- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
a cr2.0 esetén a teljesitménylépcsők szoftveresek, vagy hardveresek is?
mondi nekem elég nagy meglepi volt, hogy 10 v 11 utániak csak szoftverben térnek el, és 30pénzért oda állítják, ahova kéred. 1x emberkedett egy i3, nem menekült. nemtom hogy mérték azoknál a 7.2 v 7.3as gyorsulást, azok meg sztem gyengébbek.a szivó vitara 1.6 papiron 120ló, de a hasonló súlyú 1.6 foka 100lóval nem volt gyengébb. a sportage 1450kilóval 136lóval gyorsulásban, autópályán is jobbat megy.
-
benne van az első radar és a hátsó kamera is szerintem
sőt még automatán parkolni is tud, legalábbis a kormányt tuti kezeli
legalábbis a leírásban ez vanopel meg ford nagyon egy árban mozog, kb ugyanaz fog kijönni mindkettőnél árban
nem azért írom ezt hogy fordot vegyél, csak nagyon becsapósak a listaárak, kb semmit sem jelentenek -
Cyborg
őstag
Seat Ateca nem játszik?
Pontos árat nem tudok, de sztem 7-8M között már jól felszerelt példányt kapsz.
Könnyű beszállni, gyönyörű, tágas, kényelmes, csendes,
nagy a csomagtartó, és a led lámpa atom....az új astrát próbáltam tartósan, a 150lovas benzines nagyon jó, és alig eszik, de belül szűk, sötét bunker, a menü rendszere gagyi, és hátra érdekes beülni, állandóan hasba vágtam magam az ajtóval.
...a fenti dolgok a saját véleményem természetesen.
-
-
Qru
MODERÁTOR
-
kisza25
félisten
-
sumsang
aktív tag
Az én véleményem, ill. döntésem
1. KIA Ceed 1,4T-DGI Launch Edition, 6,35-6,6 mill.
2. GOLF VII 1,5 TSI ACT BlueM. Comf. 6,2-6,8 mill.
Mindkettőre kb. 6 hónap a várakozás, ha csak nincs készleten az igényednek megfelelő felszereltségüKettő közül sok töprengés után a KIA-t választottam(7 év/150 ekm gari). Kombi és GT line változatban. A GOLF egy hajszállal belülről jobban tetszett a digitális műszerfal és a komfortérzet miatt. Viszont év végén jön a VIII-as Golf.
Képben volt még az Astra és a Focus is, de az Astra belseje és és 4 éves konstrukciója miatt nem volt annyira vonzó, míg a Focus 1,5 liter/ 3 henger miatt lett felejtős.
A francia és olasz alsó közép kategóriában egy sem volt számomra nyerő.Sztem próbavezetés után tudsz jobban dönteni. Bár úgy sem lesz egyszerű!!!
.
-
kisza25
félisten
Új Kia ceed gt 1,6 tgdi (205 ló) 7,9M
Kia optoma 2.0 (163) 7M1,6 tgdi (180 ló) 8M
Kia sportage 1,6 tgdi 177ló 7M
Hyundai kona 1,6 tgdi 177ló 6,2M(dct) 6,7M (dct+ 4*4)
Hyundai tucson 1,6 tgdi 177ló 7,6M (elsőkerék)
Honda civic 1,5t 182 ló
Ford focus 1,5t 182 ló
Azt, hogy melyik mennyi led-el azt lesd meg, arra lusta voltam -
Nem kell hozzá jég. Elég kicsi víz, vagy sár. Vagy egy kerék ami meglepetésből lemegy az aszfaltról, megijed a nép és akkorát kormányoz ellen h itt az eredmény. Két klasszikus hibát szoktak véteni: hirtelen nagy ellenkormányzás és a hirtelen nagy fék.
Qru: Az allroadról lepattant volna a kamion
-
-
-
mokus1
addikt
Akkor biztos mást olvastunk, egyébként édesapámnak ilyenje van 2.0 dti-vel. mármint C vectrája.
Teljesen megbízható 4 év alatt egyetlen hibája hogy valami vákuum cső elszakadt (10000ft volt a csere)
Viszont nagyon unalmas autó, ő is már 159es sportwagon felé kacsintgat inkább.
Jó vele közlekedni, nyomatékos viszont felül nagyon elfogy. A fogyasztás viszont nagyon jó 6 liter felett még nem fogyasztott. Pedig budapesti lakosok vagyunk. És az én Volvomhoz képest belül is hatalmas autó.
Egyébként ez a motor se tartozik az ajánlottak közé, mert az 1,9-es mindentéren jobb ennél is és a v6nál is. -
mokus1
addikt
Joamilestoné: Már meg is indokolta.
Nem jó konstukció, könnyen romlik, kicsi helyre van beépítve így a hűtés se az igazi. Olvass utána az interneten. jobban jársz az 1,9 CDTI-vel. Vagy ha ekkora dízelt akarsz azt javaslom ne itt keresgélj, egyébként jó autónak tartom mind a vectrat mind a signumot, megbízható de nem ezzel a motorral. De kicsit ,,szürke" -
-
footy
addikt
Nekem is ismerosi korben volt, de ugy latszik a magas fogaysztas egyedi eset volt, mert a spritmonitoron is 7,5 korul irnak. Annak idejen mikor volt az ismerosnek atneztunk egy-ket forumot es ott ha jol emlekszem a 2005 utanit ajanlottak a 3.0-bol, . Amugy az 1.9CDTi miert nem jo?
Szerk.
Ez volt az a forum.[link]
-
-
szőröscica
addikt
Pedig az 1.9 CDTI az egy nagyon jó olasz motor, én inkább azt nézném, mint a 3 literes szopórollert (Renaultokban szinte mindegyik kivétel nélkül hengerfejes lett, tök ugyanez a V6 Isuzu motor).
mycso: álló helyzetben nem is fogod hallani a turbó hangját. El kell vinni szervizbe, ez az autó még garanciális kell legyen.
-
Dany007
veterán
Egyetértek.
Nekem is Omega B-m van még. 500k plusz km van benne az óra szerint. Műszakisan kaptam gond nélkül. Következő műszakin direkt kértem, hogy minden ami problémás cseréljék / csinálják meg. Fékbetéteket / féktárcsákat cseréltek. Kész. Pont.
Mostmár több, mint 3 éve használom napi szinten, 110k-t mondjuk nem raktam bele, töredékét sem. De tényleg nem volt vele gond.
Szóval erről a típusról nekem is pozitív véleményem van. De itt is számítanak a részletek. Nekem egy kétezres benzinmotoros van. Állítólag ez az "elnyűhetetlen" fajta. Persze ettől még én is elhiszem, hogy más típusoknál lehetnek problémák bőven. -
kalapacsolok
senior tag
Gondold át a tréleres kocsihozatalt. Én anno utána olvastam, és ezt választanám.
1) Kevesebb a benzinköltség.
2) Nem kell papírokat intézni, biztosítást kötni stb...
3) Nem lesz problémázás a rendszámmal vezetéskor különböző országokban
4) Ha valami szar a kocsin, hazafelé menet nem fog tönkremenni - itthon szépen lerakod a szervizbe, átnézik, javítják... -
Qru
MODERÁTOR
Pedig egész jól le van írva benne...
Kétnyelvű adás-vételi aláír (ez fontos mert ha 1 nyelvű akkor fizethetsz átírási illetéket is itthon), becsatogsz a helyi német okmányirodába kiváltod a 10 napos rendszámot (10 napos biztosítással az ár megáál 200€-ból), hazagurulsz vele.
Itthon: az NKH-s műszaki vizsga, a NAV-nál a regisztrációs adó befizetése és a kapott igazolásokkal bármely okmányirodában a rendszám és a forgalmi engedély kiváltása, kb két héttel később a törzskönyvet pedig postán kapod.
-
freaghill
őstag
Igen, használhatod. Arra van, hogy addig mehetsz azzal a rendszámmal míg nincs meg a magyar rendszámod.
Direkt exportra van a piros rendszám. Szerintem ha megmondod neki, hogy Magyarországra viszed, mert ott forgalomba szeretnéd helyezni, akkor nem hiszem, hogy nagyon tudna mit csinálni.
Szerk.:
"Seit 1. Oktober 2005 sind Fahrzeugschein und Fahrzeugbrief abgelöst worden von den Zulassungsbescheinigungen I und II. Die Zulassungs- bescheinigung II (vorher Brief) ist Besitzurkunde, die auf keinen Fall im Fahrzeug verbleiben darf. Je nach Alter des Fahrzeuges erhalten Sie also die älteren oder neuen Dokumente. Bei der Um- oder Neuanmeldung werden nur noch die neuen Papiere ausgegeben. Auf jeden Fall müssen beide Dokumente ausgehändigt werden."
-
Dany007
veterán
Értem értem. Olyan sokat rátesz egy nepper? : o Lehet, nem tudom.
Csak azért gondoltam, mert ahogy olvastad te is, azért van ott is buktató bőven. Egy gyakorlottabb ember nyilván könnyebben megtalálja azt amit keresel olyan állapotban amilyenben szeretnéd.No, de ha a google se dob ki semmit, akkor szvsz valami német hivatalos oldalakon kéne rákeresni erre. Esetleg németül google-ben. Biztos van valami német hivatali oldal, ahol vannak erről adatok. De mondjuk én egy fikarcnyit se tudok németül.
Más ötletem viszont nincs. -
-
Dany007
veterán
Nem is kell. Én csak azt írtam hogy szerintem milyen árkategóriában éri meg. Azt nem hogy neked megéri-e vagy sem. Azt nyilván te tudod.
Szerintem egyszerűbb megbízni valakit, mint te maga végigrágni az egészet. Főleg ha már nagyobb összegről van szó. Én nem szop...ék még ezzel is. Keresni kell valakit aki nem a legutolsó noname nepper azt hajrá. Annyit megér pluszban szerintem.Itt egyébként ahogy én kivettem, nem sok embernek van erről személyes tapasztalata. Ha a google meg nem ad ki rá releváns találatot, akkor szvsz kevés rá az esély, hogy az itteniek meg fejből nyomnak egyet.
-
Dany007
veterán
Pedig kezdetnek jó. Ha nem is elbizonytalanítani, inkább átgondolni megéri-e.
Én is gondolkodtam rajta... De rá kell jönni, hogy ez bizony csak nagyobb értékű autó esetében éri meg igazán. Tehát ilyen pár milliós kategória fölött.
Ez alatt már rohadt sokba kerül a kikocsikázás / visszakocsikázás, regadó stb... Ugye, a cikkben olvastam, hogy ha trélerrel hozatja haza az ember akkor az 100-200 ezer forint is lehet. Na most ez az összeg egy millás autó esetében már 20%-ot jelent. És akkor még nincs regadó se semmi... De így valószínű annyival nem kap az ember jó autót ottkint, hogy így is megérje. De a költség viszont kb ugyanekkora ha több milliós autót vesz az ember, na úgy viszont már lehet értelme.
Persze annak is van értelme ha valaki üzletszerűen csinálja. De így egyénileg szvsz nincs értelme belekezdeni kisebb összegű autónál. -
Dany007
veterán
Erről már hallottam én is, hogy francia autót soha. Mert állítólag ott csak "4 évre gyártják az autókat" mert utána ott úgyis mindenki lecseréli. De tapasztalatom nincs. Úgyhogy ez abszolút csak hallomás.
Két ismerősnek van / volt francia autója. Renault laguna meg Xara Picasso. Mindegyik gyorsan beszart és sokat kellett rá költeni. De ez ugye nem reprezentatív.
Szóval nem jelent kb semmit.
Nekem annyira elég, hogy én is alapból kizárom a Renault / Citruen / Peugeot hármast a keresésből. Pedig Peugeot 407-607 körüli autók nagyon tetszenek külsőre. -
-
Dany007
veterán
Mármint az Audit?
Vagy az én Omegámat?
@MunezXBK: Uh, most voltunk egy hete "bevásárolni" ami elég sikertelen volt. Legalább lett volna valami értelme felmennem Fehérvárra.
Jövő kedden megyünk Pestre, de gyerekkel meg mindenestül...
Azért köszönöm, észben tartom!Ha úgy leszek egyszer idővel meg mindennel akkor 1-2 gázadásig tényleg kipróbálnám milyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nyaralás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest