Hirdetés
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Yettel topik
- Apple iPhone 17 - alap
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
150ezer km múlva is ott fog nyitni-zárni a szelep ahol kell neki. Ahogy a gyárban kitalálták. Jó, persze, a láncos blokk könnyebb két kilóval, cserébe lehet vele bohóckodni a szervízben.
Aztán a fogaskerekeket szépen megölték a reklámmal. "Sokkal csendesebb lett a motor" "2 kilóval kevesebbet nyom a blokk, micsoda előrelépés!" etc...
Marketing powa...
Csak megjegyzem, hogy a Desmoban is fogaskerekes vezérlés van
más:
Az ilyen vörös csontbarom állatot miért nem viszik börtönbe gyűlöletbeszéd címszó alatt? Ezzel a hergeléssel közvetve veszélyezteti a közlekedés biztonságát, növeli az amúgy is tetemes szakadékot az itthoni autós-motoros társadalom között, ráadásul sérülékeny mivoltunkból következően még akár halált is előidézhet.
Az tuti, ha idén egyszer is elütnek, vagy leszorítanak/elfekszem/cserbenhagynak ergo károm keletkezik, én ezt a barmot is feljelentem, mint közvetve a baleset kiváltóját. De a főszerkesztőt is, aki átengedi az ilyet a szűrőn.
Jóidő. -
válasz
TayRol
üzenetére
Hát igen... Fogaskerék powa, de ha tudsz, akkor 00-01-eset vegyél, abban van HECS, azaz fejlesztett katalizátor, cirka fél lötyivel leviszi a fogyasztást. Meg abban van HISS is.
Amit eddig látok gyenge pontot a vfr-ben, az a CBS miatti, bal első féknyeregnél lévő konzolnál, a nyomásérzékelős olajos szelep gumikarmantyújának elöregedése. Szép mondat
Szóval nekem onnan szivárog kicsit az olaj. Nem feltűnő, de engem zavar, szóval az javítva lesz.
Eddig kb ennyi a hibalistám. Ja, meg ebben is kiégett egy gyári műszerfalizzó
Más:
11dikén megyek műszakira, onnantól mobil vagyok (remélhetőleg) bármifélre gurulásra.mod:
Ezekkel a vtec-es vifferekkel sincs baj amúgy. Valami hablatyolnak, hogy drága a szelepállítás, meg vezérlés utánállítás, de én nem tudom. Nekem ilyen nyűgöm nincs
Amúgy a VFR-ekben fogaskerekes vezélés van, a többi viffer meg olyan, mint a guminő p.na nélkül... Pont a lényeg nincs benne
-
TayRol
nagyúr
Nehezitett vizsga Angliaban. Nemsemmi!
-
Kasza08
őstag
Van 3 db eladó tankpadom, akit érdekel!
képA nagy: 2500.- /db
A kicsi 2000.- -
Kasza08
őstag
Srácok!
A közeletekben, motoros boltban, nincs véletlen Aprilia RS 125 Extremához kuplungbovden?
Leszakadt róla az a makk (karnál), vettem rá ilyen csavarozhatót, megcinkeltük, de azért jobb a tisztesség. Nem szeretem az ilyen cigánymunkákat. Ha körbe tudnátok érdeklődni, nagyon megköszönném!
-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Hat, a vege gorbult el:
Szoval az a resz, ami a fek vegen van a talpad alatt, kb. 35-40 fokban hatrafele hajlott. Ergo meg lehet rajta lepkedni, de nem idealis. Viszont ilyet csak gyariban lehet venni, mint megtudtam.
(Nem talaltam jobb kepet hirtelen, a kepfeltolto oldalak nekem nem mennek.)
-
TayRol
nagyúr
válasz
üzenetére
nem mentem meg vele sajnos, de nyomatek alapjan eleg lenne akar 2 is.
azert lennek kivancsi, hogy 5-ben mennyit forog 90-nel, 130-nal, etc.lehet hogy igazad van, es 130-nal 1500-at forog.

nemtudom miert van 6 sebesseges valto maniam, lehet, hogy akkor rovidebbek lennenek a fokozatok es kicsit sportosabb a valtasi erzet, bar az meg nem illene a gephez.
mindegy, kell a motor, azonnal

mod: VFR-bol ez kellene, de egy turasabb kormany felrakasaval kezdenem, multkor ultem rajta, nekem a gyari tul sportos volt.
-
ALI_G
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
MZ-n elgörbült kuplungot nem tudtuk visszahajlítani, az is alumíniumból volt.
Mocsok masszív volt, pedig fater nem egy gyenge kötésű ember
Arrébb rakja a trabit meg kispolát ha kell 
-
bajnokpityu
félisten
nemtom mennyire görbült el,de tapasztalat azt mutatja,hogy az alupedál,ha komolyan elgörbül,el fog törni visszahajlitásnál.okosok azt mondják melegités sem segitene,olyan anyagból vannak.
kicsi hajlatot nekem sikerült visszahajlítanom,de biztonság kedvéért vettem egy ujat. -
ALI_G
veterán
Látom osztatlan sikert aratott a Suzukis csaj aki részegeden már Yamahát is eladna

Természetesen a csaj csak dizájn volt
Viszont ha a másik Hollo-s csaj is részeg lett volna, akkor ittam volna egy két italocskát 
Ami a lábtartón van csavar, a lefelé néző amit nem tudom hogy hívnak, az tényleg csak akkor ér már le amikor a tapadás a végét járja? Éjjel olyan abszurdot álmodtam, hogy eger-gyöngyös szakaszon kívülről szikrázó lábtartóval előzök egy CBR600-at valami állati tempóval
.A lábtartót mibe fáj lecserélni merev lábtartóra?
-
törölt tag
válasz
TayRol
üzenetére
nemtom mi ez a para az 5sebesseges valtoval

egyszeruen jo hozza, passzol, el van talalva. akkor meg minek valtoztatni? gyakorlatilag egy haromsebesseges is eleg lenne
1- indulo fokozat, 2 - city, 3 - sieting 
a lenyeg h az utolso fokozat jo hosszu legyen, a rendelkezesre allo nyomatek miatt ugyis szinte a teljes fordulatszam-tartomanyban jol hasznalhato. a hatfokozatuak sztem versenysportgepnel hasznosak h azt a szuk fordulatszam-tartomanyt, ahol a teljesitmenymaximum kozeleben lehetsz folyamatosan tudd hasznalni, de pl a cb1300-on mi ertelme lenne? hiszen az r6 130-nal porog 6000-et 6.-ban, az fzr1000 meg 160-nal 5.-ben. akkor meg? -
TayRol
nagyúr
hat hallod, enis pont e ketto kozott vagyok, eppen tegnap nezegettem oket, es lattam vfr-t feherben - hajj, az a legszebb - vagy fejidom nelkuli cb1300 abs piros-feher (bar ugye ez csak 5 sebesseges).

akartam is irni Tuzinek, mert ugy hallottam, hogy az ujabb vfr-ek nem annyira jok, mint a '99-'01 kornyekiek, de nekem azok meg kulsore nem tettszenek.
a cb 1300 nekem az etalon, kizarolag fejidom nelkul, de mire addig eljutok, kivehetnek belole a szivatot meg az 5-os valtot.
ALI: OMG!

-
válasz
netboy
üzenetére
Attol fugg, hogy hasznaltak. 38000 km alatt egy-ket csuszast, ilyesmit biztos kapott, de az nem feltetlen baj. A CBF600 nem az a tipikus palyagep, szoval valoszinuleg nem jarattak uveghangon.
A km-allas tehat elfogadhato, igazabol a kerdes, hogy rendesen szervizeltek-e.
Mas: 1 perc alatt felszereltem az uj fekkart, Biker-worldben vettem tegnap zaraskor, 4000 penz. A labfeket szerintem vissza lehet majd hajlitani, de egyelore hagyom, mert kezzel + fogoval nem megy (ergo eleg eros), es igy is labra all.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
netboy
üzenetére
Én is azt mondom hogy egy jó 1000-es 4hengeres 200 ezret simán elmegy.
Volt egy tag ő is 1000 géppel rendelkezett,180 volt neki benne de még a blokkhoz hozzá nem nyúltak.
A 400,600 as gépek is elmennek egy közel 100 ezret.
Amik hamarabb szervizigényesek azok az 1 hengeres motorok,40-70 ezer amit kb bírnak megbontás nélkül.
És itt a nem kihegyezett gépekre gondolok,azok sokkal kevesebbet mennek el 10-15-öt kb. -
bajnokpityu
félisten
-
.mf
veterán
Ma (azaz tegnap) nekikezdtem a motorjogsi-tanfolyamnak (már sok-sok év távlatából is meg iq-ból, semmi tanulás nélkül 9 hibapontosra, azaz éppen elfogadhatóra meg tudtam írni a tesztet
úgyhogy evvel a részével csak nem lesznek gondok), szóval remélem hamarosan igzai motorosként üdvözölhettek 
-
jasszer
őstag
Nekem egyelőre jó, két dolog üthet be:
- 25 év után távozik egy kolléga, búcsúbulit lehet hogy ekkorra szervezik
- nem lesz kész addig a vasMotorválasztásról annyit, hogy én is szívesen váltanék vifferre, de mivel elsősorban közlekedni használom a motoromat az első szempont a fogyasztás, ez pedig már alapból üti a négyhengereseket.

ALI_G: Hát ege, faukettő szépségei.
Zsoltee: Köszi, sztem a túra egy részére átnyergelnék majd a tiédre ha addig kibírod a GS-en...
-
Kollegak, akkor a majus 23-i hetvege kinek elfogadhato?
-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
igen, ez jöhetne nekem is így ahogy van

-
ALI_G
veterán
hol tudom megnézni, hogy melyik kategóriás jogsimmal mit vezethetek? nincs kresz könyvem.
szorry, google a barátom: [link] -
ALI_G
veterán
na ez mocsok részeg egy picsa
[link] -
ALI_G
veterán
válasz
zsoltee10
üzenetére
Nem hiszem, hogy világ életemben végig a kis hornetet fogom nyúzni, de ajánlom, hogy elmenjen gond nélkül 100.000 km-t, mert különben a honda seggébe durrantok valami nuke-ot

Jelenleg semmi pénzért semmire nem cserélném (na jó, ez így ebben a formában nem igaz
tuono-ra ingyen cserélném
monsterre csak azért nem, mert a nagyobb tesót is gyengének tartom, mindezt mondom most, amikor csak pár motort "próbáltam" ki, tied azért elvinném egy körre
). -
ALI_G
veterán
Kovács Niki mikor indult a gp125-ben? Nem találom az eredményeknél...
-
zsoltee10
addikt
válasz
netboy
üzenetére
egyrészt sztem 200e nél még egy autó nincs széthullva, de motoroknál is nagyon eltérő.
robogók: 10(keeway)-30ekm(japán cucc
)
250-es sor4 motorok: 50ekm
400-as sor4 70-80+ ekm akár
600-asok elmennek 80-100ekm-t szerintem, legalábbis a maiak, és amelyek nincsenek kihegyezve. egy gixxer biztos nem megy el 100ekm-t komolyabb hozzá nyúlás nélkül.1000+ gépek: örökélet plusz egy nap. a BMW sor4 vasai elmennek akár 300ekm-t is...
de ezek annyira képlékeny dolgok, a nagyobb literteljesítmény miatt a motorok érzékenyebbek a használatra is. meg lehet ölni egy 600-ast 15ekm alatt is, láttam ilyet. de ha kíméled, elmegy akár 150000-et is. nekem azt mondogatja a szervizes csóka, hogy ha ilyen kíméletesen használom, nálam tuti elmegy 150ekm-t.
-
netboy
senior tag
Egy kérdésem lenne!
Benziines autoknál olyan 200000km-nél mondjuk azt hogy na már ebbe sok van, akkor kezd már nagyon odalaenni a kocsi...
Motoroknál, robogóknál, robogó maxoknál mi lehet ez az érték?
-
TayRol
nagyúr
Ma majdnem elcsaptak a Roosevelt teren. Jovok le a Lanchidrol, megyek az Akademia utca fele, ugyebar ket sav kanyarodik arra. Csordogalok ki egy autoval egyutt, en voltam jobb oldalon, amikor a Deak ter felol a Jozsef Attilan kanyarodik egy Berlingo vagy 80-nal, es nem sokon mult, hogy elvitte a hatso felemet.
Es az a poen, hogy miutan elfert a kocsi eppen mogottem, azonnal satufeket nyomott, mert a dugo vege ott volt. Kellett sietni, es engem majdnem elcsapni...
Szoval tessek vigyazni magatokra!!
-
TayRol
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Azert ezzel bevillannek egy H.Ringes nyiltnapra

-
Topiccsendőr
addikt
-
zsoltee10
addikt
-
válasz
Integra
üzenetére
A terdproti fogott valamit (az Acerbis), dzseki + a testpancel volt rajtam, az FF konyok+vall nem. A dzseki azert elcsuszott, szoval egy kis horzsolas van a konyokomon, de semmi vesz.
Ja, a kesztyu teljesen jol mukodott. azon is csusztam egy kicsit.
Viszont tenyleg barmikor tortenhet ilyen, most nincs rajtam dzseki, akkor heteket szivok a sebekkel, szoval mindig fel kell oltozni...
-
TayRol
nagyúr
-
ALI_G
veterán
vazze
De nem városban poros, olajos, koszos aszfalton kell gyakorolni, mert ott ilyenek történhetnek
Persze jobb ilyen lassan, ahol senkinek semminek nem lesz baja, de inkább tartogasd a mély döntéseket pályára, vagy valami vadonatúj aszfaltcsíkra, ahol nem a por lesz a negatív tényező.
Menjetek el safty-hungaryhoz, biztos jó lesz és hasznos!
De aztán tekerjetek bele pár ezer km-t még a mocikba, és ha van késztetés, nyomás kicsi kanyargós pályára mint kakucsring vagy kecskemétring, ahol 80-nal lapon lehet kanyarodni némelyik kanyarban és tutira nem fogsz elnyalni még akkor sem, mert király az aszfalt.
Majd jön persu oktatni
-
TayRol
nagyúr
-
CBF.
Szerk.: fosni nem kell, figyelni kell, meg tudni, hol a hatar
En ugy vagyok vele, hogy ez az elso nagymotorom, inkabb legyen par kis sebessegu elcsuszas, ahol megtanulom, hol a hatar, minthogy egyenesben toljam neki ezerrel evekig, aztan egyszer egy komolyabb szituacioban ne tudjam, hogy mit lehet es mit nem. 
-
Tiszta por a kanyar, es tulsagosan bedoltem. Tegnap jottem ra, hogy mennyire szuk kanyarokat lehet venni, ha athelyezed a testsulyodat, es ezen a poros uton sok volt -- persze nem veletlenul 'probalkoztam', nem jott szembe semmi, lassan is mentem, szoval probaltam kitapasztalni, hogy is megy ez. Valszeg jovo heten ugyis jol elmagyarazzak a Safety-Hungary treningen, de inkabb ilyen korulmenyek kozott akarom megtapasztalni a helyzeteket, mint forgalomban.
Ja, es az a vicces, hogy a motor egyenesen elore csuszott az uton, szoval amikor eldoltem, akkor mar egyenesben volt a jarmu

-
DigitXT
félisten
válasz
TayRol
üzenetére
Teljes inget nem vennék mivel a kabátomban amúgy
normális protektorok vannak.
(Alkar/könyék + váll.)
Ez a Honda Dream még útba is esik hazafelé, majd
megnézem: köszi a tippeket.
(Amúgy szerintem
nekem nem lehet kivenni ezeket a szivacsokat, bár
önmagában az, hogy kívül benne van, még nem árt.)Szerk2emvy: jajj.
#23219: még az a jó.
-
Na, sikerult elcsusznom a Muveszetek Palotaja mogotti poros, 90%-os, szuk kanyarban.
Kb. 2-3 metert csuszott a motor, fekkarom tort el, meg a valtokar hajlott el, mas komolyabb gond nincs (1-2 vekony karc a kipuffon es egy nagyon apro az idomon, na meg a konyokomon egy kicsi, a dzseki jo szolgalatot tett).
Fekkart szerelni mennyire bonyolult? A Honda szervizben a gyari fekkar nagyon draga lenne, de vehetek utangyartottat is, es felraknam otthon.
-
Integra
titán
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
hát..
ha 1-2 év múlva találnék belőle egy szép állapotút én is gondolkodóba esnék asszem..
mai napig az egyik legjobb all rounder, sokkal többet tud, mint az új és megbízhatóbb is.
súlyra meg ugyanaz mint a mostanim. viszont nem kell leforgatni, húz szépen alulról.
meg szép bringa, masszív, van benne anyag. -
TayRol
nagyúr
válasz
DigitXT
üzenetére
Vagy pro l2-t vegyel, vagy a komplett inget, csak az 63 ezerbe kerul.
Pesten megkaphato a Yamahaworld-nel vagy a Honda Dream-nel pl.
Emvy: nemtudom, mennyire mozog, en egybol kivettem a kabatombol.

-
DigitXT
félisten
válasz
TayRol
üzenetére
De az csak a kezdés.
(Korlátlant csinálok.
) Amúgy gondoltam...
De sebaj, még ez a két cucc hiányzik: gerincproti, ill. egy rendes nadrág*.Ez a Forcefield tényleg überfasza?
Kabát alá bepakolva nem zavar?
Bár ahogy rákerestem, úgy néz ki, tényleg jó cucc! A 28K a sztenderd
ára? Illetve könnyen beszerezhető, vagy csak rendelésre?
*: ezt elvileg tudom, hogy milyen lesz, csak még nem akartam venni, mert
első körben volt egy 100K-s limit, másodsorban meg szeretnék fogyni egy
kicsit, és ami most jó lenne gatya, reményeim szerint később bő lenne.
(Ezért egyelőre farmerban tekergek - egy 50-es robival...
De minden más
cucc "fullos", meg is jegyezték már, hogy korrektül be vagyok öltözve, robin
nem szoktak, én meg mondom: naná, megyek nagymotorra, így evidens.
)Szerk #23207: oké, hol vegyem?
(Keresgélek a neten amúgy, csak
gondoltam, Ti már jobban benne vagytok, és kapásból van Bp-i tippekek.
) -
DigitXT
félisten
Ha már gerincprotektorok: ez ér is bármit, vagy csak "dísz"?
A hivatalos oldal szerint ez csak "reinforcing padding", és van
egy zseb utólag belerakható protektornak. Ez amúgy így van,
csak az sem éri végig az egész hátat, mint az amúgy tipikus
teknőspáncélok ("inner pocket for back protector"). Tippek?
(Holnap első nap a rutinpályán. Állítólag 250-essel kezdek.
) -
Conti road attackot bátran ajánlom. Haver is most tette cbr 600F-re, nem győzi dícsérni.
Aktív témák
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 7 5700X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD ÚJ AMD RX9060 XT 16GB 2ÉV GAR!
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB RAM / 1TB M.2 NVMe SSD / 650W
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 7 5700X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD EVGA RTX 3070 8GB 2ÉV GAR!
- Chieftec iArena GPC 600S 600W tápegység
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Szóval nekem onnan szivárog kicsit az olaj. Nem feltűnő, de engem zavar, szóval az javítva lesz.

.

tuono-ra ingyen cserélném