Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• proci985

MODERÁTOR

válasz TTomax #17054 üzenetére

ez kész... tényleg nem volt fent DX:DDD

na szal nem hittem volna, hogy nem mellékelik.

viszont:
    dx9 1043 pötty,
    dx10.1 1114 pötty,
    dx10 geometry duplicationnal 1044 pötty.
    dx10.1 2xAA 915pötty.
    dx9 2xAA 1062 pötty :F (igen, AAval hogy kapok több pontot?).
    openGL 2xAA 608 pötty.
    felbontás végig 1024x576 ablakban, AAn kivül minden más rákapcsolva, AFx4... "monitor" 1366x768as és közben mást is csináltam, azért a mikrofelbontás:)

tapasztalatok: dx10.1 gyorsabb, mint dx9, viszont AAval megfordul a dolog. viszont, dx9 érezhetően rondább (nap, fények, 7es rész). a necces pillanatokban (nálam 8adik és 9edik rész) kb mindegyik egyforma lassú volt, kivéve az opengl, de azt 40%al verték a dxek. a második mag kétszer dolgozott, szal egészen gpuintenzív a kis teszt:)

• proci985

MODERÁTOR

válasz TTomax #17039 üzenetére

ha lesz topik énis mérek, avagy nehogymár az előző generációs ati ne képviseltesse magát, márcsak összehasonlítás képpen is;Đ

viccen kívül: win7ben nem találja a dlleket... most a szokásos bemásolgatós megoldás se jött össze. valaki másnak volt ilyen baja tropics 1.1el? build 7068, vistának ismeri fel:DDD, talán holnap lesz időm felhaxolni 7100át. openGL tesztrész megy, viszont a dx9-dx10-dx10.1 érdekelne igazán. catalyst 9.6 van fent.

mielőtt megköveznétek, ismerős gtx260asa kapcsán kerestem infokat, csak megláttam h benchelés megy, és nem bírtam megállni :B

• proci985

MODERÁTOR

hát, ez kemény lett. guru3ds cikk alapján valami eszméletlen erő van a 280asban (tesztjeiket nézegetve abszolút reálisak az értékek). persze, GX2vel egy szinten van, de láttam én már karón varjút... meg driververziónként párszázalékos javulásokat (avagy a 9600gt elsőre verte a 3870et, aztán pariba került vele a 3850 pár driver után).

1600x1200ban elbírja a crysist very highon játszható sebességgel... ami hatalmas szó:DDD a Fear 2560x16x16 pedig valami eszméletlen.

az idle visszavétele bejövős, a terhelt fogyasztása már kevésbé. hejj, 2900XTtőt és 1950XTX CFtől elvették a koronát:DDD

az Ultra is drága volt az elején. aztán az idő mégis igazolta, hiába csak picit voltak az órajelei emelve. másfél évig azért az egykártyások között a csúcson volt.

ettől függetlenül nem kéne, de én nem is tartozok a célcsoporthoz.

kétkártyás verziót meg... nos ott már a meleg mellett a pcbvel is gond lenne, szóval kérdés, hogy a dolog a gyakorlatban mennyire megvalósítható úgy, hogy még el is lehessen adni 150 embernél többnek.

• proci985

MODERÁTOR

válasz keIdor #1170 üzenetére

aaaa (szedegeti össze magát, kicsit sokkolódott).

e?!

300(?!) W? uramatyám borogass. nekem a komplett gépem eszik kb annyit terhelés alatt. 300Wre meg hiába a háromslotos hűtés, akkora helyen annyi levegőt egész egyszerűen nem lehet kipréselni (jelenleg a kétslotos hűtések akár 15m3/ht is képesek mozgatni -3870 gyári@100%@~50db+ 13.6 körül van-... ez szép meg jó, csak húzott quadok alapján olyan 100-150m3/h alatt ~150W felett is túlmelegedés lép fel). illetve ki lehet, de nem hinném, hogy csak süketeknek akarják majd eladni a kártyát. marad a víz (meg minimum egy két, de inkább háromradis hűtés csak a gpunak). második verzió a bővítőkártyák elfeledése, csúcskategóriás silverstone/lian-li fejjellefelévanazalaplap ház, felül pedig ipari (min2500fordulatos) ventik. vagy a duplamotoros 120x50es Delta, 300m3/h teljesítménnyel, 65dbn. esetleg gáz kikötése, konvektor radiátorára rádobni a gépet, örülni, mert télen megvan a fűtés.

a dolgot az alapján mondom, hogy a q6600asoknak 95Ws TDPje van (G0 széria), és alapvetően légen nem az FSB wall szokott végetvetni a tuningnak, mindinkább az, hogy a hőt nem lehet egyszerűen elvezetni. és azért azok 150-200W fölé nem mennek sűrűn (légen legalábbis). na most képzeljük el ugyanezt, kisebb áteresztésű helyen, másfél ekkora hőleadás mellett. viszont kisebb csík, kisebb melegedés (legyünk optimisták, csak ugyanannyi hőt kéne lehúzni, mint mondjuk egy 3.8on járó quadról), de akkor sem direktbe fogja egy 120as venti teljes felületen hűteni a bordákat, mert három slotnyi helyre akkora hőleadó felületet képtelenség beaplikálni. vagy víz, vagy peltier, vagy alaposan átdolgozott alaplapi elrendezés. a jelenlegi elrendezés mellett ez emberi körülméynek között kivitelezhetetlen. még ha drasztikusan javul a hatásfok akkor is.

és igen, én is egy-kétévente akarok tápot cserélni, mert annyi időnként jön egy új, az eddigivel nem kompatibilis szabvány/csati.

és a bónusz: kijön a crysis szellemi utódja (optimalizálni minek értelemben) és ugyanúgy fog szaggatni, csak nem 1024ben, hanem 1650ben:DDD bár ez inkább siralmas (érdemes figyelni bench közben a terheléseket... egyik pillanatban gpu, következőben cpulimit, miközben a másik henyél... ehhez képest a Stalker pl nyílegyenes 100%os GPUkihasználást csinál).

azt hittem, tanult az NV is a 2900xtből. meg a d805ösből. mindkettő az a határ volt, amin egész egyszerűen nem szabadna továbblépni.

konzolon én is gondolkodtam. aztán rájöttem, hogy konzolon nincs pár program, amivel foglalkozni szeretnék (nem játék), fps és rts pedig felejtős... és olcsóbban megúszom a dolgot, ha veszek egy vidkarit is a quad mellé. médiacenterként a gép funkcionál -dupla monitor -augtól ha minden jólmegy lesz tévémis:) -, rendes hangcucc/füles/hangkártya-, az ATI meg egyre fejlődik videolejátszás terén az utóbbi három generációban... képminőségen mindenesetre egészen remekül javít. az NV ebben pl eléggé le van maradva, többek között emiatt vettem 3870est, amikor a 88gt is ugyanannyiba fájt. márcsak a BR olvasó kell (valszeg nyár végére normalizálódik az ára, ha nem, marad a karácsony), és kész is a komplett nextgen médiacenternek is használható munkapécé:DDD

teszteket meg várjuk meg, amíg kijönnek a kártyák. a jelenlegi benchek eléggé bűzlenek (a Vantage kapcsán nekem konkrétan eszembe jutott a szépemlékű FX5x00 széria... bár csalások a 8800as szériánál is voltak -crysis, supcom lemaradó textúrák-, érdekes módon az exeátnevezés az elsőt megoldotta;]).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés