Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- A Redmi is hozott kompakt táblagépet
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
Aktív témák
-
Integra
titán
a firefoxom jobb aljában a forecastfox 7 napos előjelzés ikonjai:
6x felhő esővel
1x felhő villámmal
ennyit a hétvégi tekerésről meg szalonna sütésről
-
Boci_83
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Mi már nem megyünk sehova, Baromira meleg van, sok haszon nem lett a mai motorozásnak, annyi hogy Vazz tett fel egy gumit hátra, én meg vettem egyet előre!
Ezenkívül a motorozásból sem lett semmi sem, Vazz-nak haza kellett menni, én meg mentem néhány karikát a Mátrában és ennyi volt. Megjárattam az új láncot, nagyon furcsa hangja van. Amolyan lánc hangja, eddig nem ilyen volt .
-
Kasza08
őstag
valaki eltudná küldeni NINJA_V telszámát priviben?
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
arra
csak emlékeztem amikor anno cseréltettem láncot és az ex-szerlőm mondta hogy nem tudja felrakni, mert kell valami speckó szerszám hozzá, aztán mentem Karasnába felrakatni... -
Tangerine
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
3 féle lánc van (a gyűrű profiljától teljesen függetlenül):
- patentszemes (csak a gyengébb motorokhoz, pl. MZ, Simson)
- nittelős (nittelő célszerszám kell hozzá)
- végtelen (nem kell célszerszám, de a felrakáshoz szét kell bontani a fél motort, azaz ki kell szedni a lengővillát a cseréhez)Van amelyik motorhoz lehet kapni nittelőset is, meg végtelent is. Van amelyikhez csak nittelőset, mert olyan a hátsó villa, hogy bele kell fűzni (pl. B-King)
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Nippon
üzenetére
Ez nem álszent faszság!
Én még nem mentem többet faluban mint 60-70 között és ezt sem sokszor.
Legtöbbször 50-60között megyek.
Főúton is 100-110 között haladok 90%-ban,a maradék 10% 120-140.
De az hogy valakik 200% túllépik a településen,országúton a sebességhatárt ne is haragudj de egy barom fasz.
Ha téged ez azért bánt mert esetleg te is ilyent szoksz csinálni akkor tudod mi a véleményem.
-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
holnaptól egy héten át, úgy tűnik....
szerintem már a holnapi szalonna sütés is bukós
-
ALI_G
veterán
Hát én utcán már inkább csak közlekedek. Egyedül szeretek menni 100 körül ha nem sietek. Városban 60-70 max, de az csak az ilyen utcafalukban ahol egy lélek sincs, egyébként úgy is bekorlátol a többi résztvevő 40-50-re, de mivel én kifejezetten türelmes ember vagyok akinek néha megalszik a tej a szájában, így kibírom a sok töketlenkedést is. Csak jó kanyargós részen szeretem dönteni, akkor van egy kis adrenalin.
Átszoktam arra, hogy versenypályán elég ha kiélem magam (jobb lenne többször
).
Asszonypajtás viszont szereti, ha gyorsabban megyünk, mindig ütögeti a térdem, hogy tépjem neki
-
jasszer
őstag
-
Boci_83
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Az már esti motorozás. Nem?
Esetleg előtte gurulunk 1-et valamerre? Lassan jön Vazz hozzám, kész a gépem, megjött a lánckerék is. Úgyhogy mehetnékem van! -
JJános
addikt
válasz
Nippon
üzenetére
Így van, mindannyian megyünk gyorsabban, mint szabadna, és az autósok is, és a gyalogosok sem tartják be a szabályokat. Senki sem tartja be.
Nem is tudnám elképzelni, hogy ne rángassam meg kicsit a "bajszát". Ha az előirt sebességet alapgázon is elérem, akkor a motorozás közlekedéssé degradálódik. Kell néha kicsit gurulni is. Persze a törvényt is be kellene tartani.
Picco:

-
jasszer
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Akkor az részemről bukó, de nem is baj, legyen inkább egyben a motor először, meg fékfolyadék-csere, aztán jöhet bmi.
Tangerine: Köszi, megkérdezem őt is.
-
Picco
addikt
en egy-egy hosszabb turan eleinte mindig 50-60 faluban/varosban, de 200km utan valahogy 80 alatt ugy erzem mintha egyhelyben allnek. igyekszem en is betartani a sebessegkorlatozasokat, de egyszer egyszer mindenkivel elszabadulnak a gepben levo pónik....amire igy kivulrol szemlelve ramondhato h "eletveszelyesen kozlekedo barom".
tipikus esete ennek h poloban motorozas is, sok ember latok de nem biztos h mindig igy tolja, lehet h csak sietnie kellett es azert nincs rajta semmi cucc....
nem kene egybol ennyire leirni mindenkit, ha 19 evesen lett volna egy R6om akkor (mar nem elnek
) de tuti hatso kereken indultam volna es elson alltam volna meg mindig....mert meg nem voltam elegge erett ra es kesz. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
szted bejáratós robival?
-
Topiccsendőr
addikt
Hétvégén trágya idő lesz. Előrenapoljuk az Euringet mára délutáni motorozásra. Olcsó, és még jóidő van. Ha valakinek van ideje akkor 18 00 kor kezdődik.
-
Nippon
őstag
válasz
Gaboman
üzenetére
Fejezzétek már be ezt a sok álszent faszságot! Nincs a világon olyan motoros aki még soha nem szegte meg a szabályokat, ebből az esetből most baj lett, tragédia. Ez ellen tenni sajnos nem lehet, ilyen és hasonló esetek mindig lesznek, sajnos.
A srácot valószínűleg keményen megrángatják, de azért nem kellene mesterségesen (média) felpumpálni ezt a történetet. Az újságok nem éreznek együtt a családdal, csak egy kis extra bevételre számítanak egy szaftos címlappal.... -
Gaboman
nagyúr
Az teljesen mindegy hogy 6 vagy 2ben megy annyival,ez már több mint 200%os sebességtúllépés.Közveszélyes őrült erre nem tudok mást mondani,az ilyen előbb,utóbb csinál valami balesetet,másoknak kárt.Őt és a hasonló barmokat kapásból kilőném egy fegyverrel hogy ártatlanokat nem veszélyeztessen,nem ám kergetőznék vele.
Az ilyen állatfajták mind megérdemlik,a lehető legkeményebben bánnék velük,majd meggondolnák hogy lehet közlekedni,és ez vonatkozik minden közúton haladó járműre és sofőrjére. -
Boci_83
őstag
válasz
jasszer
üzenetére
Én fogaskereket Imet-nél vettem, ott volt raktáron, kicsit be is szoptam vele, mert az első nem lett jó, R1/Fazer fogaskereket adott a csóka. Annyiban különbözik hogy az keskenyebb.
Most nagyvas-ról rendeltem első fogaskereket, egyébként ott érdemes is szétnézni, elég korrektek az árak. Láncok is itt elég jó áron vannak, vagy Frpeter a Sportmotor fórumról, én is tőle vettem a láncot. A náluk vásárolt holmit itt fel is teszik neked 3500Ft-ért, és lánckereket is tudnak ha egy helyről jobbnak látod. Persze minden az ártól függ. Magamnak én felszereltem!
-
jasszer
őstag
Fékfolyadékot (DOT 4), láncot-lánckereket (DID-ből 520VM kell, 16/39) milyet érdemes? Mindkettő cserés, még ebben a hónapban le akarom tudni...
-
Azért a '25ösnek a 160... Na. Megy annyit persze, csak:
1, megölöd a gépet
2, hatodikban visziki a 160at
3, egy 600as meg másodikban.Nekem volt '25ösöm, igaz 4 takt, de annak 120nál vége volt mint a déli harangszónak, és rosszul érezte magát hóember a kánikulában.
Amúgy igazad van, a fejekben is rendet kellene rakni...
-
válasz
Integra
üzenetére
Szűk elitnek mindig jól megy

Én rosszabbul élek példának okáért, 6 éve kerestek összegileg ennyit a tűzoltók mint most, csak azóta volt infláció, áremelés, etc.
mod:
és 6 éve én tettem az első km-t közúton a szalon gépbe, most meg 10éves motorba én fogom beletenni a 60ezrediket. Nem mindegy úgy érzem
-
cochy
tag
A kedvenc autóm a viper..
Azért annak is a jó annyát, aki 2X évesen ilyenekkel megy. Biztos ő vette.A joggsihoz meg annyit, hogy ez pont az a téma, hogy milyen motorral lehet elkezdeni motorozni. Van aki azt mondja, hogy simán mehetsz 1000-es géppel is, van aki meg hogy végig kell járni a lépcsőket. Elkezdtem járni a lépcsőket én is, aztán a 125-ös gépnél azon kapod magad, hogy hoppá.. már 160-al mész. Akkor meg nem (majdnem) mindegy? Meggyődésem, hogy soha nem lesz normális teszt arra, hogy kiszűrjék kinek milyen gépre lehet jogsija. A másik meg, hogy amíg a főutcán pubok vannak és abban jó nők, addig egy 1x éves emberkének akármit mondhatsz, akkor is full gázt fog huzni a pub előtt, mer az menő.
Még annyi, hogy ujra elolvastam a balesetről szóló cikket. Igazi autós újságíró írhatta, annyi érzelmi szálat megmozgatva, amennyit csak lehet. Ettől függetlenül igaz..
-
Preda
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Az igen
. -
Topiccsendőr
addikt
Az én B tanárom gyakorlatilag bűzlött az alkoholtól a kocsiban, a C meg már nem tudott leszállni a ZIL ről, amikor a harmadik kocsmánál álltunk meg, "beszaladok a pénztárcámért", "meg kell adnom egy kis pénzt" illetve "itt van az unokahúgom, találkoznom kell vele" címmel.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Semennyire. Nem hagyná magát szénné fizetni
Demokles kardjaként lebegne feje felett a 30 év fegyház.(#25831) persuader
Eeeeez de gonosz
juj 
-
-
Preda
aktív tag
válasz
Integra
üzenetére
Már ha 1-2 pár évig közlekedik kis cc is motorral akkor is több esze lesz mint, ha most kapásból ráül semmi tapasztalttal egy 100+ LE-s gépre. Már akkor többre mennénk, hogy akik mostantól vizsgáznak vagy A1 vagy A korl. nak lenni kell mielőtt megvan az A és közte 2 év tapasztalat. Meg mondjuk első 1 évben utast se vihet. Szerintem már ezzel is elég sok mindent meg lehetne előzni. Meg amit Tüzi mond új kategória előtt szint felmérő. Lehene ezt is komolyabban venni.
-
válasz
Integra
üzenetére
Új kategória előtt szintfelmérés. Hasonlóan mondjuk mint a ringen van motoros suli.
Minden megyeszékhelyen lehetne egy. Sokba nem kerülne. Szerintem 300m ellopott autópálya árából igen klassz helyeket lehetne létrehozni, és több értelme lenne mint az Alföldbe alagutat, meg viaduktot építeni (amit ha nem látok a saját szememmel, nem hiszem el, komolyan
) 
más:
Pont itt egy újabb példa, 73 éves bácsi, jogsi nélkül, gyerek elé kanyarodik, szilánkos csonttörések.
Ezt sem láttam a hírekben, pedig elég új
-
[lAyCsI]
addikt
jah, és nemrég értem vissza malohelyre,
hungárián jöttem visszafelé, egy szakaszon marha nagy dugó,
autós kontra motoros
épp rakták be a motorost a mentőbe
és ha jól láttam egy lány volt... -
Preda
aktív tag
Városban ami az egyik legbalesetveszélyesebb hely minek kell ennyire menni?
Ha idősebb tapasztaltabb lett volna saját maga is tudta volna, most majd élhet azzal a tudattal, hogy megölt egy ártatlant.Simán be kéne vezetni, hogy tök mind1 hány éves vagy csak akkor ülhetsz X LE nél erősebb motorra ha előtte van már tapasztalat.
Pl be lehetne vezetni azt hogy 125 majd 250-400 vegül korlátlan. Mondjuk 1-2 éves esetleg valami km küszöbös lépséközzel. Akkor azért talán lenne annyi tapasztalata meg esze is, hogy sokkal kevesebb ilyen történik.
Cikk eléggé fel van kapva megint ilyen média baromság, hogy a motoros=evil ..enemy.. stb stb. Arról általában kussolnak, ha valaki telibeveri a motorost meg részeg sofőr... 100 val vannak ilyenek, de persze ez nem annyira hypolt hír.[lAyCsI] Az igaz lehet egy 125 ős géppel is mehetett volna. Bár lehet nem is 100 al ment hanem még több el. Sőtt biztos is. Azért 40m elég durva táv. Nics itt valami fizikus?
Akkor kiszámolhatnánk. -
[lAyCsI]
addikt
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
utólag belegondolva ha egy 125-es rotyogója lett volna a srácnak lehet azzal is elüti szerencsétlent... 100-al tud menni az is... de azért jó lenne tudni a pontos körülményeket... bár a száraz tényeken az sem változtatna, hogy a megengedett legnagyobb sebesség többszörösével ment...
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Értem én amit mondasz, csak Te már felnőttél agyban a közlekedéshez, aki meg "megcsinálom jogsit" gondolatmenettel felül egy plasztik rakétára, az agyban nem nőtt még fel, mert ideje sem volt rá, hogy megtegye.
Valahol ezért van a kategóriakorlát, ami jó dolog, csak már nem sokat ér a mai világban...
Amúgy igazad van, csak mivel mindenki más, nem mindenki fogja rendesen végezni a dolgát.nem akarok én okosabb lenni senkinél sem, csak a 30-40-50 éves szabályokat ideje lenne kicsit vérfrissíteni, mert sokan vannak akik ezért kapnak havi súlyos százezreket-milliókat, miközben csak a töküket vakarásszák
Azt inkább nem is mondom, hogy én a megelőzésben látom a helyzet megoldását, mint az utólagos sajnálkozásban, véres kard hordozgatásban, és "dögöljön meg a köcsög motoros" tudatalatti agymenés terjesztésében.
-
JJános
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Nekem 35 éve, 1974-től van nagymotoros jogsim, és én is meg értem sok gondot, bajt. Többször buktam kisebbet, volt, hogy sikeresen kikerültem nehéz helyzetből. Volt 350-es jawa-m is. Mostanában yamahával járok.(robogó). Egyszer kismotorral mentem, és nem vett észre egy autós, és azóta is nyögöm a találkozást.
Szerintem a szituáció az egyik fontos dolog, és ott a lélekjelenlét, hogy van-é, és a legfontosabb meg a rutin. Ha nincs elég rutin, és száguldás meg igeen, akkor törvényszerűen jön a bukta. Megéltem, tudom miről beszélek."az angoloknál megváltoztatták a motoros rutin vizsgát, és 60% főlé emelkedett azonnal a bukási arány?! meg lábtörések etc?"

-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
bp-en is ezt csinálják a supermotosok
közismert a husaberges vagy huskis srác pl.. 24/7 így közlekedik a körúton, az üllőin etc..
neki kéne példát mutatnia, mert valamiért sokan csodálják, pont nem ezt teszi.. -
Topiccsendőr
addikt
A fotós is bevárta a motorosokat, egy robogósnál több nem termett először, aztán a supermotós makik rendesen lerombolták a 10 év kemény melóját, hogy normális viszonyban legyenek a motorosok a forgalom többi résztvevőjével. Egy fotós befújta őket.
Kevés a motoros, meg kevés a kultúra. Ez még mindig eladható.
Egyébként meg szerintem itt meindenkinek a SWATosok térdelnének a hátán, annyi szabályt szeg meg egy nap alatt. De ha nem,akkor volt ilyen bőven. Ezt nem a kamasz srác védelmében mondom, hanem az ilyen önkéntes határozathozatal, meg dupla sebességtúllépésnél fejlövés stb. Mindenki a saját... verje a csalánt. Vagy. A saját portáján söprögessen. Vagy. mittomén, ne legyünk má okosabbak egyből ilyenkor, mert nem lehet hülyebiztos dolgokat csinálni, meg fel lehet ilyenkor csattanni, csak nincs értelme. Én azt mondom, végezze a dolgát rendesen mindenki, abból baj nem lehet. -
Integra
titán
én örülök, hogy nem szereztem korábban nagymotor jogsit, komolyan...
ahogy én régen autót vezettem.. ok, rakás vezetéstechnikai tréninget végignyomtam, tanultam olyankotól akiktől érdemes is, de mégis..
így most pont jó. és azt se bánom, hogy még nincsen 150 lovas motorom, ami úgyis lesz a túrázások és a kényelem miatt.ha 100zal ment, azon a csont egyenes úton, hogy a rákba nem vette észre a gyalogost? vagy fordítva.. nyomott már egy vészfékezést? szerintem itt olyan rutin és tapasztalat hiány volt megint csak.. ráfókuszált az anyára és nem is tudta kikerülni, azt se tudta mi van..
emlékszel a hírre, hogy az angoloknál megváltoztatták a motoros rutin vizsgát, és 60% főlé emelkedett azonnal a bukási arány?! meg lábtörések etc?
na ez kéne itt is.. mondom ezt úgy, hogy sanszos, hogy én is buktam volna azon a rutinvizsgán az akkori motoros "tudásommal". most is csak kapizsgálom az alapokat, hogy megcsináltam a széfti hungari első szintet.. enélkül embert nem engednék motorozni. apámat már befenyítettem, hogy ha hazajön, azonnal menjen el rá..
-
Nem valami nagy ismerettségi körömből kapásból 5-6 példát tudnék felsorolni, akik pénzel mentek át a vizsgákon, közülük kettő, egy éven belül embert ölt az utakon az alkalmatlansága miatt, amit szvsz páv-al kiszűrtek volna. (egyikük totál alkalmatlan volt, másik meg idegbeteg)
-
válasz
Integra
üzenetére
Akarja a franc levenni a felelősséget akárkiről is. Ha az anya 40 métert repült valszeg nem 70el ment a gyerek.
Én csak annyit mondok, hogy ha minden motoros okozta balesetet véres kardként hurcolásznak az országban, akkor az autósok okozta baleseteket is úgy kellene. Mert ez így eléggé félre tájékoztatás-uszítás szaga van.
Csak aki ezt a baromságot játsza a médiában, nem gondol bele, hogy emberek életével játszik.De hát az oszd-meg-és-uralkodj elve mindenek felett ugye...
persu:
Pedig PÁV-al sok alkalmatlan, debil, idegbeteg barmot ki lehetne szűrni, az 5sec-es reflexel rendelkezőkről nem is beszélve.
Mindig mondom. Benne van a nevében. "Jogosítvány". Feljogosít arra, hogy a forgalomban vezetőként részt vegyél. Pilóta jogosítványt sem osztogatják boldog-boldogtalannak, hajós jogosítványt sem. Akkor ezt miért? -
válasz
Integra
üzenetére
Szerintem egy ilyen szituacioban meg mindig a szulok a hibasak. Meg a veletlen.
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, ha kaptam volna a seggem ala egy R6-ot 18 evesen, akkor nem biztos, hogy kibirtam volna, hogy rahuzzam, amikor mogottem ul valaki, akinek imponalni akarok. A srac kb. 100-al ment a varosban, mielott megtortent a baj.
Szoval van ebben sok pech is, en nem temetnem el a gyereket, bar valszeg berakjak valami bortonbe par evre, aztan amire kijon, kesz bunozo.
Ez van, ilyen a tarsadalmunk/jogrendszerunk, nem a bunt bunteti, hanem a kovetkezmenyt. Ha lefotozzak szazzal, akkor mondjuk kap 80e buntetest. Holott ugyanakkora hibat kovetett volna el, csak epp szerencsesebb lett volna a kimenetel.
-
Topiccsendőr
addikt
Közvetve ő korlátozza azzal, hogy olyan állapotok vannak, amiben nincs normális motorvezető képzés, meg tulajdonképp semmi nincs. De ez nem ilyen egyszerű. Lové kellene mindenbe, egy rakattal. És akkor úgy 20 év és jobb lenne minden.
Amúgy meg nem ismerjük a baleset körülményeit, úgyhogy tökmindegy. -
PÁV.
Ennyi.Sport-sporttúra motoron 60 lóerő/400ccm felett kötelező PÁV1, többire meg PÁV2.
Első olyan teljesen önhibás baleset, ahol kétszeresével túllépte a sebességhatárt (lakott 100, kívül 180) azonnal jogsi el, 2 év bűnti, ha pedig rajta kívül más is megsérült, soha többet motoros jogosítvány.Ennyibe kerülne normálisabb szabályokat csinálni.
-
jasszer
őstag
Van benne igazság, de ez a srácon múlt, utassal, lakott területen... neki szerintem ha 5 évvel később adnak jogsit sem segített volna hogy ne legyen idióta. Mellesleg a nő is vastagon benne lehetett. Ha 120-szal jött a srác is észre lehetett volna venni, de minimum meghallani. Nagyon felelőtlenül tudnak közlekedni bringával az emberek, főleg az a korosztály aki arra szocializálódott hogy naponta 5 autó hajt át a lakóhelyén... sokan egyenesen előre sem tudnak haladni.
Aktív témák
Hirdetés
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - 1 év garancia - 7200-6600 MBs - Eladó!
- ASUS TUF F16 FX607 - 16"WUXGA 144Hz - Core 5 210H - 16GB - 512GB -Win11 - RTX 3050 - 1,5 év garancia
- 27% - NiPoGi MINI PC AMD Ryzen 5800U / 16GB DDR4 / 512GB NVMe
- Fehér Gamer Gép - GIGABYTE B860, Ultra 7 265KF, 16GB DDR4, RX 9060 XT 16GB, DDR5, 500GB SSD, 650W
- Gigabyte AERO X16 1WH 16" QHD+ IPS Ryzen AI 7 350 RTX 5070 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- Új 27% - ASUS TUF Gaming TF120 ARGB 3-pack FEKETE (90DA0030-B09030)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4602, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R5 5 2600 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360M i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB RAMPAGE Shiva Adata 600W
- Nemzetközi csomagküldés olcsón EU akár 2800 Ft-tól CsomagExpress
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

na jó néha nem azt 

így jársz
.
.