt formálni.
Ha valakinek nincs közvetlen tapasztalat egy eszközről, akkor keressen számára hiteles forást ahol tesztelték, véleményezték.
A fórumok nem mindig megfelelő források, mert a jól értesültek sok mindent továbbszajkóznak, hozzátesznek, fontos infok elvesznek, stb. Igy alakulnak ki az urban legendek.
.Ugyanez a véleményem a videókártyákkal kapcsolatban.
Nem a gyártó határozza meg annak teljesítményét vagy használhatóságát, hanem a konkrét tipus specifikációja, műszaki jellemzői.
A fórumok tele vannak Nvidia meg ATI fanokkal (épp amit birtokolnak). Ők a téves infók legföbb forrásai és továbbvivői.
Tápoknál kicsit más a helyzet, mert ott mérni kell külső eszközzel, esetleg ismerni a szabványokat, nem látszik azonnal a képernyőn a tulajdonsága, mezei user csak másodkézből kapott infok alapján tévelyeg. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #18957 üzenetére
A Borderlands-zel nem lehet mit csinálni. Az NV kizárta az AMD-t a fejlesztésből. Csak annyit sikerült az AMD-nek közvetve elérnie, hogy nem lett GeForce PhysX-es a játék (a Batman botránytól megijedtek a fejlesztők). A Shift az 1.02-es patchel 30-40%-ot gyorsul. A minimum FPS-ek duplázódnak Radeonon, a 9.12-es driver ezen még fog javítani. Nem tudom, mit kellene még csinálniuk. Most már a HD 4850 is elintézi a GTX 260-at a játékban, ennél többet aligha lehet kívánni egy DX9-es motor alatt. A The Saboteaur megy XP alatt. A Win 7-es gondra lesz patch vagy update. Ez szimpla hiba, feloszlatták a beta teszt alatt a csapatot.
Nem mindegy, hogyan érik el. Ha sok lesz a lefizetés, akkor tönkreteszik a PC-s játékpiacot. Az AMD is megtehetné ugyanezt a saját játékainál, de az NV-vel ellentétben, ők ebből a piacból akarnak megélni. Az NV-nél a GeForce üzletág a fontossági lista alján van. Ha ezt valaki nem fogta fel eddig, az már nem fogja fel sosem. Az NV azért viszi a piacot kötött rendszerek felé, mert szabványos terepen lehetetlen cGPU architektúrával versenyezni, ha a konkurens DX11-es célhardvereket csinál. Ugyanez történt 2000-ben amikor a 3dfx kihalt. Az NV nyomta a gyártófüggetlen szabványok fontosságát, a 3dfx pedig a termékeit a saját Glide API-jára tervezte. Most az NV csinál saját rendszert, és az AMD hirdeti az ipari szabványok fontosságát.
A Dirt 2 DX11-es játék, oda már mindenképpen kell profil.
-
Sygnus
tag
válasz
TTomax #18839 üzenetére
Igen, alapon megy a kari, az expert toolba próbáltam lejeb venni a mhz-eket de ugyse lett jó!
Xp van fent , igen a duplaventis gainward.
De ezt nem értem hogy játék közbe mért megy jól és a belogoló kép meg szétesik....lehet hogy az a belogolókép az ugyanolyan kategória, mint amit a furmark futtat?
De akkor tuti h videokari baja van?Mert akkor küldöm fel gariba remélem kicserélik....csak azt nem szeretném h felküldöm és mégsem azzal van gond..:S -
SSJPeter
őstag
válasz
TTomax #18780 üzenetére
A RAM-jaim elvileg 1100mhz-t mennek CL5-ben 1.8-1.9V-on.
Most úgy vannak beállítva,hogy 420fsb mellett 1120mhz...és 1.89V-ot kapnak.
Mellesleg 1.88V-on még a memtesztben is hibáztak...de eggyel feljebb toltam a feszt és ez megszűnt.
De tényleg azt még nem néztem meg,hogy mi van ha visszaosztom őket...
Azt fogom tenni és majd meglátjuk.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.fsb1000:szerintem ha a kari lenne akkor terhelés alatt kéne jelentkeznie a problémának nem akkor amikor már megszűnik a terhelés 2D-ben,de igazad van azt is ki fogom próbálni,hogy azt is visszaveszem alapra.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
TTomax #18665 üzenetére
Épp ez az, hogy a saját biosát flasheltem vissza rá csak a feszültséget módosítottam és attól hülyült meg.
De ezen már túl vagyok.
Ma reggel leszedtem ezt a gyári biost és ez gond nélkül fölment rá Win7 alól ezzel.
Frekik megegyeznek és ebben már 1.12v van. Most fogom megnézni, hogy ezzel rendesen működik-e.(#18643) rumkola:
-
rup1u5
nagyúr
válasz
TTomax #18573 üzenetére
Én már semmiben sem vagyok biztos.
Viszont jó hírem van!
Segített a voodoo magic!
Ébredés után visszatettem a kártyát és nyomtam egy Dirt 2 benchmarkot auto ventivel.
Íme:
Azóta már 49 fokig sülyedt a gpu.
Azért nem mindegy, hogy autómata ventiszabályzással 74 fokig kúszik fel, vagy fix 70%-os ventivel 85fokig! Ezzel lezárható egy újabb x-aktás eset a számítógépeim történetében.
Kösz a segítséget mindenkinek! -
rup1u5
nagyúr
válasz
TTomax #18565 üzenetére
Mindent próbáltam. Sorjában:
-elöször újraraktam a 195.62-es drivert. semmi.
-vissza flasheltem az eredeti változtatások nélküli biost a kártyára.
-utánna lecseréltem a drivert a 182.50-re. így már legalább fölvált 3D frekikre viszont úgy is marad ha kilépek GTA-ból.
drivercserék közben volt minden. csökkentett mód, driver sweeper, ccleaner, restart, megint tisztogatás.....új driver telepítése.
-de ami a legbosszantóbb, hogy 20-25 fokkal melegebb mint amilyen a biosflashelgetés elött volt. most néztem gta-t és 80-85 fok között ingázik. leszedtem a ház oldalát és valóban ömlik a kártyából a hő. rákellett állítanom egy 8 centis ventit a kártya hátuljára, mert felfűti a procit.mi a franc lehet erre a magyarázat? az eredeti biosa van fönt és mégis majd megsül.
olyan mintha jócskán túl lenne feszelve. már alapórajelen idle 66-70 fok.
lehet, hogy az emelt feszültségű bios ráflesselésekor és működésbe lépésekor valami feszültségszabályozó cucc megadta magát a kártyán és ettől folyamatosan valami írdatlan feszültséget ad a gpu-nak?
mi a fenét csináljak most?
eredeti bios vissza lett téve, ugyhogy elméletileg nyoma nincs. süssem halálra folding-al vagy furmark-al aztán küldjem megint californiába garanciális cserére??jó lenne gyilkosság nélkül megoldani ezt.
de mára feladom. megyek aludni.
yo8! -
Zeller01
tag
válasz
TTomax #18365 üzenetére
egyszer csak jött a hiba, teljesen spontán a guitar hero-val. idegesítő volt, mert megállt a kép játék közben a zene meg ment tovább. akkor még win7 32bites volt (rc). azóta van új alaplap és 64bites teljes win7. drivert ugye kellet másikat feltegyek, de próbáltam régivel amivel ment és az sem segített. melegedés hiba nincs néztem olyan 70 körüli nem megy sokkal feljebb kb85ig.
-
törölt tag
válasz
TTomax #18130 üzenetére
őm, nem. amit mondtatok, már eddig is be volt állítva, és nem én állítottam be. eddig is így volt, egyedül egy beállítás nem volt, de utána sem javult meg aznap. másnap pedig jó lett, szóval... elég érdekes az tuti. remélem így is marad, mert utálok 20 fps-el játszani.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TTomax #18059 üzenetére
i7 nem érdekel?
Dr.Én: Nem viszi ki a házból a meleget, a többi alkatrész jobban fog melegedni. Ilyen szempontból jobb a ref hűtés. Vamivel halkabb egy ideig, de aztán mivel bent marad a hő úgy is fel kell tekerni. Ha jó a házhűtésed akkor nem, de valszeg akkor hangban is ott vagy mint a refkó karival lennél. Szóval felárat nem ér a ref hűtés ellenében, de nem nyúlsz vele mellé.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TTomax #17096 üzenetére
Tudom, hogy nem egy kategória, csináltam is róla tesztet kint van logout-on.
Azt hiszem akkor nem fogalmaztam elég egyértelműen: Nem emlékszem, hogy ennyire gyenge lett volna a 4850 a GTX260-hoz képest. Bár a jót könnyű megszokni ugye...
G4ga: Írjál! Vasárnap ok lenne nekem pl. Amúgy az enyém 216SP-s, de levonunk belőle kb 10%-ot és meg is van a 192-es teljesítménye.
DeSanto: Nem futott túl sok minden a háttérben, sőt kb semmi. Egy zsír új W7 32bit volt fent neki, nem evett sok erőforrást semmi. Azonos órajelen is van kb +10% előnye az E8000-szériának az E/Q6000-el szemben ha két magos működést nézzük. És gonodlhatod egy gamma, mint pl az Assasins Creed nem 100%-on tekeri a két magot. Ezért nem hiszem, hogy nagyon befolyásolta volna a dolgot jelen esetben a 2 mag vs 4 mag.
Amúgy tök igazad van, 4 magon sokkal gördülékenyebb a munka ha több dolgot is csinál az ember. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
TTomax #17054 üzenetére
ez kész... tényleg nem volt fent DX
na szal nem hittem volna, hogy nem mellékelik.
viszont:
dx9 1043 pötty,
dx10.1 1114 pötty,
dx10 geometry duplicationnal 1044 pötty.
dx10.1 2xAA 915pötty.
dx9 2xAA 1062 pötty(igen, AAval hogy kapok több pontot?).
openGL 2xAA 608 pötty.
felbontás végig 1024x576 ablakban, AAn kivül minden más rákapcsolva, AFx4... "monitor" 1366x768as és közben mást is csináltam, azért a mikrofelbontástapasztalatok: dx10.1 gyorsabb, mint dx9, viszont AAval megfordul a dolog. viszont, dx9 érezhetően rondább (nap, fények, 7es rész). a necces pillanatokban (nálam 8adik és 9edik rész) kb mindegyik egyforma lassú volt, kivéve az opengl, de azt 40%al verték a dxek. a második mag kétszer dolgozott, szal egészen gpuintenzív a kis teszt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest