Hirdetés
Aktív témák
-
Nippon
őstag
válasz
Kasza08
üzenetére
Köszi, megnézem...
Gaboman: Az XJR1300-mat és a ZRX-ez kizárnám, mert azok őskövületek, fáradt váz, futómű, minden. A ZRX ráadásul szereti enni az olajat. A Yamaha FZS 1000 megy a legjobban viszont kényelmetlen a többihez képest, és tényleg egy hulladék a karaktere (power comandert mellé lehet kalkulálni egyből). Szerintem a legjobban az 1250-es Bandittal jár, frissített, erősebb váz, kurva jó nyomatékgörbe, kényelmes a vezető és az utas számára is és olcsó. Ismerek két (igaz azok még az 1200-esek) Bandiot, az egyikben 120.000 van a másikban 130.000 fölött és mindkét blokk bontatlan, bírják ezek....
Persze jó a GSX1400 is, de akkor már érdemes fontolóra venni a CB1300-at.Szerintem hosszú túrákra ebből a felsorolásból a legjobb a Bandit, én ebből a mezőnyből arra mennék rá, de mindenképpen az 1250-esre.
-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Egyebkent rendkivul kenyelmes gep, az teny.
-
Gaboman
nagyúr
Skacok haver a CBF600Nről szeretne cserélni nagyobb gépre.
Amiket eddig gondolt magának az a Suzuki Bandit 1200 vagy 1250,Kawasaki ZRX 1200,Yamaha XJR 1300,Suzuki GSXF 1400,Yamaha FZS 1000.
Melyiket ajánlanátok számára,a srác 195-200cm között van és 130kg körülbelül,nyomatékos erős motort szeretne.Velünk járna túrázni,nem hatalmas távolságok megtételére kellene neki.Én csak a FZS-t ismerem ezek közül így nem tudom azt mondani hogy az lenne ideális számára.Akinek volt tapasztalata ezek közül bármelyikkel megírhatná mik a jó és rosszabb tulajdonságai. -
bajnokpityu
félisten
-
Vegre mentem kethengeres motorral, konkretan TDM900-al. Nagyon fura: elvileg erosebb, mint a CBF-em volt (78 vs. 8x loero), meg hat a nyomatek meg a kobcenti, de erzesre megsem megy ugy. Nyilvan hozza vagyok szokva, hogy a fordulatszam novekedesevel beindul a gep, ez meg kb. ugyanugy tol a teljes fordulatszamtartomanyban, alapjaraton meg mokasan kalapal. Igazabol nem is tudom, hogy jo-e ez vagy sem; az mindenkepp latszik, hogy a kobcenti nem minden.
-
Kasza08
őstag
-
Nippon
őstag
Banyek, dupla...
-
Nippon
őstag
Tehát akkor a 125ccm-es 4ütemű az jó... Honnan érdemes ilyet venni, vannak "megbízható" kereskedők?
Láttam, hogy van egy és kétüléses verzió is, nekem a kétüléses kéne. A kétütemű 100-as verzió milyen? -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Aham. Akkor kevertem a Minarellit a Piaggioval. Szoval az enyemen Yamaha szij van.

-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ez biztos? Marmint ugyanaz, vagy ugyanazt gyartottak mashol (azaz licensz)?
-
DigitXT
félisten
válasz
Nippon
üzenetére
Én 4T 125-össel járok, szintén kb. 90 kg*: jól megy.

(Azért a 4T 50-es bérrobi után egészen más feeling...
)
Mondjuk egy 2T 50-es valahol a kettő között lehet erőben.Amúgy én is a rendszámon gondolkodok: nem kevés
pénzmag lenne megcsináltatni (főleg a regadó miatt),
aztán utána is több a biztosítás, meg minden... Most
(egyelőre) 50-esként használom: ahol vettem, mondták,
hogy meg lehet csinálni a rendszámot: papírjai vannak.
(Amikor vettem, akkor még külföldön voltak, vagy mi...)*Szerk: mármint én, a moci valami 130. Ahhoz képest
nem kevés, hogy csak 125-ös. Viszont a csomagtartó
marhajó rajta, belefér a kabátom, meg a ForceField L2.(Önmagában a sisak is "belepasszírozható", viszont akkor
a másik kettő nem nyert: inkább azt viszem kézben... Max.
dobozt lehet még rátenni a sisaknak, bár otthon elég szűk
helyre kell vele beállnom, az meg talán ott akadályozna.
) -
Topiccsendőr
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Minarelli=yamaha
-
válasz
Nippon
üzenetére
A Runner para, ismerik a rendorok. Altalaban viszont nem lesz gondod, amig mondjuk nem kerulsz baleseti helyzetbe. Meg ha nem is te vagy a hibas, egybol beideznek buncselekmeny miatt, ugyanis
- adot csaltal
- okiratot hamisitottal
- rendszam nelkul hasznaltal rendszamkoteles jarmuvetSatobbi. En sokat gondolkoztam ezen, mielott megvettem a robogomat ket eve, es vegul 50-es mellett dontottem (nem volt jogsim). A helyedben rendszamosat vennek, elso korben dragabb, viszont utana mindegy (en eleg gatlastalanul buszsavozok, meg ilyesmi, sosem volt gondom).
-
Nippon
őstag
Félreérthetően fogalmaztam. Nagyobb kétüteműt és négyüteműt is vennék, csak nem tudom, hogy melyiket szabad megvenni. Azt tudom, hogy a kétütemű 50-es bírja, csak szerintem nagyon csirke lenne. A hűvösvölgyi úton felfelé a 90kilómmal....
Tetszik a Piaggio Beverly is meg a 200as Runnerek, bár annak kicsi a kereke.
Nagyon gázos ilyen 100-200ccm-es robogót 50-esnek elsütni? Rendszámot nem szeretnék rá. -
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Jaja, volt levegos Yamaha, karbis.
-
feca81
aktív tag
válasz
Kasza08
üzenetére
en egyszer toltam hosszabb tavon a 250-est.kb 200meteren.nekem az is eleg volt.epp aznap vettem meg,es tartalekra volt allitva.en meg az oromtol,h uj motorom van,nem vettem eszre.meg jo,h ilyen kozel vannak a benzinkutak egymashoz. viszont nalam minden 3. autos/motoros megallt,h kell-e segiteni.igaz nappal volt.
a helyedben lehet beboritottam volna az arokba,oszt ott rohadjon meg,maj' ho'nap
-
válasz
Nippon
üzenetére
Nekem van egy 50-esem, 2004-es. Alapvetoen Minarelli es Yamaha blokkokkal gyartottak oket, nekem Yamaha van, eddig megolhetetlennek tunik.
A negyutemu 50-es az felejtos, erotlen. A ketutemuek rendben vannak, valos 55-60 kmph-t elmennek. Viszont a ketutemuek tobbet esznek - mivel huzni kell nekik, hogy tudd tartani a forgalom ritmusat, ezert 3.5 l korul tankolsz bele szazankent, plusz az olaj. Benzinen valtos, 125 ccm-es negyutemuekkel lehet legjobban sporolni, pl. Honda Innova (2-2.4 l-es fogyasztas).
-
.mf
veterán
Láttátok, hogy a shoxban most csizma-akció van?
Csak most odanézve vettem észre. Diadora Eagle (nincs odaírva, de úgy tűnik FX) 32k, Trace RX1 25k. -
Nippon
őstag
Ért valaki az Aprilia Scarabeo robogókhoz? Kitaláltam, hogy veszek egyet télre, mert nem vagyok hajlandó a csúcsban autókázni, ha nem muszáj.
Állítólag a 2002-ig gyártott 50-esek a faszák, az újabbakban Piaggio blokk van, az szarabb.
Szívesen vennék 4üteműt is, ha az is jó, vagy nagyobb 2üteműt, csak nem tom melyik a legjobb választás... -
Prof01
veterán
Tegnap nézte vki az új Csúcsmotorok részt? (MV Agusta)
Nagyon megtetszett ez az F4.
-
Kasza08
őstag
én is azt csináltam volna, de szülők lelocsoltak, hogy onnan elviszik. (OMV kút) Pedig az egyedi ötletem ez volt, csak negyed ötkor megeresztettem egy hívást, miért nem vagyok otthon éjfélre.
Mikor hazaértünk simán elaludtam, de tegnap este szenvedtem nagyon. Egyfolytában ez a vontatós dolog járt az eszemben, hogy villogok dudálok, fater meg csak megy tovább. Aztán az, hogy idén már nem lesz motorozás
De az, hogy mekkora szerencsém volt, azt még mindig nem fogtam fel.
Addig voltam ideges, amíg lehetett reménykedni, hogy valaki jön értem, aztán amikor utolsó autómentő is megvolt, akkor nem tudtam mit csinálni egyszerűen.Egyébként nekem is olyan Outlander csizmám van más felirattal, de ugyanennyiért vettem, tényleg nem rossz

-
Kevo
tag
válasz
Kasza08
üzenetére
Kemény sztory, elismerésem, hogy nem borultál ki és meg tudtad őrizni a hidegvéredet. Én tuti agyf@szt kaptam volna, a motorra nagyon kényes vagyok
Bár igaz, ami igaz, ha hülyét kapok akkor sem lett volna jobb, mikor autóval berepültem az árokba mindenki (barátok) csak állt, mint a faszent és meg pakoltam ki a háromszöget, cseréltem a kereket, kihuzattam egy traktorossal a verdát, stb. Akkor valamiért jobban reagálja le az ember, csak hazaérve ugrott be, hogy mi is történt valójában 
u.i.: álomból felverve témához annyit, hogy felhívtam édsapámat, hogy balesetem volt (az éjszaka közepén történt), fater csak annyit mondott:"hhmmmm, emmm, jól van, na jó éjszakát Sokkot kaptam...nem telt el pár perc és visszahívott, hogy miiii töööörtééént!?
Akkorra esett le neki 
-
Kevo
tag
Sziasztok!
1000 éve nem jártam erre, üdv a régi és az új tagoknak is. Remélem senki nem esett el idén sem, és nem is fog, én is egyben vagyok (kopp-kopp-kopp), bár volt pár necces szitum (úthibába beakadt lábtartó, stb.), de szerencsére az őrangyalom jól végzi a dolgát
Azóta rendesen visszavettem a kraftból, túrázgatunk, finoman kanyargunk, mert ez az igazi élvezet, nem lapon menni mindenhol. Na, csak ennyi, jó lenne gyakrabban benézni, de a nap sajnos felénk is csak 24 óra 
Jók legyetek, széles utat, olcsó benyát és gumifákat mindenkinek!

-
.mf
veterán
válasz
Prof01
üzenetére
Hmm és ha mondjuk egy túra-enduróval megy az ember valami kietlen, lakatlan hegyes-völgyes helyre, és ott robban le este...
belegondolni is rosszEz rettentő szívás volt, Kasza... elismerésem a tornamutatványhoz, én nem csináltam volna végig
(inkább lelakatolva otthagytam volna, és reggel tréleres ismerőssel mentem volna vissza érte -- a 7 órai visszaéréshez képest még sok időt se veszítettem volna, és a 18km-es tor-túrát is megspóroltam volna
) -
Kasza08
őstag
válasz
feca81
üzenetére
Oh, dehogynem, hívtam én mindenkit, dehát aki ott volt a közelben, az nem tudott segíteni, mert nem vette fel/nem volt futója/azt se tudta hol van, aki meg tudott volna, az 100km+ra lakik. Próbálkoztunk autómentővel, de 6-ból egy tetves cég nem vette fel a telefont, holott kiírták, hogy non-stop. a 7. felvette, álmos hangon:
Haló?
-Jóestét kívánok, én a Kaszai Tomika vagyok és meghalt a motorom az erdő közepén dabas után 5km-el.
-Mijabaja? - álmából felvert hangon az autómentő
- Meg szorult a blokk - mondtam - és ön az egyetlen aki felvette, mennyi idő amíg kiérnek?
- hátazvagy2órahosszamer16kerbőjövök.
- Mondom hát más utat nem látok, jöjjenek kérem.
- Nyeehh. aaa..
puff, lebaszta. és már nem volt elérhető mikor próbáltam visszahívni. Haver diktálta a számokat, akitől jöttem. A kesztyűmmel írtam a telszámot az út menti murvába, amit a mocival világítottam meg.
Próbáltam stoppolni, de egy elbaszott mikrobusz sem állt volna meg, csak személyautó.
Unokatesóm sem vette fel reggel 6kor, pedig nála letehettük volna, ezzel spórolva 7km-t.
Így utólag többen tudtak volna segíteni, csak álmukból keltettem őket és azt se tudták fiúk-e vagy lányok. (ugye éjjel 3kor volt már ez.) -
feca81
aktív tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
sajna nem.mert az en kib.szott labam 46-os. a srac korbetelefonalta az osszes RMC boltot az orszagban,de seho9l nem volt mar.a legnagyobb kb 43-as volt.ne memlexem mar pontosan.a lenyeg,h joval kisebb.ezert dontottem a masik mellett.eddig nem bantam meg

-
feca81
aktív tag
-
Motorberlessel probalkozott mar valaki? Ki szeretnek probalni egy nagy V2-eset (pl. SV1000S), es nincs senkinek az ismerosi koromben, gondolkoztam, hogy esetleg kiberlek egyet egy napra.
-
ALI_G
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Eleinte érdekes, de többnyire fájdalmas

-
törölt tag
logoff
-
Gaboman
nagyúr
Volt valaki tegnap mocizni?
Mi délután kettőkor nekilendültünk este 7ig,lengén voltam öltözve és 5óra felé olyan hideg volt már a motoron majd le fagytak a kezeim.
Úgy néz ki eljött azaz idő amikor a bélést már vissza kell tenni a ruhákba. -
Kasza08
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
akkor még jobb ötletnek tűnt, mint 10km-t tolni...

-
Kasza08
őstag
Jah, aludtam 7 órát. Na jó, az utolsó 10km-en jötten szülők, aztán cserélgettünk 1km-enként kb. De hát nagyon szenvedtünk már, és ahogy reggeledett jöttek a buszok és mindenki megnézett és ajdegáz vót

Fater kitalálta, hogy húz kocsival, spanifer kocsira, másik vége bal markolatra., haladtunk vagy 20métert, villogok, dudálok, hogy álljunk meg, mert amikor ránt egyet, akkor alig tudom ellensúlyozni, akkor meglazul a kötél, utána megfeszül és mindig nagyobbat rántott. utoljára beszitált a kormány és földhöz is b.szódtam. Váltókar, kuplungkar, index, fényezés pár helyen sérült....
a legnagyobb gond mégis az, hogy mi lesz a motorral. egy generál 80k, amire most nem igen futja.
kezdek hajlani a 4T felé. R125 jöhetne szóba, de nagyon drága. -
Kasza08
őstag
Megragadtam 150-nél
kellemes 18km-t toltam hajnal 2-től reggel 7-ig. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
amitől az R főtengelye többet forog 750-nel, és amitől 12 lóerővel többet is ad le. Összesen 130-at. Ha jobban megnézzük, a konkurencia ezresei sem tudnak ennél sokkal többet, viszont a KTM nyomatéka szálba hasítja az összeset, főleg alacsony fordulaton. Ez itt a királyság, kérem.
A KTM-ben mindig is ezt szerettem azt hogy alul is vadállat tudott lenni,bár a konkurenciánál biztos a többi V2re gondolt.
-
Integra
titán
ktm superduke r
annyira hosszú, hogy a második oldalt harmadától el se olvastam, meg nem szól semmiről sem. -
No offence, de teljesen tisztában vagy a (azt mondják) Dánia-i kresz-el? Mert nekem lövésem sincs róla, ellenben itthon, ha a rendőr kiáll az út közepére, akkor meg köll' állni, vagy ha mutatja, akkor kikerülni. De ha megnézed, jó darabig a forgalomtól elzárt területen állt, kéklámpa+szirénával. A kamionos ki tudta kerülni, a mögötte jövő is, a sárga meg bambult a világba. Rendőr meg nem tehet róla, hogy birka volt a sofőr.
Amúgy szerintem tök szabályos volt, én is szoktam balesetnél ilyet

(mondjuk talán annyiban volt nem körültekintő a rendőr, hogy nem a kamion előtt kellett volna kiállnia. bár az idő sürgette, jött a mentő...)
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
üzenetére
Na, hát nem húztam sokáig, sikeült is vennem egy jó kis csizmát.
Figyeltem a dolgokra amit írtál. Kényelmes, vízálló, belül membrános, van a lábfejnél a sípcsontnál és a sarkánál merevítés, ráadásul még pofás is.(Cycle Spirit Touring 2.)
Láttam a te álltalad linkeltet is, egyárban voltak, csak azért válaszotttam ezt, mert a koptató nekem nemhiszem hogy kelleni fog valaha is.
Amúgy mind a kettő egy kategória volt kb.
Örülök hogy viszonylag olcsón megúsztam... ráadásul atomkényelmes is...
-
Kasza08
őstag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Na de ők ilyen safety rendőrök voltak, gondolom nem ért rá letenni a mocit, kibattyogni, mert jött a mentő + még utána visszaszálni, utolérni... Gyorsan és egyszerűen akarta megoldani, csak hát a sárga autós fáziskésése el b***ta a napját

btw. megrendeltem a sisakot, marushin shivan, majd meglátjuk. 8 napos pénzvisszafizetési gari van rá, teljesen korrekt.
-
zsoltee10
addikt
válasz
feca81
üzenetére
az autós volt a barom. ha a kamionos látta, annak annak az állatnak is kellett volna. mindenesetre a rendőr helyében én tuti nem mertem volna ilyen lazán megállni keresztben. leraktam volna a motort a szélén, és úgy álltam volna a sáv közepére, karjelzéssel, táblával terelni... akkor még el tudott volna ugrani, ha egy ilyen ökör jön....
-
Gaboman
nagyúr
-
feca81
aktív tag
válasz
üzenetére
volt ilyenem. fel ev utan vegigrepedt a labfejemnel. hozza kel ltenni,h magas a labfejem,de akkor is.a bor eleg rideg.apolhatod,akkor is rovid idon belul kirepedezik.amostani is fel eves,de meg csak gyurodes se latszi krajta,nemhogy repedes
j ,es feleannyi volt.mindossze 12.000Ft!!! cserebe kenyelmes,jol szeloz,koptatos,es meg protektoros is!!! vmi olasz v mi.most akrnak betorni a magyar piacra -
feca81
aktív tag
válasz
SzalaiG
üzenetére
vegigneztem ujra,es ujra es ujra.nem lattam hol hibazott a rendor. kiment,feltartani a forgalmat.a sarga autos idoben eszrevehette volna.mit csinalt az az idiota?
a legszornyubb az az egeszben,h mikor felmerte a helyzetet a rendor,lenyegeben pont az auto ele ugrott "el". kizart,h tulelte.siman megalhatott volna,a mogotte levo vilagos szinu auto meg is tudott allni.a feketek mar nem.
egyszeruen nem ertem... -
törölt tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
ha tura, sport-tura, akkor mindenekelott kenyelmes legyen

jol kell birja az idojarast is. koptato nem annyira kell ra, viszont a labfejet, bokat es a labszarat nem art, ha megerositve vedi. kezdetnek pl egy trace rx-1 megteszi, ha kenyelmes neked. eleg olcso es ha majd le kell cserelni, hatarozottabb elkepzeleseid lesznek a neked kello csizmarol
Aktív témák
Hirdetés
- AMD A6-5400 félkonfig (FM2) - Alaplap, CPU, RAM, SSD, hűtő
- MSI Thin 15 B12UC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Ghost of Yotei / PS5 / 1x kijátszott
- ZBook Power 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- Lenovo ThinkPad P15 G1 i7-10875H / 32GB RAM / 512GB SSD / RTX 3000 / 15.6" FHD 12 hó garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen- MS4674, 100% AKKSI
- 27% - MSI Mag Coreliquid A13 360 ARGB
- Eladó vagy csere MSI Katana 15 HX B14WFK-241
- Bomba Ár! Panasonic ToughBook FZ55-2 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I 4G WWAN I W11 I Garancia!
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De az, hogy mekkora szerencsém volt, azt még mindig nem fogtam fel.

Akkorra esett le neki 

kellemes 18km-t toltam hajnal 2-től reggel 7-ig.