Hirdetés
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
hagyjuk inkább...
-
TayRol
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
annyira nem vagom a temat, csak hallottam rola. szoval nemtom.

-
TayRol
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
egy kis tananyag.

-
Kasza08
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Be lehetne helyettesíteni a BUZI szót is

Én eddig csak a rendőrökre használtam, de a kolléga tovább vitte a kultúrát
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Tesó, még mindig nem érted.
Én nem a suttyóbunkó módit éltetem, hanem azt, ha letrafizzák az embert, utána tessék megállítani, és a _helyszínen_ megbírságolni, vagy csekket adni.
Ne hetekkel, hónapokkal utána jöjjön a csekk, amikor már azt sem tudod, hogy mikor-hogyan-kivel jártál arra, vagy adtad kölcsön a kocsit.
Érzed már a különbséget?(és ne a 20as táblánál 30al haladókat kaszálják, hanem a mobilozó SÜNöket, a belterületen háziversenyező SÜNöket, meg a "hatalmával" visszaélő SÜNöket, meg ne soroljam...)
-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
holnap reggel náluk kezdek..

-
TayRol
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
ahh, ne nezegessuk az uj motorokat

reggel voltam venni borruhahoz apolot, a heten megnezem, milyen a cucc. Bristont vettem.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Általában van olcsója mindegyiknek, csak más márkanéven, hogy ne húzza le a prémium márkát

-
Topiccsendőr
addikt
valljuk meg, elég extrém, de vannak szopatások egyértelműen. A rendszám alpján büntetni szerintem elég épkézláb dolog. Az viszont elmebeteg, hogy-na akkor bizonyíccsa be hogy én voltam- igazi suttyó ravaszparaszt mentalitás, ami az élet minden területére kihat és fellelhető. Ott a rendszám apa, ki más lehetett. Ha más volt akkor tudsz róla, hogy ki. Ennyi, nem kell a habisztizás.
Szerintem. -
válasz
Integra
üzenetére
Nem engem, az egyik hozzászólót a persu által linkelt oldalról

30 helyett 42, iszonyatos dynomen helyzet ám!
De amikor dombnak felfele jön a terepjáró, és így záróvonalon átjön velem szemben, 20-30 méterre, az senkit nem érdekel.
Meg sorolhatnám.
Nem.
A vasúti átjárón +12 km/hval áthaladó autós az az igazi balesetforrás.Elqrtisztán.
-
TayRol
nagyúr
A lenyeg, hogy nem vagy elfogult.
De az eleje tenyleg olyan `semmilyen`.Mas: egy eleg jo kis bukosisak-osszehasonlitas. (230e az arai, hihetetlen)
-
TayRol
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Tobbek kozott ezert sem megyek motorral palyan.
Integra: a Dukik hangja tipikusan az, hogy olyan szar, hogy mar szep!

Tuzi: pedig en is lassitok vasuti atkelo elott, olyan 35-40-re, de 30-ra sosem, letolnanak az utrol.

mod: nagyon bejonnek a feher motorok, tobbek kozott ez is.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ezt mondom...
hsz:
"Most kaptam a levelet: Vasúti átjáróban 42 !!!km/h-val hajtottam. 30,000Ft.
Gyorshajtás VAZZE!!! "Mocsok rohadt gyorshajtó, micsoda balesetveszélyt csinált mi? Az amelyik meg embert öl, az megússza majd...
Nesze neked trafipax ,,I,,Kasza kasza kasza
Fizess fizess fizess, a pénz a lényeg... -
DigitXT
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére

-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
nekem is bejön, bejött

az az egész motor egy álomgép, amilyen hangja van.. karbon terminyónival volt fabrikálva.. -
Integra
titán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
tegnap este mentünk focit nézni, oktogonnál állt egy 1098-as a piros lámpánál..
csörgött, zörgött, szét akart hullani.. aztán megindult és olyan, de olyan gyönyörű hangja volt...
sétáltunk tovább a liszt térre, persze oda ment ő is, úgyhogy csorgattam még egy kört a nyálam a dukira, álomszép volt.. szóval érteni hogy az 5 milkó hol van benne..
(persze srácon semmi kesztyű, csizma, csak a nagy ducati bőrkabát meg bukó) -
ALI_G
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
örök szerelmem a tuono
ide vele!persu, pályára összetörni nem mindegy milyen? legyen olcsó
gyártsák kínában 
itthoni mennyi? -
Topiccsendőr
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
2cm simán volt, inkább több is.
a kínai cucc az kb 50-80 e forint -
bajnokpityu
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
tieden is megvolt vagy 2cm-nyi pontatlanság ?

kinait mennyiért csinálnak egy komplettet?hallod,ujra belezúgtam a tuonoba...
azóta is bánom a CBRt.nagyon jó,nagyon szép,de nem én világom amire ez való.
tuonorol meg pont egy apriliás szalonos ürge beszélte le róla anno,aki CBRt vett.
csak nem hinném,h ez kényelmesebb lenne a páromnak...
-
Topiccsendőr
addikt
nehogy megsérüljön a szép autóm... inkább elrántom a kormányt.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
igen és ne felejtsük hozzátenni, hogy szédületesen szar minőség a gyárihoz képest. Ahogy nézegettem a kínaiak nagyon gyártják a versenyidomokat, nem üvegszál, hanem valamiféle fröcsi műanyag, ergo minősége is jobb, meg talán illeszkedik is, nem úgy, mint a kent üvegszál. Gondolkodóba estem, hogy azt érdemes lenne venni.
-
bajnokpityu
félisten
pályaidom eke részénél(blokk alatt) meghatározott mennyiségű olajat kell tudjon felfogni.
gondolom ilyen 3-5liter között lehet ez. a gyári idom két oldala meg pont ott illeszkedik.
amugy úgy készülnek kisiparban ezek, hogy a gyári idomról leveszik a formát,majd a formába kenik az uj üvegszálasat. -
ALI_G
veterán
Már egy ideje meg akartam kérdezni, hogy a pálya és gyári idomok között mi a különbség?
-
Megvan a fejidom konzolom!!!!

Megyek is, felpattintom a fejidomot, összeragasztom a műszerfalat, beállítom az idomzatot.
Remélem ma a tükrök is megjönnek
Tegnap vettem pót jobbos idomot, szinte hibátlan, gyári sárga fény+matrica, kemény 11ezerbe fájt
(+4 lesz a posta)jó napom van
(lesz, ha ma motorra tudok ülni
) -
Safety-Hungary trening elso napja, lenyegesebb pontok:
- ex-versenyzo / stuntos oktatok
- bevezetes, megtudom, hogy teljesen rosszul szallok fel a motorra
- kiderul, hogy szerintuk is negy ujjal kell fekezni es kuplungolni
- a karbon-kevlar, 200k-s sisakok kb 10-15%-al birnak tobb terhelest, mint a 30k-s polikarbonat cuccok (utobbiak hatranya, hogy harom ev utan mindegyik kuka, elfarad az anyag)
- a motorba lehet plusz olajat tolteni, nincs olyan, hogy szetnyomja a szimmeringeket, mas a konstrukcio, mint az autoknal (tehat siman lehet +1 litert ratolteni a normal szintre)
- az utobbi 5-10 ev motorolajait siman lehet keverni, nem fognak felhabosodni
- CBF500-asokkal mentunk, hihetetlen kis biciklik a 600-asomhoz kepest, a valtoja azert joval gyengebb1, feladat: szlalom
Erdekes volt, mert ugye nekem ABS-es a motor, meg itt rendesen fel vannak bukocsovezve, biztattak is minket, hogy nyugodtan tegyuk le oket, ha ugy esik a dolog. Hatso fekkel + motorfekkel beesni a bolya moge, majd gazzal felegyenesedni -- nekem nagyon tetszett, vegre kiprobalhattam, hogy milyen, amikor csuszkal a hatso gumi kanyarban. Az oktato persze a CBF1000-el szikrakat hanyt, meg utassal is
(Korbevittek mindenkit hatso ulesen, labtarto a foldon.) Ja, meg persze powerslideozva is atszlalomoztak nehanyszor 
Minden feladat szlalommal kezdodott innentol fogva, hogy melegedjenek a gumik.
2, Szuk 90 fokos kanyarok (kb. 1 m szeles iven kellett megfordulni). A tavolba nezest kellett jol megtanulni, meg hogy ne engedd el a gazt, amikor beeersz, es hogy kifele huzd ra.
3, Fekezes, hatso, elso, kombinalt, 40-rol. Aztan megmutattak, hogy 65-rol a fekut tenyleg 2.5x hosszabb. Durva.
4, Kikerules (kb. javorszarvas-teszt): bolya elott hirtelen ellenkormanyzas, motor beesik, ellenkezo iranyu kormanyzas, kikerul.
Ezek voltak ma, en nagyon sokat tanultam, es itt aztan tenyleg nem gond, ha elcsuszol, igy sokkal magabiztosabban probalkoztunk. Az a jo, hogy abszolut minosegi az egesz, kapsz kajat, kvazi vadiuj motort (2400 km van az enyemben), nem szaroznak azon, ha eldobod, rendkivul beprobalt az egesz (tobb oktato van a palyan, ha az egyik a palya masik oldalan maszkal, majd a masik, aki epp magyaraz, int neki egyet, akkor egybol tudja, hogy mit kell bemutatni).
-
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
he? nem is mondtad. a geci banda...
-
Ybron
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Jaja az lesz. Köszönöm a segítségedet

-
Topiccsendőr
addikt
be kell lőni a variót, az ellentartó rugót, meg a kuplungvisszahúzó rugót, és akkor folyamatosan tud gyorsulni. A futóműnek semmi köze ehhez. A varió röpsúlyai, az ékszíj szélessége, a rugók erőssége határozza meg a gyorsulásod és a végsebességet. Vidd el egy normális szerelőhöz.
-
Ybron
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
De én nem is írtam hogy kivetem a fojtásokat.
Azt ha jól emlékszem 1000km veszik ki. Ez megtörtént. Szakember megcsinálta. Hogy a beállította e az már más kérdés... Mert ő hogy idézzem "hangra állítom be, a motor hangjából tudok következtetni, hallom mit mond" be a motorokat mert a füle egy precíziós műszer
-
Ybron
senior tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Semmi gond. Nem is írtam hogy értek hozzá. Csak nagyjából vázoltam a helyzetet, hogy majd ti ezek alapján kioktassatok segítsetek hogy mit nem tudok mit kell tudni stb, de a te segítséged alapján te sem tűnsz akkora szakinak. Mert akkor írhattál volna kb annyi t mint #23641) persuader , de nem vedd te se "szekálásnak". Mindenki másban jó és lehet van amiben én tudnék segítséget nyújtani neked, talán részletesebben is mint te tetted.
a fúvókát nem cseréltem ki persuader. -
ALI_G
veterán
lol, macaun ilyen is van: [link], persut benevezzük?

-
Topiccsendőr
addikt
Leírásod alapján a te végsebességed azért nagyobb, mert nehezebbek a görgők a robogódban. Ezért nem megy hegynek felfelé annyira, mint a Runner. A többi meg karbulálási probléma. Koszos légszűrőtől kezdve kis fúvókáig annyi minden lehet. A fúvókát kicserélted, miután kiszedted a távtartót a variónál?
-
Ybron
senior tag
hello.
Van egy Piaggio Piaggio NRG POWER DD 50 motorunk. Nem nagyon használom, csak néha haverral elmegyünk ide oda.
Az a gondom vele hogy felfeléket nem nagyon bírja.(Bükk hegység lábánál lakok, sok a domb és hegy) haveromnak egy Gilera Runner 50 van. Ő úgy megy el mellettem a hegyen mintha állnék. Míg ő megy felfelé 50km/h én max 39km/h. Néha annyira drasztikusan belassul hogy azt hisze megáll velem. Súlyunk azonos 65kg ami nem hiszem hogy túl sok lenne neki. Most ugye abban különbözik a robogónk hogy neki más a futóműve ás vet kevlár szíjat ami jobban tapad. Meg is kérdeztem vagy is elmeséltem akinél vettük hogy miért megy ilyen lassan fel a hegyre és ő ugyan ezeket sorolta. Ennyit számít egy futómű és egy szíj.
Ja meg haver mindig 100 tankol. Gondolom az is dob egy kicsit rajta, de szerintem fogyasztásban főleg. Mert a miénk nagyon zabálja az üzemanyagot. Gyorsulása helyből ugyan olyan. Végsebesség talán enyém gyorsabb, bár lehet ez a testhelyzetem miatt van mert jobban be bírok hajolni. Meredek emelkedőkön(15%) is felbírok haverral menni ha nem hosszabb 200m nél.
De nem csak ez a gond többször is voltak gondok a motorral. Pl mentünk egyszer olyan 80km/h val és egyszer csak mintha hirtelen fékeztem volna a motor belassult ami elég érdekes volt főleg egy kanyarba. így nem tűnik nagy dolognak de többször csinálta egymás után és volt hogy majdnem estem egyet. Gumikor ne is beszéljünk az nem tudom milyen márkájú, de estem már miatta plusz kanyarban ha tempósabban megyek csúszkál.
Gyertyát most cseréltem mert le volt törve egy darab. Amit valószínűleg alapból rossz volt.
Ja meg néha felfelékbe rázódik a kormány mikor már erőlködik.
Megkérdőjelezem valójában akitől vettük a motort a hozzáértését is mert ahányszor elvittük hozzá átnézni soha nem lett jobb. Alapjárat mindig sz*r önindítóval hidegen indítani nem is lehet szinte. Kérdeztem eladót mennyiért adná a gyertyát, mondta hogy 1900ft, ne ezt megvettem másik motoros boltban 600ft. Most vittem hétfőn megint motor hogy nézze át mert lejár a 2 éves garanciája lassan és írta hogy 14300ft lesz. Kérdem én mit fizessek mikor garanciális ? Én nem kértem semmit hogy cseréljen ki. Vagy ha még is ki kellett cserélni miért nem hívott fel hogy ennyi meg ennyi kérem e ?
Haveromnak is voltak érdekes dolgok már a motorral egyszer mikor jöttünk haza olyan hangot adott ki mintha leszakadt volna valami a kipufogójában rikácsolt "köhécselt" menni alig bírt. Szóval valójában nem tudom eldönteni pont kifogtuk a seria hibás fajtát, vagy ccak mi vagyunk akik nem megfelelően használjuk, vagy ennyire értene hozzá az eladó vagy mégsem ilyen jók az olasz motorok ?
Én anno szépen bejárattam a motort úgy hogy fojtás volt rajta. 50 nél gyorsabban nem is mentem vele még ki nem szedtem az összes fojtást és akkor se volt kínozva. Szépen néha sportosan van használva. Leginkább nővérem használja aki nem igen megy 50 gyorsabban.Az esés meg nem volt olyan vele hogy össze vissza tört. Megkarcolódott egy kicsit meg letört a kipufogónál a lábvédő. Kb 20km/h val vettem be egy kanyart felfelé amit gyorsabban is be lehetett volna venni simán és kicsúszott. És esés előtt is ugyan azok a hibák voltak mint most, azóta semmi változás. Szóval nem nagyon értem, de lehet azért van mert nem értek a motorokhoz
Szóval várom a véleményeket
-
Gaboman
nagyúr
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Hát ha egyszerre nem 300km akar menni vele akkor nagyon semmi gondja nem fakad belőle,főleg a LC4 640 nyergében.
Az enyém már keményebb azon nincs olyan komfort,ott már ég a seggem ennyi egyfolytában tekerés után.
Valójában nem is arra találták ki de 150km keresztül ez is elfogadható kényelmet biztosít. -
-
TayRol
nagyúr
-
Chieftec
őstag
Csaoo
600RR 03 on most cserelik majd a szimeringeket teloba. Szervizkonyv azt irja 531ccm olaj kelle bele. Ez most egy vagy ket telora vonatkozik??
-
jasszer
őstag
Xr650 -> nincs szélvédelem.
Tenere -> még ez állna legközelebb az igazsághoz, de ránézésre ennek is magasan van a súlypontja, a hengerek száma annyira nem is számítana...
SM -> nincs szélvédelem.Azért el tudok képzelni sok olyan helyzetet amikor 120-130-nál gyorsabban szeretnék menni, még ha nem is mindig szabályos.

MOD: Meg 10 fok alatt is sokat segít(ene) a szélvédelem.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
jasszer
üzenetére
átlagosnál hosszabb rugóút mellett nem túl magas súlypont (eleve paradox)
Bármelyik Supermoto tudja ezt,mert a súlypont annyira alul van hogy szinte alig érzed a gépet.
max. 200 kiló
Még a legnehezebbek is 160-170kg között vannak.
legalább 600-as blokk
SM610,LC4 640,625SMC,XR650,
szélvédelem
120-130 tempóig elviselhetőek,ennél gyorsabban meg minek menni.
emberi fogyasztás
A legtöbb 4-6L között eszik ezekből a nagy cm3 SM gépekből mivel nem kell őket pörgetni,nyomatékból mennek.
Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183
- Byski Áramláskijelző.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)